Jaunākais izdevums

Pirmās divas izsoles nav vainagojušās ar bijušās likvidējamās AS Latvijas Krājbanka ēkas, kas atrodas Jāņa Daliņa ielā 15, pārdošanu, līdz ar to process turpinās brīvās pārdošanas formā, informē Colliers International pārstāvji.

Investori, kas ir ieinteresēti bijušās Krājbankas centrālās ēkas iegādē, tagad varēs piedalīties brīvās pārdošanas procesā un iesniegt savus cenu piedāvājumus, kas tiks izvērtēti saskaņā ar augstāko cenu eiro valūtā.

Cenu piedāvājumus iespējams iesniegt sākot no šā gada 27. maija līdz 10.jūlijam. Visi piedāvājumi tiks nosūtīt uz izskatīšanu 11.jūlijā.

Db.lv jau rakstīja, ka šis ir lielākais un visdārgākais nekustamais īpašums, kas pieder Snoras grupai Latvijā, norāda Snoras maksātnespējas administrators Neils Kūpers, piebilstot, ka tās pārdošana ļaus kreditoriem atdot ievērojamu naudas apjomu.

Izsoli rīko nekustamā īpašuma kompānija Colliers International Latvia, kas izsolīs arī otru Snoras īpašumu, kas atrodas Rīgā, Pils ielā 23. Šīs ēkas izsole notiks 2. jūnijā.

Colliers International Latvia vadītājs Deniss Kairāns iepriekš norādīja, ka interese par īpašumu bija augsta un ievērojami auga, tuvojoties izsoles dienai. Krājbankas centrālās ēkas tehniskais stāvoklis ir labs.

Ēka izsolē jau tika piedāvāta 28. aprīlī, taču neviens to nenopirka.

Ēka celta 2006.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sarežģītā atgūšanas procesa dēļ Krājbankas un Parex kreditori naudu var gaidīt vēl gadiem un galu galā tā arī nesagaidīt.

Patlaban Latvijas krājbankas maksātnespējas procesā atgūti 170 miljoni eiro, kas ir vien aptuveni ceturtā daļa no kopējās kreditoru prasījumu summas, taču bankas maksātnespējas administrators pagaidām atturas prognozēt, cik lielu naudas summu nāksies zaudēt kreditoriem. Savukārt Parex gadījumā zaudētās summas varētu būt mērāmas vairākos simtos miljonu.

Sāk norēķinus

Neskatoties uz to, ka patlaban izsolīta puse no Krājbankas īpašumā esošajiem nekustamajiem īpašumiem, kā arī visi pieci kredītu portfeļi, kopš bankas maksātnespējas procesa sākšanas ir atgūti vien 170 miljoni eiro, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un KPMG Baltics sniegtie dati. Kā stāsta KPMG Baltics pār- stāvis Oskars Fīrmanis, kopējais kreditoru prasījumu tiesību apjoms pret Krājbanku ir vairāk nekā 700 miljoni eiro, no kuriem lielākā daļa jeb aptuveni 470 miljoni eiro ir jāsaņem Noguldījumu garantiju fondam (NGF), un administrators jau sācis norēķinus ar fondu, līdz pērnā gada nogalei atmaksājot 193 miljonus eiro (fonds saskaņā ar likumu ir pirmais prasītājs, kas saņem līdzekļus no bankas aktīvu pārdošanas. Tālākā kreditoru prasījumu apmierināšanas kārtība ir šāda: bankas darbinieki, nodokļu maksājumi, neizpildītie maksājumi valsts un pašvaldību budžetos, valsts prasījumi par garantētajiem kredītiem, pārējie likumīgie prasījumi, procentu maksājumi kreditoriem, kreditoru prasījumi, kas pieteikušies pēc termiņa, sub- ordinētie aizdevumi un visbeidzot akcionāri). NGF saņemtā summa pārsniedz admini- stratora atgūtos līdzekļus tādēļ, ka, uzsākot maksātnespējas procesu, jau bija pieejama daļa līdzekļu, kas nebija jāatgūst, piemēram, bankas kontā Latvijas Bankā esošie līdzekļi, skaidro FKTK.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvāko mēnešu laikā plānotas BAB bankas Snoras piederošo īpašumu Rīgā izsoles, informē starptautiskais nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmums Colliers International.

Pirmā tiks nosolīta bijusī Krājbankas centrālā ēka Skanstes ielā, tad sekos Doma laukumā esošā vēsturiskā ēka Pils ielā 23.

Bijušās Krājbankas centrālās ēkas, kas atrodas Jāņa Daliņa ielā 15, mutiskā izsole notiks 28.aprīlī, Kr. Valdemāra ielā 21. Izsoles sākumcena ir 11,5 miljoni eiro.

Colliers International vadītājs Latvijā Deniss Kairāns norāda, ka ēka var būt interesanta gan investoriem, kas vēlāk plāno ēku iznomāt dažādiem nomniekiem, gan arī iestādēm, kuras meklē telpas, lai iegādātos savām biznesa vajadzībām. Lai turpinātu izmantot šo ēku biroju vajadzībām, būs vajadzīgas nelielas investīcijas, bet vidējais nomas maksu līmenis šādiem birojiem var sasniegt 12-14 eiro/kv.m/mēnesī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bankas Citadele pārdošanas cena var izrādīties līdzvērtīga vai pat mazāka par bankas galvenās ēkas būvniecībā savulaik veiktajām investīcijām

Kad 2012.gada vasarā ekspluatācijā tika nodota 20 057 kvadrātmetrus plašā toreizējās Parex bankas jaunā ēka Republikas laukumā 2a, banka informēja, ka tās izmaksas veido 51 milj. latu, t.i., 72,6 milj. eiro. Izmaksas veidoja gan zeme, gan būvniecība, apdare, aprīkojums u.c.

Lai arī pagaidām bankas pārdošanas cena oficiāli nav atklāta, plašsaziņas līdzekļos izskanējušās versijas liecina, ka tā varētu būt vienā līmenī ar ēkas izmaksām. Ministru prezidente Laimdota Straujuma iepriekš Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma norādīja, ka sākotnēji Prudentia bankas novērtējums bijis 64 milj. eiro, bet summa, par kuru Citadele tiks pārdota, esot lielāka, vēstī LETA.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Atrasts bijušā Latvijas Krājbankas centrālā biroja pircējs; darījums noslēgsies augustā

LETA, 17.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies likvidējamās AS Latvijas Krājbanka bijušās centrālās ēkas Rīgā, Jāņa Daliņa ielā 15, pirmā brīvās pārdošanas kārta, kuras laikā atrasts ēkas pircējs.

Pirmajā bijušā Latvijas Krājbankas centrālā biroja brīvās pārdošanas kārtā, ko organizēja nekustamo īpašumu konsultāciju kompānija Colliers International, tika saņemti deviņi piedāvājumi. Šis nekustamais īpašums pieder Latvijas Krājbankas mātesbankai likvidējamai Lietuvas bankai Snoras. Snoras maksātnespējas administrators ir akceptējis augstāko saņemto piedāvājumu, un uzvarējušais dalībnieks jau ir iemaksājis drošības naudu.

Pārdošanas cena tiks publiskota pēc pārdošanas darījuma noslēgšanās, informē Colliers International. Patlaban netiek atklāts, kas iegādājies īpašumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn iespaidīgāko darījumu nomas tirgū nodrošināja Valsts ieņēmumu dienesta jurģi, nākamā masveidīgā nomas līgumu pārslēgšana tirgū gaidāma 2017.gadā, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Biroju tirgus ļoti aktīvs bija 2011.gadā, un ņemot vērā, ka biroju telpu nomas līgumi parasti tiek noslēgti uz diviem, trim gadiem, 2014.gadā daudzi līgumi pārslēgti un pagarināti. Nākamais daudzu biroju nomas līgumu pārslēgšanas periods būs 2017.gads, ko vajadzētu izmantot jauno biroju centru attīstītājiem, raksturo Newsec biroju nomas projektu vadītāja Inese Levana.

Milzu kustības

Saskaņā ar Colliers datiem ievērojamākais darījums biroju tirgū 2014.gadā bija saistīts ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID), kas sāka nomāt ap 40 tūkst. m2 plašas telpas Talejas ielā. Līgums noslēgts uz 30 gadiem, un VID ēkas noma mēnesī izmaksā ap 532 tūkstošiem eiro, kas gadā veido 6,4 miljonus eiro. DB jau rakstīja, ka 54,1 miljonu eiro vērtā administratīvā kompleksa būvniecība tika pabeigta 2014.gadā. Pārvākšanos uz jaunajām telpām VID noslēdza augustā, tādējādi atbrīvojot telpas 14 dažādās vietā Rīgā. VID pārvākšanās sekas ir jūtamas kādu laiku, piemēram, Latectus vēl pērnā gada beigās potenciālajiem nomniekiem piedāvāja biroja telpas 5600 m2 platībā Rīgā, Jeruzalemes ielā 1, kur iepriekš atradās VID. Otrs ievērojamākais darījums, kas gan apjoma ziņā ir vairākkārt mazāks par VID, ir Exigen, kas sāka nomāt 4200 m2 LNK centrā Jāņa Daliņa ielā – bijušajā Latvijas krājbankas ēkā, ko par 10,5 miljoniem eiro 2014.gadā iegādājās holdinga LNK Group dibinātais uzņēmums SIA JD 15, nosaucot to par LNK Centre.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Aktīvākie biroju telpu meklētāji gada otrajā ceturksnī bijuši IT jomas uzņēmumi

Lelde Petrāne, 15.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada otrajā ceturksnī Rīgas biroju telpu pieprasījums un nomas maksa saglabājās iepriekšējā ceturkšņa līmenī. Lai gan mazliet audzis neiznomāto telpu īpatsvars, prognozējams, ka līdz gada beigām A un B klases biroju nomas maksa varētu palielināties par 5%, teikts Latio jaunākajā komercīpašumu tirgus pārskatā.

Brīvo telpu pieaugums daļēji saistīts ar Valsts ieņēmumu dienesta līdz šim nomāto telpu aptuveni 40 000 kvadrātmetru platībā atbrīvošanu un dienesta struktūrvienību pariešanu uz aprīlī ekspluatācijā nodoto jauno biroju ēku. Tāpat atbrīvojušās un nav aizpildītas telpas vairākās citās Rīgas centra biroju ēkās, piemēram, ēkā 13.janvāra ielā 3, kurā atradās GE Money Bank.

«Nomnieku atstāto telpu kvalitatīvākā daļa pakāpeniski aizpildīsies un šis process veicinās sliktāku telpu atbrīvošanos. Saglabājoties līdzšinējām pieprasījuma tendencēm, paredzams, ka A un B klases biroju nomas maksa līdz gada beigām Rīgā vidēji palielināsies par 5%,» norāda Latio Komercīpašumu tirdzniecības nodaļas vadītājs Jānis Šīns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamnedēļ, 26. maijā notiks Lietuvas maksātnespējīgajai bankai Snoras piederošās AS Latvijas Krājbanka centrālās ēkas Jāņa Daliņa ielā 15 atkārtota izsole, liecina paziņojums bankas mājaslapā.

Šis ir lielākais un visdārgākais nekustamais īpašums, kas pieder Snoras grupai Latvijā, norāda Snoras maksātnespējas administrators Neils Kūpers, piebilstot, ka tās pārdošana ļaus kreditoriem atdot ievērojamu naudas apjomu.

Izsoli rīko nekustamā īpašuma kompānija Colliers International Latvia, kas izsolīs arī otru Snoras īpašumu, kas atrodas Rīgā, Pils ielā 23. Šīs ēkas izsole notiks 2. jūnijā.

Colliers International Latvia vadītājs Deniss Kairāns norāda, ka interese par īpašumu ir augsta un ievērojami aug, tuvojoties izsoles dienai. Krājbankas centrālās ēkas tehniskais stāvoklis ir labs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

DB viesojas: Exigen Services Latvia jaunajās biroja telpās bijušajā Latvijas Krājbankas ēkā

Linda Zalāne, 25.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Exigen Services Latvia birojā gādāts ne tikai pa ērtām darba vietām, bet arī atpūtas zonām. Vienā no tām var uzspēlēt dažādas galda sporta spēles

Kopš šī gada pavasara informāciju tehnoloģiju uzņēmums AS Exigen Services Latvia sāka apdzīvot jaunas biroja telpas, kas ir iekārtotas bijušajā Latvijas Krājbankas ēkā LNK centrā Jāņa Daliņa ielā. «Mēs īrējam 5., 6., 7. un 8. stāvu, kur ir darba telpas. Katrā stāvā pa 1000 kvadrātmetriem. Vēl esam aizņēmuši pusi no ēkas pirmā stāva un pagrabstāva,» stāsta AS Exigen Services Latvia valdes priekšsēdētāja vietnieks, finanšu un administratīvais direktors Uldis Smilts.

«Pirms tam krīzes laikos uzņēmuma birojs atradās Mežciemā. Tas ir tālu no pilsētas centra, un tur telpu kvalitāte nebija vislabākā. Mēs esam gana liels un nopietns uzņēmums, un domāju, ka esam pelnījuši atrašanos labā biznesa rajonā pilsētas centrā,» teic U. Smilts. Viņaprāt, lielākais ieguvums, ievācoties jaunās un modernās telpās, esot to ekonomiskais pielietojums.

Komentāri

Pievienot komentāru