Jaunākais izdevums

Izglītības tehnoloģiju uzņēmums Edurio ar jaunu finansējuma raundu līdz 2024. gada septembrim plāno īstenot ambiciozu biznesa modeļa maiņu Lielbritānijas tirgū, lai turpinātu izaugsmi un ļautu klientiem straujāk veicināt izglītības kvalitātes attīstību.

Šajā finansējuma raundā piedalījās 10 investori no Latvijas, Lielbritānijas un Austrālijas, un vadošo investīciju veica uzņēmējs Armands Broks. Edurio vērtība ar šo finansējumu ir sasniegusi 5,84 miljonus eiro.

Lai arī Edurio šobrīd jau strādā ar peļņu un pozitīvu naudas plūsmu, lai paātrinātu produkta attīstību, uzņēmums nolēma piesaisīt papildu finansējumu, ko investēt tehniskās komandas izaugsmē.

“Piesaistītais finansējums ļaus mums veikt būtiskas izmaiņas produktā Anglijas tirgum un piedāvāt jaunu pakalpojumu, ar kuru mūsu klienti varēs veikt plašāku aptauju klāstu. Papildus tam sāksim darbu arī pie dziļākas datu analīzes un mākslīgā intelekta risinājumu integrēšanas mūsu produktā,” norāda Edurio līdzdibinātājs Ernests Jenavs.

Investori šajā finansējuma raundā ir izvēlēti, arī vadoties pēc viņu pieredzes un spējas palīdzēt ar padomu Edurio nākamajos izaugsmes soļos. E. Jenavs: “Mūsu komanda priecājas par Armanda pievienošanos Edurio investoru pulkam un novērtē viņa ilgstošo pieredzi tehnoloģiju produktu starptautiskā izaugsmē, kas Edurio attīstībā būs īpaši noderīgi.”

A. Broks uzskata, ka atbalstīt vietējos uzņēmumus, kuriem ir ambīcijas un potenciāls augt starptautiski, ir ne tikai biznesa, bet arī nacionālas nozīmes jautājums. Tas ir būtiski ne tikai ekonomikas daudzveidības un konkurētspējas veicināšanai, bet arī valsts prestiža celšanai pasaulē. “Vietējie uzņēmumi, kas spēj izlauzties starptautiskā tirgū, demonstrē mūsu spējas, zināšanas un unikālos risinājumus, ko varam piedāvāt,” viņš norāda.

A. Broks ir pārliecināts, ka inovācijas izglītības sistēmas pilnveidošanā ir īpaši svarīgas, jo tas ir pamats, uz kā veidojas sabiedrības attīstība: “Edurio risinājums ir spilgts piemērs tam, kā mūsdienu tehnoloģijas spēj risināt aktuālus izaicinājumus, kas dod iespēju izglītības sistēmai kļūt elastīgākai un atbilstošākai mūsdienu dinamiskajai pasaulei. Tādējādi, ieguldot izglītības tehnoloģijās, mēs ne tikai sekmējam individuālu talantu attīstību, bet arī veidojam stiprāku un gudrāku sabiedrību.”

Šī nav A. Broka pirmā investīcija izglītības tehnoloģiju jaunuzņēmumos, pirms pāris gadiem viņš ieguldīja arī darbinieku prasmju pilnveidošanas tehnoloģiju platformā UpMatched.

Līdzās privātajiem investoriem šajā finansējuma raundā kapitālā tiks konvertēts arī aizdevums, ko Edurio piešķīra Britu valdības Biznesa banka un iespējkapitāla investīciju uzņēmums Practica Capital, kopējai finansējuma summai šajā ciklā sasniedzot 636 tūkstošus eiro.

Kopumā līdz šim Edurio ir piesaistījis 3,25 miljonus eiro, tostarp Horizon 2020 grantu.

Edurio ir Latvijā un Lielbritānijā bāzēts izglītības tehnoloģiju uzņēmums, kas ļauj izglītības iestādēm saņemt atgriezenisko saiti no skolotājiem, skolēniem un viņu vecākiem, regulāri apkopojot viņu viedokli par būtiskiem izglītības kvalitātes elementiem. Risinājums ļauj veidot aptaujas un iegūt datus, lai uzlabotu mācību procesu un vidi, kā arī ļauj iegūtos datus salīdzināt ar citām skolām, tādā veidā ieraugot savu vietu kopējā izglītības sistēmā.

Latvijā Edurio platformu izmanto jau vairāk nekā 650 skolās un pirmsskolās, bet ārpus Latvijas uzņēmuma risinājumu lieto vairāk nekā 1500 skolas Lielbritānijā. Tieši Lielbritānijas tirgū pēdējos gados uzņēmums ir strauji audzis, un tas jau veido 85% no Edurio ienākumiem. “Edurio izmanto jau vairāk nekā 2000 skolās, un mūsu pētījumus lasa tūkstošiem skolu līderu Anglijā,” norāda E. Jenavs. Iecerēts, ka tuvāko gadu laikā Latvijā radīto inovāciju izmantos vismaz piecos tūkstošos skolu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespējkapitāla investīciju uzņēmums "Practica Capital" ir sekmīgi pabeidzis finansējuma piesaisti savam trešajam un līdz šim lielākajam fondam "Practica Venture Capital III". Tas nodrošinās finansējumu sēklas stadijas jaunuzņēmumiem Baltijas valstīs.

“Practica Venture Capital III” ir trīs reizes lielāks kā iepriekšējais fonds, tāpēc reģionam šis ir ļoti būtisks ieguvums finansējuma pieejamības ziņā.

"Lielākā daļa finansējuma, kas tiek investēti agrīnas stadijas jaunuzņēmumos Eiropā, ir no konkrētajā valstī vai reģionā strādājošiem iespējkapitāla fondiem. Mēs šādā kontekstā saskatījām iespēju Baltijas reģionā, kur acīmredzami pietrūkst finansējuma tieši šajā uzņēmumu attīstības posmā," saka Arvidas Blože (Arvydas Bložė), "Practica Capital" partneris. "Mēs priecājamies par Baltijas valstu pensiju fondu pārvaldnieku interesi attiecībā uz šādām investīcijām. "Practica Capital" ir arī atbalsts no Eiropas Investīciju fonda (EIF), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB), Lietuvas finanšu institūcijas (INVEGA), kā arī SEB un "Swedbank" Investīciju vadības uzņēmumiem. Beidzot iespējkapitāls arī Baltijas valstīs palēnām kļūst par aktīvu klasi, un tas mainīs investīciju spēles noteikumus kopumā."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Jaunuzņēmumu asociācija izziņo valdes sastāvu piecu jaunu locekļu sastāvā.

Visi valdes locekļi jau ilgstoši piedalās jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstības veicināšanā. Jaunievēlētā valde vadīs asociāciju turpmākos divus gadus.

Ar līdzšinējās valdes atbalstu asociācijai ir izdevies piesaistīt papildu finansējumu, pirmo reizi pasniegt Latvijas Jaunuzņēmumu balvu, kā arī kuplināt biedru skaitu to gandrīz dubultojot.

Pieteikumi saņemti no desmit kandidātiem. No tiem četri paši ir uzņēmumu radītāji. Tas ir līdz šim augstākais skaits jaunuzņēmēju kandidatūru, tādējādi apliecinot vēlmi Latvijā radīt un uzturēt atbilstošu vidi jaunu tehnoloģiju un produktu ar augstu pievienoto vērtību izveidei.

Vēlēšanās savu balsi iesniedza 88 biedri, divus valdes locekļus, Andri K. Bērziņu un Agnesi Veckalni, ievēlēti atkārtoti:

Komentāri

Pievienot komentāru