Tehnoloģijas

"hanza.net" uzlabo drošību

Voldemārs Oliņš [email protected], 04.10.2006

Jaunākais izdevums

Ar mērķi uzlabot Hansabankas interneta bankas drošību turpmāk varēs būt atvērta tikai viena hanza.net sesija, t.i., lietotājs nevarēs lietot hanza.net no vairākiem pārlūku programmu logiem vai arī no vairākiem datoriem vienlaikus, Db.lvinformēja AS "Hansabanka" preses sekretārs Ivars Svilāns. Pievienojoties hanza.net no jauna, iepriekšējā sesija tiks aizvērta. Piemēram, ja klients jau strādā ar internetbanku un vēlas pievienoties hanza.net no jauna, lai atvērtu vēl vienu logu un veiktu paralēlus darbus, drošības nolūkos pirmais atvērtais hanza.net logs tiks aizvērts un parādīsies atbilstošs paziņojums. Savukārt jaunatvērtajā hanza.net logā parādīsies paziņojums par to, ka iepriekšējā atvērtā hanza.net sesija tika pārtraukta. Šāds paziņojums var parādīties arī gadījumos, ja lietotājs nekorekti beidz darbu ar hanza.net. Piemēram, beidz darbu ar hanza.net, nenospiežot lapas augšējā labajā stūrī "Iziet" un pēc īsa brīža vēlas no jauna pievienoties hanza.net. Uzlabojumi palielinās hanza.net lietošanas drošību un pilnībā izslēgs iespējas hanza.net sesijas paralēlai pārtveršanai. Hansabanka uzsver, ka elektroniskie norēķini ir visdrošākais naudas līdzekļu pārvaldes veids. Vienlaikus klientiem jāatceras, ka nekādā gadījumā nedrīkst nodot savas paroles, lietotāja numuru, kodu karti citam lietotājam. Bankas arī nekad neprasa klienta datus ar e-pasta vēstuļu palīdzību. Ja esat saņēmuši šādu vēstuli, tas visdrīzāk ir krāpniecības mēģinājums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Hanza.net lietotāju skaits pārsniedzis 600 tūkstošus

, 14.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hansabankas internetbankas hanza.net lietotāju skaits pārsniedzis 600 tūkstošus. Hanza.net pēc Latvijas interneta asociācijas datiem ir arī populārākā Latvijas internetbanka - to lieto 42% no visiem internetbanku lietotājiem.

Hanza.net kopš augusta ir palielinājusi lietošanas ērtumu un funkcionalitāti: tagad internetbankā var ne tikai pieteikties pakalpojumiem, bet arī noslēgt līgumus, piemēram, par kredītlīnijas un patēriņa kredīta saņemšanu, nedodoties uz bankas filiāli.

Līdz šim hanza.net jau varēja noslēgt līgumus Mobilajai bankai, automātiskajiem maksājumiem par daudziem komunālajiem, servisa un citiem pakalpojumiem, atvērt krājkontus, veikt darījumus ar vērtspapīriem u.c.

AS "Hansabanka" valdes locekle, Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja Oksana Sivokobiļska: "Pasaules un arī Latvijas tendences liecina, ka vienkāršākās ikdienas bankas operācijas arvien vairāk tiek veiktas virtuālajā vidē. Šobrīd jau vairāk nekā 95% pārskaitījumu Hansabankā notiek elektroniskajos kanālos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

hanza.net – jauna seja

Ieva Mārtiņa, 03.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hansbankas internetbanka hanza.net nupat piedzīvojusi jaunas izmaiņas – tai mainīts dizains, pilnveidota lietojamība, tā kļuvusi personīgāka, apgalvo Hansabankas pārstāvji.

Pērn oktobrī sāktās un nesen pabeigtās hanza.net izmaiņas, pie kurām Hansabankā strādājuši 50 cilvēki, pamatā saistītas ne ar jauniem tehnoloģiskiem risinājumiem, bet ar uzlabotu internetbankas lietošanas ērtību, pārskatāmību, iespēju vairāk personificēt. Igaunijā internetbanka jau mainījusies, bet Lietuvā tas notiks tuvākajā laikā.

Hansabanka aplēsusi, ka ik mēnesi caur hanza.net privātpersonas veic vairāk nekā miljons maksājumus, ik mēneša maksājumu skaitam turklāt ir tendences pieaugt. Aptuveni vairāk nekā miljons maksājumu ik mēnesi veic juridiskas personas caur Telehansa.net, bet pārējie vairāk nekā miljons maksājumi tiek veikti caur telefonbanku, mobilo banku, bankomātos, kā arī daļa ir automātiskie maksājumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Traucējumus interneta banku - hanza.net and telehansa.net, darbībā šorīt radījuši hakeru uzbrukumi, biznesa portālam Db.lv pastāstīja Igaunijas Hansabankas pārstāve Kristīna Tamberga (Kristiina Tamberg).

Kā Db.lv jau vēstīja no rīta, traucējumi Igaunijas Hansabankas interneta banku hanza.net un telehansa.net darbībā sākās šorīt, 10.maijā, ap 10.00 - 11.20 no rīta. K. Tamberga atzina, ka šos traucējumus radījuši mēģinājumi pārslogot bankas serverus.

Igaunijas Hansabankas IT speciālisti ir atjaunojuši internetbanku darbību, bet, lai minimizētu iespēju, ka līdzīga situācija atkārtojas, pieeja internetbankām no ārvalstīm šobrīd ir slēgta.

Kredītiestāde arī brīdinājusi Igaunijas iedzīvotājus, ka nelieli traucējumi internetbanku darbībā tomēr iespējami visas dienas garumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Ministru kabineta iecerēto darbību - Nacionālajai izaugsmei un vienotībai

Mēs esam vienojušies strādāt Latvijas nacionālajai vienotībai un izaugsmei. Veidot Latviju, kuras sabiedrība ir izglītota, vesela, pārtikusi un droša par nākotni. Nostiprināt Latviju kā nacionālu, eiropeisku un demokrātisku valsti, kuru raksturo laba pārvaldība, cilvēktiesību un pamatbrīvību ievērošana, tiesiskums un sociālais atbildīgums, kas ietver arī rūpes par cilvēkresursu atjaunošanu un tautas ataudzi.

Mūsu pienākums ir nostiprināt latviešu valodu, latvisko kultūrtelpu un nacionālo identitāti, vienlaikus esot tolerantiem un rūpējoties par visu Latvijā dzīvojošo tautību kultūras pienesumu, jo daudzveidība ir bagātība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šorīt (ceturtdien 12. jūlijā) tiek izplatīti e-pasta sūtījumi, kuru autori, uzdodoties par Hansabanku, mēģina iegūt internetbankas Hanza.net lietotāju datus, Db.lv informēja AS Hansabanka preses sekretārs Ivars Svilāns.

Hansabanka aicina nekādus datus šādā veidā nesniegt. Hansabanka nekad neprasa klientu datus ar e-pasta palīdzību.

Hansabanka šobrīd veic darbības, lai nobloķētu krāpniecisko lapu un sāktu izmeklēšanu.

Ja Jūs saņemat e-pastu ar šādu interneta adresi (http://www.eae-geraete.ch/hanza/hanzanetLV.htm), ko it kā ir sūtījusi Hansabanka, tad ziniet, tas ir mēģinājums no Jums izkrāpt hanza.net paroles.

Hansabanka iesaka piesardzīgi izturēties pret katru e-pasta vēstuli, kurā tiek prasīta privātā informācija, jo finanšu institūcijas šādu informāciju nepieprasa ar e-pasta starpniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Hanza.net atzīst par labāko internetbanku Centrālajā un Austrumeiropā

, 15.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais ietekmīgais finanšu žurnāls Global Finance par labāko internetbanku privātpersonām Centrālajā un Austrumeiropā šogad atzinis internetbanku Hanza.net. Pasaules labākās internetbankas žurnāls izvērtē jau ceturto gadu.

Hanza.net atzīta par labāko privātpersonu internetbanku Centrālajā un Austrumeiropā. Tāpat tā ieguvusi pirmo vietu arī labākā web dizaina un labākā kopējā risinājuma kategorijās.

„Attīstoties internetbanku jomai, pieaug arī konkurence, un rezultātā arvien sarežģītāks uzdevums bankām ir atšķirties no sāncenšiem. Kas ir tas, ko veiksmīgākās bankas dara tiešsaistē? Tas ir jautājums, kuru izvirzīja Global Finance savā ceturtajā Pasaules labāko internetbanku godalgā,” raksta Global Outlook.

Internetbanku vērtējumā tika iesaistīti eksperti no tādām kompānijām kā Bearing Point, Deloitte & Touche, Logica, Neoris un Tata Infotech.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hansabankas internetbankas hanza.net lietotāju skaits pārsniedzis 600 tūkstošus.

Hanza.net pēc Latvijas interneta asociācijas datiem ir arī populārākā Latvijas internetbanka - to lieto 42% no visiem internetbanku lietotājiem.

AS Hansabanka valdes locekle, Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja Oksana Sivokobiļska norādīja: "Pasaules un arī Latvijas tendences liecina, ka vienkāršākās ikdienas bankas operācijas arvien vairāk tiek veiktas virtuālajā vidē. Šobrīd jau vairāk nekā 95% pārskaitījumu Hansabankā notiek elektroniskajos kanālos.

Vienlaikus bankas filiāles arvien vairāk kļūst konsultāciju vietas par sarežģītākiem finanšu produktiem - uzkrājumu un investīciju lietām, mājokļa finansēšanas risinājumiem, personīgo finanšu pārvaldi."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Hansabanka 2006. gada rādītāji

, 16.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Klientu aktivitāte un darbinieku sniegums nodrošina labākos rezultātus kopš Hansabankas Grupas pastāvēšanas

2006. gads Hansabankas Grupai ir bijis veiksmīgākais kopš bankas pastāvēšanas. Klientu aktivitāte un augstvērtīgais darbinieku sniegums ļāvis nostiprināt tirgus daļas visos nozīmīgākajos bankas sektoros un jau otro gadu Hansabanka atzīta kā uzņēmums ar augstāko reputāciju Latvijā.

Hansabankas Grupas aktīvu apjoma pieaugums pērn bija 71%, kredītportfeļa pieaugums 83% un piesaistīto noguldījumu apjoma pieaugums 29% apmērā. Šie rādītāji apliecina klientu uzticību bankai, izvēloties banku kā sadarbības partneri biznesa attīstībai vai mājokļa iegādē, kā arī uzticot savu naudu noguldījumos un ieguldījumu produktos.

Hansabankas Grupas peļņa 2006.gadā bija 63.9 miljoni latu, kas ļaus attīstīt un pilnveidot bankas pakalpojumus, pārveidot filiāļu tīklu, kā arī turpināt daudzu nozīmīgu ziedošanas projektu realizāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstīs lielāko banku klientu vairums izmanto internetbanku, kas savukārt arvien vairāk sāk aizvietot filiāļu funkcijas.

Lielākā daļa Hansabankas, SEB Bankas un arī Parex bankas klientu izmanto internetbankas, kur arī veic lielāko daļu norēķinu. Baltijas valstu skatījumā lielākais lietotāju skaits ir Igaunijā un Latvijā. Nenoliedzami, ka bankas, ņemot vērā vispārēju internetizāciju, varētu izmantot internetbanku kā virtuālo filiāli un palielināt tajā esošo informācijas apjomu par bankas pakalpojumiem, pieļauj SEB Bankas speciālisti.

"Ir bankas Baltijā, kas šādu praksi ir ieviesušas," tā SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sanda Purviņa. Db jau vēstīja, ka jaunas izmaiņas nupat piedzīvojusi Hansabankas internetbanka hanza.net - pilnveidots dizains un lietojamība, tā veidota kā personīgais finanšu konsultants. Banka uzsver, ka jaunajā hanza.net lietotājiem esot pārskatāmāka sava personīgā informācija un izvēles, kā arī pilnveidota precīzi piemērotu piedāvājumu un informācijas proaktīva saņemšana. Izmaiņas, kas nebija saistītas ar jaunu tehnoloģisko risinājumu ieviešanu, sāktas pērn oktobrī, pie tām Hansabankā strādājuši 50 cilvēki. Igaunijā internetbanka jau mainījusies, bet Lietuvā tas notiks tuvākajā laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Topošās valdības deklarācijas projektā starp prioritātēm ierindotas reformas izglītībā, zinātnē un veselības aprūpē

LETA, 21.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamās valdības prioritātes varētu būt tautsaimniecības stiprināšana, reformas izglītībā un zinātnē, reformas veselības aprūpē, valsts drošība un nacionālā identitāte, demogrāfiskās situācijas uzlabošana, kā arī ģimenes dzīves kvalitātes celšana un sociālais nodrošinājums, liecina aģentūras LETA rīcība esošais topošās valdības deklarācijas projekts, kuru partneriem piedāvās premjera amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS).

Pašlaik koalīcijas partneri vēl nav vienojušies par valdības deklarāciju un šis ir pirmais deklarācijas uzmetums, ko piedāvā Kučinskis. Rīt, 22.janvārī, kopā ar partneriem paredzēts turpināt darbu pie šī dokumenta izstrādes.

Kučinska piedāvātais deklarācijas projekts paredz, ka valdība orientēsies uz ekonomiskās aktivitātes, nodarbinātības un produktivitātes straujāku izaugsmi, kas balstīta mērķtiecīgās, ar sociālajiem un sadarbības partneriem izdiskutētās reformās, vairojot cilvēku un Latvijas vērtīgo resursu atdevi tautsaimniecībā, tādējādi panākot sabiedrības dzīves kvalitātes uzlabošanos.

Tāpat dokumenta projekta ievadā pausts, ka valdības darbu īstenošanā nozīmīga loma būšot dialogam ar sabiedrību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā interviju ar trim akciju tirgus ekspertiem, kuri sniedz padomu, kas būtu jāņem vērā, sākot darboties akciju tirgū, nepieciešamajām summām, riska un citiem faktoriem, ar kuriem jārēķinās potenciālajam investoram.

Uz jautājumiem atbild:

- Nordea Markets vadītājs Ritvars Kumpiņš;

- SEB Unibankas Brokerpakalpojumu un vērtspapīru emisijas nodaļas vadītāja Nataļja Točelovska;

- Hansabankas brokeris Juris Jankovskis.

- Kā cilvēkam Latvijā, kuram nav speciālu zināšanu/izglītības, bet, zinot daudzos veiksmes stāstus, ir vēlme, uzsākt darbību akciju tirgū? Kādi būtu pirmie soļi, kas jāveic, ar ko labāk sākt?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja arī jūsu uzņēmuma ikdienā noliktavas darba nepārtrauktība ir svarīgs faktors, tad labi zināms, ka kvalitatīvs noliktavas darbs ir vistiešākajā veidā atkarīgs no darbiniekiem, kuri noliktavā strādā. Tādēļ Covid-19 pandēmijas laikā, kad spēkā ir dažādi ierobežojumi un riski veselībai, ir jo īpaši svarīgi parūpēties par darbinieku labsajūtu un drošu darba vidi noliktavā.

Šajā rakstā apskatīsim veidus, kā uzņēmēji var parūpēties par savu noliktavas darbinieku veselību, drošību un labsajūtu Covid-19 ierobežojumu laikā.

Nodrošiniet katram darbiniekam personīgo lietu skapi

Individuāli skapji personīgo mantu uzglabāšanai ir efektīvs veids, kā parūpēties par drošāku darba vidi ģērbtuvēs un mantu glabātuvēs. Ģērbtuves skapji ļauj droši uzglabāt apģērbu, privātās lietas, kā arī katra darbinieka darba pienākumu pildīšanai nepieciešamo aprīkojumu. Piemēram, cimdus, maskas, priekšautus, skenerus, instrumentus u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

DAF – kravas automašīnas iespējams salikt pēc LEGO principa

Autors: Nātālija Poriete, 18.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oktobrī kravas automašīnu ražotājs DAF Trucks Barselonā prezentēja jauno LF kravas automašīnu sēriju (pilna masa no 7,5 līdz 19 tonnām), kā arī uzlabotos kravas automašīnu CF un XF modeļus, kurus pirmo reizi tirgum kompānija parādīja šā gada pavasarī.

Raksts tapis sadarbībā ar DAF

Liels pieprasījums pēc pilsētas kravas automašīnām LF tiek gaidīts Nīderlandē, Vācijā, Lielbritānijā un Ungārijā. Nākamajā gadā tiek plānots saražot vairāk nekā 11 000 DAF LF sērijas kravas automašīnu. Savukārt šajā gadā uzņēmums plāno pārdot 10 500 kravas automašīnu. Vislielākais pieprasījums starp DAF kravas automašīnām, tajā skaitā Latvijā, ir pēc XF sērijas modeļiem, kas ir šī segmenta etalons tālu maršrutu pieveikšanai. Šīs kravas automašīnas aprīkotas ar lielu dzīvojamo platību, darba un bagāžas telpu salonā. DAF XF ir labākās guļamvietas nozarē, un sēdvietas vadītājam nodrošina maksimālu komfortu automašīnas vadīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Brīvdienās var būt pārtraukumi Hansabankas elektronikajos norēķinos

, 05.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē tiks veikti sistēmu testēšanas darbi, tāpēc naktīs iespējami īslaicīgi pārtraukumi elektronisko norēķinu sistēmās, Db.lv informēja AS Hansabanka preses sekretārs Ivars Svilāns.

Pārtraukumi Hansabankas elektronisko kanālu darbībā iespējami naktī uz 6.oktobri no 2:00 līdz 6:00, t.sk. periodiski var nedarboties maksājumu kartes, bankomāti, hanza.net, telehansa.net.

Banka atvainojas par neērtībām un aicina nepieciešamos pārskaitījumus veikt savlaicīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nestrādā Hanza.net mājaslapa

Ritvars Bīders, Lelde Petrāne, Db.lv, 10.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mājaslapas hanza.net, telehanza.net, kā arī hansa.ee un hansagroup.com nestrādā kopš 10. maija desmitiem no rīta, ziņo laikraksts Aripaev. Visas šīs adreses ir reģistrētas uz igauņu serveriem.

Igaunijas Hansabankas klientu servisa darbinieki apgalvojuši, ka problēmas radušās bankas serverī.

Latvijas Hansabanka pagaidām komentārus nesniedz. Latvijas Hansabankas adreses hanzanet.lv un hansabanka.lv strādā.

Sazinoties ar igauņu kolēģiem, Db.lv noskaidroja, ka no Igaunijas internetbanku un citas ar Igaunijas Hansabanku saistītās lapas kādu laiku bija sasniedzamas, bet tām bija slēgta pieeja no citām valstīm. Taču tagad arī no Igaunijas tās vairs nav atveramas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Hansabankas klienti var izmantot e-parakstu

, 26.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hansabanka ir ieviesusi iespēju saviem klientiem autentificēties kā internetbankas lietotājiem, izmantojot Latvijas Pasta izsniegto e-paraksta karti. To var izmantot gan privātpersonas Hanza.net, gan uzņēmumi Telehansa.net. Tas ir vēl viens solis ceļā uz plašāku e-pakalpojumu attīstību Latvijā.

Visi esošie Hansabankas internetbankas lietotāji jau tagad jebkurā brīdī, bez papildus nepieciešamības sazināties ar banku, var uzsākt savas e-paraksta kartes izmantošanu. Šajā gadījumā E-paraksts pilnībā aizstāj bankas izsniegto identifikācijas līdzekli - kodu karti vai kodu kalkulatoru. Savukārt jaunam klientam ar banku būs jānoslēdz internetbankas lietošanas līgums tāpat kā tas ir bijis līdz šim.

AS Hansabanka valdes loceklis, Produktu attīstības un IT pārvaldes vadītājs Ģirts Bērziņš: "Hansabankas pieslēgums internetbankai ar e-parakstu ir tikai pirmais solis virzībā uz unificētu un drošu interneta vidi. Nākotnē cilvēks e-vidē spēs izmantot pakalpojumus, būdams viena universāla e-paraksta turētājs, nevis daudzu paroļu un identifikācijas līdzekļu īpašnieks. Tagad svarīgs ir tālākais process, lai rastos pietiekami daudz e-pakalpojumu, kuru izmantošana būtu ērta un saprotama."

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Būs pārtraukumi hanza.net darbībā

, 01.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē Hansabankā tiek veikti sistēmu uzlabojumi, tāpēc ir iespējami īslaicīgi traucējumi elektronisko norēķinu sistēmās, Db.lv informēja AS Hansabanka preses sekretārs Ivars Svilāns.

1.jūnijā no 22.30 līdz 24.00 un 3.jūnijā no 3.00 līdz 7.00 būs pārtraukumi hanza.net un telehansa.net darbībā. Pārtraukumi periodiski iespējami arī sestdien, 2.jūnijā.

Banka aicina nepieciešamos pārskaitījumus veikt savlaicīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Hansabankas elektronisko norēķinu sistēmā būs pārtraukumi

, 10.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē tiks veikti sistēmu testēšanas darbi, tāpēc naktīs būs īslaicīgi pārtraukumi elektronisko norēķinu sistēmās, liecina Hansabankas sniegtā informācija.

11.augustā no 3.00 līdz 5.00 un 12.augustā no 2.00 līdz 4.00 būs pārtraukumi Hansabankas elektronisko kanālu darbībā, t.sk. maksājumu karšu, hanza.net, telehansa.net.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Plānoto darbu dēļ būs īslaicīgi elektronisko norēķinu sistēmas pārtraukumi

, 10.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē tiks veikti sistēmu testēšanas darbi, tāpēc naktīs būs īslaicīgi pārtraukumi elektronisko norēķinu sistēmās.

11.augustā no 3.00 līdz 5.00 un 12.augustā no 2.00 līdz 4.00 būs pārtraukumi Hansabankas elektronisko kanālu darbībā, t.sk. maksājumu karšu, hanza.net, telehansa.net.

Atvainojamies par sagādātajām neērtībām un aicinām nepieciešamos pārskaitījumus veikt savlaicīgi!

Papildu informācija:

Ivars Svilāns

AS "Hansabanka" preses sekretārs

Tel.: 7444561; mob. 29454411

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Jaunajā Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānā iekļauti 50 pasākumi

Žanete Hāka, 01.10.2014

Investoru aizsardzībā plānots pārskatīt Komerclikuma normas, izskatot iespēju noteikt kapitālsabiedrību dalībnieku līgumu noteikumu spēku, sekas un izpildāmību. Vienlaikus tiks vērtēta iespēja Komerclikumā noteikt normas, kas nosaka tām augstāku spēku, kad tiek konstatēti pārkāpumu gadījumi attiecīgo sabiedrības pārvaldes institūciju lēmumos un citas darbības automātiski atzīstamas par spēkā neesošām. Tāpat plānots izvērtēt iespēju veikt komercreģistrā pieteikto ziņu pareizības pārbaudi pēc būtības.

Foto: Freeimages

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākotnē uzņēmējdarbības videi Latvijā vajadzētu ierindoties starp 20 pievilcīgajām valstīm pasaulē saskaņā ar Pasaules Bankas pētījumu, Doing Business, norāda ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

Tādējādi jaunajā Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānā ir iekļauti 50 pasākumi, no kuriem 31 ir jauns pasākums, kas īstenojami tuvākajos 15 mēnešos.

Kā skaidro Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktore Ilze Beināre, Latvija Eiropas Savienības inovāciju indeksā atrodas zemā vietā, tādējādi šajā jomā nākotnē jāvelta liels darbs. Tāpat EM pārstāvji min, ka nākotnē uzsvars jāliek uz epakalpojumu attīstību, lai uzņēmējiem nebūtu jāpilda pastnieka funkcijas, pārnēsājot vienu dokumentu no vienas institūcijas uz citu.

Šajā gadā veiktajā uzņēmēju aptaujā par administratīvo procedūru ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi, secināts, la Latvijas uzņēmēji, risinot ar administrat’ivām prasībām saistītus jautājumus, vidēji tērē 13% sava darba laika. Pēdējo gadu laikā šis rādītājs nav būtiski uzlabojies, ņemot vērā dažādu e-pakalpojumu ieviešanu, tādēļ nākotnē pie situācijas uzlabošanas jāstrādā, lai uzņēmēji šo laiku var veltīt biznesam, saka V. Dombrovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Satiksmes organizēšanai nepietiek ar spēju bruģī ieskrūvēt stabiņu

Guntars Gūte, Diena, 31.08.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas jaunās varas pirmā pilnvaru gada laikā paveikto darbu kvalitāti galvaspilsētas satiksmes sistēmas sakārtošanā sarunā ar laikraksta Diena žurnālistu Guntaru Gūti vērtē satiksmes eksperts Pauls Timrots.

Pēdējā gada laikā daudz dzirdama kritika par satiksmes organizēšanas dīvainībām galvaspilsētā. Kāda, tavuprāt, ir kopējā situācija Rīgā satiksmes jomā?

Patiesībā jau nekas liels un būtisks nenotiek. Drīzāk redzam jaunās varas jaunas politikas parādīšanu un pierādīšanu. Ja tev radusies iespēja parādīt sevi kā jaunu spēku, tad tev arī ir jāparāda, ka tu esi savādāks. Līdz ar to tev nav tik daudz laika, kamēr uzbūvēsi, piemēram, Ziemeļu pārvadu vai Rīgas apvedceļu, tāpēc, lai tu kļūtu pamanāms, tu ātri un butaforiski mēģini paveikt jebkādas lietas un iebāzt kāju durvīs. Līdz ar to no tāda politiskā viedokļa tā parādīšanās ir izdevusies – visi viņus ir pamanījuši. Cits jautājums, cik šī politika ir konsekventa un vēsturiski paliekoša.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Nemiro: Starp nopietniem ģeopolitiskiem riskiem ir Brexit un protekcionisma tendences

Jeļena Šaldajeva, speciāli DB, 28.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Vēsturiski Latvija ir atkarīga no Krievijas energoresursu importa. Taču pēdējā laikā Latvija kopā ar pārējām Baltijas valstīm ir spērusi nozīmīgus soļus, lai stiprinātu enerģētisko drošību,» intervijā pauž ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro.

Tā kā Latviju kā jaunu valsti stiprāk ietekmē globālās ekonomiskās un politiskās svārstības, ciešas saiknes ar ekonomiskiem partneriem un stabili eksporta tirgi Latvijas attīstībā pilda īpaši svarīgas funkcijas. Kā jūs vērtējat pašreizējo Latvijas un tās lielāko ekonomisko partneru attiecību stāvokli? Kāda ir globālo politisko notikumu ietekme uz šīm attiecībām?

Globālās ekonomiskās un politiskās svārstības Latviju ietekmē tāpat kā jebkuru citu valsti, taču, atrodoties Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā, kur arī ir Latvijas galvenie tirdzniecības partneri, mēs varam justies stabilāk nekā valstis, kuras tur neatrodas. Latvijas un tās partnervalstu attiecības kopumā ir vērtējamas pozitīvi. Tirdzniecības apgrozījumi ir stabili un augoši (turpina augt preču un pakalpojumu eksports, kas faktiskajās cenās 2018.gadā sasniedza 17,4 miljardus eiro. Tomēr pieauguma tempi palēninās). Neskatoties uz to, tomēr pastāv zināmi riski.

Komentāri

Pievienot komentāru
Makroekonomika

Uzņēmējdarbības vides uzlabošanā noiets pusceļs

Zanda Zablovska, 27.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānā 2011. gadam iekļautajiem pasākumiem īstenota nedaudz vairāk kā puse, un šogad, līdzīgi, kā pērn, plānots turpināt attīstīt e-pakalpojumus.

Ekonomikas ministrijas uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānā 2011. gadam kopumā bija iekļauts 31 pasākums un 43 apakšpasākumi, savukārt pērnā gada 31.decembrī bija izpildīti 17 pasākumi un 26 apakšpasākumi. Šā gada plānā ietverti 30 pasākumi, tostarp tie, kas sākti pērn.

Šā gada pasākumu plāna mērķis ir vienkārši un kvalitatīvi pakalpojumi uzņēmējdarbībā – vairāk e-pakalpojumu, liecina valdības atbalstītais plāna projekts. Jāpiebilst, ka arī pērnā gada mērķis bija tāds pats.

Šogad uzņēmēju dzīves uzlabošanai paredzēts turpināt samazināt Uzņēmumu reģistrā iesniedzamo dokumentu skaitu, turklāt plānots nodrošināt uzņēmumu elektronisku reģistrāciju Latvijas valsts portālā latvija.lv. Tāpat iecerēts uzlabot pievienotās vērtības nodokļa (PVN) makstāja reģistrēšanas ātrumu un vienkāršot PVN deklarācijas, kā arī samazināt nodokļu deklarēšanas ilgumu līdz 100 stundām gadā. Nepieciešams uzlabot šķīrējtiesu regulējumu, tādējādi nodrošinot kvalitatīvu alternatīvu strīdu risināšanai tiesā, pieņemt jauno Būvniecību likumu, bet investoru tiesību aizsardzībā nepieciešams nodrošināt 2011. gada plānā iekļauto uzdevumu izpildi – nodrošināt grozījumu Finanšu instrumentu tirgus likumā, Gada pārskatu likumā un Komerclikumā spēkā stāšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Pretrunas un paradoksi Latvijas iedzīvotāju prātos

Ieva Strode, tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS sociālo un politisko projektu direktore, 13.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākā «DNB Latvijas barometra» pētījuma dati, kas parāda iedzīvotāju vērtējumu situācijai valstī, īpašus pārsteigumus nav nesuši - rādītāji gan mazliet svārstās, bet, analizējot ilgākā laika periodā, vērojama pozitīva tendence.

Interesanti, ka, vērtējot situāciju valstī, iedzīvotāji ir piesardzīgāki nekā iepriekšējā pētījumā, bet, analizējot savas ģimenes materiālo stāvokli un tā iespējamās izmaiņas, vērtējumi kļuvuši mazāk kritiski (abi indeksi sasnieguši augstākos rādītājus kopš 2008. gada).

Nedaudz detalizētāk analizējot sabiedrības noskaņojumu, jāsecina, ka pētījuma dalībnieki, kuri esošo situāciju vērtē atzinīgāk, arī nākotnē lūkojas optimistiskāk: no tiem, kuri savas ģimenes finansiālo situāciju atzīst par labu, uzlabošanos prognozē 41%, no tiem, kuri to uzskata par viduvēju, - 21%, bet no aptaujātajiem, kas stāvokli patlaban vērtē kā sliktu, - tikai 9%. Tiesa, visās trīs grupās vairāk nekā puse aptaujāto prognozē zināmu stabilitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru