Būvniecība un īpašums

Izsolīs AS Latvijas zoovetapgāde īpašumu Preiļos

Žanete Hāka, 09.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 13.novembrī, notiks AS Latvijas zoovetapgāde nekustamā īpašuma izsole, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Nekustamais īpašums atrodas Preiļos, Daugavpils ielā 73 un sastāv no divām ēkām.

Izsoles sākuma cena ir 6100 eiro, izsoles solis – 300 eiro. Šī ir pirmā nekustamā īpašuma izsole. Kopējā būves platība ir 829,5 kvadrātmetri.

Parāda piedzinējs ir Valsts ieņēmumu dienests, kā arī Preiļu novada dome.

Db.lv jau rakstīja, ka, konstatējot vairākus un ilgstošus Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumus, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pērnā gada jūlijā nolēma izslēgt AS Latvijas Zoovetapgāde akcijas no regulētā tirgus, informē FKTK.

Šāds lēmums ir pieņemts, jo AS Latvijas Zoovetapgāde ilgstoši nav ievērojusi likuma prasības par revidētu gada pārskatu publicēšanu, tādējādi savlaicīgi nenodrošinot ieguldītājiem ticamu finanšu informāciju par uzņēmumu. Līdz lēmuma pieņemšanas dienai joprojām nav publiskoti revidētie 2011., 2012., un 2013. gada pārskati un starpperiodu pārskats par 2014. gada trīs mēnešiem.

Papildus konstatēts, ka tirgus dalībnieks likumā noteiktajā termiņā un kārtībā nav atklājis informāciju par vairākiem būtiskiem notikumiem, tai skaitā, šķīrējtiesā un tiesā iesniegtajām prasībām pret to, tiesas pieņemtajiem lēmumiem, izmaiņām akciju sabiedrības padomē un citu. Arī pēc vairākiem FKTK pieprasījumiem informācija ne ieguldītājiem, ne uzraugam netika nodrošināta.

Db.lv vairākkārt rakstījis, ka uzņēmumam jau ilgāku laiku ir maksātspējas problēmas.

Komentāri

Pievienot komentāru