Tehnoloģijas

Gudele tikusies ar Cisco Systems pārstāvjiem

, 21.11.2007

Jaunākais izdevums

Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele vakar, 20. novembrī, tikusies ar uzņēmuma Cisco Systems Centrālās un Austrumeiropas reģiona viceprezidentu Kaan Terzioglu un Cisco Latvia Valsts sektora klientu attiecību vadītāju Ilvaru Pētersonu, informēja ministres pārstāve Elita Cepurīte.

Tikšanās laikā pārrunātas jaunākās aktivitātes e-pārvaldes un informācijas sabiedrības attīstībā Latvijā. Cisco viceprezidents pozitīvi novērtējis Latvijā paveikto un atzinis, ka Latvija ir viena no valstīm Centrālajā un Austrumeiropā, kur e-pārvaldes un informācijas sabiedrības attīstība norisinās visstraujāk.

Sarunas galvenais temats bija Cisco jaunākās iniciatīvas, kas tiek īstenotas vairākās Eiropas valstīs, un iespēja tās īstenot Latvijā.

Viena no šādām iniciatīvām ir apmācības tīkls mazo un vidējo uzņēmumu vadītājiem jaunāko tehnoloģiju pielietojumam biznesa attīstībai. Ministre atzinīgi novērtējusi iespēju īstenot šāda veida programmu un izveidot apmācības tīkla atbalsta punktu arī Latvijā.

Cisco īsteno arī programmu inovatīvu informācijas tehnoloģiju produktu attīstības veicināšanai – piešķir vietējiem uzņēmumiem finansējumu inovatīvu produktu radīšanai. Cisco pārstāvji atzinuši, ka Latvijā ir kompetenti speciālisti, un tāpēc Cisco būtu ieinteresēts šādas programmas īstenošanai sadarbībā ar Latvijas uzņēmumiem.

Trešā jaunākā iniciatīva ir speciālistu apmācība darbam ar produktiem, kas balstīti uz Cisco tehnoloģijām. Tā tiek īstenota sadarbībā ar universitātēm un koledžām – uzņēmums piešķir tām finansējumu un nepieciešamo tehnoloģisko nodrošinājumu, savukārt apmācītie speciālisti iegūst augstas klases sertifikātu darbam ar Cisco produktiem.

”Šāda apmācības programma būtu vērtīga arī Latvijas augstskolās, un Cisco ir ieinteresēts tās izveidē. Tā dotu iespēju paaugstināt gan mūsu speciālistu kompetenci, gan Latvijas uzņēmumu, kuros strādās šie speciālisti, konkurētspēju globālajā tirgū,” vērtējusi I. Gudele.

Ministre un Cisco pārstāvji vienojās tuvāko pāris mēnešu laikā izvērtēt šādu iniciatīvu īstenošanu Latvijā un kopīgi izstrādāt turpmākās sadarbības plānu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Cisco vadītāju Baltijas valstīs Eduardu Tutarašvili

Lelde Petrāne, 18.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Eduards Tutarašvili, Cisco vadītājs Baltijas valstīs. Vairāk nekā 70% no pasaules interneta trafika tiek transportēts ar Cisco iekārtām, norāda E. Tutarašvili. Cisco ir vairāk nekā 100 biznesa partneru Baltijas valstīs, un Cisco Baltijas valstu darbinieku produktivitāte esot viena no augstākajām starp nozares uzņēmumiem – viens darbinieks kompānijas apgrozījumam vidēji gadā pienes vairāk nekā 3 miljonus eiro, atklāj vadītājs.

Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Informācijas tehnoloģiju jomā es strādāju kopš 1997. gada, un IT un komunikācijas ir vienīgā nozare, kurā esmu strādājis. Uzskatu, ka Baltijas valstīs darbs informācijas tehnoloģiju un komunikāciju jomā dod visplašākās iespējas attīstīt savas zināšanas un veidot karjeru, neatkarīgi no tā, vai tas ir saistīts ar tehnisko darbu, pārdošanu vai vadību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārzemju investori Latvijā interesējas par dažāda veida zaļo tehnoloģiju un ekoloģijas uzņēmumiem, kas spēj darboties ar lielu pievienoto vērtību, sacīja bijusī e-lietu ministre un pašreizējā kapitālsabiedrības Eko Investors riska kapitāla fonda pārvaldniece Ina Gudele.

Lai arī konkrētus uzņēmumus neminēja, riska kapitāla pārvaldniece norādīja, ka ārvalstu investoriem Latvijā perspektīva liekas dažāda veida ekoloģiskā pārstrāde, dabai draudzīga ķīmiskā rūpniecība un plastmasas izstrāde. Investori no tuksnešainajām arābu valstīm esot ļoti ieinteresēti dažādās kūdras apstrādes tehnoloģijās, kas paver iespēju uzlabot augsnes auglību. Gudele arī norāda, ka runa ir par uzņēmumiem, kas spēj radīt tehnoloģiski attīstītu produktu: «Kūdru sarakt un salādēt kuģos nav nekāda lielā māka, un tam arī nav īpaši augsta vērtība.»

Uz jautājumu, kādas ir gaidāmās investīciju summas, I. Gudele atbildēja, ka atkarībā no uzņēmuma specifikas tās mēdz ļoti krasi atšķirties, piebilstot, ka nereti uzņēmuma attīstībai pietiekot pat ar samērā nelielu ieguldījumu. Atšķiroties arī tas, cik ātri investors sagaida atdevi no uzņēmuma, kurā ieguldījis savu naudu. Citreiz tie ir trīs līdz pieci gadi, bet citi investori esot gatavi gaidīt līdz pat septiņiem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 4.janvārī, Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļa ziņoja par 30 000 eiro vērtas automašīnas BMW 730 zādzību no Mārupes. Pēc Guard Systems veiktās izsekošanas, un Kriminālpolicijas veiktās operācijas auto tika atrasts un atgriezts īpašniekam.

2006. gada izlaiduma BMW 730, kura tirgus vērtība ir 30000 EUR, bija aprīkots ar izsekošanas sistēmu TrackGuard. Naktī uz 4.janvāri pēc zagļu viesošanās Rīgas rajona Mārupes pagasta Zeltrītu ielā, minētais auto tika nozagts. Auto zagļiem bija nepieciešamas tikai pāris minūtes, lai atbloķētu auto aizsardzību. Trīs stundu laikā auto tika pārdzīts uz Lietuvu.

Auto izsekošanu un meklēšanu veica kompānija Guard Systems Latvija sadarbībā ar Lietuvas kolēģiem. Guard Systems izsekoja auto zādzības maršrutu un atrada automašīnu Paņevežas pilsētā Lietuvā, publiskā auto stāvlaukumā tikai dažas stundas pēc zādzības veikšanas. Auto atgūšanā tika iesaistītas Latvijas un Lietuvas kriminālpolicijas struktūrvienības. Auto tika nodots policijas pārziņā, atgriešanai tās īpašniekam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušās īpašu uzdevumu ministres elektroniskās pārvaldes lietās Inas Gudeles ienākumi pērn bijuši 16.98 tūkst. Ls, liecina viņas Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija.

I.Gudele no ministres amata demisionēja pērnā gada 18.aprīlī. Par 2008. gadā valdībā nostrādāto laiku viņa saņēmusi 7080 Ls. No pagājušā gada septembra līdz šī gada februārim viņa strādāja Latvijas Valsts radio un televīzijas centra valdē (LVRTC) un par darbu šajā organizācijā viņa saņēmusi 9054 Ls pērn un 3600 Ls šogad.

2008. gadā bijusī ministre saņēmusi arī 273 Ls par darbu Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā. Tāpat viņas ienākumu deklarācijā arī minēta 320 Ls liela kompensācija par nozaudētu bagāžu un 248 Ls vērta apdrošināšanas polise, kuru apmaksājis īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Santa Monica Networks kļūst par pirmo CISCO Zelta partneri Baltijā

Madara Laicāne, Db, 09.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT kompānija Santa Monica Networks (SMN) ir kļuvusi par pirmo Baltijas uzņēmumu, kuram izdevies izpildīt CISCO Systems Gold Certified partner kvalifikācijas izvirzītās prasībās. Šāds statuss Austrumeiropā patlaban piešķirts tikai 30 kompānijām.

Vispasaules korporācija CISCO ļoti stingri izvērtē kompānijas, kurām piešķirt šo sertifikātu. Tas ir augstākais novērtējums, ko var iegūt CISCO sadarbības partneri.

Iegūtais partnerības statuss apliecina, ka Santa Monica Networks strādā atbilstoši visaugstākajām ražotāja prasībām un spēj izstrādāt, ieviest un apkalpot jaunākos CISCO tehnoloģiju risinājumus.

„Ilgais darbs kas ieguldīts, lai iegūtu šo statusu, apliecina, ka mēs varam piedāvāt augstāko kvalitāti un vienlīdz veiksmīgi darboties visās trīs Baltijas valstīs. Šis statuss kompānijai dod pārliecību par savām spējām, bet klientiem tas nozīmē, ka viņi var paļauties uz mūsu uzņēmuma speciālistu kompetenci,“gandarīts par paveikto ir SMN direktors Uģis Bērziņš. Vienlaicīgi viņš atzīmē, ka Zelta partnera statuss ir ļoti būtisks kompānijas nākotnes darbībai un tas palīdzēs stiprināt SMN pozīcijas Baltijas IT tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS rīko ikgadējo Sabiedriskās politikas forumu, kas nu jau astoto gadu pēc kārtas pulcē sabiedrības pārstāvjus uz diskusijām par sabiedrībā aktuālajām tēmām

, 22.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad forums pulcinās sabiedrības pārstāvjus (likumdevējvaras un izpildvaras pārstāvjus, veselības aprūpes sistēmā strādājošos, akadēmisko aprindu pārstāvjus, nevalstiskās organizācijas: profesionālās apvienības, pacientu organizācijas u.c), lai kopīgi diskutētu par veselības aprūpes kvalitāti un pieejamību. Forums piedāvās gan starptautisku skatījumu uz neoficiālajiem maksājumiem veselības sistēmā, gan veicinās diskusiju par pēc iespējas efektīvākas veselības aprūpes sistēmas finansēšanas iespējām.

Foruma galveno uzrunu teiks Valsts prezidents Valdis Zatlers, iezīmējot savu redzējumu par kvalitatīvas un pieejamas veselības aprūpes nodrošināšanu Latvijā.

Forumā uzstāsies Pasaules Veselības organizācijas Eiropas reģionālā biroja eksperti Dr. Gunta Lazdāne, Reģionālā padomniece reproduktīvās veselības jomā un Joseph Kutzin, Reģionālais padomnieks veselības sistēmu finansēšanas jomā.

Foruma darba kārtība atrodas pielikumā.

Pievienojam arī Pasaules Veselības organizācijas ekspertu CV angļu valodā. Lai ar ekspertiem vienotos par vēlamajiem interviju laikiem lūdzam savlaicīgi kontaktēties ar Pasaules Veselības organizācijas pārstāvniecības Latvijā vadītāju Aigu Rūrāni, Tel: (+371) 7503619 vai 29458123.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Cisco un Santa Monica Networks Latvijas Universitātei dāvina vērtīgu datortīklu aparatūru

, 05.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cisco kopā ar IT kompāniju Santa Monica Networks pasniedzis dāvinājumu Latvijas Universitātes (LU) Datorikas nodaļas studentu vajadzībām – vērtīgu aparatūru, kas nepieciešama, lai studenti praktiskā darbā varētu apgūt datortīklu uzbūvi un darbības principus.

Katru gadu aptuveni 200 LU Fizikas un matemātikas fakultātes Datorikas nodaļas studenti mācību programmas ietvaros apgūst zināšanas, kas saistītas ar datortīklu uzbūvi un ekspluatāciju. Mācību kursam par pamatu tiek izmantota starptautiskās Cisco Datortīklu akadēmijas (Cisco Networking Academy) mācību programma un materiāli.

Dāvinājums ietver nepieciešamo aparatūru, lai studenti varētu pilnvērtīgi apgūt teorētisko mācību kursu un praktiska darba iemaņas ar jaunākajām tehnoloģijām datortīklu drošības, inteliģentās un bezvadu tīklošanas jomās. Tostarp jāmin 3 jaunākās paaudzes maršrutētāji CISCO1841, kā arī 3 komutatori CATALYST2960. Visām iekārtām tiks nodrošināts 3 gadu tehniskais atbalsts. Dāvinājuma kopējā vērtība ir aptuveni 10 tūkst. ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Cisco apgrozījums pieaudzis par 6%

Žanete Hāka, 19.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē vadošā tiešsaistes tīklu un tīklošanās inovāciju, pakalpojumu un risinājumu izstrādātāja Cisco finanšu gada apgrozījums sasniedzis 48,6 miljardus dolāru, kas ir par 6% vairāk nekā iepriekšējā periodā, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Cisco 2013. finanšu gada, kas noslēdzies 27. jūlijā, neto ienākumi sasnieguši 10 miljardus dolāru jeb 1,86 dolārus par akciju. Uzņēmuma 2012. finanšu gada neto ienākumi ir attiecīgi 8 miljardi dolāru jeb 1,49 dolāri par akciju. Cisco neto ienākumi 2013. finanšu gadā bija 10,9 miljardi dolāru jeb 2,02 dolāri par akciju, savukārt 2012. finanšu gadā tie bija 10 miljardi dolāru jeb 1,85 dolāru par akciju.

Cisco ceturtā ceturkšņa apgrozījums bija 12,4 miljardi dolāru, savukārt iepriekšējā finanšu gada attiecīgajā ceturksnī tas bija 11,7 miljardi dolāru.

«Ceturtajā ceturksnī kompānija sasniegusi vairākus rekordus: ievērojamu apgrozījumu, peļņu un ienākumus. Tāpat šajā ceturksnī naudas plūsma bija četri miljoni dolāru, kas arī ir rekords,» saka Cisco valdes priekšsēdētājs Džons Čambers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Cisco par 2.96 miljardiem iegūst Norvēģijas Tandberg

, 01.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Cisco Systems piekritusi iegādāties kompāniju Tandberg par 17.2 miljardiem kronu (2.96 miljardi ASV dolāru), ziņo Bloomberg.

Pirkums paātrina Cisco izplešanos videokonferenču tirgū, kur tā jau piedāvā Telepresence - sistēmu, kas var pārraidīt dabiska lieluma attēlus.

Kompānijas vadītājs Džons Čambers (John Chambers) iepriekš izteicies, ka viņš plāno būt «agresīvs», veicot iegādes, lai paātrinātu izaugsmi.

Cisco pārdošanas apjomi ir samazinājušies trīs ceturkšņus pēc kārtas.

Paredzams, ka abu kompāniju apvienošanās noslēgsies nākamā gada pirmajā pusē. Tandberg strādā 1500 darbinieki.

Tandberg videokonferenču iekārtu pārdošana lejupslīdes laikā ir palielinājusies, kas saistīts ar to, ka uzņēmumi samazina ceļojumu budžetus.

Cisco savā 25 gadus ilgajā mūžā ir iegādājusies aptuveni 130 uzņēmumus, izmantojot tos ieiešanai jaunos tirgos. Kompānija 2007.gadā nopirka 11 kompānijas un 2008.gadā - 5.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pēc četriem gadiem pasaulē būs vairāk mobilo ierīču nekā cilvēku

Jānis Rancāns, 15.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laika posmā no 2011. līdz 2016. gadam internetam pieslēgtu dažādu mobilo ierīču skaits pārsniegs cilvēku skaitu uz zemeslodes, liecina Cisco Systems Visual Networking Index (VNI) pētījums.

Saskaņā ar Apvienoto Nāciju organizācijas aprēķiniem – 2016. gadā zemeslodi apdzīvos 7,3 miljardi cilvēku, bet mobilo ierīču skaits būs pārsniedzis desmit miljardus, secinājis Cisco.

Paredzams, ka pēc četriem gadiem mobilo ierīču datu pārraides apjoms sasniegs 130 eksabaitus gadā, kas ir līdzvērtīgs apjoms 33 miljardiem DVD. Lielākā daļa ierīču, kas izraisīs šo pieaugumu, būs viedtālruņi, klēpjdatori, planšetdatori un citi portatīvie sīkrīki.

Tāpat tuvāko četru gadu laikā mobilo ierīču datu pārraides apjomi pasaulē trīs reizes pārsniegs analogus stacionāro ierīču rādītājus. Ievērojamu lomu šajā pieaugumā ieņems planšetdatori, kuru interneta izmantošanas apjomi piecu gadu laikā palielināsies 62 reizes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skanstes apkaimē topošais biroju ēku komplekss “Elemental Business Centre” parakstījis biroja nomas līgumu ar starptautisko IT pakalpojumu uzņēmumu “Arvato Systems”.

Sadarbības līgums paredz, ka uzņēmums nomās biroja telpas vienas “Elemental Business Centre” ēkas 8. un 9. stāvā un to kopējā platība būs 2300 m2.

“Arvato Systems” ir jau trešais izziņotais projekta enkurnomnieks. Kā pirmie tika izziņoti informācijas tehnoloģiju uzņēmumu grupa “Dyninno Group” un starptautiskā holdinga “IWG” hibrīda kopstrādes telpu zīmols “Spaces”.

“Arvato Systems” pārstāvji stāsta, ka šobrīd uzņēmumā Latvijā ir aptuveni 150 darbinieku, taču tiek plānots, ka līdz šī gada beigām to skaits pieaugs līdz 200.

“Visās uzņēmuma “Arvato Systems” atrašanās vietās mēs īstenojam mūsdienīga biroja koncepciju. Mēs tiecamies piedāvāt atraktīvas darba vietas pievilcīgā vidē, kur apvienojam elastību ar labāko tehnisko aprīkojumu un, protams, rūpējamies, lai mūsu darbinieki varētu justies kā mājās. Esam pārliecināti, ka "Elemental Business Centre” mūsu darbiniekiem sniegs vislabākos apstākļus, tāpēc jau ar nepacietību gaidām pārcelšanos uz jauno biroju," saka SIA “Arvato Systems Latvia” izpilddirektors Bendžamins Doršs (Benjamin Dorsch).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kinetics Nail Systems plāno celt savu ražotni

Ingrīda Drazdovska, 29.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Atrast piemērotas telpas mūsu nozares uzņēmumam Rīgā ir gandrīz neiespējami,» laikrakstam Dienas Bizness stāsta Andžejs Stenclavs, kosmētikas ražotāja Kinetics Nail Systems vadītājs.

«Ārpus Rīgas variantus neizskatījām, jo mūsu speciālisti (kas ir uzņēmuma zināšanu atslēga) lielākoties dzīvo Rīgā un tuvējā Pierīgā, ērta nokļūšana ir patiešām svarīga, tāpēc neizvērtējām iespējas, piemēram, Olainē. Piemērotu risinājumu atrast ir sarežģīti, jo trūkst ne tikai modernu telpu, bet arī mūsdienu prasībām atbilstošu platību/teritorijas un sakārtotas vides. Milzīga problēma ir padomju laika mantojums, tā veidotā pilsētvide, ko finansiāli grūti vai neizdevīgi sakārtot. Pat uzbūvējot šādā vidē jaunu ēku, tā neatbilst visām kompānijas vajadzībām. Kosmētikas uzņēmuma partneri pārstāv luksusa segmentu. Pat ja ēka, biroja iekārtojums ir jauks, mūsdienīgs, partneri redz un novērtē arī apkārtējo vidi,» viņš skaidro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

E-lietu ministre Ina Gudele nolēmusi iesniegt premjeram demisijas rakstu, Db.lv noskaidroja sazinoties ar Ivara Godmaņa preses sekretāru Edgaru Vaikuli.

I. Gudele arī nolēmusi izstāties no Zaļo un zemnieku savienības.

Demisijas rakstu I. Gudele Ministru prezidentam oficiāli plāno iesniegt pirmdien (21. aprīlis), taču I. Godmanis par I. Gudeles demisiju ir informēts un to arī akceptējis, Db.lv norādīja E. Vaikulis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Demisionējusī E-lietu ministre Ina Gudele intervijā Latvijas Radio uzsvēra, ka pašlaik viņa aiziet no politikas un neplāno pievienoties kādai partijai. Viņa uzsvēra, ka pirmais darbs, ar ko viņa nodarbosies, ir kaktusu pārstādīšana.

Db.lv jau ziņoja, ka I. Gudele no amata atkāpās pēc tam, kad atklātībā nāca informācija par viņas dzimšanas dienas svinībām, kurās tika tērēta valsts budžeta nauda.

Par notikušo I. Gudele sacīja: "Tas, par ko esmu aizdomājusies - bieži vien ikdienas steigā - man ir jāuzticas darbiniekiem, jo es parakstu dokumentus, pat tajos neieskatoties, bet tas nenozīmē, ka mani tas atbrīvotu no atbildības par to, ko es parakstu."

Jāpiemin, ka I. Gudelei pienācās 5 800 LVL liela kompensācija, atstājot darbu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Cisco paredz, ka līdz 2018. gadam mobilo datu plūsma augs 11 reizes

Gunta Kursiša, 27.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 2018. gadam mobilo ierīču lietotāju skaists pasaulē sasniegs piecus miljardus, savukārt mobilo ierīču un to savienojumu skaits būs lielāks nekā desmit miljardi, paredz Cisco.

Mobilo datu pārraides apjomi visā pasaulē nākamo četru gadu laikā pieaugs gandrīz vienpadsmit reizes, līdz 2018. gadam palielinot ikgadējo datu apmaiņas apjomu līdz 190 eksabaitiem, rāda Cisco vizuālo tīkla tehnoloģiju indeksa (VNI) prognozes par globālās mobilo datu plūsmas izmaiņām laika posmā no 2013. līdz 2018. gadam.

Salīdzinājumam - Cisco norāda, ka 190 eksabaitus veido, piemēram, 42 triljoni fotogrāfiju, kas būtu piecpadsmit fotogrāfijas uz katru pasaules iedzīvotāju katru dienu viena gada laikā. Tāpat šo skaitli var salīdzināt ar četriem triljoniem Youtube video klipu - vairāk par vienu video klipu uz katru pasaules iedzīvotāju katru dienu viena gada laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā notiks IT profesionāļu konference Cisco Expo 2008

, 25.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

28. februārī Rīgā notiks IT jomai veltīta konference Cisco Expo 2008, liecina sniegtā informācija medijiem.

Cisco Expo pasākums Latvijā norisinās jau trešo gadu.

Galvenais uzsvars Cisco Expo 2008 tiks likts uz mūsdienu tendencēm komunikāciju tehnoloģiju attīstības jomā un labākajām inovāciju praksēm biznesa, pakalpojumu un valsts sektorā. Šogad Cisco Expo tēma ir Laipni lūgti cilvēku tīklā, kuras pamatā ir ideja par to, ka tīkls maina mūsu strādāšanas, mācīšanās, socializēšanās, komunikācijas un izklaides paradumus.

Atbilstoši profesionālajām interesēm, pasākuma dalībnieki varēs noklausīties 19 prezentācijas, kas veltītas drošībai, virtuālajam biznesam, valsts un pašvaldību sektoram, kā arī atsevišķām tehnoloģijām. Pasākuma vieslektors būs valsts aģentūras Kultūras Informācijas sistēmas direktors Armands Magone.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Cinamon kreditoru spiediena dēļ izmanto tiesiskās aizsardzības proces

, 30.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dažu kreditoru pārmērīgi aktīvā rīcība piespiedusi SIA Multiplex Systems izmantot tiesiskās aizsardzības procesu, lai aizsargātu kreditoru kopuma intereses un saglabātu esošo biznesu, norāda kinoteātra Cinamon īpašnieka Multiplex Systems valdes loceklis Kristjans Kilps.

Viņš skaidro, ka uzņēmums veicis arī pārrunas ar kreditoriem par vienmērīgu parādu atmaksu, taču tas nav devis rezultātu. Cinamon ikdienas darbības finansu rezultāti parādot, ka kino izklaides bizness ir dzīvotspējīgs un attīstās. Taču pilnīgi visu finansu saistību nokārtošanai ir nepieciešams ilgāks laika periods.

Multiplex Systems parāda pamatsummu veido kinoteātra celtniecībā un attīstībā ieguldītās sākuma investīcijas.

Db jau ziņoja, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 23.decembrī apmierināja Multiplex Systems prasību un pasludināja uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesu. Ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna īstenošanas termiņš ir divi gadi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Trelleborg Wheels Systems nolēmis pārcelt visas riteņu disku ražošanas un izstrādes darbības uz vienu ražotni Latvijā, Liepājas biznesa centrā, informē Liepājas domē.

Neraugoties uz efektivitātes uzlabošanas iniciatīvām, ražotnei Zviedrijas pilsētā Sēvšē (Sävsjö) šobrīd ir salīdzinoši zema rentabilitāte, un tiek uzskatīts, ka ražotne nevar nodrošināt nepieciešamos ilgtermiņa konkurētspējas nosacījumus attiecībā uz nākotnes vajadzībām un pieprasījumu, informē uzņēmuma grupas vecākais projektu vadītājs Jans Vennbergs.

Kompānijas Trelleborg AB meitas uzņēmums Trelleborg Wheels Systems saskaņā ar likumu par darba koplīgumiem ir aicinājusi uz tikšanos arodbiedrības, lai apspriestu lauksaimniecības un mežsaimniecības mašīnu riteņu disku ražošanas reorganizāciju. Reorganizācija nozīmē to, ka visas darbības Sēvšes objektā tiks pārtrauktas, pārceļot ražošanu uz uzņēmuma ražotni Liepājā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Vislētāk Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecību sola pabeigt Transport Systems

BNS, 03.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vislētāk Dienvidu tilta trešās kārtas – posma no Bauskas ielas līdz Ziepniekkalna ielai – būvniecību pabeigt sola Dienvidu tilta ģenerālbūvnieks Transport Systems, liecina neoficiāla informācija.

Saskaņā ar to konkursā par Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecības pabeigšanu iesniegtie pretendentu piedāvājumi, kas ietver būvniecību un finansējumu, ir no 23,383 miljoniem latu līdz 31,758 miljoniem latu ar pievienotās vērtības nodokli.

Transport Systems Zemgales virziena maģistrālā transporta mezgla būvniecību ar finansējuma piesaisti piedāvā pabeigt par 23,383 miljoniem latu, piegādātāju apvienības ACB, Tilts un viadukts piedāvātā summa ir 23,604 miljoni latu, kompānijas AB Kauno tiltai – 25,792 miljoni latu, savukārt būvfirmu grupa Binders un Arčers būvniecību sola pabeigt par 31,758 miljoniem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Gudele aicina piedāvāt atvērtā koda programmatūru

, 12.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele 12.martā tikusies ar Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) pārstāvjiem Uģi Eriņu (IBM – Latvija) un Mārtiņu Gataviņu (Hansabanka). Tikšanās mērķis bijis iepazīties ar LATA darbību un jaunajiem uzstādījumiem, liecina sniegtā informācija medijiem.

Viens no svarīgiem jautājumiem, kas tika pārrunāti tikšanās laikā, ir atvērtie standarti valsts un pašvaldību informācijas sistēmās, kas nodrošinātu valsts informācijas sistēmu datu izmantošanu ne tikai valsts iestāžu vajadzībām, bet arī komercpakalpojumu attīstībai.

Ministre informēja, ka šāda veida standarti jau ir izstrādāti un publicēti, un Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts (Sekretariāts) strādā pie tā, lai šie standarti tiktu oficiāli apstiprināti.

LATA pārstāvji atzinīgi novērtēja sekretariāta iniciatīvu un izteica vēlmi piedalīties turpmākajā darbā un sniegt savu ieguldījumu, lai panāktu standartu oficiālu apstiprināšanu, informē ministres pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Cisco rezultāti paaugstina optimismu tehnoloģiju nozarē

, 05.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cisco Systems sniegusi papildu pierādījumus tam, ka tehnoloģiju pārdošana atgūstas līdz ar globālo ekonomiku, ziņo nytimes.com

Tehnoloģiju kompānija paziņojusi par labāku nekā gaidīts ceturkšņa peļņu un paudusi viedokli, ka tendence, darbības videi uzlaboties, turpināsies.

«Atlabšana, vismaz atlabšanas sākuma fāze, ir sākusies,» sacījis kompānijas vadītājs Džons T. Čembers (John T. Chambers). Neraugoties uz situācijas uzlabošanos, Cisco tomēr atteikusies izteikt jebkādas prognozes attiecībā uz 2010.gadu, norādot uz neskaidriem ekonomiskajiem apstākļiem.

Cisco paziņojusi, ka tīrā peļņa tās pirmajā ceturksnī, kas noslēdzās 24.oktobrī, bijusi 1.8 miljardi ASV dolāru. Tas ir samazinājums par 19%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Ieņēmumi šajā laika posmā bijuši 9 miljardu ASV dolāru apmērā, kas ir samazinājums par 13%, salīdzinot ar to paši ceturksni pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Business Software Alliance (BSA) spēj iekasēt desmitiem miljonus, pat nevēršoties tiesā, ziņo Associated Press.

Associated Press rakstā par BSA darba metodēm norāda, ka, lai iekasētu soda naudas, BSA parasti pierunā aizdomās turētos uzņēmumus veikt iekšējo auditu, un pēc tam vienojas par soda summu, iztiekot bez tiesas palīdzības.

Ierastākais veids, kā BSA iegūst informāciju, ir ziņojums no darbinieka. Pēc tam juristi, kas pārstāv BSA, nosūta aizdomās turētajam uzņēmumam vēstuli, kurā tiek norādīts, ka uzņēmums tiek turēts aizdomās par autortiesību pārkāpšanu, sods par šo noziegumu var sasniegt 150 000 USD par katru pārkāpumu.

Šajā vēstulē tāpat tiek norādīts, ka BSA labprāt izvairītos no tiesas, kas ir laikietilpīgs un dārgs process, tā vietā vienojoties par maksājamām summām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gudele iedrošina telekomunikāciju nozares uzņēmumus pievērsties ārvalstīm

Sanita Igaune, Db, 29.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijusī e-lietu ministre un Latvijas Valsts radio un televīzijas centra valdes locekle, šobrīd Biznesa attīstības konsultante Ina Gudele iedrošina vietējos telekomunikāciju nozares uzņēmumus paplašināt savus biznesa apvāršņus un pievērsties arī ārvalstu tirgiem.

Telekomunikāciju nozares uzņēmumi pārsvarā strādā tikai Latvijā, bet arī ārpus valsts robežām eksistē liels tirgus potenciāls, kur uzņēmumi bez darbības Latvijā varētu sasniegt labus rezultātus, klāstīja I.Gudele, norādot, ka labus rezultātus uzņēmumi varētu sasniegt apvienojoties kopīgā darbā.

I.Gudele redz, ka labus panākumus Latvijas telekomunikāciju nozares uzņēmumi varētu gūt vairākās NVS valstīs, kur tirgus attīstības un izaugsmes ziņā krietni atpaliek no Latvijas, atzīstot, ka līdz šim vietējie uzņēmumi strādājot ar starptautiskiem projektiem ir bijuši samērā kūtri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 21.aprīlī, E-lietu ministre Ina Gudele oficiāli iesniegusi rakstu par savu atkāpšanos no amata, Db.lv noskaidroja sazvanoties ar I. Gudeles padomnieci Inesi Auniņu.

I. Auniņa norādīja, ka demisijas rakstu I. Gudele iesniegusi Ministru prezidenta sekretārei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Gudele dodas uz Indiju sekmēt Latvijas IT eksportu

, 09.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 9. līdz 12.oktobrim īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele darba vizītē apmeklē Indiju. Plānots, ka tās laikā ministre tiksies ar Indijas IT nozares ministru un atbildīgajām amatpersonām, iepazīsies ar IT nozares attīstību un darbību Indijas biznesa parkos, kā arī piedalīsies Latvijas un Indijas IT uzņēmēju biznesa forumā, informēja ministres sabiedrisko attiecību padomniece Inese Auniņa.

I.Gudele: ''Eksports - viena no nozīmīgākajām ekonomikas jomām, kuras potenciāls pašlaik netiek pilnvērtīgi izmantots. IT ir nozare ar visaugstāko pievienoto vērtību, tāpēc Latvijai īpaši svarīgi ir atrast sadarbības partnerus kopīgu projektu īstenošanai. Vislielākās iespējas es saskatu noteiktu produktu ražošanas attīstībā, jo Latvija diezin vai spēs iekļauties pasaules tirgū ar plašu programmu nodrošinājuma piedāvājumu. Ņemot vērā Latvijas IT nozares nelielo apjomu un augsti kvalificētu speciālistu trūkumu, vizītes laikā iespējams ne vien izveidot noturīgus kontaktus sadarbības projektu uzsākšanai, bet arī izmantot Indijas uzņēmumus ārpakalpojumu saņemšanai.''

Komentāri

Pievienot komentāru