Jaunākais izdevums

Failu apmaiņas entuziasti Zviedrijā tagad var pievienoties Kopīmisma baznīcai, jo plaši izplatītā prakse oficiāli atzīta par reliģiju, ziņo thelocal.se.

«Tas ir milzīgs atvieglojums,» medijam sacījis baznīcas pārstāvis Īzaks Gersons (Isak Gerson).

Apmēram gadu Zviedrijas Kopīmisti, kuri cēlušies no Jaunajiem Pirātiem, pretrunīgās Pirātu Partijas jaunatnes kustības, centušies panākt, lai viņu «ticība» oficiāli tiktu atzīta kā reliģija, bet saskārās ar atkārtotiem noraidījumiem.

Tagad, kad trešais pieteikums bijis veiksmīgs, pašpasludinātie pirāti beidzot sasnieguši savu mērķi.

«Tagad mēs koncentrēsimies uz mūsu reliģisko praksi un labu kontaktu uzturēšanu ar mūsu biedriem,» teicis Gersons.

Kopīmisma baznīcas locekļu skaits esot aptuveni trīs tūkstoši, un saskaņā ar baznīcas pārstāvja teikto īpaši liels pieplūdums vērojams tieši pēdējās dienās, kad kļuvis zināms par šīs reliģijas atzīšanu.

«Šis lēmums mums ir devis daudz spēka, un beidzot mēs varam virzīties uz priekšu,» sacījis Gersons.

Baznīca ieguvusi savu nosaukumu no tiešsaistes kustības Kopimi (no angļu vārdiem copy me), kuras ietvaros lietotāji tiek aicināti pievienot Kopimi logo savām vietnēm, ja viņi ir gatavi pieņemt to, ka citi kopē informāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Zīmola Failiem.lv ietvaros atvērti failu tirdzniecības veikali

Lelde Petrāne, 20.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Failiem.lv paplašinājis savu produktu portfeli, radot jaunu pakalpojumu – fotogrāfiju un failu tirdzniecības veikalu. Darbu autoriem iespējams veidot savus elektroniskos katalogus jeb e-veikalus failu tirdzniecībai, pašiem nosakot sava darba pārdošanas cenu un darba izmantošanas nosacījumus.

Jānis Viklis, Failiem.lv veidotājs un vadītājs, skaidro: «Tā ir platforma drošai un patstāvīgai savu failu veikalu izmitināšanai, to darbības nodrošināšanai un pārvaldībai. Mūsu jaunais produkts radīts kā alternatīva darbu autoriem masu failu pirkšanas risinājumiem jeb stock vietnēm. Tagad autori paši ir noteicēji par saviem darbiem. Tādējādi esam radījuši iespēju fotogrāfiem, mūziķiem un citiem autoriem veidot elektroniskos katalogus ar saviem darbiem un, izmantojot platformu Failiem.lv, pilnībā pārvaldīt savu veikalu. Drīzumā, tiks ieviesta iespēja integrēt failu veikalus savās majāslapās.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

The Pirate Bay bloķē vēl viens interneta pakalpojumu sniedzējs; TPB atdzimst citā IP adesē

Gunta Kursiša, 31.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta pakalpojumu sniedzējs Lielbritānijā Sky Broaband liedzis pieeju failu dalīšanās vietnei The Pirate Bay. Pirms tam līdzīgi rīkojušies arī tādi interneta pakalpojumu sniedzēji kā Virgin Media un Everything Everywhere, tomēr The Pirate Bay vēris vaļā failu dalīšanās vietni ar citu IP adresi, vēsta BBC.

Lielbritānijas Augstākā tiesa pieprasījusi interneta pakalpojumu sniedzējiem liegt saviem klientiem pieeju failu dalīšanās vietnei The Pirate Bay, ņemot vērā britu ierasktu nozares pārstāvju (British Phonographic Industry, BPI) sūdzību par to, ka The Pirate Bay pārkāpj autortiesības.

Citi Lielbritānijas interneta pakalpojumu sniedzēji O2 un Talktalk norādījuši, ka joprojām strādā pie The Pirate Bay aizlieguma īstenošanas.

«Mēs esam investējuši miljardiem mārciņu, lai varētu saviem klientiem piedāvāt augstas kvalitātes izklaidi, jo saprotam, cik ļoti to novērtē klienti. Tādēļ ir nozīmīgi, ka tādas kompānijas kā mūsējā kopā ar valdību un citām mediju un tehnoloģiju kompānijām dara visu iespējamo, lai aizsargātu autortiesības,» teikts Sky paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsu dzīves ritmam kļūstot arvien mobilākam, arī ierīcēm ir jāspēj “kustēties” līdzi, tāpēc arvien biežāk tiek izvēlēts klēpjdators kā ikdienas asistents dažādos darba un mācību uzdevumos. Klēpjdatoru sniegtās funkcijas nereti atvieglo dažādus ikdienas uzdevumus, taču, lai šīs ierīces nezaudētu savu efektivitāti, tām ir nepieciešama pienācīga un regulāra apkope. Pastāv mīti, ka pareiza klēpjdatora apkope aprobežojas ar ekrāna notīrīšanu vai paroles maiņu, taču ar šādām darbībām vien nepietiks, lai nodrošinātu ilgstošu un kvalitatīvu ierīces veiktspēju. Lai ikkatrs klēpjdators spētu kalpot vismaz piecus līdz astoņus gadus, tehnoloģiju uzņēmuma Huawei eksperts ir apkopojis vērtīgus padomus klēpjdatora ikdienas apkopei.

Regulāra programmatūras atjaunināšana

Ikvienas ierīces programmatūras atjaunināšana ir viena no svarīgākajām darbībām tās uzturēšanai. Regulāra klēpjdatora atjaunināšana palīdzēs izvairīties no tādiem kiberdrošības draudiem kā vīrusi vai ļaunprātīgas programmatūras, kas nereti apdraud tieši ierīces ar novecojušu programmatūru.

“Tiem klēpjdatoru lietotājiem, kam nereti gadās aizmirst veikt šo svarīgo procedūru, ir pieejamas dažādas bezmaksas datorprogrammas, kas pēc lejupielādes automātiski instalē visus ierīcei svarīgos atjauninājumus. Taču, piemēram, tādi datori kā Huawei MateBook X Pro, kas atbalsta jaunāko Windows operētājsistēmu, automātiski uzrāda paziņojumus par atjauninājumiem. Ja gadījumā atjauninājuma paziņojums parādās brīdī, kad nav laiks veikt konkrētās izmaiņas, tad ir ieteicams regulāri pārbaudīt, vai gadījumā kāds no tiem nav netīšām palaists garām,” skaidro Mikus Tillers, Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Indiešiem atkal pieejams The Pirate Bay

Gunta Kursiša, 22.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta lietotājiem Indijā atkaļ ļauta pieeja video un citu failu dalīšanās vietnei The Pirate Bay, valsts Augstākajai tiesai mainot iepriekš pieņemtos noteikumus par autortiesību aizsardzību internetā, vēsta BBC.

Iepriekšējie noteikumi paredzēja, ka Indijas interneta pakalpojumu sniedzējiem jābloķē pieeja visām tiešsaistes vietnēm, kurās iespējama failu dalīšanās, lai nelegāli nebūtu ieejama «neviena filma».

Jaunie noteikumi nosaka, ka bloķētām jābūt tikai tām interneta adresēm (URL), kurās atrodams pirātisks saturs, bet ne pilnīgi visai mājas lapai.

Šā gada marta beigās Indijas dienvidaustrumu pilsētā Čennai bāzētā pret pirātismu vērstā kompānija Copyrightlabs panāca tiesas rīkojumu, kurš noteica - Indijas interneta pakalpojumu sniedzējiem jānodrošina, ka to klientiem liegta pieeja vietnēm, kurās nelegāli tiek izplatītas noteiktu Bolivudas filmu kopijas. Šis tiesas lēmums izraisīja hakeru grupējuma Anonymous uzbrukumu vilni daudzām Indijas interneta lapām, ieskaitot valdības departamentu un Indijas Augstākās tiesas tiešsaistes vietnes. Pēcāk interneta hakeru grupa organizēja virkni protestu pret «interneta cenzūru» Indijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pirate Bay apsūdz intelektuālā īpašuma sargus par autortiesību pārkāpšanu

Jānis Rancāns, 20.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirātisko failu apmaiņas vietne The Pirate Bay gatavojas iesūdzēt tiesā Somijas antipirātisma organizāciju CIAPC par autortiesību pārkāpšanu. Vietnes pārstāvji jau lūguši Somijas varasiestādēm izvērtēt organizācijas darbību, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Somijas antipirātisma organizācija CIAPC (Autortiesību informācijas un pretpirātisma centrs (Copyright Information and Anti-Piracy Center)) izveidojusi interneta vietni, kas atgādina The Pirate Bay, nedaudz izmainot logotipu un piedāvājot saites uz failu apmaiņas vietnēm, ar kuru palīdzību var tikt pie legāla satura.

«CIAPC nokopējis failus, kas pieder The Pirate Bay, lai tos izmantotu viltotas, parodiju vietnes izgatavošanā. Lai gan The Pirate Bay pret kopēšanu attiecas pozitīvi, mēs negrasāmies vienkārši noskatīties, kā varas organizācijas pārkāpj autortiesības,» teikts failu apmaiņas vietnes paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Failiem.lv/Files.fm vadītāju Jāni Vikli

Lelde Petrāne, 29.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Jānis Viklis, Failiem.lv / Files.fm vadītājs. Failiem.lv nodrošina failu glabāšanu un apmaiņu internetā gan uzņēmumiem, gan privātajiem lietotājiem.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Ar elektroniku, datorsistēmām un to uzbūvi esmu aizrāvies kopš deviņdesmito gadu vidus un kopš tā brīža neesmu zaudējis interesi. Datorzinātņu studijas Latvijas Universitātē nostiprināja šo aizraušanos, ne tikai pielietošanas veidos, bet arī jaunradē.

- Kas Jūs iepriecina un kas Jūs apbēdina, kad raugāties uz Jūsu pārstāvēto nozari un Latvijas valsti kopumā?

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Failiem.lv saņem 50 000 eiro blokķēdes tehnoloģijas ieviešanai

Zane Atlāce - Bistere, 19.02.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Failiem.lv datu glabāšanas platforma izturējusi atlasi un ir saņēmusi Eiropas Savienības atbalstu blokķēdes risinājumu praktiskai ieviešanai.

Janvāra pēdējā nedēļā uzņēmums piedalījās inovāciju konkursa "Block.IS" otrajā kārtā Stambulā un iekļuva 23 Eiropas uzņēmumu finālistu vidū, iegūstot 50 000 eiro līdzfinansējumu blokķēdes risinājumu ieviešanai..

Eiropas Savienības inovāciju projekta "Horizon 2020" ietvaros saņemtais finansējums tiks izmantots Failiem.lv blokķēdes un failu tirdzniecības platformas pilnveidei un attīstīšanai, integrējot un papildinot datu glabāšanas platformu ar blokķēdes elementiem. Plānots, ka interneta lietotājiem sistēma būs pieejama kā atvērts failu katalogs - dokumentu bibliotēka un ļaus lietotājiem publicēt un dalīties ar dažādiem brīvpieejas un maksas failiem, izmantojot Ethereum blokķēdē saglabājamus Files.fm tokenus jeb digitālos žetonus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

CERT.LV brīdina, ka šādas mēstules pielikuma atvēršana var beigties ar visu failu zaudēšanu datorā.

E-pasta lietotājiem Latvijā tiek izsūtītas mēstules ar tēmu «Neapmaksats rekins!» vai «Sūdzība par rēķinu». Atverot mēstules pielikumā esošo failu, dators tiek inficēts ar CTB Locker vīrusu, kas šifrē visus datorā esošos failus. Vīruss izplatās caur failu apmaiņas vietnēm, tādām kā failiem.lv, files.inbox.lv un lejup.lv.

Mēstules paraugs:

Pēc CERT.LV rīcībā esošās informācijas, mēstules izsūtītas desmitiem tūkstošu e-pasta lietotāju Latvijā. Vīrusa izplatības upuri ir gan privātpersonas, gan valsts un pašvaldību iestādes, gan uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Dotkoma «evolūcijai» jau 90% gatavība

Jānis Rancāns, 24.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skandalozais failu apmaiņas pakalpojuma MegaUpload dibinātājs Kims Dotkoms pavēstījis, ka viņa jaunais projekts ir tik pat kā gatavs, un patlaban norisinās pēdējie noslēguma darbi, vēsta interneta vietne Torrentfreak.com.

«Izstrādāti jau 90% koda. Serveri ir sagatavoti. Advokāti, partneri un investori ir gatavi,» sociālajā tīklā Twitter paudis K. Dotkoms. Kā vēsta Torrentfreak.com, jaunais K. Dotkoma garabērns dienasgaismu varētu ieraudzīt šā gada nogalē.

Tāpat atzīmēšanas vērts esot fakts, ka, neskatoties uz kriminālizmeklēšanu, jaunajā projektā esot gatavi iesaistīties arī investori.

Db.lv jau ziņoja, ka K. Dotkoms iepriekš pavēstījis – MegaUpload jaunā versija kļūs par «masveida starptautisku tīklu» un solījis «pagriezt pasauli kājām gaisā». «Mega atgriezīsies. Lielāks. Labāks. Ātrāks. Bez maksas un pasargāts no uzbrukumiem! Evolūcija!» savā Twitter kontā rakstīja MegaUplaud dibinātājs K. Dotkoms.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Zviedrijas policija «izsit» no ierindas vairākas failu apmaiņas vietnes

Jānis Rancāns, 02.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas policija, meklējot pierādījumus intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumiem, veikusi kratīšanu interneta hostinga kompānijas PRQ telpās, tādējādi pārtraucot vairāku failu apmaiņas vietņu darbību.

PRQ pakalpojumus kādreiz izmantoja Wikileaks un pazīstamā failu apmaiņas vietne Pirate Bay. Zviedrijas policija savu kratīšanu mērķi neizpauž, tomēr PRQ īpašnieks Maikls Viborgs (Mikael Viborg) medijam Nyheter24 pastāstījis, ka likumsargi, visticamāk, meklējot intelektuālo tiesību pārkāpumu pierādījumus. Pēc policijas veiktās kratīšanas pārtraukta tīmekļa vietņu darbība, kas izmantoja minētās kompānijas pakalpojumus. PRQ uzturēja dažādas «šaubīgas» un skandalozas interneta lapas, tostarp, arī failu apmaiņas vietnes, vēsta tehnoloģiju ziņu portāls TorrentFreak.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Itālija liks Vatikānam maksāt nodokļus

Ritvars Bīders, 17.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas katoļu baznīcu turpmāk, visticamāk, ik gadu sagaidīs papildu tēriņi vairāku miljonu eiro apmērā, jo Itālijas valdība plāno atcelt Vatikānā patlaban spēkā esošo atbrīvojumu no nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas.

Tiesa gan, patlaban Itālija plāno atcelt atbrīvojumu no nodokļa maksāšanas tikai tām baznīcai piederošajām ēkām, kas nav saistītas ar reliģiju, taču arī šādā gadījumā runa ir par vairākiem miljoniem eiro.

Itālijas katoļu baznīcas īpašumā ir aptuveni 110 tūkstoši īpašumu, kuru kopējā vērtība tiek lēsta 9 miljardu eiro apmērā. Īpašumu vidū ir gan iepirkšanās centri, gan dzīvojamās ēkas.

Šādu ierosinājumu valdība saņēmusi no sabiedrības, kuras neapmierinātība ar baznīcai piešķirtajām privilēģijām pēdējā laikā aizvien pieaug. Petīciju par Itālijas katoļu baznīcas atbrīvojuma no nodokļu maksāšanas atcelšanu tiešsaistē bija parakstījuši vairāk nekā 130 tūkstoši cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Dotkoms laiž klajā savu jauno pakalpojumu Mega

Gunta Kursiša, 21.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazāk nekā 24 stundu laikā, kopš skandalozais MegaUpload dibinātājs Kims Dotkoms (Kim Dotcom) laidis klajā savu jauno pakalpojumu Mega, tā lietotāju skaits sasniedzis vairāk nekā vienu miljonu reģistrētu lietotāju, raksta informācijas tehnoloģiju mediji.

Lai arī Mega konkurentu – Dropbox – lietotāju skaits ir aptuveni simts miljoni, Mega lietotāju skaita pieauguma ātrums ir ievērojamāks nekā sāncenšiem. Pirmās stundas laikā kopš atvēršanas Mega lietotāju skaits sasniedza simts tūkstošus, un pēc pāris stundām tas jau bija pietuvojies miljonam.

«Ja pašlaik piekļuve Mega pakalpojumam ir lēna, tad tas ir neticamā pieprasījuma dēļ. Mēs strādājam, lai palielinātu kapacitāti,» Mega pakalpojuma klajā laišanas dienā savā Twitter kontā skaidroja K. Dotkoms.

K. Dotkoms savā failu glabāšanas un apmaiņas vietnē, ko viņš pats dēvē par «platformu zināšanām un izglītībai», sola nodrošināt privātumu, neatklājot informāciju par to, kādā veidā lietotāji piekļūst pakalpojumam vai kādus failus viņi tajā uzglabā un ar kādiem datiem dalās. K. Dotkoms iepriekš pauda, ka MegaUpload jaunā versija kļūs par «masveida starptautisku tīklu» un solījis «pagriezt pasauli kājām gaisā».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad uzņēmuma "Giraffe360" izaugsme ir mērāma 400% apmērā un tam ir klienti jau 18 valstīs

"Giraffe360" izstrādā kameras un programmatūras tehnoloģijas telpu skenēšanai.

"Sākam pārslēgties no izpētes uz izaugsmi, kā rezultātā nostabilizējām pārdošanas biroju Londonā. Līdz ar izaugsmi, protams, aug apkalpojamo klientu un projektu skaits, kā rezultātā trīs reizes palielinājām Liepājas biroju, kas nodarbojas ar digitālo failu apstrādi. Šobrīd Liepājā diendienā pie failu apstrādes darbojas 16 cilvēku komanda un mums iet ļoti karsti," atklāj M. Opelts. Šobrīd uzņēmumā kopumā strādā 40 cilvēki.

Vaicāts par nākamā gada plāniem, M. Opelts norāda, ka nākamā gada plānos ietilpst izaugsme. "Pagaidām visi uzņēmuma klienti ir Eiropā. Mums sāk veidoties sava pozīcija Lielbritānijas tirgū un ir vērā ņemama interese no Vācijas un Francijas, tādēļ mēs gribam nostiprināt pozīcijas Lielbritānijā un sākt aizvien aktīvāk kultivēt interesi un savu tirgus pozīciju minētajos Centrāleiropas tirgos, kā arī sākt apkalpot pirmos klientus ārpus Eiropas," viņš stāsta. Klientu skaits joprojām netiek atklāts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

The Pirate Bay uz diennakti paralizējuši hakeri; aizdomu ēna uz autortiesību īpašniekiem

Gunta Kursiša, 17.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Failu dalīšanās vietne The Pirate Bay cietusi DDoS (Distributed Denial of Service) uzbrukumā, un tādējādi The Pirate Bay nebija pieejama vairāk nekā diennakti. Aizsardzības sistēmu pārstāvji izteikuši minējumus, ka uzbrukumu nelegālajai failu dalīšanās vietnei varētu būt veikušas arī ierakstu kompānijas, citi autortiesību īpašnieki vai no pirātisma apkarošanas centieniem nogurušās valdības, vēsta BBC.

The Pirate Bay apstiprināja, ka tā cietusi no hakeru uzbrukumiem arī savā Faceboook profilā. Failu dalīšanās vietnes pārstāvji norādījuši, ka viņiem nav zināms, kas veicis uzbrukumu, tomēr The Pirate Bay «ir aizdomas» par to, kas varētu būt ļaundari.

The Pirate Bay, kas ir nelegāla failu dalīšanās vietne, sniedz iespēju tā lietotājiem ielādēt dziesmas, filmas un citu saturu bez maksas, tādējādi kaitinot ienākumus zaudējušo autortiesību turētājus.

DDoS aizsardzības sistēmas nodrošinātāja Corero Network Security (CNS) pārstāvji pauda, ka ir maz ticams, ka uzbrukumu varētu būt organizējis hakeru grupējums Anonymous. Andrē Stevarts (Andre Stewart) no CNS norādīja, ka varētu būt gaidāmi arī turpmāki uzbrukumi. Viņš norādīja, ka nozīmīgi ir tas, ka cilvēki domā, ka uzbrukumus The Pirate Bay veica hakeru grupējums Anonymous, lai arī, kā norādīja A. Stevarts, The Pirate Bay ir tāda veida vietne, ko hakeru grupējums Anonymous parasti aizstāv.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Igaunis piedalījies Megaupload «konspirācijā»

Jānis Rancāns, 23.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar tiešsaistes failu apmaiņas vietnes Megaupload.com pirātisma un naudas atmazgāšanas lietu, Eiropā aizturēti Igaunijas un Vācijas pilsoņi, vēsta Reuters.

Aizturētie ir 32 gadus vecais Igaunijas pilsonis Andruss Nemms (Andrus Nomm) un 39. gadus vecais Vācijas pilsonis Svens Ehternahs. Aizturētos ASV varasiestādes apsūdz interneta pirātismā un izdevušas starptautiskus orderus viņu arestam.

S. Ehternahs aizturēts Vācijā, kur ieradies no Filipīnām, savukārt A. Nemms aizturēts Nīderlandē. Vēl nav notverts šajā lietā apsūdzētais Slovākijas pilsonis Juliuss Bencko.

Aizvadītajā nedēļā ASV tiesībsargājošās institūcijas slēdza tiešsaistes failu apmaiņas vietni Megaupload.com. Interneta vietne tiek apsūdzēta antipirātisma likumdošanas pārkāpumos, kā arī naudas atmazgāšanā un izspiešanā. Lieta ieguvusi apzīmējumu «mega konspirācija».

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Failiem.lv pieejams arī Android operētājsistēmai

Jānis Rancāns, 14.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas failu uzglabāšanas vietne Failiem.lv izstrādājis jaunu bezmaksas lietotni Android operētājsistēmai.

Izmantojot lietotni iespējams no telefona vai planšetdatora uzkopēt failus uz servera un saņemt saiti tālākai izmantošanai, piemēram, lai nokopētu failus uz datora vai publicētu citās interneta vietnēs, skaidro vietnes pārstāvji.

Jaunajai lietotnei ir divi nosaukumi – Files.fm un Failiem.lv, kā arī divas valodas. Uzstādījumos var mainīt gan valodas, gan failu izkārtojuma skatu.

Ar iebūvēto failu pārlūku, ir iespējams apskatīt visu telefona failsistēmu - gan atmiņas karti, gan pamatdisku.

Failu uzglabāšanas servisam Failiem.lv mēnesī ir vairāk nekā 300 tūkstoši apmeklētāju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākoties un aizvien turpinoties Covid-19 stāstam, visai daudzas diskusijas bijušas par Zviedrijas stratēģiju cīņā ar šo lipīgo vīrusu. Zviedrija lielākā mērā, ja salīdzina ar lielu daļu citu pasaules valstu, mēģinājusi sadzīvot ar pandēmiju, nenosakot kādus būtiskus un plašus ierobežojumus.

Rezultātā šāds Zviedrijas kurss periodiski nonācis asu diskusiju centrā dažnedažādos citos reģionos.

Ir tie, kas šādu šīs valsts pieeju gan nopēluši, gan dedzīgi aizstāvējuši. Piemēram, dažkārt ticis norādīts, ka šādas Zviedrijas taktikas rezultāti ir apliecinājums tam, ka stingri pandēmijas ierobežojumi ir ne tikai pārspīlēti, bet tiem var būt pat apgriezti produktīvs raksturs. Tomēr var arī teikt – ja kaut kas strādā Zviedrijā, tad tas nebūt nenozīmē, ka tas līdzīgi labi strādās arī citur, kur veselības infrastruktūrā ir caurumi, dzīves līmenis ir zemāks un jebkādu lēmumu un procesu efektivitāti negatīvi ietekmē laicīgās varas un pārējās iedzīvotāju masas mazāka savstarpējā uzticība vai pat grauj tās neesamība kā tāda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Pirātu līcis pārceļas uz mākoņiem

Jānis Rancāns, 18.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Failu apmaiņas vietne Pirate Bay atteikusies no fizisku serveru izmantošanas un visus savus datus pārcēlusi mākoņskaitļošanas (cloud computing) vidē. Patlaban vietne nomā vairākus virtuālos serverus dažādās pasaules vietnēs.

Pazīstamā vietne, kas bieži vainota ar autortiesībām aizsargāta materiāla nelikumīgā izplatīšanā, norāda, ka uz šādu soli to pamudinājusi vēlme panākt lielāku aizsardzību pret iespējamām policijas kratīšanām.

«Lēni, bet pārliecinoši mēs atbrīvojamies no zemes formas un pārejam uz nākamo līmeni – mākoņiem. Mūsu datu plūsma izmatos tūkstošiem mākoņu un tiks nopietni šifrēta, lai varētu izmantot, kad vien nepieciešams,» teikts vietnes tīmekļa blogā.

Iepriekš Kambodža Zviedrijai izdeva vienu no Pirate Bay dibinātājiem G. Svartholmu Vargu, kam dzimtenē par autortiesību likuma pārkāpšanas veicināšanu piespriests viens gads cietumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kredītinformācijas apmaiņas attīstība pasaulē

Jau visai sen uzņēmēji saprata informācijas nozīmīgumu jebkurās biznesa attiecībās, it īpaši, ja darījuma partneri viens otru nepazīst. Šī iemesla dēļ jau 19.gs.pašā sākumā tika spriests par nepieciešamību apmainīties ar informāciju, lai tādējādi izvairītos no zaudējumiem, kas radās nepamatoti kreditējot (kredītu izsniegšana, pēcmaksas nosacījumi utt.).

Sākotnēji uzņēmēji nolēma informācijas apmaiņu veikt starp konkrētas uzņēmumu apvienības biedriem. Pirmā uzņēmumu apvienība, kas uzsāka savstarpēju kredītinformācijas apmaiņu, bija «Britain’s Society of Mutual Communication for the Protection of Trade» 1801. gadā un biedrībā bija ap 2000 biedru1. 19.gs otrajā pusē šādas uzņēmumu grupas, kur biedri savā starpā apmainījās ar informāciju, parādījās arī ASV un tieši šeit arī sāka veidoties pirmie mēģinājumi no informācijas apmaiņas nodrošināšanas gūt peļņu un nodalīt šo funkciju pildīšanu atsevišķi, tādējādi izvairoties no interešu konflikta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Politiķu uzdevums ir būt zinošiem, saprātīgiem un tālredzīgiem, vienlaikus izspēlējot visus iespējamos nākotnes scenārijus un izrēķinot, kas katrā konkrētā situācijā ir ekonomiski izdevīgāk Latvijai, nevis jebkur citviet Eiropā dzīvojošajiem, piemēram, ko iegūsim un zaudēsim, ieviešot konkrēto prasību un vienlaikus arī - kāds būs sods, to neieviešot.

To intervijā Dienas Biznesam stāsta zemkopības ministrs Didzis Šmits. Viņaprāt, Zaļā kursa reliģiju mainīt nav mūsu spēkos, tāpēc jādomā par to, kā pielāgosimies un kā pierādīsim savu darbību atbilstību šai reliģijai, jo īpaši, ja Latvijā samazinās iedzīvotāju skaits, tātad arvien mazāka kļūst cilvēka ietekme un galu galā mazāk kļūst arī govju, kuras dažādos pētījumos tiek vainotas par aptuveni 40% siltumnīcu emisiju gāzu izdalīšanu.

Kāda ir pašreizējā situācija?

Visas sfēras — lauksaimniecību, mežsaimniecību, kūdras ieguvi, kā arī šo nozaru produkcijas ražošanu un pārstrādi - ietekmē ES Zaļais kurss un klimata politika, rezultātā pašlaik ir vairāk jādomā, kā nosargāt visu esošo, nevis par to, kā kaut ko vairāk attīstīt. Situāciju vēl jo vairāk sarežģī fakts, ka CO2 izmešu piesaiste ir pretrunā ar bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu. Tikai viens situāciju raksturojošs piemērs — Latvijā ir daudz pāraugušu mežaudžu, kuras būtībā nevis piesaista CO2, bet gan to emitē. Lai panāktu, ka šajās teritorijās mežs piesaista CO2, būtu jānocērt šie pāraugušie meži un to vietā jāiestāda jaunaudzes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiešsaistes izsoļu vietnē eBay nokļuvusi Alberta Enšteina rakstīta vēstule, kurā pazīstamais zinātnieks apraksta savas pārdomas par Dieva eksistenci. Vēstules sākumcena ir trīs miljoni ASV dolāru.

A. Einšteina vēstule pirms četriem gadiem par 404 tūkstošiem ASV dolāru jau tika pārdota izsolē, bet jaunais īpašnieks to izlēmis pārdot atkārtoti.

Vēstuli zinātnieks rakstīja 1955. gadā filozofam Ērikam Gutkindam (Eric Gutkind). Tajā A. Einšteins izklāsta savus uzskatus par Dievu un reliģiju.

Vēstule pēdējos četrus gadus uzglabāta speciālā konteinerā ar regulējamu mikroklimatu. Vēstule tiek pārdota kopā ar oriģinālo aploksni, pasta zīmogu un marku.

Izsoles organizētāji cer, ka vēstule tiks pārdota par trīskārt lielāku summu nekā tās sākumcena. Izsole norisināsies no 8. līdz 18. oktobrim.

Eksperti norāda, ka vēstule, kuru A. Einšteins sarakstījis sava mūža nogalē, sniedz nenovērtējamu ieskatu zinātnieka personībā un domās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Dūles partija balstās Krimā veidotas reliģiskas kustības idejās

Lelde Petrāne, 10.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunveidojamās partijas Skaistā nākotne veidotāji iedvesmojušies un pieteiktajās idejās daudz pārņēmuši no Krimā izveidotas jaunas reliģiskas kustības Isidioloģijas, vēstīja LTV raidījums de facto.

Jaunās partijas veidotāji no konkrētības atbildēs izvairās, īpaši uzsverot, ka nāk ar jaunu piedāvājumu un vēlmi pārveidot patlaban satrunējušo politiku, ieviešot tajā vairāk garīguma un altruisma.

Runājot par politiku, jaunās Skaistās nākotnes veidotāji uzsvērti lieto reliģiju un sektu pārstāvjiem raksturīgus terminus kā kalpošana, gaišāka nākotne, garīgums, dvēseliskums un cilvēcība. Vienlaikus viņi neslēpj, ka iedvesmojas no dažādām garīgām mācībām, jo tieši garīgums līdz šim politikā esot visvairāk pietrūcis. Bijušais humoršovu veidotājs Viesturs Dūle arī atzīst, ka pats ir jaunās reliģiskās kustības isidioloģijas sekotājs. Atbalstu šai mācībai iepriekš pauduši arī pārējie līderi, skaidroja raidījums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Komunistu sirpis un āmurs gozējas Europe 4 all projekta plakātā

Gunta Kursiša, 19.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Integrācijas projekta Europe 4 all, ko finansē Eiropas Savienība, ietvaros izveidots plakāts, kurā iekļauti dažādu reliģiju simboli, tostarp tur atrodams arī komunistu sirpis un āmurs.

Plakātā ar saukli «Mēs visi varam dalīt vienu zvaigzni. Eiropa visiem» (We can all share the same star. Europe 4 all) uz Eiropas Savienības simboliem raksturīgā tumšzilā fona attēlota dzeltena zvaigzne, kas sevī ietver vairāku reliģiju simbolus, tostarp krustu no kristietības, iņ un jaņ attēlu, jūdaisma sešu staru svaigzni, islāma pusmēnesi un zvaigzni, kā arī – komunisma simbolu – sirpi un āmuru.

Jauno projekta Europe 4 All plakātu ievērojuši vairāki pasaules mediji, tostarp The Telegraph. «Trīs paaudzes Padomju revolūcijas simbols nozīmēja nabadzību, verdzību, mokas un nāvi. Ar šo simbolu sākās un noslēdzās propagandas filmas, kas maskēja badu. Tas tika izkārts teatrālās tiesas prāvās, kurās tika sodīti «tīrīšanu» upuri. Simtiem miljonu eiropiešu šis simbols nozīmēja okupāciju. Ungārijā, Lietuvā, Moldovā un citās valstīs šis simbols ir aizliegts un tiek uzlūkots tāpat kā nacistu svastika,» savā blogā raksta medija žurnālists Deniels Henans (Daniel Hannan). Viņš izsaka cerību, ka simbola iekļaušana plakātā liecina par autora kompetences trūkumu, nevis nostaļģiju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Philip Morris International rūpnīcā Klaipēdā vēl aizvien ražo cigaretes, jo cilvēki tās smēķē, bet tas mainīsies un mainīsies līdz ar valstu uztveres maiņu par alternatīviem bezdūmu produktiem vispār. Brīdī, kad tabakas karsēšana tiks atzīta par atšķirīgu no smēķēšanas, kaitinošo dūmu uz ielām kļūs krietni mazāk, līdz tie izsīks pavisam.

Tā rūpnīcas 30 gadu jubilejas laikā intervijā Dienas Biznesam atzina kompānijas prezidents Eiropā Massimo Andolina.

Kas patlaban notiek ar tabakas biznesu globālā mērogā? Mainās regulējumi dažādās valstīs, ekonomiskā un sociālā vide, cilvēku attieksme? Kādi ir galvenie kompānijas izaicinājumi?

Pirmā un nedaudz skumjā ziņa ir tā, ka, lai arī daudzi smēķētāji visā pasaulē atzīst, ka parasto cigarešu smēķēšana kaitē viņu veselībai, tomēr dažādu iemeslu dēļ viņi turpina smēķēt. Tomēr ir arī divas labas ziņas. Pirmkārt, pasaulē varam novērot smēķēšanas izplatības mazināšanos. Otrkārt, daļa pieaugušo smēķētāju pēdējo gadu laikā ir mainījuši savus ieradumus, pārejot uz produktiem, kas ir labāki gan viņiem, gan sabiedrībai. Jāteic, ka, globāli raugoties, tabakas industrija pēdējo gadu laikā ir piedzīvojusi episkas pārmaiņas, ja salīdzina ar citām industrijām. 2016. gadā kompānija pēc ilgstošiem pētījumiem paziņoja, ka plāno cigaretes pilnībā aizstāt ar zinātniski pamatotiem bezdūmu produktiem.

Komentāri

Pievienot komentāru