Jaunākais izdevums

Lai arī ar ļoti zemu likviditāti un lielas daļas uzņēmumu vērtspapīru tūlītēja nopirkšana vai pārdošana var sagādāt ievērojamas galvassāpes, tomēr desmit gadu laikā tas spējis nodrošināt vismaz teorētisku vairāku tūkstošu procentu peļņu un kopējais verdikts Latvijas uzņēmumiem, kuri biržā spējuši pārvarēt pēdējo desmitgadi, ir pozitīvs.

DB, aplūkojot 22 no NASDAQ OMX Riga Oficiālajā un Otrajā sarakstā iekļautajiem uzņēmumiem, secināja, ka desmit no tiem cena kopš 2003. gada sākuma ir pieaugusi par vairāk nekā 1000%. Šajā ziņā absolūts līderis ir zvēraudzētava Grobiņa, kuras akcijas cena cēlusies no diviem santīmiem līdz 6,05 latiem.

Tiesa, šie straujāk augošie uzņēmumi nekādā gadījumā nevar lepoties ar bez lupas pamanāmu tirdzniecības apgrozījumu. Tomēr arī šeit var atrast izņēmumus, starp kuriem ir arī pieauguma sudraba medaļas ieguvējs – Olainfarm, kam cena 2003. gada sākumā bija deviņi santīmi, taču patlaban braši šķērsojusi piecu latu robežu. Izaugsmes līderu vidū ir atrodama arī samērā aktīvi tirgotā Grindeks.

Latvijā ir samērā populārs viedoklis par to, ka vietējie pensiju fondi naudu vietējā akciju tirgū neiegulda, tā vietā izvēloties ārvalstu kompānijas. Lai arī vietējais akciju tirgus neizceļas ar īpašu aktivitāti, fondu pārvaldnieki saskata iespējas arī šeit. Kā stāsta investīciju kompānijas Finasta Asset Management valdes loceklis Andrejs Martinovs, viņa uzņēmuma pārvaldītajos portfeļos vienmēr ir vieta vietējām akcijām.

«Brīžiem mēs saskaramies ar grūtībām, par kurām minēju iepriekš, bet ar tām mēs rēķināmies, jo mēs esam vietējie pārvaldnieki un mums ir liela kompetence Latvijas akciju tirgū. Piemēram, pēdējā laikā visstraujāk augošā pozīcija mūsu pārvadītajos portfeļos ir Latvijas kuģniecības akcijas, kuru vērtība pēdējo divu mēnešu laikā pieauga par 56%, un mūsu pārvaldīto pensiju fondu ieguldītāji ir nopelnījuši no šī kāpuma,» stāsta A. Martinovs.

Savukārt SEB Wealth Management Pārvaldīšanas nodaļas vadītājs Jānis Rozenfelds stāsta, ka šobrīd ārkārtīgi zemās procentu likmes kapitālam liek aktīvi meklēt jebkuru iespēju nopelnīt. Viņaprāt, vietējam akciju tirgum ļoti noderētu vēl pāris lieli un atpazīstami emitenti (piemēram, Lattelecom vai airBaltic).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas biržās darbību uzsāk likviditāti veicinoša tirgus uzturētāju programma

Mārtiņš Apinis, 01.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas tirgū no šodienas sāk darboties jauna tirgus uzturētāju programma, kas paredzēta likviditātes palielināšanai. Lai rosinātu biedrus iesaistīties šajā brīvprātīgajā programmā, NASDAQ OMX vērtspapīru biržas Tallinā, Rīgā un Viļņā piedāvā biedriem 40% atlaidi tirdzniecības maksām.

Tirgus uzturētāju programmas nosacacījumi paredz, ka NASDAQ OMX Baltijas tirgus biedram – bankai vai brokeru sabiedrībai, kas darbojas kā tirgus uzturētājs – jāuztur konkrētajām akcijām pirkšanas un pārdošanas uzdevumi vismaz 3000 eiro vērtībā tirdzniecības sesijas uzsākšanas un slēgšanas izsolēs un 85% no tirdzniecības laika. Tā investoriem tiks nodrošināta iespēja iegādāties, kā arī pārdot akcijas par iespējami mazāku cenu svārstību. Turklāt visas tirdzniecības sesijas laikā akcijām būs pietiekams piedāvājums un pieprasījums.

Pēc biržas informācijas, pirmais biedrs – LHV Pank – jau pieteicies jaunajai tirgus uztrurētāju programmai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

NASDAQ OMX Riga pārdēvē par Nasdaq Riga

Žanete Hāka, 01.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar oktobri NASDAQ OMX Group pāriet uz jaunu zīmolu Nasdaq, informē biržas pārstāvji.

Zīmola maiņa tiek veikta ar mērķi precīzāk atspoguļot Nasdaq grupas globālo stratēģiju. Līdz ar to arī Baltijas biržas turpmāk izmantos jauno zīmolu Nasdaq Riga, Nasdaq Tallinn un Nasdaq Vilnius.

Pēc zīmola maiņas Nasdaq grupas meitassabiedrību juridiskie nosaukumi netiks mainīti. Tas nozīmē, ka attiecīgais juridiskais nosaukums Latvijā, Igaunijā un Lietuvā vēl aizvien būs NASDAQ OMX Riga, AS, NASDAQ OMX Tallinn AS un AB NASDAQ OMX Vilnius. Tāpat indeksu un tirgus datu produktu nosaukumos joprojām tiks izmantota arī OMX nosaukuma daļa.

Šobrīd Nasdaq grupa darbojas sešos kontinentos, nodrošinot tehnoloģijas vairāk nekā 80 biržās 50 valstīs, piedāvājot globālajiem klientiem plašu produktu un pakalpojumu klāstu. Nasdaq ir attīstījies par diversificētu globālu koncernu ar nozīmīgu klātbūtni vietējos tirgos, pozicionējoties četros darbības virzienos – Tech, Trade, Intel un List, kas attiecīgi apzīmē tehnoloģijas, vērtspapīru tirdzniecību, tirgus informāciju un emitentu pakalpojumus. Nasdaq grupas biržās kotējas vairāk nekā 3400 kompānijas, kuru kopējā tirgus kapitalizācija pārsniedz 8.5 triljonus ASV dolāru. Vairāk nekā 10 tūkstoši korporatīvo klientu izmanto Nasdaq risinājumus un konsultāciju pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Varul kļuvis par pirmo Baltijas sertificēto konsultantu NASDAQ OMX alternatīvajā tirgū First North

Žanete Hāka, 14.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas advokātu birojs Varul kļuvis par pirmo Baltijas sertificēto konsultantu NASDAQ OMX organizētajā Baltijas alternatīvajā tirgū First North, informē biržas pārstāvji.

Baltijas Sertificētā konsultanta statuss tiek piešķirts sertificētajiem konsultantiem, kas ir ieguvuši šo statusu vairāk nekā vienā NASDAQ OMX Baltijas biržā. No 2011.gada Varul darbojas kā sertificētais konsultants NASDAQ OMX Tallinn biržā un pirmdien ieguvis statusu arī NASDAQ OMX Riga biržā, tādējādi kļūstot par pirmo Baltijas sertificēto konsultantu.

«Baltijas Sertificētie konsultanti iegūst iespēju sniegt konsultāciju pakalpojumus uzņēmumiem vairākās Baltijas valstīs neatkarīgi no sertificētā konsultanta reģistrācijas valsts,» skaidro NASDAQ OMX Baltijas tirgus Biržas pakalpojumu vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kritums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 13.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien tirdzniecības sesiju lielākā daļa Baltijas NASDAQ OMX biržas noslēdza ar pieaugumu, sarūkot vienīgi OMX Riga indeksam.

Tā Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,25% līdz 639,95 punktiem. OMX Tallinn pakāpās par 0,65% līdz 847,57 punktu atzīmei, OMX Vilnius – par 0,06% līdz 416,97 punktiem, savukārt OMX Riga saruka par 0,48% līdz 468,91 punkta atzīmei.

Kopējais NASDAQ OMX Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta apgrozījums sasniedza 725 tūkstošus latu. Aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām, sasniedzot 113 tūkstošus latu, akcijas cenai pieaugot par 1,01%. Otrajā vietā ierindojās kuģniecības uzņēmums Tallink Grupp ar 74 tūkstošiem latu, akcijas cenai sarūkot par 0,11%, savukārt trešais lielākais apgrozījums bija Lietuvas Šiauliu bankas – 69,7 tūkstoši latu, akcijas cenai pieaugot par 2,36%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas tirgus indekss “OMX Baltic Benchmark GI” kopš šī gada sākuma turpina sasniegt jaunus rekordus, šonedēļ sasniedzot 1020,53 punktu radītāju, liecina "Nasdaq" Baltijas biržu dati.

Kopš gada sākuma “OMX Baltic Benchmark GI” pieaudzis par 2,79%.Līdzīgā apmērā auguši arī “OMX Tallinn” un “OMX Vilnius” indeksi. Viļņas biržas indekss kopš gada sākuma audzis par 2,54%, sasniedzot 730,26 punktus, bet Tallinas biržas indekss audzis par 2,52% līdz 1311,96 punktiem. Mazāks pieaugums vērojams Rīgas biržā, kuras “OMX Riga” indekss palielinājies par 0,37% līdz 1040,02 punktiem. Gada laikā “OMX Baltic Benchmark GI” audzis par 16,79%,”OMX Tallinn” - par 12,82%, “OMX Riga” - par 11,95%, bet “OMX Vilnius” - par 18,38%.

“INVL Pensiju fondi” vadītājs Andrejs Martinovs skaidro, ka šī tendence kopumā atspoguļo arī citu akciju tirgu pozitīvo dinamiku un var teikt, ka Baltijas tirgus iet kopsolī ar pasaules tendencēm, bet, protams, arī ar savām lokālām niansēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Vienīgi NASDAQ OMX Riga noslēdz dienu ar kritumu

Žanete Hāka, 29.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien Baltijas biržas raksturojošais indekss OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,33% līdz 604,19 punktiem, liecina biržu dati.

Vienīgā starp Baltijas biržām kritumu piedzīvoja NASDAQ OMX Riga, kuras indekss saruka par 1,11%. Pārējās Baltijas biržās indeksi auga – lielākais pieaugums bija OMX Vilnius indeksam – par 0,44% līdz 394,01 punktam, savukārt OMX Tallinn pakāpās par 0,28% līdz 803,27 punktiem.

NASDAQ OMX Riga biržā pieaugumu piedzīvoja vienīgi farmācijas uzņēmuma Grindeks akcijas cena – par 0,87%. Savukārt lielākais kritums starp Oficiālā saraksta akcijām bija AS Ventspils naftas akcijai, kuras cena samazinājās par 3,8% līdz 0,962 latiem.

NASDAQ OMX Tallinn lielākais kāpums bija būvniecības kompānijas Nordecon akcijas cenai – par 1,9% līdz 1,07 eiro. Savukārt NASDAQ OMX Vilnius lielāko pieaugumu piedzīvoja piena pārstrādes kompānijas Pieno žvaigždes akcijas cena, palielinoties par 1,05% līdz 1,92 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Kāpums vienīgi NASDAQ OMX Riga

Žanete Hāka, 13.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien pieauga vienīgi NASDAQ OMX Riga biržas indekss, savukārt OMX Tallinn un OMX Vilnius samazinājās, liecina biržu dati.

Baltijas biržu raksturojošais indekss OMX Baltic Benchmark saruka par 0,54% līdz 610,78 punktiem. Lielāko kritumu piedzīvoja OMX Tallinn – par 0,83% līdz 808,62 punktiem, savukārt OMX Vilnius samazinājās par 0,04% līdz 398,58 punktiem.

Savukārt 1,5% lielu kāpums bija vērojams OMX Riga indeksam, kurš sasniedza 427,12 punktus.

Lielākais apgrozījums NASDAQ OMX Baltijas biržās bija ar Igaunijas azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām – 172,2 tūkstoši latu, akcijas cenai sarūkot par 0,58%. Otrs lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām – 167 tūkstoši latu, bet trešais lielākais – ar Tallink Grupp akcijām 56 tūkstošu latu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

First North iekļaus Igaunijas uzņēmumu Telescan

Žanete Hāka, 08.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NASDAQ OMX Baltijas alternatīvajā tirgū First North piektdien, 9. augustā, tiks iekļauts Igaunijas veselības diagnostikas pakalpojumu jomas uzņēmums Telescan, liecina paziņojums biržā.

AS Telescan ir šā gada maijā Igaunijā dibināts uzņēmums, kurš pieder Lielbritānijas privātajiem investoriem.

Telescan plāno ieviest zemu izmaksu veselības diagnostikas koncepciju, pielietojot diagnostikas metodes, kas balstītas uz magnētiskās rezonanses attēlveidošanu , datortomogrāfiju un ultraskaņas skenēšanu savienojumā ar vairākām citām augsti attīstītām diagnostikas tehnoloģijām. Diagnostikas rezultāti tiks savietoti ar to ģenētisko informāciju, kā rezultātā kļūs iespējams identificēt bioloģiskos marķierus vairāk nekā 45 galvenajām dzīvību apdraudošām slimībām.

Telescan ir pirmais uzņēmums Igaunijā, kas šogad pievienojas Baltijas alternatīvajam tirgum First North.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Kāpums vērojams vienīgi Tallinas biržā

Žanete Hāka, 10.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu Baltijas biržas iesāka dažādi – NASDAQ OMX Tallinn indekss pieauga, savukārt NASDAQ OMX Riga un NASDAQ OMX Vilnius – samazinājās, liecina biržu dati.

OMX Tallinn indekss palielinājās par 0,29% līdz 815,49 punktiem. Lielāko kritumu varēja novērot Rīgas biržā, kur OMX Riga indekss saruka par 0,2% līdz 420,54 punktiem, savukārt OMX Vilnius indekss samazinājās par 0,15% līdz 399,62%.

Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,16% līdz 612,74 punktiem.

Tirdzniecība biržās bija diezgan kūtra, un ar Baltijas Oficiālā saraksta akcijām tika veikti 302 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 269 tūkstošus latu. Līderis apgrozījuma ziņā bija Igaunijas kuģotājs Tallink Grupp ar 54 tūkstošiem latu, kā rezultātā akcijas cena pieauga par 1,58%. Otrs lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām – 33,3 tūkstoši latu, un uzņēmuma akcijas cena saruka par 1,53%. Savukārt trešo vietu ieņem azartspēļu kompānija Olympic Entertainment Group ar 27 tūkstošiem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Neliels kāpums vienīgi Viļņas biržā

Žanete Hāka, 12.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu NASDAQ OMX Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark indekss noslēdza ar kritumu 0,05% apmērā, sasniedzot 638,35 punktus, liecina biržu dati.

OMX Riga indekss praktiski nemainījās un bija 471,18 punkti, Igaunijas OMX Tallinn saruka par 0,34%, savukārt OMX Vilnius indekss nedaudz – par 0,03% - pakāpās, sasniedzot 416,71 punktu.

Aktīvākā tirdzniecība pirmdien notika ar Igaunijas azartspēļu uzņēmuma Olympic Entertainment Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 146,7 tūkstošus latu, akcijas cenai sarūkot par 1%. Otrajā vietā ierindojās Lietuvas Šiauliu bankas ar 69,9 tūkstošu latu apgrozījumu, akcijas cenai pakāpjoties par 0,79%, savukārt trešais lielākais apgrozījums bija ar Lietuvas biržā kotētā Panevežio statybos trestas – 61,45 tūkstoši latu, akcijas cenai pieaugot par 2,88%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kāpums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 11.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas aizvadīja ar dažādiem rezultātiem, liecina biržu dati.

Kopējais Baltijas akciju tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,07% līdz 638,16 punktiem. Starp biržu indeksiem pieauga vienīgi OMX Riga – par 0,48% līdz 446,25 punktiem.

Par 0,16% līdz 852,11 punktu atzīmei saruka OMX Tallinn, bet OMX Vilnius piedzīvoja 0,04% kritumu, sasniedzot 414,45 punktu atzīmi.

Kopējais NASDAQ OMX Baltijas biržu tirdzniecības apgrozījums bija samērā zems – 364,7 tūkstoši latu. Aktīvākā tirdzniecība notika ar Lietuvas telekomunikāciju kompānijas Teo LT akcijām, sasniedzot 94 tūkstošus latu. 31,7 tūkstošu latu apgrozījums bija tirdzniecībai ar Igaunijas kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akcijām, savukārt trešā aktīvākā akcija bija Igaunijas apakšveļas ražotājam Silvano Fashion Group – 28,6 tūkstoši latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rīgas biržā straujākais kritums

Žanete Hāka, 22.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienu NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi noslēdza dažādi, liecina biržu dati.

Akciju tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,1% līdz 636,25 punktiem, savukārt Tallinas biržas indekss bija vienīgais starp Baltijas biržu indeksiem, kas pieauga. OMX Tallinn pakāpās par 0,17% līdz 843,98 punktu atzīmei.

OMX Vilnius saruka par 0,27% līdz 415,13 punktiem, savukārt straujāku kritumu piedzīvoja OMX Riga, kurš saruka par 1,26% līdz 466,94 punktu atzīmei.

NASDAQ OMX Baltijas biržu kopējais Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 619,3 tūkstošus latu. Aktīvākā tirdzniecība notika ar Lietuvas apģērbu mazumtirgotāja Apranga akcijām, apgrozījumam sasniedzot 193 tūkstošus latu. Otrajā vietā ierindojās Igaunijas kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akciju apgrozījums, kas nedaudz pārsniedza 100 tūkstošus latu. Arī trešajā vietā ierindojās Igaunijas uzņēmums – apakšveļas ražotājs Silvano Fashion Group ar 98,6 tūkstošu latu lielu apgrozījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Baltijas biržās šodien kāpums tikai Rīgā

Nozare.lv, 06.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Baltijas valstu NASDAQ OMX biržām šodien kāpums reģistrēts tikai Rīgā, liecina biržas informācija. Rīgas biržas indekss OMX Riga šodien palielinājies par 0,95%.

Tallinas biržas indekss OMX Tallinn šodien samazinājies par 0,45%, bet Viļņas biržas indekss OMX Vilnius šodien sarucis par 0,05%.

Kopējais Baltijas biržu indekss OMX Baltic Benchmark GI šodien samazinājies par 0,22%.

Kopš gada sākuma OMX Vilnius kāpis par 12,71%, "OMX Tallinn" ir audzis par 11,63%, bet OMX Riga audzis par 5,42%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Baltijas biržās šodien kāpums tikai Viļņā

Nozare.lv, 02.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Baltijas valstu NASDAQ OMX biržām šodien kāpums reģistrēts tikai Viļņā. Viļņas biržas indekss OMX Vilnius šodien palielinājies par 0,27%.

Tallinas biržas indekss OMX Tallinn šodien samazinājies par 0,3%, bet Rīgas biržas indekss OMX Riga šodien samazinājies par 0,09%.

Kopējais Baltijas biržu indekss OMX Baltic Benchmark GI šodien samazinājies par 0,04%.

Kopš gada sākuma OMX Riga audzis par 17,98%, "OMX Vilnius" kāpis par 16,18%, bet OMX Tallinn ir audzis par 14,49%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Baltijas biržās šodien kāpums

Nozare.lv, 05.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstu NASDAQ OMX biržās šodien reģistrēts kāpums.

Tallinas biržas indekss OMX Tallinn šodien palielinājies par 0,15%, Rīgas biržas indekss OMX Riga šodien palielinājies par 0,3%, bet Viļņas biržas indekss OMX Vilnius šodien palielinājies par 0,15%.

Kopējais Baltijas biržu indekss OMX Baltic Benchmark GI šodien samazinājies par 0,02%.

Kopš gada sākuma OMX Riga audzis par 18,34%, OMX Vilnius kāpis par 16,36%, bet OMX Tallinn ir audzis par 14,66%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rīgas biržā straujākais kāpums

Žanete Hāka, 07.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienas tirdzniecības sesijas Baltijas biržās noslēdzās dažādi – OMX Tallinn un OMX Riga indeksi pieauga, bet OMX Vilnius – samazinājās, liecina biržu dati.

Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark saruka par 0,01% līdz 629,78 punktiem. Tallinas biržas indekss OMX Tallinn pakāpās par 0,13% līdz 838,5 punktiem, savukārt Rīgas biržas indekss OMX Riga pieauga par 0,73% līdz 454,54. Vienīgais kritumu piedzīvoja OMX Vilnius, samazinoties par 0,22% līdz 418,23 punktu atzīmei.

NASDAQ OMX Baltijas biržu Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 561 tūkstoti latu. Aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 194 tūkstošus latu. Otrajā vietā ierindojās kuģniecības uzņēmums Tallink Grupp ar 50,1 tūkstoti latu, bet trešajā – ūdensapgādes kompānija Tallinna Vesi ar 48,7 tūkstošiem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kritums tikai Rīgas biržā

Žanete Hāka, 13.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi noslēdza ar plusiem, un saruka vien OMX Riga, liecina vērtspapīru tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,33% līdz 585,71 punktam. Par 0,55% līdz 772,86 punktiem pieauga OMX Tallinn vērtība, bet OMX Vilnius palielinājās par 0,1% līdz 460,09 punktiem. OMX Riga saruka par 0,87% līdz 427,65 punktiem.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 339,67 tūkstošus eiro. Lielākais tirdzniecības apgrozījums Baltijas biržās bija ar Lietuvas uzņēmuma Apranga Group akcijām – 93,6 tūkstoši eiro. Otra aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas uzņēmuma Olympic Entertainment Group akcijām – 67,7 tūkstoši eiro, bet trešā tirgotākā akcija bija SAF Tehnikai – 31,5 tūkstoši eiro. Uzņēmuma akcijas cena pakāpās par 2,74%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Rīgas un Tallinas biržās kritums

Žanete Hāka, 02.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas noslēdza ar dažādiem rezultātiem, liecina biržu dati.

Tā, Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,14% līdz 620,71 punktam. Starp Baltijas biržām auga vienīgi NASDAQ OMX Vilnius, kuras indekss palielinājās par 0,32% līdz 407,4 punktiem. OMX Tallinn saruka par 0,13% līdz 815,36 punktiem, savukārt OMX Riga kritās mazāk – par 0,08% līdz 438,47 punktu atzīmei.

Visaktīvākā tirdzniecība otrdien notika ar Igaunijas kompāniju akcijām – lielākais apgrozījums bija ar azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām – 176,9 tūkstoši latu, akcijas cenai sarūkot par 1,09%. Otrajā vietā ierindojās Igaunijas apakšveļas ražotājs Silvano Fashion Group ar 97 tūkstošiem latu, akcijas cenai pieaugot par 0,75%, savukārt trešā aktīvākā tirdzniecība noritēja ar Tallink Grupp akcijām, apgrozījumam sasniedzot gandrīz 89 tūkstošus latu. Uzņēmuma akcijas cena palielinājās par 0,32%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Baltijas biržās kritums

Žanete Hāka, 03.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NASDAQ OMX Baltijas biržas, sekojot pārējo Eiropas akciju tirgu tendencēm, trešdienu noslēdza ar kritumu.

Tā, Baltijas biržas raksturojošais OMX Baltic Benchmark saruka par 0,46% līdz 617,84 punktiem. Lielākais kritums bija vērojams NASDAQ OMX Riga biržā, kuras indekss samazinājās par 1,06% līdz 433,82 punktiem. OMX Vilnius saruka par 0,51% līdz 405,33 punktiem, savukārt OMX Tallinn – par 0,12% līdz 814,42 punktiem.

Aktīvākā tirdzniecība trešdien notika ar Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 322 tūkstošus latu, akcijas cenai sarūkot par 1,5%.

Ievērojami zemāks bija otrs lielākais apgrozījums – 81 tūkstotis latu, ar azartspēļu rīkotāja Olympic Entertainment Group akcijām. Uzņēmuma akcijas cena saruka par 1,1%. Savukārt trešais lielākais apgrozījums bija ar Tallink Grupp akcijām – 75,7 tūkstoši latu, akcijas cenai sarūkot par 0,21%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kāpums tikai Rīgas biržā

Žanete Hāka, 05.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi piedzīvoja kritumu, un vienīgais pakāpās OMX Riga, liecina biržu dati.

OMX Baltic Benchmark samazinājās par 0,34% līdz 619,42 punktiem, OMX Tallinn – par 0,36% līdz 830,46 punktiem, bet OMX Vilnius – par 0,01% līdz 407,03 punktiem. Savukārt OMX Riga pieauga par 0,69% līdz 449,37 punktiem.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 1,66 miljonus latu. Aktīvākā tirdzniecība ceturtdien notika ar Igaunijas uzņēmumiem, un lielākais tirdzniecības apgrozījums bija azartspēļu kompānijai Olympic Entertainment Group – 553,7 tūkstoši latu. Otra aktīvāk tirgotā akcija bija Silvano Fashion Group ar 420 tūkstošiem latu, bet trešajā vietā ierindojās Tallink Grupp ar 106,7 tūkstošiem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Sākta AS Capitalia obligāciju kotēšanas procedūra

Žanete Hāka, 29.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nasdaq Riga ir uzsākusi kotēšanas procedūru AS Capitalia obligāciju iekļaušanai Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā.

Kā liecina paziņojums biržā, Nasdaq Riga valdes lēmums par obligāciju iekļaušanu tiks paziņots nekavējoties pēc tā pieņemšanas.

Nasdaq Baltic ir vienots nosaukums, ko lieto, lai apzīmētu uzņēmumus un biržas/regulētos tirgus un alternatīvos tirgus First North, kurus pārvalda NASDAQ OMX grupā ietilpstošie Baltijas valstīs esošie uzņēmumi, t.i. NASDAQ OMX Tallinn AS, NASDAQ OMX Riga, AS un AB NASDAQ OMX Vilnius.

Db.lv jau rakstīja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome oktobra sākumā nolēma atļaut reģistrēt AS Capitalia prospektu obligāciju iekļaušanai biržas Parāda vērtspapīru sarakstā.

Kā informē FKTK, šobrīd AS Capitalia ir emitējusi un biržā tiks iekļautas 1000 uzņēmuma obligācijas ar nominālvērtību 1000 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Straujākais kāpums Rīgas biržā

Žanete Hāka, 08.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,1%, un kritums bija vērojams vienīgi NASDAQ OMX Vilnius, liecina biržu dati.

Straujāko pieaugumu varēja vērot NASDAQ OMX Riga, indeksam pakāpjoties par 0,42% līdz 469,64 punktiem. OMX Tallinn pieauga par 0,09% līdz 839,79 punktiem, savukārt OMX Vilnius saruka par 0,21% līdz 414,04 punktu atzīmei.

Baltijas biržu apgrozījums ceturtdien ievērojami pārsniedza iepriekšējo dienu tirdzniecības aktivitāti, sasniedzot 3,2 miljonus latu.

Galvenais iemesls apgrozījuma pieaugumam bija tirdzniecība ar Lietuvas apģērbu mazumtirgotāja Apranga Group akcijām, kuru apgrozījums bija vairāk nekā divi miljoni latu, akcijas cenai pieaugot par 0,39%.

Otra aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 742 tūkstošus latu, un akcijas cenai pakāpjoties par 1,54%, savukārt trešo vietu ieņēma Latvijas farmācijas uzņēmums Grindeks – apgrozījums sasniedza 139 tūkstošus latu, un akcijas cena pieauga par 1,18%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Rīgas birža dienu noslēdz ar kritumu

Žanete Hāka, 27.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien kāpumu piedzīvoja vienīgi OMX Vilnius biržas indekss, savukārt pārējie Baltijas biržu indeksi saruka, liecina NASDAQ OMX Baltijas biržu dati.

Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,03% līdz 613,16 punktiem. NASDAQ OMX Vilnius pakāpās par 0,26% līdz 403,83 punktiem, lielāko kritumu piedzīvojot OMX Riga indeksam – par 0,39% līdz 431,72 punktiem. OMX Tallinn saruka par 0,08 punktiem līdz 805,89 punktiem.

Lielākais apgrozījums ceturtdien bija ar azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām – 110,7 tūkstoši latu, akcijas cenai pieaugot par 0,57%. Otrajā vietā bija kuģniecības kompānija Tallink Grupp ar 107,4 tūkstošu latu apgrozījumu, akcijas cenai noslīdot par 0,53%, savukārt trešais lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas mazumtirgotāja Tallinna Kaubamaja akcijām – 102,54 tūkstoši latu, akcijas cenai nemainoties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Neliels kritums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 10.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas aizvadīja uz pozitīvas nots, un nelielu kritumu piedzīvoja vienīgi OMX Riga indekss.

OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,19% līdz 621,09 punktu atzīmei. Starp Baltijas biržām straujākais kāpums bija vērojams NASDAQ OMX Vilnius, kuras akciju indekss palielinājās par 0,23% līdz 415,93 punktiem. OMX Tallinn pieauga par 0,11% līdz 819,36 punktiem, savukārt OMX Riga indekss samazinājās par 0,02% līdz 449,77 punktu atzīmei.

Tirdzniecības apgrozījums Baltijas Oficiālajā un Otrajā sarakstā otrdien bija lielāks nekā iepriekšējās dienas, sasniedzot 821,7 tūkstošus latu. Kā jau ierasts, pirmo trijnieku, skatoties pēc aktīvākās tirdzniecības, ieņēma Igaunijas biržā kotēto uzņēmumu akcijas. Tā azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akciju tirdzniecības apgrozījums sasniedza 180 tūkstošus latu, vērtspapīra cenai pakāpjoties par 0,53%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rīgas biržas indeksam straujākais kāpums

Žanete Hāka, 04.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien pieauga visi NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi, straujāko kāpumu piedzīvojot OMX Riga indeksam, liecina biržu dati.

OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,21% līdz 624,23 punktiem. Par 1,27% līdz 450,48 punktiem pieauga OMX Riga biržas indekss, savukārt OMX Vilnius palielinājās par 0,52% līdz 413,22 punktiem.

Kopējais Baltijas biržu Oficiālā un Otrā saraksta apgrozījums sasniedza 539,6 tūkstošus latu. Aktīvākā tirdzniecība trešdien notika ar Lietuvas lauksaimniecības uzņēmuma Linas Agro Group, apgrozījumam sasniedzot 109 tūkstošus latu, uzņēmuma akcijas cenai pieaugot par 0,14%.

Igaunijas kuģniecības kompānijas Tallink Grupp akcijas cena pieauga par 0,11%, tirdzniecības apgrozījumam sasniedzot 68 tūkstošus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru