Jaunākais izdevums

AS mogo 2017. gada pirmos deviņus mēnešus noslēdzis ar 2,9 miljonu eiro lielu neto peļņu, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Sabiedrības apgrozījums sasniedza 9,8 miljonus eiro (31% pieaugums, salīdzinot ar 2016. gada attiecīgo periodu), EBITDA – 5,2 miljonus eiro (12% pieaugums, salīdzinot ar 2016. gada attiecīgo periodu), neto peļņa 2,9 miljonus eiro (21% pieaugums, salīdzinot ar 2016. gada attiecīgo periodu).

30. septembrī līzinga un nodrošināto aizdevumu portfeļa bruto vērtība sasniedza 31,6 miljonus eiro (19% pieaugums, salīdzinot ar 2016. gada 31. decembri).

«Mogo sasniedz vēsturiski augstāko neto peļņu kalendārā gada pirmajos 9 mēnešos no uzņēmuma pastāvēšanas brīža. Tas ir izdevies neskatoties uz parādu cesijas izdevumiem, kas radās cedējot parādus, lai audzētu Mogo parādu piedziņas departamenta efektivitāti. Jāuzteic Mogo komandas spēja audzēt līzinga un aizdevumu portfeli piesātināta tirgus apstākļos par teju 20% salīdzinot ar gada sākumu,» saka AS «mogo» valdes loceklis Aleksandrs Čerņagins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS “Mogo” ir emitējusi obligācijas 30 miljonu eiro apjomā, tā noslēdzot lielāko privātā kapitāla uzņēmuma obligāciju emisiju pēdējos gados “Nasdaq Riga” biržā, informē uzņēmumā.

Ar gada kupona likmi 11% apmērā, trīs gadu dzēšanas termiņu un nominālvērtību 1000 eiro apjomā, obligācijas tika piedāvātas gan esošajiem Mogo obligāciju turētājiem, gan privātajiem un institucionālajiem investoriem Baltijas reģionā. Publiskais piedāvājums sastāvēja no divām daļām – jaunu investoru parakstīšanās un apmaiņas piedāvājuma esošajiem obligāciju turētājiem.

Kopā publiskajā piedāvājumā piedalījās vairāk kā 840 investori, pieprasījumam pārsniedzot obligāciju piedāvājumu.

Piedāvājuma rezultātā jauno obligāciju sadalījums ir sekojošs – 71,4% ir esošo obligāciju turētāji, kas izvēlējušies turpināt ieguldījumu Mogo, tiem pievienojušies 28,6% jaunu investoru. Ģeogrāfiskā izteiksmē Mogo investoru kopiena galvenokārt sastāv no Latvijas investoriem – 73,3%, kam seko 17,7% Igaunijas ieguldītāju un 0,3% Lietuvas pārstāvju; 8,6% pārstāv citas Eiropas valstis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Alternatīvās finanses

Auto finansēšana liecina par cilvēku cerībām

Jānis Goldbergs, 23.12.2020

Mogo Finance grupas izpilddirektors Modests Sudņus (Modestas Sudnius).

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēku stresa līmenis ir mazinājies, un ļaudis cerīgāk un mierīgāk lūkojas nākotnē, liecina finanšu tehnoloģiju un auto kreditēšanas uzņēmuma Mogo Finance statistika.

Neraugoties uz pandēmijas otro vilni, uzņēmums šā gada 9 mēnešus noslēdzis ar labiem rezultātiem. Mogo Finance ir viens no retajiem Latvijas uzņēmumiem, kas pārstāvēts ne vien Nasdaq Riga tirgū, bet arī starptautiskajā Frankfurtes fondu biržā.

Par Mogo Finance izaugsmi, auto tirgus finansēšanu un izmaiņām nākotnē, kas saistītas ar Eiropas Zaļo kursu, kā arī par pārstāvniecību starptautiskā investīciju vidē Dienas Bizness aicināja stāstīt Mogo Finance grupas izpilddirektoru Modestu Sudņu (Modestas Sudnius).

Kāds ir Mogo Finance stāsts? Zināms, ka tā pirmsākums ir Latvijā, tagad esat 14 pasaules valstīs. Kā sākāt biznesu, un kāds ir tieši Latvijas pienesums nu jau starptautiskā uzņēmumu grupā?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nebanku kreditētājs "Mogo" pārdevis līzinga portfeli 2,24 miljonu eiro apmērā, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Biznesa attīstības stratēģijas ietvaros "Mogo" ir noslēdzis iepriekš plānotu līzinga portfeļa pārdošanas darījumu ar nominālvērtību 2,24 miljonu eiro apmērā. Darījumā "Mogo" saņēmis atlīdzību kopumā 2,83 miljonu eiro apmērā, informē uzņēmums.

"Iepriekš veiktie līzinga portfeļa pārdošanas darījumi bankas licencētai meitassabiedrībai ir pierādījuši sevi kā veiksmīgi un abpusēji izdevīgi. Ir pieņemts lēmums par vēl vienas līzinga portfeļa daļas pārdošanu. Darījumi ir peļņu nesoši un turpina stiprināt uzņēmuma kapitalizāciju, kā arī nodrošina turpmāku attīstību ārpakalpojumu sniegšanas biznesa līnijai," norāda "Mogo" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Znotiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Auto līzinga uzņēmums Mogo Finance nopelnījis 6,2 miljonus eiro

Lelde Petrāne, 13.02.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto līzinga uzņēmums "Mogo Finance" 2019. gadu noslēdzis ar konsolidēto apgrozījumu 76,7 miljonu eiro un peļņu 6,2 miljonu eiro apmērā. Salīdzinot ar 2018. gadu, uzņēmuma apgrozījums ir pieaudzis par 41%, bet peļņa – par 35%.

Uzņēmuma ieņēmumi pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem (EBITDA) 2019. gadā pieauga par 54%, sasniedzot 31,5 miljonus eiro.

Pēdējos gados "Mogo Finance" mērķtiecīgi attīstījis darbību ārpus Latvijas, apgūstot ārvalstu tirgus, un 2019. gadā apgrozījums ārvalstīs veidojis lielāko daļu (75%) no kopējiem grupas ieņēmumiem. Uzņēmuma pārstāvji prognozē, ka arī nākotnē ārvalstu apgrozījuma īpatsvars turpinās palielināties.

"Mogo Finance" sadarbojas ar vairāk nekā 2000 lietoto auto dīleriem un kopbraukšanas platformām. Uzņēmums 2019. gadā izsniedzis līzingus un kredītus kopumā 178,4 miljonu eiro apmērā. 2019. gadā auto līzinga uzņēmums saņēma arī "Fitch" kredītreitingu, kļūstot par vienu no retajiem uzņēmumiem ar kredītreitingu Baltijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu līzinga un atgriezeniskā līzinga kompānija AS «Mogo», kuras grupas uzņēmumi sniedz pakalpojumus Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Gruzijā, Polijā, Bulgārijā, Rumānijā, Armēnijā, Moldovā un Albānijā, noslēdz obligāciju parakstīšanās periodu, piesaistot investīcijas 10 miljonus eiro apmērā.

Šī ir uzņēmuma otrā obligāciju emisija. Pirmā emisija 20 miljonu eiro apmērā ir iekļauta Nasdaq Riga Baltijas parāda vērtspapīru sarakstā jau kopš 2014. gada novembra. Obligāciju emisiju organizēja «BlueOrange Bank», kas ar «Mogo» kā konsultants sadarbojas jau kopš 2014.gada.

Obligāciju dzēšanas termiņš ir 2021. gada 31. marts, gada kupona likme - 10% ar ikmēneša izmaksu. Obligācijas tika piedāvātas profesionālajiem investoriem ar minimālo investīciju apjomu EUR 100 000 eiro katram investoram slēgta piedāvājuma veidā.

«Ņemot vērā pastiprinātu interesi par esošajām »Mogo« obligācijām, nolēmām emitēt jaunas obligācijas, kas pēc saviem raksturlielumiem bija identiskas iepriekšējai emisijai. Bija liela interese gan no esošajiem investoriem, kuri jau iepazinuši uzņēmumu un ir sekojuši uzņēmuma attīstībai un finanšu rādītājiem, gan arī no jauniem investoriem. Visa emisija tika pārdota profesionāliem investoriem no Latvijas un Lietuvas. Gan šis konkrētais piemērs, gan arī citi obligāciju emitenti Baltijas valstīs pierāda, ka piesaistīt finansējumu kapitāla tirgū ir iespējams, un uzņēmuma klātiene biržā veicina investoru interesi arī nākotnē,» atzīmē BlueOrange Bank investīciju piesaistes vadītājs Edmunds Antufjevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eleving Group uzsāk apmaiņas piedāvājumu Mogo AS 2021/2024 obligāciju turētājiem

Db.lv, 26.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā dibinātā globālā finanšu tehnoloģiju grupa Eleving Group ir izsludinājusi obligāciju apmaiņas piedāvājumu, kā rezultātā obligacionāri, kuru īpašumā ir Mogo AS 2021/2024 obligācijas ar ISIN kodu LV0000802452, tās var apmainīt pret jaunajām Eleving Group nodrošinātajām un garantētajām obligācijām ar dzēšanas termiņu 2028. gadā.

Eleving Group obligāciju apmaiņas piedāvājuma periods ilgs no 2023. gada 26. septembra līdz 13. oktobrim. Visiem esošajiem Mogo AS nenodrošināto obligāciju (ISIN LV0000802452) turētājiem tiek piedāvāta iespēja apmainīt esošās obligācijas pret jaunajām Eleving Group nodrošinātajām un garantētajām obligācijām ar augstāku kupona likmi.

Katras obligācijas nominālvērtība ir noteikta EUR 100,00 apmērā. Jauno obligāciju dzēšanas termiņš ir 2028. gadā, bet to kupona likme būs noteikta 12-13,5% robežās, ar procentu izmaksu reizi ceturksnī. Galējā kupona likme tiks noteikta līdz 2023. gada 2. oktobrim.Tā kā obligāciju nominālvērtības atšķiras, to apmaiņas attiecība ir noteikta 1:10, t. i., viena Mogo AS obligācija (ISIN LV0000802452) dod tiesības tās turētājam to apmainīt pret desmit jaunām Eleving Group eiroobligācijām (ISIN DE000A3LL7M4).

Komentāri

Pievienot komentāru
Alternatīvās finanses

Eleving Group pusgadā nopelnījis 7,8 miljonus eiro

Db.lv, 17.08.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nebanku kreditētāja "Eleving Group" (iepriekš - "Mogo Finance") neto peļņa pēc valūtas kursa svārstību ietekmes sasniegusi 7,8 miljonus eiro (salīdzinājumam, 2020. gada sešos mēnešos – 3,8 miljonu eiro zaudējumi), informē uzņēmumā.

Visbūtiskāk rezultātus sekmēja stabils finansiālais sniegums, pusgada ieņēmumiem sasniedzot 71,8 miljonus eiro, un vēsturiski augstākais grupas konsolidētais izsniegto aizdevumu apjoms. Vairākos tirgos, piemēram, Rumānijā un Kenijā, grupa demonstrēja stabilu izaugsmi, izsniedzot rekordaugstu skaitu aizdevumu ceturkšņa griezumā.

Fitch Ratings apstiprinājis Eleving Group ilgtermiņa kredītreitingu "B-' līmenī ar stabilu nākotnes perspektīvu, vienlaikus atceļot reitinga uzraudzību. Vērtējums atspoguļo Eleving Group paveikto attiecībā uz relatīvo aizņēmumu samazinājumu pret pašu kapitālu, kā arī iespējamo 100 miljonu eiroobligāciju pārfinansēšanu, kuru beigu termiņš ir 2022. gada jūlijs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Raidījums: Ameriks pamanījies iegādāties Mogo obligācijas vēl pirms to kotēšanas biržā

LETA, 14.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domnieks Andris Ameriks (GKR) savulaik pamanījies iegādāties ātrās kreditēšanas uzņēmuma «Mogo» obligācijas vēl pirms to kotēšanas biržā, vēstīja TV3 raidījums «Nekā personīga».

Pirms mēneša Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs saistībā ar iespējamiem koruptīviem «Rīgas satiksmes» iepirkumiem veica 30 kratīšanas un aizturēja septiņus cilvēkus. Starp viņiem bija arī partijas «Gods kalpot Rīgai» (GKR) biedrs Aleksandrs Krjačeks, bet kratīšana notika arī toreizējā vicemēra Amerika dzīvesvietā, atgādina raidījums. Ameriks noliedza darījumu vai kādas citas saites ar kukuļdošanas lietā iesaistīto uzņēmēju Māri Martinsonu, savukārt raidījums vēsta, ka Martinsonam piederējuši divi ātro kredītu uzņēmumi, kuru obligācijas Ameriks iegādājies un no kuriem procentu maksājumos saņēmis vairākus simtus tūkstošu eiro.

2014.gadā ātro kredītu firma «Mogo» emitēja obligācijas. Vēl pirms tās nonāca biržā, obligācijas iegādājās savulaik «Rīgas satiksmes» valdē strādājošais, GKR «māsas partijas» politiķis Andrejs Požarnovs, Amerika dēls un vēlāk arī pats Ameriks. «Mogo» obligācijas ir vienas no ienesīgākajām Baltijas biržu vērtspapīru sarakstā, un to īpašnieki katru gadu procentos saņem ap desmito daļu no visas obligāciju vērtības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eleving Group piesaistījusi 10 miljonus eiro biznesa attīstīšanai Rumānijā

Db.lv, 16.01.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā dibinātais nebanku kreditētājs "Eleving Group" ir piesaistījis 10 miljonus eiro tālākai biznesa attīstīšanai Rumānijā, informē uzņēmumā.

Aizdevumu piešķīris fonds "ACP Credit", kas darbojas uzņēmumu kreditēšanā Centrāleiropas reģionā.

"Eleving Group" izpilddirektors Modests Sudņus atzīmē, ka ārpus "Mintos" aizdevumu platformas, "ACP Credit" ir pirmais piesaistītais ārējais investīciju partneris Rumānijā.

Sudņus skaidro, ka "Eleving Group" Rumānijas tirgū darbojas kopš 2016.gada, un tas ir kļuvis par vienu no grupas lielākajiem tirgiem. Piesaistītie līdzekļi palīdzēs "Eleving Group" apstvērt iespējas turpmākām investīcijām, kā arī spert nākamo soli biznesa attīstībā. Piesaistītie līdzekļi tiks izmantoti "Mintos" saistību refinansēšanai un "Mogo Romania" portfeļa paplašināšanai.

"Eleving Group" apgrozījums pērn deviņos mēnešos bija 142,5 miljoni eiro, kas ir par 2,7% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2022.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 3,7% un bija 19,4 miljoni eiro. Vienlaikus "Eleving Group" neto portfelis septembra beigās bija 327,3 miljonu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar pieaugošo esošās emisijas pieprasījumu, AS mogo iegrāmatojis Nasdaq CSD jaunu obligāciju emisiju, informē uzņēmums.

Kopējais obligāciju skaits ir 10 tūkstoši. Obligāciju dzēšanas termiņš ir 2021. gada 31. marts. Kupona gada likme ir 10%.

Obligāciju emisija būs slēgtais piedāvājums profesionāliem investoriem ar minimālo parakstīšanās apjomu EUR 100,000.

Obligāciju izvietošanu organizē AS BlueOrange Bank.

«Mēs novērtējam investoru izrādīto uzticību līdzšinējai AS »mogo« obligāciju emisijai un esam izlēmuši par labu jaunai obligāciju emisijai EUR 10,000,000 apmērā, kas ļaus turpināt veiksmīgi attīstīties AS »mogo« un Mogo grupai kopumā,» skaidro AS «mogo» valdes loceklis Aleksandrs Čerņagins

AS «mogo» piedāvā klasisko finanšu līzingu un kreditēšanu pret klientam jau piederošu transportlīdzekli (atgriezeniskais līzings), ko ir iespējams saņemt piesakoties uzņēmuma mājaslapā, mobilajā lapā, pa telefonu, pie vairāk nekā 270 lietoto transportlīdzekļu sadarbības pārdevējiem vai klientu apkalpošanas centros lielākajās Latvijas pilsētās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eleving Group piesaista 7 miljonus dolāru biznesa attīstībai Kenijā

Db.lv, 29.06.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā dibinātā finanšu tehnoloģiju grupa “Eleving Group” ir piesaistījusi 7 miljonus dolāru no Verdant Capital Hybrid Fund, lai veicinātu transportlīdzekļu finansēšanas biznesu un ilgtspējīgas mobilitātes produktu ieviešanu Kenijā.

Abas puses ir parakstījušas divu līmeņu ieguldījuma līgumu, kas sastāv no subordinētā un augstākā ranga nodrošinātā aizdevuma līgumiem. Kā norāda kompānijā, piesaistītās investīcijas saņems Grupas meitasuzņēmums Mogo Auto Limited (Mogo Kenija) un ar tām ir plānots paplašināt uzņēmuma transportlīdzekļu finansēšanas portfeli.

“Mogo Kenija vietējiem uzņēmējiem piedāvā ilgtspējīgu alternatīvu mobilitātes jomā – elektriskos motociklus jeb e-bodas, kas lielākajai daļai iedzīvotāju līdz šim bija teju nepieejami ierobežoto finansējuma iespēju dēļ. Šobrīd mazie uzņēmēji, izmantojot Mogo produktu, bauda lētākas ekspluatācijas un zemākas uzturēšanas izmaksas, kas palielina viņu ienākumu līmeni no uzņēmējdarbības veikšanas. Turklāt elektrisko motociklu finansēšana veicina CO2 emisiju un trokšņa līmeņa samazināšanos pilsētās, kur joprojām dominē ar iekšdedzes dzinēju darbināmi transportlīdzekļi. E-bodu tirgus pagaidām ir neliels, taču mēs sagaidām, ka šogad notiks būtiskas pārmaiņas, un līdz gada beigām uz ceļiem varētu parādīties aptuveni 1000-3000 e-bodu. Mēs zinām, ka nākotnē mobilitāte būs elektriska, un kopā ar Verdant Capital mēs speram pirmos soļus, lai veicinātu šo pāreju Kenijā,” par piesaistītajām investīcijām teic Modests Sudņus, Eleving Group izpilddirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdzšinējais AS «mogo» valdes priekšsēdētājs Juris Pārups ir atkāpies no sava amata, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Ņemot vērā minēto AS «mogo» valde šobrīd sastāv no viena valdes locekļa – AS «mogo» vadītāja Krišjāņa Znotiņa.

AS «mogo» piedāvā klasisko finanšu līzingu, kreditēšanu pret klientam jau piederošu transportlīdzekli (atgriezeniskais līzings) un patēriņa kreditēšanu, ko ir iespējams saņemt piesakoties uzņēmuma mājaslapā, mobilajā lapā, pa telefonu, pie vairāk nekā 270 lietoto transportlīdzekļu sadarbības pārdevējiem vai klientu apkalpošanas centros lielākajās Latvijas pilsētās.

Uzņēmuma pakalpojumus Latvijā izmanto vairāk nekā 20 tūkstoši klienti. Šobrīd Mogo Finance S.A. grupas uzņēmumi darbojas ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā, Lietuvā, Gruzijā, Armēnijā, Polijā, Bulgārijā, Rumānijā, Moldovā, Albānijā, Ukrainā, Baltkrievijā, Uzbekistānā, Kazahstānā un Maķedonijā, un uzņēmums plāno paplašināt savu darbību arī citās valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mainīts AS mogo padomes sastāvs, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Par padomes priekšsēdētāju ievēlēts Modestas Sudnius, par padomes priekšsēdētāja vietnieci Dārta Keršule un par padomes locekli Kārlis Bērziņš.

Modestas Sudnius ir absolvējis Rīgas Ekonomikas augstskolu un ieguvis bakalaura grādu vadošajā Lietuvas universitātē, kā arī ir bijis Mogo Lietuvas valsts vadītājs kopš 2013. gada. Sākot ar 2018. gada janvāri Modestas tagad ir Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Gruzijas reģionālais vadītājs. Modestas ir vairāku gadu pieredze finanšu apdrošināšanā un projektu vadībā tādos uzņēmumos kā Ernst & Young un EPS LT.

Dārtai Keršulei ir maģistra grāds (MBA), kas iegūts Rīgas Biznesa skolā. Kopš 2018. jūlija viņa ir Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Gruzijas reģiona finanšu direktore. Pirms pievienošanās Mogo, Dārta vadīja finanšu departamentu Latvijas lielākajā nedzīvības apdrošināšanas kompānijā Balta un vēl pirms tam uzkrāja pieredzi audita departamentā uzņēmumā Ernst & Young.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu tehnoloģiju grupa "Mogo Finance", kurā ietilpst arī Latvijas AS "Mogo", maina nosaukumu uz "Eleving Group", informē uzņēmums.

AS "mogo" zīmols tiek saglabāts kā produktu zīmols gan Latvijā, gan arī būs pārstāvēts visos transportlīdzekļu finansēšanas tirgos "Eleving Group" produktu portfelī.

"No uzņēmuma, kurš pamatā darbojās auto finansēšanas segmentā, esam kļuvuši par starptautisku daudzzīmolu grupu ar plašu un daudzveidīgu produktu portfeli. Zīmola maiņa ir loģisks solis uzņēmuma turpmākajā attīstībā, jaunajam nosaukumam labāk atspoguļojot kompānijas darbību un fokusu uz ilgtspēju. Šīs pārmaiņas nepieciešamas, lai turpinātu uzņēmuma starptautisko izaugsmi un visos zīmola elementos iedzīvinātu uzņēmuma misiju," skaidro Modestas Sudnius, "Eleving Group" izpilddirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Māris Verpakovskis pamet FK Liepāja/Mogo prezidenta amatu

Monta Glumane, 08.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No FK Liepāja/Mogo kluba prezidenta amata pēc abpusējas vienošanās ir aizgājis kluba dibinātājs Māris Verpakovskis, liecina informācija FK Liepāja/Mogo mājaslapā.

2014.gadā Māris Verpakovskis beidza sava profesionālā futbolista karjeru, lai dibinātu jaunu futbola klubu dzimtajā pilsētā Liepājā. Šo piecu sezonu laikā liepājnieki izcīnīja Latvijas čempionu titulu 2015.gadā, kā arī 2017.gadā izcīnīja Latvijas Kausa trofeju. Iepriekšējā sezonā FK Liepāja/Mogo izcīnīja 2.vietu, bet šogad samierinājās ar 4.vietu turnīra tabulā.

Lēmums pamest biedrības FK Liepāja valdi, kā arī FK Liepāja/Mogo prezidenta amatu ir saistīts ar ģimenes apstākļiem. «Ģimene vienmēr cerēja uz to, kad beigšu futbolista karjeru vairāk būšu mājās, bet tagad viņi mani redzēja vēl mazāk, jo visu laiku atrados Liepājā, bet ģimene Jūrmalā un pārvākties uz vēju pilsētu nebija iespējams, tādēļ bija jāpieņēm šāds lēmums. Lēmums nebija viegls, protams, ka šī bija mana otrā ģimene, bet zinu, ka aizejot to atstāju gādīgās rokās un viss būs kārtībā», komentē Māris Verpakovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto līzinga mogo neto peļņa 2017. gada pirmajos trīs mēnešos sasniegusi 1,1 miljons eiro un tas ir 122 % pieaugums, salīdzinot ar attiecīgo 2016. gada periodu, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Gada pirmajā ceturksnī uzņēmums ir turpinājis straujo attīstību un ir vērojams būtisks uzņēmuma finanšu rādītāju pieaugums.

Auto līzinga mogo apgrozījums sasniedza 3,1 miljonus eiro, kas ir 32% pieaugums, salīdzinot ar 2016. gada attiecīgi periodu.

Mogo peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas EBITDA bija 1,8 miljoni eiro, kas ir 55 % pieaugums, salīdzinot ar 2016. gada attiecīgo periodu.

2017. gada 31. martā līzinga un nodrošināto aizdevumu portfeļa bruto vērtība sasniedza 28,1 miljonus eiro, sasniedzot 5% pieaugumu, salīdzinot ar 2016. gada 31. decembri.

Uzņēmums gada pirmajos mēnešos strādājis ar neto peļņas maržu 35%, kas ir 69% pieaugums, salīdzinot ar 2016. gada attiecīgo periodu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2012. gadā dibinātā autolīzinga kompānijas Mogo, kas īsā laikā pārtapa multinacionālā un globālā uzņēmumā Eleving Group, veiksmes stāsts ir gan biznesa idejā, gan finanšu piesaistē, kur dominējošā loma ir obligāciju finansējumam.

Par uzņēmuma attīstību un izmantotajiem finanšu instrumentiem desmitgades garumā līdz 150 miljonus vērtai obligāciju emisijai un tās refinansēšanai Dienas Biznesam stāsta uzņēmuma finanšu direktors Māris Kreics. Materiāls tapis sadarbībā ar vietējā kapitāla banku - Signet Bank, aktīvāko kapitāla tirgus konsultantu Latvijā.

Eleving Group pirmsākumos bija Mogo Finance. Pastāstiet, lūdzu, īsi par uzņēmuma vēsturi un attīstību kopš tā dibināšanas! Kā izveidojās grupa, un kas tam pamatā?

Eleving Group aizsākumi ir meklējami 2012. gadā, kad tolaik ar Mogo Finance zīmolu uzsākām lietotu automašīnu finansēšanu Latvijā. Jaunā biznesa pamata ideja bija pavisam vienkārša – sniegt iespēju cilvēkiem iegādāties 9-10 gadus vecas automašīnas, proti, tādas, kuras vidējais patērētājs reāli var atļauties. Pirms vairāk nekā desmit gadiem tradicionālās bankas īsti nerāvās šādas kategorijas automašīnas finansēt, tādēļ mēs redzējām brīvu nišu, kuru ar savu produktu varētu nosegt. Pats biznesa modelis nav nekāda inovācija, jo līzings un atgriezeniskais līzings ir labi pazīstami kreditēšanas produkti jau izsenis. Inovācijas drīzāk bija šī produkta piedāvājumā, kas nozīmēja, ka spējām izteikt piedāvājumu jebkuram klientam, kurš pie mums ierodas atbilstoši viņa maksātspējai un vajadzībām. Tāpat inovatīva pieeja bija riska novērtēšanas metodē, kur jau tobrīd izmantojām mašīnmācīšanos un ar to saistītos algoritmus datu apstrādei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā dibinātā globālā finanšu tehnoloģiju grupa Eleving Group ir uzsākusi publisko obligāciju piedāvājumu Baltijas valstīs. Līdz 20. oktobrim ikviens var parakstīties uz jaunajām obligācijām ar fiksētu gada procentu likmi 13% apmērā.

Jaunās obligācijas tiek piedāvātas gan privātajiem, gan profesionālajiem jeb institucionālajiem investoriem. Pieteikšanās uz obligāciju iegādi būs spēkā līdz šā gada 20. oktobrim, un saskaņā ar obligāciju emisijas prospektu, kopējais emisijas apjoms sākotnēji ir ierobežots līdz 75 000 000 milj. eiro. Tas nozīmē, ka iegādei kopumā būs pieejamas 750 000 parāda vērtspapīra vienības ar nominālvērtību 100 eiro apmērā. Lai kļūtu par jauno obligāciju turētāju, investoram ir jāveic investīcija vismaz 1000 eiro apmērā, proti, jāiegādājas vismaz 10 obligācijas.

Obligāciju dzēšanas termiņš ir 2028. gada 31. oktobris, bet procentu izmaksa paredzēta reizi ceturksnī uz investora bankas kontu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Eleving Group deviņu mēnešu periodu noslēdz ar 11% neto portfeļa pieaugumu un koriģēto EBITDA 58,5 miljonu eiro apmērā

Sadarbības materiāls, 15.11.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā dibinātais finanšu tehnoloģiju uzņēmums Eleving Group ir paziņojis neauditētos rezultātus par deviņiem mēnešiem, kas noslēdzās šā gada 30. septembrī. Deviņos mēnešos Grupas ieņēmumi sasniedza 142,5 miljonus eiro, savukārt neto portfelis 327,3 miljonus eiro, kas ir par 11% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī.

Pārskata periodu Grupa noslēdza uzrādot stabilus finanšu rezultātus, pateicoties diversificētai uzņēmējdarbībai un sabalansētai ieņēmumu plūsmai no visām pamatdarbības jomām. Elastīgās nomas un transportlīdzekļu abonēšanas produkti deviņu mēnešu ieņēmumos veidoja EUR 37,7 milj, kamēr nomas un atgriezeniskā līzinga produktu ieņēmumi sasniedza EUR 51,0 milj. Tikmēr patēriņa finansēšanas produkti ieņēmumu kopējā apjomā veidoja EUR 47,3 milj. jeb par 8% vairāk nekā aizvadītā gada deviņos mēnešos. Augstvērtīgos rezultātus šajā segmentā galvenokārt veicināja ExpressCredit biznesa integrācija un veiksmīga operacionālā darbība Balkānos.

Grupas koriģētā EBITDA attiecīgajā periodā sasniedza 58,5 miljonus eiro, salīdzinot ar 51,5 miljoniem eiro pirms gada, savukārt koriģētā neto peļņa pirms valūtas maiņas darījumiem pieauga līdz 23,5 miljoniem eiro, kas ir par 5,3 miljoniem eiro vairāk nekā 2022. gada deviņos mēnešos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS «mogo» mainīts valdes sastāvs, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Par valdes priekšsēdētāju ievēlēts Juris Pārups. Līdzšinējais AS «mogo» valdes priekšsēdētājs Edgars Egle ir atbrīvots no saviem pienākumiem un vairs nav AS «mogo» valdes sastāvā.

Juris Pārups ir absolvējis Rīgas Ekonomikas augstskolu, kā arī ieguvis MBA grādu IMD Business School Šveicē. Kopš 2017. gada decembra viņš ir Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Gruzijas reģiona operāciju vadītājs.

Jurim Pārupam ir vairāku gadu pieredze vadības un finanšu konsultācijās, kas iegūta strādājot tādos uzņēmumos kā The Boston Consulting Group Londonas birojā, kā arī KPMG Rīgas birojā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Alternatīvās finanses

Eleving Group peļņa sasniedz 8,8 miljonus eiro

Db.lv, 16.02.2022

Eleving Group finanšu direktors Māris Kreics (no kreisās) un Eleving Group izpilddirektors Modests Sudņus.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas AS Eleving Group (iepriekš Mogo Finance) neauditētie ieņēmumi 2021. gadā sasniedza 152,2 miljonus eiro, bet tīrā peļņa 8,8 miljonus eiro.

Tas ir astoņas reizes vairāk nekā 2020. gadā, kad pelņa bija 1,1 miljons eiro. Neauditētie finanšu rezultāti liecina, ka 2021. gads ir bijis vislabākais finanšu gads uzņēmuma vēsturē.

Pērn sasniegta arī visu laiku augstākā 12 mēnešu koriģētā EBITDA 58,9 miljonu eiro apmērā un rekordliels kredītportfelis 244,7 miljonu eiro apmērā. Labos rezultātus un augsto rentabilitāti pērn izdevās sasniegt, pateicoties izaugsmei abos koncerna biznesa pamatvirzienos – gan transportlīdzekļu, gan patēriņa finansēšanā.

“2021. gadu iesākām ar skaidru mērķi fokusēties uz esošajiem tirgiem un turpināt tajos stabilu izaugsmi. Mums ne vien izdevās pilnībā izpildīt visu stratēģijā iecerēto, bet pat pārspēt pašas optimistiskākās prognozes. Labākais pierādījums tam ir uzņēmuma spēja nodrošināt nepārtrauktu pieaugumu ik ceturksni. Pārdošanas apjomu, gada ieņēmumu un EBITDA pieaugums par vairāk nekā 50% apliecina Eleving Group biznesa modeļa ilgtspēju. Šādus rezultātus bija iespējams sasniegt, pateicoties automatizētiem un efektīviem risku pārvaldības risinājumiem, mūsdienīgām IT sistēmām un labi strādājošiem pārdošanas kanāliem. Koncentrējot darbību esošajos tirgos, uzņēmums uzsāka piedāvāt arī vairākus jaunus pakalpojumus, piemēram, transportlīdzekļu abonēšanas un nomas pakalpojumus Baltijā un ilgtermiņa kredītlīniju risinājumus Moldovā. Jauno pakalpojumu veiksmīgā pieredze tirgū apliecina Eleving Group spēju pareizi novērtēt tirgus tendences un atbilstoši radīt pakalpojumus, kas apmierina klientu mainīgās vajadzības. Nākotnē tam būs nozīmīga loma koncerna vadošo pozīciju nostiprināšanai tirgū,” komentē Eleving Group izpilddirektors Modests Sudņus (Modestas Sudnius).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mogo Finance un tās grupas uzņēmumi, kas specializējušies lietotu automašīnu finansēšanā, veikusi 25 miljonu obligāciju emisiju, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Obligāciju izvietošana Frankfurtes fondu biržas regulētajā tirgū (General Standard) tiek veikta saskaņā ar prospektu, kuru apstiprināja CSSF (Luksemburgas finanšu sektora uzraugs).

Obligāciju papildemisijas resultātā Mogo Finance kopumā ir emitējusi EUR 100 miljonu 9,50% obligācijas 2018/2022 (XS1831877755), kurām Fitch Ratings ir piešķīrusi vērtējumu B- (Stable outlook).

Bankhaus Scheich Wertpapierspezialist AG darbojās kā obligāciju izvietošanas pieteikuma līdziesniedzējs un Aalto Capital darbosies kā Grupas kapitāla tirgu partneris.

Modestas Sudnius, grupas izpilddirektors, uzsver:

«Uzņēmums ir gandarīts par sasniegto rezultātu - obligāciju papildemisijas rezultātā Mogo Finance kopumā ir emitējusi obligācijas 100 miljonu eiro apmērā. Šis sasniegums kapitāla tirgū ir labākais apliecinājums tam, ka investori izprot un novērtē uzņēmuma ambiciozos un ilgtspējīgos plānus, kuri nodrošina uzņēmuma rentabilitātes palielināšanos.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mogo Finance S.A. un tās grupas uzņēmumi, kas specializējušies lietotu automašīnu finansēšanā, paziņo, ka tā Eiropā rīkos tikšanos ar potenciālajiem investoriem, informē uzņēmums.

Eiropas investoru tikšanās sākas 2018. gada 4. maijā un ilgs līdz trim nedēļām. Eiro obligāciju piedāvājums līdz 75 miljoniem var sekot, ievērojot tirgus nosacījumus. KNG Securities LLP (Lielbritānija), Bankhaus Scheich Wertpapierspezialist AG (Vācija) un RP Martin Stockholm AB (Zviedrija) iecelti, lai organizētu tikšanos ar investoriem.

AS mogo piedāvā klasisko finanšu līzingu un kreditēšanu pret klientam jau piederošu transportlīdzekli (atgriezeniskais līzings). Šobrīd Mogo grupas uzņēmumi darbojas ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā, Lietuvā, Gruzijā, Polijā, Bulgārijā, Rumānijā, Armēnijā, Moldovā, Albānijā un Baltkrievijā, turklāt uzņēmums plāno paplašināt savu darbību arī citās valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mogo Finance un ar to saistītie grupas uzņēmumi, kas specializējas lietotu transportlīdzekļu finansēšanā, emitējuši obligācijas (XS1831877755) ar 4 gadu termiņu, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Grupas holdinga kompānija – Mogo Finance, šodien emitēja obligācijas 50 miljonu eiro apmērā pēc nomināla ar gada procentu likmi 9.50%. Norēķins paredzēts 2018. gada 11. jūlijā. Pieprasījums pēc obligācijām bija ievērojami lielāks par to izdoto apjomu.

2018. gada 11. jūlijā obligācijas ir paredzēts iekļaut Frankfurtes fondu biržas Atvērtajā tirgū. Aptuveni 4 mēnešu periodā no tā brīža tiks sagatavots pieteikums obligāciju izvietošanas arī regulētajā tirgū.

Obligāciju izvietošanu organizēja KNG Securities (Lielbritānija) ar sadarbības partneriem Bankhaus Scheich Wertpapierspezialist AG (Vācija) un RP Martin Stockholm AB (Zviedrija). BlueOrange Bank AS un Frigate AS darbojās kā reģionālie vērtspapīru tirdzniecības aģenti. Aalto Capital (Vācija) darbojās kā grupas konsultants un koordinators.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mogo Finance un ar to saistīto grupas uzņēmumu, kas specializējas lietotu transportlīdzekļu finansēšanā, obligācijas (XS1831877755) ar 4 gadu termiņu izvietos Frankfurtes fondu biržas Atvērtajā tirgū, informē uzņēmums.

Grupas holdinga kompānija – Mogo Finance, emitēja obligācijas 50 miljonu eiro apmērā pēc nomināla ar gada procentu likmi 9,5%.

Aptuveni četru mēnešu periodā tiks sagatavots pieteikums obligāciju izvietošanai regulētajā tirgū.

Grupas izpilddirektors Edgars Egle skaidro: «Obligāciju izvietošana Frankfurtes fondu biržā iezīmē nākamo soli mūsu izaugsmes stratēģijā Eiropā – sasniegt vadošo pozīciju lietotu automašīnu finansēšanas nozarē. Eiropas investoru interese vēlreiz apliecina mūsu izvēlētā biznesa modeļa perspektīvas. Ar sekojošo 4 gadu obligāciju iekļaušanu Deutsche Börse Regulētajā tirgū, mēs turpināsim pastiprināt mūsu komunikāciju ar kapitāla tirgiem, tādējādi veicinot tirgus izpratni par lietotu automašīnu finansēšanas iespējām.»

Komentāri

Pievienot komentāru