Finanses

Lieli darījumi ar «Kvadraprint» un «Ogres» akcijām

Valters Paiders [email protected], 07.01.2003

Jaunākais izdevums

Šodien ārpusbiržas tirgū ir veikti vairāki lieli darījumi. Lielākais no tiem ir veikts ar Orges akcijām. Kopumā tika tirgotas 3 357 839 akcijas. Savukārt ar Kvadraprint akcijām tika veikti 3 darījumi, kuros kopumā tirgoja 1 279 531 akcijas.

Līdz šim pēdējo 4 mēnešu laikā ar Ogres akcijām ārpusbiržas tirgū ir veikti 4 darījumi, kuros kopumā kontus ir mainījušas 3 424 685 akcijas. Savukārt ar Kvadraprint akcijām pēdējo 4 mēnešu laikā ārpusbiržas tirgū darījumi nav slēgti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres novada pašvaldības domes sēdē 16. novembrī deputāti pieņēma lēmumu par Ogres novada teritorijas plānojuma 2012. – 2024.gadam grozījumu izstrādes uzsākšanu, informē Ogres novada dome.

Galvenie teritorijas plānojuma grozījumi skar nosacījumus nekustamā īpašuma apsaimniekošanai un paredz noteikt īpaša režīma zonu transportlīdzekļu iebraukšanai Ogres pilsētā un Ogresgala pagastā, kas nozīmē – par iebraukšanu Ogres pilsētā un Ogresgala pagastā citu novadu iedzīvotājiem tiks noteikta nodeva. Šādu kārtību plānots ieviest ar mērķi ierobežot tranzīta satiksmes plūsmu caur Ogres pilsētas teritoriju, tādējādi ierobežojot izplūdes gāzu radīto negatīvo ietekmi uz gaisa kvalitāti un nodrošinot sabiedrības veselības aizsardzību, samazinot satiksmes intensitātes radītos draudus gājēju un velosipēdistu drošībai, veicinot videi draudzīgāku transportlīdzekļu izmantošanu, kā arī lai veicinātu pilsētvides un publiskās ārtelpas kvalitātes, īpaši aizsargājamās dabas teritorijas «Ogres Zilie kalni», kultūrvēsturisko teritoriju un kultūras pieminekļu aizsardzību, kūrorta un tūrisma infrastruktūras attīstībai labvēlīgas vides veidošanos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ogres trikotāžai parādā arī pazīstami zīmoli

Vēsma Lēvalde, 02.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušā lielražotāja Ogres trikotāža maksātnespējas iemesls ir debitoru parādi, tostarp parādā palikuši arī pazīstamu zīmolu turētāji .

Paredzama gadiem ilga tiesvedība ar ārzemju debitoriem, prognozē SIA Ogres trikotāža maksātnespējas administrators Edgars Karelis. Viens no lielākajiem nozares ražotājiem un eksportētājiem, kas restrukturizācijas rezultātā bija sadalīts divos uzņēmumos – SIA Ogres trikotāža (Ogrē) un SIA Ogres trikotāža D (Daugavpilī) –, ražošanu pārtrauca jau pērn decembra beigās. Par spīti tam, ka šā uzņēmuma noieta tirgus bija rietumu, ne austrumu virzienā, maksātnespējas process sākts gan Ogres, gan Daugavpils uzņēmumā.

Rietumnieki nemaksā

No darba Ogrē administratoram nācies atbrīvot aptuveni 250 darbinieku. Daugavpils uzņēmumā administrators atbrīvojis 39 cilvēkus. «Ražotne ir pilnībā saglabāta, bet darbs pārtraukts 2013. gada decembrī, jo ir izveidojušās lielas sadarbības partneru parādsaistības pret Ogres trikotāžu – pārsvarā ārzemju debitori,» situāciju skaidro SIA Ogres trikotāža maksātnespējas procesa administrators Edgars Karelis. Maksājumu kavēšana sākusies ilgi pirms Ukrainas un Krievijas krīzes, noieta tirgus daļa uz šīm valstīm nebija būtiska. Ogres uzņēmumā ir palicis ievērojams produkcijas atlikums, lielākā tā daļa ir saražota pēc pasūtījuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Budžets

Ogres novada pašvaldības ienākumus plāno par 12,4% mazākus nekā pērn

Db.lv, 24.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres novada pašvaldības domes sēdē 24. janvārī apstiprināts Ogres novada pašvaldības budžets 2019. gadam.

Ogres novada pašvaldības budžets sastāv no pamatbudžeta un speciālā budžeta. Speciālā budžeta ieņēmumus 2019. gadā veido Autoceļu fonda līdzekļi, dabas resursu nodoklis, ziedojumi un dāvinājumi.

Budžets ir konsolidēts, t.i., tajā ir iekļauti arī visu pašvaldības aģentūru – Ogres novada Kultūras centrs, «Ogres komunikācijas», «Rosme» budžeti.

Ogres novada pašvaldības 2019. gada budžeta plāns izstrādāts, ievērojot izvirzītos ilgtermiņa attīstības mērķus, uzdevumus un prioritātes, un ir vērsts uz attīstību. Arī 2019. gadā ir paredzēti apjomīgi darbi satiksmes infrastruktūras objektu izbūvei, kā prioritāros minot autotransporta tuneļa un gājēju tuneļa izbūvi zem dzelzceļa Ogrē (šie projekti tiks realizēti sadarbībā ar VAS «Latvijas dzelzceļš»), ielu pārbūvi pilsētā un ceļu pārbūvi pagastos, pretplūdu riska mazināšanai plānoto hidrobūves (aizsargmola) būvniecību, vides un tūrisma infrastruktūras attīstību, jaunu ēku būvniecību Ogres Valsts ģimnāzijas un Ogres Centrālās bibliotēkas vajadzībām. 2019. gadā turpināsies jau iesāktie pašvaldības infrastruktūras objektu pārbūves projekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lētākais, taču nepopulārākais risinājums

www.daugavasbalss.lv, 29.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plūdi Ogres upē laiku pa laikam ogrēniešiem liek pārdomāt pašu drošību, pašvaldības spēju rūpēties par šo drošību un lieku reizi pārbauda arī operatīvo dienestu gatavību ārkārtas situācijām. Kā uz visiem laikiem pasargāt Ogres lejteces iedzīvotājus no nepatīkamām situācijām, kad pie mājas palodzes klauvē ledi? To, sarunā ar pieredzējušu hidroenerģētiķi un upju «rakstura» pazinēju Hariju Jaunzemu no Ķeguma novada, skaidroja portāls www.daugavasbalss. Izrādās, risinājums šai problēmai noformulēts jau Rīgas HES nodošanas aktā. Tas ir salīdzinoši lēts, taču nepopulārs.

— Interneta vietnēs lasāmi satrauktu iedzīvotāji viedokļi par to, ka Ogres upē aizsprostam pie hidroelektrostacijas saliktas atpakaļ slūžas un pacelts ūdenslīmenis. Vai šāda rīcība, zinot, ka pavasarī atkal gaidāmi plūdi, ir pamatota?

— Ja upē ir aizsprosts, tad labāk, lai ledus izveidojas pie augstāka ūdenslīmeņa. Biezāks ūdens slānis neizsals cauri un, ja būs nepieciešams, plūdu laikā upē varēs nodrošināt pietiekamu ūdens caurplūdi. Ledus nav nosēdies uz upes gultnes un, operatīvi rīkojoties, cilvēkus var pasargāt.

Protams, ir dzirdēti arī viedokļi, ka dambi vajadzētu nojaukt pavisam. Mēs, cerot uz labāku iznākumu, jau daudz ko esam Latvijā nojaukuši un cerētā ieguvuma vietā ir tikai papildu problēmas. Līdzīgi būtu arī ar spēkstacijas dambi. Tā tomēr ir iespēja kaut nedaudz, tomēr ietekmēt upes plūdumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 28. martā

Valters Paiders [email protected], 28.03.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 34 103.52 Ls, līdz 589 145.05 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Ditton pievadķēžu rūpnīcas, Ogres akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Latvijas balzama akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 46 119.57 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 521 222.93 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 21 802.55 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 75 953.80 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 6 870.53 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 5.49%, sasniedzot 286.27 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.75%, sasniedzot 179 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien nemainījās un bija 1.50 Ls. Kopumā ar uzņēmuma akcijām tika veikti 36 darījumi, kuros tika tirgotas 10 898 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 26. martā

Valters Paiders [email protected], 26.03.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 2 575 995.17 Ls, līdz 623 248.57 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Rīgas kuģu būvētavas, Ventspils naftas akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Lodes akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Ventspils naftas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 45 844.09 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 561 256.37 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 16 148.11 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 82 824.33 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 2 818 028.59 Ls . RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 2.10%, sasniedzot 271.36 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir samazinājies par 0.30%, sasniedzot 177.66 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien pieauga par 0.72% jeb par 0.01 Ls, līdz 1.39 Ls. Kopumā ar uzņēmuma akcijām tika veikti 21 darījumi, kuros tika tirgotas 16 203 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 13. martā

Valters Paiders [email protected], 13.03.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien pieauga par 858 733.38 Ls, līdz 1 078 213.08 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Latvijas Kuģniecības, Ventspils naftas akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Latvijas Gāzes akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 19 522.69 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 1 047 458.06 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 11 208.33 Ls. Darījumi, kas tika noslēgti biržas Centrālajā tirgū veidoja 24.00 Ls lielu apgrozījumu.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 223 020.18 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 184 206.46 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 14.30%, sasniedzot 242.52 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 2.92%, sasniedzot 174.21 punktus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 3. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 03.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 7 112 081.44 Ls, līdz 222 551.10 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzams, Ventspils naftas, Ogres akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Guttas akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Ventspils naftas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 40 038.91 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 165 485.52 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 17 026.67 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 88 434.97 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 7 167 678.76 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 0.24%, sasniedzot 286.63 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.55%, sasniedzot 179.76 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzams akcijas, kuru vērtība šodien pieauga par 0.65% jeb par 0.01 Ls, līdz 1.54 Ls. Kopumā ar uzņēmuma akcijām tika veikti 28 darījumi, kuros tika tirgotas 18 117 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 27. martā

Valters Paiders [email protected], 27.03.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 206 286.65 Ls, līdz 416 961.92 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Ditton pievadķēžu rūpnīcas, Rīgas transporta flotes akcijas, bet biržas tiešo darījumu segmentā un ārpusbiržas tirgū lielākie darījumi tika veikti ar Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 72 145.77 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 298 226.76 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 46 589.39 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 158 940.92 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 76 116.59 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 4.92%, sasniedzot 284.71 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 1.50%, sasniedzot 180.32 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien pieauga par 7.91% jeb par 0.11 Ls, līdz 1.50 Ls. Kopumā ar uzņēmuma akcijām tika veikti 46 darījumi, kuros tika tirgotas 26 511 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 12. maijā

Valters Paiders [email protected], 12.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 349 648.68 Ls, līdz 1 157 986.38 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Rīgas transporta flotes, Ogres, Latvijas Kuģniecības akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Rīgas transporta flotes akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 32 065.37 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 1 043 455.93 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 79 704.92 Ls. Darījumi, kas tika noslēgti biržas Centrālajā tirgū veidoja 2 760.16 Ls lielu apgrozījumu.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 115 808.33 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 64 207.55 Ls . RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 0.79%, sasniedzot 375.79 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.43%, sasniedzot 207.28 punktus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 17. martā

Valters Paiders [email protected], 17.03.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien pieauga par 82 954.52 Ls, līdz 972 336.48 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Ogres, Rīgas kuģu būvētavas akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Latvijas balzama akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Kaijas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 42 425.25 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 907 668.63 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 22 242.60 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 91 648.65 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 79 502.70 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 1.52%, sasniedzot 246.69 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien nav mainījies, paliekot pie 174.49 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien samazinājās par 2.34% jeb par 0.03 Ls, līdz 1.25 Ls. Kopumā ar uzņēmuma akcijām tika veikti 44 darījumi, kuros tika tirgotas 23 603 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 27. maijā

Valters Paiders [email protected], 27.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 281 789.09 Ls, līdz 303 082.60 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Ventspils naftas, Ogres, Rīgas transporta flotes akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Rīgas kuģu būvētavas akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Ventspils naftas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 32 429.95 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 225 909.71 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 44 742.94 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 86 588.51 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 71 148.86 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir samazinājusies par 0.85% noslīdot līdz 363.28 punktiem,savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir samazinājies par 0.57%, sasniedzot 194.67 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Ventspils naftas akcijas, kuru vērtība šodien samazinājās par 1.00% jeb 0.01 Ls, akcijas vidējai svērtajai cenai sasniedzot 0.99 Ls. Ar Ventspils naftas akcijām tika veikti 16 darījumi, kuros tika tirgotas 9 202 akcijas

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 14. martā

Valters Paiders [email protected], 14.03.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 188 831.12 Ls, līdz 889 381.96 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Latvijas Kuģniecības, Latvijas Gāzes akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Latvijas Gāzes akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Ventspils naftas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 36 461.26 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 819 504.94 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 33 415.76 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 171 151.35 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 51 868.83 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 0.20%, sasniedzot 243 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.16%, sasniedzot 174.49 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien pieauga par 14.29% jeb par 0.16 Ls, līdz 1.28 Ls. Kopumā ar uzņēmuma akcijām tika veikti 36 darījumi, kuros tika tirgotas 20 159 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 6. maijā

Valters Paiders [email protected], 06.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 3 665 550.03 Ls, līdz 3 990 916.66 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Rīgas transporta flotes, Ventspils naftas, Olainfarma akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Latvijas balzama akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Saldus naftas bāzes akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 37 702.01 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 141 825.32 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 3 811 378.93 Ls. Darījumi, kas tika noslēgti biržas Centrālajā tirgū veidoja 10.40 Ls lielu apgrozījumu.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 3 979 215.86 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 3 955 830.84 Ls . RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 3.14%, sasniedzot 349.94 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 1.80%, sasniedzot 197.13 punktus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 1. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 01.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien pieauga par 177 147.03 Ls, līdz 1 054 407.04 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Ventspils naftas, Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijas, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Latvijas balzama akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 69 205.11 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 984 781.93 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 420.00 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 614 094.99 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 559 243.78 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir samazinājusies par 0.94% noslīdot līdz 285.83 punktiem,savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir samazinājies par 0.20%, sasniedzot 178.8 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien pieauga par 0.65% jeb par 0.01 Ls, līdz 1.54 Ls. Kopumā ar uzņēmuma akcijām tika veikti 27 darījumi, kuros tika tirgotas 32 219 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 31. martā

Valters Paiders [email protected], 31.03.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien pieauga par 288 114.96 Ls, līdz 877 260.01 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Olainfarma, Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijas, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Latvijas balzama akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 39 495.86 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 836 934.15 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 830.00 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 54 851.21 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 21 102.59 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 0.80%, sasniedzot 288.55 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.09%, sasniedzot 179.16 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien pieauga par 2.00% jeb par 0.03 Ls, līdz 1.53 Ls. Kopumā ar uzņēmuma akcijām tika veikti 22 darījumi, kuros tika tirgotas 9 050 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 12. jūnijā

Valters Paiders [email protected], 12.06.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 183 765.70 Ls, līdz 554 987.86 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Ogres, Ventspils naftas, Latvijas Gāzes akcijas, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Siguldas CMAS akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 20 485.24 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 533 990.82 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 511.80 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 43 530.61 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 6 810.16 Ls . RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 0.72%, sasniedzot 359.13 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.24%, sasniedzot 197.4 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Ogres akcijas, kuru vērtība šodien nemainījās un bija 0.05 Ls. Ar Ogres akcijām tika veikti 11 darījumi, kuros tika tirgotas 36 664 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogrē darbību atsākusi agrāk iecienītā kafejnīca "Pie zelta liepas", kurā patlaban nodarbināti 8 cilvēki ar īpašām vajadzībām, stāsta kafejnīcas īpašnieki.

Zālē izvietotas 40 sēdvietas klientiem, un padomāts arī par bāra apmeklētājiem.

Paredzēts, ka vasaras mēnešos darbību uzsāks āra terase ar 60 vietām klientiem, kuri nesteidzīgi varēs vērot pilsētas promenādi un priekšnesumus uz blakus esošās mazās estrādes.

Pašreiz kafejnīcā Eiropas ēdienu karte mijas ar streetfood ēdieniem jauniešiem, tāpat ir ietverti arī ēdieni no 20. gadsimta 70. gadu ēdienu kartes, un dzērienu klāsts. Kafejnīcu iekārtojot, padomāts par mazajiem klientiem, gan ēdienu kartē, gan pielāgotas sēdvietas un attīstošās rotaļu mantiņas.

SIA Bļoda.lv personāls ir 12 darbinieki, no kuriem 8 ir cilvēki ar īpašām vajadzībām.

17. oktobrī Ogres novada pašvaldības domes sēdē tika pieņemts lēmums nodot sociālajam uzņēmumam SIA Bļoda.lv telpas bezatlīdzības lietošanā pašvaldībai piederošajā nekustamajā īpašumā Brīvības ielā 18, Ogrē. Telpas atrodas 1.stāvā 383,5 m2 platībā (izņemot telpas, kas tiek izmantotas Ogres novada Tūrisma un informācijas centra vajadzībām) un pagrabstāvā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Ogrē par 21 miljonu eiro būvēs jaunu ģimnāzijas un sporta ēku

Žanete Hāka, 19.06.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres novada pašvaldība ir noslēgusi līgumu ar pilnsabiedrības “MMG” par jaunās Ogres Valsts ģimnāzijas un sporta ēkas būvprojekta izstrādi, būvniecību un autoruzraudzību, informē pašvaldības pārstāvji.

17. jūnijā pilnsabiedrības “MMG” pārstāvji iepazīstināja ar izstrādātajiem skolas un sporta ēkas izbūves risinājumiem. Pirms prezentācijas Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Gints Sīviņš uzsvēra: “Pēdējā laikā izglītības iestādes Latvijā būvē maz, jo samazinās izglītojamo skaits. Ogrē iedzīvotāju skaits pieaug, līdz ar to skolēnu skaits palielinās. Mūsu mērķis ir Ogres Valsts ģimnāziju padarīt par izglītības iestādi, kurā jaunieši var iegūt tādas zināšanas, kas pavērtu viņiem iespējas turpināt izglītību arī ārvalstu augstskolās.”

Sadarbojoties ar Ogres novada izglītības un sporta iestāžu pārstāvjiem, ir izstrādāti divi projekti - atsevišķi skolas ēkai un sporta ēkai. Šobrīd paredzēts, ka ēkas būs savstarpēji savienotas. Taču, ja netiks atrasts finansējums abu ēku izbūvei, saskaņā ar līgumu varēs izbūvēt tikai vienu no tām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Gallusman joprojām ir apņēmības pilns Latvijā veidot olu produkcijas ražotni

LETA, 22.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas un Latvijas investoru grupas "Ovostar Union" uzņēmums "Gallusman" joprojām ir apņēmības pilns Latvijā veidot jaunu olu produkcijas ražotni, pauž "Gallusman" līdzīpašnieks Arnis Veinbergs.

Šā apņēmība uzņēmumam ir neraugoties uz vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP) apturēto Ogres novada domes pieņemto lokālplānojumu tās tapšanai potenciālajiem zemesgabaliem Ogres novada Madlienas pagastā

"Man ir grūti komentēt šo Pūces kunga lēmumu. Jāizsaka liela nožēla par šādu lēmumu," sacīja Veinbergs, norādot, ka ne viņam vērtēt lēmuma iemeslus, bet valsts iestāžu pārziņā ir lemt, vai Ogres novadam šāda ražotne ir nepieciešama.

Veinbergs teica, ka "Gallusman" ražotnes tālākais liktenis ir atkarīgs no Ogres novada domes lēmuma. "Jautājums, vai Ogres novadam šis projekts ir, vai nav vajadzīgs. Otrs jautājums, vai VARAM saskata nepieciešamību attīstīt reģionus vai nē," retoriski vaicāja Veinbergs. Vienlaikus viņš apliecināja apņēmību celt rūpnīcu, ja tāda iespēja būs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strauji ceļoties ūdens līmenim Ogres upē, pasliktinājusies situācija plūdu riska teritorijā Ogresgala pagastā - pie dārzkopības sabiedrības Ogre applūdušas mājas divās šīs teritorijas ielās jeb līnijās, informē Ogres novada domes pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs.

Virs šīm līnijām ūdens pagaidām nekāpj, un, kā informē Ogres novada Pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis, glābēju palīdzība cilvēkiem pagaidām nav bijusi nepieciešama. Lielākā daļa applūdušo māju esot neapdzīvotas.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele, patlaban applūdušas ir aptuveni 40 mājiņas Upes ielā, turklāt ūdens līmenis turpina celties.

Glābēji kopā ar Valsts policijas un vietējās pašvaldības policijas darbiniekiem apseko applūdušās teritorijas un veic pārrunas ar iedzīvotājiem, piedāvājot viņiem iespēju evakuēties. Pagaidām gan no applūdušajām dārza mājiņām VUGD darbinieki nevienu cilvēku nav evakuējuši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta - Ogrē aizvadītā nakts bijusi kritiska; plūdi skāruši pilsētas teritoriju, daudzviet atslēgta elektrība

LETA, Db.lv, 17.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītā diennakts Ogres novadā un pilsētā bijusi visai kritiska, jo plūdi skāruši arī Ogres pilsētas teritoriju. Plūdu dēļ šonakt elektrība atslēgta 426 Ogres pilsētas un Ogres novada iedzīvotājiem.

Šonakt plūdu dēļ a/s Sadales tīkls veica vairākus lokālos atslēgumus Ogres pilsētā un Ogres novada Ogresgala pagastā, īstenojot ārkārtas risinājumus, lai neapdraudētu iedzīvotāju drošību, informē uzņēmums.

Ogres pilsētā atslēgti 20 kV vidējā sprieguma līnijas vairāki posmi, uz laiku pārtraucot elektroenerģijas piegādi 234 klientiem, kā arī plūdu apdraudējuma dēļ nācās atslēgt 0,4 kV zemsprieguma līniju Ogres novada Ogresgala pagasta dārzkopības sabiedrībā Ogre 88, bez elektrības atstājot 192 klientus.

AS Sadales tīkls atkārtoti brīdina visus elektroenerģijas lietotājus par bīstamību, ko rada ūdens klātbūtne elektroiekārtām un elektroierīcēm. Redzot strauju ūdens līmeņa celšanos privāto māju vai saimniecības ēku tuvumā, elektroierīces ir jāatslēdz no strāvas piegādes, tādējādi novēršot apdraudējumu konkrētajam objektam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 13. maijā

Valters Paiders [email protected], 13.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 316 907.64 Ls, līdz 1 474 894.02 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas Kuģniecības, Rīgas transporta flotes, Ventspils naftas akcijas, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Latvijas balzama akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 31 515.28 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 1 442 807.74 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 571.00 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 1 018 732.40 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 902 924.07 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 0.73%, sasniedzot 378.52 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir samazinājies par 1.30%, sasniedzot 204.59 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas Kuģniecības akcijas, kuru vērtība šodien samazinājās par 6.06% jeb 0.02 Ls, akcijas vidējai svērtajai cenai sasniedzot 0.31 Ls. Ar Latvijas Kuģniecības akcijām tika veikti 24 darījumi, kuros tika tirgotas 38 558 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 25. martā

Valters Paiders [email protected], 25.03.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien pieauga par 3 150 442.94 Ls, līdz 3 199 243.74 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Ventspils naftas, Latvijas Kuģniecības akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Latvijas Kuģniecības akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Latvijas balzama akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 26 513.86 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 3 172 677.88 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 52.00 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 2 900 852.92 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 2 854 361.60 Ls . RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 3.86%, sasniedzot 265.79 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 1.15%, sasniedzot 178.19 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien pieauga par 1.47% jeb par 0.02 Ls, līdz 1.38 Ls. Kopumā ar uzņēmuma akcijām tika veikti 26 darījumi, kuros tika tirgotas 8 401 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viennozīmīgi pateikt, ka pie pašreizējiem plūdiem Ogres upē vainojama Ogres hidroelektrostacija (HES), nevar, saka Ogres novada pašvaldības izpilddirektors Pēteris Špakovskis.

Jau 2. janvārī Ogres novada Ogresgala pagasta Dārziņos sāka strauji celties ūdenslīmenis Ogres upē, tāpēc glābēji evakuēja vairākus vietējos iedzīvotājus.

Pirmie signāli par iespējamiem plūdiem Ogres upē tika saņemti jau 29.decembrī. Ogres HES atvēra papildu aizvarus, lai ūdens līmeni upē normalizētu. Trīs dienas situācija bija normas robežās, tomēr 2. janvāra rītā pēc plkst.7 ūdens līmenis upē strauji cēlās un ap plkst.8 jau bija applūdušas trīs Ogresgala pagasta Dārziņu mājas.

Špakovskis pastāstīja, ka strīds par to, kurš vainojams pie plūdiem Ogres upē, jau notiek visu laiku. Tomēr HES pastāv jau ilgāku laiku un ne vienmēr šādi plūdi ir bijuši.

Komentāri

Pievienot komentāru