Finanses

Lieli darījumi ar «Ogres» akcijām

Valters Paiders [email protected], 22.12.2003

Jaunākais izdevums

Šodien ārpusbiržas tirgū tika veikts darījums, kurā īpašnieku maiņu piedzīvoja 127.2 tūkst. triokotāžas izstrādājumu ražotāja a/s Ogre akciju. Minētais akciju skaits veido 7.41 % no uzņēmuma apmaksātā pamatkapitāla.

Pēdējās nedēļas laikā šis jau ir trešais darījums ar Ogri. Jau ziņots, ka 17. decembrī ārpusbiržā tika veikts darījums ar 335.8 tūkst. Ogres akciju, bet piektdien, 19.12 - darījums ar 13.7 tūkst. akciju. Kopumā šajos darījumos īpašnieku maiņu ir piedzīvojuši 27.05 % no uzņēmuma apmaksātā pamatkapitāla.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres novada pašvaldības domes sēdē 16. novembrī deputāti pieņēma lēmumu par Ogres novada teritorijas plānojuma 2012. – 2024.gadam grozījumu izstrādes uzsākšanu, informē Ogres novada dome.

Galvenie teritorijas plānojuma grozījumi skar nosacījumus nekustamā īpašuma apsaimniekošanai un paredz noteikt īpaša režīma zonu transportlīdzekļu iebraukšanai Ogres pilsētā un Ogresgala pagastā, kas nozīmē – par iebraukšanu Ogres pilsētā un Ogresgala pagastā citu novadu iedzīvotājiem tiks noteikta nodeva. Šādu kārtību plānots ieviest ar mērķi ierobežot tranzīta satiksmes plūsmu caur Ogres pilsētas teritoriju, tādējādi ierobežojot izplūdes gāzu radīto negatīvo ietekmi uz gaisa kvalitāti un nodrošinot sabiedrības veselības aizsardzību, samazinot satiksmes intensitātes radītos draudus gājēju un velosipēdistu drošībai, veicinot videi draudzīgāku transportlīdzekļu izmantošanu, kā arī lai veicinātu pilsētvides un publiskās ārtelpas kvalitātes, īpaši aizsargājamās dabas teritorijas «Ogres Zilie kalni», kultūrvēsturisko teritoriju un kultūras pieminekļu aizsardzību, kūrorta un tūrisma infrastruktūras attīstībai labvēlīgas vides veidošanos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ogres trikotāžai parādā arī pazīstami zīmoli

Vēsma Lēvalde, 02.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušā lielražotāja Ogres trikotāža maksātnespējas iemesls ir debitoru parādi, tostarp parādā palikuši arī pazīstamu zīmolu turētāji .

Paredzama gadiem ilga tiesvedība ar ārzemju debitoriem, prognozē SIA Ogres trikotāža maksātnespējas administrators Edgars Karelis. Viens no lielākajiem nozares ražotājiem un eksportētājiem, kas restrukturizācijas rezultātā bija sadalīts divos uzņēmumos – SIA Ogres trikotāža (Ogrē) un SIA Ogres trikotāža D (Daugavpilī) –, ražošanu pārtrauca jau pērn decembra beigās. Par spīti tam, ka šā uzņēmuma noieta tirgus bija rietumu, ne austrumu virzienā, maksātnespējas process sākts gan Ogres, gan Daugavpils uzņēmumā.

Rietumnieki nemaksā

No darba Ogrē administratoram nācies atbrīvot aptuveni 250 darbinieku. Daugavpils uzņēmumā administrators atbrīvojis 39 cilvēkus. «Ražotne ir pilnībā saglabāta, bet darbs pārtraukts 2013. gada decembrī, jo ir izveidojušās lielas sadarbības partneru parādsaistības pret Ogres trikotāžu – pārsvarā ārzemju debitori,» situāciju skaidro SIA Ogres trikotāža maksātnespējas procesa administrators Edgars Karelis. Maksājumu kavēšana sākusies ilgi pirms Ukrainas un Krievijas krīzes, noieta tirgus daļa uz šīm valstīm nebija būtiska. Ogres uzņēmumā ir palicis ievērojams produkcijas atlikums, lielākā tā daļa ir saražota pēc pasūtījuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Budžets

Ogres novada pašvaldības ienākumus plāno par 12,4% mazākus nekā pērn

Db.lv, 24.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres novada pašvaldības domes sēdē 24. janvārī apstiprināts Ogres novada pašvaldības budžets 2019. gadam.

Ogres novada pašvaldības budžets sastāv no pamatbudžeta un speciālā budžeta. Speciālā budžeta ieņēmumus 2019. gadā veido Autoceļu fonda līdzekļi, dabas resursu nodoklis, ziedojumi un dāvinājumi.

Budžets ir konsolidēts, t.i., tajā ir iekļauti arī visu pašvaldības aģentūru – Ogres novada Kultūras centrs, «Ogres komunikācijas», «Rosme» budžeti.

Ogres novada pašvaldības 2019. gada budžeta plāns izstrādāts, ievērojot izvirzītos ilgtermiņa attīstības mērķus, uzdevumus un prioritātes, un ir vērsts uz attīstību. Arī 2019. gadā ir paredzēti apjomīgi darbi satiksmes infrastruktūras objektu izbūvei, kā prioritāros minot autotransporta tuneļa un gājēju tuneļa izbūvi zem dzelzceļa Ogrē (šie projekti tiks realizēti sadarbībā ar VAS «Latvijas dzelzceļš»), ielu pārbūvi pilsētā un ceļu pārbūvi pagastos, pretplūdu riska mazināšanai plānoto hidrobūves (aizsargmola) būvniecību, vides un tūrisma infrastruktūras attīstību, jaunu ēku būvniecību Ogres Valsts ģimnāzijas un Ogres Centrālās bibliotēkas vajadzībām. 2019. gadā turpināsies jau iesāktie pašvaldības infrastruktūras objektu pārbūves projekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lētākais, taču nepopulārākais risinājums

www.daugavasbalss.lv, 29.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plūdi Ogres upē laiku pa laikam ogrēniešiem liek pārdomāt pašu drošību, pašvaldības spēju rūpēties par šo drošību un lieku reizi pārbauda arī operatīvo dienestu gatavību ārkārtas situācijām. Kā uz visiem laikiem pasargāt Ogres lejteces iedzīvotājus no nepatīkamām situācijām, kad pie mājas palodzes klauvē ledi? To, sarunā ar pieredzējušu hidroenerģētiķi un upju «rakstura» pazinēju Hariju Jaunzemu no Ķeguma novada, skaidroja portāls www.daugavasbalss. Izrādās, risinājums šai problēmai noformulēts jau Rīgas HES nodošanas aktā. Tas ir salīdzinoši lēts, taču nepopulārs.

— Interneta vietnēs lasāmi satrauktu iedzīvotāji viedokļi par to, ka Ogres upē aizsprostam pie hidroelektrostacijas saliktas atpakaļ slūžas un pacelts ūdenslīmenis. Vai šāda rīcība, zinot, ka pavasarī atkal gaidāmi plūdi, ir pamatota?

— Ja upē ir aizsprosts, tad labāk, lai ledus izveidojas pie augstāka ūdenslīmeņa. Biezāks ūdens slānis neizsals cauri un, ja būs nepieciešams, plūdu laikā upē varēs nodrošināt pietiekamu ūdens caurplūdi. Ledus nav nosēdies uz upes gultnes un, operatīvi rīkojoties, cilvēkus var pasargāt.

Protams, ir dzirdēti arī viedokļi, ka dambi vajadzētu nojaukt pavisam. Mēs, cerot uz labāku iznākumu, jau daudz ko esam Latvijā nojaukuši un cerētā ieguvuma vietā ir tikai papildu problēmas. Līdzīgi būtu arī ar spēkstacijas dambi. Tā tomēr ir iespēja kaut nedaudz, tomēr ietekmēt upes plūdumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogrē darbību atsākusi agrāk iecienītā kafejnīca "Pie zelta liepas", kurā patlaban nodarbināti 8 cilvēki ar īpašām vajadzībām, stāsta kafejnīcas īpašnieki.

Zālē izvietotas 40 sēdvietas klientiem, un padomāts arī par bāra apmeklētājiem.

Paredzēts, ka vasaras mēnešos darbību uzsāks āra terase ar 60 vietām klientiem, kuri nesteidzīgi varēs vērot pilsētas promenādi un priekšnesumus uz blakus esošās mazās estrādes.

Pašreiz kafejnīcā Eiropas ēdienu karte mijas ar streetfood ēdieniem jauniešiem, tāpat ir ietverti arī ēdieni no 20. gadsimta 70. gadu ēdienu kartes, un dzērienu klāsts. Kafejnīcu iekārtojot, padomāts par mazajiem klientiem, gan ēdienu kartē, gan pielāgotas sēdvietas un attīstošās rotaļu mantiņas.

SIA Bļoda.lv personāls ir 12 darbinieki, no kuriem 8 ir cilvēki ar īpašām vajadzībām.

17. oktobrī Ogres novada pašvaldības domes sēdē tika pieņemts lēmums nodot sociālajam uzņēmumam SIA Bļoda.lv telpas bezatlīdzības lietošanā pašvaldībai piederošajā nekustamajā īpašumā Brīvības ielā 18, Ogrē. Telpas atrodas 1.stāvā 383,5 m2 platībā (izņemot telpas, kas tiek izmantotas Ogres novada Tūrisma un informācijas centra vajadzībām) un pagrabstāvā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Ogrē par 21 miljonu eiro būvēs jaunu ģimnāzijas un sporta ēku

Žanete Hāka, 19.06.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres novada pašvaldība ir noslēgusi līgumu ar pilnsabiedrības “MMG” par jaunās Ogres Valsts ģimnāzijas un sporta ēkas būvprojekta izstrādi, būvniecību un autoruzraudzību, informē pašvaldības pārstāvji.

17. jūnijā pilnsabiedrības “MMG” pārstāvji iepazīstināja ar izstrādātajiem skolas un sporta ēkas izbūves risinājumiem. Pirms prezentācijas Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Gints Sīviņš uzsvēra: “Pēdējā laikā izglītības iestādes Latvijā būvē maz, jo samazinās izglītojamo skaits. Ogrē iedzīvotāju skaits pieaug, līdz ar to skolēnu skaits palielinās. Mūsu mērķis ir Ogres Valsts ģimnāziju padarīt par izglītības iestādi, kurā jaunieši var iegūt tādas zināšanas, kas pavērtu viņiem iespējas turpināt izglītību arī ārvalstu augstskolās.”

Sadarbojoties ar Ogres novada izglītības un sporta iestāžu pārstāvjiem, ir izstrādāti divi projekti - atsevišķi skolas ēkai un sporta ēkai. Šobrīd paredzēts, ka ēkas būs savstarpēji savienotas. Taču, ja netiks atrasts finansējums abu ēku izbūvei, saskaņā ar līgumu varēs izbūvēt tikai vienu no tām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strauji ceļoties ūdens līmenim Ogres upē, pasliktinājusies situācija plūdu riska teritorijā Ogresgala pagastā - pie dārzkopības sabiedrības Ogre applūdušas mājas divās šīs teritorijas ielās jeb līnijās, informē Ogres novada domes pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs.

Virs šīm līnijām ūdens pagaidām nekāpj, un, kā informē Ogres novada Pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis, glābēju palīdzība cilvēkiem pagaidām nav bijusi nepieciešama. Lielākā daļa applūdušo māju esot neapdzīvotas.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele, patlaban applūdušas ir aptuveni 40 mājiņas Upes ielā, turklāt ūdens līmenis turpina celties.

Glābēji kopā ar Valsts policijas un vietējās pašvaldības policijas darbiniekiem apseko applūdušās teritorijas un veic pārrunas ar iedzīvotājiem, piedāvājot viņiem iespēju evakuēties. Pagaidām gan no applūdušajām dārza mājiņām VUGD darbinieki nevienu cilvēku nav evakuējuši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta - Ogrē aizvadītā nakts bijusi kritiska; plūdi skāruši pilsētas teritoriju, daudzviet atslēgta elektrība

LETA, Db.lv, 17.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītā diennakts Ogres novadā un pilsētā bijusi visai kritiska, jo plūdi skāruši arī Ogres pilsētas teritoriju. Plūdu dēļ šonakt elektrība atslēgta 426 Ogres pilsētas un Ogres novada iedzīvotājiem.

Šonakt plūdu dēļ a/s Sadales tīkls veica vairākus lokālos atslēgumus Ogres pilsētā un Ogres novada Ogresgala pagastā, īstenojot ārkārtas risinājumus, lai neapdraudētu iedzīvotāju drošību, informē uzņēmums.

Ogres pilsētā atslēgti 20 kV vidējā sprieguma līnijas vairāki posmi, uz laiku pārtraucot elektroenerģijas piegādi 234 klientiem, kā arī plūdu apdraudējuma dēļ nācās atslēgt 0,4 kV zemsprieguma līniju Ogres novada Ogresgala pagasta dārzkopības sabiedrībā Ogre 88, bez elektrības atstājot 192 klientus.

AS Sadales tīkls atkārtoti brīdina visus elektroenerģijas lietotājus par bīstamību, ko rada ūdens klātbūtne elektroiekārtām un elektroierīcēm. Redzot strauju ūdens līmeņa celšanos privāto māju vai saimniecības ēku tuvumā, elektroierīces ir jāatslēdz no strāvas piegādes, tādējādi novēršot apdraudējumu konkrētajam objektam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Gallusman joprojām ir apņēmības pilns Latvijā veidot olu produkcijas ražotni

LETA, 22.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas un Latvijas investoru grupas "Ovostar Union" uzņēmums "Gallusman" joprojām ir apņēmības pilns Latvijā veidot jaunu olu produkcijas ražotni, pauž "Gallusman" līdzīpašnieks Arnis Veinbergs.

Šā apņēmība uzņēmumam ir neraugoties uz vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP) apturēto Ogres novada domes pieņemto lokālplānojumu tās tapšanai potenciālajiem zemesgabaliem Ogres novada Madlienas pagastā

"Man ir grūti komentēt šo Pūces kunga lēmumu. Jāizsaka liela nožēla par šādu lēmumu," sacīja Veinbergs, norādot, ka ne viņam vērtēt lēmuma iemeslus, bet valsts iestāžu pārziņā ir lemt, vai Ogres novadam šāda ražotne ir nepieciešama.

Veinbergs teica, ka "Gallusman" ražotnes tālākais liktenis ir atkarīgs no Ogres novada domes lēmuma. "Jautājums, vai Ogres novadam šis projekts ir, vai nav vajadzīgs. Otrs jautājums, vai VARAM saskata nepieciešamību attīstīt reģionus vai nē," retoriski vaicāja Veinbergs. Vienlaikus viņš apliecināja apņēmību celt rūpnīcu, ja tāda iespēja būs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viennozīmīgi pateikt, ka pie pašreizējiem plūdiem Ogres upē vainojama Ogres hidroelektrostacija (HES), nevar, saka Ogres novada pašvaldības izpilddirektors Pēteris Špakovskis.

Jau 2. janvārī Ogres novada Ogresgala pagasta Dārziņos sāka strauji celties ūdenslīmenis Ogres upē, tāpēc glābēji evakuēja vairākus vietējos iedzīvotājus.

Pirmie signāli par iespējamiem plūdiem Ogres upē tika saņemti jau 29.decembrī. Ogres HES atvēra papildu aizvarus, lai ūdens līmeni upē normalizētu. Trīs dienas situācija bija normas robežās, tomēr 2. janvāra rītā pēc plkst.7 ūdens līmenis upē strauji cēlās un ap plkst.8 jau bija applūdušas trīs Ogresgala pagasta Dārziņu mājas.

Špakovskis pastāstīja, ka strīds par to, kurš vainojams pie plūdiem Ogres upē, jau notiek visu laiku. Tomēr HES pastāv jau ilgāku laiku un ne vienmēr šādi plūdi ir bijuši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ogrē atklās Biznesa Inkubatoru

, 21.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 24.novembrī Ogrē tiks atklāts Phare 2003 ESK programmas projekta "Latvijas elektronikas un elektrotehnikas nozares attīstības projekts" Ogres komponentes ietvaros izbūvētā Ogres Biznesa un Inovāciju Inkubators, Db.lv informēja Ogres novada domes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs.

Ogres Biznesa un Inovāciju Inkubators atrodas Ogrē, Akmeņu ielā 47. Projekta specifiskie kvantitatīvie un kvalitatīvie mērķi Ogrē ir attīstīt inovatīvās uzņēmējdarbības atbalsta infrastruktūru Ogrē - biznesa inkubatoru 966 m2 platībā un tādējādi:

o veicināt 4 jaunu elektronikas un elektrotehnikas nozares uzņēmumu vai laboratoriju izveidošanos pirmo 3 darbības gadu laikā, 1-2 jaunu uzņēmumu izveidošanos katrā nākamajā darbības gadā;

o veicināt aptuveni 42 jaunu darba vietu izveidošanos inkubatora uzņēmumos pirmo 3 darbības gadu laikā, 10-20 darba vietu izveidošanos katrā nākamajā darbības gadā;

o veicināt cilvēku ar invaliditāti nodarbinātību Ogres biznesa inkubatorā, paredzot 10% no darba vietu skaita.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres novada pašvaldības domes ārkārtas sēdē deputāti lēma par pašvaldības aģentūras «Ogres namsaimnieks» direktora Aigara Brieža atstādināšanu no amata un aģentūras «Ogres namsaimnieks» direktora pienākumu izpildītāja iecelšanu, informē Ogres novada dome.

Ņemot vērā pašvaldības aģentūras «Ogres namsaimnieks» direktora A. Brieža aizturēšanu sakarā ar iespējamiem finanšu pārkāpumiem, dome nolēma atstādināt viņu no amata ar šā gada 30. oktobri uz trīs mēnešiem.

Par pašvaldības aģentūras «Ogres namsaimnieks» direktora pienākumu izpildītāju uz šo laiku dome iecēla Kasparu Grīnbergu, nosakot mēnešalgu 1900 eiro apmērā.

Ar domes lēmumu K. Grīnbergam uzdots organizēt iekšējā audita veikšanu pašvaldības aģentūrā «Ogres namsaimnieks».

K. Grīnbergs Rīgas Tehniskajā universitātē ir ieguvis inženierzinātņu doktora grādu siltumenerģētikā, astoņus gadus vadījis Siltumapgādes un ēku apsaimniekošanas dienestu Ikšķiles novada pašvaldības SIA «Ikšķiles māja», 2017. gada 3. jūnijā pašvaldību vēlēšanās ievēlēts par deputātu Ikšķiles novada pašvaldības domē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) ir noslēgusi sadarbības līgumu par Ogres novada pašvaldību, kas paredz pašvaldības iesaistīšanos asociācijas darbā līdz kļūšanai par pilntiesīgu LLPA biedru pēc šī gada jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Turpmāk LLPA pārstāvēs 10 lielāko Latvijas pilsētu intereses.

"Ogre vienmēr bijusi stipra un valstiski domājoša pilsēta un novada centrs, kas zina, ko vēlas panākt. Līdz ar valstspilsētas statusa iegūšanu Ogrei ir pavērušās jaunas iespējas, tostarp pievienošanās Latvijas Lielo pilsētu asociācijai. Esmu pārliecināts, ka lielākie ieguvēji būs Ogres novada iedzīvotāji, kuru intereses pašvaldība varēs aizstāvēt jaunā līmenī, sekmējot tālāku izaugsmi. Esmu gandarīts par jauna biedra pievienošanos LLPA, tas stiprinās asociācijas darbu," uzsver Jūrmalas domes priekšsēdētājs, LLPA prezidents Gatis Truksnis.

"Administratīvi teritoriālās reformas rezultātā Ogre kļūs par valstspilsētu - to paredz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums. Esmu gandarīts un pagodināts par mūsu novada centra jauno statusu, kas pilsētai un visam novadam kopumā sniegs daudz priekšrocību. Esmu pārliecināts, ka valstspilsētas statuss dos plašākas iespējas ne tikai Ogres, bet visa jaunā Ogres novada attīstībai un izaugsmei. Mums būs plašākas iespējas piedalīties investīciju projektos, saņemt lielāku valsts atbalstu, līdz ar to jaunais statuss veicinās visu Ogres novada iedzīvotāju labklājības līmeņa paaugstināšanos - ikvienas pašvaldības uzdevums taču ir strādāt tās iedzīvotāju labā. Man ir prieks, ka jau pavisam drīz - pēc pašvaldību vēlēšanām - Ogre kļūs par pilntiesīgu Latvijas lielo pilsētu saimes dalībnieku. Savukārt sadarbība uz līguma pamata ir svarīgs posms, kas dos mums iespēju izprast LLPA darbības būtību, mērķus un uzdevumus," skaidro Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ogres novada pašvaldība aizņemsies 2,6 miljonus eiro

Žanete Hāka, 11.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres novada pašvaldība Finanšu komitejas sēdē šonedēļ lēmusi par kredītu ņemšanu 2016.gadā, informē pašvaldības pārstāvji.

Finanšu departamenta Budžeta nodaļas vadītāja Silvija Velberga informēja, ka kopumā Ogres novada pašvaldība plāno ņemt kredītu 2,599 miljonu eiro apmērā no Valsts kases uz 20 gadiem, kas tiks izlietots Ogres novada pašvaldības 2016.gada budžetā plānotajiem izdevumiem vairākiem Ogres novada nozīmīgiem objektiem:

49,82 tūkstoši eiro nepieciešami Lauku atbalsta dienesta (LAD) projekta Koplietošanas meliorācijas sistēmu atjaunošana Ogres novada Ogresgala pagasta Ciemupes ciema lauksaimniecības zemēs realizācijai.

1,2 miljoni eiro būs nepieciešami Mālkalnes prospekta Ogrē būvniecībai, bet 250 tūkstoši eiro - pašvaldības prioritārajam investīciju projektam – Kultūrvēsturiskā pieminekļa Pie Zelta Liepas rekonstrukcijai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 17. septembrī

Valters Paiders [email protected], 17.09.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 2 117 247.52 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums palielinājās par 1 381 589.26 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju ir pieaudzis par 1 142 206.00 Ls sasniedzot 1 213 269.17 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva Valsts 5 gadu obligācijas. Ar tām šodien tika noslēgti darījumi 876 761.14 Ls apjomā. Apgrozījums ar šiem vērtspapīriem veidoja 41.41% no kopējā vērtspapīru tirgus apgrozījuma.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir kāpusi par 0.16 % līdz 262.30 punktiem, savukārt akciju cenu indekss RICI ir pieaudzis par 1.44 % līdz 666.89 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 101 darījums, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 104 070.62 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 16 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 1 983 058.90 Ls. Šodien 2 tiešajos darījumos tika tirgoti vērtspapīri 30 118.00 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Rīgas kuģu būvētavas akcijām. 22 darījumos tirgoja 15 522 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien nemainījās un bija 0.92 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 19. martā

Valters Paiders [email protected], 19.03.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 190 993.12 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums samazinājās par 602 768.42 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju ir pieaudzis par 143 734.47 Ls sasniedzot 175 917.62 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva Ventspils naftas akcijas, ar kurām šodien tika noslēgti darījumi 132 538.94 Ls apjomā. Apgrozījums ar akcijām veidoja 69.39% no kopējā vērtspapīru tirgus apgrozījuma.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir kāpusi par 0.55 % līdz 263.07 punktiem, savukārt akciju cenu indekss RICI ir pieaudzis par 1.02 % līdz 564.29 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 87 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 39 383.92 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 8 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 151 609.20 Ls.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Ogres akcijām. 13 darījumos tirgoja 19 550 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien nemainījās un bija 0.13 Ls.

Ar Rīgas kuģu būvētavas akcijām šodien tika veikti 13 darījumi, kuros tirgoja 15 235 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien nemainījās un bija 1.00 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 28. maijā

Valters Paiders [email protected], 28.05.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 3 806 322.39 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums samazinājās par 13 431 213.27 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju ir pieaudzis par 2 184 054.23 Ls sasniedzot 2 872 762.83 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva SAF Tehnikas akcijas, ar kurām šodien tika noslēgti darījumi 2 831 361.40 Ls apjomā. Apgrozījums ar akcijām veidoja 74.39% no kopējā vērtspapīru tirgus apgrozījuma.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir kāpusi par 0.00 % līdz 261.91 punktam, savukārt akciju cenu indekss RICI ir noslīdējis par 0.67 % līdz 575.26 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 84 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 103 338.33 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 21 darījums, kopējam apgrozījumam sasniedzot 3 541 101.06 Ls. Šodien 12 tiešajos darījumos tika tirgoti vērtspapīri 161 883.00 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Rīgas transporta flotes akcijām. 13 darījumos tirgoja 23 002 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien samazinājās par 4.76 % jeb par 1 santīmiem, līdz 0.20 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 29. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 29.04.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 272 038.03 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums samazinājās par 494 184.07 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju ir pieaudzis par 43 316.05 Ls sasniedzot 110 032.91 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva Valsts 10 gadu obligācijas. Ar tām šodien tika noslēgti darījumi 121 877.88 Ls apjomā. Apgrozījums ar šiem vērtspapīriem veidoja 44.80% no kopējā vērtspapīru tirgus apgrozījuma.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir samazinājusies par 1.55 % līdz 265.75 punktiem, savukārt akciju cenu indekss RICI ir noslīdējis par 2.05 % līdz 567.89 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 158 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 84 942.01 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 6 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 187 096.02 Ls.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijām. 49 darījumos tirgoja 122 918 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien samazinājās par 14.29 % jeb par 4 santīmiem, līdz 0.24 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 12. martā

Valters Paiders [email protected], 12.03.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 736 258.90 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums palielinājās par 52 738.72 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju ir pieaudzis par 95 934.78 Ls sasniedzot 128 708.61 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva Hipotēku bankas AL sērijas ķīlu zīmes. Ar tām šodien tika noslēgti darījumi 276 770.00 Ls apjomā.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir kāpusi par 0.68 % līdz 262.01 punktam, savukārt akciju cenu indekss RICI ir noslīdējis par 0.10 % līdz 562.10 punktam.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 93 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 44 539.52 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 10 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 607 550.29 Ls. Šodien 4 tiešajos darījumos tika tirgoti vērtspapīri 84 169.09 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Ventspils naftas akcijām. 17 darījumos tirgoja 5 976 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien pieauga par 1.25 % jeb par 2 santīmiem, līdz 1.62 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 10. decembrī

Valters Paiders [email protected], 10.12.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 412 156.51 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums palielinājās par 193 903.02 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju samazinājās par 11 336.02 Ls līdz 66 822.30 Ls. Lielāko ieguldījumu akciju tirgus apgrozījumā deva Valsts 10 gadu obligācijas. Ar tām šodien tika noslēgti darījumi 237 453.97 Ls apjomā.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir samazinājusies par 1.78 % līdz 223.61 punktam, savukārt akciju cenu indekss RICI ir noslīdējis par 0.04 % līdz 470.04 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 90 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 26 991.78 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 11 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 372 164.73 Ls. Šodien 1 tiešajā darījumā tika tirgoti vērtspapīri 13 000.00 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Latvijas Gāzes akcijām. 13 darījumos tirgoja 1 740 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien nemainījās un bija 5.50 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 31. martā

Valters Paiders [email protected], 31.03.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 263 991.26 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums samazinājās par 791 959.86 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju samazinājās par 388 103.47 Ls līdz 81 232.73 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva valsts 10 gadu obligācijas. Ar tām šodien tika noslēgti darījumi 92 961.57 Ls apjomā. Apgrozījums ar šiem vērtspapīriem veidoja 35.21% no kopējā vērtspapīru tirgus apgrozījuma.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir samazinājusies par 0.02 % līdz 275.72 punktiem, savukārt akciju cenu indekss RICI ir noslīdējis par 0.01 % līdz 588.84 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 103 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 39 141.22 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 16 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 166 664.74 Ls. Šodien 6 tiešajos darījumos tika tirgoti vērtspapīri 58 185.30 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Latvijas Kuģniecības akcijām. 23 darījumos tirgoja 33 526 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien pieauga par 1.92 % jeb par 1 santīmu, līdz 0.53 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 7. novembrī

Valters Paiders [email protected], 07.11.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 1 679 269.59 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums palielinājās par 533 660.58 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju ir pieaudzis par 6 605.99 Ls sasniedzot 65 943.28 Ls. Lielāko ieguldījumu akciju tirgus apgrozījumā deva Valsts 12 mēnešu parādzīmes. Ar tām šodien tika noslēgti darījumi 786 814.45 Ls apjomā.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir kāpusi par 2.37 % līdz 229.12 punktiem, savukārt akciju cenu indekss RICI ir pieaudzis par 0.98 % līdz 470.04 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 106 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 50 055.08 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 18 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 1 613 242.56 Ls. Šodien 6 tiešajos darījumos tika tirgoti vērtspapīri 15 971.95 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Olainfarma akcijām. 25 darījumos tirgoja 39 000 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien samazinājās par 8.57 % jeb par 3 santīmiem, līdz 0.32 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 5. februārī

Valters Paiders [email protected], 05.02.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 390 686.13 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums palielinājās par 78 729.90 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju ir pieaudzis par 5 360.31 Ls sasniedzot 55 648.84 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva Valsts 3 gadu obligācijas. Ar tām šodien tika noslēgti darījumi 100 933.00 Ls apjomā.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir kāpusi par 1.58 % līdz 249.71 punktam, savukārt akciju cenu indekss RICI ir pieaudzis par 0.73 % līdz 537.43 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 102 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 49 847.73 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 5 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 183 811.55 Ls. Šodien 5 tiešajos darījumos tika tirgoti vērtspapīri 157 026.85 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Latvijas Kuģniecības akcijām. 31 darījumā tirgoja 34 758 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien pieauga par 2.27 % jeb par 1 santīmu, līdz 0.45 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 22. septembrī

Valters Paiders [email protected], 22.09.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 476 304.70 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums samazinājās par 14 310.11 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju ir pieaudzis par 180 493.01 Ls sasniedzot 204 851.14 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva Staburadzes akcijas, ar kurām šodien tika noslēgti darījumi 157 300.00 Ls apjomā. Apgrozījums ar akcijām veidoja 33.03% no kopējā vērtspapīru tirgus apgrozījuma.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir samazinājusies par 0.94 % līdz 264.33 punktiem, savukārt akciju cenu indekss RICI ir noslīdējis par 0.48 % līdz 663.68 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 89 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 84 570.72 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 18 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 339 232.18 Ls. Šodien 1 tiešajā darījumā tika tirgoti vērtspapīri 52 501.80 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Latvijas kuģniecības akcijām. 16 darījumos tirgoja 11 508 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien nemainījās un bija 0.40 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 20. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 20.04.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 44 143.48 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums samazinājās par 941 785.05 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju samazinājās par 86 790.77 Ls līdz 36 212.97 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva Rīgas kuģu būvētavas akcijas, ar kurām šodien tika noslēgti darījumi 9 788.94 Ls apjomā. Apgrozījums ar akcijām veidoja 22.18% no kopējā vērtspapīru tirgus apgrozījuma.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir kāpusi par 0.20 % līdz 272.27 punktiem, savukārt akciju cenu indekss RICI ir pieaudzis par 0.41 % līdz 583.69 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 86 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 31 571.65 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 6 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 8 383.47 Ls. Šodien 3 tiešajos darījumos tika tirgoti vērtspapīri 4 188.36 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Ventspils naftas akcijām. 16 darījumos tirgoja 4 651 akciju. Vidējā svērtā akcijas cena šodien nemainījās un bija 1.72 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru