Jaunākais izdevums

Režisora Pītera Džeksona filma Hobits: Negaidīts ceļojums visā pasaulē nopelnījusi vienu miljardu ASV dolāru un tādējādi kļuvusi par vienu no piecpadsmit filmām vēsturē, kas spējušas nopelnīt vairāk nekā miljardu dolāru.

Kopumā filma, kura savu pirmizrādi pieredzēja 14. decembrī, kinoteātros nopelnījusi 1 001 134 922 ASV dolāru. No šīs summas 301 miljons nopelnīts ASV tirgū, atsaucoties uz Box Office Mojo datiem vēsta Mashable.

Prognozēts, ka Hobitam peļņu izdosies audzēt vēl vairāk, jo Tolkīna slavenā darba ekranizācijas nesen parādījusies arī Ķīnas kinoteātros.

Kinostudija Warner norāda, ka ir ļoti lepna par filmas panākumiem un apsveic tās režisoru, aktierus un citus cilvēkus, kas piedalījās Hobita uzņemšanā.

Peļņas rekords pieder Džeimsa Kamerona 2009. gadā uzņemtajai fantastikas filmai Avatars, kas savas izrādīšanas laikā pasaules kinoteātros spēja nopelnīt 2,78 miljardus ASV dolāru. No tiem 760 miljonus dolāru Avatars nopelnīja ASV. Divu miljardu dolāru robežu līdz šim ir izdevies pārsniegt vien 1997. gadā uzņemtajam Titānikam, kas spēja nopelnīt 2,18 miljardus ASV dolāru.

Viena miljarda ASV dolāru robežu savulaik izdevās pārsniegt arī citai P. Džeksona filmai – Gredzenu Pavēlnieks: Karaļa atgriešanās, kas nopelnīja 1,12 miljardus dolāru.

Ārpus ASV Hobits visvairāk nopelnījis Vācijā (90 miljoni ASV dolāru), kam seko Lielbritānija (84,3 miljoni ASV dolāru), Francija (44,9 miljoni ASV dolāru), Austrālija (44,3 miljoni ASV dolāru) un Krievija (43,8 miljoni ASV dolāru).

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

2013.gadā visvairāk nelegāli lejupielādēto filmu TOP 10

LETA, 02.01.2014

1.The Hobbit: An Unexpected Journey (Hobits: Negaidīts ceļojums)

8,4 miljoni nelegālo lejupielāžu;

Foto: ITAR-TASS/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītā gada visvairāk nelegāli lejupielādētā kinofilma bija The Hobbit: An Unexpected Journey (Hobits: Negaidīts ceļojums), liecina vietnes TorrentFreak.com apkopotie dati.

Ar programmas BitTorrent palīdzību filma tikusi lejupielādēta 8,4 miljonus reižu.

Filmu Hobits: Negaidīts ceļojums kinoteātros sāka rādīt 2012.gada decembrī. Kinolentes globālie kases ieņēmumi pārsniedza vienu miljardu ASV dolāru (72,5 miljonus eiro).

Pirmā daļa jaunzēlandiešu režisora Pītera Džeksona triloģijā apsteidza Kventina Tarantino vesternu par verdzības laikmetu Django Unchained (Atsvabinātais Džango) un jaunāko Fast&Furious (Ātrs un bez žēlastības) turpinājumu.

Kā jau ziņots, novembrī pirmoreiz pastāvēšanas vēsturē samazinājās lejupielādes pakalpojuma BitTorrent datu plūsma ASV, par ko galvenokārt jāpateicas bezmaksas alternatīvu popularitātei. Eiropā gan pirātisma rādītāji joprojām aug.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāds liels Džona Ronalda Rūela Tolkīna fans netālu no Filadelfijas uzcēlis hobita mājas pilna izmēra kopiju, kurā izvietojis retus Tolkīna manuskriptus un piemiņas lietas.

Būves arhitekts Pīters Arčers (Peter Archer) norāda, ka viņa klients vēlējies namu, kurā būt vienatnē ar savu kolekciju. Hobita mājas īpašnieks, kura vārds netiek atklāts, ar Tolkīnu saistītus priekšmetus savācis savos klejojumos pa pasauli.

Pēdējos gados ASV uzcelti jau vairāki simti māju, kuras ietekmējuši Tolkīna darbi. Arhitekts norāda, ka, savukārt, šī ēka ir precīzi piemērota apkārtējai videi un neiederētos nevienā citā pasaules vietā.

Māja celta, izmantojot akmeņus no sabrukuša 18 gadsimta žoga, lai tādējādi panāktu senatnīgu izskatu. Ēka celta vadoties pēc Tolkīna apraksta. Hobita mājas atrašanās vieta netiek atklāta, lai izvairītos no tūristu pieplūduma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizskarta pārāk biežo neiekļaušanu pasaules kartēs, Jaunzēlande izveidojusi jaunu pasaules karti, kurā Klusā okeāna valsts atrodas pašā vidū.

Aptverot, ka Jaunzēlande, kas ir pazīstama ar savu skaistumu, Everesta iekarotāju seru Edmundu Hilariju un «Gredzenu pavēlnieka» filmām, bieži vien nav redzama pasaules kartēs, valsts premjerministre Džasinda Ārderna šogad pievienojās tūrisma aģentūras «Tourism New Zealand» kampaņai #getNZonthemap.

Piektdien kampaņas ietvaros izplatītā video Ārdena un jaunzēlandiešu komiķis Rīss Dārbijs mēģina atrisināt «neaptveramo mistēriju», kā Japānas un Vācijas izmēru valsts var nebūt tik daudzās kartēs.

Video «Gredzenu pavēlnieka» režisors Pīters Džeksons nāk palīgā Dārbijam un piedāvā jaunu karti, kas apgriezta kājām gaisā un tajā Jaunzēlande atrodas pašā centrā.

Komentāri

Pievienot komentāru