Citas ziņas

Grindeks zāļu ražotni pārbūvē RBS Skals

, 19.12.2006

AS Grindeks Padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans iepazīstina klātesošos ar retrospekciju par uzņēmuma veiksmēm pēdējā gada laikā.

Jaunākais izdevums

Grindeks Valdes priekšsēdētājs Valdis Jākobsons un Padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans svinīgi ieguldījuši kapsulu jaunās Perorālo zāļu ražotnes pamatos, Db.lv informēja uzņēmuma pārstāve Guna Asare. Jaunās ražošanas ēkas būvniecību un esošās rekonstrukciju plānots pabeigt 18 mēnešu laikā.

Grindeks Perorālo zāļu ražotnes pārbūvi veiks būvuzņēmums RBS Skals.

Kapsula simbolizējot Grindeks izaugsmi un attīstību pēdējo 60 gadu laikā, tāpēc tajā ievietoti dažādi materiāli par uzņēmumu - Grindeks jubilejas avīze, publikācijas par uzņēmumu, Grindeks grāmata, kuri nākamajām paaudzēm vēstīs par uzņēmumu.

Atzīmējot savu jubileju, a/s Grindeks ir devis arī uzņēmuma jubilejai veltītu grāmatu 60 gadi - stāsti par uzņēmuma izaugsmi, kurā apkopotas uzņēmuma vadošo darbinieku un sadarbības partneru atmiņas par Grindeks pagātni, stāsti par uzņēmuma tagadni un iecerēto nākotnē. Ir izveidots arī īpašs Grindeks muzejs, kurā iekļautas vairākās, uzņēmuma izaugsmei veltītas ekspozīcijās.

"Grindeks plānotais apgrozījums 2006.gadā - 41,38 miljoni latu, parāda uzņēmuma straujo izaugsmi, un ļauj aizvien lielākus līdzekļus ieguldīt attīstībā, par stratēģiskajām prioritātēm nākamajiem gadiem izvirzot jaunu produktu pētniecību, izstrādi un ieviešanu," atzīst Grindeks Padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans.

Ļoti nozīmīgs, plašs un vēsturiski veidojies eksporta tirgus uzņēmumam ir Krievija un NVS reģions. Krievija ir viens no lielākajiem Grindeks gatavo zāļu realizācijas tirgiem, uz kuru tiek eksportēta trešā daļa Grindeks ražotās gatavo zāļu produkcijas. Uzņēmuma klātbūtne aizvien pieaug arī citās NVS valstīs - Baltkrievijā, Ukrainā, Moldovā un citur.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā vienus no lielākajiem pacientu izdevumiem par veselības aprūpes pakalpojumiem veido tieši maksa par zālēm

Lai spriestu, kā zāles padarīt pieejamākas pacientiem, DB uz apaļā galda diskusiju Kā veidojas cenas zālēm aicina farmācijas jomas pārstāvjus. Diskusijā piedalās Veselības ministrijas Farmācijas departamenta direktore Inese Kaupere, Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama, holdinga Repharm ģenerāldirektors Dins Šmits, Farma Balt aptieka valdes priekšsēdētājs Ilgvars Ķipēns, Starptautisko inovatīvo farmaceitisko firmu asociācijas valdes loceklis Imants Sinka, Aptieku biedrības valdes priekšsēdētāja Agnese Ritene.

Starptautiskās organizācijas Health Action International 2014. gada pētījuma, kurā analizētas dažādu zāļu cenas astoņās ES dalībvalstīs, tostarp Latvijā, secinājums ir gana skarbs – Latvijā ģimene maksā desmit reizes dārgāk par ārstēšanu ar oriģinālām amoksicilīna zālem nekā ģimene Francijā un 20 reizes dārgāk nekā ģimene Vācijā. Mājsaimniecība Latvijā no saviem ikmēneša ienākumiem par medikamentiem tērē vairāk nekā mājsaimniecības citās ES valstīs. Kā jūs komentētu pētījuma secinājumus?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starp Latvijas zāļu ražotājiem pārliecinošs līderis ir A/S Grindeks, sasniedzot 42, 66 miljonu latu lielu kopējo apgrozījumu, otrā pozīcijā atrodas A/S Olainfarm - ar 15, 56 miljonu latu apgrozījumu, liecina Zāļu valsts aģentūras dati. Latvijas zāļu ražotāji kopumā pērn saražojuši zāles par 65, 91 miljoniem latu. (Aplūko Latvijas zāļu ražotāju TOP 13!)

Zāļu valsts aģentūra ir apkopojusi datus par zāļu patēriņu 2006. gadā. Minētā laika posmā kopumā ir saglabājušās iepriekšējās Latvijas medikamentu tirgus attīstības tendences: palielinājušies medikamentu realizācijas apjomi, ražošanas un eksporta apjomu kāpinājuši vietējie zāļu ražotāji.

Zāļu lieltirgotavu kopējais apgrozījums vairumtirdzniecībā kopā ar pārējām precēm 2006. gadā sasniedzis 276, 88 miljonu latu ( 2005. gadā - 222, 97 milj.Ls). No kopējā apjoma lieltirgotavas Latvijā pārdevušas zāles, medicīnas un citas preces 225, 42 miljonu latu apmērā (2005. gadā - 190,68 milj.Ls). Savukārt 195, 61 miljonu latu (2005. gadā - 169, 19 milj.Ls) lielu apgrozījumu no kopējā Latvijā pārdotā apjoma veido zāļu un substanču realizācija. Lieltirgotavas vispārējā tipa aptiekām, kuru skaits 2006. gada nogalē bija 818 (2005. gadā - 817 aptiekas), pagājušajā gadā pārdevušas preces par 117,62 miljoniem latu (2005. gadā - 95, 92 milj.Ls).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojoties Jaunajam gadam, dzimst jauni plāni un idejas, top jaunas apņemšanās. Kāpēc esam tik naski plānotāji un sapņotāji? Tāpēc, ka gribam dzīvot labāk, veselīgāk un interesantāk. Nereti šīs vēlmes saistās ar darbu. Gribam interesantāku nodarbošanos, rutīnu papildināt ar kādu jaunu projektu, kāpt pa karjeras kāpnēm vai vienkārši justies labāk par savām spējām un zināšanām.

Vienas formulas, kā sasniegt kāroto, diemžēl, nav. Ja būtu, mēs ar to labprāt padalītos. Vienu padomu gan varam dot – mācieties svešvalodas. To zināšana vienmēr noder, jo sevišķi, ja tā ir angļu valoda. Galu galā, angļu valoda ir biznesa valoda, un prasme sazināties ar klientu, partneri, savas nozares speciālistu vai nejauši satiktu paziņu, lai no kuras pasaules valsts viņš būtu nācis, ir milzīgs solis tuvāk labākai dzīves kvalitātei.

Šo sakarību sen jau ir atklājuši RBS Angļu valodas centra studenti, kas labprāt padalās ar saviem iespaidiem par kursiem, motivāciju mācīties angļu valodu un izvēli to darīt RBS Angļu valodas centrā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA «Latima», kas ir reģistrējusi medikamentu «Rigvir šķīdums injekcijām» («Rigvir»), nav nodrošinājusi savlaicīgu Zāļu valsts aģentūras (ZVA) noteikto nosacījumu izpildi, tādēļ tiks lemts par minētā medikamenta reģistrācijas apturēšanu, informēja ZVA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dita Okmane.

Viņa skaidroja, ka 2018.gada maijā «Rigvir» reģistrācijas uzturēšanai Latvijas Zāļu reģistrā ZVA noteica virkni nosacījumu, kas saistīti ar zāļu reģistrācijas dokumentācijas pilnveidošanu atbilstoši šī brīža prasībām. «Šobrīd uzņēmums, kas zāles ir reģistrējis - SIA «Latima» - nav nodrošinājis savlaicīgu nosacījumu izpildi, tādēļ tiks lemts par zāļu reģistrācijas apturēšanu,» informēja Okmane.

Viņa skaidroja, ka laboratorijas testu rezultāti, par kuriem iepriekš tika ziņots, kalpoja par pamatu tūlītējai rīcībai saistībā ar zāļu izplatīšanas apturēšanu. «Uzņēmumam ir jānovērš visi konstatētie trūkumi, kas saistīti ar zāļu reģistrācijas dokumentāciju un kvalitātes neatbilstību,» norādīja ZVA pārstāve.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Studijas Rīgas Biznesa skolā (RBS) man ir devušas ļoti daudz,» stāsta Leons Platacis, privātās klīnikas Premium Medical īpašnieks un vadītājs.

Leons studijas RBS uzsāka 2006.gada rudenī: «Studiju sākums sakrita ar klīnikas izveidi. Šī projekta laikā man radās ļoti daudz jautājumu. Studijas RBS ir lielisks palīgs atbilžu noskaidrošanai un jaunu jautājumu izvirzīšanai. Ir tā, ka vairāki pasniedzēji, ar kuriem esmu pārrunājis sava privātbiznesa lietas, ir kļuvuši par maniem labiem draugiem, var pat teikt - par mentoriem. Tas ir lielisks ieguvums,» atzīst Leons.

Ja arī Tu vēlies pievienoties RBS studentu pulkam, veidot savu biznesu vai kāpt pa karjeras kāpnēm, nāc un uzzini vairāk par studiju iespējām - 23.septembrī plkst. 18 Skolas ielā 11 RBS rīko atvērto durvju dienu MBA jeb biznesa vadības maģistra programmā, kurā potenciālie studenti varēs uzzināt par programmas saturu, iestāšanās nosacījumiem un MBA beidzēju iespējām darba tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

„Studijas Rīgas Biznesa skolā (RBS) man ir devušas ļoti daudz,” stāsta Leons Platacis, privātās klīnikas «Premium Medical» īpašnieks un vadītājs. Leons studijas RBS uzsāka 2006.gada rudenī: „Studiju sākums sakrita ar klīnikas izveidi. Šī projekta laikā man radās ļoti daudz jautājumu. Studijas RBS ir lielisks palīgs atbilžu noskaidrošanai un jaunu jautājumu izvirzīšanai. Ir tā, ka vairāki pasniedzēji, ar kuriem esmu pārrunājis sava privātbiznesa lietas, ir kļuvuši par maniem labiem draugiem, var pat teikt - par mentoriem. Tas ir lielisks ieguvums,” atzīst Leons.

Ja arī Tu vēlies pievienoties RBS studentu pulkam, veidot savu biznesu vai kāpt pa karjeras kāpnēm, nāc un uzzini vairāk par studiju iespējām - 29.oktobrī plkst. 18 Skolas ielā 11 RBS rīko atvērto durvju dienu MBA jeb biznesa vadības maģistra programmā, kurā potenciālie studenti varēs uzzināt par programmas saturu, iestāšanās nosacījumiem un MBA beidzēju iespējām darba tirgū.

Pasākuma ietvaros RBS finanšu pasniedzēja Anete Pajuste, PhD demonstrēs RBS studijās izmantoto case-study jeb situāciju analīzes metodi. Par studiju pieredzi un MBA grāda vērtību darba tirgū stāstīs RBS šī gada absolvents, SEB Bankas Kreditēšanas pārvaldes vadītāja Kārlis Danēvičs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Likuma grozījumos mēs saskatām tendences, kas var radīt riskus sabiedrībai, nacionālā zāļu tirgus stabilitātei, zāļu kvalitātei un viltojumu ienākšanai valstī

Tā intervijā atzīst Zāļu valsts aģentūras direktore Inguna Adoviča.

Latvijas Ārstu biedrība un virkne asociāciju ir izteikušas asus iebildumus pret Veselības ministrijas virzīto zāļu regulējuma maiņas paketi, sakot, ka tā palielinās zāļu blakņu un viltojumu risku. Ko sabiedrībai dos Veselības ministrijas virzītie normatīvo aktu grozījumi?

Jūs man to jautājat?

Zāļu valsts aģentūras atbildības joma ir arī medikamentu kustība valstī un zāļu drošums.

Vispirms jāsaka, ka tā ir Veselības ministrijas sagatavota Ministru kabineta (MK) noteikumu grozījumu pakete. Mēs vairākkārt esam izteikuši ministrijai viedokli par šiem projektiem. Dažos soļos mēs pat neesam lūgti to darīt, bet vienalga esam bijuši pilsoniski aktīvi un esam to darījuši. Jāsaka, ka tikai ļoti neliela daļa no mūsu ieteikumiem –sīkas detaļas – ir ņemta vērā. Diemžēl aģentūra nav spējusi mainīt ministrijas viedokli un konceptuālo, politisko uzstādījumu šiem noteikumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Grindeks 60 gadu jubilejas priekšvakarā svinīgi iegulda kapsulu jaunās ražotnes pamatos

, 19.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 19. decembrī akciju sabiedrības Grindeks Valdes priekšsēdētājs Valdis Jākobsons un Padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans svinīgi ieguldījuši kapsulu jaunās Perorālo zāļu ražotnes pamatos.

Kapsula simbolizē Grindeks izaugsmi un attīstību pēdējo 60 gadu laikā, tāpēc tajā ievietoti dažādi materiāli par uzņēmumu - Grindeks jubilejas avīze, publikācijas par uzņēmumu, Grindeks grāmata, kuri nākamajām paaudzēm vēstīs par uzņēmuma sasniegumiem.

Kapsulas ievietošanai izvēlēts 19.decembris - Grindeks 60 gadu jubilejas priekšvakars, lai tā kalpotu kā atskaites punkts nākamajiem uzņēmuma darbības gadiem.

Atzīmējot savu jubileju, AS Grindeks ir devis arī uzņēmuma jubilejai veltītu grāmatu "60 gadi - stāsti par uzņēmuma izaugsmi", kurā apkopotas uzņēmuma vadošo darbinieku un sadarbības partneru atmiņas par Grindeks pagātni, stāsti par uzņēmuma tagadni un iecerēto nākotnē. Ir izveidots arī īpašs Grindeks muzejs, kurā iekļautas vairākās, uzņēmuma izaugsmei veltītas ekspozīcijās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselības ministrija (VM) līdz 2024.gada 1.jūlijam izstrādās normatīvo regulējumu, lai visām recepšu zālēm ieviestu vienotu uzcenojumu veidošanas mehānismu, tām piemērojot kompensējamo zāļu uzcenojumu, teikts otrdien valdībā apstiprinātajā informatīvajā ziņojumā par zāļu finansiālo pieejamību.

Visām recepšu zālēm plānots izstrādāt jaunu uzcenojumu veidošanās modeli, kam vajadzētu samazināt zāļu gala cenu pacientiem, ieviešot fiksētu uzcenojumu veidošanās principu, tai skaitā farmaceitiskās aprūpes pakalpojuma maksas veidošanās principu un mazinot aptieku atkarību no lieltirgotavām, teikts VM ziņojumā.

Konkrēti risinājumi un uzcenojuma ierobežojumu piedāvājumi ziņojumā vēl nav norādīti. Pret šīm iecerēm apspriešanas gaitā līdz šim aktīvi iebilduši farmācijas produkcijas tirgotāji.

VM vēlas panākt, lai Latvijas zāļu reģistrā iekļauto recepšu zāļu cena nepārsniegtu zāļu ražotāja realizācijas cenu vai vairumtirdzniecības cenu Igaunijā un Lietuvā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Papildināta - Valsts apsver tiesvedību ar Grindeks akcionāriem; iespējamie zaudējumi valstij - 2 miljoni eiro

LETA, 21.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts apsver tiesvedību ar diviem lielākajiem zāļu ražotāja Grindeks akcionāriem par pagājušajā gadā valstij piederošo Grindeks akciju pārdošanu, kā rezultātā valsts, iespējams, zaudējusi divus miljonus eiro.

Šodien valdība aiz slēgtām durvīm uzklausīja Privatizācijas aģentūras (PA) ziņojumu par pērn notikušo darījumā ar valstij piederošo Grindeks akciju pārdošanu, kā rezultātā tika pārdotas visas valstij piederošās un PA turējumā esošās Grindeks akcijas kopumā par 846 153 eiro.

Pagājušā gada novembrī Saeimas frakcijas No sirds Latvijai (NSL) deputāti ar vēstuli vērstās Ekonomikas ministrijā (EM), norādot, ka viena Grindeks akcija tika pārdota par 3,85 eiro, taču šai cenai vajadzēja būt 12,51 eiro par akciju, ņemot vērā, ka Grindeks akcionāriem - Lipmanu ģimenei - bija pienākums izteikt akciju obligāto atpirkšanas piedāvājumu. NSL aprēķinājusi, ka, Lipmanu ģimenei neizsakot akciju obligāto atpirkšanas piedāvājumu, valstij nodarītie zaudējumi ir 1 903 295 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11.martā plkst. 18 Skolas ielā 11 notiks RTU Rīgas Biznesa Skolas (RBS) rīkota diskusija par krīzes ietekmi uz darba tirgu Latvijā, kā arī MBA jeb biznesa vadības maģistra programmas prezentācija, kurā potenciālie studenti varēs uzzināt par programmas saturu, iestāšanās nosacījumiem un MBA beidzēju iespējām darba tirgū.

Diskusijā piedalīsies Daiga Ērgle, airBaltic personālvadības viceprezidente un RBS personālvadības pasniedzēja, kas runās par to, kādas prasības šobrīd tiek izvirzītas vidējā un augstākā līmeņa darbiniekiem, Viesturs Lieģis, personāla atlases uzņēmuma Amrop Hever Baltics partneris Rīgas birojā, kas stāstīs par augstākā līmeņa vadītāju atlasi, un personāla atlases uzņēmuma ARIKO ReServ vecākā konsultante Anita Āboltiņa, kas stāstīs par metodēm vadītāju atlasē un novērtēšanā – intervijām, personības un spēju testiem.

MBA ir starptautiski atzīts grāds, kas ļauj apgūt nepieciešamās zināšanas un prasmes tālākai vadītāja karjerai kā biznesā, tā arī valsts un sabiedriskajā sektorā. MBA studijas sagatavo absolventus darbam mūsdienu biznesa mainīgajā vidē, dodot sistematizētas zināšanas visās galvenajās vadības disciplīnās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

AS Grindeks svin Spāru svētkus jaunajai Perorālo zāļu formu ražotnei

, 09.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9.augustā akciju sabiedrībā Grindeks tika svinēti Spāru svētki jaunajai Perorālo zāļu formu ražotnei. Svinībās piedalījās AS Grindeks vadības un projekta realizētāja RBS SKALS pārstāvji.

Grindeks Padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans uzsvēra: "Man ir patiess gandarījums, ka šis projekts ne tikai veicinās uzņēmuma attīstību, ļaujot palielināt ražošanas jaudas, bet arī dos iespēju mūsu darbiniekiem savus ikdienas darbus veikt jaunās un plašākās telpās."

Paplašinot un modernizējot gatavo zāļu formu ražotni, Grindeks attīstīs Latvijā konkurētspējīgu Eiropas un pasaules līmeņa farmaceitisko rūpniecību un veicinās valsts eksporta pieaugumu, atzina K. Lipmans.

RBS SKALS Būvvadība Valdes priekšsēdētājs Edgars Briedis norādīja: "Uzņēmums RBS SKALS ir ļoti gandarīts par iespēju realizēt šo projektu sadarbībā ar Grindeks. Ir jau redzami pirmie rezultāti, jo nu jau iespējams novērot topošās būves jaunās aprises."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai pasargātu pacientus no neatbilstošu bezrecepšu medikamentu lietošanas, turpmāk sabiedrībai paredzētajā zāļu reklāmā būs jānorāda aicinājums konsultēties ar ārstu vai farmaceitu par zāļu lietošanu, biznesa portālu Db.lv informēja Veselības ministrija. Noteikumi arī nosaka kārtību, kādā tiek izplatīti zāļu bezmaksas paraugi.

Ministru kabinets šodien, 6.martā, pieņēma noteikumus "Zāļu reklamēšanas kārtība un kārtība, kādā zāļu ražošanas uzņēmums ir tiesīgs nodot ārstiem bezmaksas zāļu paraugus". Noteikumos ir precizētas normas, kas regulē zāļu reklāmas saskaņošanas kārtību un zāļu bezmaksas paraugu izsniegšanu, palielinot kopējo izsniedzamo recepšu zāļu bezmaksas paraugu skaitu.

Noteikumos ir noteikts, ka turpmāk Zāļu valsts aģentūras (ZVA) izdotais saskaņojums zāļu reklāmai būs derīgs nenoteiktu laiku, līdzšinējo divu gadu vietā, bet, ja reklāmas materiālā tiks veiktas izmaiņas, tad iesniedzējs būs atbildīgs par to saskaņošanu ar Zāļu valsts aģentūru. Noteikumi arī paredz jaunu kārtību salīdzinošās zāļu reklāmas saskaņošanai. Līdz šim kārtība paredzēja, ka reklāmas iesniedzējs informēja arī tās personas, kuru šī reklāma var skart. Noteikumos tagad ir noteikts, ka trešajai personai, uzzinot no ZVA interneta mājas lapas par zāu reklāmu, ir tiesības vērsties ZVA un lūgt iepazīties ar reklāmas materiālā iekļauto salīdzinājumu un iesniegt savu viedokli un argumentus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

No nākamā gada aprīļa kompensējamo medikamentu receptēs rakstīs tikai zāļu ķīmisko nosaukumu

Žanete Hāka, 16.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu racionālu zāļu lietošanu un mazinātu zāļu cenas, kā arī pacientu līdzmaksājumu apjomu, no 2020.gada 1.aprīļa kompensējamajiem medikamentiem receptē izrakstīs aktīvo vielu, informē Veselības ministrija.

Konkrētu zāļu nosaukumu varēs norādīt, ja tam būs ārstniecisks pamatojums pacienta veselībai. Savukārt aptiekām būs pienākums izsniegt zāles ar iespējami zemāko pacienta līdzmaksājumu. Rezultātā pacients nepārmaksās, pērkot dārgākus medikamentus, bet zāļu ražotāji būs vairāk ieinteresēti samazināt medikamenta cenu.

Šodien, 15.jūlijā, valdība apstiprināja Veselības ministrijas rosinātās izmaiņas Ministru kabineta (MK) noteikumos, kas nosaka kompensējamo zāļu un medicīnas ierīču apmaksas kārtību.

Grozījumu mērķis ir mazināt zāļu cenas un pacientu līdzmaksājumu apjomu un uzlabot zāļu pieejamību, jo katru gadu pacienti pārmaksā par zālēm neiegādājoties tikpat efektīvus, bet zemākas cenas līdzvērtīgas terapeitiskās efektivitātes zāles. Šobrīd zemākas cenas medikamentus lieto aptuveni 35 procenti pacientu. Statistikas dati liecina, ka 2017.gadā pacienti, iegādājoties nereferences medikamentus pārmaksājuši gandrīz 25 miljonus eiro. Lielu daļu no šīs summas viņi būtu varējuši ietaupīt, iegādājoties zemākas cenas līdzvērtīgas efektivitātes medikamentus. Līdz ar to izmaiņas sekmēs arī racionālu zāļu lietošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Saistībā ar konstatētām neatbilstībām no Kompensējamo zāļu saraksta izņems Rigvir

LETA, 29.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar konstatētām nepilnībām Zāļu valsts aģentūra (ZVA) pieņēmusi lēmumu apturēt «Rigvir» izplatīšanu līdz neatbilstības cēloņa noskaidrošanai un novēršanai, turklāt Nacionālais veselības dienests (NVD) lems par «Rigvir» svītrošanu no valsts Kompensējamo zāļu saraksta, informē ZVA.

Šodien ZVA saņēma Lielbritānijas oficiālās zāļu kvalitātes kontroles laboratorijas zāļu paraugu rutīnas testēšanas laikā veiktās zāļu «Rigvir» šķīdums injekcijām paraugu pārbaudes rezultātus. Saņemtie rezultāti liecina, ka «Rigvir» sastāvā ir mazāks vīrusa daudzums, nekā apstiprināts, šīs zāles reģistrējot.

Kā procedūru skaidroja ZVA, uzņēmums, kas zāles reģistrējis, ir atbildīgs par katras zāļu sērijas kvalitātes kontroli, tomēr līdztekus tam tirgus uzraudzības gaitā ZVA sadarbībā ar Veselības inspekciju (VI) izņem zāļu paraugus no licencētām lieltirgotavām un aptiekām, lai novērtētu zāļu atbilstību kvalitātes prasībām. Zāļu paraugu kvalitātes testēšana ir rutīnas pasākums, kas var skart jebkuras Latvijas Zāļu reģistrā iekļautās zāles.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aivars Rēvelis, Siemens tirdzniecības pārstāvis un RTU Rīgas Biznesa skolas absolvents, kopš šī gada janvāra strādā Nigērijā – nodarbojas ar spēkstaciju iekārtu pārdošanu.

Ikdienā viņam jāsastrādājas ar cilvēkiem no Nigērijas, Indijas, Apvienotās karalistes, Zviedrijas, Vācijas, Dienvidāfrikas, Indonēzijas, Austrālijas, ASV, Polijas, Alžīras, Marokas.

Atvērto durvju diena Rīgas Biznesa skolas MBA programmāJa arī Tu vēlies pievienoties RBS studentu pulkam, veidot savu biznesu vai kāpt pa karjeras kāpnēm, nāc un uzzini vairāk par studiju iespējām - 29.oktobrī plkst. 18 Skolas ielā 11 RBS rīko atvērto durvju dienu MBA jeb biznesa vadības maģistra programmā, kurā potenciālie studenti varēs uzzināt par programmas saturu, iestāšanās nosacījumiem un MBA beidzēju iespējām darba tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja gribi Jaunajā gadā gūt jaunus panākumus, kāpēc nesākt ar angļu valodas apguvi? Lai sasniegtu jūtamus rezultātus, nevis vienkārši pavadītu laiku, nāc un mācies RTU Rīgas Biznesa skolas angļu valodas kursos.

Jā, pie mums ir jāmācās vairāk nekā citur. Četras akadēmiskās stundas divas reizes nedēļā sešu mēnešu garumā, divi pasniedzēji, no kuriem viens māca gramatiku, otrs – strādā ar saziņas prasmēm, atbilst starptautiskajiem standartiem valodu apmācībā, un – garantē rezultātu.** Tu vari ietaupīt naudu un izvēlēties lētākus kursus vai mācīties pats – bet padomā, vai šajā gadījumā Tu beigās nesamaksāsi divreiz?

RBS Angļu valodas centrs piedāvā vispārējos angļu valodas kursus, kuros apmācība notiek astoņos līmeņos, sākot no iesācējiem līdz pat ļoti labām valodas prasmēm. Pieejami arī biznesa valodas kursi, kuros māca specifisko biznesa terminoloģiju, biznesa korespondenci, kā arī prezentācijas prasmes. RBS angļu valodas kursi notiek divas reizes nedēļā darba dienu vakaros no plkst. 18 – 21 Rīgas centrā Skolas ielā 11.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11.martā plkst. 18 Skolas ielā 11 notiks RTU Rīgas Biznesa Skolas (RBS) rīkota diskusija par krīzes ietekmi uz darba tirgu Latvijā, kā arī MBA jeb biznesa vadības maģistra programmas prezentācija, kurā potenciālie studenti varēs uzzināt par programmas saturu, iestāšanās nosacījumiem un MBA beidzēju iespējām darba tirgū.

Diskusijā piedalīsies Daiga Ērgle, airBaltic personālvadības viceprezidente un RBS personālvadības pasniedzēja, kas runās par to, kādas prasības šobrīd tiek izvirzītas vidējā un augstākā līmeņa darbiniekiem, Viesturs Lieģis, personāla atlases uzņēmuma Amrop Hever Baltics partneris Rīgas birojā, kas stāstīs par augstākā līmeņa vadītāju atlasi, un personāla atlases uzņēmuma ARIKO ReServ vecākā konsultante Anita Āboltiņa, kas stāstīs par metodēm vadītāju atlasē un novērtēšanā – intervijām, personības un spēju testiem.

MBA ir starptautiski atzīts grāds, kas ļauj apgūt nepieciešamās zināšanas un prasmes tālākai vadītāja karjerai kā biznesā, tā arī valsts un sabiedriskajā sektorā. MBA studijas sagatavo absolventus darbam mūsdienu biznesa mainīgajā vidē, dodot sistematizētas zināšanas visās galvenajās vadības disciplīnās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

KP: Sistēmiskas problēmas zāļu izplatīšanā un sadales kārtībā ietekmē to pieejamību

Zane Atlāce - Bistere, 28.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pastāv sistēmiskas problēmas gan zāļu izplatīšanā, gan to sadales kārtībā, kas ietekmē zāļu pieejamību patērētājiem, tirgus uzraudzībā par kompensējamo zāļu izplatīšanu konstatējusi Konkurences padome (KP).

KP 2018. gada pavasarī veiktās patērētāju aptaujas dati liecina, ka 87 % respondentu ir bijušas grūtības saņemt aptiekās kompensējamās zāles, kas kopsakarā ar citiem uzraudzībā izdarītajiem secinājumiem liecina, ka patērētājiem Latvijā pastāv problēmas zāļu fiziskajā pieejamībā.

KP izpēte liecina, ka zāļu vairumtirdzniecībā pieaug tirgus koncentrācija – 83 % tirgus aizņem četri lielākie vairumtirgotāji, kas rada augstus konkurences riskus. Tāpat abos zāļu izplatīšanas līmeņos – ražotāju un lieltirgotavu – pastāv apstākļi, kas kavē patērētājiem kompensējamo zāļu pieejamību. Ražotāju līmenī tās ir grūtības ieplānot piegāžu apjomus, ko ietekmē informācijas nepieejamība par zāļu faktisko pieprasījumu valstī, krājumiem lieltirgotavās un eksportu, ko veic lieltirgotavas, savukārt lieltirgotavu līmenī – caurskatāmas sistēmas neesamība zāļu sadalē. Tas savukārt nozares uzraugiem neļauj efektīvi kontrolēt, vai aptiekas tiek nodrošinātas ar zālēm 24 stundu laikā un vai netiek diskriminētas konkurējošās aptiekas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Rosina zāļu lieltirgotavu krājumus uzskaitīt elektroniski un ierobežot zāļu izvešanu

Zane Atlāce - Bistere, 04.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai pārraudzītu zāļu krājumus valstī, laikus konstatētu zāļu nepieejamības riskus, kā arī novērstu zāļu mākslīgas nepieejamības situācijas, Veselības ministrija rosina ieviest elektronisku lieltirgotavu krājumu uzskaites sistēmu un noteikt pienākumu lieltirgotavām zāļu aprites uzskaiti veikt tikai elektroniskā formātā.

Veselības ministrijas (VM) izstrādātais Ministru kabineta noteikumu projekts, kas jau iesniegts izskatīšanai 5.decembrī gaidāmajā Valsts sekretāru sanāksmē, paredz, ka arī aptiekas savus pieprasījumus lieltirgotavām varēs iesniegt tikai elektroniskā formātā, informāciju sniedzot Zāļu valsts aģentūrai, informē VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Papildus noteikumu projektā paredzēta iespēja kontrolēt zāļu izvešanas procesu uz citām valstīm (līdzīgi kā citās Eiropas Savienības dalībvalstīs), ierobežot lieltirgotavām eksporta iespējas kompensējamajiem medikamentiem, par kuriem Nacionālajam veselības dienestam un zāļu ražotājam ir noslēgts finansiālās līdzdalības līgums, uz laiku, ja tiek radīts zāļu nepieejamības risks. Tādējādi plānots samazināt zāļu nepieejamības riskus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Covid-19 pandēmija liek pārskatīt daudzus mūsu ikdienas paradumus. Esošajā situācijā ir grūti izplānot ne vien nākotni, bet arī rītdienu, tomēr eksperti atzīst, ka šobrīd ir piemērotāks laiks augstākā līmeņa mācībām, tā paplašinot redzesloku un attīstot savas prasmes.

Notikumi visā pasaulē un Latvijā liek mums uz mirkli apstāties, tādēļ šajā brīdī varam veltīt laiku studijām, savai attīstībai, sagatavoties nākotnei un kļūt konkurētspējīgāki. Šobrīd RTU Rīgas Biznesa skolā (RBS) norisinās profesionālā maģistra studiju programmas (jeb MBA programmas) ziemas uzņemšana. Šī programma ir pielāgota tiešsaistes mācībām, vienlaikus saglabājot galveno mērķi - sniegt studentiem praktisku informāciju un zināšanas par to, kā integrēt izglītību savā ikdienā un profesionālajā darbībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

MBA grāds biznesa pasaulē ir biļete uz karjeras izaugsmi un panākumiem. Katru gadu profesionāļu pieņem lēmumu studēt biznesa vadību, un ne jau velti – MBA absolventu algas ir ievērojami lielākas kā citu maģistra grādu īpašniekiem, karjeras iespējas ir daudz plašākas, un arī biznesa kontaktu tīkls veidojas jau studiju laikā.

Kamēr jaunie profesionāļi ar MBA programmas palīdzību ir tikai ceļā uz panākumiem, pieredzējuši vadītāji savas turpmākās izaugsmes un līdera talanta attīstīšanai izvēlas Executive MBA. Tieši šādu Executive MBA programmu iespējams apgūt RTU Rīgas Biznesa skolā (RBS).

Ko piedāvā Executive MBA RTU Rīgas biznesa skolā?

1. Pieredzējušiem vadītājiem pielāgots programmas saturs

Executive MBA programmas dalībnieki apgūst jaunākās teorijas un praksi vadības zinātnē, kā arī visas programmas garumā attīsta savu līdera talanu izmantojot RBS Executive MBA programmas priekšrocību – Līderības pilnveides praktikumu (Leadership Development Practicum). Programmas ietvaros studenti atsvaidzina zināšanas galvenajās vadības kompetences jomās – finansēs, mārketingā, cilvēkresursu vadībā, ražošanas un pakalpojumu vadībā, statistikā, ekonomikā, IT vadībā un stratēģijā. Studiju procesā dalībnieki apgūst arī inovāciju vadību, uzņēmējdarbību, komerctiesības, ētiku un korporatīvo sociālo atbildību. Neviens no priekšmetiem nav iedomājams bez diskusijām, situāciju analīzes un dalīšanās pieredzē. Vēl vairāk – gan apgūstamā viela, gan aktivitātes klasē ir pielāgotas izaicinājumiem, ar kuriem ikdienā saskaras tieši vidējā un augstākā līmeņa vadītāji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

BI Norwegian Business School sadarbībā ar RTU Rīgas Biznesa skolu aicina jauniešus studēt prestižā, starptautiskā bakalaura programmā angļu valodā, Rīgā

, 20.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

RTU Rīgas Biznesa skola (RBS) izsludina studentu uzņemšanu jaunā 3 gadu, pilna laika pamatstudiju programmā – Vadīšana Starptautiskos uzņēmumos – 2012./2013. akadēmiskajā gadā.

Atvērto durvju dienā 30. martā pulksten 16:00, Rīgas Biznesa skolā, Rīgā, Skolas ielā 11. jaunieši un viņu vecāki ir aicināti iepazīties ar jauno studiju programmu, kā arī satikt pasniedzējus, RBS studentus un BI Norwegian Business School absolventus.

Norvēģijas un Latvijas pasniedzēju vadībā studenti apgūs prasmi analizēt starptautisku uzņēmumu un iestāžu vadības stūrakmeņus, uzņemties atbildību un iniciatīvu lēmumu pieņemšanā, veikt darbu individuāli, komandā, rast inovatīvus risinājumus mainīgas uzņēmējdarbības vides apstākļos. Pabeidzot studijas, absolventi būs gatavi darbam jebkurā tautsaimniecības nozarē (uzņēmumos, komercbankās, apdrošināšanas kompānijās, pensiju, ieguldījumu fondos), ieskaitot nevalstiskās organizācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja angļu valodu gribi iemācīties tiešām labi un sasniegt jūtamus rezultātus, nevis vienkārši pavadīt laiku, nāc un mācies RTU Rīgas Biznesa skolas angļu valodas kursos. Jā, pie mums ir jāmācās vairāk nekā citur. Jā, kurss pie mums ir garāks, līdz ar to arī maksā dārgāk. Un pamācīties par velti mēs arī nepiedāvājam. Jo zinām, ka mūsu piedāvājums ir ieguldītās naudas vērts.

Četras akadēmiskās stundas divas reizes nedēļā, divi pasniedzēji, no kuriem viens māca gramatiku, otrs – strādā ar saziņas prasmēm, atbilst starptautiskajiem standartiem valodu apmācībā, un – garantē rezultātu.** Tu vari ietaupīt naudu un izvēlēties lētākus kursus vai mācīties pats – bet padomā, vai šajā gadījumā Tu beigās nesamaksāsi divreiz?

RBAngļu valoda karjerai un ne tikai... img src="http://www.db.lv/gfx/reklamaico.gif" /S Angļu valodas centrs piedāvā vispārējos angļu valodas kursus, kuros apmācība notiek astoņos līmeņos, sākot no iesācējiem līdz pat ļoti labām valodas prasmēm. Pieejami arī biznesa valodas kursi, kuros māca specifisko biznesa terminoloģiju, biznesa korespondenci, kā arī prezentācijas prasmes. RBS angļu valodas kursi notiek divas reizes nedēļā darba dienu vakaros no plkst. 18 – 21 Rīgas centrā Skolas ielā 11.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

MBA grāds biznesa pasaulē ir biļete uz karjeras izaugsmi un panākumiem. Katru gadu profesionāļu pieņem lēmumu studēt biznesa vadību, un ne jau velti – MBA absolventu algas ir ievērojami lielākas kā citu maģistra grādu īpašniekiem, karjeras iespējas ir daudz plašākas, un arī biznesa kontaktu tīkls veidojas jau studiju laikā.

Kamēr jaunie profesionāļi ar MBA programmas palīdzību ir tikai ceļā uz panākumiem, pieredzējuši vadītāji savas turpmākās izaugsmes un līdera talanta attīstīšanai izvēlas Executive MBA. Tieši šādu Executive MBA programmu iespējams apgūt RTU Rīgas Biznesa skolā (RBS).

Ko piedāvā Executive MBA RTU Rīgas biznesa skolā?

1. Pieredzējušiem vadītājiem pielāgots programmas saturs

Executive MBA programmas dalībnieki apgūst jaunākās teorijas un praksi vadības zinātnē, kā arī visas programmas garumā attīsta savu līdera talanu izmantojot RBS Executive MBA programmas priekšrocību – Līderības pilnveides praktikumu (Leadership Development Practicum). Programmas ietvaros studenti atsvaidzina zināšanas galvenajās vadības kompetences jomās – finansēs, mārketingā, cilvēkresursu vadībā, ražošanas un pakalpojumu vadībā, statistikā, ekonomikā, IT vadībā un stratēģijā. Studiju procesā dalībnieki apgūst arī inovāciju vadību, uzņēmējdarbību, komerctiesības, ētiku un korporatīvo sociālo atbildību. Neviens no priekšmetiem nav iedomājams bez diskusijām, situāciju analīzes un dalīšanās pieredzē. Vēl vairāk – gan apgūstamā viela, gan aktivitātes klasē ir pielāgotas izaicinājumiem, ar kuriem ikdienā saskaras tieši vidējā un augstākā līmeņa vadītāji.

Komentāri

Pievienot komentāru