Finanses

Hanza Līzings saglabājis līderpozīcijas

Inguna Šķepaste [email protected], 19.02.2003

Jaunākais izdevums

Hanza Līzinga līzinga un faktoringa portfelis pērn audzis par 31 %, sasniedzot 167 milj. Ls jeb 47 % no kopējā tirgus, tātad līderpozīcijas. Šādus pierauguma tempus un tirgus daļu tā cer saglabāt arī šogad. Par to informē Hanza Līzinga finansu direktors Jānis Mūrmanis. Dati par kompānijas tirgus daļu iegūti gan no Latvijas Līzinga Devēju asociācijas dalībniekiem (Hanza Līzings, Unilīzings un Nordea Finance Latvia), gan bankām, kuras sniedz līzingu, taču pagaidām tie netiek publiskoti. Pēc Hanza Līzinga aplēsēm, kopējais līzinga tirgus pērn ir audzis par 30 %. Latvijā ir 1 miljons mājsaimniecību, no kurām līzingu vēlētos izmantot 38 %. Aizvien vairāk ir tādu mājsaimniecību, kuru rīcībā pēc obligāto maksājumu segšanas (pārtika, komunālie pakalpojumi u.c.) paliek brīvie naudas līdzekļi, kurus tās var novirzīt, piem., samaksai par līzingu, liecina Hanza Līzinga rīcībā esošie dati. Cilvēku izpratne par līzingu un izšķiršanās par šādu finansējumu, kā arī pakalpojuma pilnveidošana, nodrošinās cerēto Hanza Līzinga pieaugumu šogad par 30 %, norāda J. Mūrmanis. Viņa aplēses liecina, ka turpmākos 5 gados Latvijas līzinga tirgus var trīškāršoties vai pat četrkāršoties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada deviņos mēnešos «New Hanza Capital» strādāja ar peļņu 173,5 tūkstošu eiro apmērā, kas ir par 512% vairāk, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, liecina kompānijas paziņojums biržā «Nasdaq Riga».

Kompānijā to skaidro ar uzņēmuma pārvaldīto īpašumu nomas ieņēmumu pieaugumu un ieguldījuma īpašumu portfeļa palielināšanos.

Nerevidētie finanšu rezultāti liecina, ka uzņēmuma ieņēmumi 2017. gada deviņos mēnešos bija veidoja 893,7 tūkstošus eiro, kas ir par 290% vairāk nekā gadu iepriekš. EBITDA (ieņēmumi pirms procentu, uzņēmumu ienākuma nodokļa, nolietojuma un amortizācijas un pamatlīdzekļu vērtības samazinājuma) 2017. gada 30. septembrī bija 332,2 tūkstoši eiro un FFO (peļņa pēc nodokļiem + nolietojums + amortizācija - peļņa no īpašumu pārdošanas + atliktais nodoklis) 2017. gada deviņos mēnešos sasniedza EUR 169,2 tūkstošus eiro.

Kā vienu no svarīgākajiem trešā ceturkšņa notikumiem kompānija min faktu, ka sadarbībā ar vienu no vadošajiem Vācijas alternatīvo ieguldījumu fondu administrācijas pakalpojumu sniedzējiem «IntReal», 2017. gada septembrī Vācijā tika nodibināts nekustamā īpašuma alternatīvo ieguldījumu fonds «New Hanza Capital Fund 2017». Fonda darbība būs saistīta ar komerciālā nekustamā īpašuma iegādi Vācijā — naudas plūsmu veidojošām biroju ēkām un fonds piesaistīja sākotnējo kapitālu 60 miljonu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Vieglā auto līzinga tirgus apjoms 1. ceturksnī sasniedzis 109,23 milj. Ls

Inguna Šķepaste [email protected], 24.05.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Hanza Līzings 2004. gada pirmajā ceturksnī palielinājis vieglā auto līzinga portfeli par 2,74 miljoniem latu, sasniedzot kopējo vieglā auto līzinga apjomu 55,30 miljonu latu apmērā un tādējādi nostiprinot līdera pozīcijas vieglā auto līzinga tirgū Latvijā. Apjomu pieaugums vērojams arī auto līzinga tirgū kopumā, kas liecina par pastāvīgu Latvijas iedzīvotāju pirktspējas pieaugumu un kopējā Latvijas autoparka atjaunošanos. SIA Hanza Līzings apkopojis šī gada pirmā ceturkšņa darbības rezultātus vieglā auto līzinga jomā. Kopumā vieglā auto līzinga tirgus apjoms Latvijā pirmajā ceturksnī ir sasniedzis 109,23 miljonus latu, bet SIA Hanza Līzings tirgus daļa ir 55,30 miljoni latu. Līzinga portfelis Latvijā kopumā pieaudzis par 6,58 miljoniem latu jeb 6,41 %, bet Hanza Līzinga portefeļa pieaugums ir 2,74 miljoni latu jeb 6,58 %. «Kopumā vieglā auto līzinga tirgū gada pirmajā ceturksnī vērojama pozitīva attīstība un pakāpeniska, bet pastāvīga izaugsme. Tas liecina, ka Latvijas iedzīvotāju pirktspēja un labklājība pieaug, kā arī atjaunojas Latvijas autoparks — klienti arvien vairāk izvēlas jaunas mašīnas, līdz ar to Latvijā ir arvien vairāk drošāku transporta līdzekļu,» atzīmē Hanza Līzings direktore Irīna Pīgozne. Hanza Līzinga dati liecina, ka populārākie ar Hanza Līzinga starpniecību iegādātie modeļi šī gada pirmajā ceturksnī bijuši Toyota, Mazda, Hyundai,Honda, Peugeot, bet pats pirktākais jaunais auto bijis HYUNDAI GETZ. Vidējā finansējuma summa jaunajiem auto Hanza Līzingā bija ap 8200 latu. Vidējais termiņš, uz kādu tiek ņemtas jaunās automašīnas uz līzinga, ir 3 gadi. Visbiežāk iedzīvotāji izmantojuši finanšu līzingu, taču arvien populārāks kļūst arī servisa līzings (17% no darījumu skaita) un pilna servisa līzings (8% no darījumu skaita).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa ierosinājusi DnB NORD Bankas meitas uzņēmuma SIA DnB Nord līzings maksātnespējas lietu.

Par to liecina šodien Maksātnespējas reģistrā veiktais ieraksts. Maksātnespējas lieta ierosināta 18.septembrī.

DnB NORD Līzings ir nenokārtotas parādsaistības pret Shop Service, un proti, DnB NORD Līzings neveica faktoringa maksājumus noslēgto līgumu ietvaros, Db pavēstīja R. Skrinda. «Kopumā pēc Shop Service un mātes uzņēmuma SIA Tapeks finanšu datiem, DnB NORD Līzings parādā ap pusmiljonu latu,» tā administratore.

Viņa uzsver, ka saskaņā ar 2008.gada pārskatu, DnB NORD Līzings 2008.gadu ir beidzis ar zaudējumiem 207.36 tūkstošu latu apjomā, kas veido vairāk kā pusi no DnB NORD Līzings pamatkapitāla (300 tūkstoši latu). Tikmēr Komerclikuma 219.pants nosaka: ja sabiedrības zaudējumi pārsniedz pusi no sabiedrības pamatkapitāla, valde par to ziņo padomei (ja tāda ir izveidota) un sasauc dalībnieku sapulci, kurā sniedz paskaidrojumus. «Ir pamats uzskatīt, ka DnB NORD Līzings radušās problēmas tās saimnieciskās darbības veikšanā un līdz ar to arī turpmāk DnB NORD Līzings var rasties problēmas norēķināties ar klientiem, ne tikai ar Shop Service,» skaidro R. Skrinda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

"hanza.net" uzlabo drošību

Voldemārs Oliņš [email protected], 04.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar mērķi uzlabot Hansabankas interneta bankas drošību turpmāk varēs būt atvērta tikai viena hanza.net sesija, t.i., lietotājs nevarēs lietot hanza.net no vairākiem pārlūku programmu logiem vai arī no vairākiem datoriem vienlaikus, Db.lvinformēja AS "Hansabanka" preses sekretārs Ivars Svilāns. Pievienojoties hanza.net no jauna, iepriekšējā sesija tiks aizvērta. Piemēram, ja klients jau strādā ar internetbanku un vēlas pievienoties hanza.net no jauna, lai atvērtu vēl vienu logu un veiktu paralēlus darbus, drošības nolūkos pirmais atvērtais hanza.net logs tiks aizvērts un parādīsies atbilstošs paziņojums. Savukārt jaunatvērtajā hanza.net logā parādīsies paziņojums par to, ka iepriekšējā atvērtā hanza.net sesija tika pārtraukta. Šāds paziņojums var parādīties arī gadījumos, ja lietotājs nekorekti beidz darbu ar hanza.net. Piemēram, beidz darbu ar hanza.net, nenospiežot lapas augšējā labajā stūrī "Iziet" un pēc īsa brīža vēlas no jauna pievienoties hanza.net. Uzlabojumi palielinās hanza.net lietošanas drošību un pilnībā izslēgs iespējas hanza.net sesijas paralēlai pārtveršanai. Hansabanka uzsver, ka elektroniskie norēķini ir visdrošākais naudas līdzekļu pārvaldes veids. Vienlaikus klientiem jāatceras, ka nekādā gadījumā nedrīkst nodot savas paroles, lietotāja numuru, kodu karti citam lietotājam. Bankas arī nekad neprasa klienta datus ar e-pasta vēstuļu palīdzību. Ja esat saņēmuši šādu vēstuli, tas visdrīzāk ir krāpniecības mēģinājums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Rezonanse, kas seko AS ABLV Bank nedienām, rada jautājumus arī par lielā teritorijas attīstības projekta New Hanza virzību Rīgā.

Rezonanse, kas seko AS ABLV Bank nedienām, rada jautājumus arī par lielā teritorijas attīstības projekta New Hanza virzību Rīgā

Pašlaik atbilžu uz tiem nav un nezināmo ir pārāk daudz. Tāpēc aktuālo notikumu iespējamo ietekmi uz megaprojektu vai nekustamā īpašuma tirgus daļu aptaujātie tā dalībnieki pagaidām neraujas komentēt, jo pašlaik tā būtu zīlēšana kafijas biezumos. Citi savukārt akcentē šī projekta nozīmi pilsētas attīstības kontekstā.

Ja aktuālo notikumu kontekstā New Hanza kvartāla attīstība tiks bremzēta, tas atstās negatīvu iespaidu uz Rīgas attīstību.

Mārtiņš Vanags, Nacionālās nekustamo īpašumu attīstītāju alianses valdes priekšsēdētājs, kā arī Skanstes attīstības aģentūras valdes priekšsēdētājs, akcentē, ka ABLV grupas uzņēmums Pillar ir viens no nozīmīgākajiem nekustamā īpašuma attīstītājiem Latvijā. Ja aktuālo notikumu kontekstā New Hanza kvartāla attīstība tiks bremzēta, tas atstās negatīvu iespaidu uz Rīgas attīstību, vērtē asociācijas vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Par jauno Hanza Līzings direktori kļūst Irīna Pīgozne

Inguna Šķepaste [email protected], 09.10.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par lielākās Latvijas līzinga sabiedrības Hanza Līzings direktori ir kļuvusi Irīna Pīgozne. Finansu jomā Irīna Pīgozne darbojas jau kopš 1994. gada. 2001.gadā Irīna Pīgozne Hansabankā sāka vadīt Uzņēmumu apkalpošanas nodaļu, bet par Hanza Līzings vadītāju kļuva 2003. gada oktobrī. Hanza Līzings direktore Irīna Pīgozne: Finansu jomā strādāju pietiekami ilgi un man ir prieks un vienlaikus liela atbildība, uzsākot darbu kompānijā ar tik stabilu izaugsmi, senām tradīcijām un pieredzi, kā arī plašu partneru un klientu loku. Savā darbībā noteikti izmantošu unikālo Hansabank Grupas pieredzi, kas darbojas ne vien visās Baltijas valstīs, bet arī Krievijā. Lielākais uzsvars, nākotnē vadot Hanza Līzingu, tiks likts uz ciešāku sadarbību ar Hansabanku, kļūstot par pieejamāko līzinga sabiedrību Latvijā ne vien Hanza Līzings birojos, bet arī visās Hansabankas filiālēs un norēķinu grupās visā Latvijā. Par vienu no saviem lielākajiem uzdevumiem uzskatu klienta servisa uzlabošanu. Hanza Līzings prioritātes līdz 2003. gada beigām ir saglābāt esošo tirgus daļu vieglo automobīļu un komerctransporta līzingā; palielināt tirgus daļu industriālajā līzingā, kas balstās uz finansējamo nozaru attīstību (tiks pievērsta lielāka uzmanība lauksaimniecības sektoram un celtniecības iekārtu finansēšanai); palielināt faktoringa portfeli par 40%; paaugstināt esošo klientu apmierinātību, servisa kvalitāti (lēmumu pieņemšana notiek pēc iespējas tuvāk Hanza Līzings klientiem).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Foto: MyAvis

Dinamiska un piepildīta dzīve mūsdienu apstākļos nav iedomājama bez uzticama auto. Kaut arī tradicionālais līzings joprojām ir populāra izvēle auto iegādei, pilna servisa līzingsmūsdienu svārstīgajos finanšu apstākļos var būt krietni vien izdevīgāka izvēle. Turpinājumā par to, kādi ir tā plusi.

AVIS pilna servisa līzings – atšķirības no ierastā līzinga

Kvalitatīvas un mūsdienīgas automašīnas cena nav zema, tāpēc ierasta izvēle ir automašīnu līzings – auto izpirkšana noteiktā laika posmā, ik mēnesi maksājot līzinga maksājumu, kā arī procentus. Līzinga perioda laikā tiek segta pilna automašīnas vērtība, pēc tā beigām klients kļūst par pilntiesīgu auto īpašnieku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Notikušais pavelk svītru centieniem būvēt darījumu kvartālu New Hanza.

Līdz ar pēdējā laika notikumiem ap ABLV Bank, tiek iesaldēts arī darījumu kvartāla New Hanza projekts, otrdien preses konferencē sacīja ABLV Bank padomes priekšsēdētājs Oļegs Fiļs.

Skaidrs, ka notikušais pavelk svītru mūsu centieniem būvēt darījumu kvartālu New Hanza, kur bija plānots ieguldīt līdz 1 miljardam eiro, tas viss tiek iesaldēts, sacīja O. Fiļs

Patlaban jau ir pārtraukti būvdarbi, sadarbība ar apakšuzņēmējiem, un par visiem darbiem norēķināsimies, kad būs tāda iespēja, viņš uzsvēra.

Lasi Arī:

Zaudētājos var palikt pilsēta

New Hanza projektu nākotnē varētu pārskatīt

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Hanza Līzings atgūst sev piederošo tirdzniecības centru Krasta ielā 52

Inguna Šķepaste [email protected], 10.12.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

10. decembrī SIA Hanza Līzings pārņem savā valdījumā tirdzniecības centru Rīgā, Krasta ielā 52. Tirdzniecības centrs «EXO» (agrāk «OBI») ir Hanza Līzings īpašumā kopš 2003. gada novembra, taču tajā līdz pat šim laikam patvaļīgi turpināja darboties SIA C 21, kuru tur prettiesiski iemitināja maksātnespējīgā firma SIA «OBB». Kā paskaidroja SIA Hanza Līzings, šodien, 2004. gada 10. decembrī, pamatojoties uz Rīgas apgabaltiesas izsniegto izpildu rakstu, zvērināts tiesu izpildītājs nodod tirdzniecības centru Krasta ielā 52 tā likumīgajam īpašniekam SIA Hanza Līzings. Hanza Līzings ieguva šo tirdzniecības centru savā īpašumā 2003. gada novembrī pēc tam, kad SIA OBB ilgstoši nespēja norēķināties par tam izsniegto kredītu 2.9 miljonu latu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS ABLV Bank 2017. gada deviņos mēnešos nopelnīja 40,8 miljonus eiro, liecina bankas paziņojums Nasdaq Riga.

Bankas ieņēmumi no pamatdarbības 2017. gada deviņos mēnešos bija 84,5 miljoni eiro.

2017. gada 30. septembrī noguldījumu apjoms bankā bija 2,67 miljardi eiro, bet bankas aktīvu apjoms — 3,63 miljardi eiro.

Bankas kredītportfelis bija 1,01 miljards eiro, tai skaitā komerckredītu apjoms uz 2017. gada 30. septembri pieauga līdz 638,4 miljoniem eiro.

Bankas kapitāls un rezerves — 341,2 miljoni eiro.

Bankas kapitāla pietiekamības līmenis 2017. gada 30. septembrī bija 22,94%, bet likviditātes līmenis — 75,87%.

Kapitāla atdeves rādītājs (ROE) bija 16,68%, savukārt aktīvu atdeves rādītājs (ROA) — 1,44%.

Kopējais vērtspapīru portfeļa apjoms 2017. gada 30. septembrī bija 1,66 miljardi eiro. Gandrīz visu bankas vērtspapīru portfeli veido parāda vērtspapīri ar fiksētu ienākumu. Vērtspapīri ar kredītreitingu AA- vai augstāku veido 66,2% no visa vērtspapīru portfeļa. Investīciju sadalījums pa valstīm ir šāds: ASV — 32,6%, Vācija — 14,3%, Latvija — 13,3%, Krievija — 10,9%, Zviedrija — 6,2%, Kanāda — 4,6%, Somija – 3,6%, Austrija – 2,2%, Ķīna – 1,7%, Norvēģija – 1,2%, Polija – 1,1%. Papildus 1,8% veido starptautisko institūciju emitētie vērtspapīri. Vērtspapīru portfeļa gada ienesīgums pārskata periodā bija 2,46%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pillar Investment Group maina nosaukumu un zīmolu

Zane Atlāce - Bistere, 27.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzot Pillar Investment Group, AS reorganizāciju, sabiedrība mainījusi tās nosaukumu un ieviesusi jaunu zīmolu. Turpmāk sabiedrības nosaukums būs New Hanza Capital, AS, informē AS ABLV Bank pārstāve Jekaterina Koļesina.

New Hanza Capital, AS ir 2006.gadā dibināts uzņēmums. 2016.gada laikā tika veikta sabiedrības reorganizācija, izveidojot nekustamo īpašumu uzņēmumu, kura darbības mērķis ir ieguldīt savus un trešo pušu līdzekļus komercīpašumos.

Vienlaikus ar uzņēmuma nosaukuma maiņu ieviests jauns New Hanza Capital, AS zīmols, kura logotipa grafiskā zīme - stilizēts mūris - simbolizē uzņēmuma stabilitāti un investīciju drošību. Mūra senatnīgie izciļņi netieši norāda arī uz Hanzas savienību, kas minēta uzņēmuma nosaukumā.

Par uzņēmuma galveno tīmekļa domēnu ir izvēlēta nosaukuma abreviatūra ar jaunās paaudzes domēna paplašinājumu - nh.capital.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

AS New Hanza Capital darbību FKTK ierobežojumi ABLV Bank nav ietekmējuši

Dienas Bizness, 20.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS New Hanza Capital darbību Finanšu un kapitāla tirgus komisijas noteiktie ierobežojumi AS ABLV Bank nav ietekmējuši un tas nerada šķēršļus pildīt New Hanza Capital emitēto un biržas Parāda vērtspapīru sarakstā iekļauto obligāciju nostiprinātās saistības, liecina kompānijas paziņojums Nasda Riga.

AS New Hanza Capital un tās meitas uzņēmumiem kopumā ir septiņi norēķinu konti ABLV Bank. Kopējā summa, kas uz ierobežojumu brīdi atradās šajos kontos, ir nedaudz virs 400 tūkstošiem eiro. Atsevišķiem New Hanza Capital grupas uzņēmumiem ir atvērti norēķinu konti arī citās Latvijas komercbankās, līdz ar to ir nodrošināti nepieciešamie uzņēmumu ikdienas norēķini līdz situācijas stabilizācijai ABLV Bank.

Praktiski visi New Hanza Capital grupas uzņēmumiem piederošo īpašumu nomnieki ir ar ABLV grupu nesaistītas sabiedrības. Septiņu lielāko nomnieku maksas veido 74% no kopējiem nomas ieņēmumiem un visi nomnieki veic regulārus maksājumus bez būtiskiem termiņu kavējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

NORD/LB Līzings prognozē līzinga nozares attīstību

Ieva Mārtiņa [email protected], 30.12.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2005.gadā Latvijas līzinga nozarē varētu saasināties līzinga devēju konkurence, tiks uzsākta jaunu un klientiem ērtāku risinājumu piedāvāšana tirgū, kā arī līdz šim neierastu līzinga objektu finansēšanas piedāvājums, nozares attīstību prognozē līzinga kompānijas NORD/LB Līzings valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis. «2004.gadā Latvijas līzinga nozare kopumā auga lēnāk, nekā tika prognozēts gada sākumā: plānotais gada pieaugums bija 15%, tomēr deviņu mēnešu statistika atklāj, ka tā palielinājās tikai par 9%. Arī 2005.gadā tirgus pieaugums būs zemāks nekā kredītnozarē,» uzskata Artis Birkmanis. 2005.gadā tirgū varētu tikt uzsākta klientiem ērtāku risinājumu piedāvāšana, izmantojot internetu. Interneta risinājumu ieviešana līzingdevēju kompānijām varētu kļūt par jaunu trumpi tirgus daļu palielināšanai. Tāpat var prognozēt, ka līdzās pašreiz populārajam auto un komerctransporta līzingam tirgū varētu parādīties jaunu, līdz šim līzingam nepierastu objektu finansēšanas piedāvājums. Tāpat gaidāma arī konkurences saasināšanās starp līzinga devēju kompānijām. «Pagājušā gada sākumā, kad darbu uzsāka NORD/LB Līzings, varēja just, ka tirgus kopumā ir skeptiski noskaņots pret iespēju līzinga tirgū ienākt jauniem spēlētājiem. Savukārt šogad varētu gaidīt arī vēl citu jaunu spēlētāju ienākšanu tirgū, kas konkurenci nozarē saasinās,» prognozē NORD/LB Līzings valdes priekšsēdētājs. 2004.gada būtiskākie notikumi līzinga tirgū bija saistīti ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā. Līdz ar to mainījās pievienotās vērtības nodokļa piemērošana līzinga objektiem, kas nozarē ieviesa kardinālas izmaiņas. Tomēr izmaiņu rezultātā radīto plusu ir vairāk nekā mīnusu. Viens no lielākajiem guvumiem – ir radīti labvēlīgi priekšnoteikumi operatīvā līzinga popularizēšanai Latvijā. «Līzings pēc būtības ir nodokļu optimizēšanas bizness. Tāpēc vislabākais risinājums Latvijas līzinga darījumu sekmīgai attīstībai būtu speciāla likumdošanas akta „Par līzinga operācijām” pieņemšana, kas apvienotu un precizētu pašreiz dažādos normatīvos esošās normas,» uzskata Artis Birkmanis. Saskaņā ar Latvijas Līzinga devēju asociācijas datiem, NORD/LB Līzings 2004.gada 9 mēnešos bija ieguvis tirgus daļu 3,1% apmērā. «Uzsākot pērnā gada sākumā darbību no nulles, līzinga tirgū, kas kopumā pērnā gada deviņos mēnešos pieauga tikai par 9%, mūsu iegūtie 3,1% ir ļoti labs rezultāts,» saka NORD/LB Līzings valdes priekšsēdētājs. NORD/LB Līzings līzinga portfelī ap 58% veido vieglo automobiļu līzings, 30% - komerctransporta līzings, 12% - industriālais līzings. NORD/LB Līzings ir bankas NORD/LB Latvija meitas uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

EGO karte saņem augstāko novērtējumu pētījumā par patēriņa kredītiem

Inguna Šķepaste [email protected], 22.10.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa laikraksts Bizness&Baltija, veicot pētījumu par patēriņa preču finansēšanas iespējām Latvijā, augstāko reitingu piešķīris Hanza Līzings un Hansabankas izsniegtajai EGO kartei. Pavisam laikraksta veiktajā pētījumā analizēti 9 lielāko līzinga kompāniju, kas izsniedz patēriņa kredītus, piedāvājumi un līzinga noteikumi. EGO karte atzīta par līderi, apkopojot šādus nosacījumus: līzinga summa; procentu likme; papildus izdevumi; pieteikuma izskatīšanas termiņš; nomaksas termiņš; komisija par maksājuma aizkavēšanos; komisija par priekšlaicīgu atmaksu un citi. Bizness&Baltija veiktā pētījuma rādītāju novērtēšanai tika izmantota 10 baļļu skala un iegūtajām ballēm tika piešķirts koeficients, atkarībā no nozīmības, kuru katram kritērijam noteica atsevišķi. Kopējā līzinga kompāniju reitinga tabulā Hanza Līzings (EGO karte) ar 47 punktiem ieņem pirmo vietu, kam seko BTB Līzings (46), Inserviss Group (40), Lateko Līzings (38), Parekss Līzings (38), RD Līzinga Grupa (37), VEF Līzings (36), Elkor Līzings (35), Nelss Līzings (35). Izsniegto EGO karšu skaits šobrīd pārsniedz 64 000 un to izsniegšanas apjomi par 200 % pārsnieguši gada sākumā noteiktās prognozes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Hanza Līzinga boulinga turnīrā auto dīleriem uzvar TC Motors

Inguna Šķepaste [email protected], 08.12.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Boulinga centrā Bowlero noslēdzās pirmais līzinga sabiedrības Hanza Līzings organizētais boulinga turnīrs. Šajās sacensībās piedalījās pavisam 24 Latvijas automašīnu dīleri, līdz ar to pārstāvēti bija teju visu pasaules spēkratu ražotāju vietējie pārstāvji. Turnīra nosaukums bija Hanza Metiens 2003, un pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma mākslinieka Armanda Vecvanaga ekskluzīvos interjera priekšmetus. Hanza Līzings mārketinga nodaļas vadītāja Linda Grandberga: « Šis ir pirmais tāda veida Hanza Līzings organizētais boulinga turnīrs auto dīleriem, taču mēs ceram, ka tas kļūs par ikgadēju tradīciju, proti, ne vien kopā ražīgi strādāt, bet arī sportot un atpūsties.» Tā kā boulinga dzimtene ir ASV, acīmredzot likumsakarīgs ir fakts, ka turnīrā pirmo vietu ieguva tieši aizokeāna auto ražotāja pārstāvis — dīleris TC Motors (Chrysler). 2. vietu izcīnīja Adam Auto (Opel), savukārt 3.vietu — E&S Auto (Saab, KIA). Hanza Līzings ir lielākā Latvijas līzinga kompānija, tās tirgus daļa šā gada 9 mēnešos vieglo automašīnu finansēšanas jomā ir 53 %.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

DnB Nord Līzings lūdzis Augstākās tiesaspriekšsēdētāju ierosināt disciplinārlietu pret tiesnesi Raimondu Bulu, kurš uzsāka uzņēmuma maksātnespējas lietu bez pietiekamiem dokumentālajiem pierādījumiem, informēja kompānijā.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šonedēļ izbeigusi uzsākto lietu par SIA DnB NORD Līzings iespējamo maksātnespēju, noraidot maksātnespējīgā uzņēmuma SIA Shop Service administratores pieteikumu.

DnB Nord Līzings administrators savā atzinumā maksātnespējas procesa lietā norādījis, ka tiesā iesniegtais maksātnespējas procesa pieteikums bija atzīstams par nepamatotu, jo SIA DnB Nord Līzings nebija nevienas no likumā noteiktajām maksātnespējas pazīmēm.

«Kā liecina tiesas materiāli, lieta ierosināta, balstoties uz SIA Shop Service pieteikumā minētajiem apgalvojumiem bez pietiekamiem dokumentālajiem pierādījumiem, kas apliecinātu, ka SIA DnB Nord Līzings nosūtīts brīdinājums par maksātnespējas procesa pieteikšanu. Šāda pierādījuma neesamība lietas ierosināšanas brīdī ir būtisks šķērslis maksātnespējas procesa pieteikuma iesniegšanai tiesā. Neatkarīgi no tā, vai šāda situācija radusies paviršības rezultātā vai apzināti, tā nodara kaitējumu uzņēmumam, turklāt – nav nekādas garantijas, ka līdzīgā veidā netiek ierosinātas lietas pret citiem patiesībā maksātspējīgiem un ilgtermiņā savu darbību plānojošiem uzņēmumiem. Tādēļ esam nolēmuši vērsties ar lūgumu pie Augstākās tiesas priekšsēdētāja, lūdzot ierosināt disciplinārlietu pret tiesnesi, kurš bez dokumentāliem pierādījumiem nolēma ierosināt šo lietu,» saka DnB Nord Līzings vadītāja Ruta Amtmane.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Līzingā visvairāk pērk transportlīdzekļus un iekārtas

Žanete Hāka, 14.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No jaunajiem pirkumiem līzingā pēc aktīvu veida 1.ceturksnī populārākais ir bijis autolīzings – tas veido 39% no gada pirmajos trīs mēnešos noslēgtajiem līgumiem jeb 33,78 miljonus latu, liecina Latvijas Līzinga devēju asociācijas (LLDA) apkopotie dati.

Nākamie populārākie ir iekārtu līzings – 23,97 miljoni latu jeb 28% no jauno pirkumu portfeļa, un komerctransporta līzings – 23,45 miljoni latu jeb 27%. Vismazāko daļu jauno pirkumu veido nekustamā īpašuma līzings – 1,55 miljoni latu jeb 1,8%.

«Pirmā ceturkšņa līzinga tirgus rādītāji nav nekāds pārsteigums, bet gan pierādījums tam, ka līzinga tirgū novērojama stabilitāte pēc ievērojamā krituma krīzes gados, it īpaši industriālā līzinga sektorā. Pieaugums industriālā līzinga sektorā liecina par to, ka uzņēmumi ir atsākuši atjaunot savas ražotnes, kas savukārt apstiprina valsts izaugsmes tendences», tā LLDA vadītājs Jevgenijs Belezjaks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

"Hansa Līzings" izveido plašu jaunu auto katalogu internetā un piedāvā pirmās e-līzinga iespējas

, 16.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācija medijiem15.11.2006.

Latvijā lielākais līzinga uzņēmums SIA "Hansa Līzings" izveidojis jaunu mājas lapu www.lizings.lv, kas ir apjomīgs un atraktīvs transportlīdzekļu e-pārdošanas kanāls. www.lizings.lv šobrīd ir vienīgais interneta resurss Latvijā, kas piedāvā visplašāko jauno automašīnu skaitu vienuviet un pirmās e-līzinga iespējas, finansējumam piesakoties virtuālajā tīklā on-line režīmā.

Tas nozīmē, ka jebkuram interesentam, izvēloties savu auto, nav jāmeklē informācija dažādu autotirgotāju mājas lapās un salonos, jo "Hansa Līzings" vienuviet apkopojis vairāk nekā 800 jaunu automašīnu, 110 motociklu un 65 laivu modeļu piedāvājumus. Savukārt līzinga pieteikumu var aizpildīt elektroniski, neizejot no mājas vai biroja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Hanza Līzings turpmāk klientiem izziņas no darbavietas prasīs tikai īpašos gadījumos

Inguna Šķepaste [email protected], 26.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš 26.maija iegādājoties jaunas automašīnas standarta gadījumos līzinga ņēmējiem vairs netiek prasīts iesniegt izziņu no darbavietas par ikmēneša ienākumiem, lai saņemtu finansējumu Hanza Līzingā. Procentu likmes, komisijas maksas apmērs saglabājas esošais. SIA Hanza Līzings direktors Artis Birkmanis: «Atteikties no izziņu pieprasīšanas mūs mudināja Valsts Ieņēmumu dienesta pārsteidzošā rīcība, kas šī gada martā pieprasīja līzinga sabiedrībai uzrādīt šāda veida izziņas, lai tādējādi valsts institūcija cīnītos ar nodokļu nemaksāšanu valstī. 70 % no Hanza Līzings klientiem ir privātpersonas, līdz ar to uzskatījām, ka tas var kaitēt mūsu esošo un potenciālo klientu uzticībai. Šī iemesla dēļ Hanza Līzings ir nolēmis standarta gadījumos atteikties no izziņu pieprasīšanas prakses». Līzinga darījumā lielāko lomu spēlē tieši pats līzinga objekts un klienta pirmā iemaksa — lielākā daļa mūsu klientu, slēdzot līzinga līgumu, vēlas veikt 30 % pirmo iemaksu, līdz ar to šādos standarta gadījumos darba vietas izziņai ir nebūtiska nozīme. Izziņas būs nepieciešamas tikai īpašos gadījumos, kad klients vēlēsies saņemt līzingu ar īpašiem nosacījumiem, piemēram, ar ļoti zemu pirmo iemaksu — 5 — 10% apjomā, vai noskatītais auto, no apdrošinātāju viedokļa, ietilps riska grupā, informē Hanza Līzingā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Noziedznieki no Hansa līzinga zaguši naudu un slēguši līgumus ar neesošu personu

Katrīna Iļjinska, Db, 15.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas banku izveidotajam Parādnieku reģistram būtu jāievieš banku darbībā nosacīta kārtība un jāveicina drošība finanšu darbībā. Taču Latvijā labie nodomi ne vienmēr nes labumu, bet dažkārt par sagādā vairāk problēmas, turklāt ne jau tiem, pret kuriem tas izveidots, bet godīgiem pilsoņiem.

Par to, atsaucoties uz laikrakstu Бизнес&Балтия, ziņo biznews.lv. Kompānijas Hansa līzings darbinieki figurē lietā par fiktīvu līgumu slēgšanu ar to cilvēku vārdiem, kas par šo lietu neko pat nenojauš. Tādējādi nelikumīgi ir piesavināti vairāk nekā 50 tūkstoši latu.

Uzņēmējs Aleksandrs Podoļskis saskārās ar problēmām ar kompāniju Hansa līzings, kuras izdevās atrisināt tikai tiesas ceļā. «Pagājušā gada rudenī es gribēju nomainīt mašīnu, atnācu uz līzinga kompāniju un tur noskaidroju, ka esmu reģistrēts Latvijas Bankas Parādnieku reģistrā, stāsta A. Podoļskis. Man tas bija pārsteigums. Jā, man ir kredīti, tai skaitā hipotekārais, citās Latvijas bankās. Taču līdz šim mana kredītvēsture bija ideāla – neviena kavēta maksājuma.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Swedbank Līzings: nākamgad saruks līzinga tirgus

Ieva Mārtiņa, Db, 27.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank Līzings turpina izsniegt gan aizdevumus auto iegādei līzingā, gan uzņēmumiem iekārtu iegādei, tomēr aktivitāte ir samazinājusies, un nākamgad gaidāms līzinga tirgus samazinājums.

Mainījušies arī finansēšanas nosacījumi, piemēram, auto iegādē jārēķinās ar vismaz 10 % pirmo iemaksu, intervijā Db atklāja Swedbank Līzings vadītājs Daniils Ruļovs.Swedbank Līzings vadītājs Daniils Ruļovs.

Līzinga tirgus ir atkarīgs no vispārējā preču un pakalpojumu pieprasījuma. Ja ir pieprasījums pēc precēm un pakalpojumiem, ir arī pieprasījums pēc attiecīga finansējuma. Ekonomikas situācijai pasliktinoties, līzinga pieprasījums krītas līdz ar preču un pakalpojuma pieprasījuma samazināšanos. Komerctransporta un industriālās tehnikas pārdošanas apjomi samazinās, bet nekādā gadījumā nevaram teikt, ka viss ir apstājies un nekas nenotiek – tie, kas saredz biznesa iespējas un perspektīvu, piesaista finansējumu un attīstās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pirmajā pusgadā noslēgti jauni līzinga līgumi par 342 miljoniem eiro

Žanete Hāka, 14.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmā pusgada laikā līzinga portfelis Latvijā pieaudzis par 6,6% jeb 79 miljoniem eiro, liecina Latvijas Līzinga devēju asociācijas (LLDA) apkopotie dati.

Līzinga portfeļa apjoms 2016. gada jūnija beigās bija 1,28 miljardi eiro. No tā 77% jeb 988 miljoni eiro ir finanšu līzings, bet 23% jeb 295 miljoni eiro – operatīvais līzings. Faktoringa portfelis pirmā pusgada beigās bija 149,6 miljoni eiro, kas ir nedaudz – par 1,6% - mazāk nekā pērnā gada beigās. Kopējais līzinga un faktoringa portfelis pusgada beigās bija 1,43 miljardi eiro, kas ir par 5,7% vairāk nekā 2015. gada nogalē.

2016. gada pirmā pusgada laikā noslēgti jauni līzinga līgumi par 342 miljoniem eiro. Lielākais jauno darījumu apjoms joprojām ir autolīzinga segmentā – sešu mēnešu laikā noslēgti jauni līzinga auto pirkuma līgumi par 182,5 miljoniem eiro, kas veido vairāk nekā pusi (53%) no visiem jaunajiem pirkumiem. Seko iekārtu līzings ar jauno līgumu apjomu 82,6 miljoni eiro (īpatsvars 24%) un komerctransporta līzings ar jauno līgumu apjomu 65,9 miljoni eiro (īpatsvars 19%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Vidusskolēni iepazīst Hanza Līzingu

Inguna Šķepaste [email protected], 20.04.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

20. aprīlī Hanza Līzings rīko atvērto durvju dienu vidusskolēniem, kuri uzvarēja Salaspils vidusskolas organizētajā konkursā «Tādi esam 2004». Uzvarētāju komanda — vidusskolēni no Krimuldas — ekskursijas laikā varēs noskaidrot, kā notiek līzinga darījumu noslēgšana un administrēšana, problēmsituāciju kārtošana un noskaidrot citus jautājumus, kas saistīti ar līzingu. Vizītes laikā ir paredzētas tikšanās gan ar Hanza Līzings sekretārēm, gan menedžeriem un nodaļas vadītājiem, kā arī ar Hanza Līzings līzinga daļas vadītāju Jānis Mūrmani. Tikšanās laikā katrs no līzinga pārstāvjiem stāstīs par saviem galvenajiem uzdevumiem, līdz ar to radot skolēniem priekšstatu par veicamajiem darbiem, kas vidusskolēniem varētu noderēt nākamās profesijas izvēlē. Konkursa «Tādi esam 2004» mērķis bija veicināt jauniešos saskarsmes prasmes un iemaņas, veidot pozitīvu attieksmi pret veselīgu dzīvesveidu un veicināt jauniešos interesi par norisēm sabiedrībā. Iespēja sīki izzināt Hanza Līzings darbību bija viena no balvām, ko saņēma konkursa uzvarētāji — Krimuldas vidusskolēni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Hanza Līzings finansējuma palīdzību kāds uzņēmējs iegādājies Latvijā pirmo privāto reaktīvo lidmašīnu BEECHCRAFT PREMIER 1 A D-IIMC.

(Papildināts ar Hansabankas komentāru priekšpēdējā rindkopā.)

Saskaņā ar Hanza Līzings sniegto informāciju lidmašīna ražota 2007.gadā un Hawker Beechcraft Corporation to pārdevis par USD 6 474 645 (3,25 miljoni latu). Iegādātā lidmašīna ir sešvietīga un tās maksimālais ātrums ir 835 km/h. Vidējais degvielas patēriņš pie šāda ātruma ir 546 kg/h un ar pilnu degvielas tvertni bez pasažieriem tā tad var nolidot 2548 km, savukārt, piemēram, ar četriem pasažieriem – 2213 km.

SIA Hansa Līzings direktore Irīna Pīgozne: ''Šī pagaidām ir pirmā lidmašīna, ko finansējis Hansa Līzings. Mums tā ir unikāla pieredze un arī iespēja uzkrāt zināšanas līzinga sniegšanā šādiem objektiem. Tas nozīmē, ka tagad arī Latvijā nozīmīgiem un lieliem korporatīvajiem klientiem varam piedāvāt privāto lidojumu iespējas.''

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"New Hanza Capital" valde un padome pieņēmusi lēmumu par vērienīga investīciju objekta īstenošanu, būvējot 18,3 miljonus eiro vērtu A klases noliktavu un loģistikas parku Rīgā, Maskavas ielā 462.

Marta beigās noslēgts celtniecības līgums ar uzņēmumu "Pillar Contractor" un darbus plānots sākt jau tuvākajā laikā.

"Ekonomika piedzīvo grūtus laikus un neskaidrība ir liela, tāpēc jebkuram investīciju projektam Latvijā šobrīd ir īpaši liela nozīme, lai cilvēkiem un uzņēmumiem nodrošinātu darbu. Tas bija viens no iemesliem, kāpēc neatlikām šo projektu uz vēlāku laiku un sāksim to īstenot tieši tagad," informēja "New Hanza Capital" valdes priekšsēdētājs Edgars Miļūns.

"New Hanza Capital" norāda, ka celtniecība ir viens no būtiskiem sektoriem, kas šādās krīzes situācijās var veicināt ekonomikas attīstību, jo būvniecības darbu laikā tiek piesaistīti daudz apakšuzņēmēju un nodarbināts liels skaits darbinieku. Maskavas ielas loģistikas parka un noliktavu būvniecības laikā "New Hanza Capital" piesaistīs 20 apakšuzņēmējus, savukārt celtniecības un citu darbu veikšanai nodarbinās ap 180 cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru