Finanses

Izveido Suprema fondus

Inguna Šķepaste [email protected], 31.01.2003

Jaunākais izdevums

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome izsniegusi akciju sabiedrībai Ieguldījumu sabiedrība Suprema fondi licenci ieguldījumu sabiedrības darbībai. Līdz šim Latvijā bija reģistrētas un licenci saņēmušas 6 vietējās ieguldījumu sabiedrības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Investīciju bankai Suprema jauns izpilddirektors

, 18.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar šā gada jūniju, investīciju bankai Suprema Securities ir jauns izpilddirektors, Db.lv informēja banka. Peeter Saks, kurš ir bijis Suprema izpilddirektors kopš 1997. gada, turpmāk koncentrēs uzmanību uz privātajām kapitāla investīcijām kā BaltCap vadošais partneris.

Par investīciju bankas Suprema Securities jauno izpilddirektoru no 2007. gada jūnija ir iecelts Aidas Galubickas. Galubickas šobrīd strādā par Suprema Securities Korporatīvās finanšu nodaļas vadītāju. Peeter Saks, kurš ir bijis Suprema izpilddirektors kopš 1997. gada, turpmāk koncentrēs uzmanību uz privātajām kapitāla investīcijām kā BaltCap vadošais partneris. Saks arī turpinās darboties kā Suprema Securities valdes loceklis.

Aidas Galubickas bija viens no Suprema dibinātājiem 1993. gadā. Visu šo laiku viņš ir bijis atbildīgs par Suprema darbību Lietuvā. Kopš 1997. gada, kad tika uzsākta darbība Latvijā un Igaunijā, viņš pievienojās Baltijas valdei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Suprema Fondi piedāvā trīs ieguldījumu plānus

Inguna Šķepaste [email protected], 26.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Suprema Fondi sākuši piedāvāt trīs ieguldījuma plānus — Suprema/EVLI ieguldījumu plāns Jūrmala, Suprema/EVLI ieguldījumu plāns Rivjēra un Suprema/EVLI ieguldījumu plāns Safari. AS Suprema 100 % meitas uzņēmums ieguldījumu sabiedrība AS Suprema Fondi ir parakstījusi līgumu ar Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūru par tiesībām veikt valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu jeb 2. līmeņa pensiju līdzekļu pārvaldīšanu. Plāns Jūrmala dod iespēju nopelnīt papildu līdzekļus pensijai, ieguldot bez īpaša riska. Šī plāna ietvaros investīcijas tiek veiktas tikai drošos vērtspapīros ar fiksētu ienākumu, Latvijā un ārzemēs. Savukārt ieguldījumu plāni Rivjēra un Safari paredz ieguldījumus ar augstāku risku, kas arī rada iespējas gūt lielāku peļņu. Suprema ir lielākais privātais pensiju līdzekļu pārvaldītājs Baltijas reģionā ar vairāk nekā 10 milj. Ls aktīviem pārvaldīšanā. Latvijā Suprema kopš 1999. gada pārvalda Pirmā slēgtā pensiju fonda līdzekļus, kuru ienesīgums 2002. gadā sasniedza 8.9 %. Suprema ietilpst Skandināvijas investīciju bankas EVLI grupā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Suprema pērn nopelnījusi 153.9 tūkst.s LVL

Inguna Šķepaste [email protected], 14.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skandināvijas investīciju bankas EVLI gupā ietilpstošā AS Suprema 2002. gadā sasniegusi 153.9 tūkstošus LVL lielu tīro peļņu, kas panākts pateicoties sekmīgai darbībai korporatīvo finanšu un līdzekļu pārvaldīšanas pakalpojumu jomā. AS Suprema apgrozījums pērn būtiski pieauga, sasniedzot 453 tūkstošus LVL, kas ir vairāk nekā divas reizes lielāks nekā 2001. gadā, kad apgrozījums bija 202 tūkstoši LVL. Savukārt Supremas pašu kapitāls 2002. gada beigās bija 279 tūkstoši LVL. Sasniegtos rezultātus būtiski ietekmēja pievienošanās EVLI grupai, kuras sekmīgā ilggadējā pieredze un zināšanas starptautiskajos tirgos paver plašas iespējas arī Suprema klientiem, rezultātus komentē AS Suprema direktors Roberts Idelsons. Suprema meitas uzņēmums AS Suprema Fondi ir saņēmis licenci valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanai. Plānots, ka aprīlī Suprema Fondi uzsāks piedāvāt trīs valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu ieguldījumu plānus. Suprema ir lielākais privātais pensiju līdzekļu pārvaldītājs Baltijas reģionā ar vairāk nekā 10 milj. LVL aktīviem pārvaldīšanā. Latvijā Suprema kopš 1999. gada sekmīgi pārvalda Pirmā Slēgtā Pensiju Fonda līdzekļus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Izmaiņas Rīgas Fondu biržas likviditātes nodrošināšanas programmā

Valters Paiders [email protected], 18.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No š.g. 4.aprīļa AS Suprema Securities pārtrauks likviditātes nodrošināšanu AS Liepājas metalurgs (LME1R) akcijām un uzsāks likviditātes nodrošināšanu AS Olainfarm (OLF1R) akcijām.

Lai paaugstinātu tirdzniecības likviditāti Rīgas Fondu biržā, aizvadītā gada 1. oktobrī biržā tika ieviesta tirdzniecības veicināšanas jeb tirgus likviditātes nodrošinātāju programma. Likviditātes nodrošināji dod investoriem lielāku drošības sajūtu, jo tiem ir pienākums vienmēr izpildīt savus uzdevumus. Jo lielāks likviditātes nodrošinātāju skaits, vienai uzņēmuma akcijai, jo lielāka šīs akcijas likviditāte/tirgus dziļums. Likviditātes nodrošinātāji ir biržas biedri, kas uzņēmušies saistības uzturēt noteiktu laiku konkrētu akciju pieprasījuma un piedāvājuma cenas nepārtrauktā tirgū noteiktā daudzumā un cenu intervālā tirdzniecības sesijas laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Suprema Fondi saņem licenci valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanai

Inguna Šķepaste [email protected], 14.03.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) izsniedza ieguldījumu sabiedrībai AS Suprema Fondi licenci valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanai. Līdz ar valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanas licences iegūšanu, AS Suprema Fondi ir tiesīga slēgt līgumu ar Valsts Sociālās Apdrošināšanas aģentūru (VSAA) par šo līdzekļu pārvaldīšanu un sākt piedāvāt ieguldījumu plānus pensiju shēmas 2. līmeņa dalībniekiem. Sākotnējā posmā Suprema Fondi plāno piedāvāt trīs ieguldījumu plānus. «Licences saņemšana valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītāja pakalpojumu sniegšanai dos iespēju AS Suprema Fondi paaugstināt līdzekļu pārvaldīšanas standartus Latvijā. Mēs piedāvāsim pensiju shēmas 2. līmeņa esošiem un potenciāliem dalībniekiem jaunas pensiju kapitāla investīciju iespējas izmantojot starptautiskiem standartiem atbilstošus pensiju līdzekļu pārvaldīšanas pakalpojumus un produktus, kādi līdz šim Latvijā vēl nav piedāvāti. Suprema Fondi ir pieredze pensiju līdzekļu ieguldīšanā gan vietējā tirgū, gan ārpus Latvijas. Investējot līdzekļus ārzemēs Suprema Fondi izmantos EVLI grupas uzņēmumu, kā arī citu pasaules vadošo līdzekļu pārvaldītāju pieredzi,» saka Suprema Fondi valdes loceklis Roberts Idelsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Suprema papildina komandu

, 13.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Decembra sākumā investīciju bankas Suprema Līdzekļu pārvaldes nodaļā kā investīciju pārvaldnieks darbu uzsācis akciju brokeris Peeter Koppel, biznesa portālu Db.lv informēja bankas pārstāve Anda Vaiče.

Viņa pienākumos ietilpst investīciju stratēģiju sagatavošana Suprema privātbaņķiera pakalpojumu klientiem. Pats Peeter savu darbu apraksta kā atbilžu meklēšanu uz jautājumiem – kur, kāpēc un kā vislabāk ieguldīt, lai no tā gūtu optimālu ieguvumu. Peeter Koppel ir daļa no Suprema Līdzekļu Pārvaldes Investīciju pārvaldes komandas, kuras priekšgalā ir Suprema investīciju pārvaldnieks Andrei Zaborski.

Pēdējos piecos savas karjeras gados Peeter ir strādājis kā akciju brokeris, trīs no tiem pavadot SEB Unibanka Igaunijas kompānijā SEB Ühispank. Pirms tam viņš strādāja Igaunijas Drošības inspekcijā un ir bijis analītiskais redaktors biznesa laikrakstā Äripäev. Visus šos amatus vieno iedziļināšanās finanšu tirgos un to attīstībā. Peeter ir ieguvis bakalaura grādu Igaunijas Biznesa skolā un šobrīd studē tās pašas augstskolas maģistratūrā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Suprema ieguldīs bijušajās PSRS valstīs

, 21.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Analizējot globālos ekonomiskos procesus un norises atsevišķās NVS valstīs, Suprema ir nolēmusi izveidot un sāk pārvaldīt investīciju fondu Evli New Republics, kas ieguldīs bijušās Padomju Savienības republikās, Db.lv informēja uzņēmuma pārstāve Anda Vaiče.

"Neatkarīgo Valstu Savienība ir interesants un neviendabīgs reģions. Pāreja no plānveida ekonomikas uz tirgus ekonomiku tajā norit dažādi – dažas valstis piedzīvo strauju ekonomisku izaugsmi, citas kavē politiska nestabilitāte", jauna investīciju fonda izveidi skaidroja kompānijas pārstāve.

Suprema Securities ir Baltijas investīciju banka ar pārstāvniecībām Tallinā, Rīgā un Viļņā. Suprema Securities tika nodibināta 1993. gadā.

Suprema sniedz pakalpojumus korporatīvo finanšu un aktīvu pārvaldes jomās, nodrošinot starptautiskus finanšu pakalpojumus. Suprema ir Tallinas, Rīgas un Viļņas fondu biržu biedrs. Vidējais darbinieku skaits 2004. gadā bija 53 cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noslēdzies Plast-Box akciju otrreizējais publiskais piedāvājums

, 20.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies Suprema Securities Polijas struktūrvienības īstenotais kompānijas Plast-Box SA akciju otrreizējais publiskais piedāvājums, Db.lv informēja Suprema pārstāvis Āris Dreimanis.

Suprema kopā ar brokeru sabiedrību Beskidzki Dom Maklerski bija izveidojuši konsorciju šī publiskā piedāvājuma konsultēšanai. Suprema bija atbildīga par akciju piedāvājumu institucionālajiem investoriem.

Plast-Box, Polijas vadošais iepakojuma ražotājs ķīmijas precēm, celtniecības materiāliem un pārtikas produktiem, emitēja 660.000 jaunas akcijas. Kompānijas produkcija tiek ražota divās rūpnīcās, Polijā un Ukrainā.

600 000 akcijas (no kopā emitētajām 660 000 akcijām) Suprema piedāvāja institucionālajiem investoriem. Parakstīšanās cena uz akciju bija 21 PLN (5,54 EURO). Lielākā daļa (2,4 milj. EUR) no kopējiem (3.8 milj. EUR) otrreizējā publiskā piedāvājuma gūtajiem ieņēmumiem tiks investēti jaunā ražošanas aprīkojumā un ražošanas procesu automatizācijā. Atlikusī summa palielinās Plast-Box pašu kapitālu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Birža ievieš tirdzniecības veicināšanas programmu

Ainars Sedlenieks [email protected], 30.09.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai paaugstinātu tirdzniecības likviditāti Rīgas Fondu biržā, sākot ar š.g. 1. oktobri, birža ievieš tirdzniecības veicināšanas jeb tirgus likviditātes nodrošinātāju programmu. Likviditātes nodrošinātāji (tirdzniecības veicinātāji) ir biržas biedri, kas uzņēmušies saistības uzturēt noteiktu laiku konkrētu akciju pieprasījuma un piedāvājuma cenas nepārtrauktā tirgū noteiktā daudzumā un cenu intervālā tirdzniecības sesijas laikā. Papildus tam, ka biedriem ir jānodrošina akciju kotācijas - piedāvājums un pieprasījums 85% no nepārtrauktā tirgus laika, birža ir noteikusi minimālos finanšu instrumentu apjomus, kas tirgus uzturētājiem jāievēro ievadot kotācijas uzdevumu grāmatā. Tāpat ir noteikts, ka maksimālā starpība starp pieprasījuma un piedāvājuma cenu ir ne vairāk kā 4% (vai 0.01 lats) no pieprasījuma cenas. Likviditātes nodrošinātāji un to nodrošinātie vērtspapīru minimālie apjomi kotācijām Rīgas Fondu biržā: Kods Emitents Minimālais kotācijas apjoms no 01.10.04 Likviditātes nodrošinātāji LSC1R Latvijas Kuģniecība 3 000 Hansabanka, Parex banka, Suprema, SAF1R SAF Tehnika 35 Hansabanka, Parex banka, Suprema VNF1R Ventspils nafta 1 000 Hansabanka BAL1R Lavijas balzams 750 Hansabanka DPK1R Ditton PKR 3 000 Parex banka GRD1R Grindeks 500 Parex banka, Suprema LME1R Liepājas metlurgs 750 Suprema OLF1R Olainfarm 2 000 Parex banka RKB1R Rīgas Kuģubūvētava 1 250 Hansabanka, Suprema VSS1R Valmieras stikla šķiedra 750 Hansabanka, Parex banka, Suprema

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Suprema desmitkāršo peļņu

Ieva Mārtiņa [email protected], 15.05.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstu investīciju banka Suprema Securities 2005.gadā nopelnījusi 3.4 miljonus eiro, kas ir desmit reizes vairāk nekā 2004.gadā. Kompānijas ieņēmumi no komisiju maksas pērn sasniedza 7.6 miljonus eiro (divas reizes vairāk nekā 2004.gadā), bet ieņēmumi no darījumiem ar vērtspapīriem sasniedza 3.2 milj.eiro (trīs reizes vairāk nekā 2004.gadā). „Labos peļņas rādītājus un apgrozījuma izaugsmi veicināja Baltijas valstu ekonomikas izaugsmes tempi, kas joprojām ir vieni no straujākajiem Eiropā,” tā Suprema Securities valdes priekšsēdētājs Pēters Saks (Peeter Saks). 2005.gada sākumā Suprema realizēja Baltijas valstīs lielāko publisko darījumu to pastāvēšanas laikā – Hansapank akciju bloka pārdošana par 400 miljoniem eiro. Savukārt gada beigās Suprema kopā ar Citigroup veiksmīgi realizēja pagājušā gada lielāko sākotnējo publisko piedāvājumu Baltijas valstīs, veicot Tallink akciju emisiju par 166.5 miljoniem eiro. Kopumā gada laikā ar Supremas atbalstu noslēgto darījumu apmērs sasniedza 670 miljonus eiro. Turpinot aktīvu darbu ar klientiem tika piesaistīti jauni līdzekļi, kā rezultātā gada beigās kopējais Supremas pārvaldīto fondu aktīvu apmērs sasniedza 160 miljonus eiro. Pagājušais gads bija ļoti aktīvs arī riska kapitāla jomā. Tika vekti 11 jauni ieguldījumi un pārdotas daļas 4 uzņēmumos. Supremas dominēja Baltijas valstu fondu tirgos, veicot gandrīz 50% no visiem tirgus darījumiem pēc vērtības, kas sasniedza 2.6 miljardus eiro. Suprema Securities piedāvā korporatīvo finanšu, vērtspapīru tirdzniecības, līdzekļu pārvaldes pakalpojumus kā arī veic riska kapitāla investīcijas caur meitas uzņēmumu Baltcap. Suprema ietilpst Evli Grupā, kas sniedz investīciju bankas pakalpojumus Somijas un Zviedrijas tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Suprema atzīst par labāko investīciju banku Baltijā

Velta Dzene [email protected], 17.07.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju banka Suprema saņēmusi prestižo Euromoney balvu kā labākā investīciju banka Baltijā. Uzņēmums atzīts arī par „Labāko kapitāla tirgus konsultantu” visās Baltijas valstīs, kopumā saņemot četras Euromoney balvas. “Ar vēsturi īsāku par desmit gadiem, Suprema ir daudz paveikusi, lai kļūtu par dominējošo investīciju banku Baltijas reģionā. Pārliecinošs reģiona lielākais akciju brokeris apvienojumā ar augošiem korporatīvo finanšu, līdzekļu pārvaldes un riska kapitāla pārvaldes virzieniem - Supremas vadošās investīciju bankas pozīcijas nav apstrīdamas”, norāda Euromoney. Ietekmīgais izdevums arī norāda uz Supremas lomu tādos nozīmīgos darījumos kā EUR 166.5 miljonus vērtā Tallink sākotnējā publiskā piedāvājuma organizēšanu pagājušā gada decembrī Igaunijā, Latvijas farmācijas uzņēmuma Grindeks otrreizējo akciju emisiju un akciju paketes pārdošanu piena pārstrādes uzņēmumam Rokiškio Sūris Lietuvā. Suprema Baltijas valstu vadītājs Peeter Saks uzsver: “Mēs esam ļoti iepriecināti saņemt šos prestižos apbalvojumus no Euromoney katrā no valstīm, kurā mēs veicam savu darbību. Veiktie darījumi un apbalvojumi apliecina, ka Suprema spēj piedāvāt interesantus risinājumus tās klientiem.” Suprema kopš 2000. gada katru gadu ir saņēmusi dažādus Euromoney apbalvojumus, ieskaitot, “Labākā investīciju banka”, “Labākais kapitāla tirgus konsultants”, “Labākais uzņēmumu apvienošanās un pirkšanas darījumu konsultants” un „Labākais vietējais partneris”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Aktīvākais Rīgas biržas biedrs pērn - Suprema

Ieva Mārtiņa [email protected], 03.01.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2005.gadā apgrozījuma ziņā aktīvākais Rīgas Fondu biržas biedrs bijis “Suprema Securities”, veidojot 33,71% no visu vērtspapīru apgrozījuma, Db informēja biržā. Otra aktīvākā bijusi “Hansabanka” ar 22,62% no apgrozījuma, bet aktīvāko biedru trijnieku noslēdz “SEB Latvijas Unibanka” ar 15,23%. Aktīvāko biedru trijnieks Rīgas Fondu biržas akciju tirgū ir tāds pats: “Suprema Securities” (39,09%), “Hansabanka” (23,87%), “SEB Latvijas Unibanka” (11,42% no apgrozījuma). Savukārt parāda vērtspapīru tirgū “SEB Latvijas Unibanka” veidojusi 56,34% no apgrozījuma, aiz sevis atstājot “SEB Eesti Ühispank” (12,47%) un “Latvijas Hipotēku un zemes banka” (8,93%). Baltijas vērtspapīru tirgū “Suprema” grupa veidojusi 43,68% no vērtspapīru tirgus apgrozījuma, bet “Hansabanka” grupa – 36,23%. Arī Baltijas akciju tirgū šie biedri bijuši visaktīvākie – “Suprema” grupa 48,95% un “Hansabanka” grupa 39,01% no apgrozījuma. Savukārt “SEB” grupa (23,75%) un “Bankas Snoras” (22,11%) bijuši aktīvākie biedri Baltijas parāda vērtspapīru tirgū. Rīgas Fondu biržai šobrīd ir 17 biedri; Baltijas biržās kopā ir 39 biedri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vai zini, kas kļuvis par filiāles Suprema Securities Latvijas biroja vadītāju?

, 23.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

''Strādājot Rīgas Fondu biržā, es atbildēju par novatorisku projektu izpildi, kas bija daļa no Baltijas vērtspapīru tirgus attīstīšanas. Esmu pārliecināts, ka šī pieredze izrādīsies izšķiroša, sastopoties ar jauniem izaicinājumiem kopā ar Suprema un Evli,'' saka jaunais vadītājs.

Par Evli Bank filiāles Suprema Securities izpilddirektoru un Korporatīvo finanšu departamenta vadītāju iecelts Mikus Janvars, informēja aģentūras Leo Burnett Riga sabiedrisko attiecību projektu vadītājs Jānis Stīpnieks. Pirms darba Suprema Janvars ieņēma OMX stratēģisko projektu vadītāja amatu Rīgas Fondu biržā. Janvara pēdējais uzdevums Fondu biržā bija ieviest alternatīvo vērtspapīru tirgu First North OMX Baltijas biržās. Pirms tam viņš bija atbildīgs par a/s Ventspils Nafta un a/s Latvijas Krājbanka akciju izsoļu organizēšanu, kā arī par sākotnējo Latvijas valdības saistību izpildi OMX Rīgas Fondu biržā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Euromoney: Suprema Securities labākā investīciju banka darījumos akciju tirgū Latvijā

Inguna Šķepaste [email protected], 14.07.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Euromoney Magazine gadskārtējajā Euromoney Awards for Excellence konkursā ar trim balvām tika apbalvots Evli meitas uzņēmums Suprema Securities. Suprema Securities ieguva balvas kā labākā investīciju banka darījumos akciju tirgū Igaunijā, labākā investīciju banka darījumos akciju tirgū Latvijā un labākā investīciju banka darījumos akciju tirgū Lietuvā. Nosakot balvu ieguvējus, šīs kategorijas kompānijas tika sarindotas, ņemot vērā darījumu apjomu sākotnējā tirgū, darījumu apjomu otrreizējā tirgū un akciju tirgus izpētes kvalitāti. Suprema tika īpaši atzīmēta par tās novatorisko lomu lielākajos akciju tirgus darījumos visās trijās Baltijas valstīs pagājušā gada laikā. Supremas panākumos konkursā lielā nozīme ir arī ievērojamām tirgus daļām vietējās fondu biržās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildina a/s Suprema licenci ar blakuspakalpojumiem

Inguna Šķepaste [email protected], 15.10.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome sēdē izskatīja akciju sabiedrības Suprema iesniegumu ar lūgumu papildināt a/s Suprema izsniegto licenci ieguldījumu pakalpojumu sniegšanai ar jaunu ieguldījumu blakuspakalpojumu. Padome nolēma papildināt a/s Suprema izsniegto un pārreģistrēto licenci ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakuspakalpojumu sniegšanai ar šādu ieguldījumu blakuspakalpojumu: ieteikumu sniegšana attiecībā uz kapitāla struktūru, darbības stratēģiju un ar to saistītiem jautājumiem, kā arī ieteikumu un pakalpojumu sniegšana attiecībā uz komercsabiedrību apvienošanos un uzņēmumu iegādi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Šogad visi 2. līmeņa pensiju plāni pelnoši

, 13.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārskats par 2007. gadā veiktajiem darījumiem ar pensiju 2. līmeņa kapitālu liecina, ka, atšķirībā no 2006. gada, šogad visi pensiju plāni darbojas ar peļņu.

Konservatīvie plāni

Vispelnošākais konservatīvo plānu Kategorijā ir SEB Latvijas plāns, kura ienesīgums, kopš gada sākuma ir 1,81%, BTB konservatīvais IP - 1,51% un Astra Krājfondi IP KLASIKA - 1,48%.

Savukārt vismazāk pelnošie plāni konservatīvo plānu kategorijā bijuši Valsts kases ieguldījumu plāns un Suprema/Elvi IP Jūrmala ar ienesīgumu attiecīgi 0,37% un 0,79%.

Vislielākā neto aktīvu vērtība konservatīvo plānu kategorijā ir Valsts kases ieguldījumu plānam un Hansa pensiju IP Stabilitāte, attiecīgi 12 926 095,23 Ls un 10 347 468,16 Ls. Hansa pensiju IP Stabilitāte ienesīgums šogad bijis 0,93%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parekss — otrā pensiju līmeņa līderis

Dace Preisa, 08.07.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada otrajā ceturksnī ienesīgākais valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanas plāns ir Parekss ieguldījumu sabiedrībai. Parekss Aktīvo pensiju plāna ienesīgums pēdējā ceturksnī bija 9.18 % gadā. Arī pēc gada pirmo piecu mēnešu rādītājiem Parekss pensiju kapitālam bija visaugstākie ienesīguma rādītāji. Parekss ieguldījumu sabiedrības prezidents Sergejs Medvedevs ienesīguma rādītājus skaidro ar aktīvu darbību, ieguldot Eiropas Savienības un Baltijas valstīs, veiksmīgu valūtas ekspozīciju, kā arī sekmīgiem ieguldījumiem ilgtermiņa obligācijās Latvijā, kurām pirmajā pusgadā cēlās cenas. Toties otru augstāko pensiju kapitāla nopelnīto procentu uzrāda Valsts kase — 8.5 % gadā. Finanšu ministrija, skaidrojot ienesīgumu, norāda, ka, otrā ceturksnī procentu likmēm tirgū samazinoties ir būtiski pieaugušas valsts parādzīmju cenas. Kopējie pensiju otrā līmeņa Valsts kasē nopelnītie procenti un ieņēmumi no aktīvu realizācijas ir 806 tūkst. Ls. Db jau vairākkārt rakstīja, ka kopš šī gada 1. janvāra pensiju sistēmas otrā līmeņa līdzekļu pārvaldīšanā iesaistījušies arī seši privātie pārvaldītāji. Jūnijā savu darbību pensiju otrā līmeņa pārvaldīšanā uzsācis arī a/s Suprema meitas uzņēmums a/s Suprema Fondi, piedāvājot trīs ieguldījuma plānus. Suprema ir lielākais privātais pensiju līdzekļu pārvaldītājs Baltijas reģionā ar vairāk nekā 10 milj. Ls aktīviem pārvaldīšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

2. pensiju līmeņa iegldījumu plānu ienesīgumi

Inguna Šķepaste [email protected], 16.07.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārskats par valsts fondēto pensiju shēmas ieguldījumu plāniem (uz 30.06.2004.) Ieguldījumu plāni pēc kategorijām Ienesīgums pēdējos 6 mēnešos, % gadā Ienesīgums pēdējos 12 mēnešos, % gadā Aktīvu vērtība, tūkst. Ls 30.06.2004 Tirgus daļa pēc aktīvu vērtības, % Konservatīvie plāni Valsts kases ieguldījumu plāns 3.84 3.41 13780.95 39 Hansa pensiju ieguldījumu plāns «Stabilitāte» 3.33 3.44 1717.33 4.9 Parekss Universālais pensiju plāns 2.95 3.58 691.39 2 LVAIS «Daugava» 3.36 3.44 268.07 0.8 Baltikums konservatīvais ieguldījumu plāns 2.6 1.99 48.07 0.1 Suprema/EVLI pāns «Jūrmala»* 0.39 0 Kopā Konservatīvie plāni 3.74 3.41 16506.2 46.8 Sabalansētie plāni Optimus sabalansētais plāns 3.35 3.87 1168.24 3.3 Optimus Latvijas plāns 3.62 3.77 221.3 0.6 LVAIS «Venta» * 1.63 8.75 0 Kopā Sabalansētie plāni 3.38 3.83 1398.28 4 Aktīvie plāni Hansa pensiju ieguldījumu plāns «Dinamika» 4.49 4.35 9689.02 27.5 Optimus aktīvais plāns 3.36 4.33 3736.82 10.6 Parekss Aktīvais pensiju plāns 4.74 4.76 3061.38 8.7 Optimus Eiropas plāns 3.31 4.34 785 2.2 Baltikums universālais ieguldījumu plāns 5.69 4.43 83.37 0.2 Suprema/EVLI ieguldījumu plāns «Rivjera» 1.31 1.66 10.19 0 Suprema/EVLI ieguldījumu plāns «Safari» 3.53 6.32 15.69 0 LVAIS «Gauja» * 2.56 10.63 0 Kopā Aktīvie plāni 4.24 4.42 17392.1 49.3 * darbības laiks fondēto pensiju shēmā ir pārāk īss, lai vērtētu ienesīgumus un salīdzinātu ar pārējiem Avots: Avots: Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas kuģniecība (LK) meitas sabiedrība SIA LASCO Investment pārdevusi Preses namu SIA PN Project, kuru pārvalda Lietuvas nekustamā īpašuma un privātā kapitāla kompānija Lords LB Asset Management. Darījuma vērtība ir 16,8 miljoni eiro, informē LK.

«Kā sociāli atbildīgs uzņēmums, esam gandarīti par to, ka Preses namu ir iegādājies uzņēmums ar ievērojamu pieredzi nekustamā īpašuma pārvaldības jomā. Mēs jau tagad ar nepacietību gaidām, kā īpašums tiks atjaunots un attīstīts tuvāko 5-10 gadu laikā,» skaidro LK valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups (Robert Kirkup).

Lords LB Asset Management ir Lietuvas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas kopš 2008. gada sniedz pakalpojumus institucionālajiem un privātajiem ieguldītājiem. Kopumā Lords LB Asset Management pārvalda 13 fondus, tai skaitā, astoņus nekustamā īpašuma fondus, trīs privātā kapitāla fondus un divus enerģijas un infrastruktūras fondus. Fonda pārvaldīto aktīvu kopējā vērtība 2016. gada decembra beigās bija 310 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas investīciju pārvaldības sabiedrības Lords LB Asset Management fonds Lords LB Special Fund V bijušā Preses nama teritorijā Rīgā investēs vairāk nekā 200 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja Lords LB Asset Management preses pārstāvis Vītauts Matulēvičs.

Zemesgabalu 5,8 hektāru platībā kopā ar tajā esošajām ēkām uzņēmums par 16,8 miljoniem eiro iegādājies no AS Latvijas kuģniecība. Tas būs lielākais biroju telpu attīstības projekts Baltijas valstīs, un viens no pirmajiem uzņēmuma soļiem reģionālās paplašināšanās virzienā.

«Tā kā mūsu fondu aktīvi un to apmēri konsekventi turpina pieaugt, mēs meklējam jaunus investīciju virzienus. Šis projekts Rīgā ir viens no pirmajiem soļiem, veicot investīcijas citā ģeogrāfiskajā tirgū nekustamo īpašumu attīstības jomā. Tā ir uzņēmuma pirmā investīcija komerciālā nekustamā īpašuma attīstībā ārpus Lietuvas,» informēja Lords LB Asset Management direktors Doms Kačinsks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) atļāvusi apvienot Parex Asset Management ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrības pārvaldē esošos atvērtos ieguldījumu fondus, liecina FKTK paziņojums presei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) paziņojusi par 121 miljona eiro investīcijām vides un klimata pasākumu programmas "Life" integrētajos projektos, kuriem būtu jāveicina "zaļo atveseļošanos".

EK pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļā informē, ka finansējums, kas salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir pieaudzis par 20%, palīdzēs Beļģijai, Vācijai, Īrijai, Francijai, Ungārijai, Itālijai, Latvijai, Nīderlandei, Polijai, Portugālei un Slovākijai sasniegt savus zaļos mērķrādītājus.

EK paredz, ka šie integrētie projekti piesaistīs papildu līdzekļus, dalībvalstīm palīdzot izmantot citus Eiropas Savienas (ES) finansējuma avotus, to vidū lauksaimniecības fondus, struktūrfondus, reģionālos un pētniecības fondus, kā arī valsts līdzekļus un privātā sektora investīcijas.

EK atzīmēja, ka integrētie projekti uzlabo iedzīvotāju dzīves kvalitāti, dalībvalstīm palīdzot panākt atbilstību ES tiesību aktiem sešās jomās: daba, ūdens, gaiss, atkritumi, klimata pārmaiņu mazināšana un pielāgošanās klimata pārmaiņām. Tie atbalsta plānus, kas vajadzīgi, lai vides un klimata tiesību aktus īstenotu koordinēti un plašā teritoriālā mērogā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB Unibanka sāk piedāvāt ieguldījumu veidu nezinātājiem un sliņķiem

, 09.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar šā gada 8. oktobri SEB Unibanka saviem klientiem piedāvā jaunu ieguldījumu veidu - SEB fondu fondus.

Ja līdz šim ieguldītāji varēja izvēlēties kādu no SEB grupas piedāvātajiem SEB ieguldījumu fondiem, tos pēc izvēles arī kombinējot, tad ar SEB fondu fondu palīdzību ieguldītājiem būs jāizvēlas tikai ieguldījumu stratēģija, un atbilstoši šai stratēģijai SEB grupas ieguldījumu speciālisti jau būs sakombinējuši nepieciešamos ieguldījumu fondus.

SEB Unifondu izpilddirektors Normunds Igolnieks: "Fondu fondi pēc būtības ir gatavs risinājums jeb stratēģija klientiem, kas vēlas nopelnīt, bet nezina, kurā no ieguldījumu fondiem investēt un tiem nav laika sekot līdz finanšu tirgos notiekošajam. Fondu fonds veic ieguldījumus citos ieguldījumu fondos pēc noteiktas stratēģijas. Cilvēkam atliek izvēlēties tikai stratēģiju, līdzīgi, kā mēs esam pieraduši Latvijas situācijā to darīt pensiju 2. līmeņa gadījumā."

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Parex Asset Management - izplata fondus sadarbībā ar HSBC

, 19.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex Asset Management (PAM) ir pirmā aktīvu pārvaldes kompānija no Baltijas valstīm, kas uzsākusi izplatīt savus investīciju fondus klientiem visā pasaulē, izmantojot HSBC Vācijas globālo fondu tirdzniecības platformu. Līdz ar to Parex Asset Management pārvaldītie fondi tiks piedāvāti plašākam investoru klāstam un būs pieejami globālās HSBC platformas klientiem visā pasaulē. HSBC ir viena no lielākajām finanšu un bankas pakalpojumu institūcijām pasaulē un tā ir pārstāvēta 82 valstīs.

Savukārt Parex Asset Management saviem klientiem varēs piedāvāt vairāk kā 11 000 globālo investīciju fondu, kas tiek tirgoti ar HSBC platformas starpniecību, kas ievērojami paplašinās investīciju iespējas un veicinās PAM investīciju pakalpojumu spektra attīstību.

Daniels Brukners (Daniel Brückner), HSBC Securities Services (Vācija), sacīja: “Minētais līgums starp HSBC un Parex Asset Management pierāda, ka mūsu piedāvātais pakalpojums saistībā ar investīciju fondu tirdzniecības organizēšanu ir ļoti veiksmīgs, un iespējams Eiropā tam nav līdzvērtīgu. Mums ir liels prieks, ka varam pievienot Parex fondus mūsu platformas produktu klāstam.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Parex fondu ieguldījumu apliecības varnopirkt par pilnu summu

Ieva Mārtiņa [email protected], 05.04.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iegādājoties Parex fondus, ieguldījumu apliecības tiek emitētas ar precizitāti līdz četrām zīmēm aiz komata. Līdz ar to kļūst iespējams Parex ieguldījumu fondus iegādāties par jebkādu summu, kas būtiski atvieglo fondu iegādes procesu, padarot to ērtāku klientiem, Db informēja Parex bankā. Parex fondus pārvalda Parex Asset Management (PAM), kura Latvijā reģistrēto ieguldījumu fondu apjoms 2005.gadā ir pieaudzis par 140%, līdz 39,3 miljoniem latu, bet Parex fondu tirgus daļa sasniegusi 48%, nodrošinot līderpozīcijas Latvijas tirgū. PAM pārvalda vairākus fondus: Parex Konservatīvais fonds, Parex Austrumeiropas obligāciju fonds,Parex Sabalansētais fonds, Parex Austrumeiropas sabalansētais fonds, Parex Baltijas nekustamā īpašuma fonds, Parex Baltijas jūras akciju fonds un Parex Krievijas akciju fonds.

Komentāri

Pievienot komentāru