Finanses

Euromoney: Suprema Securities labākā investīciju banka darījumos akciju tirgū Latvijā

Inguna Šķepaste [email protected], 14.07.2003

Jaunākais izdevums

Euromoney Magazine gadskārtējajā Euromoney Awards for Excellence konkursā ar trim balvām tika apbalvots Evli meitas uzņēmums Suprema Securities. Suprema Securities ieguva balvas kā labākā investīciju banka darījumos akciju tirgū Igaunijā, labākā investīciju banka darījumos akciju tirgū Latvijā un labākā investīciju banka darījumos akciju tirgū Lietuvā. Nosakot balvu ieguvējus, šīs kategorijas kompānijas tika sarindotas, ņemot vērā darījumu apjomu sākotnējā tirgū, darījumu apjomu otrreizējā tirgū un akciju tirgus izpētes kvalitāti. Suprema tika īpaši atzīmēta par tās novatorisko lomu lielākajos akciju tirgus darījumos visās trijās Baltijas valstīs pagājušā gada laikā. Supremas panākumos konkursā lielā nozīme ir arī ievērojamām tirgus daļām vietējās fondu biržās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Suprema atzīst par labāko investīciju banku Baltijā

Velta Dzene [email protected], 17.07.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju banka Suprema saņēmusi prestižo Euromoney balvu kā labākā investīciju banka Baltijā. Uzņēmums atzīts arī par „Labāko kapitāla tirgus konsultantu” visās Baltijas valstīs, kopumā saņemot četras Euromoney balvas. “Ar vēsturi īsāku par desmit gadiem, Suprema ir daudz paveikusi, lai kļūtu par dominējošo investīciju banku Baltijas reģionā. Pārliecinošs reģiona lielākais akciju brokeris apvienojumā ar augošiem korporatīvo finanšu, līdzekļu pārvaldes un riska kapitāla pārvaldes virzieniem - Supremas vadošās investīciju bankas pozīcijas nav apstrīdamas”, norāda Euromoney. Ietekmīgais izdevums arī norāda uz Supremas lomu tādos nozīmīgos darījumos kā EUR 166.5 miljonus vērtā Tallink sākotnējā publiskā piedāvājuma organizēšanu pagājušā gada decembrī Igaunijā, Latvijas farmācijas uzņēmuma Grindeks otrreizējo akciju emisiju un akciju paketes pārdošanu piena pārstrādes uzņēmumam Rokiškio Sūris Lietuvā. Suprema Baltijas valstu vadītājs Peeter Saks uzsver: “Mēs esam ļoti iepriecināti saņemt šos prestižos apbalvojumus no Euromoney katrā no valstīm, kurā mēs veicam savu darbību. Veiktie darījumi un apbalvojumi apliecina, ka Suprema spēj piedāvāt interesantus risinājumus tās klientiem.” Suprema kopš 2000. gada katru gadu ir saņēmusi dažādus Euromoney apbalvojumus, ieskaitot, “Labākā investīciju banka”, “Labākais kapitāla tirgus konsultants”, “Labākais uzņēmumu apvienošanās un pirkšanas darījumu konsultants” un „Labākais vietējais partneris”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Euromoney: SEB Unibanka ir labākā banka Latvijā

, 13.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā biznesa žurnāla Euromoney rīkotajā pētījumā Euromoney's Awards for Excellence 2007 SEB Unibanka ir saņēmusi prestižo balvu nominācijā Labākā banka Latvijā (The Best Bank in Latvia). Savukārt investīciju banka SEB Enskilda, kuras birojs atrodas arī Latvijā, ir pagodināta ar uzvaru nominācijā Labākā finanšu institūcija uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā Latvijā (Best Mergers&Acquisitions House in Latvia).

SEB grupa ir arī atzīta par labāko četrās citās kategorijās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionā. Tās ir: investīciju pakalpojumi (Best Investor Services), finanšu pārvaldīšana (Best Cash Management), valūtu tirgi (Best Foreign Exchange) un akciju tirdzniecība (Best Equities House). Papildu augstajiem novērtējumiem Latvijā, valstu vērtējumā SEB Enskilda arī Zviedrijā ir atzīta par labāko uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā (Best Mergers&Acquisitions House), SEB banka Norvēģijā - par labāko akciju tirdzniecības kategorijā (Best Equities House), SEB banka Lietuvā ir atzīta par labāko akciju tirdzniecības nodrošināšanā (Best Equities House).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Investīciju bankai Suprema jauns izpilddirektors

, 18.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar šā gada jūniju, investīciju bankai Suprema Securities ir jauns izpilddirektors, Db.lv informēja banka. Peeter Saks, kurš ir bijis Suprema izpilddirektors kopš 1997. gada, turpmāk koncentrēs uzmanību uz privātajām kapitāla investīcijām kā BaltCap vadošais partneris.

Par investīciju bankas Suprema Securities jauno izpilddirektoru no 2007. gada jūnija ir iecelts Aidas Galubickas. Galubickas šobrīd strādā par Suprema Securities Korporatīvās finanšu nodaļas vadītāju. Peeter Saks, kurš ir bijis Suprema izpilddirektors kopš 1997. gada, turpmāk koncentrēs uzmanību uz privātajām kapitāla investīcijām kā BaltCap vadošais partneris. Saks arī turpinās darboties kā Suprema Securities valdes loceklis.

Aidas Galubickas bija viens no Suprema dibinātājiem 1993. gadā. Visu šo laiku viņš ir bijis atbildīgs par Suprema darbību Lietuvā. Kopš 1997. gada, kad tika uzsākta darbība Latvijā un Igaunijā, viņš pievienojās Baltijas valdei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Euromoney augstu novērtē Latvijas bankas

, 13.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pētījums Euromoney's Awards for Excellence, kuram šogad aprit jau 15 gadi, nosaka, kuras finanšu kompānijas ieņem līderu pozīcijas konkrētajā reģionā, valstī un sektorā, kā arī nosaka labākās prakses standartus banku darbībā un finanšu tirgu vadībā.

Finanšu kompāniju galvenais vērtēšanas kritērijs ir kvantitatīvie dati par to aktīviem, kapitālu, peļņu, ieguldījumu apjomu un citiem rādītājiem, kurus analizējot žurnāls Euromoney nosaka uzņēmumus, kuri saviem klientiem nodrošinājuši visaugstākās kvalitātes pakalpojumus. Kopumā tiek vērtētas finanšu kompānijas 110 pasaules valstīs 20 kategorijās.

Starptautiskā biznesa žurnāla Euromoney rīkotajā pētījumā Euromoney's Awards for Excellence 2007 SEB Unibanka ir saņēma balvu nominācijā Labākā banka Latvijā. Savukārt investīciju banka SEB Enskilda, kuras birojs atrodas arī Latvijā, ir pagodināta ar uzvaru nominācijā Labākā finanšu institūcija uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā Latvijā, Db.lv informēja SEB Unibankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnese Gribuste.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB Enskilda iegūst Euromoney augstāko novērtējumu

, 14.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā biznesa žurnāla Euromoney rīkotajā pētījumā Euromoney’s Awards for Excellence 2008 SEB grupas uzņēmums Latvijā investīciju banka SEB Enskilda jau trešo gadu pēc kārtas ir saņēmusi augstāko novērtējumu nominācijā “Labākā finanšu institūcija uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā Latvijā” (Best Mergers&AcquisitionsHouse in Latvia).

SEB grupa kopumā saņēmusi augstāko novērtējumu arī citās žurnāla veiktās aptaujas kategorijās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionā. SEB grupai kopumā piešķirts labākās finanšu organizācijas statuss uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā (Best Mergers&Acquisitions House) un akciju tirdzniecībā (Best Equities House) Ziemeļvalstu un Baltijas reģionā. Papildu augstajam novērtējumam Latvijā, valstu vērtējumā SEB Enskilda arī Norvēģijā ir atzīta par labāko uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā, savukārt SEB Lietuvā un Igaunijā ieguvusi labākās bankas statusu akciju tirdzniecībā. SEB banka Zviedrijā ir atzīta par 2008. gada labāko banku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Suprema desmitkāršo peļņu

Ieva Mārtiņa [email protected], 15.05.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstu investīciju banka Suprema Securities 2005.gadā nopelnījusi 3.4 miljonus eiro, kas ir desmit reizes vairāk nekā 2004.gadā. Kompānijas ieņēmumi no komisiju maksas pērn sasniedza 7.6 miljonus eiro (divas reizes vairāk nekā 2004.gadā), bet ieņēmumi no darījumiem ar vērtspapīriem sasniedza 3.2 milj.eiro (trīs reizes vairāk nekā 2004.gadā). „Labos peļņas rādītājus un apgrozījuma izaugsmi veicināja Baltijas valstu ekonomikas izaugsmes tempi, kas joprojām ir vieni no straujākajiem Eiropā,” tā Suprema Securities valdes priekšsēdētājs Pēters Saks (Peeter Saks). 2005.gada sākumā Suprema realizēja Baltijas valstīs lielāko publisko darījumu to pastāvēšanas laikā – Hansapank akciju bloka pārdošana par 400 miljoniem eiro. Savukārt gada beigās Suprema kopā ar Citigroup veiksmīgi realizēja pagājušā gada lielāko sākotnējo publisko piedāvājumu Baltijas valstīs, veicot Tallink akciju emisiju par 166.5 miljoniem eiro. Kopumā gada laikā ar Supremas atbalstu noslēgto darījumu apmērs sasniedza 670 miljonus eiro. Turpinot aktīvu darbu ar klientiem tika piesaistīti jauni līdzekļi, kā rezultātā gada beigās kopējais Supremas pārvaldīto fondu aktīvu apmērs sasniedza 160 miljonus eiro. Pagājušais gads bija ļoti aktīvs arī riska kapitāla jomā. Tika vekti 11 jauni ieguldījumi un pārdotas daļas 4 uzņēmumos. Supremas dominēja Baltijas valstu fondu tirgos, veicot gandrīz 50% no visiem tirgus darījumiem pēc vērtības, kas sasniedza 2.6 miljardus eiro. Suprema Securities piedāvā korporatīvo finanšu, vērtspapīru tirdzniecības, līdzekļu pārvaldes pakalpojumus kā arī veic riska kapitāla investīcijas caur meitas uzņēmumu Baltcap. Suprema ietilpst Evli Grupā, kas sniedz investīciju bankas pakalpojumus Somijas un Zviedrijas tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Suprema Fondi piedāvā trīs ieguldījumu plānus

Inguna Šķepaste [email protected], 26.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Suprema Fondi sākuši piedāvāt trīs ieguldījuma plānus — Suprema/EVLI ieguldījumu plāns Jūrmala, Suprema/EVLI ieguldījumu plāns Rivjēra un Suprema/EVLI ieguldījumu plāns Safari. AS Suprema 100 % meitas uzņēmums ieguldījumu sabiedrība AS Suprema Fondi ir parakstījusi līgumu ar Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūru par tiesībām veikt valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu jeb 2. līmeņa pensiju līdzekļu pārvaldīšanu. Plāns Jūrmala dod iespēju nopelnīt papildu līdzekļus pensijai, ieguldot bez īpaša riska. Šī plāna ietvaros investīcijas tiek veiktas tikai drošos vērtspapīros ar fiksētu ienākumu, Latvijā un ārzemēs. Savukārt ieguldījumu plāni Rivjēra un Safari paredz ieguldījumus ar augstāku risku, kas arī rada iespējas gūt lielāku peļņu. Suprema ir lielākais privātais pensiju līdzekļu pārvaldītājs Baltijas reģionā ar vairāk nekā 10 milj. Ls aktīviem pārvaldīšanā. Latvijā Suprema kopš 1999. gada pārvalda Pirmā slēgtā pensiju fonda līdzekļus, kuru ienesīgums 2002. gadā sasniedza 8.9 %. Suprema ietilpst Skandināvijas investīciju bankas EVLI grupā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Izmaiņas Rīgas Fondu biržas likviditātes nodrošināšanas programmā

Valters Paiders [email protected], 18.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No š.g. 4.aprīļa AS Suprema Securities pārtrauks likviditātes nodrošināšanu AS Liepājas metalurgs (LME1R) akcijām un uzsāks likviditātes nodrošināšanu AS Olainfarm (OLF1R) akcijām.

Lai paaugstinātu tirdzniecības likviditāti Rīgas Fondu biržā, aizvadītā gada 1. oktobrī biržā tika ieviesta tirdzniecības veicināšanas jeb tirgus likviditātes nodrošinātāju programma. Likviditātes nodrošināji dod investoriem lielāku drošības sajūtu, jo tiem ir pienākums vienmēr izpildīt savus uzdevumus. Jo lielāks likviditātes nodrošinātāju skaits, vienai uzņēmuma akcijai, jo lielāka šīs akcijas likviditāte/tirgus dziļums. Likviditātes nodrošinātāji ir biržas biedri, kas uzņēmušies saistības uzturēt noteiktu laiku konkrētu akciju pieprasījuma un piedāvājuma cenas nepārtrauktā tirgū noteiktā daudzumā un cenu intervālā tirdzniecības sesijas laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Euromoney atzīst GILD Bankers par labāko Igaunijā

, 15.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu žurnāls Euromoney atzinis vadošo neatkarīgo Baltijas investīciju banku GILD Bankers par labāko uzņēmumu iegādes un apvienošanas darījumu īstenotāju Igaunijā 2008. gada Euromoney Izcilības balvas konkursā.

Izvēles procesā šogad piedalījās 600 vadošās bankas un citas finansu institūcijas no visas pasaules.

Euromoney izteicis GILD atzinību par iespaidīgu darba pieredzi inovatīvu un liela apjoma darījumu veikšanu dažādās nozarēs Igaunijā. 2007. gadā GILD Bankers pabeidza vairākus nozīmīgus darījumus ar tiešsaistes (online) medijiem, piemēram, īstenojot populāro interneta portālu auto24.ee un www.cvkeskus.ee pārdošanu. Turklāt GILD konsultēja vadošās Baltijas automašīnu mazumtirdzniecības grupas ELKE kapitāldaļu pārdošanu Amber Trust, alkoholisko dzērienu izplatītāja Baltijā L.I.O.N. & Ko pārdošanu Liviko, kā arī vadošo azartspēļu un izklaides industrijas grupu Centrālajā un Austrumeiropā Olympic Entertainment Group kazino operatora Kristiine Kasiino pārņemšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Suprema ieguldīs bijušajās PSRS valstīs

, 21.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Analizējot globālos ekonomiskos procesus un norises atsevišķās NVS valstīs, Suprema ir nolēmusi izveidot un sāk pārvaldīt investīciju fondu Evli New Republics, kas ieguldīs bijušās Padomju Savienības republikās, Db.lv informēja uzņēmuma pārstāve Anda Vaiče.

"Neatkarīgo Valstu Savienība ir interesants un neviendabīgs reģions. Pāreja no plānveida ekonomikas uz tirgus ekonomiku tajā norit dažādi – dažas valstis piedzīvo strauju ekonomisku izaugsmi, citas kavē politiska nestabilitāte", jauna investīciju fonda izveidi skaidroja kompānijas pārstāve.

Suprema Securities ir Baltijas investīciju banka ar pārstāvniecībām Tallinā, Rīgā un Viļņā. Suprema Securities tika nodibināta 1993. gadā.

Suprema sniedz pakalpojumus korporatīvo finanšu un aktīvu pārvaldes jomās, nodrošinot starptautiskus finanšu pakalpojumus. Suprema ir Tallinas, Rīgas un Viļņas fondu biržu biedrs. Vidējais darbinieku skaits 2004. gadā bija 53 cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lietuvas akciju tirgus apskats 17. martā

Velta Dzene [email protected], 17.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 10,528,457.77 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 1,410,056.55 LTL. Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 640 darījumi, kuros tirgoja 2,440,590 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 91 un palielinājušies par 651,669 attiecīgi. Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Limarko Laivininkystes Kompanija akcijas, kuru vērtība palielinājās par 9.02%, sasniedzot 1.45 LTL. Alita akciju cena šodien palielinājās par 8.18%, sasniedzot 3.57 LTL. Alytaus Tekstile akciju cena šodien palielinājās par 5.88%, sasniedzot 0.18 LTL. Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Lisco Baltic Service akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 8.33%, līdz 0.77 LTL.Lietuvos Juru Laivininkyste akciju cena šodien samazinājās par 2.38%, līdz 0.41 LTL.Lietuvos Energija akciju cena šodien samazinājās par 2.26%, līdz 2.60 LTL. Visaktīvāk šodien tika tirgotas Siauliu Bankas akcijas. Ar tām tika veikti 97 darījumi Akcijas cena sasniedza 3.25LTL. Sesijas laikā netika izpildīti 94 akciju pirkšanas orderi, kuros kopumā pieprasīja 205,192 akcijas. Sesiju slēdzot neizpildīti palika 94 akciju pārdošanas orderi, kuros kopumā piedāvāja 141,165 akcijas. Ar Lietuvos Dujos akcijām tika veikti 86 darījumi Akcijas cena sasniedza 4.43LTL. Sesijas laikā netika izpildīti 64 akciju pirkšanas orderi, kuros kopumā pieprasīja 108,518 akcijas. Sesiju slēdzot neizpildīti palika 64 akciju pārdošanas orderi, kuros kopumā piedāvāja 131,528 akcijas. Ar Lisco Baltic Service akcijām tika veikti 50 darījumi Akcijas cena sasniedza 0.77LTL. Sesijas laikā netika izpildīti 39 akciju pirkšanas orderi, kuros kopumā pieprasīja 196,960 akcijas. Sesiju slēdzot neizpildīti palika 39 akciju pārdošanas orderi, kuros kopumā piedāvāja 252,230 akcijas. Ar Lietuvos Telekomas akcijām tika veikti 49 darījumi Akcijas cena sasniedza 2.30LTL. Sesijas laikā netika izpildīti 33 akciju pirkšanas orderi, kuros kopumā pieprasīja 614,094 akcijas. Sesiju slēdzot neizpildīti palika 33 akciju pārdošanas orderi, kuros kopumā piedāvāja 504,786 akcijas. Ar Grigiskes akcijām tika veikti 43 darījumi Akcijas cena sasniedza 3.72LTL. Sesijas laikā netika izpildīti 37 akciju pirkšanas orderi, kuros kopumā pieprasīja 179,127 akcijas. Sesiju slēdzot neizpildīti palika 37 akciju pārdošanas orderi, kuros kopumā piedāvāja 151,509 akcijas. Ar Lifosa akcijām tika veikti 33 darījumi Akcijas cena sasniedza 18.00LTL. Sesijas laikā netika izpildīts 21 akciju pirkšanas orderis, kurā kopumā pieprasīja 90,272 akcijas. Sesiju slēdzot neizpildīts palika 21 akciju pārdošanas orderis, kurā kopumā piedāvāja 10,438 akcijas. Vislielāko apgrozījumu šodien sasniedza Vilniaus Vingis - kopējais apgrozījums saniedza 2,172,233.54 litus no tā 67,470.14 LTL veidojās Centrālajā tirgū noslēgtajos darījumos, bet 2,104,763.40LTL - tiešajos darījumos. Darījumos ar Lietuvos Telekomas kopējais apgrozījums saniedza 2,136,021.88 litus no tā 885,926.48 LTL veidojās Centrālajā tirgū noslēgtajos darījumos, bet 1,250,095.40LTL - tiešajos darījumos. Darījumos ar Mazeikiu Nafta kopējais apgrozījums saniedza 1,883,764.75 litus no tā 11,264.75 LTL veidojās Centrālajā tirgū noslēgtajos darījumos, bet 1,872,500.00LTL - tiešajos darījumos. Tirdzniecības apgrozījums ar Grigiskes akcijām saniedza 487,986.12 litus . Darījumi ar tām tika slēgti tikai biržas Centrālajā tirgū.Darījumos ar Lietuvos Dujos kopējais apgrozījums saniedza 442,718.22 litus no tā 386,018.22 LTL veidojās Centrālajā tirgū noslēgtajos darījumos, bet 56,700.00LTL - tiešajos darījumos. Darījumos ar Siauliu Bankas kopējais apgrozījums saniedza 390,900.36 litus no tā 381,968.36 LTL veidojās Centrālajā tirgū noslēgtajos darījumos, bet 8,932.00LTL - tiešajos darījumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biežāk uzdotie jautājumi

Latvijas Banka / eiro.lv, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad Latvijā ieviesīs eiro?

Oficiālais eiro ieviešanas mērķa datums ir 2014. gada 1. janvāris. Šobrīd Latvijas valsts iestādes veic visus sagatavošanās darbus, kas nepieciešami eiro ieviešanas nodrošināšanai, un tā ieteicams rīkoties arī uzņēmējiem.

Kā naudas maiņu padarīt sev vieglāku un ērtāku?

Visērtākais veids - bezskaidras naudas maiņa. Tādēļ vēl pirms eiro ieviešanas ieteicams latu skaidrās naudas uzkrājumus pārskaitīt bankas kontā. Visa latu kontos noguldītā vai uzkrātā nauda eiro ieviešanas dienā automātiski un bez maksas tiks konvertēta eiro.

Vai saistībā ar latu nomaiņu pret eiro ir sagaidāma cenu celšanās?

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noslēdzies Plast-Box akciju otrreizējais publiskais piedāvājums

, 20.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies Suprema Securities Polijas struktūrvienības īstenotais kompānijas Plast-Box SA akciju otrreizējais publiskais piedāvājums, Db.lv informēja Suprema pārstāvis Āris Dreimanis.

Suprema kopā ar brokeru sabiedrību Beskidzki Dom Maklerski bija izveidojuši konsorciju šī publiskā piedāvājuma konsultēšanai. Suprema bija atbildīga par akciju piedāvājumu institucionālajiem investoriem.

Plast-Box, Polijas vadošais iepakojuma ražotājs ķīmijas precēm, celtniecības materiāliem un pārtikas produktiem, emitēja 660.000 jaunas akcijas. Kompānijas produkcija tiek ražota divās rūpnīcās, Polijā un Ukrainā.

600 000 akcijas (no kopā emitētajām 660 000 akcijām) Suprema piedāvāja institucionālajiem investoriem. Parakstīšanās cena uz akciju bija 21 PLN (5,54 EURO). Lielākā daļa (2,4 milj. EUR) no kopējiem (3.8 milj. EUR) otrreizējā publiskā piedāvājuma gūtajiem ieņēmumiem tiks investēti jaunā ražošanas aprīkojumā un ražošanas procesu automatizācijā. Atlikusī summa palielinās Plast-Box pašu kapitālu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 19. novembrī

Valters Paiders [email protected], 22.11.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 2 879 014.40 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 5 786 421.37 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 442 darījumi, kuros tirgoja 894 741 akciju Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir palielinājušies par 52 un samazinājušies par 158 302 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Apranga akcijas, kuru vērtība palielinājās par 5.34%, sasniedzot 14.60 LTL. Lietuvos Elektrine akciju cena šodien palielinājās par 4.42%, sasniedzot 3.54 LTL. Kauno Tiekimas akciju cena šodien palielinājās par 3.33%, sasniedzot 0.62 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Alytaus Tekstile akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 5.88%, līdz 0.16 LTL.Rytu Skirstomieji Tinklai akciju cena šodien samazinājās par 2.16%, līdz 2.27 LTL.Vilniaus Vingis akciju cena šodien samazinājās par 1.99%, līdz 7.88 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 3. septembrī

Valters Paiders [email protected], 03.09.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 17 344 445.29 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums ir audzis par 11 871 908.73 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 305 darījumi, kuros tirgoja 2 292 305 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 98 un palielinājušies par 748 998 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Vakaru Skirstomieji Tinklai akcijas, kuru vērtība palielinājās par 8.62%, sasniedzot 238.97 LTL. Alytaus Tekstile akciju cena šodien palielinājās par 6.67%, sasniedzot 0.16 LTL. Lietuvos Juru Laivininkyste akciju cena šodien palielinājās par 5.26%, sasniedzot 0.20 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Panevezio Pienas akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 9.84%, līdz 2.84 LTL.Bankas Nord/lb Lietuva akciju cena šodien samazinājās par 9.72%, līdz 130.00 LTL.Lietuvos Dujos akciju cena šodien samazinājās par 1.43%, līdz 2.75 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB grupa saņem Euromoney atzinību

, 16.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā biznesa žurnāla Euromoney rīkotajā pētījumā Euromoney Cash Management Poll 2008 SEB grupa saņēmusi augstāko novērtējumu lielākajā daļā no pētījuma kategorijām gan uzņēmēju, gan finanšu institūciju skatījumā.

SEB grupa saņēmusi augstāko novērtējumu tādās kategorijās, kā vispārēja klientu apmierinātība, ekspertīze un profesionalitāte naudas pārvaldības jomā, iesaiste klienta naudas pārvaldības darījumos, jaunāko tehnoloģiju izmantošana ikdienas darbā, nodrošinātā klientu servisa kvalitāte, inovatīvu metožu izmantošana, kā arī konkurētspējīga cenu politika.

Pētījums Euromoney Cash Management Poll tiek rīkots jau astoto reizi. Šajā gadā savu vērtējumu par finanšu organizācijām, kas sniedz naudas pārvaldības pakalpojumu kopumā sniedza 6 328 repondenti, no kuriem 4 877 bija lielie uzņēmumi.

Starptautiskais biznesa žurnāls Euromoney iznāk kopš 1969.gada un plašai starptautiskai lasītāju auditorijai piedāvā analītiskus rakstus, padziļinātus pētījumus un aptaujas finanšu jomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Suprema papildina komandu

, 13.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Decembra sākumā investīciju bankas Suprema Līdzekļu pārvaldes nodaļā kā investīciju pārvaldnieks darbu uzsācis akciju brokeris Peeter Koppel, biznesa portālu Db.lv informēja bankas pārstāve Anda Vaiče.

Viņa pienākumos ietilpst investīciju stratēģiju sagatavošana Suprema privātbaņķiera pakalpojumu klientiem. Pats Peeter savu darbu apraksta kā atbilžu meklēšanu uz jautājumiem – kur, kāpēc un kā vislabāk ieguldīt, lai no tā gūtu optimālu ieguvumu. Peeter Koppel ir daļa no Suprema Līdzekļu Pārvaldes Investīciju pārvaldes komandas, kuras priekšgalā ir Suprema investīciju pārvaldnieks Andrei Zaborski.

Pēdējos piecos savas karjeras gados Peeter ir strādājis kā akciju brokeris, trīs no tiem pavadot SEB Unibanka Igaunijas kompānijā SEB Ühispank. Pirms tam viņš strādāja Igaunijas Drošības inspekcijā un ir bijis analītiskais redaktors biznesa laikrakstā Äripäev. Visus šos amatus vieno iedziļināšanās finanšu tirgos un to attīstībā. Peeter ir ieguvis bakalaura grādu Igaunijas Biznesa skolā un šobrīd studē tās pašas augstskolas maģistratūrā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 3. maijā

Valters Paiders [email protected], 04.05.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 16 080 485.50 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums ir audzis par 14 296 641.72 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 262 darījumi, kuros tirgoja 4 749 383 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 88 un palielinājušies par 4 082 289 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Ukio Bankas akcijas, kuru vērtība palielinājās par 7.79%, sasniedzot 6.50 LTL. Lietuvos Juru Laivininkyste akciju cena šodien palielinājās par 5.56%, sasniedzot 0.19 LTL. Linas akciju cena šodien palielinājās par 2.63%, sasniedzot 0.78 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Dvarcioniu Keramika akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 5.00%, līdz 2.85 LTL.Invalda akciju cena šodien samazinājās par 2.55%, līdz 4.58 LTL.Rokiskio Suris akciju cena šodien samazinājās par 1.45%, līdz 68.00 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 8. decembrī

Valters Paiders [email protected], 08.12.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 29 733 660.36 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums ir audzis par 23 388 466.80 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 442 darījumi, kuros tirgoja 2 424 789 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 34 un palielinājušies par 1 274 530 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Kauno Tiekimas akcijas, kuru vērtība palielinājās par 10.00%, sasniedzot 0.77 LTL. Mazeikiu Nafta akciju cena šodien palielinājās par 6.38%, sasniedzot 4.00 LTL. Mazeikiu Elektrine akciju cena šodien palielinājās par 5.96%, sasniedzot 1.60 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Vakaru Skirstomieji Tinklai akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 38.34%, līdz 156.00 LTL.Bankas Snoras akciju cena šodien samazinājās par 8.33%, līdz 11.00 LTL.Linas akciju cena šodien samazinājās par 2.44%, līdz 1.20 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Latvijā darbu sāk SEB investīciju banka

Ieva Mārtiņa [email protected], 24.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā darbu ir sākusi SEB investīciju banka “SEB Vilfima”, kura klientiem piedāvās tradicionālos investīciju bankas pakalpojumus korporatīvo finanšu jomā uzņēmumu pirkšanas, pārdošanas un apvienošanās darījumos. “SEB Vilfima” starptautiskās sadarbības partneris ir SEB grupas globālā investīciju banka “Enskilda Securities”. “SEB Vilfima” vadītājs Žigints Mačens (Žygintas Mačenas) norāda: “Mums ir visi nepieciešamie faktori, lai kļūtu par līderiem Ziemeļvalstīs un Baltijā - vienota profesionāļu komanda, kas šobrīd darbojas Lietuvā, Latvijā un Igaunijā, starptautiska līmeņa pieredze un sadarbība ar SEB globālo investīciju banku “Enskilda Securities”, kā arī spēcīgs atbalsts no SEB grupas bankām Skandināvijas un Baltijas reģionā.” “Enskilda Securities” ir vadošā investīciju banka Ziemeļeiropas reģionā, kurā strādā 435 darbinieki septiņās valstīs, ar centrālo biroju Stokholmā un birojiem Helsinkos, Kopenhāgenā, Oslo, Frankfurtē, Londonā un Ņujorkā. “SEB Vilfima” Latvijas biroja vadītājs Lauris Balga: “Latvijā strauji aug spēcīgu vietējo uzņēmumu skaits, kuri ir sasnieguši tādu brieduma pakāpi, ka to tālākai attīstībai ir nepieciešamas būtiskas investīcijas uzņēmumu kapitālā. Nereti Latvijas uzņēmumu īpašnieki ir gatavi pārdot savu biznesu, lai ar iegūtajiem līdzekļiem veidotu jaunus uzņēmumus pavisam citā nozarē, vai arī, lai dotos nodrošinātā atpūtā un kļūtu par investoriem. Arī ārvalstu uzņēmumi, kuri vēlas paplašināt savu darbību jaunajā Eiropā, pietiekami bieži vietējā tirgus iekarošanai izvēlas līdzdalību jau esošā biznesā vai arī vietējo uzņēmumu pilnīgu pārņemšanu. Tie ir galvenie priekšnoteikumi investīciju bankas “SEB Vilfima” darbības attīstībai Latvijā, kurā strādā zinoši un pieredzējuši eksperti, kas klientiem sniedz palīdzību augstākminētajos jautājumos, turpinot iesākto SEB Baltijas valstu banku darbu korporatīvo finanšu jomā.” Starptautiskais biznesa žurnāls “Euromoney” investīciju bankai “SEB Vilfima” Lietuvā 2001., 2002. un 2004. gadā ir piešķīris prestižo “Award for Excellence” balvu kategorijā “The Best M&A House in Lithuania”. “SEB Vilfima” ir vadošais uzņēmums savā jomā, ar lielu pieredzi investīciju bankas un korporatīvo finanšu pakalpojumos: profesionāla biznesa novērtēšana, optimālās darījuma struktūras izvēle, uzņēmuma izpētes organizēšana un kontrole, darījuma dokumentu sagatavošana, optimāla finansējuma strukturēšana un sarunu vadīšana. SEB grupas investīciju banka Baltijas valstīs darbu sāka 1993.gadā Lietuvā, kad tur tika nodibināta brokeru sabiedrība “Vilfima”, savukārt 1998.gadā SEB grupā ietilpstošā “Vilniaus bankas” iegādājās 70% šīs kompānijas akciju. 2002.gadā “Viļņas banka” kļuva par 100% kompānijas akciju īpašnieku un šobrīd piedāvā korporatīvo finanšu un investīciju bankas pakalpojumus. SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus korporatīvajiem klientiem, kompānijām un privātpersonām. SEB aktīvu apjoms ir 176 miljardi eiro, banka darbojas 20 pasaules valstīs un apkalpo vairāk nekā 4,5 miljonus klientu, no kuriem 2 miljoni bankas pakalpojumus izmanto ar Interneta starpniecību. Latvijas Unibanka, kopā ar pārējām SEB grupā ietilpstošajām bankām Austrumeiropā apkalpo 2,1 miljonus klientu, un ir viena no ietekmīgākajām finanšu institūcijām Baltijas reģionā. SIA “SEB Vilfima” Komercreģistrā ir reģistrēta šī gada 15.februārī, kompānijas pamatkapitāls ir 10 000 latu. 100% uzņēmuma kapitāla daļu pieder SEB grupā ietilpstošās “Vilniaus Bankas” meitas uzņēmumam “VB Vilfima”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 22. jūlijā

Valters Paiders [email protected], 22.07.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 5 411 488.32 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 7 646 517.59 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 150 darījumi, kuros tirgoja 821 870 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 43 un palielinājušies par 367 572 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Zemaitijos Pienas akcijas, kuru vērtība palielinājās par 1.38%, sasniedzot 22.00 LTL. Ekranas akciju cena šodien palielinājās par 1.37%, sasniedzot 7.40 LTL. Ukio Bankas akciju cena šodien palielinājās par 0.81%, sasniedzot 6.20 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Lietuvos Dujos akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 3.33%, līdz 2.90 LTL.Bankas Snoras akciju cena šodien samazinājās par 2.60%, līdz 9.00 LTL.Linas akciju cena šodien samazinājās par 2.44%, līdz 0.80 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 17. janvārī

Valters Paiders [email protected], 17.01.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 17 415 920.01 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums ir audzis par 5 915 076.94 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 537 darījumi, kuros tirgoja 1 097 371 akciju Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir palielinājušies par 108 un samazinājušies par 518 587 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Alytaus Tekstile akcijas, kuru vērtība palielinājās par 5.88%, sasniedzot 0.18 LTL. Vakaru Skirstomieji Tinklai akciju cena šodien palielinājās par 2.59%, sasniedzot 277.00 LTL. Kauno Tiekimas akciju cena šodien palielinājās par 2.47%, sasniedzot 0.83 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Mazeikiu Elektrine akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 8.62%, līdz 2.97 LTL.Mazeikiu Nafta akciju cena šodien samazinājās par 2.83%, līdz 4.80 LTL.Vilniaus Vingis akciju cena šodien samazinājās par 2.64%, līdz 7.01 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Birža ievieš tirdzniecības veicināšanas programmu

Ainars Sedlenieks [email protected], 30.09.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai paaugstinātu tirdzniecības likviditāti Rīgas Fondu biržā, sākot ar š.g. 1. oktobri, birža ievieš tirdzniecības veicināšanas jeb tirgus likviditātes nodrošinātāju programmu. Likviditātes nodrošinātāji (tirdzniecības veicinātāji) ir biržas biedri, kas uzņēmušies saistības uzturēt noteiktu laiku konkrētu akciju pieprasījuma un piedāvājuma cenas nepārtrauktā tirgū noteiktā daudzumā un cenu intervālā tirdzniecības sesijas laikā. Papildus tam, ka biedriem ir jānodrošina akciju kotācijas - piedāvājums un pieprasījums 85% no nepārtrauktā tirgus laika, birža ir noteikusi minimālos finanšu instrumentu apjomus, kas tirgus uzturētājiem jāievēro ievadot kotācijas uzdevumu grāmatā. Tāpat ir noteikts, ka maksimālā starpība starp pieprasījuma un piedāvājuma cenu ir ne vairāk kā 4% (vai 0.01 lats) no pieprasījuma cenas. Likviditātes nodrošinātāji un to nodrošinātie vērtspapīru minimālie apjomi kotācijām Rīgas Fondu biržā: Kods Emitents Minimālais kotācijas apjoms no 01.10.04 Likviditātes nodrošinātāji LSC1R Latvijas Kuģniecība 3 000 Hansabanka, Parex banka, Suprema, SAF1R SAF Tehnika 35 Hansabanka, Parex banka, Suprema VNF1R Ventspils nafta 1 000 Hansabanka BAL1R Lavijas balzams 750 Hansabanka DPK1R Ditton PKR 3 000 Parex banka GRD1R Grindeks 500 Parex banka, Suprema LME1R Liepājas metlurgs 750 Suprema OLF1R Olainfarm 2 000 Parex banka RKB1R Rīgas Kuģubūvētava 1 250 Hansabanka, Suprema VSS1R Valmieras stikla šķiedra 750 Hansabanka, Parex banka, Suprema

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lietuvas akciju tirgus apskats 22. martā

Valters Paiders [email protected], 22.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 6 434 739.37 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 4 149 946.52 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 599 darījumi, kuros tirgoja 1 724 701 akciju Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 103 un palielinājušies par 513 649 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Gubernija akcijas, kuru vērtība palielinājās par 4.21%, sasniedzot 0.99 LTL. Kauno Energija akciju cena šodien palielinājās par 2.27%, sasniedzot 4.50 LTL. Vakaru Skirstomieji Tinklai akciju cena šodien palielinājās par 1.54%, sasniedzot 330.00 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Rytu Skirstomieji Tinklai akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 4.89%, līdz 2.92 LTL.Vilniaus Baldai akciju cena šodien samazinājās par 4.68%, līdz 40.98 LTL.Ekranas akciju cena šodien samazinājās par 4.24%, līdz 5.65 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 7. martā

Valters Paiders [email protected], 07.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 11 355 500.24 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 8 676 608.99 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 560 darījumi, kuros tirgoja 1 303 978 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 171 un samazinājušies par 5 700 294 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Dvarcioniu Keramika akcijas, kuru vērtība palielinājās par 15.30%, sasniedzot 3.09 LTL. Gubernija akciju cena šodien palielinājās par 9.09%, sasniedzot 0.84 LTL. Alita akciju cena šodien palielinājās par 9.06%, sasniedzot 3.13 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Kauno Energija akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 14.29%, līdz 4.86 LTL.Alytaus Tekstile akciju cena šodien samazinājās par 5.88%, līdz 0.16 LTL.Sanitas akciju cena šodien samazinājās par 1.60%, līdz 49.20 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru