Finanses

Jauna LATEKO Bankas norēķinu grupa uzņēmējiem

Inguna Šķepaste [email protected], 25.09.2003

Jaunākais izdevums

Turpinot paplašināt klientu apkalpošanas centru tīklu, LATEKO Banka ir atvērusi jaunu norēķinu grupu Rīgā, Lubānas ielā 84/86, šogad pēc skaita devīto. Jaunā norēķinu grupa specializējas uzņēmumu apkalpošanā un atrodas Latvijā pirmā apvienotā muitas kontroles punkta teritorijā, un ir pieejama visiem tā apmeklētājiem. Norēķinu grupā uzņēmēji var kārtot muitas un nodokļu maksājumus par īpaši saistošiem tarifiem, kā arī veikt valūtas maiņu, atvērt norēķinu kontus, saņemt citus kases un norēķinu pakalpojumus, noformēt OCTA polises. LATEKO Banka piedāvā norēķinu un finanšu pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem visā Latvijā vairāk kā 55 norēķinu grupās un 5 filiālēs. Saskaņā ar Latvijas Komercbanku Asociācijas veidoto reitingu, pēc aktīvu lieluma LATEKO Banka augusta beigās bija piektā lielākā komercbanka Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lateko Bankas darba rezultāti 2005.gada pirmajā pusgadā

Valters Paiders [email protected], 21.07.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS LATEKO BANKA šā gada pirmā pusgada peļņa bija 3,530 milj. latu, kas ir 1.99 reizes vairāk kā aizvadītā gada pirmā pusgada laikā. Bankas aktīvi jūnija beigās bija 247,225 milj.latu, aktīvi pārvaldīšanā – 94,205 milj.latu. Noguldījumu apjoms bija 165,833 milj. latu, kredītu – 106,125 milj. latu. Bankas kapitāls un rezerves sasniedza 19,047 milj. latu.

LATEKO BANKA piedāvā norēķinu un finanšu pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem visā Latvijā 60 norēķinu grupās un 6 filiālēs, kā arī attālināti, izmantojot interneta un mūsdienu tehnoloģiju iespējas. Tuvāka informācija par LATEKO BANKU pieejama: http://www.lateko.lv .

Nozīmīgāko 2005.gada 1.pusgada notikumu apskats

• Pieņemts lēmums par AS “LATEKO BANKA” pamatkapitāla palielināšanu.
• Starptautiskais banku nozares žurnāls “The Banker” otro gadu pēc kārtas LATEKO BANKU ir iekļāvis starp 50 straujāk augošām bankām Centrāleiropas reģionā. LATEKO BANKA ir ieņēmusi visaugstāko rādītāju no Latvijas bankām, ierindojoties 25 vietā.
• LATEKO BANKA uzsāka piedāvāt automātisko rēķinu apmaksu (tiešo debetu) dažādu regulāru maksājumu veikšanai.
• LATEKO BANKA atvēra jaunas norēķinu grupas Rīgā un Liepājā.
• LATEKO BANKA sāka piedāvāt privātpersonām VIVA karti – maksājumu karti ar kredītu preču un pakalpojumu iegādei.
• LATEKO BANKA uzsāka norēķinu karšu - debetkaršu Maestro un kredītkaršu MasterCard Standard, Gold un Bussiness – izsniegšanu Lielbritānijas sterliņu mārciņās.
• LATEKO BANKA paplašināja elektroniskās valūtas maiņas un tirdzniecības sistēmas LATEKO Trade iespējas un tagad piedāvā slēgt valūtas maiņas darījumus maržinālajos kontos.
• LATEKO BANKA pofesionālajiem valūtas tirgus dalībniekiem sāka piedāvāt jaunu tirdzniecības platforma LATEKO PRIME FOREX.
• LATEKO BANKA atvēra pārstāvniecību Baltkrievijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biežāk uzdotie jautājumi

Latvijas Banka / eiro.lv, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad Latvijā ieviesīs eiro?

Oficiālais eiro ieviešanas mērķa datums ir 2014. gada 1. janvāris. Šobrīd Latvijas valsts iestādes veic visus sagatavošanās darbus, kas nepieciešami eiro ieviešanas nodrošināšanai, un tā ieteicams rīkoties arī uzņēmējiem.

Kā naudas maiņu padarīt sev vieglāku un ērtāku?

Visērtākais veids - bezskaidras naudas maiņa. Tādēļ vēl pirms eiro ieviešanas ieteicams latu skaidrās naudas uzkrājumus pārskaitīt bankas kontā. Visa latu kontos noguldītā vai uzkrātā nauda eiro ieviešanas dienā automātiski un bez maksas tiks konvertēta eiro.

Vai saistībā ar latu nomaiņu pret eiro ir sagaidāma cenu celšanās?

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO Banka piedāvā jaunu valūtu maiņas un tirdzniecības sistēmu

Ainars Sedlenieks [email protected], 15.09.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LATEKO Banka piedāvā jaunu un mūsdienīgu elektronisko valūtu maiņas un tirdzniecības sistēmu LATEKO Trade. Tā jūtami uzlabo to uzņēmumu un personu darbu, kas ikdienas biznesa darījumos bieži izmanto valūtu konvertācijas pakalpojumus. Ar LATEKO Trade palīdzību var samazināt valūtu konvertācijas veikšanas laiku, uzzināt tekošos valūtu kursus, noslēgt valūtas maiņas darījumus ar visdažādākajiem valūtu piegādes termiņiem un apmaiņas noteikumiem (TOD, TOM, SPOT, FORWARD, SWAP). LATEKO Bankas Dīlinga pārvaldes Projektu nodaļas vadītājs Aleksandrs Fedosejevas atzīmē, ka: “Jaunā sistēma LATEKO Trade ļauj veikt valūtu pirkšanas/pārdošanas darījumu dažu sekunžu laikā no jebkuras vietas, kur ir pieejams internets. LATEKO Trade sistēmā tiek izmantoti visjaunākie informācijas aizsardzības principi, kas veido daudzpakāpju drošības sistēmu. LATEKO Trade sistēmas galvenās priekšrocības ir ērtums, ātrums un drošums. Bez tam, sistēmas ietvaros pieejamais operāciju klāsts papildinās.” LATEKO Banka piedāvā norēķinu un finanšu pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem visā Latvijā 55 norēķinu grupās un 6 filiālēs, kā arī attālināti, izmantojot interneta un mūsdienu tehnoloģiju iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Aiziet LATEKO BANKAS valdes priekšsēdētājs

Ieva Mārtiņa [email protected], 23.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"LATEKO BANKAS" valdes priekšsēdētājs Oskars Guļāns atstājis amatu bankā, liecina bankas paziņojums laikrakstā Latvijas Vēstnesis. LATEKO BANKAS Mārketinga un darba ar klientiem pārvaldes speciālists Ramils Db atzina, ka O. Guļāns no bankas valdes priekšsēdētāja amata aizgājis pēc paša vēlēšanās un bankā vairs nestrādā kopš 1.marta. Patlaban par "LATEKO BANKAS" valdes priekšsēdētāja vietas izpildītāju iecelta valdes locekle Irēna Skobeļeva. R. Kadirov atzina, ka LATEKO BANKA jau iesniegusi jaunā bankas valdes priekšsēdētāja kandidātu apstiprināšanai Finanšu un kapitāa tirgus komisijā. Viņš vēl neatklāja potenciālā bankas vadītāja vārdu — tas būs zināms pēctā apstiprināšanas FKTK. O. Guļāns "LATEKO BANKAS" valdes priekšsēdētājs bija vairāk nekā piecus gadus. Amatu mainījis arī "LATEKO BANKAS" līdzšinējais valdes loceklis Jurijs Šapurovs, kurš turpmāk būs bankas padomes priekšsēdētāja vietnieks, šajā amatā aizstājot Ēriku Rusbergu, kurš savukārt turpmāk būs bankas padomes loceklis. "LATEKO BANKA" ir dibināta 1992.gada aprīlī. Tās akcionāri ir Latvijas kompānijas un uzņēmēji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO BANKA sāk darbu Ogrē

Ainars Sedlenieks [email protected], 03.10.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LATEKO BANKA 3.oktobrī atver pirmo norēķinu grupu Ogrē, (t.c.”ELVI”). LATEKO BANKAS Mārketinga un darba ar klientu pārvaldes vadītājs teic: “Uzsākot darbu Ogrē, ceram gūt tikpat lielu popularitāti ogrēniešu un pilsētas viesu vidū, kā tas ir citviet Latvijā, kur piedāvāto pakalpojumu klāstu un demokrātiskos tarifus ir augstu novērtējuši gan esošie bankas klienti, gan apmeklētāji, kuri LATEKO BANKĀ iegriežas regulāri, kārtojot nepieciešamās finanšu un darījumu operācijas.” Ogres norēķinu grupā apmeklētāji varēs norēķināties par komunālajiem pakalpojumiem, mainīt valūtu, kārtot muitas, nodokļu un LATEKO Līzinga maksājumus, veikt pārskaitījumus, norēķinu karšu lietotāji varēs izņemt skaidru naudu. Tuvākā mēneša laikā piedāvājamo pakalpojumu klāsts tiks paplašināts – uzsākta norēķinu kontu atvēršana un apkalpošana, depozītnoguldījumu pieņemšana. u.c. uzņēmēju un iedzīvotāju pieprasīti pakalpojumi. Ogres iedzīvotājiem LATEKO BANKA ir sarūpējusi īpašu dāvanu un informē, ka pirmo mēnesi Ogres norēķinu grupā Lattelekom, TELE2, LMT, Latvenergo un Latvijas Gāzes rēķinus varēs apmaksāt bez bankas komisijas maksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lateko banka atver norēķinu grupu Rīgas «Debesmannā»

Ieva Mārtiņa [email protected], 27.12.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot paplašināt klientu apkalpošanas centru tīklu, Lateko banka Rīgā, 27.decembrī tirdzniecības centrā «Debesmanna» atver norēķinu grupu. Jaunajā norēķinu grupā Rīgas «Debesmannā» klienti varēs norēķināties par komunālajiem pakalpojumiem, mainīt valūtu, kārtot muitas, nodokļu un Lateko Līzinga maksājumus, veikt pārskaitījumus bez konta atvēršanas, norēķinu karšu lietotāji varēs izņemt skaidru naudu. Lateko bankas «Debesmannas» norēķinu grupa atvērta visu nedēļu. Lateko banka piedāvā norēķinu un finanšu pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem visā Latvijā 58 norēķinu grupās un 6 filiālēs, kā arī attālināti, izmantojot interneta un mūsdienu tehnoloģiju iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO BANKAS provizoriskā peļņa pērn - 5,795 milj. LsLs

Ieva Mārtiņa [email protected], 17.01.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LATEKO BANKA 2005.gada provizoriskā peļņa bija 5,795 milj. latu, Db informēja bankā. Tādējādi provizoriski, pērnā gada peļņa ir nedaudz lielāka kā gadu iepriekš. Bankas auditētā 2004.gada peļņa bija 5,203 milj.latu. Bankas aktīvi decembra beigās bija 264,991 milj.latu, aktīvi pārvaldīšanā – 58,378 milj.latu. Noguldījumu apjoms bija 172,855 milj. latu, kredītu – 109,336 milj. latu. Bankas kapitāls un rezerves sasniedza 21,068 milj. latu. Pērn bankas nozīmīgākie notikumu vidū bija pamatkapitāla palielināšana no 12 249 928 Ls līdz 15 499 928 Ls. LATEKO BANKA uzsāka piedāvāt automātisko rēķinu apmaksu (tiešo debetu) dažādu regulāru maksājumu veikšanai, banka atvēra jaunas norēķinu grupas un filiāles Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā, Liepājā, Ogrē, kā arī pārstāvniecību Baltkrievijā. Kopumā LATEKO BANKA piedāvā norēķinu un finanšu pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem visā Latvijā 67 norēķinu grupās un 9 filiālēs. LATEKO BANKA sāka piedāvāt privātpersonām VIVA karti – maksājumu karti ar kredītu preču un pakalpojumu iegādei, uzsāka norēķinu karšu - debetkaršu Maestro un kredītkaršu MasterCard Standard, Gold un Bussiness – izsniegšanu Lielbritānijas sterliņu mārciņās. LATEKO BANKA pērn novembra beigās bija 11. vietā 23 banku vidū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO Banka piedāvā jaunu valūtu maiņas un tirdzniecības sistēmu

Inguna Šķepaste [email protected], 17.09.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LATEKO Banka piedāvā jaunu un mūsdienīgu elektronisko valūtu maiņas un tirdzniecības sistēmu LATEKO Trade. Tā jūtami uzlabo to uzņēmumu un personu darbu, kas ikdienas biznesa darījumos bieži izmanto valūtu konvertācijas pakalpojumus, informē bankā. Ar LATEKO Trade palīdzību var samazināt valūtu konvertācijas veikšanas laiku, uzzināt tekošos valūtu kursus, noslēgt valūtas maiņas darījumus ar visdažādākajiem valūtu piegādes termiņiem un apmaiņas noteikumiem (TOD, TOM, SPOT, FORWARD, SWAP). LATEKO Bankas Dīlinga pārvaldes Projektu nodaļas vadītājs Aleksandrs Fedosejevas atzīmē: «Jaunā sistēma LATEKO Trade ļauj veikt valūtu pirkšanas/pārdošanas darījumu dažu sekunžu laikā no jebkuras vietas, kur ir pieejams internets. LATEKO Trade sistēmā tiek izmantoti visjaunākie informācijas aizsardzības principi, kas veido daudzpakāpju drošības sistēmu. LATEKO Trade sistēmas galvenās priekšrocības ir ērtums, ātrums un drošums. Bez tam, sistēmas ietvaros pieejamais operāciju klāsts papildinās.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO BANKA atver norēķinu grupu Duntes ielā

Ainars Sedlenieks [email protected], 22.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LATEKO BANKA 23. februārī atver jaunu norēķinu grupu Rīgā, Duntes ielā 60 (Sarkandaugava). Jaunajā norēķinu grupā klienti varēs norēķināties par komunālajiem pakalpojumiem, mainīt valūtu, kārtot muitas, nodokļu un LATEKO Līzinga maksājumus, veikt pārskaitījumus bez konta atvēršanas, norēķinu karšu lietotāji varēs izņemt skaidru naudu. Sākotnēji norēķinu grupa Duntes ielā 60 būs atvērta no pirmdienas līdz piektdienai no plkst. 9.00 līdz plkst. 18.00. Vēlāk šīs norēķinu grupas darba laiku ir paredzēts pagarināt. LATEKO BANKA piedāvā norēķinu un finanšu pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem visā Latvijā 58 norēķinu grupās un 6 filiālēs, kā arī attālināti, izmantojot interneta un mūsdienu tehnoloģiju iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO BANKAS darba laiki svētku dienās

Ainars Sedlenieks [email protected], 21.06.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS "LATEKO BANKA" informē par saviem darba laikiem pirmsvētku un svētku dienās: * 22.jūnijā LATEKO BANKAS filiāles un norēķinu grupas strādās saīsinātu (par stundu) darba laiku. * 23.jūnijā LATEKO BANKAS filiāļu un norēķinu grupas strādās un to darba laiks ir pieskaņots tirdzniecības centru darba laikiem. * 24.jūnijā LATEKO BANKAS filiāles un norēķinu grupas nestrādās. LATEKO BANKAS centrālais birojs 22.jūnijā būs atvērts līdz 17.00 un nestrādās 23.un 24.jūnijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO BANKA aicina pensiju un pabalstu saņēmējus atvērt kontus bankā

Ieva Mārtiņa [email protected], 09.06.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot no 1. jūlija Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) pabalstus un atlīdzības pārskaitīs uz bankas vai pasta norēķinu sistēmas kontu. Atgādinām ka, lai neaizkavētos pabalsta vai atlīdzības izmaksa, neatlieciet norēķinu konta atvēršanu. Tā numurs VSAA ir jāpaziņo līdz 2005.gada 15.jūnijam. Lai atvērtu norēķinu kontu LATEKO BANKĀ līdzi jāņem ir pase. Norēķinu konts “LATEKO BANKA” tiek atvērts bez maksas; norēķinu konta apkalpošana ir bez maksas; skaidras naudas iemaksa un izmaksa latos ir bez maksas. Bez tam bez maksas tiek izsniegta debetkarte Maestro un pieslēgta internetbanka. LATEKO BANKĀ iedzīvotāji var apmaksāt komunālo pakalpojumu rēķinus pēc izdevīgiem tarifiem. LATEKO BANKA konta numuru VSAA paziņos pati.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO BANKA atver norēķinu grupu Purvciemā

Ainars Sedlenieks [email protected], 12.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LATEKO BANKA 12.maijā atver jaunu norēķinu grupu Rīgā, Purvciema ielā 35 (t.c. “Beta”). Jaunajā norēķinu grupā klienti varēs norēķināties par komunālajiem pakalpojumiem, mainīt valūtu, kārtot muitas, nodokļu un LATEKO Līzinga maksājumus, veikt pārskaitījumus bez konta atvēršanas, norēķinu karšu lietotāji varēs izņemt skaidru naudu. Jaunā norēķinu grupa Purvciema ielā 35 būs atvērta no pirmdienas līdz piektdienai no plkst. 10.00 līdz plkst. 19.00, sestdienās no plkst. 10 līdz plkst.14. LATEKO BANKA piedāvā norēķinu un finanšu pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem visā Latvijā 60 norēķinu grupās un 6 filiālēs, kā arī attālināti, izmantojot interneta un mūsdienu tehnoloģiju iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Liela daļa pirkumu aizvien notiek skaidrā naudā

Anda Asere, 09.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nereti cilvēki atsakās no pirkuma, ja par to nav iespējams norēķināties ar maksājumu karti, taču joprojām liela daļa darījumu notiek skaidrā naudā

66% Latvijas iedzīvotāju atzinuši, ka elektronisko norēķinu trūkums tiem ir licis atteikties no kādu pakalpojumu izmantošanas vai pirkuma, liecina Swedbank veiktais pētījums. Savukārt vairāk nekā 70% analizēto uzņēmumu pēc karšu norēķinu ieviešanas uzlabojušies peļņas rādītāji un pieaudzis apgrozījums.

Maksājumi pieaug

2015. gadā Latvijā par 8% pieauga bezskaidras naudas darījumu skaits, liecina Bigbank un Banku augstskolas pētījums. Tas saskan ar kopējo tendenci pasaulē, kur katru gadu vērojams pieaugums vidēji par 5%. Pētījums parāda, ka patērētāji, izvēloties savas finanses pārvaldīt elektroniski, meklē ērtākus risinājumus, kā to īstenot, kas ne vienmēr ir tradicionālo banku piedāvātās maksājumu kartes vai internetbanku pārskaitījumi – alternatīvi bezskaidras naudas norēķini kopumā veido jau ap 10% no visa bezskaidras naudas operāciju apjoma. «Tagad, kad digitalizācijas procesi un tehnoloģiju ieplūšana finanšu jomā ir straujāka nekā jebkad iepriekš, mazām, specializētām finanšu institūcijām ir vienkāršāk pielāgoties mainīgajam klientu pieprasījumam. Par to liecina arī mobilo maksājumu risinājumu augstais pieprasījums,» uzsver Artis Bērziņš, Bigbank Latvijas filiāles vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO BANKA 1.ceturksnī 1.8 reizes kāpina peļņu

Ieva Mārtiņa [email protected], 14.04.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“LATEKO BANKA” šogad pirmajā ceturksnī nopelnījusi 2,435 milj.latu, kas ir 1.78 reizes vairāk nekā attiecīgajā laika posmā pērn, Db informēja bankā. Bankas aktīvi marta beigās bija 258,265 milj. latu, aktīvi pārvaldīšanā – 87,918 milj.latu. Noguldījumu apjoms bija 214,671 milj. latu, kredītu – 97,042 milj. latu. Bankas kapitāls un rezerves sasniedza 17,919 milj. latu. “Pirmajā ceturksnī sasniegtie rezultāti ir pārspējuši pat cerēto gan uzrādītās peļņas, gan ieviesto pakalpojumu ziņā. Bankas izvēlētā politika, piedāvājot jaunus un mūsdienīgus pakalpojumus, kā arī demokrātiskus tarifus, ļāvusi piesaistīt jaunus lietotājus un klientus gan biznesa vidē, gan arī starp privātpersonām,” atzīmēja LATEKO BANKAS valdes priekšsēdētājs Sergejs Gusarovs. Šogad pirmo trīs mēnešu laikā “LATEKO BANKA” audzējusi pamatkapitālu no 12 249 928 LVL līdz 15 452 723 LVL. LATEKO BANKA uzsāka piedāvāt automātisko rēķinu apmaksu (tiešo debetu) dažādu regulāru maksājumu veikšanai, banka atvērusi jaunas norēķinu grupas Rīgā un Liepājā. Tāpat uzsāka norēķinu karšu - debetkaršu Maestro un kredītkaršu MasterCard Standard, Gold un Bussiness – izsniegšanu Lielbritānijas sterliņu mārciņās. Vēl LATEKO BANKA sāka piedāvāt privātpersonām VIVA karti – maksājumu karti ar kredītu preču un pakalpojumu iegādei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Brovi Holding AB grib piedzīt miljons latu no Latvijas

Miks Stroža [email protected], 08.03.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas valstij draud jauns arbitrāžas process — Zviedrijas firma Brovi Holding AB gatavojas celt prasību par apmēram miljons latu piedziņu. Brovi Holding AB īpašniece un direktore Elisbete Okesone (Elisabet Akesson) sarunā ar Db atklāja, ka šonedēļ sazināsies ar savu advokātu un lūgs sākt gatavot dokumentus arbitrāžas procesam Stokholmas Arbitrāžas tiesā. Prasība tiks celta pret Privatizācijas aģentūru un Latvijas valsti. «Privatizācijas aģentūra rīkojas valsts vārdā un nav pienācīgi pildījusi savus pienākumus,» skaidro E. Okesone. Viņa uzskata, ka atbilstoši Latvijas likumiem nomas līgumam par viesnīcas Eurolink aizņemtajām telpām viesnīcā Rīga, Aspazijas bulvārī, 3. stāvā jau sen vajadzēja būt reģistrētām Zemes grāmatā. Uzņēmuma izredzes uzvarēt E. Okesone vērtē kā ļoti labas. «Visi mūsu argumenti ir atrunāti dokumentos un likumos. Mēs tikai pildījām līgumu un samaksājām īri,» uzsver kompānijas direktore. Viņasprāt, šādi tiesu strīdi izpaliktu, ja būtu ievēroti likumi. Privatizācijas aģentūras sabiedrisko attiecību pārstāvis Tālis Linkaitis nekādus komentārus par gaidāmo arbitrāžas procesu nesniedza. Db jau vairākkārt rakstīja, ka Eurolink nomāja telpas viesnīcas Rīga 3. stāvā, taču, mainoties viesnīcas īpašniekiem, uzņēmums no šīm telpām pagājušā gada maijā un jūnijā bija spiests faktiski aiziet. Jautāta par Lateko bankas prasību par 168 tūkst. Ls piedziņu, E. Okesone atzīmēja, ka pēdējais, kas viņu šokējis — tiesu lemj tā pati tiesnese, kas uzlika arestu īpašumiem un atbalstīja bankas lūgumu apķīlāt abas viesnīcas. Zviedrijā strigti noteikts, ka lietu skata tiesnesis, kas nav nekādā veidā ar to saistīts. Vēl zviedru kompānijas īpašniecei nav skaidrs, uz kāda pamata tiesa noraidījusi atbildētāju lūgumu pieaicināt kā trešo personu kādreizējo telpu Aspazijas bulvārī īpašnieku Hotel Investments. Patlaban viesnīcas Rīga īpašnieks ir Lateko banka, ar kuru Hotel Investments noslēdza atgriezeniskā līzinga ( darījumu uz 10 - 15 gadiem. Lateko banka kā īpašnieks reģistrēta 2002. gada novembrī, bet Brovi Holding AB pirmos signālus par šo faktu saņēmuši tikai 2003. gada maijā. Tajā pat laikā saņemti rēķini no Hotel Investments par 11 tūkst. latu par maiju un vēlāk arī jūniju, kuri nomaksāti uz spēkā esošā nomas līguma pamata. Savukārt Lateko banka prasa nodrošināt prasību par īres maksu, kas nav saistīta ar šo līgumu un kuru banka vēlas piedzīt, pretendējot uz sevis nosacītu maksu. «No Lateko bankas nevienu rēķinu neesam saņēmuši līdz pat šim brīdim, bet, kad gribam pieaicināt Hotel Investments, lai noskaidrotu situāciju, tiesa to noraida,» nesaprot E. Okesone. Par Lateko prasības summu, 168 tūkst. latu, firma uzzinājusi tikai no tiesas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Tirdzniecības platforma LATEKO PRIME FOREX profesionālajiem valūtas tirgus dalībniekiem

Ainars Sedlenieks [email protected], 07.06.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LATEKO BANKA ir papildinājusi valūtas tirdzniecības jomā piedāvājamo pakalpojumu klāstu. Profesionālajiem tirgus dalībnieki, kuri ikdienā īpaši aktīvi un lielos apjomos pērk un pārdod visdažādākā veida valūtas, banka ir sākusi piedāvāt jaunu īpaši viņu vajadzībām piemērotu tirdzniecības platformu valūtu konvertācijai starpbanku valūtas tirgū - LATEKO PRIME FOREX. Ar šīs platformas palīdzību var veikt valūtu tirdzniecības operācijas no pirmdienas līdz piektdienai visu diennakti. Valūtu tirdzniecība notiek uz Today, Tomorrow, Spot, Forward noteikumiem, bez tam var tikt slēgtas valūtu mijmaiņas (Swap) operācijas. Platforma darbojas tiešsaistes (reālā laika) režīmā. LATEKO BANKAS Dīlinga produktu attīstības nodaļas vadītājs Aleksandrs Fedosejevs atzīmē, ka: “Pagājušajā gadā banka sāka piedāvāt elektronisko valūtu maiņas un tirdzniecības sistēmu LATEKO Trade, kas tika izstrādāta balstoties uz to uzņēmumu un privātpersonu darbu, kas ikdienas biznesa darījumos bieži izmanto valūtu konvertācijas pakalpojumus. Savukārt jaunā LATEKO PRIME FOREX platforma tapa vadoties no banku un lielo finanšu darījumu kompāniju darba specifikas. Tādējādi uz šo brīdi LATEKO BANKA nodrošina valūtu maiņas iespējas atbilstoši ikvienas klientu grupas individuālajām vajadzībām, vai tā būtu privātpersonu, uzņēmums vai arī banka”

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

2004.gads Baltijas norēķinu karšu tirgū – pieauguma tendences saglabājas

Valters Paiders [email protected], 29.04.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2004.gadā Baltijas maksājumu karšu tirgus turpinājis pieaugt, visstraujāk palielinoties Lietuvā izsniegtajam norēķinu karšu skaitam, bet Igaunijas un Latvijas rādītājiem saglabājot iepriekšējo gadu pieauguma tendenci ar nelielu stagnācijas iezīmi.

Vienlaikus jāuzsver, ka tik strauju karšu skaita pieaugumu Lietuvā, kāds tas bija 2003.gadā (+46.79%), aizvadītajā – 2004.gadā Lietuva tomēr neuzrāda (+20.06%). Savukārt, Latvija ir vienīgā valsts, kurā karšu skaita pieauguma tempi, pēdējo piecu gadu retrospektīvā raugoties (no 2001.g.), aizvadītajā gadā bijuši viszemākie (+10.88%), 2003.gadā (+15.07%), bet 2001.gads Latvijā bija visstraujākais karšu skaita pieauguma ziņā (+ 40.63%).

Arī Igaunijai karšu skaita pieauguma rādītājos 2004.gads bijis nedaudz pieticīgāks (+6.59%) par 2003.gadu (+6.96%), tomēr attiecībā pret iedzīvotāju skaitu Igaunija no trijām Baltijas valstīm norēķinu karšu skaita ziņā joprojām saglabā nemainīgas līderpozīcijas. 2004.gadā Igaunijas rādītāji sasnieguši 0,97 kartes, kas liecina, ka faktiski katram šīs valsts iedzīvotājam makā ir kāda bankas norēķinu karte. Latvijā šis rādītājs 2004.gadā ir tikai 0,57 kartes uz iedzīvotāju, bet Llietuvā 0,70 kartes. Līdz 2002.gadam Latvija karšu skaita ziņā uz vienu iedzīvotāju stabili saglabāja otro vietu aiz Igaunijas, bet pēc 2002.gada Lietuva ir apsteigusi Latviju un turpina uzrādīt augošu tendenci.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO BANKA izsniedz norēķinu kartes sterliņu mārciņās

Ainars Sedlenieks [email protected], 01.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS”LATEKO BANKA” uzsākusi norēķinu karšu - debetkaršu Maestro un kredītkaršu MasterCard Standard, Gold un Bussiness – izsniegšanu Lielbritānijas sterliņu mārciņās. Šīs norēķinu kartes ir paredzētas to Lielbritānijā strādājošo Latvijas uzņēmumu darbiniekiem, kuru atalgojums tiek aprēķināts un ieskaitīts sterliņu mārciņās. Bez tam šāda karte ir izdevīga gadījumos, kad privātpersonas uzturēšanos Lielbritānijā (studijas, mācības, prakse) atbalsta tuvinieki Latvijā. Galvenā priekšrocība ir tā, ka norēķinu kartes lietotājam nerodas valūtas konvertācijas izdevumi, nauda uz kartes ir pieejama ātrāk nekā veicot pārskaitījumu. Pašlaik LATEKO BANKA norēķinu kartes izsniedz latos, eiro, ASV dolāros un Lielbritānijas sterliņu mārciņās. LATEKO BANKA piedāvā norēķinu un finanšu pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem visā Latvijā 57 norēķinu grupās un 6 filiālēs, kā arī attālināti, izmantojot interneta un mūsdienu tehnoloģiju iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO Banka atver norēķinu grupu

Inguna Šķepaste [email protected], 16.03.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc rekonstrukcijas un paplašināšanās rīt, 16.martā, sāks darboties LATEKO Bankas norēķinu grupu Rīgā, Valdeķu ielā 56. Norēķinu grupa tagad ir kļuvusi plašāka un ērtā, tā atrodas tirdzniecības centrā «Nelda». Paplašinātajā norēķinu grupā Valdeķu ielā 56 iedzīvotāji un uzņēmēji varēs norēķināties par komunālajiem maksājumiem, mainīt valūtu, kārtot muitas, nodokļu un LATEKO līzinga maksājumus, veikt pārskaitījumus bez konta atvēršanas, kā arī iesniegt pieteikumus preču un pakalpojumu nomaksas kartes Maestro Preču karte saņemšanai. LATEKO Banka piedāvā norēķinu un finanšu pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem visā Latvijā 56 norēķinu grupās un 6 filiālēs, kā arī attālināti, izmantojot interneta un mūsdienu tehnoloģiju iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO Banka 4. vietā starp straujāk augošajām bankām Centrāleiropā

Inguna Šķepaste [email protected], 01.03.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais banku nozares žurnāls The Banker LATEKO Banku ir atzinis par ceturto straujāk augošo banku Centrāleiropas reģionā. Šī ir pirmā The Banker šāda veida analīze par straujāk augošajām bankām Eiropā. LATEKO Bankas prezidents Oskars Guļāns: «Esam iepriecināti par The Bankers sniegto atzinību. LATEKO Banka dinamiskās izaugsmes pamatā ir īpašas uzmanības pievēršana bankas tehnoloģiju attīstībai, bankas piedāvāto pakalpojumu klāsta paplašināšanā un kvalitātes celšanā. To ir novērtējuši mūsu pakalpojumu lietotāji — uzņēmumi un privātpersonas, īpaši, norēķinu un maksājumu, valūtas operāciju un investīciju pakalpojumu jomā». LATEKO Banka piedāvā norēķinu un finanšu pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem visā Latvijā 56 norēķinu grupās un 6 filiālēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO banka atver norēķīnu grupu Jēkabpilī

Inguna Šķepaste [email protected], 14.10.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS LATEKO banka Jēkabpilī ir atvērusi pirmo norēķinu grupu Vienības ielā 1a («Mego»). Jaunajā norēķinu grupā Jēkabpilī klienti var norēķināties par komunālajiem pakalpojumiem, mainīt valūtu, kārtot muitas, nodokļu un LATEKO Līzinga maksājumus, veikt pārskaitījumus bez konta atvēršanas, norēķinu karšu lietotāji var izņemt skaidru naudu. AS LATEKO banka piedāvā norēķinu un finanšu pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem visā Latvijā 56 norēķinu grupās un 6 filiālēs, kā arī attālināti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO Banka atver norēķinu grupu Daugavpilī

Inguna Šķepaste [email protected], 08.04.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot paplašināt klientu apkalpošanas centru tīklu, LATEKO Banka Latvijas otrā lielākajā pilsētā Daugavpilī 8. aprīlī atver jaunu norēķinu grupu 18. Novembra ielā 136. Jaunajā Daugavpils norēķinu grupā klienti varēs norēķināties par komunālajiem pakalpojumiem, mainīt valūtu, kārtot muitas, nodokļu un LATEKO līzinga maksājumus, veikt pārskaitījumus bez konta atvēršanas, norēķinu karšu lietotāji varēs izņemt skaidras naudas līdzekļus. LATEKO Banka piedāvā norēķinu un finanšu pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem visā Latvijā 57 norēķinu grupās un 6 filiālēs, kā arī attālināti, izmantojot interneta un mūsdienu tehnoloģiju iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO banka atver jaunu norēķinu grupu

Inguna Šķepaste [email protected], 17.12.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LATEKO banka 18. decembrī atver jaunu norēķinu grupu Rīgā A.Briāna ielā 9 (t.c. «Optima»). Jaunajā norēķinu grupā klienti varēs norēķināties par komunālajiem pakalpojumiem, mainīt valūtu, kārtot muitas, nodokļu un LATEKO Līzinga maksājumus, veikt pārskaitījumus bez konta atvēršanas, norēķinu karšu lietotāji varēs izņemt skaidru naudu. LATEKO banka piedāvā norēķinu un finanšu pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem visā Latvijā 57 norēķinu grupās un 6 filiālēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar pirmā bezkontakta norēķinu termināļa uzstādīšanu ātrās apkalpošanas restorānā Wok to Walk (Aspazijas bulvārī, Rīgā), Swedbank uzsāk bezkontakta norēķinu sistēmas ieviešanu Latvijā.

Jau šoruden ikvienam Latvijas iedzīvotājam būs iespēja saņemt jaunu maksājumu karti ar bezkontakta norēķinu tehnoloģiju. Šis jauninājums ļaus norēķināties par nelieliem pirkumiem līdz 10 eiro, neievadot PIN kodu, bet vienkārši pietuvinot karti norēķinu terminālim. Pirmās Swedbank bezkontakta norēķinu kartes gaidāmas vasarā, savukārt jau šobrīd visas jaunās karšu norēķinu pieņemšanas ierīces tirgotājiem tiek izsniegtas ar bezkontakta norēķinu iespēju.

«Jaunā bezkontakta tehnoloģija, kas sekmīgi ieviesta arī citās pasaules valstīs, ļauj veikt maksājumus, vienkārši nopīkstinot karti. Tas ietaupīs laiku gan pircējiem, gan pārdevējiem, jo tagad, veicot 6 no 10 pirkumiem, atliks tikai pietuvināt maku maksājumu terminālim, līdzīgi, kā to esam pieraduši darīt sabiedriskajā transportā, lietojot e-talonu. Domāju, ka gada laikā šāda karte būs vismaz katram otrajam iedzīvotājam un tas būs lielisks pamudinājums padarīt mūsdienīgākas norēķinu sistēmas arī tirgotājiem visā Latvijā,» stāsta Reinis Rubenis, Swedbank valdes loceklis un Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO Banka Rēzeknē strādās plašākās telpās

Inguna Šķepaste [email protected], 25.08.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc paplašināšanas darbu ērtākās telpās sākusi LATEKO Bankas Rēzeknes norēķinu grupa Atbrīvošanas alejā 142a. Rēzeknes norēķinu grupā klienti var norēķināties par komunālajiem maksājumiem, mainīt valūtu, kārtot muitas, nodokļu un LATEKO līzinga maksājumus, veikt pārskaitījumus bez konta atvēršanas. LATEKO Banka piedāvā norēķinu un finanšu pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem visā Latvijā 55 norēķinu grupās un 6 filiālēs.

Komentāri

Pievienot komentāru