Citas ziņas

Konkursam "Sabiedrisko attiecību Gada Balva 2005" pieteikts vairāk darbu nekā pērn

Andris Zeļenkovs [email protected], 05.05.2005

Jaunākais izdevums

Latvijas Sabiedrisko attiecību kompāniju asociācijas (LSAKA) un Latvijas asociācijas sabiedrisko attiecību profesionāļiem (LASAP) organizētajam konkursam 'Sabiedrisko attiecību Gada Balva 2005' šogad kopā iesniegti 25 darbi 5 nominācijās. Visvairāk darbu iesniegti nominācijās 'Marketinga komunikācijas' un 'Korporatīvās komunikācijas'. Uzvarētāju paziņošana un apbalvošanas ceremonija notiks 10.maijā plkst. 17.00, starptautiskās sabiedrisko attiecību konferences "PR Challenge 2005" noslēgumā. Visus konkursam iesniegtos darbus to autori prezentēs konferences pirmajā dienā – 9.maijā. “Pirms žūrijas vērtējumi ir apkopoti, var izteikt gandarījumu par diviem pozitīviem aspektiem. Pirmkārt, konkursam iesniegto darbu ir vairāk nekā pērn, otrkārt, kvalitātes ziņā kopīgais īstenoto kampaņu līmenis ir audzis. Tas liecina par profesionalitātes pieaugumu sabiedrisko attiecību nozarē”, komentē LSAKA prezidente un kompĆnijas "Komunikāciju aģentūra/Edelman Affiliate" valdes priekšsēdētāja Signe Reinholde. Balvas tiks pasniegtas par labākajiem sabiedrisko attiecību projektiem 5 nominācijās: - Marketinga komunikācijas; - Sociālā kampaņa; - Korporatīvās komunikācijas; - Valsts un pašvaldību sektora kampaņa; - Reģionālā - starptautiskā kampaņa. Darbi netika vērtēti nominācijās 'Krīzes komunikācijas', 'Sabiedriskā politika' un 'Iekšējās komunikācijas'. „Tas, ka liela konkurence izveidojusies noteiktās nominācijās, savukārt dažās darbi netika iesniegti vispār, savā ziņā liecina par tendencēm sabiedrisko attiecību pakalpojumu tirgū un norāda, kuri ir pieprasītākie un visvairāk realizētie sabiedrisko attiecību instrumenti un virzieni”, atzīst Signe Reinholde. Krīzes situāciju risinājumiem un lobisma kampaņām vēl nav iestājies noilgums, lai klienti un aģentūras būtu gatavi tās publiski prezentēt un nodot vērtēšanai. Šogad konkursam iesniegtos darbus vērtēja vairāk nekā 30 ekspertu žūrija, kuras sastāvā ir sabiedrisko attiecību un saistīto nozaru eksperti - sociologi, reklāmas un marketinga speciālisti, mediju pārstāvji un akadēmiskie mācībspēki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rātslaukumā vienlaikus rīkos divus piketus - par un pret Ušakova atkāpšanos

LETA, 02.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā, kad pie Rātsnama notiks pikets, pieprasot Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) atkāpšanos no amata, Rātslaukumā vienlaikus pulcēsies arī Ušakova atbalstītāji, lai paustu pretēju viedokli un atbalstītu domes priekšsēdētāju.

Bijušais domes deputāts Jānis Mārtiņš Skuja rīt, 3.decembrī, no plkst.13 līdz 14 organizē piketu, pieprasot Ušakova atkāpšanos no amata. Pikets Ušakova atbalstam iecerēts tajā pašā laikā un vietā - 3.decembrī no plkst.12.30 līdz 14.30.

Ušakova atbalsta akcijas organizators ir inženiertīklu būvniecības firmas SUIS Rīga vadītājs Jānis Jukšinskis, kurš atrodams arī partijas Saskaņas centrs ziedotāju sarakstā.

Jukšinskis uzskata, ka Ušakovs ir vienīgais, kas kaut ko darījis Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanā, jo pēc notikušā viņš atstādinājis sešus būvvaldes darbiniekus, organizējis faktu izpēti. «Nolaidības dēļ ir radīti milzīgi zaudējumi tautai. Protams, morāla atbildība ir vienmēr, bet negribu dalīt, kurš ir vainīgs. Ticu, ka viņa vadībā ir iespējams atrast atbildīgos,» sacīja Ušakova atbalstītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

KP soda Broveks un Abama Holding par aizliegtu vienošanos

Žanete Hāka, 12.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu piemērot naudas sodu SIA Broveks un SIA Abama Holding par aizliegtu vienošanos, piedaloties Ārlietu ministrija ĀM rīkotajā iepirkumā Remontdarbi Latvijas Republikas vēstniecībā Itālijas Republikā, liecina KP paziņojums.

KP konkstatējusi, ka Broveks un Abama Holding piedāvājumi tika iesniegti vienlaicīgi un tos iesniedza viena persona, tajos ir vienādas gramatiskās kļūdas, kā arī vienāds vizuāls noformējums.

Skaidrojot savu saistību ar SIA Abama Holding, SIA Broveks vadītājs KP norādījis, ka 2010. gadā vienu mēnesi strādājis šajā uzņēmumā, un, uzzinot par konkursu, piedāvājis startēt arī šim uzņēmumam, lai uzvaras gadījumā viņš varētu iesaistīties projektā kā darbinieks. Tāpat SIA Broveks vadītājs vienojies bez atlīdzības palīdzēt sagatavot dokumentus konkursam.

Savukārt SIA Abama Holding vadītāja norādījusi, ka lēmumu piedalīties konkursā pieņēmis pats. Tāpat viņa apgalvojusi, ka iepazinusies ar SIA Broveks vadītāju kvalifikācijas paaugstināšanas kursos un viņš nav strādājis Abama Holding. Viņa neatceras, ka SIA Broveks būtu zvanījis par konkursu vai devis zibatmiņu ar dokumentiem konkursam. Tāpat uzņēmuma vadītājai nav zināms, kas konkursam gatavojis tāmi un kāpēc Abama Holding tāmi parakstījis SIA Broveks vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kabeļtelevīzijas un telekomunikāciju uzņēmums IZZI ir pieņēmis lēmumu neiesniegt savu piedāvājumu konkursam par tiesībām īstenot pāreju uz virszemes televīzijas apraidi ciparformātā, Db pavēstīja IZZI sabiedrisko attiecību speciālists Artis Jurkevics.

Kompānija to pamato ar neskaidrajiem konkursa noteikumiem un īso termiņu, uz kādu konkursa uzvarētājam plānots piešķirt apraides licenci.

Lai nodrošinātu sekmīgu pāreju uz apraidi digitālā formātā, IZZI aicināja Ministru prezidentu kopīgi ar satiksmes ministru pārskatīt nolikumu un Ministru kabineta noteikumus. Šā gada 17. oktobrī nosūtītajā vēstulē premjerministram un satiksmes ministram, IZZI aicināja izdarīt divas būtiskas izmaiņas MK noteikumos un konkursa nolikumā – par mēnesi pagarināt pieteikšanās termiņu un licenci izsniegt nevis uz pieciem, bet 10 gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Novembrī Latvijā pieteikts 1 634 darbavietu skaita samazinājums

Vēsma Lēvalde, Db, 04.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2008. gada novembrī 125 darba devēji iesnieguši 150 paziņojumus par darbinieku skaita samazināšanu, vēsta informācija Nodarbinātības Valsts aģentūras mājas lapā.

Kopumā novembrī pieteikts 1 634 darbavietu skaita samazinājums, vairums - apstrādes rūpniecībā. Pavisam 2008. gadā pieteikts 8 847 darbavietu skaita samazinājums.

Savukārt darbinieku skaita palielināšanu darba devēji prognozējuši novembrī par 283 darbavietām, kopumā 2008. gadā - bijis pieteikts 9 842 darbavietu skaita palielinājums.

Kopējais bezdarba līmenis Latvijā oktobrī vidēji bijis 5.6 %. Rīgā - 4.2 %, savukārt Rēzeknes rajonā - 16.6 %. Liepājā - 6.1 %, ventspilī - 4.5 %, Saldus raj. 5.5 %, Valmieras raj. 4.3 %, Daugavpils 4.8 %.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pie Atbrīvotāju pieminekļa pulcējas svinētāji

LETA, 13.10.2011

Cilvēki ieradušies pie Atbrīvotāju pieminekļa Uzvaras parkā, lai noliktu ziedus un svinīgi pieminētu "Rīgas atbrīvošanas no vācu fašistiskajiem iebrucējiem 67.gadadienu".

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spītējot rudenīgi lietainajiem laika apstākļiem, šodien īsi pēc plkst.11 aptuveni 100 vecāka gadagājuma cilvēku pulcējās Rīgā, Uzvaras parkā, pie Atbrīvotāju pieminekļa, lai svinīgi pieminētu «Rīgas atbrīvošanas no vācu fašistiskajiem iebrucējiem 67.gadadienu».

Sākumā pasākuma dalībnieki nolika ziedus pie pieminekļa, bet pēc tam ar uzrunām un dziesmām uzstājās vairāki kara veterāni un Latvijas Sociālistiskās partijas (LSP) pārstāvji.

Svinīgo pasākumu apmeklēt bija ieradies arī Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs un Latvijas Antifašistiskās komitejas loceklis Josifs Korens.

Uzrunu teicēji bija sapulcējušies uz pieminekļa paaugstinājuma, kur stāvēja arī vairāki cilvēki ar LSP karogiem un plakātiem, uz kuriem rakstīts «Slava 130.latviešu strēlnieku korpusam!», «Slava Rīgas atbrīvotājiem!», «Slava 43.gvardes latviešu strēlnieku divīzijai!».

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Novāc Latvijas dizaina ražu

Anda Asere, 02.10.2014

Gaismas objektu kolekciju Intas lampas veido vairāk nekā 30 dažāda lieluma dizaina lampas. Tās radītas no koka, stikla un dažādu struktūru audumiem – sākot no smalkām mežģīnēm un beidzot ar raupju džutu.

FOTO: GADA BALVA DIZAINĀ 2014 ARHĪVS

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieteikumu skaits dažādās konkursa Gada balva dizainā 2014 kategorijās izlīdzinās; pavisam par lauriem šogad cīnās 103 darbi

«Konkurss Gada balva dizainā 2014 uztur Latvijas dizaina nozares profesionālās darbības asinsriti. Lielā un pastāvīgā ieinteresētība par dalību konkursā apliecina nepieciešamību pēc regulāra šāda līmeņa notikuma. Jaunie darbi parāda nozares profesionāļu jaunrades spēju un kvalitāti. Katrs dizaina sasniegums ir jauns pakāpiens Latvijas dizaina skolas attīstības piramīdā un solis tuvāk tās atpazīstamībai. Tas ir arī pakāpiens tuvāk jaunai dizaina domāšanai, kas ir meklējumi citai attieksmei starp cilvēciskajām vajadzībām un vides ilgtspējas saglabāšanu,» stāsta Andrejs Broks, Latvijas Dizaineru savienības priekšsēdētājs. Dizaina izstāde Design Isle 2014, kuras ietvaros apskatāma Gada balva dizainā 2014 ekspozīcija, notiek izstāžu hallē Ķīpsala no 2. līdz 5. oktobrim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pagarināta pieteikšanās konkursam Latvijas koka arhitektūras Gada balva 2006-2007

, 11.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc žūrijas lēmuma līdz 2008. gada 10. martam pagarināts pieteikumu iesniegšanas termiņš konkursam Latvijas koka arhitektūras Gada balva 2006 – 2007, ko organizē biedrība Zaļās mājas sadarbībā ar Latvijas Kokrūpniecības federāciju, AS Latvijas valsts meži un citiem atbalstītājiem. Otrajā kārtā iekļuvušo darbu paziņošana notiks 17. martā, liecina sniegtā informācija medijiem.

Līdz sākotnēji noteiktajam pieteikšanās termiņam 2008. gada 4. februārim konkursam iesniegti 24 pieteikumi. Kā norāda biedrības Zaļās mājas valdes priekšsēdētājs Harijs Jordāns: "Iesniegtie darbi liecina, ka, runājot par koka arhitektūru Latvijā, mums ir ar ko lepoties. Taču būsim priecīgi, ja līdz ar pieteikšanās termiņa pagarināšanu konkursam piepulcēsies citi pretendenti, vairojot iesūtīto darbu daudzveidību un kvalitāti ikvienā no nominācijām. Tas ļaus žūrijai izmeklēt labākās pērles, kas iepriekš nav bijušas izceltas, jo nav skatītas šādā griezumā."

Latvijas koka arhitektūras Gada balvas 2006 – 2007 konkursā var iesniegt divos pēdējos gados izstrādātus un realizētus koka arhitektūras projektus, kas nodoti ekspluatācijā līdz 2007. gada 23. decembrim un kuri realizēti Latvijā. Pieteikumus konkursam var iesniegt septiņās nominācijās: daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas, sabiedriskās ēkas, ražošanas ēkas, savrupmājas, maza budžeta būves, koka ēku atjaunošana un koka izmantošana interjerā. Konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa pieejama biedrības Zaļās mājas mājas lapā www.zalasmajas.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Latvijas uzņēmumiem otro reizi ir iespēja piedalīties konkursā «Starptautiskā Kvalitātes inovāciju balva», kura mērķis ir palielināt inovāciju skaitu, spektru, paaugstināt to kvalitāti, kā arī padarīt labas inovācijas plašāk zināmas sabiedrībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Valsts gadiem ilgi nespēj sakārtot ierēdniecības aparāta atalgojuma sistēmu

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 26.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2003. gada sākumā tika solīts, ka pēc Andra Šķēles valdības laikā pieņemtajiem noteikumiem par tā sauktajiem vadības līgumiem valsts pārvaldes aparāta darbinieki dzīvos tikai līdz 2004. gada 1. janvārim.

"Sakārto" jau astoņus gadus

Jau 2000. gada janvārī A. Šķēles vadītais Ministru kabinets akceptēja koncepciju par valsts budžeta iestāžu darbinieku darba samaksas sistēmām un uzdeva Finanšu ministrijai līdz nākamā gada decembrim izstrādāt noteikumu projektu par darba samaksas sistēmu valsts iestāžu darbiniekiem. Taču 2002. gada februārī jau Andra Bērziņa vadītajai valdībai nācās secināt, ka divu gadu laikā Finanšu ministrija uzdevumu nav veikusi.

Pati Gundara Bērziņa vadītā Finanšu ministrija skaidroja, ka "noteikumu projekts par darba samaksas sistēmu valsts iestād��s strādājošajiem jeb darba samaksas reformas otrais posms un noteikumu projekts par darba samaksas sistēmu valsts pārvaldes iestādēs strādājošajiem jeb darba samaksas reformas pirmais posms ir aplūkojami kompleksi, to izpilde ir savstarpēji saistīta".

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Meklēs reģiona labākos startup uzņēmējus

Lelde Petrāne, 09.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Digital Freedom Festival, turpinot sadarbību ar akceleratoru 500 Startups (ASV) un starptautisko uzņēmēju, investoru un mentoru apvienību Rockstart (Nīderlande), aicina sēklas (seed) stadijas startup uzņēmumus pieteikties konkursam (startup pitch).

Pieteikšanās sacensībām - līdz š.g. 18. oktobrim, finālā iekļuvušie uzņēmumi tiks izziņoti š.g. 1. novembrī. Lielais fināls - Digital Freedom Festival Investoru dienas ietvaros š.g. 15. novembrī.

Digital Freedom Festival līdzdibinātāja un Latvijas Start-up uzņēmumu asociācijas Startin.lv valdes locekle Dagnija Lejiņa norāda: «Nokļūt pie 500 Startups ir kā nokļūt garas rindas priekšā. Tas vairo uzticību arī investoru acīs un dod nenovērtējamu personisko pieredzi un izaugsmi. Iesaku nešaubīties un piedalīties konkursā, jo 80% no uzvaras arī ir cīņa par uzvaru!»

500 Startups konkursam var pieteikties sēklas stadijas uzņēmumi ar izstrādātu produkta prototipu, kam veikti testi. Labākie 3-5 uzņēmumi, kuri izturēs pirmo atlases kārtu, iegūs iespēju prezentēt savu ideju vietējiem un starptautiskiem investoriem, medijiem un citiem festivāla apmeklētājiem. Uzvarētājs iegūs ceļazīmi uz fināla atlases kārtas interviju Silīcija ielejā iekļūšanai nākamajā akceleratora «iesaukumā», lai cīnītos par iespēju iegūt pasaules klases mentoringu, 150 000 ASV dolāru finansējumu un dalību 4 mēnešu akcelerācijas programmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Izsludina grantu programmas Atspēriens otro kārtu

Lelde Petrāne, 05.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 5.septembrī, Rīgas dome sadarbībā ar Swedbank izsludina šī gada grantu programmas ATSPĒRIENS konkursa otro kārtu, lai turpinātu atbalstīt mazo un vidējo uzņēmumu attīstību Rīgā.

Konkursa otrajā kārtā pieejamais grantu apjoms ir vairāk nekā 47 000 latu. Vienai idejai iespējams saņemt līdz pat 8 000 latu sākotnējo biznesa izmaksu segšanai. Jaunie uzņēmēji aicināti iesniegt pieteikumus Atspēriena konkursam līdz 5. oktobrim plkst. 15.00.

«Mēdz teikt, ka produkts vai pakalpojums jārada, pirms sabiedrība apzinās vajadzību pēc tā. Tāpēc aicinu radīt inovatīvas un dzīvotspējīgas idejas un būt ambicioziem to īstenošanā,» uzsver Swedbank valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis.

Pirmajā šī gada Atspēriena kārtā tika iesniegts rekordliels pieteikumu skaits - 116 uzņēmējdarbības projektu idejas, no kurām astoņas perspektīvākās saņēma finansējumu Ls 50 733,88 apmērā. Plānots, ka arī otrā konkursa laikā tiks atbalstīts līdzīgs ideju skaits par atlikušo šī gada grantu programmas finansējumu Ls 47 266,12. Konkursā iespējams saņemt finansiālu atbalstu līdz pat 8 000 latu uzņēmējdarbības uzsākšanai vai paplašināšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Veiksmīgāko eksporta produktu vidū vairāk pārtikas

, 14.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālā automātiskās identifikācijas organizācija GS1 Latvija trešdien sveica konkursa Made in Latvia uzvarētājus – 2006. gada eksportspējīgākos gala produktus.

Lielo uzņēmumu grupā eksportspējīgāko produktu titulus un galvenās balvas saņēma SIA CIDO GRUPA ražotā apelsīnu sula 1L, RSEZ A/S REBIR elektriskais ripzāģis RZ2-70-2 un elektriskais ķēdes zāģis, Db.lv informēja GS1 Latvija ģenerālsekretāre Liene Šauriņa.

Mazo uzņēmumu grupā par veiksmīgākajiem Latvijas eksporta produktiem un GS1 Latvija konkursa laureātiem šogad atzīti SIA JAUNPILS PIENOTAVAS sieri Jaunpils zelta un Bauskas ar pazeminātu tauku saturu un SIA SAKRET cementa java Sakret 40 kg.

Konkursā 2. vieta lielo uzņēmumu grupā piešķirta SIA UNDA Rīgas šprotēm eļļā un A/S OLAINFARM produktam Noofen (Phenibut) 250mg N20. Mazo uzņēmumu grupā – SIA SALDUS PĀRTIKAS KOMBINĀTA konfektēm Gotiņa un tāpat kā 2006. gada konkursā SIA MEDITEKS medicīniskajai ķirurģiskajai vatei Premium.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā, ka nākamnedēļ Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) komisija vērtēs uzņēmumu "Eco Baltia vide" un "Lautus" iesniegtās sūdzības par Rīgas sadzīves atkritumu konkursu, apsaimniekošanas uzņēmumi neizslēdz, ka pēc sūdzību izskatīšanas Rīgas domei varētu nākties pagarināt pieteikšanos galvaspilsētas sadzīves atkritumu konkursam, pastāstīja atkritumu apsaimniekotāji.

"Eco Baltia vide" valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts norādīja, ka uzņēmums, atbilstoši esošajai iepirkuma specifikācijai, ir sagatavojis un iesniedzis savu piedāvājumu, kas, uzņēmuma uzskatā, ir konkurētspējīgs gan no cenas, gan pakalpojumu kvalitātes viedokļa.

Viņš uzsvēra, ka Publisko iepirkumu likums liedz atvērt piedāvājumus, kamēr nav izskatītas sūdzības par paša iepirkuma nolikumu. Līdz ar to, ja IUB nākamnedēļ atzīs kādu no sūdzībām par pamatotu, tad Rīgas domei, neatverot pieteikumus un atgriežot tos dalībniekiem, būs jāpārtrauc esošais iepirkums un jāizsludina jauns, ņemot vērā IUB lēmumu.

"Varam paust tikai nožēlu, ka Rīgas dome, nepagarinot pieteikumu iesniegšanas termiņu, kas pēc sūdzību izskatīšanas IUB ļautu Rīgas domei veikt izmaiņas esošā iepirkuma specifikācijā un turpināt iepirkuma procesu, ir rīkojusies nepārdomāti, neievērojot arī iedzīvotāju intereses. Rīgas dome ar šādu rīcību radījusi jaunus papildu riskus, ka iepirkums nenoslēgsies līdz 12.martam, un kārtējo reizi būs jālemj par krīzes situācijas risinājumu pakalpojumu nepārtrauktības nodrošināšanai," viņš skaidroja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata konkursu izsludinās līdz augustam, taču pieteikšanās termiņš būs garš un uzvarētājs tiks nosaukts pēc Saeimas vēlēšanām, šodien žurnālistus informēja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ministre stāstīja, ka patlaban Valsts kanceleja meklē jaunu personāla atlases kompāniju, kuru piesaistīt VID vadītāja amata konkursam. Kad tā būs atrasta, konkursa komisija pārskatīs pretendentu prasību kritērijus, kā arī paredzēs gana daudz laika, lai pretendēti varētu sagatavoties konkursam.

Plānots, ka VID vadītāja amata konkurss varētu tikt izsludināts jūlija beigās vai augusta sākumā, paredzot gana ilgu laiku, lai pretendenti varētu pieteikties. «Lēmums par jauno VID vadītāju jāpieņem pēc oktobrī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, lai samazinātu spriedzi, ko rada priekšvēlēšanu periods,» pauda ministre.

Savukārt VID vadītāja pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā žurnālistiem norādīja, ka vēl nav izlēmusi, vai pieteiksies VID ģenerāldirektora amata konkursā, jo vispirms vēloties redzēt konkursa nolikumu. Reizniece-Ozola gan piebilda, ka viņa gribētu, lai amata konkursā pieteiktos arī kāds no VID vadības, lai konkursam uzstādītu augstāku latiņu un nodrošinātu lielāku konkurenci.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nākošnedēļ startē reklāmas festivāls "Golden Hammer 2005"

Andris Zeļenkovs [email protected], 17.08.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar aicinājumu „measure up” (mēroties spēkiem, idejām, inovatīvām metodēm un citiem radošās izteiksmes līdzekļiem) nākošnedēļ - 25. un 26. augustā - viesnīcā "Reval Hotel Latvija" notiks 6.starptautiskais reklāmas festivāls "Golden Hammer 2005". Festivāls piedāvās plašu izglītojošu programmu ar semināriem, ko vadīs spožas reklāmas zvaigznes, izcilāko reklāmu skati un uzvarētāju apbalvošanas ceremoniju. Šogad reklāmu konkursam pieteikts 741 reklāmas darbs no 12 valstīm. Žūrija tos vērtēs 9 kategorijās: videoreklāma, preses reklāma, vides reklāma, reklāmas kampaņas, tiešais mārketings, reklāmas iespieddarbi, interaktīvie mediji, mediju un sociālā kategorija. „Starptautiskajā reklāmas vidē festivāla vērtības latiņa ik gadus tiek celta jo augstāk. Šo notikumu uz pasaules reklāmas festivālu kartes pamana arvien vairāk starptautiska līmeņa reklāmas profesionāļu, tāpēc saņemam vairāk pieteikumu no ārvalstīm,” informē festivāla direktors Gundars Grāpis. "Golden Hammer" laikā notiks 2 dienu seminārs par tēmu „Inovācijas. Jaunu ideju vērtība”, kur piedalīsies pasaulē atzīti reklāmas jomas speciālisti. Iespaidiem bagāta solās būt pasaulē izcilāko reklāmu skate, kas veidota sadarbībā ar Starptautisko reklāmu filmu arhīvu un pasaulē vadošajiem starptautiskajiem reklāmu festivāliem. Šogad festivāla konkursam pieteiktas reklāmas no Baltijas valstīm, Baltkrievijas, Čehijas, Krievijas, Polijas, Slovākijas, Rumānijas, Ungārijas, Ukrainas un Zviedrijas. Daudz vairāk darbu nekā iepriekš iesniegušas ārvalstu reklāmas aģentūras. Izvērtējot procentuāli pieteikumu dinamiku, īpaši jāakcentē Zviedrijas reklāmas aģentūru aktivitāte (salīdzinot ar iepriekšējo gadu) - pieaugums par 400%, Slovākijas – 460%, bet Čehijai vērojams pat 1000% pieaugums (iepriekšējā gadā pieteikušies 3, šogad jau 30 pretendenti). Lai motivētu darboties Baltijas jaunos reklāmas talantus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, un veicinātu reklāmas izglītību, šogad festivālā iedibināta speciālbalva - stipendija 2 gadu studijām „Miami Art School”, kas ir viena no slavenākajām reklāmas skolām pasaulē. Balvu piešķirs Golden Hammer.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par mobilajām sarunām valsts var ietaupīt 4 miljonus

Sanita Igaune, 67084457, 10.10.2008

Izsludinot vairāk iepirkumu konkursam par mobilo sakaru pakalpojumiem, valsts institūcijas, iespējams, varētu ietaupīt pat vairāk nekā četrus miljonus latu, liecina Tele 2 aprēķini, kuri iesniegti Ministru prezidentam.

Foto: Edmunds Brencis, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsludinot vairāk iepirkumu par mobilo sakaru pakalpojumiem, valsts pārvalde varētu ietaupīt milzu līdzekļus, iespējams, pat 4 milj. Ls.

Mobilo sakaru operatora Tele2 aprēķini liecina, ka valsts uz mobilo sakaru pakalpojumu rēķina, iespējams, varētu ietaupīt vairāk nekā 4 milj. Ls. Laikraksts Dienas bizness kopā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru sācis akciju ar mērķi palīdzēt valsts pārvaldei kļūt efektīvākai, vienlaikus ļaujot ietaupīt. Vairākus uzņēmēju ierosinājumus Db saņēmis par to, ka valsts pārvalde līdzekļus varētu ietaupīt arī uz telekomunikāciju sakaru pakalpojumu rēķina, gan nosakot mazākus limitus darbiniekiem, gan pārskatot atmaksātos rēķinus, gan izsludinot vairāk iepirkumus par mobilo sakaru pakalpojumiem, tādējādi nodrošinot konkurenci un iespēju izvēlēties lētāko piedāvājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biznesa cilvēku pieredze, kā Līgo svētkos izvairīties no domām par darbu!

Lelde Petrāne, [email protected], Valdis Vikmanis, [email protected], Db.lv žurnālisti, 22.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā Latvijas biznesa vidē strādājošo aptauju par to, kurā vietā šie cilvēki svinēs Līgo svētkus un kāda ir viņu metode, kā svētkos nedomāt par darbu.

Arco Real Estate Valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits:

Kā un kurā vietā šogad svinēsiet Līgo svētkus un Jāņus?

Jāņi lielākai daļai latviešu saistās ar lielu izēšanos un alus dzeršanu. Tie galvenokārt tiek gaidīti kā reize, lai kārtīgi pieēstos, dzertu alu un satiktu draugus. Tomēr visas šīs lietas var darīt arī jebkurā citā dienā, tāpēc, lai arī tas skanēs nedaudz nežēlīgi - Jāņi man vairs nav tik liels notikums, kā agrāk. Šajos Jāņos domāju doties uz Aizkraukles rajonu un pavadīt brīvās dienas ar jaukiem cilvēkiem.

Kāda ir Jūsu metode, kā svinību laikā izvairīties no domām par darbu?

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pērc māju, bonusā - mašīna

, 01.11.2007

Somu Māja IB saviem klientiem, kuri iegādāsies mājokli Mārupes projektā, sola dāvināt jaunu automašīnu.

www.somumaja.lv

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Situācija jauno mājokļu tirgū vairs neizsauc sajūsmu ne no attīstītāju, nedz arī no pircēju puses. Vairāki uzsāktie jaunie projekti tiek apturēti, esošos popularizē, piedāvājot pircējiem dažādus bonusus, tā secināts nekustamo īpašumu kompānijas Arco Real Estate nekustamā īpašuma tirgus oktobra apskatā.

Rīgā oktobrī kopumā pārdošanā tika pieteikti pavisam 3 jaunie dzīvojamo māju projekti, kas ir par 1 projektu vairāk, nekā septembrī, kad tika pieteikts rekordzems jauno projektu skaits – tikai 2. Ārpus Rīgas jauno projektu skaits kopā sasniedz piecus – viens jaunais projekts pieteikts Jūrmalā, viens Mārupē un trīs Salaspilī.

Salīdzinot oktobra datus ar jūlija un augusta datiem, kad attiecīgi jūlijā tika pieteikti 6 jaunie projekti, augustā – 7, var secināt, ka aktivitāte jauno projektu tirgū joprojām ir zema - attīstītāji ir piesardzīgi, rūpīgāk analizē un izvērtē tirgus iespējas, pieprasījumu un jauno projektu ienesīgumu, skaidro Arco Real Estate: "Tā, piemēram, daudzi mazie attīstītāji ir jau atteikušies no saviem sākotnējiem plāniem celt daudzdzīvokļu mājas Rīgas mikrorajonos, ko var izsecināt no pieaugošo zemes pārdošanas sludinājumu skaita ar jau izstrādātiem projektiem daudzdzīvokļu māju celtniecībai. Savukārt arī lielie attīstītāji, ņemot vērā esošo situāciju tirgū, ir nolēmuši apturēt dažu jauno projektu celtniecību. Turklāt, jauno projektu attīstītāji, lai stimulētu pircējus iegādāties jaunu mājokli, dāvanā piedāvā dažādus bonusus un dāvanas, piemēram, autostāvvietu, sadzīves tehniku, virtuves iekārtu u.c. lietas, kuru vērtība mērāma vairākos tūkstošos EUR, vai arī, piemēram, iegādājoties jaunu privātmāju Mārupē, dāvanā iespējams saņemt jaunu automašīnu."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Latvijas Hipotēku un zemes banka (Hipotēku banka) samazinās darbinieku skaitu, tāpēc pieteikusi kolektīvo atlaišanu - līdz 2014.gada jūnija beigām darba uzteikumu varētu saņemt līdz 400 cilvēkiem.

Patlaban vēl neviens darbinieks nav saņēmis darba uzteikumu kolektīvās atlaišanas gaitā, informēja Hipotēku bankas sabiedrisko attiecību speciāliste Signe Ernštreite.

Viņa skaidroja, ka Hipotēku bankas komercdaļas un klientu apkalpošanas nodošana Swedbank ir ļoti apjomīgs process, tas tiks organizēts un prasīs lielu darba apjomu vēl vairākus mēnešus pēc uzņēmuma pārejas 24.novembrī. Tajā pašā laikā, pārtraucot komercdarbību, Hipotēku bankas darbības apjoms būtiski sašaurināsies, un tas likumsakarīgi rada nepieciešamību optimizēt Hipotēku bankas darbību. Viens no optimizācijas pasākumiem ir darbinieku skaita būtiska samazināšana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja ierakstīšanai komercreģistrā tiks pieteikts fiktīvs uzņēmējs, Uzņēmumu reģistrs informēs Valsts ieņēmumu dienestu, kura negatīvs atzinums var būt reģistrācijas atteikums

To paredz sagatavotie grozījumi Uzņēmumu reģistra (UR) likumā, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Lai tie stātos spēkā, vēl ir nepieciešama to izskatīšana valdībā, bet galīgais vārds jāsaka Saeimai. DB jau 24.08.2016. rakstīja – lai cīnītos ar blēžiem iecerēts ieviest risku vadības sistēmu UR, kas novērtētu īpašnieku patieso vēlmi nodarboties ar biznesu.

«Tas būs vēl viens drošības ventilis, kurš papildinās jau esošo,» skaidro UR galvenā valsts notāre Guna Paidere. Viņa uzsver, ka nekāda papildu administratīvā sloga uzlikšana uzņēmējiem nav paredzēta. «Reģistram, izskatot iesniegtos pieteikumus, būs jāspēj arī identificēt gadījumus, kuros, iespējams, ierakstīšanai tiek pieteikts fiktīvs uzņēmums vai arī jau reģistrētam uzņēmumam tiek pieteiktas izmaiņas nolūkā pārkāpt nodokļu normatīvus. Šādos gadījumos reģistrs nodos informāciju kompetentai institūcijai, piemēram, Valsts ieņēmumu dienestam, kurš sniegs savu atzinumu. Negatīva atzinuma gadījumā valsts notāram būs pamats atteikt ierakstu izdarīšanu komercreģistrā,» iecerēto mehānismu skaidro G. Paidere.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Ar pašvaldības līdzfinansējumu atjauno kultūras mantojuma ēku fasādes Rīgā

Zane Atlāce - Bistere, 13.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes vadība kopā ar ēku īpašniekiem trešdien apsekoja ar Rīgas pašvaldības finansiālu atbalstu atjaunotās pilsētas kultūras mantojuma ēku fasādes - Lāčplēša ielā 37, Tērbatas ielā 20, 28 un Blaumaņa ielā 14, informē pašvaldībā.

Šis ir pirmais gads, kad Rīgas pašvaldība piešķir līdzfinansējumu kultūras pieminekļu restaurācijai un atjaunošanai. Konkursam kopumā šogad pieteicās 55 pretendenti, no kuriem 47 projektus atzina par atbilstošiem konkursa kritērijiem un apstiprināja līdzfinansējumu. Šo projektu realizācijai kopumā paredzēts gandrīz 460 000 eiro liels pašvaldības līdzfinansējums.

«Esam gandarīti, ka jau pirmajā konkursa gadā ir izrādīta tik liela interese par iespēju saņemt pašvaldības līdzfinansējumu kultūras pieminekļu restaurācijai un atjaunošanai. Iesākto turpināsim arī nākamgad - konkursu plānots izsludināt jau novembrī, lai būtu ilgāks laiks projektu realizācijai. Šiem mērķiem pašvaldības budžetā tiks atvēlēts ne mazāk kā pusmiljonu eiro liels finansējums,» informēja Rīgas vicemērs Andris Ameriks, piebilstot, ka nauda līdzfinansējumam iegūta no piemērotās paaugstinātās nekustamā īpašuma nodokļa likmes 3% apmērā ēkām, kuras klasificētas kā vidi degradējoši objekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

RTU aicina topošos zinātniekus piedalīties konkursā ResearchSlam 2016

Žanete Hāka, 08.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina Latvijas augstskolu maģistrantus un doktorantus piedalīties konkursā «ResearchSlam 2016», lai noskaidrotu, kuri jaunie zinātnieki vislabāk spēj iepazīstināt sabiedrību ar saviem pētījumiem un zinātnisko darbu viegli uztveramā, interesantā un saistošā veidā, informē RTU.

Pieteikšanās konkursam «ResearchSlam 2016» notiek no 8. februāra līdz 6. martam. Konkursa mērķis ir nodrošināt platformu, kuru Latvijas jaunie zinātnieki var izmantot, lai pastāstītu par sarežģīto vienkārši un interesanti. «Mūsdienās zinātnes komunikācija ir kļuvusi par neatņemamu zinātnieku un zinātnisko institūciju darba sastāvdaļu visā pasaulē, lai veicinātu sabiedrības izpratni par nozīmīgiem zinātniskajiem atklājumiem un zinātnieka darbu kopumā. RTU sniedz savu ieguldījumu šī procesa veicināšanā, konkursu «ResearchSlam» organizējot jau piekto gadu pēc kārtas,» saka RTU Doktorantūras skolas vadītāja Lita Akmentiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Paziņoti Latvijas Arhitektūras gada balvas pusfinālisti

Žanete Hāka, 15.04.2016

Liepājas daudzfunkcionālais kultūras centrs «Lielais dzintars»
Adrese: Liepāja, Radio iela 8

Avots: Indriķis Stūrmanis

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien paziņoti Latvijas Arhitektūras gada balvas 2016 pusfinālisti – 16 darbi, kas tālāk cīnīsies par valsts augstāko apbalvojumu arhitektūrā. Pusfinālistus nominēja nacionālā žūrija, savukārt tagad izvēlēto darbu vērtēšana tiks nodota starptautiskās žūrijas rokās, kas paziņos labākos Latvijas Arhitektūras gada balvas 2016 apbalvošanas ceremonijā 19.maijā.

Kopumā šogad konkursam tika pieteikts 51 darbs, to vidū gan lielu rezonansi izpelnījušies sabiedriski nozīmīgi objekti, gan privātās rezidences, gan arī nozīmīgi ar arhitektūru saistīti notikumi. Pusfinālam izvirzīti 16 darbi, no kuriem lielākais skaits – septiņi – ir restaurācijas un rekonstrukcijas darbi: Aldara alus darbnīca, Dzintaru koncertzāle, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Maltas vidusskolas, Rēzeknes Zaļā sinagoga, Ventspils Profesionālās vidusskolas mācību ēka un Villa Rota.

Pusfinālistu vidū iekļautas sešas jaunbūves – CSDD klientu apkalpošanas centrs, Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskais centrs, apartamentu komplekss Kado Karim, Kolekcionāra māja, Liepājas daudzfunkcionālais kultūras centrs "Lielais dzintars" un Ventspils Profesionālās vidusskolas dienesta viesnīca. No interjera risinājumiem pusfinālā iekļauts Divu līmeņu lofts Ģipša fabrikā, starp vides objektiem izcelta Neikenkalna dabas koncertzāle Dikļos, savukārt arhitektūras procesu kategorijā izvirzījušies raidījums Adreses un R.Šmēlinga konference Vecrīgas reģenerācija: vai vecpilsētai būtu jāpielāgojas [laikam].

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Magone: reālā summa ir 139 miljoni latu

Andrejs Vaivars, Db, 20.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursā par Nacionālās bibliotēkas būvnniecību šobrīd pievilcīgākais ir Nacionālās būvkompāniju apvienības piedāvājums par 139 miljoniem latu.

To intervijā laikrakstam Dienas bizness atzīst aģentūras Jaunie trīs brāļi vadītājs Zigurds Magone, piebilstot, ka tas, tiks vai netiks uzbūvēta Gaismas pils, šobrīd esot atkarīgs no Ministru kabineta.

Atbilstoši šobrīd iesniegtajām būvnieku tāmēm, Gaismas pils izmaksas svārstās ap pusmiljardu latu…

Pasakas!

Kas Jums ļauj tā domāt?

Ir divi piedāvātie cipari - 139 miljoni un 185 miljoni latu kā būvniecības izmaksas. Cita runa ir par to, ko pieprasa 501. Latvijas būvnormatīvs, ka kopā ar būvizmaksām ir jāprognozē arī sadārdzinājums. Būvnieki piedāvā darbus veikt četros gados un sadārdzinājumu prognozē, ņemot par pamatu iepriekšējo gadu, kad inflācija Latvijas būvniecībā bija visaugstākā - tuvu pie 28 %. Līdz ar to šis sadārdzinājuma cipars ir ļoti liels. Secinājums tam visam ir vienkāršs - tik milzīgam, ilglaicīgam projektam šim būvnormatīvam vajag izņēmumu. Protams, indeksācijai ir jābūt, un es šeit redzu vienu ceļu - man tiek ļauts noslēgt līgumu par būvniecības izmaksām, ņemot vērā pamatsummu, bet sadārdzinājumu m����s rēķinām pēc fakta katru ceturksni. Jo biežāk mēs veiksim indeksāciju, jo precīzākas būs izmaksas, jo tās arī būs mazākas. Lai es šādu atļauju saņemtu, man ir jāvēršas Ministru kabinetā, un pašlaik šis process caur Kultūras ministriju tiek gatavots.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Zināmi World Summit Award Latvijas atlases kārtas uzvarētāji

, 28.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies ir Latvijas atlases kārta pasaulē plašākajam elektronisko mediju un projektu konkursam World Summit Award (WSA), Db informēja IT kompānijas RIX Technologies Mārketinga vadītāja Inga Erkmane.

Viņa pavēstīja, ka par Latvijas atlases kārtas uzvarētāju kategorijā e-Valdība ir kļuvis RIX Technologies realizētais Valsts un pašvaldību elektronisko pakalpojumu ieviešanas pilotprojekts.

Pilotprojekta mērķis ir padarīt publisko pakalpojumu sniegšanu valsts un pašvaldību iestādēs par klientorientētu procesu, kur klientam tiek radīta iespēja saņemt pakalpojumu viņam maksimāli ērtā formā. Projekta ietvaros ir sagatavoti 25 e-pakalpojumi, kurus sniedz valsts un pašvaldību institūcijas. Elektroniskie pakalpojumi ir publiski pieejami Latvijas valsts portāla www.latvija.lv e-pakalpojumu sadaļā.

Savukārt kategorijā e-Izklaide par uzvarētāju atzīts audiovizuāli izklaidējošs medijs tiešsaistē, www.boms.lv, kategorijā e-Bizness - obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas kalkulators un tirdzniecības lapa, www.octas.lv; kategorijā e-Kultūra – projekts “Dzīvā vēsture”, www.collectivememory.com, bet kategorijā e-Zinātne - Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas studiju darbu DVD disks.

Komentāri

Pievienot komentāru