Finanses

LATEKO Banka nodrošinās 2. pesniju līmeņa dalībnieku iesniegumu reģistrāciju

Inguna Šķepaste [email protected], 15.10.2003

Jaunākais izdevums

LATEKO banka ir noslēgusi līgumu ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru par sadarbību valsts fondēto pensiju shēmas (pensiju 2. līmenis) dalībnieku iesniegumu reģistrācijas nodrošināšanā. Tādējādi tuvākajā laikā esošie un potenciālie pensiju 2. līmeņa dalībnieki varēs LATEKO Bankā iesniegt iesniegumus par pensijas kapitāla līdzekļu pārvaldītāja un ieguldījuma plāna izvēli. Šis līgums ļauj pensiju 2. līmeņa dalībniekiem brīvi izvēlēties un mainīt līdzekļu pārvaldītāju un ieguldījumu plānu un aktīvāk iesaistīties nākotnes pensijas formēšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lateko Bankas darba rezultāti 2005.gada pirmajā pusgadā

Valters Paiders [email protected], 21.07.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS LATEKO BANKA šā gada pirmā pusgada peļņa bija 3,530 milj. latu, kas ir 1.99 reizes vairāk kā aizvadītā gada pirmā pusgada laikā. Bankas aktīvi jūnija beigās bija 247,225 milj.latu, aktīvi pārvaldīšanā – 94,205 milj.latu. Noguldījumu apjoms bija 165,833 milj. latu, kredītu – 106,125 milj. latu. Bankas kapitāls un rezerves sasniedza 19,047 milj. latu.

LATEKO BANKA piedāvā norēķinu un finanšu pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem visā Latvijā 60 norēķinu grupās un 6 filiālēs, kā arī attālināti, izmantojot interneta un mūsdienu tehnoloģiju iespējas. Tuvāka informācija par LATEKO BANKU pieejama: http://www.lateko.lv .

Nozīmīgāko 2005.gada 1.pusgada notikumu apskats

• Pieņemts lēmums par AS “LATEKO BANKA” pamatkapitāla palielināšanu.
• Starptautiskais banku nozares žurnāls “The Banker” otro gadu pēc kārtas LATEKO BANKU ir iekļāvis starp 50 straujāk augošām bankām Centrāleiropas reģionā. LATEKO BANKA ir ieņēmusi visaugstāko rādītāju no Latvijas bankām, ierindojoties 25 vietā.
• LATEKO BANKA uzsāka piedāvāt automātisko rēķinu apmaksu (tiešo debetu) dažādu regulāru maksājumu veikšanai.
• LATEKO BANKA atvēra jaunas norēķinu grupas Rīgā un Liepājā.
• LATEKO BANKA sāka piedāvāt privātpersonām VIVA karti – maksājumu karti ar kredītu preču un pakalpojumu iegādei.
• LATEKO BANKA uzsāka norēķinu karšu - debetkaršu Maestro un kredītkaršu MasterCard Standard, Gold un Bussiness – izsniegšanu Lielbritānijas sterliņu mārciņās.
• LATEKO BANKA paplašināja elektroniskās valūtas maiņas un tirdzniecības sistēmas LATEKO Trade iespējas un tagad piedāvā slēgt valūtas maiņas darījumus maržinālajos kontos.
• LATEKO BANKA pofesionālajiem valūtas tirgus dalībniekiem sāka piedāvāt jaunu tirdzniecības platforma LATEKO PRIME FOREX.
• LATEKO BANKA atvēra pārstāvniecību Baltkrievijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Vai mazākuma dalībnieki var paļauties uz Komerclikuma dalībnieku sapulces savlaicīgu sasaukšanu un norisi regulējošām normām?

Andra Rubene, partnere, zvērināta advokāte Tark Grunte Sutkiene; Raivis Znotiņš, jurists, Tark Grunte Sutkiene, 08.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāpēc dalībniekiem nepieciešams sadarboties kapitālsabiedrībās?

Stabilas un veiksmīgi darbojošās sabiedrības izveidei ir nepieciešama laba biznesa ideja, cilvēki, kas šo ideju spētu realizēt dzīvē, un finanšu ieguldījumi izmaksu segšanai. Ne vienmēr vienam cilvēkam, kuram ir labas idejas, pašam ir pietiekami finanšu līdzekļi vai spējas, lai šīs idejas realizētu dzīvē, un savukārt cilvēkiem ar plašām finanšu iespējām reizēm pietrūkst labas biznesa idejas. Tāpēc nereti sabiedrības izveidošanai savus spēkus apvieno vairāki cilvēki, un dažkārt arī tādi, kas raksturā un dzīves uzskatos ir ļoti atšķirīgi.

Vai mazākuma dalībniekiem ir būtiski apzināties reālo pieejamo aizsardzību iespējamo domstarpību gadījumā?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmajā pusgadā pārsniegts reģistrāciju skaits jaunām pasažieru automašīnām, salīdzinot ar pirms Covid-19 laiku 2019. gadā, informē Auto Asociācija.

Ir reģistrētas 9903 jaunas pasažieru automašīnas, kas ir lielākais reģistrāciju skaits pirmajā pusgadā kopš 2008. gada. Jānorāda, ka jaunu vieglo pasažieru automašīnu reģistrāciju skaits palielinājies par 21,6%, un vērojams reģistrāciju pieaugums jaunām benzīna un dīzeļa automašīnām, elektroautomašīnām un ārēji uzlādējamiem hibrīdauto.

“Tirgus atgriežas pirms Covid-19 līmenī, jo automašīnu ražotājiem ir izdevies sakārtot ražošanas problēmas, tādejādi apmierinot klientu pieprasījumu. Atgriežoties tūrismam, aktīvas kļūst īstermiņa īres kompānijas, atjauninot un papildinot savus autoparkus,” norāda Auto Asociācijas prezidents Andris Kulbergs.

Jaunu vieglo pasažieru automašīnu reģistrāciju skaita priekšgalā ir “Toyota”, “Škoda”, “Volkswagen” un “Dacia”, ņemot vērā auto reģistrāciju TOP 4 arī pērn. Latvijā, atjaunojoties tūrismam, īres auto bizness turpina attīstīties un regulāri atjauno vai papildina savu autoparku, kas arī ir devis pozitīvu rezultātu jaunu automašīnu reģistrāciju skaita pieaugumam. Šī gada pirmajā pusgadā īres auto uzņēmumi ir reģistrējuši 2043 jaunas automašīnas, kas sastāda 20,63 % no kopējā jaunu automašīnu reģistrāciju skaita, un arī īres uzņēmumu TOP automašīnu markas ir bijušas “Toyota”, “Škoda” un “Volkswagen”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO Banka piedāvā jaunu valūtu maiņas un tirdzniecības sistēmu

Ainars Sedlenieks [email protected], 15.09.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LATEKO Banka piedāvā jaunu un mūsdienīgu elektronisko valūtu maiņas un tirdzniecības sistēmu LATEKO Trade. Tā jūtami uzlabo to uzņēmumu un personu darbu, kas ikdienas biznesa darījumos bieži izmanto valūtu konvertācijas pakalpojumus. Ar LATEKO Trade palīdzību var samazināt valūtu konvertācijas veikšanas laiku, uzzināt tekošos valūtu kursus, noslēgt valūtas maiņas darījumus ar visdažādākajiem valūtu piegādes termiņiem un apmaiņas noteikumiem (TOD, TOM, SPOT, FORWARD, SWAP). LATEKO Bankas Dīlinga pārvaldes Projektu nodaļas vadītājs Aleksandrs Fedosejevas atzīmē, ka: “Jaunā sistēma LATEKO Trade ļauj veikt valūtu pirkšanas/pārdošanas darījumu dažu sekunžu laikā no jebkuras vietas, kur ir pieejams internets. LATEKO Trade sistēmā tiek izmantoti visjaunākie informācijas aizsardzības principi, kas veido daudzpakāpju drošības sistēmu. LATEKO Trade sistēmas galvenās priekšrocības ir ērtums, ātrums un drošums. Bez tam, sistēmas ietvaros pieejamais operāciju klāsts papildinās.” LATEKO Banka piedāvā norēķinu un finanšu pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem visā Latvijā 55 norēķinu grupās un 6 filiālēs, kā arī attālināti, izmantojot interneta un mūsdienu tehnoloģiju iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Aiziet LATEKO BANKAS valdes priekšsēdētājs

Ieva Mārtiņa [email protected], 23.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"LATEKO BANKAS" valdes priekšsēdētājs Oskars Guļāns atstājis amatu bankā, liecina bankas paziņojums laikrakstā Latvijas Vēstnesis. LATEKO BANKAS Mārketinga un darba ar klientiem pārvaldes speciālists Ramils Db atzina, ka O. Guļāns no bankas valdes priekšsēdētāja amata aizgājis pēc paša vēlēšanās un bankā vairs nestrādā kopš 1.marta. Patlaban par "LATEKO BANKAS" valdes priekšsēdētāja vietas izpildītāju iecelta valdes locekle Irēna Skobeļeva. R. Kadirov atzina, ka LATEKO BANKA jau iesniegusi jaunā bankas valdes priekšsēdētāja kandidātu apstiprināšanai Finanšu un kapitāa tirgus komisijā. Viņš vēl neatklāja potenciālā bankas vadītāja vārdu — tas būs zināms pēctā apstiprināšanas FKTK. O. Guļāns "LATEKO BANKAS" valdes priekšsēdētājs bija vairāk nekā piecus gadus. Amatu mainījis arī "LATEKO BANKAS" līdzšinējais valdes loceklis Jurijs Šapurovs, kurš turpmāk būs bankas padomes priekšsēdētāja vietnieks, šajā amatā aizstājot Ēriku Rusbergu, kurš savukārt turpmāk būs bankas padomes loceklis. "LATEKO BANKA" ir dibināta 1992.gada aprīlī. Tās akcionāri ir Latvijas kompānijas un uzņēmēji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Efektīvākais veids, kā uzņēmējiem aizsargāt savas preču zīmes, lai citi tās nevarētu izmantot negodprātīgi, ir tās reģistrēt Latvijas Republikas Patentu valdē (PV), biznesa portālam Db.lv stāstīja PV Preču zīmju un dizainparaugu departamenta direktore, Apelācijas padomes priekšsēdētāja Dace Liberte. Viņa atzina, ka arī Latvijā piedzīvoti karsti strīdi saistībā ar preču zīmju lietošanu.

Saskaņā ar likumu Par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm preču zīme "ir apzīmējums, kuru lieto, lai kāda uzņēmuma preces atšķirtu no citu uzņēmumu precēm". D. Liberte skaidroja - piemēram, ja veikala plauktā stāvētu daudzas vienādas piena pakas, pircējs nevarētu atšķirt, kurš bija tas piens, kuru viņš iegādājās un kurš viņam ļoti garšoja, tādēļ uzņēmumi izmanto preču zīmes, lai nodrošinātu savas produkcijas atpazīstamību.

Preču zīmju tiesības ir teritoriālas tiesības - ja kādā valstī grib iegūt izņēmuma tiesības uz preču zīmi, tad tā tajā valstī arī jāreģistrē. Latvijas uzņēmējiem patlaban ir trīs iespējas, kā kādā valstī reģistrēt savas preču zīmes. Pirmkārt, iespējams reģistrēt preču zīmi tikai vienā konkrētā valstī, griežoties šīs valsts rūpnieciskā īpašuma iestādē (Latvijas Republikā tā ir Patentu valde). Otrkārt, var reģistrēt preu zīmi kādā valstī vai valstīs, izmantojot Madrides nolīguma par zīmju starptautisko reģistrāciju vai ar Madrides nolīgumu par zīmju starptautisko reģistrāciju saistītā protokola iespējas, jo Latvija ir abu šo starptautisko līgumu dalībvalsts. Treškārt, var reģistrēt preču zīmi kā Eiropas Kopienas preču zīmi - tad ar vienu reģistrāciju uzreiz tiek iegūta aizsardzība visā Eiropas Savienības (ES) teritorijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO Banka piedāvā jaunu valūtu maiņas un tirdzniecības sistēmu

Inguna Šķepaste [email protected], 17.09.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LATEKO Banka piedāvā jaunu un mūsdienīgu elektronisko valūtu maiņas un tirdzniecības sistēmu LATEKO Trade. Tā jūtami uzlabo to uzņēmumu un personu darbu, kas ikdienas biznesa darījumos bieži izmanto valūtu konvertācijas pakalpojumus, informē bankā. Ar LATEKO Trade palīdzību var samazināt valūtu konvertācijas veikšanas laiku, uzzināt tekošos valūtu kursus, noslēgt valūtas maiņas darījumus ar visdažādākajiem valūtu piegādes termiņiem un apmaiņas noteikumiem (TOD, TOM, SPOT, FORWARD, SWAP). LATEKO Bankas Dīlinga pārvaldes Projektu nodaļas vadītājs Aleksandrs Fedosejevas atzīmē: «Jaunā sistēma LATEKO Trade ļauj veikt valūtu pirkšanas/pārdošanas darījumu dažu sekunžu laikā no jebkuras vietas, kur ir pieejams internets. LATEKO Trade sistēmā tiek izmantoti visjaunākie informācijas aizsardzības principi, kas veido daudzpakāpju drošības sistēmu. LATEKO Trade sistēmas galvenās priekšrocības ir ērtums, ātrums un drošums. Bez tam, sistēmas ietvaros pieejamais operāciju klāsts papildinās.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā interviju ar Latvijas Universitātes Matemātikas un Informātikas institūta Tīkla risinājumu daļas vadītāja vietnieci Katrīnu Sataki. Uzzini, kādas izmaiņas gaidāmas domēnu reģistrācijā Latvijā, kā arī kuri varētu būt Latvijā un citur pasaulē vērtīgākie domēni.

Autore: Lelde Petrāne, Db.lv žurnāliste

Cik .lv domēni pašlaik ir reģistrēti Latvijā?

Pagājušā gada janvārī kopējais aktīvo .lv domēnu skaits bija 25 861. Gada laikā aktīvo domēnu skaits palielinājās par 8 100 domēniem, taču gandrīz 4 500 domēnu īpašnieki nepagarināja reģistrāciju. Gada pēdējos mēnešos vidēji mēnesī tika reģistrēts par 330 domēniem vairāk nekā gada sākumā. Aktīvākie reģistrācijas mēneši bija marts un oktobris, kad mēnesī tika pieteikti vairāk kā 1 300 domēni. Šogad mums jau ir pirmais rekords - janvārī reģistrācijai tika pieteikti vairāk kā 1 600 domēni. Tomēr jāņem vērā, ka, kā liecina pieredze, ne visi no šiem domēniem turpmāk tiks lietoti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Tirdzniecības platforma LATEKO PRIME FOREX profesionālajiem valūtas tirgus dalībniekiem

Ainars Sedlenieks [email protected], 07.06.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LATEKO BANKA ir papildinājusi valūtas tirdzniecības jomā piedāvājamo pakalpojumu klāstu. Profesionālajiem tirgus dalībnieki, kuri ikdienā īpaši aktīvi un lielos apjomos pērk un pārdod visdažādākā veida valūtas, banka ir sākusi piedāvāt jaunu īpaši viņu vajadzībām piemērotu tirdzniecības platformu valūtu konvertācijai starpbanku valūtas tirgū - LATEKO PRIME FOREX. Ar šīs platformas palīdzību var veikt valūtu tirdzniecības operācijas no pirmdienas līdz piektdienai visu diennakti. Valūtu tirdzniecība notiek uz Today, Tomorrow, Spot, Forward noteikumiem, bez tam var tikt slēgtas valūtu mijmaiņas (Swap) operācijas. Platforma darbojas tiešsaistes (reālā laika) režīmā. LATEKO BANKAS Dīlinga produktu attīstības nodaļas vadītājs Aleksandrs Fedosejevs atzīmē, ka: “Pagājušajā gadā banka sāka piedāvāt elektronisko valūtu maiņas un tirdzniecības sistēmu LATEKO Trade, kas tika izstrādāta balstoties uz to uzņēmumu un privātpersonu darbu, kas ikdienas biznesa darījumos bieži izmanto valūtu konvertācijas pakalpojumus. Savukārt jaunā LATEKO PRIME FOREX platforma tapa vadoties no banku un lielo finanšu darījumu kompāniju darba specifikas. Tādējādi uz šo brīdi LATEKO BANKA nodrošina valūtu maiņas iespējas atbilstoši ikvienas klientu grupas individuālajām vajadzībām, vai tā būtu privātpersonu, uzņēmums vai arī banka”

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Brovi Holding AB grib piedzīt miljons latu no Latvijas

Miks Stroža [email protected], 08.03.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas valstij draud jauns arbitrāžas process — Zviedrijas firma Brovi Holding AB gatavojas celt prasību par apmēram miljons latu piedziņu. Brovi Holding AB īpašniece un direktore Elisbete Okesone (Elisabet Akesson) sarunā ar Db atklāja, ka šonedēļ sazināsies ar savu advokātu un lūgs sākt gatavot dokumentus arbitrāžas procesam Stokholmas Arbitrāžas tiesā. Prasība tiks celta pret Privatizācijas aģentūru un Latvijas valsti. «Privatizācijas aģentūra rīkojas valsts vārdā un nav pienācīgi pildījusi savus pienākumus,» skaidro E. Okesone. Viņa uzskata, ka atbilstoši Latvijas likumiem nomas līgumam par viesnīcas Eurolink aizņemtajām telpām viesnīcā Rīga, Aspazijas bulvārī, 3. stāvā jau sen vajadzēja būt reģistrētām Zemes grāmatā. Uzņēmuma izredzes uzvarēt E. Okesone vērtē kā ļoti labas. «Visi mūsu argumenti ir atrunāti dokumentos un likumos. Mēs tikai pildījām līgumu un samaksājām īri,» uzsver kompānijas direktore. Viņasprāt, šādi tiesu strīdi izpaliktu, ja būtu ievēroti likumi. Privatizācijas aģentūras sabiedrisko attiecību pārstāvis Tālis Linkaitis nekādus komentārus par gaidāmo arbitrāžas procesu nesniedza. Db jau vairākkārt rakstīja, ka Eurolink nomāja telpas viesnīcas Rīga 3. stāvā, taču, mainoties viesnīcas īpašniekiem, uzņēmums no šīm telpām pagājušā gada maijā un jūnijā bija spiests faktiski aiziet. Jautāta par Lateko bankas prasību par 168 tūkst. Ls piedziņu, E. Okesone atzīmēja, ka pēdējais, kas viņu šokējis — tiesu lemj tā pati tiesnese, kas uzlika arestu īpašumiem un atbalstīja bankas lūgumu apķīlāt abas viesnīcas. Zviedrijā strigti noteikts, ka lietu skata tiesnesis, kas nav nekādā veidā ar to saistīts. Vēl zviedru kompānijas īpašniecei nav skaidrs, uz kāda pamata tiesa noraidījusi atbildētāju lūgumu pieaicināt kā trešo personu kādreizējo telpu Aspazijas bulvārī īpašnieku Hotel Investments. Patlaban viesnīcas Rīga īpašnieks ir Lateko banka, ar kuru Hotel Investments noslēdza atgriezeniskā līzinga ( darījumu uz 10 - 15 gadiem. Lateko banka kā īpašnieks reģistrēta 2002. gada novembrī, bet Brovi Holding AB pirmos signālus par šo faktu saņēmuši tikai 2003. gada maijā. Tajā pat laikā saņemti rēķini no Hotel Investments par 11 tūkst. latu par maiju un vēlāk arī jūniju, kuri nomaksāti uz spēkā esošā nomas līguma pamata. Savukārt Lateko banka prasa nodrošināt prasību par īres maksu, kas nav saistīta ar šo līgumu un kuru banka vēlas piedzīt, pretendējot uz sevis nosacītu maksu. «No Lateko bankas nevienu rēķinu neesam saņēmuši līdz pat šim brīdim, bet, kad gribam pieaicināt Hotel Investments, lai noskaidrotu situāciju, tiesa to noraida,» nesaprot E. Okesone. Par Lateko prasības summu, 168 tūkst. latu, firma uzzinājusi tikai no tiesas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biežāk uzdotie jautājumi

Latvijas Banka / eiro.lv, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad Latvijā ieviesīs eiro?

Oficiālais eiro ieviešanas mērķa datums ir 2014. gada 1. janvāris. Šobrīd Latvijas valsts iestādes veic visus sagatavošanās darbus, kas nepieciešami eiro ieviešanas nodrošināšanai, un tā ieteicams rīkoties arī uzņēmējiem.

Kā naudas maiņu padarīt sev vieglāku un ērtāku?

Visērtākais veids - bezskaidras naudas maiņa. Tādēļ vēl pirms eiro ieviešanas ieteicams latu skaidrās naudas uzkrājumus pārskaitīt bankas kontā. Visa latu kontos noguldītā vai uzkrātā nauda eiro ieviešanas dienā automātiski un bez maksas tiks konvertēta eiro.

Vai saistībā ar latu nomaiņu pret eiro ir sagaidāma cenu celšanās?

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO BANKAS provizoriskā peļņa pērn - 5,795 milj. LsLs

Ieva Mārtiņa [email protected], 17.01.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LATEKO BANKA 2005.gada provizoriskā peļņa bija 5,795 milj. latu, Db informēja bankā. Tādējādi provizoriski, pērnā gada peļņa ir nedaudz lielāka kā gadu iepriekš. Bankas auditētā 2004.gada peļņa bija 5,203 milj.latu. Bankas aktīvi decembra beigās bija 264,991 milj.latu, aktīvi pārvaldīšanā – 58,378 milj.latu. Noguldījumu apjoms bija 172,855 milj. latu, kredītu – 109,336 milj. latu. Bankas kapitāls un rezerves sasniedza 21,068 milj. latu. Pērn bankas nozīmīgākie notikumu vidū bija pamatkapitāla palielināšana no 12 249 928 Ls līdz 15 499 928 Ls. LATEKO BANKA uzsāka piedāvāt automātisko rēķinu apmaksu (tiešo debetu) dažādu regulāru maksājumu veikšanai, banka atvēra jaunas norēķinu grupas un filiāles Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā, Liepājā, Ogrē, kā arī pārstāvniecību Baltkrievijā. Kopumā LATEKO BANKA piedāvā norēķinu un finanšu pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem visā Latvijā 67 norēķinu grupās un 9 filiālēs. LATEKO BANKA sāka piedāvāt privātpersonām VIVA karti – maksājumu karti ar kredītu preču un pakalpojumu iegādei, uzsāka norēķinu karšu - debetkaršu Maestro un kredītkaršu MasterCard Standard, Gold un Bussiness – izsniegšanu Lielbritānijas sterliņu mārciņās. LATEKO BANKA pērn novembra beigās bija 11. vietā 23 banku vidū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO BANKA 1.ceturksnī 1.8 reizes kāpina peļņu

Ieva Mārtiņa [email protected], 14.04.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“LATEKO BANKA” šogad pirmajā ceturksnī nopelnījusi 2,435 milj.latu, kas ir 1.78 reizes vairāk nekā attiecīgajā laika posmā pērn, Db informēja bankā. Bankas aktīvi marta beigās bija 258,265 milj. latu, aktīvi pārvaldīšanā – 87,918 milj.latu. Noguldījumu apjoms bija 214,671 milj. latu, kredītu – 97,042 milj. latu. Bankas kapitāls un rezerves sasniedza 17,919 milj. latu. “Pirmajā ceturksnī sasniegtie rezultāti ir pārspējuši pat cerēto gan uzrādītās peļņas, gan ieviesto pakalpojumu ziņā. Bankas izvēlētā politika, piedāvājot jaunus un mūsdienīgus pakalpojumus, kā arī demokrātiskus tarifus, ļāvusi piesaistīt jaunus lietotājus un klientus gan biznesa vidē, gan arī starp privātpersonām,” atzīmēja LATEKO BANKAS valdes priekšsēdētājs Sergejs Gusarovs. Šogad pirmo trīs mēnešu laikā “LATEKO BANKA” audzējusi pamatkapitālu no 12 249 928 LVL līdz 15 452 723 LVL. LATEKO BANKA uzsāka piedāvāt automātisko rēķinu apmaksu (tiešo debetu) dažādu regulāru maksājumu veikšanai, banka atvērusi jaunas norēķinu grupas Rīgā un Liepājā. Tāpat uzsāka norēķinu karšu - debetkaršu Maestro un kredītkaršu MasterCard Standard, Gold un Bussiness – izsniegšanu Lielbritānijas sterliņu mārciņās. Vēl LATEKO BANKA sāka piedāvāt privātpersonām VIVA karti – maksājumu karti ar kredītu preču un pakalpojumu iegādei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO Banka paraksta līgumu ar Dresdner Bank

Inguna Šķepaste [email protected], 14.08.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šīs nedēļas sākumā LATEKO Banka un Dresdner Bank parakstīja līgumu par strarpbanku kredīta piešķiršanu bankai 1 miljona eiro apmērā termiņā uz vienu gadu ar procentu likmi LIBOR +1.5 %. Starpbanku kredītu LATEKO banka paredzējusi novirzīt mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanai (kredītlīniju atvēršana, tirdzniecības un faktoringa operāciju finansēšana, projektu finansēšana u.c.). Tādējādi LATEKO banka plāno turpināt nostiprināt pozīcijas kreditēšanas tirgū. Dresdner Bank ir viena no lielākajām Eiropas bankām ar kuru LATEKO Banka sekmīgi sadarbojas vairākus gadus, informē LATEKO bankas Mārketinga un darba ar klientu pārvaldes vadītājs Aleksejs Šapurovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO un Parex līdzdarbojas Ukrainas Nadra bankas obligāciju emisijas organizēšanā

Ieva Mārtiņa [email protected], 01.11.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“LATEKO BANKA” kopā ar divām investīciju bankām Dresdner Kleinwort Wasserstein un UBS ir piedalījusies Ukrainas Nadra bankas obligāciju emisijas organizēšanā un izplatīšanā kā emisijas līdzorganizators, Db informēja LATEKO BANKĀ. Emisijas līdzorganizatoru vidū bija arī Latvijas "Parex Banka" un Grieķijas Alpha Bank. Emisijas apjoms ir 100 miljoni ASV dolāri, termiņš līdz obligāciju dzēšanai – 3 gadi, ienesīgums 9.5%. „Mēs šo piedāvājumu pieņēmām, tā kā mūsu starptautiskajos tirgos strādājošie klienti ir ieinteresēti augsta ienākuma finanšu instrumentu iegādē. Saņemot šai darījumā līdzorganizatora (co-manager) statusu, LATEKO BANKA nostiprina savas pozīcijas starptautiskajā jaunemitēto vērtspapīru tirgū," saka Sergejs Gusarovs, LATEKO BANKAS Valdes priekšsēdētājs. „Ukraina pēdējā gada laikā ir piesaistījusi lielu starptautisku interesi finanšu aprindās. Nesen sekmīgi notika Krivorozstal privatizācija. To Indijas investori nopirka par 4.79 miljardiem USD, kā rezultātā valsts budžeta ieņēmumi palielinājās 1.5 reizes. Ukrainas lielākās kompānijas, tai skaitā komercbankas, ir guvušas iespēju piesaistīt finansējumu starptautiskajos kapitāla tirgos. Nadra bankas emisija ir viens no sekmīgajiem piemēriem, kurš apliecina ārzemju investoru ieinteresētību ieguldīt Ukrainas ekonomikā,” atzīmē LATEKO BANKAS Investīciju pārvaldes vadītājs Pēteris Antropovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO Banka paraksta līgumu ar Itālijas BNL

Inguna Šķepaste [email protected], 25.05.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LATEKO Banka un Itālijas banka Banca Nazionale del Lavoro (BNL) ir parakstījusi līgumu par strarpbanku kredīta piešķiršanu LATEKO Bankai pusmiljona eiro apmērā termiņā uz vienu gadu ar procentu likmi EURIBOR+0.8 %. Šos resursus LATEKO Banka novirzīs Latvijas uzņēmumu kreditēšanai. Šis ir jau otrais šāda veida starpbanku kredīts, kuru LATEKO Bankai piešķir ārvalstu bankas. Aizvadītā gada augustā LATEKO Banka saņēma Vācijas Dresdner Bank starpbanku kredītu viena miljona eiro apmērā. Tas tika novirzīts mazo un vidējo uzņēmumu projektu finansēšanai. BNL ir viena no lielākajām bankām Itālijā un atrodas pasaules vadošo banku simtniekā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas veikums sasaukuma laikā

, 02.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas Preses dienests sadarbībā ar Saeimas komisiju priekšsēdētājiem un konsultantiem apkopojis informāciju par 8.Saeimas komisiju veikumu 8.Saeimas sasaukuma laikā (no 2002.gada 5.novembra līdz 2006.gada 7.novembrim).

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija

Komisijas priekšsēdētājs - Pāvels Maksimovs (LPP)

8.Saeimas pilnvaru laikā Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā aktuālākais jautājums bija deputātu ētikas kodeksa izstrāde un ar ētiku saistītu jautājumu izskatīšana, kā arī deputātu pilnvaru apstiprināšana un lietu izskatīšana par deputātu saukšanu pie administratīvās atbildības.

8.Saeimas pilnvaru laikā ir mainījies komisijas nosaukums un uzdevumi. Saeima apstiprināja komisijas izveidotās Deputātu ētikas kodeksa izstrādes apakškomisijas sagatavoto Saeimas deputātu ētikas kodeksu. Komisija ierosināja veikt grozījumus Saeimas Kārtības rullī, lai nodrošinātu kodeksa darbību un statusu, kā arī paplašinātu komisijas pilnvaras un nosaukuma maiņu - "Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija".

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO BANKA sāk darbu Ogrē

Ainars Sedlenieks [email protected], 03.10.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LATEKO BANKA 3.oktobrī atver pirmo norēķinu grupu Ogrē, (t.c.”ELVI”). LATEKO BANKAS Mārketinga un darba ar klientu pārvaldes vadītājs teic: “Uzsākot darbu Ogrē, ceram gūt tikpat lielu popularitāti ogrēniešu un pilsētas viesu vidū, kā tas ir citviet Latvijā, kur piedāvāto pakalpojumu klāstu un demokrātiskos tarifus ir augstu novērtējuši gan esošie bankas klienti, gan apmeklētāji, kuri LATEKO BANKĀ iegriežas regulāri, kārtojot nepieciešamās finanšu un darījumu operācijas.” Ogres norēķinu grupā apmeklētāji varēs norēķināties par komunālajiem pakalpojumiem, mainīt valūtu, kārtot muitas, nodokļu un LATEKO Līzinga maksājumus, veikt pārskaitījumus, norēķinu karšu lietotāji varēs izņemt skaidru naudu. Tuvākā mēneša laikā piedāvājamo pakalpojumu klāsts tiks paplašināts – uzsākta norēķinu kontu atvēršana un apkalpošana, depozītnoguldījumu pieņemšana. u.c. uzņēmēju un iedzīvotāju pieprasīti pakalpojumi. Ogres iedzīvotājiem LATEKO BANKA ir sarūpējusi īpašu dāvanu un informē, ka pirmo mēnesi Ogres norēķinu grupā Lattelekom, TELE2, LMT, Latvenergo un Latvijas Gāzes rēķinus varēs apmaksāt bez bankas komisijas maksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Eiropas lielākajos tirgos jaunu automašīnu reģistrāciju skaits krasi sarūk; Latvijā 6% pieaugums

Gunta Kursiša, 18.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienības (ES) valstīs šā gada piecos mēnešos ievērojami sarucis jaunu pasažieru automašīnu reģistrāciju skaits, tajā pašā laikā Latvijā jaunu vieglo automobiļu reģistrācijas apjomi palielinājušies par 5,8% gada pirmo piecu mēnešu periodā un par 8,9% šā gada maijā.

Par to liecina jaunākie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (European Automobile manufacturers' association, ACEA) apkopotie dati.

Šā gada maijā pieprasījums ES kopumā pēc pasažieru automašīnām gada griezumā samazinājies par 8,7%, kad kopumā visās dalībvalstīs tika reģistrēts vairāk nekā 1,1 milj. jaunu automašīnu. Piecu mēnešu laikā reģionā tika reģistrēti vairāk nekā 5,4 milj. jaunu automašīnu, kas ir par 7,7% mazāk nekā šajā pašā periodā pirms gada.

Maijā lielākais jaunu automašīnu reģistrāciju apjomu samazinājums bija vērojams vairumā vadošo Eiropas ekonomiku – Vācijā (-4,8%), Spānijā (-8,2%), Itālijā (-14,3%) un Francijā (-16,2%). Vienīgā lielā ES ekonomika, kur maijā bija vērojams jaunu automašīnu reģistrāciju apjoma pieaugums, bija Lielbritānija (+7,9%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Endziņš: bomžu izmantošana biznesā - joprojām aktuāla problēma

, 06.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv piedāvā interviju ar Uzņēmumu reģistra galveno valsts notāru Jāni Endziņu, kā arī dažus no visu laiku interesantākajiem uzņēmumu nosaukumiem.

Autore: Lelde Petrāne, Db.lv žurnāliste.

- Kā vērtējat jaundibināto uzņēmumu skaitu Latvijā - vai to var uzskatīt par pietiekamu, ņemot vērā valsts ekonomikas attīstību? Reģistrēto uzņēmumu skaits pērn sasniedza rekordu - kādas ir prognozes nākotnei?

Jaunu uzņēmumu skaits kopš 2003.gada Latvijā pieaug katru gadu. Pēdējo četru gadu laikā tas ir pat dubultojies - ja mēs 2002.gadā reģistrējām apmēram sešus tūkstošus jaunu uzņēmumu, tad pagājušogad - jau vairāk nekā 13 tūkstošus. Skatoties šā gada pirmo mēnešu statistiku, redzams, ka tendence saglabājas - reģistrēto uzņēmumu skaits ir lielāks nekā iepriekšējā gada attiecīgajā laika posmā. Tā kā pēdējos gados Latvijā jaundibināto uzņēmumu reģistrācijas līkne pastāvīgi iet uz augšu, tad es ar diezgan lielu pārliecību varu teikt, ka arī šogad jaundibināto uzņēmumu skaits attiecībā pret iepriekšējo gadu pieaugs vismaz par 10%. Ja runājam par ilgāku termiņu, nākotnē šim skaitam vajadzētu izlīdzināties. Tas augs tik ilgi, kamēr mēs sasniegsim Eiropas Savienības vidējo līmeni. Šobrīd vēl atpaliekam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO BANKAS darba laiki svētku dienās

Ainars Sedlenieks [email protected], 21.06.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS "LATEKO BANKA" informē par saviem darba laikiem pirmsvētku un svētku dienās: * 22.jūnijā LATEKO BANKAS filiāles un norēķinu grupas strādās saīsinātu (par stundu) darba laiku. * 23.jūnijā LATEKO BANKAS filiāļu un norēķinu grupas strādās un to darba laiks ir pieskaņots tirdzniecības centru darba laikiem. * 24.jūnijā LATEKO BANKAS filiāles un norēķinu grupas nestrādās. LATEKO BANKAS centrālais birojs 22.jūnijā būs atvērts līdz 17.00 un nestrādās 23.un 24.jūnijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kādas darbības veicamas, lai izmaksātu ārkārtas dividendes?

Andra Rubene, partnere, zvērināta advokāte, komerctiesību advokātu birojs Tark Grunte Sutkiene; Madara Melkerte, juriste, komerctiesību advokātu birojs Tark Grunte Sutkiene., 16.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2014. gada 1. jūlijā apritēs gads, kopš Komerclikums vairs nenosaka dividenžu aprēķināšanas biežumu, tāpēc kapitālsabiedrību dalībnieki un akcionāri (1) var noteikt un aprēķināt dividendes pēc saviem ieskatiem ne tikai ikgadējā kopsapulcē, kurā apstiprina gada pārskatu un lemj par peļņas sadali. Ja sabiedrībai ir iepriekšējo gadu nesadalītā peļņa, sabiedrības dalībnieki var lūgt valdi sasaukt dalībnieku sapulci, lai pieņemtu lēmumu par peļņas izlietošanu. Jāatzīmē, ka līdz 2013. gada 1. jūlijam Komerclikuma noteikumi paredzēja, ka dividendes nosakāmas un aprēķināmas tikai reizi viena kalendārā gada ietvaros.

Līdz ar 2014. gada 16. janvāra grozījumiem Komerclikumā likumdevējs ir ieviesis arī jaunas tiesību institūcijas - ārkārtas dividenžu, izmaksas tiesisko regulējumu, lai vēl vairāk atvieglotu sabiedrību īpašnieku ikdienu. Tas dod iespēju sabiedrībai paredzēt, ka dividendes var noteikt un aprēķināt arī no peļņas, kas gūta periodā pēc iepriekšējā pārskata gada beigām, proti, reizi ceturksnī. Tādējādi ir ļauts sadalīt dividendēs arī sabiedrības tekošā gada peļņu.

Ņemot vērā, ka jaunie noteikumi par ārkārtas dividendēm stāsies spēkā jau pavisam drīz – 2014. gada 1. jūlijā, šajā rakstā skaidrosim, kādas darbības veicamas sabiedrībām, kas vēlēsies tās izmaksāt jau šā gada otrajā pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Saldo tēma

Reiderisms. Kā riskus savlaicīgi pamanīt un novērst?

Gints Pucēns, zvērināts advokāts, Deloitte Latvia; Helmuts Jauja, jurists, Deloitte Latvia, 27.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laiku pa laikam Dienas Biznesa lappusēs un ziņu portālu slejās ievietotie raksti saasina uzmanību attiecībā uz bīstamu problēmu Latvijas biznesa vidē – reiderismu. Ar to parasti saprotama kontroles pārņemšana pār uzņēmuma kapitāla daļām vai aktīviem, kas notiek pretēji uzņēmuma esošo īpašnieku interesēm.

Metodes var būt visdažādākās – no klaji kriminālām darbībām, kā dokumentu viltošana un fiziska varas pārņemšana uzņēmumā, līdz rīcībai nepārkāpjot likumu, bet mērķtiecīgi izmantojot uzņēmuma vājās vietas.

Kā saredzēt briesmas

Neskatoties uz vairākām skaļām publikācijām par notikušiem reiderisma gadījumiem, jāsecina, ka uzņēmēju vidū vispārējas izpratnes par tipiskākajiem reiderisma riskiem, to identificēšanu un novēršanu ir maz. Šoreiz rakstā par svarīgo, kam būtu pievēršama uzmanība, lai reiderisma riskus savlaicīgi pamanītu, mazinātu to iestāšanās iespēju, un ko sagaidāmie grozījumi Komerclikumā varētu mainīt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Stāsies spēkā maksa airBaltic pasažieriem, kuri izmantos personalizētu reģistrāciju lidostā

Lelde Petrāne, 31.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar šā gada 1.februāri, aviokompānijas airBaltic pasažieriem jārēķinās ar izmaiņām.

Kā iepriekš skaidroja, Mihaels Grimme (Michael Grimme), airBaltic komercdirektors: «Ja visi pasažieri izmantotu reģistrāciju internetā un mobilo reģistrāciju, viņi kopā ietaupītu līdz pat 90 miljoniem minūšu gadā un tādējādi samazinātu arī rindas lidostās. Tas ir ievērojams laika ietaupījums – vairāk nekā 15 gadi – tāpēc mēs vēlamies iedrošināt mūsu pasažierus lietot modernās tehnoloģijas. Līdz ar to mēs uzlabosim interneta un mobilo reģistrāciju, kā arī ieviesīsim maksu pasažieriem, kuri vēlas izmantot personalizētu reģistrāciju lidostā.»

Plašs uzlabojumu klāsts tikšot ieviests pašapkalpošanās reģistrācijai, šāds pakalpojums ir pieejams interneta vietnē airBaltic.com un viedtālruņos, ievadot adresi airBalticMobi.com. Papildus labākai funkcionalitātei, reģistrācija internetā būs pieejama līdz vienai stundai pirms reisa izlidošanas, iepriekšējo divu stundu vietā. Tādējādi airBaltic pasažieriem tikšot sniegta lielāka brīvība, reģistrējoties lidojumiem, jo turpmāk to varēs veikt internetā, no savām mobilajām ierīcēm, esot ceļā uz lidostu vai lidostā. Reģistrācija internetā pieejama laikā no plkst. 12.00 iepriekšējā dienā pirms paredzētā lidojuma. Veicot reģistrāciju internetā, pasažieri, kuriem nav reģistrējamās bagāžas, var doties tieši uz lidostas drošības kontroles punktu. Savukārt pasažieriem, kuriem ir reģistrējamā bagāža, tā ir jānodod tam speciāli paredzētā vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

airBaltic ieviesīs maksu pasažieriem, kuri vēlas izmantot personalizētu reģistrāciju lidostā

Lelde Petrāne, 24.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar šā gada 1.februāri, Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic «ievieš plašus uzlabojumus interneta un mobilās reģistrācijas sistēmā», liecina kompānijas izplatītais paziņojums medijiem.

Mihaels Grimme (Michael Grimme), airBaltic komercdirektors, skaidro: «Ja visi pasažieri izmantotu reģistrāciju internetā un mobilo reģistrāciju, viņi kopā ietaupītu līdz pat 90 miljoniem minūšu gadā un tādējādi samazinātu arī rindas lidostās. Tas ir ievērojams laika ietaupījums – vairāk nekā 15 gadi – tāpēc mēs vēlamies iedrošināt mūsu pasažierus lietot modernās tehnoloģijas. Līdz ar to mēs uzlabosim interneta un mobilo reģistrāciju, kā arī ieviesīsim maksu pasažieriem, kuri vēlas izmantot personalizētu reģistrāciju lidostā.»

Plašs uzlabojumu klāsts tikšot ieviests pašapkalpošanās reģistrācijai, šāds pakalpojums ir pieejams interneta vietnē airBaltic.com un viedtālruņos, ievadot adresi airBalticMobi.com. Papildus labākai funkcionalitātei, reģistrācija internetā būs pieejama līdz vienai stundai pirms reisa izlidošanas, iepriekšējo divu stundu vietā. Tādējādi airBaltic pasažieriem tikšot sniegta lielāka brīvība, reģistrējoties lidojumiem, jo turpmāk to varēs veikt internetā, no savām mobilajām ierīcēm, esot ceļā uz lidostu vai lidostā. Reģistrācija internetā pieejama laikā no plkst. 12.00 iepriekšējā dienā pirms paredzētā lidojuma. Veicot reģistrāciju internetā, pasažieri, kuriem nav reģistrējamās bagāžas, var doties tieši uz lidostas drošības kontroles punktu. Savukārt pasažieriem, kuriem ir reģistrējamā bagāža, tā ir jānodod tam speciāli paredzētā vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru