Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien eiro vērtība pret dolāru samazinājās līdz zemākajam līmenim gandrīz deviņu gadu laikā, tirgus dalībnieku vidū valdot runām, ka Eiropas Centrālā banka drīzumā ieviesīs liela mēroga parādzīmju iegādes programmu, raksta Bloomberg.

Eiro vērtība saruka par 1,2% pēc tam, kad pagājušajā nedēļā ECB vadītājs Mario Dragi deva skaidru signālu, ka banka sāks kvantitatīvo mīkstināšanu. Rezultātā eiro vērtība saruka par 0,5% līdz 1,1945 dolāriem. Pirms tam tā saruka līdz 1,1864 dolāru atzīmei.

Pagājušajā nedēļā eiro vērtība saruka par 0,3%, kas ir trešais sliktākais rezultāts starp 10 attīstīto valstu valūtām.

«Iemesli eiro pārdošanai nedēļas nogalē bija skaidri – Dragi spēra soli tuvāk kvantitatīvajai mīkstināšanai un padziļinājās bažas par Grieķijas politisko situāciju,» saka Westpac Banking Corp valūtu stratēģis Šons Kalovs.

Intervijā Vācijas laikrakstam Handelsblatt 2. janvārī M. Dragi sacīja, ka ECB amatpersonas ir gatavas rīkoties, lai novērstu deflāciju. «Risks, ka mēs nesasniegsim mūsu mērķi nodrošināt cenu stabilitāti, ir augstāks nekā pirms sešiem mēnešiem,» saka M.Dragi, piebilstot, ka ECB tehniski gatavojas palielināt pasākumu izmēru, tempu un kombināciju šā gada sākumā, ja tas ir nepieciešams.

Komentāri

Pievienot komentāru