Finanses

Kolektīvās līdzekļu vākšanas platformas Jetstart izveidē investēts pusmiljons eiro

LETA, 24.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kolektīvās līdzekļu vākšanas platformas Jetstart izveidē investēts pusmiljons eiro, pastāstīja platformas pārstāvis Ivans Kraskovs.

Finanšu instrumenti, kas ir jetstart.eu servisa pamatā, nodrošina ar kompleksu britu uzņēmuma Startup Management LLC izstrādātu tehnoloģisko risinājumu.

Servisa integrāciju un apkalpošanu veic komanda, kas atrodas Latvijā. Speciālisti runā gan krievu, gan citu Eiropas valstu valodās, kas atvieglo sadarbību ar sponsoriem no jebkuras pasaules malas.

Kraskovs atzīmē, ka jetstart.eu ir vērsts uz starptautisku sadarbību. «Platforma patlaban sadarbojas ar astoņiem investoriem un diviem fondiem, kuru personības un nosaukumus patlaban vēl nedrīkst atklāt, jo to paredz vienošanās ar investoriem.»

Jebkurš interesents platformā jetstart.eu varēs izveidot sava projekta līdzekļu vākšanas kampaņas lapu un iesniegt finansējuma pieprasījumu programmnodrošinājuma izstrādei, filmas izveidei, grāmatas izdošanai, tehniski sarežģītu ierīču sērijražošanas realizācijai, labdarības, izglītības vai sociālajiem pasākumiem.

Jāatzīmē, ka platforma jetstart.eu patlaban ir pieejama ukraiņu valodā, jo paši platformas pārstāvji ir cieši saistīti ar uzņēmējiem no Ukrainas. Taču tā esot tehniska ķibele, ko paredzēts novērst jau tuvākā laikā, norāda Kraskovs, piebilstot, ka pamatā platformai jābūt pieejamai arī angļu un krievu valodā.

Izraudzītajiem projektiem Jetstart gatava sniegt papildu nodrošinājumu - personīgo telpu nodrošinājumu tehnoloģiskajām un radošajām darbnīcām, kā arī mārketinga un informatīvo atbalstu.

Jaunais instruments nodrošinās iespēju aptvert lielāku projektu spektru un savlaicīgus maksājuma instrumentus, iesaistot arī tādas metodes un pūļa finansēšanas instrumentus kā «Pilnīga finansējuma» princips, kas izslēdz riskus gan projektiem, gan sponsoriem, plašas auditorijas aptvērums, kā arī autoru neatkarība no izdevējiem un starpniekiem izstrādes procesā.

Tāpat tiks nodrošināta finanšu instrumentu ērtība, caurskatāmība - no maksājuma ar karti līdz līdzekļu ienākšanai projektu autoriem vai nerealizēto kampaņu līdzekļu atgriešanai - un plaša maksājuma veidu izvēle.

Komentāri

Pievienot komentāru