Finanses

Izsniegta licence elektroniskās naudas iestādei Dukascopy Payments

Lelde Petrāne, 30.07.2015

Jaunākais izdevums

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi izsniegt SIA Dukascopy Payments licenci elektroniskās naudas iestādes (ENI) darbībai ar tiesībām emitēt elektronisko naudu un sniegt licencē norādītos maksājumu pakalpojumus, informēja FKTK pārstāve Elīna Avotiņa.

Šī ir trešā licence, ko FKTK ir izsniegusi elektroniskās naudas iestādei. Pārējās Latvijā strādājošās elektroniskās naudas iestādes ir reģistrētas FKTK uzturētā reģistrā.

FKTK var pieņemt lēmumu reģistrēt elektroniskās naudas iestādi, ja tās darbība tiek nodrošināta tikai Latvijas teritorijā un tās apgrozībā esošās elektroniskās naudas vidējais apmērs nepārsniedz divus miljonus eiro. Gadījumā, ja pakalpojuma sniedzējam ir vēlme savu darbību attīstīt arī ārpus Latvijas vai vidējais tās apgrozībā esošās elektroniskās naudas apjoms pārsniedz likumā noteikto slieksni, ir nepieciešams saņemt licenci ENI darbībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Anulē elektroniskās naudas iestādes Dukascopy Payments licenci

Zane Atlāce - Bistere, 25.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome, ņemot vērā tirgus dalībnieka iesniegumu, 23.septembrī ir pieņēmusi lēmumu anulēt elektroniskās naudas iestādes SIA «Dukascopy Payments» licenci, informē FKTK.

Lēmums pieņemts saskaņā ar iestādes iesniegumu, kurā tā apliecina vēlēšanos atteikties no licencētas elektroniskās naudas iestādes statusa un pārtraukt sniegt pakalpojumus klientiem. Vienlaikus ir saņemts iestādes apliecinājums, ka tai nav saistību pret tās klientiem – elektroniskās naudas turētājiem.

Līdz ar šā lēmuma pieņemšanu Latvijā turpina darboties viena licencēta e-naudas iestāde.

«Dukascopy Payments» tika reģistrēta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 700 000 eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Šveices «Dukascopy Bank», bet patiesie labuma guvēji ir Šveices pilsoņi Andrejs Duka un Veronika Duka, liecina «Firmas.lv» dati. 2018.gadā «Dukascopy Payments» apgrozījums bija 34 755 eiro, bet zaudējumi - 36 365 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Izveido Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas iestāžu asociāciju

Žanete Hāka, 17.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumi Transact Pro, Dukascopy Payments un QIWI Wallet Europe nodibinājuši Latvijas Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas iestāžu asociāciju, informē asociācijas pārstāvji.

Tās mērķis ir sekmēt Latvijas maksājumu pakalpojumu sniedzēju un elektroniskās naudas iestāžu nozares attīstību un nostiprināšanos tirgū.

Latvijas Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas iestāžu asociācija dibināta, lai radītu vienotu platformu viedokļu paušanai un izpratnes veidošanai par nozares aktuālajiem jautājumiem, kā arī veicinātu nozares attīstību, pārstāvot tās dalībnieku intereses. Pamatus asociācijas dibināšanai likušas trīs licencētās elektroniskās naudas iestādes - SIA Transact Pro, SIA Dukascopy Payments un SIA QIWI Wallet Europe.

Transact Pro valdes loceklis Maksims Jaroševskis: «Mēs, tāpat kā arī citi nebanku maksājumu pakalpojumu tirgus dalībnieki, esam ieinteresēti mūsu pārstāvētās nozares stabilā attīstībā. Lai to panāktu, mums ir nepieciešams efektīvāk sadarboties gan savā starpā, gan arī ar uzraugošajām un regulējošajām institūcijām, gan arī ar likumdevēju, lai veicinātu vienotu izpratni par biznesa procesiem un standartiem. Tas bija arī viens no asociācijas dibināšanas mērķiem līdztekus Finanšu un kapitāla tirgus komisijas aicinājumam, jo pašreiz, diskutējot par jaunu prasību ieviešanu vai grozījumiem likumos, tiek sniegti daudz un dažādi viedokļi un ieteikumi, kas nekādi neatvieglo uzraugošo institūciju un likumdevēja darbu, kā arī neļauj izkristalizēties vienotam, pamatotam viedoklim, izpratnei un vīzijai par maksājumu pakalpojumu sniedzēju un elektroniskās naudas iestāžu lomu maksājumu pakalpojumu tirgū un tās funkcionalitāti. Tādēļ apvienojoties, t.sk. apvienojot resursus, plānojam sniegt savu artavu nozares sakārtošanā.»

Komentāri

Pievienot komentāru