Finanses

LKV Securities anulē licenci

Inguna Šķepaste [email protected], 02.05.2003

Jaunākais izdevums

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome izskatījusi akciju sabiedrības LHV Securities iesniegtos dokumentus un konstatējusi, ka šī akciju sabiedrība ir nokārtojusi saistības pret klientiem un izpildījusi Komisijas norādījumus par vērtspapīru uzskaites nodošanu, nolēma anulēt LHV Securities izsniegto licenci vērtspapīru kontu atvēršanai, turēšanai un apkalpošanai. LHV Securities bija izsniegtas divas licences darbībai vētspapīru tirgū, tādējādi licence starpniekdarbības veikšanai (starpniecības darījumiem ar vērtspapīriem) ir spēkā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

FKTK anulē Evli Securities IBS licenci ieguldījumu pakalpojumu sniegšanai

Sanita Igaune, Db, 09.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir nolēmusi anulēt AS Evli Securities IBS izsniegto licenci ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakuspakalpojumu sniegšanai, Db pavēstīja FKTK pārstāve Ieva Upleja.

Viņa paskaidroja, ka Padome šādu lēmumu pieņēma, izskatot AS Evli Securities IBS iesniegumu ar lūgumu anulēt tās licenci ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakuspakalpojumu sniegšanai.

Padome konstatēja, ka saskaņā ar starp AS Evli Securities IBS, AS Evli Securities un FMI AB Evli Securities (Lietuva) noslēgtā Reorganizācijas līguma punktu pievienojamās sabiedrības (Evli Securities IBS) aktīvi, tiesības un saistības tiek nodotas iegūstošajai sabiedrībai (Evli Securities AS) un klienti par minēto sabiedrību apvienošanu un tiesību un saistību nodošanu ir informēti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Pilnveidos licencēšanas un uzraudzības kārtību darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzējiem

Žanete Hāka, 04.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pilnveidojot komersantu – darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju – licencēšanas un uzraudzības kārtību, komersantiem, kas nodarbojas ar darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanu, turpmāk būs radīta godīga konkurence, savukārt darba meklētājiem – skaidri saprotama informācija par piedāvātajiem pakalpojumiem.

To paredz otrdien, 4. oktobrī, valdībā apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos Komersantu – darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju – licencēšanas un uzraudzības kārtība, informē Labklājības ministrija.

Turpmāk licences saņēmējam būs pienākums būt sasniedzamam licences saņēmēja darbības vietā, lai Nodarbinātības valsts aģentūra /NVA/ varētu veikt licences saņēmēja pārbaudi tieši uz vietas. Pretējā gadījumā, ja licences saņēmējs atkārtoti nepiedalīsies NVA veiktajās pārbaudēs, tas būs viens no priekšnosacījumiem, kad NVA varēs pieņemt lēmumu par licences anulēšanu.

Paredzēts vienkāršot arī atkārtotas licences izsniegšanas kārtību. Tagad komersants licencē varēs svītrot valstis un darbiekārtošanas pakalpojumu veidus, ja tas vairs nesniedz kādu no tiem konkrētā vietā. NVA, pamatojoties uz licences saņēmēja iesniegumu, licenci izsniegs atkārtoti, kas līdz šim nebija iespējams.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zadornovs: Uzturēšanās atļaujas atņemšana būtu sava veida uzslava

LETA, 10.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja varas iestādes ļauj galvaspilsētas centrā bijušo fašistu maršus, tad izpelnīties tādu varas iestāžu lēmumu atņemt uzturēšanās atļauju Latvijā ir uzskatāms par sava veida uzslavu, šodien intervijā laikrakstam Vesti Segonja pauž Krievijas rakstnieks-satīriķis Mihails Zadornovs, komentējot aktualizēto jautājumu par sev piešķirtās uzturēšanās atļaujas Latvijā iespējamo atņemšanu.

Pēc Zadornova teiktā, viņš jau sen gaidījis šādu Latvijas rīcību.

«Tikai iedomājieties - cilvēkiem, kuri piedalījās masu slepkavībās Latvijā, tiek gods, bet man, kurš organizējis Jūrmalā festivālu, atvēris bibliotēku, dod naudu gan latviešu, gan krievu bērnu operācijām, palīdz bērnu namiem un pansionātiem, tiek «melnais saraksts», pielīdzinot teroristiem. Neko citu, kā smaidu, tāds lēmums neizraisa,» atzīst Krievu rakstnieks-satīriķis, piebilstot, ka «godīgi ļaudis tikai vairāk mani sāks cienīt».

Zadornovs zinot, par kuru rakstu Latvijas politiķi uz viņu esot apvainojušies. Proti, par kādu Latvijas uzņēmēju, kurš bijis kaislīgs Ukrainas Maidana atbalstītājs, un kurš aizvedis uz Kijevu šprotes. Tur viņš esot aplaupīts un «vēl apsaukāts par ebreju».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nosaka kārtību, kādā anulējamas ziņas par deklarēto dzīvesvietu

Māris Ķirsons [email protected], 11.02.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdības sēdē akceptēja noteikumus, kuri nosaka kārtību, kādā pilsētu, novadu un pagastu pašvaldību dzīvesvietas deklarēšanas iestādes anulē ziņas par deklarēto dzīvesvietu. Noteikumi būs spēkā ar 2003.gada 1.jūliju. Iestāde personas deklarācijā sniegtās ziņas par deklarēto dzīvesvietu anulē, pamatojoties uz iestādes rīcībā esošajiem dokumentiem, pēc šo ziņu pārbaudes normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un motivēta lēmuma pieņemšanas par deklarētās dzīvesvietas ziņu anulēšanu. Līdz lēmuma pieņemšanai personai ir tiesības iesniegt dokumentus, kas apliecina citu tiesisko pamatu dzīvot deklarētajā dzīvesvietā. Ja persona, pamatojoties uz minētajiem dokumentiem, vēlreiz iesniedz dzīvesvietas deklarāciju, iestāde neanulē ziņas par deklarēto dzīvesvietu. Ja, pārbaudot ziņas par deklarēto dzīvesvietu, iestāde konstatē, ka deklarācijas iesniegšanas laikā personai nebija deklarācijā norādītā tiesiskā pamata apmesties uz dzīvi deklarētajā dzīvesvietā, ziņas par deklarēto dzīvesvietu anulē ar deklarācijas iesniegšanas datumu. Noteikts, ja iestāde personas deklarācijā sniegtās ziņas par deklarēto dzīvesvietu anulē, tā: pievieno lēmumu personas deklarācijai;†triju darbdienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas paziņo attiecīgajai personai, ka tās sniegtās ziņas par deklarēto dzīvesvietu ir anulētas, nosūtot lēmumu uz deklarēto dzīvesvietu;†pēc lēmuma stāšanās spēkā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā aktualizē ziņas Iedzīvotāju reģistrā. Anulējot ziņas par deklarēto dzīvesvietu, iestāde anulē arī personas deklarācijā iekļautās ziņas par tās nepilngadīgo bērnu deklarētajām dzīvesvietām un deklarācijā minēto papildu adresi (adresēm) un paziņo par to bāriņtiesai vai pagasttiesai,norādīts Valsts kancelejas Komunikāciju departamenta informācijā

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā ir sagatavoti saistošie noteikumi, kas regulēs taksometru licencēšanas kārtību, paredzot ierobežojumus iebraukšanai Vecrīgā un pārvadātājam nosakot gada nodevu 300 eiro apmērā.

Noteikumi Par vieglo taksometru pārvadājumu licencēšanu un pašvaldības nodevu par vieglo taksometru iebraukšanu īpaša režīma zonā noteiks kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldībā izsniedz speciālās atļaujas jeb licences un licences kartītes pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem Rīgas administratīvajā teritorijā, un prasības, kas jāizpilda, lai saņemtu speciālo licenci un licences kartīti.

Tāpat tie regulēs prasības, kas jāpilda licences darbības laikā, un kārtību, kādā izsniedz un anulē speciālo atļauju vieglo taksometru iebraukšanai īpaša režīma zonā - Vecrīgā, un pašvaldības nodevu par vieglo taksometru iebraukšanu Vecrīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pārreģistrē Baltikuma licences

Inguna Šķepaste [email protected], 13.08.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome, izskatījusi apdrošināšanas akciju sabiedrības Baltikums iesniegtos dokumentus, nolēma pārreģistrēt: izsniegto licenci kuģu apdrošināšanai, izsniedzot licenci kuģu apdrošināšanai bez nosacījumiem; izsniegto licenci kuģu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanai, izsniedzot licenci kuģu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanai bez nosacījumiem; izsniegto licenci kravu apdrošināšanai, izsniedzot licenci kravu apdrošināšanai bez nosacījumiem; izsniegto licenci kredītu apdrošināšanai, izsniedzot licenci kredītu apdrošināšanai bez nosacījumiem; izsniegto licenci galvojumu apdrošināšanai, izsniedzot licenci galvojumu apdrošināšanai ar nosacījumiem, ka galvojumu apdrošināšana tiek izmantota iespējamo muitas parādu segšanai un galvojumu apdrošināšana tiek izmantota būvniecības garantijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Investīciju bankai Suprema jauns izpilddirektors

, 18.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar šā gada jūniju, investīciju bankai Suprema Securities ir jauns izpilddirektors, Db.lv informēja banka. Peeter Saks, kurš ir bijis Suprema izpilddirektors kopš 1997. gada, turpmāk koncentrēs uzmanību uz privātajām kapitāla investīcijām kā BaltCap vadošais partneris.

Par investīciju bankas Suprema Securities jauno izpilddirektoru no 2007. gada jūnija ir iecelts Aidas Galubickas. Galubickas šobrīd strādā par Suprema Securities Korporatīvās finanšu nodaļas vadītāju. Peeter Saks, kurš ir bijis Suprema izpilddirektors kopš 1997. gada, turpmāk koncentrēs uzmanību uz privātajām kapitāla investīcijām kā BaltCap vadošais partneris. Saks arī turpinās darboties kā Suprema Securities valdes loceklis.

Aidas Galubickas bija viens no Suprema dibinātājiem 1993. gadā. Visu šo laiku viņš ir bijis atbildīgs par Suprema darbību Lietuvā. Kopš 1997. gada, kad tika uzsākta darbība Latvijā un Igaunijā, viņš pievienojās Baltijas valdei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

FKTK par tiesas lēmumu VEF lietā iesniegs blakus sūdzību

Elīna Pankovska, 22.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija uzskata, ka ir pamats iesniegt blakus sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas lēmumu, ar kuru tika apmierināts AS VEF banka lūgumu un apturēts FKTK padomes lēmumu par licences anulēšanu, DB informēja FKTK biroja vadītāja Anna Dravniece.

Viņa arī vērš uzmanību uz to, ka Administratīvās apgabaltiesas lēmums līdz tā spēkā stāšanās dienai neietekmē komisijas pieņemto lēmumu par licences anulēšanu.

Jāatgādina, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome maija beigās nolēma anulēt VEF bankai licenci kredītiestādes darbībai.

«Licences anulēšanas iemesls nav saistīts ar bankas maksātnespēju. Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz to, ka VEF bankas akcionāri ilgstoši nav saņēmuši komisijas atļauju būtiskas līdzdalības iegūšanai, un banka nav nodrošinājusi Kredītiestāžu likuma prasību ievērošanu, akcionāriem neesot lemttiesīgiem un tādējādi nespējot veikt darbības, lai nodrošinātu piesardzīgu bankas darbību,» iepriekš skaidroja komisijas biroja vadītāja Anna Dravniece.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Tiesa līdz pirmdienai pasludina pārtraukumu Trasta komercbankas likvidācijas pieteikumā

LETA, 11.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa līdz 14.marta plkst.9.45 pasludināja pārtraukumu lietā pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pieteikuma par AS Trasta komercbankas likvidācijas sākšanu.

Sēdes sākumā tiesa norādīja, ka 10.martā tika saņemti divi lūgumi no Trasta bankas, ar kuriem attiecīgi nebija iepazinusies FKTK, tāpēc tika pasludināts 15 minūšu pārtraukums. FKTK pārstāve sacīja, ka dokumenti gan tika iesniegti nedaudz novēloti, to varēja izdarīt jau tad, kad tiesā tika iesniegts prasības pieteikums.

Tiesa pauda, ka FKTK lūdz iecelt par bankas likvidatoru zvērinātu advokātu Ilmāru Krūmu.

Komisijas pārstāve šodien savos paskaidrojumos tiesai skaidroja, ka licences anulēšana ir izsvērts, rūpīgi pārbaudīts lēmums. Bankas likvidāciju tiek lūgts sākt pēc iespējas ātrāk, lai varētu sākt noguldītāju prasību apmierināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Tiesa atzīst Trasta komercbanku par likvidējamu

LETA, 14.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien nolēma atzīt AS Trasta komercbanka par likvidējamu.

Par bankas likvidatoru tiesa iecēla zvērinātu advokātu Ilmāru Krūmu. Spriedums ir galīgs, tas nav pārsūdzams.

Kamēr vēl nav izskatīta bankas pārsūdzība par licences anulēšanu, tiesa, likvidējot banku, tai mākslīgi liedz īstenot savas tiesības, pauda Trasta komercbankas pārstāve tiesā Krista Kreicberga-Neija. Bankas pārstāve vēlreiz uzsvēra, ka likvidācija «nogriež» daudzas lietas, kas paredzētas Eiropas Savienības (ES) tiesību aktos.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pārstāve Ieva Berroni skaidroja, ka šajā procesā ir runa par laiku, jautājumu atliekot. Pat, ja tiktu gaidīts prejudiciāls nolēmums vai likvidācijas lietas izskatīšana tiktu atlikta citu iemeslu dēļ, bankas licence jau ir anulēta, līdz ar to šis process nebūtu apturams.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labklājības ministrija (LM) plāno virkni pasākumu, lai mazinātu administratīvo slogu komersantiem darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanas procesā. Tie paredz gan attīstīt un pilnveidot elektronisko pakalpojumu pieejamību komersantiem, gan vienkāršot prasības darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Gatavojas pārdot Rietumu bankas meitasuzņēmumu RB Securities

Elīna Pankovska, 06.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvākajā laikā Šveices bankai Dukascopy plānots pārdot Rietumu bankas meitasuzņēmumu brokeru kompāniju RB Securities, raksta Telegraf.

Faktu, ka šāds darījums tiek gatavots laikrakstam apstiprinājis arī Rietumu bankas pārstāvis Sergejs Grodņikovs, tomēr sīkākus komentārus gan atteicies sniegt. «Darījums vēl nav pabeigts, tāpēc komentāri no mūsu puses būtu pāragri,» piebilda S.Grodņikovs. Arī Dukascopy komentārus par darījumu nesniedz.

RB Securities pārdošanai Rietumu banka sākusi gatavot jau 2009.gada beigās. 2010.gadā veikta kompānijas darbības reorganizācija, liecinot informācija RB Securities gada pārskatā. Savukārt šā gada 3.februārī Rietumu banka un Dukascopy Bank parakstījušas nodomu protokolu. Darījumu plānots pabeigt līdz šā gada 31.maijam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nosaka kārtību, kādā izsniedz veterinārmedicīniskās prakses sertifikātu

Māris Ķirsons [email protected], 04.09.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdibas sēdē akceptēja noteikumus «Kārtība, kādā izsniedz un anulē veterinārmedicīniskās prakses sertifikātu». Veterinārmedicīnas likums paredz, ka nodarboties ar veterinārmedicīnisko praksi Latvijā ir atļauts fiziskajām personām, kuras Ministru kabineta noteiktajā kārtībā ir ieguvušas veterinārmedicīniskās prakses sertifikātu. Minētajā likumā paredzēts, ka tiesības nodarboties ar veterinārmedicīnisko praksi apliecina sertifikāts, kuru Ministru kabineta noteiktajā kārtībā izsniedz un anulē Latvijas Veterinārārstu biedrība. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Latvijas Veterinārārstu biedrība izsniedz un anulē veterinārmedicīniskās prakses sertifikātu; kā arī prakses sertifikāta pretendenta tiesiskās aizsardzības mehānismus - tiesības tikt informētam, tiesības pārsūdzēt Latvijas Veterinārārstu biedrības lēmumus tiesā u.tml.; paredz iespējas izsniegt sertifikātu ES dalībvalstu pilsoņiem. Kā paredz Veterinārmedicīnas likums, Latvijas mazāk attīstītajos reģionos veterinārmedicīniskos pakalpojumus arī turpmāk drīkstēs sniegt personas, kas ir ieguvušas vidējo speciālo izglītību līdz 1992.gadam (veterinārfeldšeri), norādīts Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta informācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

CSDD novērsusi vairāku autoskolu nekvalitatīvu darbu

Lelde Petrāne, 19.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rūpējoties par atbilstošu topošo autovadītāju sagatavošanu un apmācības procesa nodrošināšanu, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) īstenojusi vairākus pasākumus, lai novērstu un nepieļautu vairāku autoskolu nekvalitatīvu darbu.

Būtiskākie konstatētie pārkāpumi autoskolu darbībā saistīti ar apmācības procesa organizēšanu, kas ir pretrunā MK noteikumos noteiktajai kārtībai, tajā skaitā – saistībā ar līgumtiesiskajām attiecībām starp skolām un kursantiem, ar apmācības nodarbību norisi pretēji iepriekš pašu autoskolu noteiktajiem apmācības procesa norises plāniem.

Tā rezultātā CSDD komisija laika posmā no aprīļa līdz jūnijam pieņēmusi vairākus lēmumus par mācību karšu atņemšanu un / vai brīdinājuma izteikšanu autoskolām. Savukārt, lai nodrošinātu apmācības procesu atbilstoši topošo autovadītāju interesēm un lai CSDD varētu kontrolēt apmācības procesu atbilstoši MK noteikumiem, tagad autoskolām līdz mācību uzsākšanai ir pienākums apmācības grupu reģistrācijas iesniegumus nosūtīt CSDD elektroniski.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Anša Gulbja veiksmīgā biznesa pamatā nebūt nebija vieglu peļņu nesošā sensacionālā literatūra, bet gan vērtīgi izdevumi.

— Strādājot A. Golta grāmatnīcā reiz ievēroju, ka pie šefa kabinetā ieiet kāds svešs, elegants kungs. Veikalam cauri ejot viņa cigāra dūmi piesmaržoja visu telpu. Šī kunga ārējā stāja un manieres mani, kā nepiedzīvojušu jaunekli, sevišķi interesēja. Kautko līdzīgu biju novērojis tikai pie zobārsta Fr. Mierkalna, kas bija sarakstījis un pats arī izdevis lugu Līdzsvarā. Fr. Mierkalnu vairākas reizes biju redzējis arī uz ielas, kad viņš ar savu draudzeni, Dailes teātra aktrisi Tiju Bangu pastaigājās Vērmanes dārza apkārtnē.

Vienmēr viņš bija tērpies labā uzvalkā, un visas kustības bija nosvērtas. Piem., satiekot uz ielas pazīstamu pretimnācēju, viņš jau laikus pārlika spieķi no labās rokas uz kreisās rokas elkoņa, ar kreiso izņēma papirosu no mutes un ar labo cēli pacēla platmali sveicienam. Pēc tam, tādā pat kārtībā, nesteigdamies visu novietoja atpakaļ. Tas tika izdarīts ar tik apsvērtu smalku kustību, ka prieks bija noskatīties. Kautkas līdzīgs ārējā uzvedībā un manierēs bija vērojams arī pie svešā kunga, kas apmeklēja mūsu grāmatnīcu un ieradās pie šefa. Drīz vien dabūju zināt, ka tas esot lielās Otto Kirchnera firmas pārstāvis Ansis Gulbis no Pēterburgas un piedāvājot firmas ražojumus, galvenā kārtā rakstāmpiederumus un greznuma priekšmetus biroju un dzīvokļu vajadzībām, — lūk, kāds Ansis Gulbis ap 20. gadsimta pašu sākumu šķitis pārdevējam Raitam Ritumam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rietumu Group peļņa janvārī pārsniedz 663 tūkst. Ls

Inguna Šķepaste [email protected], 18.02.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rietumu Group peļņa, kurā kopā ar Rietumu Banku ietilpst finanšu kompāniju RB Securities grupa, pārsniedza 663 tūkst. Ls, kas ir labākais janvāra rezultāts Grupas vēsturē. Salīdzinot ar 2002. gada janvāri, Grupas peļņa pieaugusi par 5.4 %. Šī gada pirmais mēnesis bijis veiksmīgs arī finanšu kompāniju RB Securities grupai, kurā ietilpst A/S RB Securities, RB Securities Ltd. un BVP (Baltijos Vertybineae Popieriai). Janvārī šī virziena peļņa pārsniedza 150 tūkts. Ls, kas gandrīz četras reizes pārsniedz 2002. gada janvāra rezultātus. Rietumu Bankas peļņa janvārī sasniedza 516 tūkst. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaules biržas

Dalās ekspertu domas par Ķīnas akciju cenu virzienu šogad

Žanete Hāka, 05.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas akcijas varētu piedzīvot kritumu jau otro gadu pēc kārtas, centrālajai bankai palielinot procentu likmes, lai ierobežotu inflāciju, paredz Guotai Junan Securities Co stratēģis Žans Kuns, kurš precīzi paredzēja pērnā gada kritumu.

«Atkal šajā tirgū nebūs kāpuma,» uzskata eksperts. «Inflācija ir lielākais risks un valdība turpinās piekopt stingrāku politiku.»

Investīciju banka Guotai Junan ir vienīgā starp Ķīnas lielākajiem brokerpakalpojumu sniedzējiem, kuri Ķīnā šogad paredz kritumu.

Pērn Shanghai Composite indekss samazinājās par 14% līdz 2808,08 punktiem, ierindojot to starp desmit pasaules lielāko tirgu sliktākajiem rādītājiem, liecina Bloomberg apkopotie dati.

CICC pasaules akciju stratēģis Hao Hons paredz, ka indekss šogad atgūsies, jo ekonomika pieaugs par vairāk nekā 8% un inflācija bremzēsies. Pagājušā gada janvārī eksperts paredzēja, ka akciju cenas pirmajā pusgadā kritīsies, jo valdība ierobežoja spekulācijas ar nekustamajiem īpašumiem. Shanghai Composite indekss pirmajā pusgadā samazinājās pirms tam, kad laika posmā no jūlija līdz oktobra beigām piedzīvoja kāpumu par 25%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rietumu Group neauditētā peļņa ir 3.9 milj. Ls

Inguna Šķepaste [email protected], 15.07.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rietumu Group neauditētā peļņa 2003. gada pirmajā pusgadā sasniedza 3.9 milj. latus. Salīdzinājumā ar analoģisku laika posmu pagājušajā gadā peļņas apjoms ir pieaudzis gandrīz divas reizes. Kā liecina finanšu rezultāti, tad šī gada pirmais pusgads Rietumu Group bijis ļoti veiksmīgs. Kopš 2003. gada sākuma Rietumu Group aktīvu kopējais apjoms ir pieaudzis par 14 % (63.4 milj. Ls) un par 32 % (125 milj.Ls) — attiecībā pret 2002. gada pirmo pusgadu, pārsniedzot 518 milj.Ls. Grupas kapitāls uz rezerves sasniedza 26.9 milj. Ls, kas par 34 % pārsniedz rezultātus, kas bija sasniegti 2002. gada jūnija beigās. Rietumu Group ietilpstošajās finanšu kompāniju grupai RB Securities, ko veido kompānijas RB Securities, RB Securities Ltd. un BVP (Baltijos Vertybiniai Popieriai) aktīvu kopējais apjoms sasniedza 92 milj. Ls, uzrādot pieaugumu par 36 % salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo pusgadu, un par 17 % — kopš gada sākuma. RB Securities peļņa salīdzinājumā ar 2002. gada pirmā pusgada rezultātiem pieaugusi par vairāk nekā pusi un pārsniedza 1 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Norne Securities vērtēs Ignitis Group akciju segumu

Db.lv, 08.04.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā enerģētikas kompānija “Ignitis Group” sākusi sadarbību ar Norvēģijā reģistrētu investīciju banku “Norne Securities”, kas nodarbojas ar pašu kapitāla izpēti, kā arī akciju brokeru un akciju un fondu tirdzniecības pakalpojumiem.

Sadarbība paredz “Ignitis Group” darbības un akciju seguma izvērtējumu. “Norne Securities” jau sagatavojusi sākotnējo uzņēmuma novērtējuma ziņojumu.

“Ignitis Group” darbības izvērtējuma ietvaros tiks apskatīti uzņēmuma grupas darbības rādītāji, veikta potenciāla analīze, kā arī sniegtas prognozes un darbības vērtējums. Papildus sākotnējam ziņojumam “Norne Securities” sniegs arī ceturkšņa novērtējuma atskaites, kas būs pieejamas “Ignitis Group” mājaslapā.

“Kopš sākotnējā publiskā akciju piedāvājuma 2020. gadā mūsu akcionāru skaits ir pieaudzis vairāk nekā trīs reizes. Tas lielā mērā ir skaidrojams ar būtisku privāto investoru piesaisti akciju iegādei. Patlaban investoru skaits jau pārsniedz 20 000 akcionāru. Ņemot vērā, ka “Ignitis Group” ir kļuvusi par lielāko akciju emitentu Baltijas valstīs un bauda arvien lielāku privāto investoru uzticību, esam nolēmuši palīdzēt investoriem, piedāvājot augstas kvalitātes objektīvu vērtējumu par “Ignitis Group” aktuālajiem darbības rādītājiem un to nākotnes perspektīvām. Mēs sagaidām, ka sadarbības ietvaros ar “Norne Securities” tiks veicināta arī Skandināvijas valstu institucionālo investoru interese par “Ignitis Group” akcijām,” norāda “Ignitis Group” finanšu direktors Jonass Rimavičiuss (Jonas Rimavičius).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RB Securities aktīvi sasniedz 121 milj.Ls

Ieva Mārtiņa [email protected], 19.04.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rietumu Grupā ietilpstošās investīciju-brokeru kompāniju grupas "RB Securities" aktīvu apjoms marta beigās sasniedza 121 milj. Ls, Db informēja Rietumu bankā. Investīciju kompānijas peļņa pirmajos trīs mēnešos bija 517 tūkst. Ls, bet RB Securities kapitāla un rezervju apjoms – 7.7 milj. Ls. Rietumu Group,kurā ietilpst Rietumu banka un RB Securities, kopējie aktīvi marta beigās bija 811 milj. Ls, kas ir par 33 % jeb 200 milj.Ls vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada. Rietumu Group peļņa 2005. gada trīs mēnešos bija 5,1 milj. Ls. Kapitāla un rezervju apjoms – 46 milj. Ls. Rietumu bankā tāpat informēja, ka šogad RB Securities piedāvā saviem klientiem jaunu pakalpojumu, kas ļauj gūt papildus peļņu, investējot brīvus latu līdzekļus vērtspapīros, kas nominēti eiro. Pateicoties lata piesaistei eiro, šādām operācijām nav valūtu riska, un tajā pašā laikā tās ļauj veikt operācijas plašajā un augsti likvidajā eiro instrumentu tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Anulē licenci LHV Securities

Inguna Šķepaste [email protected], 25.07.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome izskatījusi akciju sabiedrības LHV Securities iesniegumu un konstatējusi, ka a/s LHV Securities ir iesniegusi rakstveida pieteikumu par licences starpniekdarbības veikšanai (starpniecības darījumiem) anulēšanu un ir nokārtojusi saistības pret klientiem, nolēma anulēt LHV Securities izsniegto licenci starpniekdarbības veikšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Autopārvadātājus uzskaitīs vienotā reģistrā

Lelde Petrāne, 06.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2012. gadā visā Eiropas Savienībā tiks izveidots vienots autopārvadātāju reģistrs, kas atvieglos administratīvo slogu pārvadātājiem.

Latvijā šo reģistru uzturēs VSIA Autotransporta direkcija (ATD) un tā varēs elektroniski piekļūt citu dalībvalstu kompetento iestāžu attiecīgajai informācijai, kā arī piedāvāt tām datus par Latvijas pārvadātājiem, liecina medijiem sniegtā informācija.

Reģistrā būs apkopota informācija par Latvijas autopārvadātājiem un pārvadājumu vadītājiem. Jaunais reģistrs nodrošinās to, ka pārvadātājs, kuram par pieļautiem pārkāpumiem ir anulēta licence kādā no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, nevarēs to saņemt citā, tādējādi turpinot negodīgu uzņēmējdarbību.

Reģistra izveide paredzēta saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu projektu Kārtība, kādā izsniedz, anulē vai uz laiku aptur speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes komercpārvadājumu veikšanai ar autotransportu un izsniedz autopārvadājumu vadītāja profesionālās kompetences sertifikātus, kas ceturtdien, 6. oktobrī tika izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē. Šis noteikumu projekts aizstās divus esošos MK noteikumus (2005. gada 8. februāra noteikumi Nr.120 un 2006. gada 4. aprīļa noteikumi Nr.250), tādējādi atvieglojot informācijas meklēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aptur FKTK lēmumu par licences anulēšanu VEF bankai

Elīna Pankovska, 22.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Administratīvā apgabaltiesa nolēmusi apmierināt AS VEF banka lūgumu un apturēt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes lēmumu par licences anulēšanu, DB informēja tiesas pārstāve Mareta Pribila.

Jāatgādina, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome maija beigās nolēma anulēt VEF bankai licenci kredītiestādes darbībai.

«Licences anulēšanas iemesls nav saistīts ar bankas maksātnespēju. Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz to, ka VEF bankas akcionāri ilgstoši nav saņēmuši komisijas atļauju būtiskas līdzdalības iegūšanai, un banka nav nodrošinājusi Kredītiestāžu likuma prasību ievērošanu, akcionāriem neesot lemttiesīgiem un tādējādi nespējot veikt darbības, lai nodrošinātu piesardzīgu bankas darbību,» iepriekš skaidroja komisijas biroja vadītāja Anna Dravniece.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Mazākuma akcionārs: Latvijas Banka dara visu, lai valsts zaudētu naudu Parex bankā

LETA, 03.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Banka patlaban dara visu, lai valsts zaudētu ieguldīto naudu AS Parex banka glābšanā, biznesa portālam Nozare.lv sacīja viens no bankas mazākuma akcionāriem Filips Rajevskis.

Viņš norādīja, ka Latvijas Banka jau no laika gala nav atbalstījusi sliktās bankas izveidi, nodalot labos aktīvus jaunā bankā, tāpēc tagad, neatbrīvojot Parex banku no obligāto rezervju prasību izpildes, tā vēlas pierādīt, ka tai bijusi taisnība un šāda restrukturizācijas forma nestrādā.

Arī pats Rajevskis ir pārliecināts, ka bankas restrukturizācijai izvēlēts nepareizais ceļš un sliktie aktīvi bija jāpārvērš fondā, taču patlaban viņš uzskata, ka bankas licences anulēšana, lai to atbrīvotu no obligāto rezervju prasību izpildes, radītu vēl lielākus zaudējumus gan valstij, gan arī mazākuma akcionāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

ASV Finanšu noziegumu izmeklēšanas iestāde izslēdz VEF Banku no finanšu sankciju saraksta

BNS, 26.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Finanšu noziegumu izmeklēšanas iestāde (FinCEN) nolēmusi izslēgt no finanšu sankciju saraksta Latvijas VEF banku, kur tā tika iekļauta 2005.gada aprīlī uz aizdomu pamata par iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, pavēstīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) biroja vadītāja Anna Dravniece.

Komentāri

Pievienot komentāru