Jaunākais izdevums

Citāts no Valērija Kargina runas pēc akcionāru pilnsapulces: "Daži vārdi par 2008.gada budžetu. Gads mums nebūs no vieglajiem. Latvijā mēs turpināsim strādāt kadru deficīta un pieaugošas konkurences apstākļos. Vidējais bruto algu un prēmiju līmenis bankā 2007.gada laikā ir audzis par 28%."

Parex bankas prezidenta un valdes priekšsēdētāja Valērija Kargina runa preses konferencē pēc akcionāru pilnsapulces:

"Cienījamās dāmas un godātie kungi!

Mūsu peļņa 2007. - atskaites gadā, ja neskaita ēku pārdošanas 2006.gadā, ir pieaugusi par 38%. Mēs esam nopelnījuši 57 miljonus eiro.

Mūsu aktīvi ir auguši par 35%, sasniedzot 4,5 miljardus eiro. Aktīvu pieauguma vidējais temps ar 30% gadā turpinās jau sešus gadus.

Ja turpinām runāt par galvenajiem skaitļiem, jāmin, ka 2007.gadā mēs esam samaksājuši nodokļos 34 miljonus eiro. Mēs esam svarīgs ienākumu avots valstij.

Bankas pašu kapitāls un rezerves gada laikā palielinājies par 13% un ir 309 miljoni eiro.

Bankas ienākumi pagājušajā gadā sadalījušies šādā veidā.

Kredīti. Galveno daļu no saviem ienākumiem – 52% no visa kopējā apjoma jeb 179 miljonus eiro – banka ir guvusi no kredītiem. Portfelis gada laikā ir palielinājies par 32% un sasniedzis 2,5 miljardus eiro. Vidējais mūsu kredītu portfeļa, kas izsniegts Latvijā, ienesīgums ir 7,5%.

Aizņēmumi, kas izsniegti Latvijas uzņēmumiem, 2007.gada beigās bija 1 miljards 663 miljoni eiro. Tie bija izsniegti šādām nozarēm: 29% - nekustamā īpašuma attīstība, 15% - transports un sakaru pakalpojumi, 10% - tirdzniecība.

Kredītu apjoms, kuru banka izsniegusi privātpersonām un uzņēmumiem no NVS valstīm, 2007.gadā ir praktiski divkāršojies un pārsniedzis 163 miljonus eiro. Ne mazāk dinamiski ir attīstījušās arī mūsu meitas līzinga kompānijas, kas aktīvi darbojas Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā, Azerbaidžānā un tagad arī Gruzijā. To kopējais līzinga portfelis 2007.gada beigās pārsniedza 153 miljonus eiro.

Ņemot vērā mūsu vēsturisko specializāciju, mēs pastāvīgi kāpinām kredītu portfeli transportā un enerģētikā. Kredītu apjoms, kas izsniegts šīm kompānijām, ir palielinājies no 340 miljoniem eiro 2006.gadā līdz 360 miljoniem eiro 2007.gadā. Šeit ir neierobežotas iespējas palielināt portfeli. Pēc nekustamā īpašuma tirgus apstāšanās uzņēmēji, paldies Dievam, aktīvi meklē naudas līdzekļu ieguldīšanas iespējas, bet Baltijas valstu ostas un valdības plāni enerģētikas jomā aizvien palielina mūsu darba apjomu.

Kredītu daļa, kas izsniegta privātpersonām, bankas kopējā portfelī veidoja 33%. Aizņēmumu apjoms, kuru banka ir izsniegusi mājsaimniecībām, gada laikā ir palielinājies par 37%, sasniedzot 826 miljonus eiro. 103 miljonus eiro no šīs summas veidojuši aizņēmumi, kas izsniegti ar kredītkartēm. Mēs pārliecinoši tuvojamies pašu izvirzītajam mērķim – kļūt par Latvijas kredītkaršu tirgus līderi.

14% jeb 48 miljonus eiro no kopējiem ienākumiem devušas komisijas maksas, kas iekasētas no klientu apkalpošanas.

Depozītu noguldījumu apjoms pieaudzis par vienu trešdaļu, sasniedzot 2,7 miljardus eiro. Piesaistīto privātpersonu noguldījumi ir sasnieguši 820 miljonus eiro, jeb gada laikā pieauguši par 36%. Klienti Latvijā un ārpus tās robežām pazīst mūs pirmām kārtām kā banku, kas ir ērta uzkrājumiem.

Pagājušajā gadā mēs veiksmīgi attīstījāmies Eiropas tirgos. Pie jau esošajām filiālēm Berlīnē un Stokholmā pievienojās Hamburga un Malme. Vācijā mēs esam veikuši sagatavošanas darbus maksājumu karšu emitēšanai, bet Zviedrijā jau esam uzsākuši to izdošanu. Mūsu izaugsmei Vācijā palīdzēja fakts, ka mēs esam uzņemti Vācijas noguldījumu garantiju fondā ar apjomu 1,5 miljoni eiro uz vienu noguldītāju. Tādējādi burtiski šī gada divu mēnešu laikā piesaistīto noguldījumu apjoms Vācijā pieaudzis līdz 115 miljoniem eiro. Savukārt Zviedrijā uz 31.decembri tas bija 40 miljoni eiro.

Mūsu darbības rādītāji Vācijas un Zviedrijas filiālēs, jo īpaši šī gada pirmajā ceturksnī, liecina, ka bankai ir neierobežotas iespējas attīstīt savus biznesu arī Vecajā Eiropā. Šajā gadā mūsu filiāles plāno piedāvāt klientiem kreditēšanas produktus. Tālāk mēs neizslēdzam iespēju iegādāties banku biznesu Vācijā.

2007.gadā labus rezultātus devuši menedžmenta pūliņi attīstīt attiecības ar austrumu kaimiņiem. Mēs centāmies nepazaudēt vēsturiskās saites ar uzņēmēju vidi Krievijā, Ukrainā, Azerbaidžānā un citās bijušās PSRS valstīs. Tur ir lauks lielai peļņai nākotnē. Jāatzīmē, ka 2007.gada laikā kopējais piesaistīto noguldījumu apjoms austrumu tirgos ir palielinājies vairāk nekā par 220 miljoniem eiro, vai turpat par 20%.

Kopumā Parex banka patlaban apkalpo 465 tūkstošus klientu. Pēdējā gada laikā klientu skaits palielinājies par 65 tūkstošiem. 190 tūkstoši privātpersonu un organizāciju savos ikdienas norēķinos lieto mūsu Interneta banku, kuras kopējais lietotāju skaits audzis par 41 tūkstoti.

Mēs turpinām diversificēt mūsu resursu bāzi. Sindicēto aizņēmumu un vērtspapīru daļa bankas resursu bāzē pirms gada bija 24%, bet tagad – 26%. Atskaites periodā bija piesaistīti trīs sindicētie kredīti. Nevaru necitēt vienu no sindikāta dalībniekiem, HSBC Bankas pārstāvi Džonu Starlingu: "Darījums tika noslēgts saspīlētos tirgus apstākļos. Tā veiksmes atslēga ir tiešs apliecinājums tirgus dalībnieku uzticībai Parex bankas vadībai un veiksmīgai tās darbībai finanšu tirgos."

Darbība vērtspapīru tirgū, valūtas tirgū, kā arī resursu un aktīvu pārvaldīšana mums ir devusi 33% no kopējiem ienākumiem jeb 113 miljonus eiro. Bankas vērtspapīru un akciju portfelis ir pieaudzis vairāk nekā par 8% un veido 790 miljonus eiro.

Mūsu meitas kompānija Parex Asset Management vēl aizvien ir lielākā un visdinamiskāk augošā aktīvu pārvaldīšanas kompānija Baltijā. Pagājušā gada jūnijā tā tika iekļauta Eiropas vadošo pārvaldītāju TOP 400. Kopējie komisiju ienākumi kompānijai Parex Asset Management gada laikā ir palielinājušies un sasnieguši 5,6 miljonus eiro, bet aktīvi pārvaldīšanā bija 0,7 miljardi eiro. Neraugoties uz konkurences saasināšanos, Parex Asset Management fondiem pieder 50% Latvijas tirgus daļas.

Vairāki Parex fondi pagājušajā gadā ir uzrādījuši labus rezultātus – Krievijas akciju fonds ir nopelnījis 36,9%. Tas ir vispelnošākais fonds kopš tā dibināšanas brīža. Bet par visienesīgāko fondu 2007.gadā ir kļuvis Ukrainas sabalansētais fonds, kura peļņa gada laikā ir 75,5%.

Parex pensiju plāni Latvijā turpina būt vieni no ienesīgākajiem ilgtermiņa perspektīvā – kopš darbības sākuma Parex Aktīvais plāns saviem klientiem ir devis 6,7% gadā un vēl aizvien ir otrs pelnošākais 2.līmeņa pensiju plāns.

2007.gadā mēs tirgū pieteicām jaunu kompāniju – Parex Dzīvība, kas sākusi piedāvāt dzīvības apdrošināšanas pakalpojumus. Jau pusgada laikā pēc darbības sākuma kompānijas tirgus daļa sasniedza 5%. Tuvāko divu gadu laikā kompānija spēs iekarot 15% Latvijas tirgus, kā arī sākt savu darbību kaimiņos – Lietuvā.

Veiksmīgi turpina strādāt mūsu meitas banka Šveicē. Tas nav pārāk liels, bet mums ienesīgs bizness. Pagājušā gada peļņa bija 2,4 miljoni Šveices franku.

Tas arī viss par to, kā mēs pelnām. Tomēr līdztekus bizness struktūrām, mēs esam attīstījuši arī atbalstošās struktūrvienības.

Pagājušā gada pavasaris kļuva par sākumu sarežģītai ekonomiskai situācijai ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē. Šajos apstākļos Parex bankas valde pieņēma lēmumu investēt ievērojamus līdzekļus riska pārvaldīšanas politikas uzlabošanā. Patlaban bankā ir izveidota neatkarīga, centralizēta risku pārvaldes direkcija, kurā strādā 30 augstas raudzes profesionāļi.

Banka pievērš pastiprinātu uzmanību likviditātes risku vadībai. Īpaši konservatīvu pieeju likviditātes jautājumiem banka pievērš kopš 2007.gada vasaras. Kredītrisku pārvaldīšanas sfērā ir panākta virkne uzlabojumu. Lai uzlabotu privātpersonām izsniegto kredītu risku pārvaldīšanu, banka ir optimizējusi skoringa sistēmu un kredītu politikas noteikumu automātisku pielietošanu.

Mūsu banka tradicionāli tiek atzīta par tirgus līderi anti money-loundering jomā. Parex tika iekļauts to nedaudzo Eiropas banku skaitā, kas tika izvēlētas dalībai tikties ar FATF prezidentu, lai apspriestu FATF 40 + 9 rekomendāciju ieviešanas procesu.

Noteikti jāatzīmē mūsu IT vadības speciālistu darbs. Mēs pastāvīgi investējam bankas informācijas sistēmu drošības nodrošināšanā. Augstais aizsardzības līmenis un labā speciālistu sagatavotība ļāva mums veiksmīgi pārdzīvot mēģinājumus iegūt no klientiem informāciju par pieslēgumu kodiem. Necieta neviens mūsu klients, neskatoties pat uz to, ka vairāki klienti sāka komunikāciju ar krāpniekiem un nodeva viņiem savus datus par Interneta bankas lietošanu.

Noslēgumā daži vārdi par 2008.gada budžetu. Gads mums nebūs no vieglajiem. Latvijā mēs turpināsim strādāt kadru deficīta un pieaugošas konkurences apstākļos. Vidējais bruto algu un prēmiju līmenis bankā 2007.gada laikā ir audzis par 28%. Turklāt mēs nemitīgi strādājam, lai veicinātu savu darbinieku motivāciju un paaugstinātu viņu personīgo ieinteresētību darba rezultātos.

Budžeta plāni nākošajam gadam ir šādi:

Kredītu portfelis palielināsies par 32%.

Depozītu noguldījumi bankā pieaugs par 25%.

Bankas aktīviem 2008.gada beigās jāsasniedz 5,2 miljardu eiro atzīmi, kas ir par 16% vairāk nekā gada sākumā.

Mūsu peļņa būs 48 miljoni eiro.

Šeit piedalās visa bankas vadība. Es vēlos jūs ar visiem iepazīstināt un palūgšu jums uzdot viņiem jautājumus preses konferences laikā vai pēc tās.

Mārtiņš Jaunarājs – atbild par kapitāla tirgus un investīciju jautājumiem.

Līga Puriņa – riska menedžmenta vadītāja.

Jānis Skrastiņš – Juridiskās direkcijas vadītājs.

Arnis Lagzdiņš – head of compliance.

Aleksandrs Kvasovs – vecākais viceprezidents klientu apkalpošanas jautājumos.

Guntis Beļavskis – klientu apkalpošana.

Vladimirs Ivanovs – NVS valstu tirgi.

Normunds Vigulis – bankas kases turētājs.

Ēriks Brīvmanis – finanšu direktors un IT vadītājs.

Vladislavs Skrebelis – transporta un enerģētikas sektora vadītājs bankā.

Paldies jums par uzmanību!"

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Racionāli lietojot bankas kapitālu un kredītu portfeli, pašreizējos apstākļos Parex banka var arī pelnīt. Tā intervijā laikrakstam Latvijas Avīze norāda viens no bankas bijušajiem īpašniekiem Valērijs Kargins.

Otrs lielākais bankas bijušais īpašnieks Viktors Krasovickis intervijā arī atzina, ka ir bijuši „neveikli izteikumi”, kad arī no valdības puses runāja par iespējamo Parex bankrotu. Viņš gan atzina, ka jutis valdības vēlmi palīdzēt.

“Redziet, mūsu lūgums valdībai bija palīdzības lūgums. Mēs nebijām domājuši nedz par akciju atdošanu, nedz nacionalizāciju. Spriedām, ka mums izpalīdzēs, un pēc tam aizņēmumu, uz kājām atkal nostājušies, valstij atdosim. Tā nauda, ko mums piedāvāja, bija kredīts ar gandrīz 25 procentiem gadā,” intervijā avīzei stāstīja V. Kargins.

"Tagad manai meitiņai ir divreiz vairāk tēta, bet trīsreiz mazāk naudas," komentējot pēdējo mēnešu notikumu ietekmi uz privāto dzīvi, sacīja V. Kargins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas valdībai atsakoties pārņemt 51?% Parex bankas akciju, tiktu atrasts cits veids, kā atrisināt šīs kompānijas finansiālās problēmas.

Tā intervijā Db apgalvo Parex bankas dibinātājs un ilggadējais valdes priekšsēdētājs Valērijs Kargins. Viņš arī uzsver, ka viņam un Viktoram Krasovickim attiecībā uz 51% akciju ir pirmpirkuma tiesības.

Kāds jūsu skatījumā ir iemesls tam, kāpēc bija nepieciešams valdības lēmums par 51% Parex bankas akciju nodošanu Latvijas Hipotēku un zemes bankas rīcībā?

Es esmu Parex vadītājs kopš 1987. gada, tātad - vairāk par 20 gadiem. Kad es gāju prom no komjaunatnes, lai kļūtu par Parex prezidentu, mani kritizēja un teica, ka nedrīkst nodarboties ar biznesu, ka tas viss būšot ļoti slikti. Kad veidoju valūtas maiņas punktus, man teica, ka tas esot briesmīgs solis, kas novedīšot pie neprognozējamiem rezultātiem. To pašu apgalvoja, kad Parex pārveidojām par banku, kad nopirkām Promstrojbank utt. Man visu dzīvi ir teikuši, ka es kaut ko daru nepareizi. Laika gaitā cilvēki tomēr pierāda savu lēmumu pareizību ar saviem darbiem. Bankas akcionāri līdz šim nav kļūdījušies būtisku lēmumu pieņemšanā. Uzskatu, ka lēmums par sadarbību ar valsti ir pareizs. Mēs dzīvojam ļoti mazā valstī, sestdien premjers Ivars Godmanis paziņoja, ka Parex veido būtisku daļu no valsts IKP, kas ir nozīmīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Kādreiz man šķita, ka vajadzētu iet politikā, un es to izmēģināju. Tagad vairs man tādu ilūziju nav – politikā es nepiedalīšos," intervijā Latvijas Avīzei norāda Parex bankas prezidents Valērijs Kargins.

"Es gribu noraidīt visas baumas arī par jebkāda veida finansiālu līdzdalību politiskajām partijām un jaunveidojamām politiskajām organizācijām,” uzsver V. Kargins.

V. Kargins ir pārliecināts, ka politika kā biznesa laiks ir pagājis. “Interesanti, ka pēdējos desmit gados vadošo uzņēmēju sejas par divām trešdaļām mainījušās, bet politikā gan ir daudz nemainīgu seju. Es nekādi nevaru saprast, kā var izveidot jaunu partiju vienīgi no veciem politiķiem?” izbrīnīts ir V.Kargins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sākts jauns kriminālprocess pret Karginu un Krasovicki

Lelde Petrāne, 22.08.2011

"Parex bankas" akcionāri Viktors Krasovickis (no kreisās) un Valērijs Kargins, un AS "Latvijas Hipotēku un zemes banka" prezidents Inesis Feiferis ierodas uz līguma parakstīšanu, kas paredzēs "Parex bankas" akciju kontrolpaketes jeb 51% pārņemšanu "Hipotēku un zemes bankas" īpašumā.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Policija sākusi jaunu kriminālprocesu pret bijušajiem Parex banka īpašniekiem un valdes locekļiem Valēriju Karginu un Viktoru Krasovicki, vēstīja LTV raidījums de facto.

To raidījumam apstiprināja bankā, pēc kuras iesnieguma kriminālprocess uzsākts. Process sākts, jo baņķieri uzdāvinājuši Parex bankā apķīlātos depozītus saviem dēliem.

De facto rīcībā esošā informācija liecina, ka ierosinātais kriminālprocess saistīts ar V. Kargina un V. Krasovicka mēģinājumiem traucēt izpildīt pagājušā gada augusta Rīgas apgabaltiesas lēmumu par viņu mantas apķīlāšanu. Parex banka tiesas ceļā no tās bijušajiem īpašniekiem cer piedzīt zaudējumus – vairāk nekā 62 miljonus latu. Lai prasību nodrošinātu, tiesa nolēma apķīlāt V. Karginam un V. Krasovickim piederošos nekustamos īpašumus, daļas kapitālsabiedrībās, kā arī mantu, skaidru naudu, noguldījumus bankās un maksājumus, kas pienākas no trešajām personām, piemēram, depozītu procentus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex bijušie īpašnieki procentos saņēmuši gandrīz astoņus miljonus

, 03.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo divu gadu laikā pirms Parex nonākšanas valsts īpašumā bankas nu jau bijušie saimnieki - Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis - procentos par saviem depozītnoguldījumiem Parex bankā saņēmuši teju astoņus miljonus latu, vēsta Apollo.lv.

Valsts kontroles aprēķini liecina, ka bankas bijušie akcionāri pēc kredītiestādes pāriešanas valsts īpašumā procentu maksājumos saņem vidēji 380 tūkst. latu mēnesī. Tas liecina, ka vismaz ikmēneša ieņēmumu ziņā viņi pēc bankas pāriešanas valsts īpašumā neko nav zaudējuši, varbūt pat ieguvuši.

Visiem trim noguldītājiem arī bijušas tiesības depozīta summu palielināt un samazināt, kā arī visu summu vai tās daļu konvertēt jebkurā brīvi konvertējamā valūtā. Procenti par depozītu ik mēnesi ieskaitīti trijotnes kontos.

Tā kā V. Kargins un V. Krasovickis nav slēguši nekādus darba līgumus ar pašu īpašumā esošo kredītiestādi, VID nav bijis nekāda pamata uzskatīt viņus par bankas darbiniekiem un iekasēt iedzīvotāju ienākuma nodokli par viņu saņemtajiem depozītu procentiem. Pretējā gadījumā valsts par šīm baņķieru saņemtajām summām iedzīvotāju ienākuma nodoklī būtu ieguvusi gandrīz trīs miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Punkts, ar ko Parex atšķiras no pārējām lielajām bankām Latvijā – Parex akcionāriem nebija tā saucamās dziļās kabatas,» iemeslu, kāpēc situācija nonāca līdz bankas glābšanai, skaidro FKTK Uzraudzības departamenta direktors Jānis Placis.

Eksperts LTV1 pētnieciskajā seriālā Naudas Zīmes norādījis, ka bankas īpašnieki netika ņēmuši vērā, ka gadījumā, ja būs slikti, viņiem nebūs no kurienes gaidīt glābiņu, savukārt ārvalstu banku «meitas» Latvijā jutās droši, jo tās ar dziļajām kabatām, biezajiem makiem balstīja «mātes» bankas.

Kā subjektīvo faktoru J. Placis min noguldītāju paniku, sākot raut ārā naudu no bankas. «Ja mēs atceramies to laiku – oktobri, novembri, ļoti nervozi noguldītāji bija daudzās bankās. Statistika rāda, ka no daudzām bankām nauda toreiz plūda ārā,» atgādina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) Uzraudzības departamenta direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Parex bijušajiem īpašniekiem un viņu radiniekiem valsts samaksājusi 12 miljonus

Dienas Bizness, 15.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savulaik, lai glābtu Parex banku, valsts tajā ieguldīja vienu miljardu latu. No šīs summas šobrīd atgūti vien 300 miljoni. Prognozes liecina, ka valsts nesaņems atpakaļ pat pusi naudas. Tikmēr bijušie īpašnieki par saviem noguldījumiem tuprpina saņemt dāsnus procentus – kopš 2008. gada valsts viņiem pārskaitījusi jau 12 miljonus latu.

Kā vēsta TV3 raidījums Nekā Personīga, aptuveni 50 tūkstošus latu mēnesī saņem ne vien Kargins un Krasovickis, bet arī divi viņu radinieki. Tiesvedības dokumenti ļauj secināt, ka tie ir Kargina dēls Rems Kargins un Krasovicka bijusī sieva Ņina Kondratjeva.

Raidījums arī norāda, ka pēc gandrīz trīs gadus ilgas izmeklēšanas prokuratūra secinājusi, ka nav iegūti pietiekoši pierādījumi, lai bijušos Parex bankas īpašniekus Valēriju Karginu un Viktoru Krasovicki vainotu apzinātā bankas novešanā līdz sabrukumam. Prokuratūra skaidrojusi, ka abiem joprojām ir piemērots vien liecinieka statuss un izmeklēšana turpināsies vēl krietnu laiku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kargins un Krasovickis pirms Parex pārņemšanas «patīrījuši» savus depozītus

Madara Fridrihsone, Db, 02.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īsi pirms valsts īpašumā tika pārņemta a/s Parex Banka, tās lielākie akcionāri Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis no depozītiem Parex Bankā izņēmuši daļu sev piederošās naudas.

To šodien preses brīfingā paziņoja bijušais premjers Ivars Godmanis (Latvijas Pirmā partija/Latvijas ceļš), piebilstot, ka šis fakts viņam kļuvis zināms no Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) iesniegtiem dokumentiem, kuri gan vēl ir konfidenciāli.

Šī informācija toreizējam valdības vadītājam kļuvusi zināma tikai pēc a/s Parex Banka pārņemšanas.

Viņš tomēr apšauba, vai par šo faktu V. Karginu un V. Krasovicki varēs saukt pie kriminālatbildības – a/s Parex Banka pārņemšanas līgums gan paredzot, ka par informācijas slēpšanu abiem kādreizējiem bankas vadītājiem var draudēt kriminālatbildība, taču būtībā viņus pie atbildības varot saukt tikai par nepatiesas informācijas atspoguļošanu bankas bilancē, nevis par depozītu izņemšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Parex bankas līdzīpašnieks un prezidents Valērijs Kargins, iespējams, gatavojas sūdzēt tiesā Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK), tā ziņo Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Raidījums Panorāma, atsaucoties uz neoficiāliem informācijas avotiem, ziņo, ka V. Karginam ar FKTK esot privāta rakstura domstarpības, kas saistītas ar viņa dēla Rema Kargina depozītnoguldījumu Parex bankā. Kad valsts pārņēma banku, tās bijušo īpašnieku ģimenes locekļu noguldījumi tika paturēti kā ķīla un noguldījumu īpašnieki saņēma tikai procentus. FKTK atzīst, ka pretenziju vēstule esot saņemta.

Karginu ģimenei kopumā bankā glabājas 63 miljoni latu.

Db.lv jau ziņoja, ka pērn Parex banka nonāca nopietnās finanšu grūtībās, kā rezultātā banku pārņēma valsts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FKTK negribot maksāt procentus Karginam un Krasovickim

, 07.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) vēlas mainīt procentu likmju izmaksu gan Valērija Kargina, gan Viktora Krasovicka noguldījumiem valstij piederošajā Parex bankā, kas esot dažāda veida, liecina Db rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Pašlaik likmju izmaksas abiem bijušajiem Parex bankas lielākajiem akcionāriem uz īsu brīdi esot apturēta un FKTK jālemj par to, vai atstāt spēkā vai mainīt iepriekš pieņemto lēmumu attiecībā uz likmēm – par likmju samazinājumu vai neizmaksāšanu vispār.

Ja FKTK atstās lēmumu nemainītu, kad V. Kargins, visticamāk tiesāsies. Tas tāpēc, ka V. Kargins un V. Krasovickis šobrīd ir uzskatāmi par parastiem noguldītājiem, kuru intereses tiek aizskartas no FKTK vienpusējā kārtā.

Db.lv jau ziņoja, ka pērn Parex banka nonāca nopietnās finanšu grūtībās, kā rezultātā banku pārņēma valsts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Parex banka īpašnieki Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis pēc viņu īpašumā esošo bankas akciju nonākšanas valsts īpašumā vairs tās nevarēs atpirkt, apstiprināja Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta vadītāja Diāna Bērziņa. Viņa skaidroja, ka bankas akciju pārņemšanas līguma grozījumos abiem akcionāriem šādas tiesības nav vairs paredzētas.

Kā ziņots, Finansu un kapitāla tirgus komisija noteikusi Parex bankai darbības ierobežojumus.

Turpmāk bankai ir atļauts veikt debeta operācijas (tajā skaitā, ar internetbanku, bankas automātiem un skaidrā naudā) bankas klientiem fiziskām personām ne vairāk kā 35 000 latu apjomā kalendārajā mēnesī. Bankai ir noteikts aizliegums veikt debeta operācijas (tajā skaitā, ar internetbanku, bankas automātiem un skaidrā naudā) klientiem juridiskām personām, ja šīs operācijas nav paredzētas saimnieciskās darbības veikšanai. Savukārt minētajām operācijām saimnieciskās darbības veikšanai juridiskām personām ir noteikti šādi ierobežojumi – 35 000 latu (ar darbinieku skaitu līdz 10) un 350 000 latu (ar darbinieku skaitu no 11 – 250) kalendārajā mēnesī, Db.lv informēja Parex banka Korporatīvo komunikāciju speciālists Viktors Zaķis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn gada nogalē vēl pirms Parex bankas pārņemšanas pie tolaik vēl premjera Ivara Godmaņa vērsies Valērijs Kargins, kā nosacījumu bankas pārņemšanai izvirzot procentu likmju paaugstināšanu par Karginu un Krasovicku ģimeņu noguldītajiem aptuveni 36 miljoniem latu, raksta Neatkarīgā.

Šādu informāciju atklājis pats I. Godmanis, kurš toreizējo V. Kargina prasību esot noraidījis.

Atbildot uz jautājumiem, kāpēc, būdams valdības vadītājs, viņš pieļāvis situāciju, ka valsts, aizņemoties, lai glābtu Parex banku, vienlaikus saglabāja tās bijušajiem īpašniekiem iespēju ik mēnesi procentu maksājumos pelnīt aptuveni 200 000 latu, ekspremjers aizbildinājās ar juridiskiem šķēršļiem.

Likuma priekšā V. Kargins un V. Krasovickis esot tādi paši noguldītāji kā citi, kuriem pienākas procentu maksājumi, kas turklāt nepārsniedzot tirgū esošās likmes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Akcionāru iespējamās atbildības laiks līgumā saīsināts

, 30.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar noslēgto Parex bankas pārņemšanas līgumu, valsts pret bankas akcionāriem var vērsties tikai trīs gadu garumā, lai gan civillikums šādos gadījumos paredz 10 gadu termiņu. Tas izriet no Valsts kontroles revīzijas ziņojuma.

Saskaņā ar portāla nra.lv publicēto Valsts kontroles revīzijas ziņojumu, parakstītais līgums nosaka, ka «akcionāri ir solidāri atbildīgi un viņiem ir pienākums atlīdzināt Pircējam (valstij) un Parex bankai jebkurus, tai skaitā, visus tiešos un netiešos zaudējumus, kas tiem radušies, ja akcionāri (Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis – aut.) neizpilda vai nepienācīgi pilda jebkurus viņiem Ieguldījumu līgumā noteiktos pienākumus, vai nav patiesi vai precīzi jebkuri no Ieguldījumu līgumā noteiktajiem apliecinājumiem vai garantijām. [...] Termiņš jebkuru zaudējumu atlīdzības prasības celšanai ir trīs kalendārie gadi.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Esmu aktīvs cilvēks, dzīvē esmu izdarījis ļoti daudz. Rēķinos ar to, ka varēšu radīt darba vietas un virzīties uz priekšu,» intervijā laikraksta Diena izdevumam SestDiena stāstījis bijušais a/s Parex banka līdzīpašnieks Valērijs Kargins.Uz jautājumiem: «Uz ielas cilvēki jums kaut ko saka? Lamā? Atbalsta?» V. Kargins atbildējis: «Saka. Brīdī, kad aizgāju, bankai bija 564 000 klientu. Pamatā cilvēki mani atbalsta. Ar sapratni izturas pret to, kas ar mani notika.»Runājot par Latvijas nākotni, viņš stāstījis: «Viss būs atkarīgs no cilvēkiem, no tā, kurš būs pie varas. Ir tāds jēdziens: tautasdziesma. Lai gan tauta dziesmu sacerēt nevar, to var kāds konkrēts cilvēks. Tāpat ir biznesā - tauta neizdomās kādu biznesa ideju, vienmēr būs viens, divi maksimums, trīs cilvēki, kuriem tā ideja būs. Mums jāizvēlas, kuriem cilvēkiem Latvijā noticēt. Un pozitīvu attīstību nesaistu ar tiem, kuri piedalījušies ārdošos procesos.Latvijas galvenā problēma ir tā, ka nav naudas, cilvēkiem nav, kur ņemt naudu. Bet ASV naudu «met no helikopteriem», nauda pa pasauli pārvietojas pēc savienoto trauku principa, un kādreiz tā atnāks arī līdz Latvijai. Vispirms piepildīsies citi tirgi, tagad nauda jau aizgājusi līdz Zviedrijai, Vācijai, ar naudu piepildīsies šie tirgi, un tikai tad arī mums parādīsies benzīns, kurš kustinās ekonomiku.»

«Esmu aktīvs cilvēks, dzīvē esmu izdarījis ļoti daudz. Rēķinos ar to, ka varēšu radīt darba vietas un virzīties uz priekšu,» intervijā laikraksta Diena izdevumam SestDiena stāstījis bijušais a/s Parex banka līdzīpašnieks Valērijs Kargins.

Uz jautājumiem: «Uz ielas cilvēki jums kaut ko saka? Lamā? Atbalsta?» V. Kargins atbildējis: «Saka. Brīdī, kad aizgāju, bankai bija 564 000 klientu. Pamatā cilvēki mani atbalsta. Ar sapratni izturas pret to, kas ar mani notika.»

Runājot par Latvijas nākotni, viņš stāstījis: «Viss būs atkarīgs no cilvēkiem, no tā, kurš būs pie varas. Ir tāds jēdziens: tautasdziesma. Lai gan tauta dziesmu sacerēt nevar, to var kāds konkrēts cilvēks. Tāpat ir biznesā - tauta neizdomās kādu biznesa ideju, vienmēr būs viens, divi, maksimums, trīs cilvēki, kuriem tā ideja būs. Mums jāizvēlas, kuriem cilvēkiem Latvijā noticēt. Un pozitīvu attīstību nesaistu ar tiem, kuri piedalījušies ārdošos procesos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex bankas prezidenta padomnieka amatā, iespējams, varētu atgriezties bijušais bankas īpašnieks un prezidents Valērijs Kargins, jo bankai jārisina jautājums par nerezidentu naudas aizplūšanu no nacionalizētās bankas.

Par to šodien, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, vēsta laikraksts Telegraf. Bankas pārstāvji gan izskanējušo informāciju nosauc par nepatiesu.

Kā ziņo Telegraf, iespējams, ka Kargins tiks iesaistīts bankas vadībā un ieņems bankas prezidenta īpašo uzdevumu padomnieka amatu. Viņa īpašais uzdevums būtu mēģināt apturēt bijušo PSRS valstu iedzīvotāju bankā izvietoto depozītu aizplūšanu.

Nav noslēpums, ka banka strādājusi ar lielu nerezidentu skaitu. Saskaņā ar auditorkompānijas PricewaterhouseCoopers datiem 2007.gada beigās no Eiropas Savienības piesaistīto depozītu apmērs bankā bija 25%, taču 16% izsniegto bankas kredītu bija izsniegti klientiem no valstīm, kas neatrodas Eiropas Savienībā. Absolūtos skaitļos tas ir 650 miljoni eiro(ieguldījumi) un 400 miljoni eiro (kredīti).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lato Lapsa: Parex bankas pārņemšanā vainojama nevis korupcija, bet amatpersonu stulbums

Dienas Bizness, 04.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja valsts nebūtu pārņēmusi Parex banku, pēc dažiem mēnešiem tā būtu bijusi pagalam, uzskata žurnālists Lato Lapsa.

Bankas īpašnieki vai viņiem pietuvinātas personas 2008.gada beigās no tās esot izņēmuši aptuveni 10 miljonus latu. Žurnālists secinājis, ka bankas bijušie līdzīpašnieki VLato Lapsa: emParex bankas/em pārņemšanā vainojama nevis korupcija, bet amatpersonu stulbumsalērijs Kargins un Viktors Krasovickis izglābušies nevis korupcijas Lato Lapsa: emParex bankas/em pārņemšanā vainojama nevis korupcija, bet amatpersonu stulbumsvai zemisku motīvu, bet gan amatpersonu stulbuma dēļ, raksta Diena.Lato Lapsa: emParex bankas/em pārņemšanā vainojama nevis korupcija, bet amatpersonu stulbumsLato Lapsa: emParex bankas/em pārņemšanā vainojama nevis korupcija, bet amatpersonu stulbums

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Kredītiestāžu likuma virzīšanas laikā Saskaņai ziedojuši ar Parex saistīti cilvēki

Agnese Margēviča, 09.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušā AS Parex banka līdzīpašnieka, baņķiera Valērija Kargina dēls Rems Kargins un vēl viens bijušais Parex bankas vadošs darbinieks aprīlī ziedojuši kopumā 19 000 latu Sociāldemokrātiskajai partijai Saskaņa, kurā apvienojušās vairākas apvienību Saskaņas centrs veidojošās partijas.

Tieši Saskaņas centra (SC) Saeimas frakcija aprīlī parlamentā virzīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuri, ekspertu vērtējumā bija izdevīgi Parex bankas bijušajiem īpašniekiem. Pirms nedēļas SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs nenoliedza, ka bijušie akcionāri būtu pauduši savas idejas apvienības deputātiem, bet grozījumi izstrādāti un to autors ir frakcija, nevis kāds ārpus parlamenta.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) datubāze liecina, ka R. Kargins Saskaņai ziedojis 9000 latu 27. aprīlī. Vēl 10 000 latu Saskaņai 26. aprīlī ziedojis Andris Riekstiņš, kurš iepriekš bija Parex bankas Maksājumu karšu daļas vadītājs, bet kopš februāra iecelts par ātro kredītu izsniegšanas firmas AS MiniCredit padomes locekli. MiniCredit valdē darbojas otrs V. Kargina dēls – Maksims Kargins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Godmanis: Kargins un Krasovickis neizpildīja viņiem uzticētos uzdevumus

Valdis Vikmanis, Db.lv, 03.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Valsts no savas puses izpildījusi visus līgumā noteiktos uzdevumus, savukārt bankas īpašnieki gan nē," intervijā LNT raidījumam 900 sekundes, uzsvēra ministru prezidents Ivars Godmanis.

I. Godmanis norādīja, ka viņš neredz loģiku, kāpēc sindicēto kredītu devēji varētu nepiekrist valdības priekšlikumam pilnībā pārņemt banku, tomēr, ja tā notiks, tad piepildītos negatīvākais scenārijs - bankas slēgšana. Tas nozīmētu, ka stāsies spēkā valdības sniegtās garantijas par līdz 50 000 eiro noguldījumu atgriešanu katram noguldītājam.

Finanšu ministrs Atis Slakteris norādīja: "Pēc tam, kad valdība apņēmās pārņemt 51% no Parex bankas akcijām, līdzšinējie bankas akcionāri neizdarīja visu iespējamo, lai novērstu finanšu resursu aizplūšanu gan no rezidentu, gan nerezidentu kontiem. Rezultātā bankas likviditātes līmenis turpināja samazināties, apdraudot klientu un noguldītāju uzticību, tādēļ šajā situācijā bija nepieciešama strauja un kardināla rīcība."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdzšinējais a/s Parex banka valdes priekšsēdētājs Valērijs Kargins tiks aizstāts ar valsts izvirzītu personu.

Db.lv jau ziņoja, ka sestdien, (8. novembrī), valdība ārkārtas Ministru kabineta sēdē lēma pārņemt kontroli pār a/s Parex banka ar a/s Hipotēku un zemes banka starpniecību.

Finanšu ministrs Atis Slakteris norāda: „Pieņemot šādu lēmumu, valdība ir rīkojusies nodokļu maksātāju un komercbanku klientu interesēs – gan noguldītāju, gan kredītņēmēju. Šis atbildīgais solis ir signāls, kas norāda uz valdības rīcībspēju un izlēmību. Banku sektors valstij ir īpaši svarīgs, jo tas veido valsts ekonomikas asinsriti.”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visas darbības un plāni attiecībā uz bijušā Parex bankas īpašnieka Valērija Kargina ģimenes nekustamajiem īpašumiem Krāslavas novada Kombuļu un Skaistas pagastos ir saskaņoti ar attiecīgajām iestādēm, uzsvēra viņa preses pārstāvis Sergejs Bardovskis.

Viņš norādīja, ka bijušā baņķiera dēls Rems Kargins varētu ieguldīt īpašumos ārvalstīs, īpaši tāpēc, ka lielāko daļu laika viņš tur arī pavada, bet viņš izvēlējies ieguldīt ekonomiski atpalikušākajā Latvijas reģionā - Latgalē.

«Pateicoties saimnieciskajai darbībai, lauksaimniecības zeme tiek apstrādāta, zemes tiek uzturētas labā stāvoklī, budžetā nāk nodokļi un vietējiem iedzīvotājiem ir darbavietas. Saimniecība veic arī sponsorēšanas aktivitātes, lai palīdzētu cilvēkiem un organizācijām Latgalē,» apgalvoja Bardovskis.

«Visiem ir zināms, ka liela daļa zemju Latgalē ir pamestas un tas tiek gadiem ignorēts. Tāpēc rodas jautājums - vai tiešām tā ir patriotiska nostāja, kādam, kurš mēģina strādāt, nekavējoties traucēt, lai viss paliktu tā, kā ir?» retoriski vaicā Kargina ģimenes pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas budžeta komisija noraidīja Jaunā laika deputāta Ainara Latkovska priekšlikumu par to, ka normas, kas aizliedz maksāt procentus par pakārtotām saistībām stājas spēkā ar atpakaļejošu spēku un attiecas uz Valēriju Karginu un Viktoru Krasovicki, bet galīgais lēmums jāpieņem ceturtdien Saeimas plenārsēdē.

Jau ziņots, ka patlaban vienīgā banka, kas kopš pagājušā gada nogales saņem apjomīgu atbalstu, ir valsts rokās nonākusī Parex banka.

Kā iepriekš brīdināja bijušie bankas īpašnieki Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis, pieņemot Kredītiestāžu likuma un pārejas noteikumu grozījumus, kā arī tos attiecinot uz AS Parex banka, Latvijas valsts būtu vienpusēji atkāpusies no pērn 10.novembrī parakstītā bankas pārņemšanas līguma. Tas ļautu Karginam un Krasovickim atgūt pirms gada valstij pārdotās akcijas.

Ja arī Saeimas vairākums neatbalstīs A. Latkovska priekšlikumu, kas dotu iespēju Parex Bankai pārtraukt procentu izmaksu V. Karginam un V. Krasovickim, jaunās Kredītiestāžu normas, kas aizliedz valsts atbalstu saņēmušām bankām pildīt pakārtotās saistības, varēs attiecināt tikai uz tādām bankām, kas valsts atbalstu saņems pēc attiecīgo normu spēkā stāšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka bijušais Parex bankas īpašnieks Valērijs Kargins būtu goda vīrs, ja atteiktos no augstajiem procentiem par noguldījumiem bankā.

Šādu viedokli viņš paudis raidījumā Viss notiek. Uz TV raidījuma jautājumu, vai V. Zatlers teiktu: «Tas ir goda vīrs, to es saprotu...», ja V. Kargins tagad atteiktos no saviem noguldījuma procentiem Parex bankā, prezidents uzsver: «Viennozīmīgi, teiktu. Tas ir paša Kargina kunga jautājums. Pat, ja viņš teiktu: samazinu savus procentus uz pusi, es teiktu – goda vīrs. Un es domāju, ka daudzi cilvēki to teiktu, jo ir jāsaprot, ka banka jau netika glābta Kargina dēļ, bet to noguldītāju dēļ, kam nauda tur iekšā.»

Prezidents raidījumā runā arī par likumīgiem, bet netaisnīgiem darījumiem un par pozitīvo, kas varētu vienot nāciju atdzimšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parakstīts Parex bankas pārņemšanas līgums

, 11.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 10.novembrī, finanšu ministrs Atis Slakteris, valsts a/s Latvijas Hipotēku un zemes banka prezidents Inesis Feiferis un a/s Parex banka līdzīpašnieki Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis parakstīja līgumu par Parex bankas akciju kontrolpaketes pārņemšanu, ar kuru 51% bankas akciju par 2 latiem pāries Hipotēku bankas īpašumā.

Parakstītā līguma rezultātā Parex banka kļūs par Hipotēku bankas meitas sabiedrību. Atlikušās akcijas, kas pieder esošajiem akcionāriem ar balsstiesībām, jeb 33.83% no bankas kapitāla tiks ieķīlātas par labu Hipotēku bankai, līdz ar to šo akciju balsstiesību izmantošana tiks nodota Hipotēku bankai. 15% akciju no Parex bankas kapitāla paliek mazākuma akcionāru īpašumā. Darījums paredz Parex bankas akcionāru akciju pirkumu ar atpakaļ pirkuma iespēju ne ātrāk kā 12 mēnešus pēc darījuma noslēgšanas.

Lai nodrošinātu savu saistību izpildi, akcionāri ir apņēmušies ieķīlāt atlikušās viņiem piederošās Parex bankas akcijas un savus privātīpašumus, kā arī kā finanšu nodrošinājumu katrs saglabāt savus noguldījumus bankā vismaz 14 miljonu latu apmērā. Saskaņā ar līguma noteikumiem akcionāriem būs pienākums kompensēt valstij visus bankas zaudējumus, kuri nav pienācīgā kārtā atspoguļoti bankas pārskatos, ja tādi tiek konstatēti uz darījuma pabeigšanas dienu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kargins un Krasovickis: Prasības sagatavošana tiesai Parex bankai izmaksājusi apmēram pusmiljonu latu

Nozare.lv, 06.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex bankas pēkšņo vēršanos tiesā tieši pašlaik varam izskaidrot tikai un vienīgi ar pašreizējiem politiskajiem procesiem valstī un priekšvēlēšanu populismu, biznesa portālam Nozare.lv norādīja bankas bijušie vairākuma akcionāri un vadītāji Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis.

Parex bankas, viņuprāt, nepamatotās prasības sagatavošanai, visticamāk, esot iztērēts apmēram pusmiljons latu. «Tā ir nauda, kas ir ieguldīta tukšā konfrontācijā, nevis ienākumu veicināšanā. Ja paskaitītu tos finanšu resursus, kas tiek izsaimniekoti dažādiem konsultantiem, pētījumiem, advokātiem, auditiem u.c., kam nav nekādas saistības ar biznesu, uzreiz varētu secināt, ka šādi saimniekot var tikai valsts uzņēmums, nevis privāts investors, kuram ir biznesa mērķi,» ar sava preses pārstāvja Sergeja Bardovska starpniecību savu vērtējumu sniedza Kargins un Krasovickis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pārdos arī Kargina un Krasovicka mēbeles

, 16.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsolē pārdos arī Parex bankas bijušo akcionāru Valērija Kargina un Viktora Krasovicka Parex bankā izmantotās mēbeles.

Parex bankas pārstāve Maija Celmiņa atzina, ka bijušo akcionāru mēbeles atrodas Smilšu ielas ēkā, kur joprojām strādā Klientu apkalpošanas centrs, taču administratīvās telpas jau ir atbrīvotas. «Plānots, ka šīs mēbeles izsolē tiks piedāvātas līdz gada beigām,» viņa pavēstīja.

Viktors Krasovickis, Valērijs Kargins (Foto: Vitālijs Stīpnieks, Eva Šavdine, Db)Db.lv jau vēstīja, ka kopš 11. novembra izsoļu portālā www.izsoles.lv uzsāktas Parex bankas mēbeļu un biroja aprīkojuma izsoles. Tiek izsolītas tās mēbeles un biroja aprīkojums, kas pēc bankas darbības optimizēšanas un struktūrvienību pārcelšanas uz jauno biroja ēku Republikas laukumā 2a vairs nav nepieciešams turpmākai darbībai.

Komentāri

Pievienot komentāru