Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas sabiedrības If P&C Insurance AS Igaunijā un tās filiāļu Latvijā un Lietuvā peļņa 2017. gadā trijos mēnešos bija 3,4 miljoni eiro (2016. gada atbilstošajā periodā – 3,1 miljons eiro), informē kompānijas pārstāvji.

Apdrošināšanas sabiedrības bruto parakstītās prēmijas Baltijas tirgū 2017. gada pirmajos trīs mēnešos bija 37,0 miljoni eiro. Šis rezultāts atbilst izaugsmei 1,8 % apmērā.

Parakstīto prēmiju portfelis Baltijā procentuāli sadalās šādi – Igaunijā 48 %, Latvijā 24 % un Lietuvā 28 %.

If kombinētais rādītājs Baltijā šī gada trīs mēnešos bija 90,0 % (iepriekš – 91,0 %). Savukārt If P&C Insurance AS zaudējumu rādītājs 2017. gada pirmajā ceturksnī bija 65,9 % (iepriekš 66,6 %), bet izdevumu rādītājs – 24,1 % (iepriekš 24,5 %).

«Šā gada pirmo ceturksni If ir sācis ar labiem darbības rādītājiem. Lai gan vēl maija sākumā Baltijā bija vērojami sniegputeņi, ziemas klimatiskie apstākļi gada sākumā apdrošināšanas sabiedrībām bija labvēlīgāki nekā pagājušā gada sākumā un tika saņemti mazāk atlīdzību pieteikumu.

Vērtējot tirgus attīstību, transportlīdzekļu apdrošināšanas segmentā redzam to tendenču attīstību, kas iezīmējās jau pagājušajā gadā. Viena no tām ir saistīta ar auto zādzībām. Proti, ja agrāk zādzības bija raksturīgas vecām vai, tieši otrādi, jaunām premium klases automašīnām, tad šobrīd zagļus dārgo rezerves detaļu dēļ vairāk interesē pieejamāki ģimenes klases auto. Apdrošināšanas sabiedrību pieredze liecina, ka šī iemesla dēļ visbiežāk zagto marku sarakstu Latvijā papildinājušas korejiešu automašīnas,» norāda If P&C Insurance AS valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs.

Viņš arī piebilst: «Tāpat ir jūtams arī liela apmēra atlīdzību pieaugums OCTA segmentā. Esam novērojuši, ka OCTA atlīdzības tiek pieprasītas biežāk un ir lielākas. Turklāt pieaugums jūtams ne tikai saistībā ar atlīdzību pieprasījumiem no ārzemēm, bet arī vietējā mērogā. Piemēram, nesen If Apdrošināšana Latvijā saņēma vienu no lielākajiem pēdējā laika OCTA atlīdzību pieteikumiem 270 000 eiro apmērā. Lielāko daļu no aprēķinātās atlīdzības veido materiālie zaudējumi negadījumā cietušam gados jaunam pasažierim, aprēķinot nākotnes izdevums, kas ir saistīti ar iegūto invaliditāti. Diemžēl arī apdrošināšanas atlīdzība nespēj kompensēt smagi cietušu cilvēku dzīves kvalitātei nodarīto kaitējumu, tomēr tā var dot zināmu finansiālu atspaidu. Šajā sakarā arī vēlos atgādināt, cik svarīgi cilvēkiem rūpēties par savu ienākumu deklarēšanu, jo tie ietekmē ne tikai sociālās garantijas, ko sniedz valsts, bet arī apdrošināšanas atlīdzību apmēru.

Pēdējā laikā esam novērojuši līdz šim skaita un apjoma ziņā nebijušu atlīdzību pieteikumu pieaugumu arī civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas segmentā no Baltijas būvniecības un pakalpojumu uzņēmumiem, kas darbojas Skandināvijā un Somijā. To saistām ar faktu, ka ne visi uzņēmumi, kas nodarbojas ar savu produktu un pakalpojumu eksportu, ir spējuši straujos attīstības tempus sabalansēt risku pārvaldību un procesu vadību.»

Komentāri

Pievienot komentāru