Jaunākais izdevums

Kramplauži ASV kremēta vīrieša un divu suņu pelnus sajaukuši ar kokaīnu un tos atbilstoši arī izmantojuši, atsaucoties uz Floridas policijas sniegto informāciju, vēsta Reuters.

Pelni nozagti no kādas sievietes mājas ASV Floridas štata centrālajā daļā 15.decembrī. Zagļi līdz ar elektriskajām iekārtām un juvelierizstrādājumiem paņēmuši arī urnu, kurā bija sievietes tēva pelni, kā arī vēl vienu urnu, kur atradās viņas divu suņu pelni.

Izmeklētāji uzzinājuši, kas noticis ar pelniem, pēc tam, kad saistībā ar citu laupīšanas mēģinājumu arestēja piecus tīņus. Viņi pagājušajā nedēļā bija mēģinājuši apzagt blakus esošo māju.

«Aizdomās turētie sajauca pelnus ar vai nu kokaīnu, vai heroīnu. Viņi daļu pelnu bija šņaukuši, ticot, ka lieto narkotikas,» stāstījis šerifs.

Pēc laika kramplauži tomēr sapratuši savu kļūdu un apsprieduši iespēju atlikušos pelnus atdot īpašniecei. Taču galu galā izlēmuši tos noslīcināt ezerā, jo uz urnām bija viņu pirkstu nospiedumi.

Policijas ūdenslīdēji tagad cenšoties atgūt urnas, bet kramplauži par vairāku zādzību izdarīšanu un citiem noziegumiem nonākuši aiz restēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

No Privatbank klientu seifiem nozagti simtiem tūkstošu vai pat miljoni eiro

Zane Atlāce - Bistere, 29.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Zaglis esot uzdevies par bankas klientu, kas esot sācis nomāt seifu.

Vienā no Latvijas bankām - Privatbank - pagājušajā ceturtdienā notikusi vērienīga zādzība. Precīzs cietušo skaits un nodarīto zaudējumu apjoms pagaidām nav zināms, taču netiek izslēgts, ka zagļa guvums varētu būt mērāms simtos tūkstošos un pat miljonos eiro, pirmdien vēstīja raidījums LNT Ziņas.

Zādzība notikusi no bankas klientu individuālajiem seifiem. Privatbank savā mājaslapā tos reklamē kā ērtus un drošus. Tiek uzsvērts, ka katram seifam ir divas slēdzenes, kas tiek aizslēgtas ar divām atslēgām - klienta un bankas. Šī divu atslēgu sistēma ir papildu garantija klienta īpašuma drošībai, taču tā tika uzlauzta. Turklāt zādzība Privatbank individuālo seifu glabātuvē notikusi ar vērienu, jo no vērtībām iztīrīti vairāki seifi. Policijai par notikušo ziņots nākamajā dienā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Likumi

Abāšins: Grozījumi likumā mazinās transportlīdzekļu zādzību skaitu Latvijā

Monta Glumane, 29.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai mazinātu automašīnu zādzību skaitu Latvijā, ir sagatavoti un otrajā lasījumā Saeimā pieņemti grozījumi Krimināllikumā, kas paredz pastiprināt kriminālatbildību par transportlīdzekļa zādzību, kas izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī.

Grozījumi 2. lasījumā Saeimā tika pieņemti 14. februārī, un priekšlikumu iesniegšanas termiņš uz 3. lasījumu ir beidzies. Tādēļ var prognozēt, ka drīzumā tie tiks izskatīti atbildīgajā – Saeimas Juridiskajā komisijā, un pēc tam nodoti Saeimai uz 3. lasījumu. Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins prognozē, ka likuma izmaiņas var gaidīt jau aprīļa beigās vai maijā.

Kā norāda Latvijas Apdrošinātāju asociācija, grozījumi nepieciešami, lai novērstu pašlaik pastāvošo disproporciju: šobrīd zādzība no transportlīdzekļa tiek klasificēta saskaņā ar Krimināllikuma 175. panta trešo daļu – kā smags noziegums, un par to paredzētā sankcija ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem. Savukārt, paša transportlīdzekļa zādzība tiek klasificēta saskaņā ar Krimināllikuma 175. panta pirmo daļu – kā mazāk smags noziegums ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Policija uzgājusi līdz šim lielāko kokaīna kravu Latvijā

LETA, 14.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija (VP) starptautiskās sadarbības rezultātā izņēmusi divas tonnas kokaīna, kas ir līdz šim lielākā kokaīna krava Latvijā, informēja VP.

Veiksmīgas starptautiskās sadarbības rezultātā īstenota operācija kokaīna tranzīta apturēšanā, izņemot līdz šim lielāko kokaīna kravu Latvijā - vairāk nekā divas tonnas.

Ekvadoras laikraksts «El Comercio», atsaucoties uz šīs valsts policiju, ziņo, ka divās operācijas Latvijā un Klusajā okeānā izturētas apmēram trīs tonnas kokaīna hidrohlorīda un aizturētas sešas personas, kas tiek turētas aizdomās par narkotiku kontrabandu.

Latvijas operācijā 8.janvārī kādā lauku saimniecībā veikta operācija «TNT». Tajā aizturēti pieci Latvijas pilsoņi, pie kuriem atrasti 2199 «ķieģeļa» tipa iepakojumi, kuros esošā viela bijusi ekvivalenta vairāk nekā divām tonnām kokaīna hidrohlorīda. Narkotikas bijušas noslēptas no Ekvadoras eksportēto banānu kastēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Kannu kinofestivālā jau otrā dārglietu zādzība

Lelde Petrāne, 24.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kannu kinofestivāla laikā nozagta kaklarota 1,9 miljonu eiro vērtībā. Šī ir jau otrā zādzība, kas skārusi šāgada pasākumu, ziņo BBC.

Dārgais Šveices juveliera De Grisogono izstrādājums pazudis pēc slavenību ballītes piecu zvaigžņu viesnīcā kūrorta pilsētā Cap d'Antibes.

Turklāt zādzība notikusi, «neskatoties uz vērienīgajiem drošības pasākumiem», tai skaitā 80 apsargiem un policiju.

Pagājušajā nedēļā jau Kannās jau tika nozagtas aktieriem paredzētas dārglietas vairāk nekā viena miljona ASV dolāru apmērā. Zādzība skāra Šveices juvelieri Chopard un notika Novotel viesnīcā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beļģijas, Šveices un Francijas varasiestādes arestējušas 33 cilvēkus saistībā ar vienu no pasaulē lielākajām dimantu zādzībām. Februārī noziedznieki bija izlauzušies cauri Briseles lidostas žogam un nozaguši dārgakmeņus, kuru vērtība aplēsta 50 miljonu eiro apmērā.

Varasiestādes norāda, ka starp arestētajiem ir gan laupīšanas organizētāji, gan arī līdzzinātāji. Policija izņēmusi lielas naudas summas, dārgakmeņus un luksusa automašīnas. Pagaidām neesot skaidrs, kāds uzdevums «gadsimta zādzības» laikā bijis katram arestētajam.

Lielākā daļa nozagto dimantu uzieta Šveicē, kur saistībā ar laupīšanām arestēti astoņi cilvēki, tostarp uzņēmēji un juristi. Savukārt Beļģijā izdevies aizturēt 24 cilvēkus.

Februārī notikusī dimantu zādzība ir viena no lielākajām dārgakmeņu nolaupīšanām pēdējo gadu laikā. Dimanti zādzības brīdī tika pārkrauti no automašīnas lidmašīnā, kurai bija jādodas uz Cīrihi Šveicē. Zagļi, pārģērbušies par policistiem, lidostā iebrauca pa žogā iepriekš izgrieztu caurumu automašīnās, kas, līdzīgi kā operatīvais transports, bija aprīkotas ar bākugunīm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Ielaušanās Rimšēviča mājā tiek izmeklēta kā zādzība, taču izmeklēšanā tiek vērtēti arī pēdējo nedēļu notikumi.

Valsts policija (VP) pagaidām atturas vērtēt, vai korupcijā aizdomās turētā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča mājā notikusī zādzība ir saistāma ar pēdējo nedēļu notikumiem finanšu sektorā.

Kā aģentūrai LETA atzina VP priekšnieks Ints Ķuzis, šobrīd ielaušanās Rimšēviča mājā tiek izmeklēta kā zādzība, taču izmeklēšanā tiek vērtēti arī pēdējo nedēļu notikumi. «Izskatās, ka notikusi zādzība. Jebkura lieta tiek skatīta plašākā kontekstā. Arī šī lieta tiek skatīta kontekstā [ar pēdējo nedēļu notikumiem],» uzsvēra Ķuzis.

Policija jau iepriekš vairākkārt publiski informējusi sabiedrību, ka Rīgas apkārtnē pieaudzis zādzību skaits no privātmājām. To, vai ielaušanās Rimšēviča mājā varētu būt saistīta ar iepriekš notikušajām zādzībām Rīgas apkārtnē šobrīd nevar pateikt, norādīja Ķuzis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā, kad Sony piedzīvoja hakeru uzbrukumu, kura rezultātā tika nozagta informācija par aptuveni 100 miljonu lietotāju datiem, kompānija esot cīnījusies ar citu uzbrukumu, kuru veica «haktīvistu» grupējums Anonymous. Tas ir novērsis Sony uzmanību, atzinusi kompānija.

Vēstulē ASV kongresam tehnoloģiju kompānija norāda, ka tā esot apkarojusi Anonymous uzbrukumu un neesot pamanījusi, kā ļaundari esot ielauzušies tās sistēmās un nozaguši datus. Grupējums gan ir noliedzis, ka ir iesaistīts datu zādzībā.

Sony norāda, ka piedzīvojusi Anonymous uzbrukumu tāpēc, ka uzsākusi tiesvedību pret diviem grupējuma locekļiem, kuri bija modificējuši Sony spēļu konsoli. Kompānija norāda, ka datu zādzība notikusi atsevišķi no Anonymous uzbrukuma, un pagaidām nevar apgalvot, ka abu uzbrukumu rīkotāji savstarpēji ir sadarbojušies.

Kompānija svētdien vienā no tās serveriem atradusi ievietotu datni, kurā bija rakstīts «Mēs esam leģions» (We are legion) – šo frāzi bieži vien izmanto «haktīvisti».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nīderlandē notikusi vērienīga mākslas darbu zādzība. Noziedzniekiem izdevies tikt pie Pablo Pikaso, Kloda Monē, Pola Gogēna un Anrī Matisa darbiem, kas bija izstādīti Roterdamas mākslas muzejā, vēsta BBC.

Laupītājiem muzejā izdevies iekļūt agrā otrdienas rītā. No muzeja tie aiznesuši tādus pazīstamus darbus kā Kloda Monē Vaterlo tilts, Pikaso gleznu Arlekīna galva, Anrī Matisa Lasītāja baltā un dzeltenā un Luciana Freida Sieviete ar aizvērtām acīm.

Roterdamas policija informēja, ka ziņa par ielaušanos muzejā saņemta agrā otrdienas rītā, taču, kad likumsargi bija ieradušies, noziedznieki bijuši jau prom.

Eksperti norāda, ka zagļi pazinuši mākslas darbus un gleznas izvēlējušies mērķtiecīgi. Nozagtās gleznas varētu būt simtiem miljonu eiro vērtībā, sacīja Nozudušo mākslas darbu reģistra vadītājs Kriss Marinello (Chris Marinello). Tomēr nozagto mākslas darbu atklāta pārdošana vairs neesot iespējama, jo tie starptautiski reģistrēti kā zagti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

«Eilas» tirdzniecības centrā iebrūk laupītājs

Dienas Bizness, 21.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bauskas tirdzniecības un darījumu centrā «Eila» vakar, 20. novembrī, notikusi zādzība, atsaucoties uz Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdzes Ievas Sietnieces sniegto informāciju, vēsta reģionālais medijs Bauskas Dzīve.

Policijas rīcībā esošā sākotnējā informācija liecināja, ka zādzība tirdzniecības centrā notikusi plkst. 17.15. Tirdzniecības centra veikalā esot ienācis vīrietis maskā, nosviedis zemē dūmu sveci. Pēc tam viņš piesteidzies pie juvelierizstrādājumu vitrīnas un ar āmuru izsitis stiklu. Nozagtas dažādas zeltlietas: gredzeni, ķēdes, kuloni, arī bižutērijas izstrādājumi. Tad vīrietis no tirgotavas aizbēdzis.

Par laupīšanu paziņots policijai, kas nekavējoties ieradās notikuma vietā. Likumsargi turpina noskaidrot notikušā apstākļus Policija lūdz atsaukties personas, kuras varētu sniegt jebkādu informāciju par notikušo zādzību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Robežsargi Latgalē atraduši 10 zagtas luksusa klases automašīnas, informē Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Šā gada 4.februārī, kādai SIA piederošajā angārā Daugavpilī tika konstatēti četri luksusa klases auto - BMW X5, Audi A7, Land Rover un Lexus LX570. Visas automašīnas izrādījās starptautiskajā meklēšanā. BMW, Audi un Land Rover 2014.gada augustā - septembrī ir zagtas Vācijā, savukārt Lexus auto zādzība notikusi Latvijā. 2014.gada jūlijā VP Rīgas RP Jūrmalas iecirknis ir uzsācis kriminālprocesu.

Savukārt, 8.februārī robežsargi, veicot imigrācijas kontroli un pārbaudot iespējamos nelegālo imigrantu pārvietošanās maršrutus, Rēzeknes stacijā kādā kravas vilciena vagonā atklāja sešas automašīnas - Mercedes Benz C220, BMW X5, divas Toyota Land Cruiser un divas Toyota Corolla Verso. Šo automašīnu pavaddokumentos tika konstatētas nesakritības - atšķīrās automašīnu modeļi, krāsa un izlaiduma gadi. Veicot minēto automašīnu padziļināto pārbaudi, noskaidrots, ka visas minētās automašīnas atrodas starptautiskajā meklēšanā, saistībā ar to zādzību dažādās Eiropas Savienības valstīs - Vācijā, Zviedrijā un Latvijā. Divas automašīnu Toyota Land Cruiser auto zādzība notikusi Latvijā, par šo faktu 2014.gada oktobrī VP Rīgas RP Baložu iecirknis ir uzsācis kriminālprocesus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Pirmo reizi vairāku gadu laikā reģistrē ļaunprogrammatūru skaita samazināšanos

Lelde Petrāne, 17.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar Kaspersky Lab vērtējumu 2015. gadā ļaunprogrammatūru tirgus ir piesātinājies. Kopš pagājušā gada uzņēmuma ik dienu atklāto jauno ļaundabīgo datņu skaits ir samazinājies par 15 000 vienībām — no 325 000 līdz 310 000. Eksperti uzskata, ka šī krituma galvenais iemesls ir jaunu ļaunprogrammatūru izstrādes ekonomiskā nelietderība.

Uzbrucējiem daudz lētāk izmaksā leģitīmu ciparparakstu zādzība vai izveide, kurus viņi piešķir ļaunprogrammatūrām, tādējādi uzdodot tās par nekaitīgām lietotnēm. Turklāt vienlaikus ietaupīt uz izstrādi un pelnīt naudu viņiem ļauj uzmācīgā reklāmprogrammatūra, kuras īpatsvars kibernoziedznieku arsenālā nemitīgi pieaug.

Straujš jaunu ļaundabīgo datņu skaita pieaugums tika novērots aptuveni pirms trim gadiem. Piemēram, 2012. gadā Kaspersky Lab ik dienu apstrādāja 200 000 jaunu datņu, bet 2013. gadā — jau 315 000. Pieauguma palēnināšanās notika 2014. gadā, kad uzņēmuma katru dienu atklāto jauno ļaunprogrammatūru skaits palielinājās tikai par 10 000, sasniedzot 325 000. Savukārt šā gada beigās šis rādītājs ir mazāks nekā pirms divpadsmit mēnešiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kalnciemā, Lielajā ielā 11 šonakt apzagts a/s Latvijas Krājbanka bankomāts. Zādzība notikusi, izmantojot speciālu metināšanas ierīci, Db.lv stāstīja Valsts policijas Zamgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Zādzība notikusi 21. oktobrī pulksten 2.38 naktī. Patlaban ir uzsākts kriminālprocess, bet sīkāka informācija par zādzību netiek sniegta.

I.Sietneice atklāj, ka no bankomāta nozagts kasets, kurā glabājās nauda, bet naudas apjoms, kas glabājies bankomātā, vēl tiek precizēts.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka vietniece lūdz atsaukties arī aculieciniekus, zvanot pa tālruni 110 vai 112.

Viņa norādīja, ka bankomātu zādzības ir iespējams veikt īsā laika posmā. Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis informēja, ka nevar apgalvot, ka pēdējā laikā bankomātu zādzības Rīgā būtu plaši izplatītas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

ABLV likvidācijas rezultātā tiks pazaudētas 2280 darba vietas

Vjačeslavs Dombrovskis, ekonomists, domnīcas <i>Certus</i> vadītājs, 27.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bankas ABLV likvidācija Latvijas ekonomikai varētu maksāt apmēram 0,8% no IKP.

ABLV ir finanšu pakalpojumu eksportētājs, tāpēc, ņemot vērā pasaules tendences un triecienu Latvijas finanšu sektora reputācijai, var prognozēt ka diez vai citas Latvijas bankas spēs pārņemt ABLV starptautiskus klientus.

Pēc Latvijas bankas datiem, finanšu pakalpojumu eksports 2016. gadā bija 446 miljoni eiro. Pieņemot, ka finanšu pakalpojumu eksports it tieši proporcionāls nerezidentu noguldījumu apjomam, ABLV varētu būt apmēram trešdaļa (33,7%) no visiem nerezidentu depozītiem. Līdz ar to ABLV finanšu pakalpojumu eksports 2016. gadā varētu būt ap 150 miljoniem eiro. Salīdzinājumam, Latvijas Dzelzceļa pakalpojumu eksports 2016. gadā tika vērtēts 333 miljonu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Priekuļos atklāj bišu saimju zādzību sezonu

Gunta Kursiša, 06.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Priekuļu novada Bērzkrogā nozagtas bišu saimes un ziedputekšņu uztvērēji. Šī ir pirmā bišu saimju zādzība šajā sezonā, tomēr Latvijas Biškopības biedrības vadītājs Armands Krauze ir nobažījies, ka šogad bišu saimju zādzību varētu būt daudz.

«Līdz šim Bērzkrogs ir bijusi ļoti droša un klusa vieta, un šeit bišu zādzība piedzīvota pirmo reizi,» norāda biškopis Imants Daukšte.

Pēc biškopja un aculiecinieku novērojumiem stropi tikuši nozagti diennakts tumšajā laikā. To veikuši vairāki cilvēki, jo stropu svars ir liels un viens cilvēks tos nevar panest. Patlaban par bišu saimju un ziedputekšņu uztvērēju zādzību ir ierosināta krimināllieta, informē Latvijas Biškopības biedrība.

Pēc piedzīvotās zādzības biškopis I. Daukšte atlikušos stropus aprīkojis ar signalizāciju, cerot, ka tā pasargās viņa bišu saimes no zagļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atgūst no uzņēmuma nozagtās mantas vairāku desmitu tūkstošu vērtībā

Lelde Petrāne, 10.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada maija beigās Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Liepājā, kāda uzņēmuma noliktavā konstatēta zādzība – nozagti celtniecības instrumenti, mobilie telefoni, datori un to aksesuāri. Uzņēmums aprēķināja, ka kopējie radītie zaudējumi sasniedz vairākus desmitus tūkstošus eiro.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas kriminālprocesa ietvaros un operatīvo darbību rezultātā, uz aizdomu pamata par minētā nozieguma izdarīšanu aizturēja trīs personas – 1999. dzimušu jaunieti, 1993. un 1992.gadā dzimušus vīriešus, kuri arī iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā.

Izmeklēšanas laikā vīrieši sadarbojās ar likumsargiem un norādīja uz nozagto mantu atrašanās vietām. Nozagtie priekšmeti tika rūpīgi slēpti un daži - pārdoti. Valsts policija kriminālprocesa ietvaros noskaidroja arī trīs citas personas, kuras zināja, ka ir izdarīta šī zādzība, taču par to neinformēja likumsargus. Tāpat dažas no šīm personām paši uzpirka zagtās mantas un realizēja tālāk. Mantas tika atgūtas un atdotas īpašniekam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Āfrikas noziedznieki no iestādes Skotijā izkrāpuši vairāk nekā simts tūkstošus

Lelde Petrāne, 24.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāda Āfrikas noziedznieku banda, apmuļķojot finanšu grūtībās nonākušo Dienvidlankašīras padomi Skotijā, no tās izkrāpuši vairāk nekā 100 tūkstošus Lielbritānijas sterliņu mārciņu (aptuveni 82 tūkstoši latu), vēsta heraldscotland.com.

Kā informē medijs, Dienvidlankašīras padomes ierēdņi pārliecināti skaitīt naudu viltus bankas kontā.

Vietējās pašvaldības Finanšu departaments saņēmis viltotus dokumentus no krāpniekiem, kas apgalvojuši, ka ir piegādātājs, kam mainījušies bankas rekvizīti.

Darbinieki nav nojautuši, ka tā ir krāpniecība, un, cik zināms, «piegādātājam» pārskaitījuši 102 tūkstošus mārciņu.

Par šo pašu noziedznieku upuriem kļuvušas arī citas padomes Apvienotajā Karalistē, policija patlaban cenšoties noskaidrot, kas ir šie noziedznieki.

Zādzība Dienvidlankašīrai esot īpaši sāpīga, jo tā spiesta cīnīties ar 55 miljonus mārciņu lielu budžeta deficītu. Turklāt zādzība notikusi tajā pašā nedēļā, kad ierēdņi brīdinājuši mājsaimniecības par līdzīgu krāpniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Mežā atrasts Rimšēvičam nozagtais 200 kilogramus smagais seifs

LETA, 27.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija mežā atradusi aptuveni 200 kilogramus smago seifu, kuru februārī nozaga no korupcijā aizdomās turētā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča mājas Langstiņos.

Seifa atrašanu aģentūrai LETA apstiprināja Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš. Tikmēr Valsts policijas preses pārstāve Elīna Sprudzāne aģentūrai LETA to neapstiprināja, jo notiek pirmstiesas izmeklēšana un tās interesēs papildus informācija netiks sniegta.

Citu informāciju advokāts nedrīkstēja sniegt.

Jau ziņots, ka policija februāra beigās saņēma informāciju par zādzību no privātmājas. Māja apzagta nedēļu pēc tam, kad tajā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veica kratīšanu. Izbraucot uz notikumu vietu, tika konstatēts, ka notikusi iekļūšana mājā un no tās nozagtas mantas.

Rimšēvičs minēto saistīja ar tobrīd pēdējo nedēļu notikumiem un uzskatīja, ka tas nav noticis nejauši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

No automašīnas nozog 168 Red Bull skārdenes

Lelde Petrāne, 26.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceraukstē, degvielas uzpildes stacijas teritorijā no automašīnas puspiekabes nozagtas 168 skārdenes enerģijas dzēriena Red Bull.

Par to portālu bauskasdzive.lv informējusi Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Automašīna Scania R 420 ar puspiekabi bijusi novietota stāvēšanai degvielas uzpildes stacijas Statoil stāvlaukumā. Zādzība izdarīta, atverot automašīnas durvis.

Kā norādījusi Sietniece, zādzība notikusi laikā no 25.aprīļa plkst.20 līdz 26.aprīļa plkst.7.

Par notikušo sākts kriminālprocess.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Pētījums: «Vidējais datorpirāts» ir 18-34 gadus vecs vīrietis, kas dzīvo Ķīnā un lieto datoru darbā

Nozare.lv, 26.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attīstības valstu «vidējais datorpirāts» ir 18-34 gadus vecs vīrietis, kas dzīvo Ķīnā, strādā uzņēmumā ar mazāk nekā 100 darbiniekiem un lieto datoru savā darbā, liecina starptautiskās izpētes organizācijas Ipsos pēc starptautiskās datorprogrammu ražotāju asociācijas pasūtījuma veiktā aptauja Business Software Alliance (BSA).

Turklāt «vidējais pirāts» izsaka mērenu līdz stingru atbalstu intelektuālā īpašuma principiem kopumā. Piemēram, viņš ir pārliecināts, ka radošajiem cilvēkiem, kas rada jaunus autortiesību produktus, būtu jāsaņem par to atbilstoša atlīdzība, jo tas viņus rosinās radīt vairāk inovāciju un kopumā dos pozitīvu ieguldījumu sabiedrības attīstībā, tehnoloģiju progresā un ekonomikas izaugsmē. Viņš teorētiski priekšroku dod legālai programmatūrai kā drošākai un uzticamākai, taču praktiskajā izvēlē nereti kļūst par pirātu. Tas tiek skaidrots ar izpratnes trūkumu par autora tiesībām, kā arī uzskatu, ka pirātisms ir vispārpieņemta parādība un sabiedrībā atzīta prakse un nav nekāda lielā riska tikt pieķertam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bruņotas laupīšanas laikā no viesnīcas Kannās, Franču Rivjērā, nozagti juvelierizstrādājumi aptuveni 40 miljonu eiro vērtībā.

Francijas policija atklājusi, ka zādzība notikusi svētdienas rītā Karltonas viesnīcā, kur norisinās juvelierizstrādājumu izstāde. Pagaidām nav skaidrs, kam nozagtie juvelierizstrādājumi piederējuši, bet izstādi organizēja Krievijas izcelsmes Izraēlas miljardierim, ar Vladimiru Putinu saistītajam Ļevam Levievam piederošā juvelierdarbnīca Leviev. Policija uzsākusi izmeklēšanu.

Bruņotās zādzības laikā neviens nav cietis. Noziedznieks iegājis viesnīcā un, piedraudot ar šaujamieroci, juvelierizstrādājumus salicis portfelī un neviena netraucēts devies projām, sacījuši aculiecinieki.

Šā gada maijā Kannās jau notika divas vērienīgas juvelierizstrādājumu zādzības. Kannu Kinofestivālu apmeklējošo slavenību ballītes laikā tika nozagta kaklarota 1,9 miljonu eiro vērtībā, bet nedēļu pirms tam tika nozagtas aktieriem paredzētās dārglietas vairāk nekā viena miljona ASV dolāru apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dažas dienas pēc bruņotas laupīšanas Kannās, kuras laikā bruņotiem laupītājiem izdevās nozagt juvelierizstrādājumus 103 miljonu eiro vērtībā, bruņots uzbrukums noticis luksusa pulksteņu veikalam.

Diviem noziedzniekiem, kas Kronometry veikala darbiniekiem draudējuši ar šaujamieroci un granātām, izdevies nozagt 40 dārgus luksusa klases pulksteņus. Pagaidām nav zināma nozagto priekšmetu vērtība.

Cietušais veikals jau šogad tika vienu reizi apzagts. Gada sākumā noziedzniekiem izdevās no tā nozagt pulksteņus viena miljona eiro vērtībā. Policija uzsākusi izmeklēšanu.

Kannu policijas arodbiedrības pārstāvis Frederiks Fonkels (Frederic Foncel) norādīja, ka pulksteņu zādzībā piedalījušies divi vīrieši, kuriem izdevies iegūt savā īpašumā ievērojamu skaitu luksusa priekšmetu. Abiem diviem laupītājiem izdevies aizbēgt, tāpēc F. Fonkels kritizēja Kannu varasiestāžu attieksmi pret drošības situāciju, norādot, ka pilsēta kļuvusi par iecienītu noziedznieku mērķi, vēsta AP.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Krievijas naftas magnāts Mihails Hodorkovskis, kurš apsūdzēts zādzībā un naudas atmazgāšanā, otrajā tiesas procesā atzīts par vainīgu, ziņo BBC.

Tiesnesis norādījis, ka Hodorkovskis un viņa biznesa partneris Platons Ļebedevs piesavinājušies īpašumu un legalizējuši nelikumīgi iegūtus līdzekļus.

Hodorkovskis jau izcieš astoņu gadu cietumsodu par krāpšanu un nodokļu nemaksāšanu.

47 gadus veco Hodorkovski bija jāatbrīvo nākamajā gadā, bet tagad viņam ieslodzījumā būs jāpaliek līdz 2017.gadam.

Viņa atbalstītāji apgalvo, ka lieta ir politiski motivēta. Ārpus tiesas zāles bija pulcējušies vairāki simti demonstrantu, kas izsauca saukļus: «Brīvība!» un «Apcietiniet Putinu!» Policija vairākus Hodorkovska un Ļebedeva aizstāvjus arestējusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Vairāk nekā trešdaļa uzņēmumu kļuvuši par ekonomiskās noziedzības upuriem

Žanete Hāka, 31.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

37% uzņēmumu un juridisko personu pasaulē ir kļuvuši par ekonomiskās noziedzības upuriem, liecina PwC jaunākais pētījums par globālo ekonomisko noziedzību.

25% atzīst, ka ir kļuvuši par kibernoziegumu upuriem.

PwC veiktajā pētījumā secināts, ka zādzība joprojām ir visizplatītākais ekonomiskās noziedzības veids, kā norāda 69% aptaujāto. Tai seko publisko iepirkumu krāpniecība – 29%, kukuļošana un korupcija – 27%, kibernoziegumi – 24%, grāmatvedības uzskaites krāpniecība – 22%. Pārējo noziegumu skaitā ir cilvēkresursu krāpniecība, naudas atmazgāšana, intelektuālā īpašuma vai datu zādzība, hipotēku krāpniecība un nodokļu krāpniecība.

Ir grūti noteikt ekonomiskās noziedzības radīto tiešo zaudējumu precīzu apjomu. 20% noziedzības upuru uzskata, ka ekonomiskās noziedzības finansiālā ietekme uz to pārstāvētajām organizācijām pārsniedz 1 miljonu ASV dolāru. 2% upuru, kuri pārstāv 30 organizācijas, katrs uzskata, ka šī ietekme pārsniedz 100 miljonus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zemgales tiesas apgabala prokuratūra nodod tiesai vienu no nolaupītajām lietām

Elīna Pankovska, 06.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tukuma rajona tiesai nodota viena no lietām, kas tika nolaupīta no Zemgales tiesas apgabala prokuratūras 23.augusta naktī. Lieta ir pilnībā atjaunota.

Lieta ir saistīta ar kustamās mantas zādzību. Apsūdzētā un citas personas, pret kurām kriminālprocess izdalīts atsevišķā lietvedībā, izveidoja organizēto grupu, lai izdarīt zādzību no bankomāta DB informēja ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Pakalne.

Pagājušā gada nogalē tika aizturētas trīs personas, kurām tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, kas vēlāk tika aizstāts ar drošības naudu. Taču konstatēts, ka divas personas drošības līdzekli pārkāpušas, nav atrodamas un tām atkārtoti tika piemērots drošības līdzeklis ¬– apcietinājums.

Kopumā noziedznieki tīši sabojājuši mantu 9,4 tūkst. Ls apmērā, kā arī nolaupīja 15,6 tūkst, Ls. Apsūdzētā persona savu vainu uzrādītajā apsūdzībā neatzina un izmantoja savas tiesības neliecināt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima trešajā lasījumā atbalstījusi grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem pastiprināta kriminālatbildība par transportlīdzekļa zādzību, informē Saeimas preses dienests.

Līdz šim likums transportlīdzekļa zādzību atkarībā no tā vērtības kvalificēja kā mazāk smagu noziegumu, paredzot par to brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu. Savukārt zādzība no transportlīdzekļa, piemēram, transportlīdzekļa salonā atstātās mantas zādzība, tika kvalificēta kā smags noziegums, par ko sodīja ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Ar likuma grozījumiem kriminālatbildība par transportlīdzekļa zādzību pastiprināta, paredzot par to brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, jo transportlīdzeklis ir paaugstinātas bīstamības avots, tā vērtība parasti ir ievērojama, kā arī tas tiek speciāli apdrošināts un reģistrēts Ceļu satiksmes drošības direkcijā, likumprojekta anotācijā atzīmē tā autori.

Komentāri

Pievienot komentāru