Finanses

Latvijā 247 tūkst. hanza.net lietotāju

Inguna Šķepaste [email protected], 28.10.2003

Jaunākais izdevums

Internetbankas hanza.net lietotāju skaits šī gada septembra beigās pārsniedzis 247 tūkstošus. Internetbankas lietotāju skaits deviņu mēnešu laikā ir palielinājies par 80 tūkstošiem un hanza.net joprojām ir visvairāk izmantotā internetbanka Latvijā un Baltijā, informē Hansabankas Mediju attiecību vadītājs Artūrs Eglītis. Baltijā Hansabankas grupas ietvaros kopumā ir vairāk nekā miljons hanza.net lietotāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

"hanza.net" uzlabo drošību

Voldemārs Oliņš [email protected], 04.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar mērķi uzlabot Hansabankas interneta bankas drošību turpmāk varēs būt atvērta tikai viena hanza.net sesija, t.i., lietotājs nevarēs lietot hanza.net no vairākiem pārlūku programmu logiem vai arī no vairākiem datoriem vienlaikus, Db.lvinformēja AS "Hansabanka" preses sekretārs Ivars Svilāns. Pievienojoties hanza.net no jauna, iepriekšējā sesija tiks aizvērta. Piemēram, ja klients jau strādā ar internetbanku un vēlas pievienoties hanza.net no jauna, lai atvērtu vēl vienu logu un veiktu paralēlus darbus, drošības nolūkos pirmais atvērtais hanza.net logs tiks aizvērts un parādīsies atbilstošs paziņojums. Savukārt jaunatvērtajā hanza.net logā parādīsies paziņojums par to, ka iepriekšējā atvērtā hanza.net sesija tika pārtraukta. Šāds paziņojums var parādīties arī gadījumos, ja lietotājs nekorekti beidz darbu ar hanza.net. Piemēram, beidz darbu ar hanza.net, nenospiežot lapas augšējā labajā stūrī "Iziet" un pēc īsa brīža vēlas no jauna pievienoties hanza.net. Uzlabojumi palielinās hanza.net lietošanas drošību un pilnībā izslēgs iespējas hanza.net sesijas paralēlai pārtveršanai. Hansabanka uzsver, ka elektroniskie norēķini ir visdrošākais naudas līdzekļu pārvaldes veids. Vienlaikus klientiem jāatceras, ka nekādā gadījumā nedrīkst nodot savas paroles, lietotāja numuru, kodu karti citam lietotājam. Bankas arī nekad neprasa klienta datus ar e-pasta vēstuļu palīdzību. Ja esat saņēmuši šādu vēstuli, tas visdrīzāk ir krāpniecības mēģinājums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

To sešu politisko partiju lokomotīvju materiālais stāvoklis, kuras pēc pēdējām aptaujām varētu iekļūt 10. Saeimā, ir ļoti atšķirīgs, bet lielākoties - labs.

Lielākajai daļai ir gan uzkrājumi skaidrā naudā, gan noguldījumi bankās, ir arī lielākas un mazākas parādsaistības, tie līdztekus darbībai politikā ieņem amatu arī privātos uzņēmumos, kuros mēdz būt arī līdzīpašnieki, daudziem pieder vairāki nekustamie īpašumi. Gandrīz visiem, izņemot diviem, ir augstākā izglītība, kas iegūta gan Latvijā, gan ārvalstīs. Tiesa, ir arī izņēmumi - dažiem tomēr nav nedz uzkrājumu, nedz arī kas pieder.

LD/DB apkopotā informācija par partiju lokomotīvēm Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un Zemgalē liecina, ka Saskaņas centra lokomotīvju kopējais skaidras un bezskaidras naudas uzkrājumu apjoms ir ap 45,2 tūkst. latu, bet uzņemtas parādsaistības aptuveni par 164,9 tūkst. latu. Vienotības lokomotīvju naudas uzkrājumu apjoms veido aptuveni 288,8 tūkst. latu, bet parādsaistības - ap 84,6 tūkst. latu. Jāpiebilst, ka tās savukārt ir citiem aizdevušas kopumā 147,2 tūkst. latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada deviņos mēnešos «New Hanza Capital» strādāja ar peļņu 173,5 tūkstošu eiro apmērā, kas ir par 512% vairāk, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, liecina kompānijas paziņojums biržā «Nasdaq Riga».

Kompānijā to skaidro ar uzņēmuma pārvaldīto īpašumu nomas ieņēmumu pieaugumu un ieguldījuma īpašumu portfeļa palielināšanos.

Nerevidētie finanšu rezultāti liecina, ka uzņēmuma ieņēmumi 2017. gada deviņos mēnešos bija veidoja 893,7 tūkstošus eiro, kas ir par 290% vairāk nekā gadu iepriekš. EBITDA (ieņēmumi pirms procentu, uzņēmumu ienākuma nodokļa, nolietojuma un amortizācijas un pamatlīdzekļu vērtības samazinājuma) 2017. gada 30. septembrī bija 332,2 tūkstoši eiro un FFO (peļņa pēc nodokļiem + nolietojums + amortizācija - peļņa no īpašumu pārdošanas + atliktais nodoklis) 2017. gada deviņos mēnešos sasniedza EUR 169,2 tūkstošus eiro.

Kā vienu no svarīgākajiem trešā ceturkšņa notikumiem kompānija min faktu, ka sadarbībā ar vienu no vadošajiem Vācijas alternatīvo ieguldījumu fondu administrācijas pakalpojumu sniedzējiem «IntReal», 2017. gada septembrī Vācijā tika nodibināts nekustamā īpašuma alternatīvo ieguldījumu fonds «New Hanza Capital Fund 2017». Fonda darbība būs saistīta ar komerciālā nekustamā īpašuma iegādi Vācijā — naudas plūsmu veidojošām biroju ēkām un fonds piesaistīja sākotnējo kapitālu 60 miljonu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Rezonanse, kas seko AS ABLV Bank nedienām, rada jautājumus arī par lielā teritorijas attīstības projekta New Hanza virzību Rīgā.

Rezonanse, kas seko AS ABLV Bank nedienām, rada jautājumus arī par lielā teritorijas attīstības projekta New Hanza virzību Rīgā

Pašlaik atbilžu uz tiem nav un nezināmo ir pārāk daudz. Tāpēc aktuālo notikumu iespējamo ietekmi uz megaprojektu vai nekustamā īpašuma tirgus daļu aptaujātie tā dalībnieki pagaidām neraujas komentēt, jo pašlaik tā būtu zīlēšana kafijas biezumos. Citi savukārt akcentē šī projekta nozīmi pilsētas attīstības kontekstā.

Ja aktuālo notikumu kontekstā New Hanza kvartāla attīstība tiks bremzēta, tas atstās negatīvu iespaidu uz Rīgas attīstību.

Mārtiņš Vanags, Nacionālās nekustamo īpašumu attīstītāju alianses valdes priekšsēdētājs, kā arī Skanstes attīstības aģentūras valdes priekšsēdētājs, akcentē, ka ABLV grupas uzņēmums Pillar ir viens no nozīmīgākajiem nekustamā īpašuma attīstītājiem Latvijā. Ja aktuālo notikumu kontekstā New Hanza kvartāla attīstība tiks bremzēta, tas atstās negatīvu iespaidu uz Rīgas attīstību, vērtē asociācijas vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Notikušais pavelk svītru centieniem būvēt darījumu kvartālu New Hanza.

Līdz ar pēdējā laika notikumiem ap ABLV Bank, tiek iesaldēts arī darījumu kvartāla New Hanza projekts, otrdien preses konferencē sacīja ABLV Bank padomes priekšsēdētājs Oļegs Fiļs.

Skaidrs, ka notikušais pavelk svītru mūsu centieniem būvēt darījumu kvartālu New Hanza, kur bija plānots ieguldīt līdz 1 miljardam eiro, tas viss tiek iesaldēts, sacīja O. Fiļs

Patlaban jau ir pārtraukti būvdarbi, sadarbība ar apakšuzņēmējiem, un par visiem darbiem norēķināsimies, kad būs tāda iespēja, viņš uzsvēra.

Lasi Arī:

Zaudētājos var palikt pilsēta

New Hanza projektu nākotnē varētu pārskatīt

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Hansabankas izlozē sarkanu Mercedes—Benz C klases auto laimē Edgars Vaikulis no Rīgas

Inguna Šķepaste [email protected], 16.10.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 15. oktobrī Hansabanka izlozēja internetbankas hanza.net galvenās balvas Mercedes—Benz automašīnas ieguvēju 2003. gadā. Balvu ieguva Edgars Vaikulis no Rīgas. 25 gadus vecais jaunā sarkanās krāsas auto Mercedes—Benz ieguvējs šodien sacīja, ka jau 15. oktobra vakarā, pēc LNT kanālā plkst. 20.28 pārraidītās izlozes, no draugiem un paziņām saņēmis apsveikumus. Šis ir jau otrais Mercedes Benz automobilis, kuru izlozē Hansabankas internetbankas hanza.net lietotāju starpā. Jau 2001. gadā par tumši zila C klases Mercedes Benz auto īpašnieku kļuva talsinieks uzņēmējs Armands Dedzis. Hansabankas internetbanku pašlaik izmanto jau 250 tūkstoši klientu, un, kā Hansabanka jau iepriekš ziņoja, hanza.net šobrīd lieto lielākā daļa — 60% — no visiem internetbanku lietotājiem Latvijā. Hanza.net ērtās iespējas novērtējis arī ietekmīgais biznesa žurnāls «Global Finance», kas tiek izdots ASV, Hansabankas internetbanku hanza.net 2003. gada vasarā ierindojot kā pirmo starp Centrāleiropas un Austrumeiropas banku piedāvātajām internetbankām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Hanza.net lietotāju skaits pārsniedzis 600 tūkstošus

, 14.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hansabankas internetbankas hanza.net lietotāju skaits pārsniedzis 600 tūkstošus. Hanza.net pēc Latvijas interneta asociācijas datiem ir arī populārākā Latvijas internetbanka - to lieto 42% no visiem internetbanku lietotājiem.

Hanza.net kopš augusta ir palielinājusi lietošanas ērtumu un funkcionalitāti: tagad internetbankā var ne tikai pieteikties pakalpojumiem, bet arī noslēgt līgumus, piemēram, par kredītlīnijas un patēriņa kredīta saņemšanu, nedodoties uz bankas filiāli.

Līdz šim hanza.net jau varēja noslēgt līgumus Mobilajai bankai, automātiskajiem maksājumiem par daudziem komunālajiem, servisa un citiem pakalpojumiem, atvērt krājkontus, veikt darījumus ar vērtspapīriem u.c.

AS "Hansabanka" valdes locekle, Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja Oksana Sivokobiļska: "Pasaules un arī Latvijas tendences liecina, ka vienkāršākās ikdienas bankas operācijas arvien vairāk tiek veiktas virtuālajā vidē. Šobrīd jau vairāk nekā 95% pārskaitījumu Hansabankā notiek elektroniskajos kanālos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Atklāj divarpus metrus augstu ziedu instalāciju — hanza.net dators

Inguna Šķepaste [email protected], 10.10.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2003. gada septembrī lielākās Baltijas valstu finanšu institūcijas Hansabank Grupas piedāvātā internetbankas risinājuma hanza.net lietotāju skaits pārsniedza 1 miljonu. Par godu šim notikumam piektdien, 10.oktobrī, pie Hansabankas centrālā ofisa tika atklāts no ziediem veidots divarpus metru augsts hanza.net datora līdzinieks, kas simbolizē «Ziedu laikus internetbankai!» Datora līdzinieks ir veidots no 180 rozēm, 220 dālijām, 150 lielajām un 250 mazajām krizantēmām, 280 asterēm, 38 saulespuķēm, 80 neļķēm un 180 gerberām, kā arī 100 eksotiskiem augiem un 100 dažādiem zaļumiem. Akcijas laikā garāmgājējiem tika izdalītas 600 rozes. Latvijā internetbankas lietotāju skaists ir sasniedzis jau 250 000, Lietuvā lietotāju skaits pārsniedzis 300 000, savukārt Igaunijā hanza.net klientu skaits pietuvojies jau 500 000. Hanza.net Latvijā ir vispopulārākā internetbanka iedzīvotāju vidū, to šobrīd lieto ap 60 % no internetbanku lietotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS ABLV Bank 2017. gada deviņos mēnešos nopelnīja 40,8 miljonus eiro, liecina bankas paziņojums Nasdaq Riga.

Bankas ieņēmumi no pamatdarbības 2017. gada deviņos mēnešos bija 84,5 miljoni eiro.

2017. gada 30. septembrī noguldījumu apjoms bankā bija 2,67 miljardi eiro, bet bankas aktīvu apjoms — 3,63 miljardi eiro.

Bankas kredītportfelis bija 1,01 miljards eiro, tai skaitā komerckredītu apjoms uz 2017. gada 30. septembri pieauga līdz 638,4 miljoniem eiro.

Bankas kapitāls un rezerves — 341,2 miljoni eiro.

Bankas kapitāla pietiekamības līmenis 2017. gada 30. septembrī bija 22,94%, bet likviditātes līmenis — 75,87%.

Kapitāla atdeves rādītājs (ROE) bija 16,68%, savukārt aktīvu atdeves rādītājs (ROA) — 1,44%.

Kopējais vērtspapīru portfeļa apjoms 2017. gada 30. septembrī bija 1,66 miljardi eiro. Gandrīz visu bankas vērtspapīru portfeli veido parāda vērtspapīri ar fiksētu ienākumu. Vērtspapīri ar kredītreitingu AA- vai augstāku veido 66,2% no visa vērtspapīru portfeļa. Investīciju sadalījums pa valstīm ir šāds: ASV — 32,6%, Vācija — 14,3%, Latvija — 13,3%, Krievija — 10,9%, Zviedrija — 6,2%, Kanāda — 4,6%, Somija – 3,6%, Austrija – 2,2%, Ķīna – 1,7%, Norvēģija – 1,2%, Polija – 1,1%. Papildus 1,8% veido starptautisko institūciju emitētie vērtspapīri. Vērtspapīru portfeļa gada ienesīgums pārskata periodā bija 2,46%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pillar Investment Group maina nosaukumu un zīmolu

Zane Atlāce - Bistere, 27.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzot Pillar Investment Group, AS reorganizāciju, sabiedrība mainījusi tās nosaukumu un ieviesusi jaunu zīmolu. Turpmāk sabiedrības nosaukums būs New Hanza Capital, AS, informē AS ABLV Bank pārstāve Jekaterina Koļesina.

New Hanza Capital, AS ir 2006.gadā dibināts uzņēmums. 2016.gada laikā tika veikta sabiedrības reorganizācija, izveidojot nekustamo īpašumu uzņēmumu, kura darbības mērķis ir ieguldīt savus un trešo pušu līdzekļus komercīpašumos.

Vienlaikus ar uzņēmuma nosaukuma maiņu ieviests jauns New Hanza Capital, AS zīmols, kura logotipa grafiskā zīme - stilizēts mūris - simbolizē uzņēmuma stabilitāti un investīciju drošību. Mūra senatnīgie izciļņi netieši norāda arī uz Hanzas savienību, kas minēta uzņēmuma nosaukumā.

Par uzņēmuma galveno tīmekļa domēnu ir izvēlēta nosaukuma abreviatūra ar jaunās paaudzes domēna paplašinājumu - nh.capital.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

AS New Hanza Capital darbību FKTK ierobežojumi ABLV Bank nav ietekmējuši

Dienas Bizness, 20.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS New Hanza Capital darbību Finanšu un kapitāla tirgus komisijas noteiktie ierobežojumi AS ABLV Bank nav ietekmējuši un tas nerada šķēršļus pildīt New Hanza Capital emitēto un biržas Parāda vērtspapīru sarakstā iekļauto obligāciju nostiprinātās saistības, liecina kompānijas paziņojums Nasda Riga.

AS New Hanza Capital un tās meitas uzņēmumiem kopumā ir septiņi norēķinu konti ABLV Bank. Kopējā summa, kas uz ierobežojumu brīdi atradās šajos kontos, ir nedaudz virs 400 tūkstošiem eiro. Atsevišķiem New Hanza Capital grupas uzņēmumiem ir atvērti norēķinu konti arī citās Latvijas komercbankās, līdz ar to ir nodrošināti nepieciešamie uzņēmumu ikdienas norēķini līdz situācijas stabilizācijai ABLV Bank.

Praktiski visi New Hanza Capital grupas uzņēmumiem piederošo īpašumu nomnieki ir ar ABLV grupu nesaistītas sabiedrības. Septiņu lielāko nomnieku maksas veido 74% no kopējiem nomas ieņēmumiem un visi nomnieki veic regulārus maksājumus bez būtiskiem termiņu kavējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skandināvijas mediju grupai Schibsted piederošais SIA TV Net no interneta projektu kompānijas SIA Nerealitāte nopircis interneta portālu spoki.lv, liecina domēnu reģistra dati.

«Portāls spoki.lv ir vienīgais tāda veida izklaides portāls Latvijā, tā auditorija ir jaunieši, kurus mēs vēlamies radināt izmantot arī ziņu portālu tvnet.lv. spoki.lv paliks tāds, kāds tas ir,» tā sacīja SIA TV Net valdes loceklis Ivars Bauls.

Nozare.lv rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka TV Net par spoki.lv samaksājis summu, kas ir robežās no 100 000 līdz 200 000 latu. Oficiāli darījuma summa netiek atklāta.

Līdzšinējā spoki.lv īpašnieka Nerealitāte valdes priekšsēdētājs un 50% Nerealitātes mātesuzņēmuma SIA NRLT kapitāla daļu īpašnieks Agris Krusts teica, ka portāls pārdots, jo saņemts pirkšanas piedāvājums no TV Net. Taču vaicāts par cenu, Krusts teica, ka to nevarot atklāt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Vieglā auto līzinga tirgus apjoms 1. ceturksnī sasniedzis 109,23 milj. Ls

Inguna Šķepaste [email protected], 24.05.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Hanza Līzings 2004. gada pirmajā ceturksnī palielinājis vieglā auto līzinga portfeli par 2,74 miljoniem latu, sasniedzot kopējo vieglā auto līzinga apjomu 55,30 miljonu latu apmērā un tādējādi nostiprinot līdera pozīcijas vieglā auto līzinga tirgū Latvijā. Apjomu pieaugums vērojams arī auto līzinga tirgū kopumā, kas liecina par pastāvīgu Latvijas iedzīvotāju pirktspējas pieaugumu un kopējā Latvijas autoparka atjaunošanos. SIA Hanza Līzings apkopojis šī gada pirmā ceturkšņa darbības rezultātus vieglā auto līzinga jomā. Kopumā vieglā auto līzinga tirgus apjoms Latvijā pirmajā ceturksnī ir sasniedzis 109,23 miljonus latu, bet SIA Hanza Līzings tirgus daļa ir 55,30 miljoni latu. Līzinga portfelis Latvijā kopumā pieaudzis par 6,58 miljoniem latu jeb 6,41 %, bet Hanza Līzinga portefeļa pieaugums ir 2,74 miljoni latu jeb 6,58 %. «Kopumā vieglā auto līzinga tirgū gada pirmajā ceturksnī vērojama pozitīva attīstība un pakāpeniska, bet pastāvīga izaugsme. Tas liecina, ka Latvijas iedzīvotāju pirktspēja un labklājība pieaug, kā arī atjaunojas Latvijas autoparks — klienti arvien vairāk izvēlas jaunas mašīnas, līdz ar to Latvijā ir arvien vairāk drošāku transporta līdzekļu,» atzīmē Hanza Līzings direktore Irīna Pīgozne. Hanza Līzinga dati liecina, ka populārākie ar Hanza Līzinga starpniecību iegādātie modeļi šī gada pirmajā ceturksnī bijuši Toyota, Mazda, Hyundai,Honda, Peugeot, bet pats pirktākais jaunais auto bijis HYUNDAI GETZ. Vidējā finansējuma summa jaunajiem auto Hanza Līzingā bija ap 8200 latu. Vidējais termiņš, uz kādu tiek ņemtas jaunās automašīnas uz līzinga, ir 3 gadi. Visbiežāk iedzīvotāji izmantojuši finanšu līzingu, taču arvien populārāks kļūst arī servisa līzings (17% no darījumu skaita) un pilna servisa līzings (8% no darījumu skaita).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstīs lielāko banku klientu vairums izmanto internetbanku, kas savukārt arvien vairāk sāk aizvietot filiāļu funkcijas.

Lielākā daļa Hansabankas, SEB Bankas un arī Parex bankas klientu izmanto internetbankas, kur arī veic lielāko daļu norēķinu. Baltijas valstu skatījumā lielākais lietotāju skaits ir Igaunijā un Latvijā. Nenoliedzami, ka bankas, ņemot vērā vispārēju internetizāciju, varētu izmantot internetbanku kā virtuālo filiāli un palielināt tajā esošo informācijas apjomu par bankas pakalpojumiem, pieļauj SEB Bankas speciālisti.

"Ir bankas Baltijā, kas šādu praksi ir ieviesušas," tā SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sanda Purviņa. Db jau vēstīja, ka jaunas izmaiņas nupat piedzīvojusi Hansabankas internetbanka hanza.net - pilnveidots dizains un lietojamība, tā veidota kā personīgais finanšu konsultants. Banka uzsver, ka jaunajā hanza.net lietotājiem esot pārskatāmāka sava personīgā informācija un izvēles, kā arī pilnveidota precīzi piemērotu piedāvājumu un informācijas proaktīva saņemšana. Izmaiņas, kas nebija saistītas ar jaunu tehnoloģisko risinājumu ieviešanu, sāktas pērn oktobrī, pie tām Hansabankā strādājuši 50 cilvēki. Igaunijā internetbanka jau mainījusies, bet Lietuvā tas notiks tuvākajā laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

VSAA paziņojumus klientiem uz e-pastu vairs nenosūtīs

Ieva Mārtiņa [email protected], 25.04.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) informē, ka no 2006. gada 1. aprīļa VSAA maina korespondences saņemšanas iespējas. Klientiem, kuri līdz šim bija izvēlējušies elektronisku korespondences saņemšanas veidu, VSAA paziņojumus uz e-pastu vairs nenosūtīs. Turpmāk šos paziņojumus būs iespējams saņemt pa pastu vai aplūkot „Hansabanka” internetbankā hanza.net. Nākotnē plānota sadarbība elektronisko paziņojumu sagatavošanā un nosūtīšanā arī ar „SEB Unibanka”, „Latvijas Krājbanka” un „Nord/LB” internetbankām. Lai VSAA paziņojumus saņemtu internetbankā hanza.net, klientam jāpiesakās šīs internetbankas mājas lapā: www.hanzanet.lv . Turpmāk VSAA klientiem būs iespēja izvēlēties, kurā no minētajiem veidiem saņemt VSAA paziņojumus: 1) uz deklarēto adresi, ja klients ar atbilstošu iesniegumu VSAA nebūs norādījis citu korespondences adresi vai pieteicies internetbankā hanza.net; 2) uz korespondences adresi, par to iesniedzot atsevišķu iesniegumu VSAA; 3) piesakoties internetbankā hanza.net. Klienti var arī atteikties no paziņojumu saņemšanas, iesniedzot par to iesniegumu VSAA, un izmantot savas tiesības saņemt nepieciešamo informāciju par sevi jebkurā laikā, vēršoties kādā no VSAA nodaļām. Informācijas pieprasījumu skaits nav ierobežots, un šis pakalpojums ir bez maksas. Minētās izmaiņas skar šādus paziņojumu veidus:paziņojumu par sociālās apdrošināšanas konta stāvokli; paziņojumu par valsts fondēto pensiju shēmas dalībnieka un ieguldījumu plāna izvēles reģistrāciju, Valsts fondēto pensiju shēmas dalībnieka konta izrakstu, paziņojumu par valsts fondēto pensiju shēmas dalībnieka reģistrāciju un ieguldījumu plāna izvēli, paziņojumu par valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītāja un ieguldījumu plāna maiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ārzemju tūrisma portāli maldina potenciālos ceļotājus uz Latviju

Aivars Mackevics [email protected], 21.01.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairākos Rietumvalstu tūrisma portālos un izziņu katalogos interneta lietotāji tiek maldināti ar nepatiesu informāciju par Latvijas tūrisma oficiālo mājas lapas adresi. Proti, Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) mājas lapas www.latviatourism.lv vietā tiek norādītas www.latviatravel.com vai www.latviatourism.com interneta adreses, kuru īpašniece ir tūrisma firma Patricija LTD (Elizabetes ielā 22, Rīga). Šis apstāklis Latvijas tūrisma industrijai ik dienas rada zaudējumus un negodīgu konkurenci, jo liela daļa potenciālo tūristu uz Latviju nonāk vienas privātās firmas rokās. Šāda maldīga informācija kropļo ienākošā tūrisma tirgu Latvijā, tāpēc TAVA būtu nekavējoši jāapseko visas iespējamās ceļojumu informācijas lapas internetā un jālabo šī nepatiesā informācija. Ceļojuma firmas Patricija LTD mājas lapas interneta adrese visos gadījumos, apsekojot ārvalstu tūrisma portālu un izziņas katalogu mājas lapas, ir norādīta kā “National Tourist Board of Latvia” vai “Latvian Tourism Development Agency”, bet ne kā šīs firmas oficiālais nosaukums. Jāatzīmē, ka šīs maldinošās informācijas izplatībā piedalās arī Latvijas interneta lapas, piemēram, www.lanet.lv/links/ea.html vai arī ārvalstu vēstniecības Latvijā, piemēram, Somijas vēstniecība Rīgā www.finland.lv. Šīs ceļojuma firmas interneta mājas lapa www.rigalatvia.net pazīstamajā mediju koncerna BBC e-lapā (www.bbc.co.uk) tiek saukta par “Riga's Tourist Office“. Sekojošās mājas lapās Eiropas reģionālais tūrisma institūts (Eiropa.lv) ir atklājis maldinošu informāciju: www.europelinks.ndo.co.ukwww.thesavvytraveller.comwww.busweb.comwww.any-mail.co.ukwww.officialtravelguide.comwww.scandinavica.comwww.seaburyhall.orgwww.moj-dopust.netwestside.anderson5.netwww.yakeo.comwww.estlittours.comwww.gksoft.comwww.euro-france.netwww.travel-library.comwww.classbrain.comwww.reisemarkt.dewww.ratgeber-lettland.dewww.nexteurope.comwww.travelweekly.co.uk

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Amadeus» un «Net Trans» piedāvā komisijas maksu menedžmenta sistēmu par brīvu

Aivars Mackevics [email protected], 27.10.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Amadeus aprēķiniem, tūrisma aģentūras zaudē 18% - 20% no komisijas maksām, kas tām pienāktos no pārdotajiem viesnīcu pakalpojumiem Amadeus sistēmā. Net Trans tūrisma aģentūrām piedāvā efektīvu komisijas maksu iekasēšanas sistēmu, kur Net Trans sadarbībā ar Amadeus darbojas kā starpnieks starp aģentūru un viesnīcu, kā rezultātā komisijas maksas no viesnīcām tiek iekasētas laicīgi, un aģentūrai nav nepieciešams atsevišķi pārraudzīt katras viesnīcas komisijas maksas. Net Trans pakalpojums nodrošina vienotu un regulāru komisijas maksu menedžmentu, palielina saņemto komisijas maksu īpatsvaru, vienkāršo un padara lētāku komisijas maksu iekasēšanu. Net Trans abonentiem ar individuālu paroli pieejama interneta lapa, kurā tie var sekot komisijas maksu plūsmai. Net Trans ir vienīgais šāda veida komisijas maksu menedžmenta pakalpojums, kas pārstāv aģentūru intereses - tas balstās uz informāciju, kas saņemta no Amadeus par katru aģentūras veikto rezervāciju, nevis uz viesnīcu iesniegto informāciju, kā to dara citas komisijas maksu menedžmenta kompānijas. Net Trans tiek piedāvāts aģentūrām, neatkarīgi no to lieluma, darbības reģiona un izmantotās valūtas. Amadeus sadarbībā ar Net Trans tūrisma aģentūrām piedāvā, piesakoties uz Net Trans pakalpojumu līdz šī gada 20.decembrim, saņemt to par brīvu līdz 2005.gada 31.martam. Pakalpojums pieejams arī Latvijas tūrisma firmām. Sīkāka informācija: www.amadeus.com; www.ntrans.com

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan partiju kases strauji pildās, pavasarī notikušās Eiropas Parlamenta vēlēšanas to kabatas krietni patukšojušas, Saeimas vēlēšanu reklāmām atstājot visai ierobežotus līdzekļus

Par to liecina DB pētījums, apkopojot informāciju par partiju saņemtajiem ziedojumiem, biedru naudām un tēriņiem priekšvēlēšanu izdevumiem. Jāņem gan vērā, ka saziedotās summas ik dienu mainās, turklāt, tuvojoties vēlēšanām, tas notiek ļoti strauji. Turklāt atsevišķām partijām ir no dažiem līdz vairākiem desmitiem tūkst. eiro mērāmi naudas uzkrājumi no iepriekšējiem gadiem papildus tam jau šobrīd Saeimā pārstāvētās partijas saņem arī valsts budžeta finansējumu, kas visa starpā arī izmantojams politiskajai aģitācijai, līdz ar to šis pētījums parāda tendenci, nevis absolūti precīzi atspoguļo situāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

ABLV bankas koncerns ik gadu Latvijas valsts budžetu papildina ar vairākiem desmitiem miljoniem eiro

AS ABLV Bank, 20.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā medijos izskanējušo informāciju par ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkla (FinCEN) publicēto priekšlikumu, kā arī ap šo gadījumu paustos komentārus, AS ABLV Bank vēlas sniegt papildu informāciju par ABLV darbību Latvijā un tas nozīmi valsts tautsaimniecībā.

ABLV banka ir viens no nozīmīgākajiem finanšu tirgus dalībniekiem, kuru kā sistēmiski nozīmīgu banku uzrauga Eiropas Centrālā banka. Tā koncernā darbojas vairāk nekā 900 darbinieku, kas strādā ne tikai ar Latvijas un ārvalstu apkalpošanu, bet arī nodrošina ieguldījumu pārvaldīšanu, brokeru pakalpojumus, kā arī šobrīd Latvijā aktīvi attīsta darbību nekustamo īpašumu jomā. Līdz 2033.gadam bankas koncerna plānos ir attīstīt jaunu Rīgas darījumu centru New Hanza, kopā ar partneriem tajā ieguldot līdz 1 miljardam eiro.

ABLV bankas koncerns ik gadu tiešā un netiešā veidā Latvijas valsts budžetu papildina ar vairākiem desmitiem miljoniem eiro nodokļu maksājumos. Nozīmīgu ieguldījumu bankas koncerns nodrošina arī Latvijas ekonomikas un tautsaimniecības attīstībai, aktīvi izsniedzot komerckredītus Latvijā strādājošiem uzņēmumiem, kas ir vadošie savā jomā. Banka kreditējusi viesnīcu būvi, medicīnas centru izveidi, biroja ēku un loģistikas jomā strādājošus uzņēmumus un citas nozares. Tas palīdz piesaistīt arī tiešās ārvalstu investīcijas, attīstīt valsts ekonomiku un eksportspēju. Bankas komerckredītu apjoms uz 2017. gada 31. decembri bija 625 miljoni eiro. Banka veicina arī Latvijas mājsaimniecību labklājību, izsniedzot hipotekāros kredītus mājokļu iegādei. Šobrīd bankas klientu vidū ir 7000 mājsaimniecību, no kurām 120 ir jaunās ģimenes, kuras mājokļus iegādājušās ar valsts atbalsta programmas ALTUM palīdzību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"New Hanza Capital" valde un padome pieņēmusi lēmumu par vērienīga investīciju objekta īstenošanu, būvējot 18,3 miljonus eiro vērtu A klases noliktavu un loģistikas parku Rīgā, Maskavas ielā 462.

Marta beigās noslēgts celtniecības līgums ar uzņēmumu "Pillar Contractor" un darbus plānots sākt jau tuvākajā laikā.

"Ekonomika piedzīvo grūtus laikus un neskaidrība ir liela, tāpēc jebkuram investīciju projektam Latvijā šobrīd ir īpaši liela nozīme, lai cilvēkiem un uzņēmumiem nodrošinātu darbu. Tas bija viens no iemesliem, kāpēc neatlikām šo projektu uz vēlāku laiku un sāksim to īstenot tieši tagad," informēja "New Hanza Capital" valdes priekšsēdētājs Edgars Miļūns.

"New Hanza Capital" norāda, ka celtniecība ir viens no būtiskiem sektoriem, kas šādās krīzes situācijās var veicināt ekonomikas attīstību, jo būvniecības darbu laikā tiek piesaistīti daudz apakšuzņēmēju un nodarbināts liels skaits darbinieku. Maskavas ielas loģistikas parka un noliktavu būvniecības laikā "New Hanza Capital" piesaistīs 20 apakšuzņēmējus, savukārt celtniecības un citu darbu veikšanai nodarbinās ap 180 cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Par jauno Hanza Līzings direktori kļūst Irīna Pīgozne

Inguna Šķepaste [email protected], 09.10.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par lielākās Latvijas līzinga sabiedrības Hanza Līzings direktori ir kļuvusi Irīna Pīgozne. Finansu jomā Irīna Pīgozne darbojas jau kopš 1994. gada. 2001.gadā Irīna Pīgozne Hansabankā sāka vadīt Uzņēmumu apkalpošanas nodaļu, bet par Hanza Līzings vadītāju kļuva 2003. gada oktobrī. Hanza Līzings direktore Irīna Pīgozne: Finansu jomā strādāju pietiekami ilgi un man ir prieks un vienlaikus liela atbildība, uzsākot darbu kompānijā ar tik stabilu izaugsmi, senām tradīcijām un pieredzi, kā arī plašu partneru un klientu loku. Savā darbībā noteikti izmantošu unikālo Hansabank Grupas pieredzi, kas darbojas ne vien visās Baltijas valstīs, bet arī Krievijā. Lielākais uzsvars, nākotnē vadot Hanza Līzingu, tiks likts uz ciešāku sadarbību ar Hansabanku, kļūstot par pieejamāko līzinga sabiedrību Latvijā ne vien Hanza Līzings birojos, bet arī visās Hansabankas filiālēs un norēķinu grupās visā Latvijā. Par vienu no saviem lielākajiem uzdevumiem uzskatu klienta servisa uzlabošanu. Hanza Līzings prioritātes līdz 2003. gada beigām ir saglābāt esošo tirgus daļu vieglo automobīļu un komerctransporta līzingā; palielināt tirgus daļu industriālajā līzingā, kas balstās uz finansējamo nozaru attīstību (tiks pievērsta lielāka uzmanība lauksaimniecības sektoram un celtniecības iekārtu finansēšanai); palielināt faktoringa portfeli par 40%; paaugstināt esošo klientu apmierinātību, servisa kvalitāti (lēmumu pieņemšana notiek pēc iespējas tuvāk Hanza Līzings klientiem).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atzīmējot Latvijas Valsts svētkus, šā gada 11. novembrī, Lāčplēša dienā Rīgā, New Hanza teritorijā iestādīts Latvijai simbolisks koks – liela izmēra ozols.

Piedaloties nekustamā īpašuma attīstīja Pillar komandai un ainavu būvniecības uzņēmuma Alejas projekti, SIA speciālistiem, ozols iestādīts New Hanza teritorijā, skvērā starp kultūrtelpu Hanzas Perons un topošo New Hanza A klases biroja ēku Mihaila Tāla ielā 1.

Iestādītais purva ozols (Quercus palustris) ceļu uz Latviju mērojis no kokaudzētavas Vācijā. Tā augstums ir 12 metri un platums 6 metri. Šī ozola suga ir izplatīta Latvijā un tie var sasniegt 22 metru augstumu, tā lapojums ir tradicionāli zaļš, savukārt rudenī tas iekrāsojas no sarkana līdz sarkanbrūnam.

“Ozols ir nozīmīga teritorijas labiekārtojama projekta daļa, tieši tādēļ izvēlējāmies tā stādīšanai dienu, kas Latvijai un mums ir īpaši nozīmīga. Arī vietai ir nozīme, jo New Hanza veidojam tā, lai ikviens tajā justos piederīgs – strādājot, dzīvojot un atpūšoties. Tikpat svarīgas kā ielas un ēkas ir arī telpa starp tām ar pārdomātu un funkcionālu labiekārtojumu,” atzīmē Edgars Milūns, Pillar Capital, AS valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma attīstītājs Pillar vērsies Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā ar priekšlikumu piešķirt New Hanza teritorijā esošajai ielai bez nosaukuma slavenas rīdzinieces - arhitektes Martas Staņas vārdu.

New Hanza teritorija atrodas blakus Rīgas vēsturiskajam centram, līdzās modernākajai Rīgas apkaimei Skanste. Tās teritorijas robežas iezīmē Pulkveža Brieža, Hanzas, Skanstes un Sporta ielas. New Hanza teritorijas attīstības ietvaros ir izveidots iekšējo ielu tīkls un 2017. gadā pēc Pillar iniciatīvas Rīgas dome piešķīra nosaukumus teritorijā no jauna veidotajām ielām, iemūžinot tādas personības kā Mihails Tāls, Oskars Stroks, Aleksandrs Laime, Gustavs Klucis, Vilhelms Ostvalds un Roberts Hiršs.

Šobrīd visām New Hanza teritorijā esošajām un plānotajām ielām ir piešķirti nosaukumi, izņemot vienai esošai ielai, kas savieno Mihaila Tāla ielu ar Pulkveža Brieža ielu, kurai Pillar rosina piešķirt Martas Staņas vārdu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Hanza Elektronika zviedru kompānijas iegāde izmaksā virs 6 miljoniem (video)

, 05.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas informāciju tehnoloģiju ražotājam Hanza Elektronika Zviedrijas kompānijas Elektromekan i Arjang iegāde izmaksājusi vairāk nekā 6 miljonus eiro, Db.lv pastāstīja Hanza Elektronika pārstāvji.

Pēc Elektromekan iegādes Latvijas kompānijai arī jāuzņemas saistības par Zviedrijas kompānijas darbinieku uzkrātajām pensijām, jo Zviedrijas likumdošana paredz, ka kompāniju darbinieki savas pensijas var uzkrāt arī uzņēmumā.

Video. Hanza Elektronika valdes locekļa Ilmāra Osmaņa komentārs par darījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 1. ceturksnī AS New Hanza Capital koncerns strādājis ar peļņu 204 205 eiro, kas ir par 651% vairāk, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2017. gadā, savukārt sabiedrībai bija zaudējumi 18 tūkstošu eiro apmērā, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Sasniegtie finanšu rezultāti atbilst plānotajam un tos veicināja uzņēmuma pārvaldīto īpašumu nomas ieņēmumu pieaugums.

Koncerna ieņēmumi 2018. gada pirmajos trīs mēnešos bija 936 696 EUR. Salīdzinot ar 2017. gada attiecīgo periodu, tie auguši par 247%. EBITDA (ienākumi pirms nodokļiem, procentu izmaksām, nolietojuma un amortizācijas, ieguldījuma īpašumu pārvērtēšanas rezultāta) 2018. gada 31. martā bija 338 127 eiro.

Koncerna aktīvi, salīdzinot ar 2017. gada 31. martu, auguši par 5,78%, sasniedzot 55,39 miljonus eiro.

Pārskata periodā AS New Hanza Capital īpašumā esošo ieguldījuma īpašumu skaits palika nemainīgs. Jaunu objektu iegādes vietā aktīvi tika strādāts pie esošo ieguldījuma īpašumu uzlabošanas un attīstības. Piemēram, loģistikas īpašumā Maskavas ielā 462 / 464A šobrīd tiek izstrādāts attīstības koncepts, savukārt projektēšanas darbus ir plānots iesākt jau 2018. gada 2. ceturksnī. Papildus turpinās rekonstrukcijas koncepta izstrāde biroju ēkās bijušās Valsts Elektrotehnikas Fabrikas (VEF) teritorijā – Rīgā, Brīvības gatvē 214B, Brīvības gatvē 214M un Bērzaunes ielā 1.

Komentāri

Pievienot komentāru