Jaunākais izdevums

Nekustamo īpašumu projektu attīstītājs SIA MIG Holdings Liepājā uz Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas Konsistorijas zemesgabala Stendera un Baznīcas ielas krustpunktā paredzējis uzbūvēt vēsturiskās mācītājmājas ēkas kopiju ar kopējo platību 3200 m2, kur plānots iznomāt telpas gan baznīcas vajadzībām, gan birojiem.

Investīcijas plānotas 2 milj. latu apmērā.

Būvniecības projekta attīstītājs ir SIA MIG Holdings, kas no Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas Konsistorijas nomā zemesgabalu, uz kura paredzēta jaunceltne.

Zeme nomai SIA MIG Holdings piešķirta ar nosacījumu ēkā izbūvēt telpas Liepājas Sv. Trīsvienības draudzei un Liepājas bīskapa kancelejai un dzīvoklim, kas Baznīcai tiks nodotas ilgtermiņa nomā. Pārējā jaunbūvē tiks izvietotas sabiedriskās telpas - galvenokārt biroji.

Šobrīd tiek strādāts pie ēkas projektēšanas - jau ticis saskaņots skiču projekts. Arhitekta A. Padēļa - Līna projektā izstrādāta esošā zemesgabala apbūves rekonstrukcija, paredzot atjaunot, t.i., uzcelt no jauna 18. gs. vidus vēsturisko trīsstāvu dzīvojamo ēku, ko papildina jauna, vēsturisko apbūves raksturu turpinoša četru stāvu mūra piebūve.

Ēkas kopējā platība sasniegs aptuveni 3200 m2. Nodošana ekspluatācijā plnota 2008. gada nogalē.

Pēc nodošanas ekspluatācijā ar ēkas iznomāšanu un apsaimniekošanu nodarbosies SIA MIG Holdings meitas uzņēmums SIA Nekustamie īpašumi Māja. SIA MIG Holdings ir holdingkompānija, kas pilda nekustamo īpašumu portfeļa un 16 saistīto uzņēmumu kapitāla daļu turētāja funkcijas, koordinē jaunu projektu attīstību, kā arī pārrauga savas kapitāla daļas saistītajos uzņēmumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pavasarī Ieriķos un Riebiņos sāks ierīkot gājēju un velosipēdistu celiņus

Dienas Bizness, 08.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) ir noslēgusi divus līgumus par gājēju un velosipēdistu celiņu ierīkošanu Ieriķos un Riebiņos, informē LVC.

Ieriķos gājēju un velosipēdistu celiņu ierīkos autoceļa A2 Rīga–Sigulda–Igaunijas robeža (Veclaicene) posmā 71,21.-72,01. km un par šiem būvdarbiem noslēgts līgums ar SIA 8CBR. Celiņu projektēja SIA L4, un tas būs ar apgaismojumu visā tā garumā. Būvdarbu līgumcena ir 224 000 eiro (ar PVN).

Savukārt ar SIA Ceļi un tilti noslēgts līgums par būvdarbiem gājēju un velosipēdistu celiņa ierīkošanai Riebiņos valsts reģionālā autoceļa P58 Viļāni–Preiļi–Špoģi posmā 28,39.-29,42. km un krustojuma rekonstrukcijai ar valsts vietējo autoceļu V557 Puša–Krāce–Silajāņi–Riebiņi.

Šo projektu izstrādāja SIA Pk 19+93. Gājēju celiņš un arī krustojuma zona būs veidota bruģī un asfaltā, arī tur apgaismojums būs visā celiņa garumā. Būvdarbu līgumcena ir 292 tūkstoši eiro (ar PVN).

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Sāk platformu modernizāciju Asaros

Dienas Bizness, 14.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas dzelzceļš (LDz) 17.augustā sāks būvdarbus Asaru stacijā, turpinot vērienīgo Jūrmalas līnijas dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācijas projektu, informē LDz pārstāvis Edgars Vilcāns.

Lai nodrošinātu pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu no vilciena būvdarbu laikā, Asaru stacijā no 11.augusta ir mainīta vilciena apstāšanās vieta un pasažieru iekāpšana-izkāpšana. LDz aicina uzturēties tikai vietās, kur tas ir atļauts un sekot norādēm.

Lai paspētu pabeigt projektus laikā un mazāk traucētu vilcienu kustībai, darbi notiks sešas dienas nedēļā no plkst. 8 līdz 20. LDz aicina iedzīvotājus un pasažierus izturēties ar izpratni pret iespējamām ar būvniecības darbiem saistītām neērtībām.

Tuvākajā laikā darbi tiks uzsākti arī pārējās Jūrmalas stacijās - Majoros, Slokā, Dubultos, Lielupē, Pumpuros, Vaivaros, kā arī Zolitūdē, Imantā, Jelgavā un Cukurfabrikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Majoru stacijā modernizēs dzelzceļa platformas

Žanete Hāka, 31.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas dzelzceļš (LDz) septembrī uzsāks būvdarbus Majoru stacijā, turpinot dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācijas projektu Jūrmalas līnijā, informē LDz.

Lai nodrošinātu pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu no vilciena būvdarbu laikā, Majoru stacijā pasažieru iekāpšana-izkāpšana abos virzienos notiks no salu platformas.

Virzienā uz Rīgu tiks izbūvēta stiklašķiedras kompozītmateriāla platforma, kas ir vieglāka nekā dzelzsbetona konstrukcijas un piemērotāka krastmalas gruntij. Vienlaicīgi būvdarbi notiks arī Majoru stacijas ēkā. Stacijas ēku pārbūves darbus uzsāks arī Asaros, Lielupē un Babītē. Ēkām, kurām ir kultūrvēsturiskā pieminekļa statuss, darbi ir saskaņoti ar Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju un Jūrmalas būvvaldē.

LDz aicina iedzīvotājus un pasažierus izturēties ar izpratni pret iespējamām ar būvniecības darbiem saistītām neērtībām un uzturēties tikai vietās, kur tas ir atļauts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Preses nama ēkā atvērs pirmo InterContinental Hotels Group viesnīcu Latvijā

Lelde Petrāne, 18.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IHG (InterContinental Hotels Group) atvērs pirmo viesnīcu Latvijā.

Tiek plānots, ka Rīgā, bijušajā Preses nama ēkā 2022. gada septembrī tiks atvērta IHGgrupas zīmola Holiday Inn viesnīca. Holiday Inn ir lielākais viesnīcu zīmols pasaulē. Projekts tiek īstenots kopā ar Lords LB Asset Management.

Jaunajā Holiday Inn Riga būs 280 numuri. Viesnīcā Holiday Inn Riga darbosies viens restorāns, un tā tiks veidota pēc Holiday Inn atvērtā tipa koncepcijas. Tās dizains, kas apvieno reģistrācijas vietu, plašu foajē, restorānu, bāru, atpūtas zonu un biznesa centru, sniedz viesiem iespējas ieturēt maltīti, atpūsties, strādāt un izklaidēties vienā integrētā telpā.

Viesnīcā paredzēts ierīkot arī konferenču/banketu zāli, kas varēs uzņemt līdz 400 personām, sešas sanāksmju telpas, autostāvvietu, fitnesa centru. .

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Arhitekts par Preses nama attīstības idejām: Tas ir totāls nonsenss

Monta Glumane, 10.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas arhitekta kolēģijas sēdē, kurā tika izskatīts detālplānojums Preses nama teritorijai, Balasta dambī 2, bija dzirdama viedokļu daudzveidība.

Preses namu plānots pārbūvēt par viesnīcu, konferenču centru un daudzfunkcionālu centru, kurā ietilps tirdzniecības, ēdināšanas un atpūtas zonas. Pirmo starptautiskās ķēdes «Holiday Inn» viesnīcu Latvijā plānots atvērt 2022.gada septembrī. Pirmo plānojuma posmu paredzēts īstenot līdz 2021.gada beigām, bet tuvāko desmit gadu laikā teritorijā plānots uzbūvēt vēl vairākas augstceltnes.

Kā norāda Rīgas pilsētas arhitekta biroja direktors un pilsētas arhitekts Gvido Princis, šis ir pilsētai nozīmīgs projekts. «Par to domāts jau desmit vai pat padsmit gadus. Projekts ir nonācis tik tālu, ka ir reāls pasūtītājs un investors.»

Projekta pasūtītājs ir SIA «PN Project», detālplānojuma autors - SIA «Grupa 93», bet konceptuālās skices autors - SIA «ARHIS arhitekti» ar arhitektu Andri Kronbergu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvākajā laikā atverot rekonstruēto Gastronomijas paviljonu, tirdzniecībai un apmeklētājiem tiks slēgts Piena paviljons, informē Rīgas Centrāltirgus Mārketinga un komunikācijas daļā.

Atjaunotajā Gastronomijas paviljonā tiks piedāvāts plašs bakalejas produktu klāsts. Jaunums būs arī tur ierīkotā ēdināšanas pilsētiņa (food-court) ar vairāk nekā 30 dažādām virtuvēm.

Taču, kā norāda tirgus pārstāvji, atverot vienas paviljona durvis, tiks aizvērtas kādas citas, tāpēc, turpinot atjaunošanas darbus, AS Rīgas Centrāltirgus plāno izbeigt visus esošos nomas līgumus Piena paviljonā ar šā gada 30.novembri.

Pēc līgumu izbeigšanas visi nomāt gribētāji aicināti pieteikties uz brīvajām tirdzniecības vietām kādā no citiem paviljoniem.

LASI VĒL:

Āgenskalna tirgū ierīkos arī lasītavu un konferenču zāli

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paredzēts, ka pilna izmēra futbola laukums, kuru nepieciešamības gadījumā varēs sadalīt pat sešos mazākos treniņa laukumos, atradīsies uz multifunkcionālās ēkas jumta - to paredz Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta Kaspara Gorkša parakstītais sadarbības memorands ar AS PN Project padomes priekšsēdētāju Aivaru Abromaviču (Aivaras Abromavičius), informē LFF.

Futbola laukumu paredzēts izveidot biznesa kvartāla projekta attīstīšanas ietvaros. «Viens no mūsu mērķiem ir Latvijā attīstīt Grassroots futbolu, dodot iespēju ikvienam bērnam, jaunietim un pieaugušajam neatkarīgi no viņa vecuma, nodarbošanās un sportiskā līmeņa spēlēt futbolu. Bez piemērotas infrastruktūras tas diemžēl nav iespējams. Tādēļ mums ir prieks būt daļai no šāda projekta un no savas puses darīsim visu, lai tas izdotos un futbols Latvijā kļūtu vēl populārāks. Manuprāt, šis ir piemērs, kā uzņēmēji ar sociāli atbildīgu pieeju palīdz visai sabiedrībai kļūt labākai,» komentē LFF prezidents K.Gorkšs.

«Attīstot savus projektus, mums vienmēr bijis svarīgi tajos iekļaut arī papildu ieguvumus gan sabiedrībai, gan apkārtējai videi. Futbola laukuma izveide, manuprāt, piešķirs papildu sabiedrisko nozīmīgumu un pievienoto vērtību visam Preses nama biznesa kvartālam. Ņemot vērā šādu infrastruktūras objektu sarežģītību gan būvniecības, gan uzturēšanas procesā, esam piesaistījuši augstākā līmeņa arhitektus un arī vienojušies par ilgtermiņa sadarbību ar Latvijas Futbola federāciju,» stāsta AS PN Project padomes priekšsēdētājs A.Abromavičs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Tuvākajos gados plānots veikt remontu vairākos Vidzemes šosejas posmos

Dienas Bizness, 20.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvākajos gados plānots veikt remontdarbus vairākos Vidzemes šosejas (autoceļš Rīga–Sigulda–Igaunijas robeža (Veclaicene) (A2)) posmos, informē VAS Latvijas Valsts ceļi.

Šogad uz šī autoceļa seguma pastiprināšanas darbi notiek abās brauktuvēs no pagrieziena uz Langstiņiem līdz nobrauktuvēm no pārvada pār dzelzceļu Garkalnē (15,4.-25,5. km), un šie darbi tiek veikti ar Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

Tāpat ir noslēgts līgums par seguma atjaunošanas darbiem no pagrieziena uz Tallinu līdz iepriekš minētajam remontdarbu posmam (14,90.-15,40. km), savukārt darbiem posmā Siguldā (52,10.-53,60. km) ir izsludināts iepirkums. Abi minētie posmi tiks remontēti par valsts pamatbudžeta līdzekļiem.

Plānots, ka šogad tiks uzsākti seguma atjaunošanas darbi no krustojuma ar reģionālo autoceļu P32 Augšlīgatnē līdz krustojumam ar vietējo ceļu V315 Ieriķos (63,31.-71,17. km) un no Ieriķiem līdz pagriezienam uz Cēsīm (71,17.-77,86. km).

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

LDz uzsāk Jūrmalas staciju un peronu modernizāciju

Dienas Bizness, 19.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas dzelzceļš (LDz) sācis būvdarbu sagatavošanas darbus Dzintaru un Babītes stacijās, tādējādi uzsākot vērienīgu Jūrmalas staciju un pasažieru infrastruktūras modernizācijas projektu, informē uzņēmumā.

Šobrīd projekta ietvaros tiek uzsākti sagatavošanās darbi, lai varētu izbūvēt pagaidu platformas un pēc tam uzsāktu pastāvīgo platformu rekonstrukciju, jo būvdarbu laikā pasažieru pārvadājumi pa dzelzceļu netiks pārtraukti.

Stacijās, kurās notiks modernizācijas darbi, iekāpšana vilcienos notiks no pagaidu platformām, kas atradīsies stacijas teritorijā, nedaudz atstatus no līdzšinējām iekāpšanas vietām (pasažieriem aicinājums sekot norādēm uz vietas stacijās). No pagaidu platformām iekāpšana tiks nodrošināta arī personām ar īpašām vajadzībām.

Tuvāko mēnešu laikā pakāpeniski darbi tiks uzsākti arī pārējās Jūrmalas stacijās - Asaros, Bulduros, Dubultos, Lielupē, Majoros, Mellužos, Pumpuros, Slokā, Vaivaros, kā arī Zolitūdē un Imantā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Latvijas dzelzceļš uzsāk būvdarbus Babītes un Dzintaru stacijās

Dienas Bizness, 05.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas dzelzceļš (LDz) 5.jūnijā sācis būvdarbus Dzintaru un Babītes stacijās, tādējādi uzsākot vērienīgu Jūrmalas līnijas dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācijas projektu, informē uzņēmumā.

Darbi sāksies ar celtniecības tehnikas novietošanu būvlaukumā, demontāžas un zemes darbiem, kam sekos jaunu būvkonstrukciju un komunikāciju būvniecība. Lai paspētu pabeigt projektus laikā un mazāk traucētu vilcienu kustībai, darbi notiks gan brīvdienās, gan nakts stundās. Tāpēc LDz aicina iedzīvotājus un pasažierus būt saprotošiem un izturēties ar izpratni pret iespējamām ar būvniecības darbiem saistītām neērtībām.

Būvlaukums tiks norobežots ar žogu, lai neradītu nesankcionētu pasažieru iemaldīšanos būvlaukumā un nodrošinātu pasažieru un vilcienu kustības drošību. LDz aicina uzturēties tikai vietās, kur tas ir atļauts. Lai nodrošinātu pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu no vilciena, Dzintaru un Babītes stacijās ir izbūvētas pagaidu platformas. Tās atrodas stacijas teritorijā, nedaudz atstatus no līdzšinējām iekāpšanas vietām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Rīgas dome turpina labiekārtot Lucavsalas centrālās daļas teritoriju, tādējādi par apmēram 14 hektāriem paplašinot jau izveidoto atpūtas zonu salas ziemeļu daļā. Kopējā Lucavsalas aktīvās atpūtas zona sasniegs gandrīz 30 hektārus, informē Rīgas dome.

Lucavsalas centrālajā daļā pašlaik notiek teritorijas rekultivācija: tiek izvesti sadzīves atkritumi un no padomju laikiem palikušie dzelzsbetona paneļi, planēta zemes virskārta un izzāģēti koku zari, sakopta Mazās Daugavas krasta nogāze. Šogad tur ierīkos jaunus gājēju celiņus, paplašinās pludmales zonu, izveidos jaunu gājēju promenādi gar Daugavas krastu, uzstādīs atpūtas soliņu un velostatīvus. Tiks uzstādīta arī video novērošanas iekārta, kā arī ierīkos glābšanas staciju – pašvaldības policijas posteni. Šajā Lucavsalas daļā apmeklētāju ērtībām vēl izveidos labiekārtotas piknika vietas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Bulduru dzelzceļa stacijā nākamnedēļ sāks būvdarbus

Žanete Hāka, 09.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas dzelzceļš (LDz) 13.jūlijā sāks būvdarbus Bulduru pieturas punktā, turpinot vērienīgo Jūrmalas līnijas dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācijas projektu, informē LDz.

Lai nodrošinātu pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu no vilciena būvdarbu laikā, piektdien, 10.jūlijā Bulduru pieturā tiks mainīta vilciena apstāšanās vieta un pasažieru iekāpšana-izkāpšana. LDz aicina uzturēties tikai vietās, kur tas ir atļauts un sekot norādēm.

Lai paspētu pabeigt projektus laikā un mazāk traucētu vilcienu kustībai, darbi notiks gan brīvdienās, gan nakts stundās.

Tuvākajā laikā darbi tiks uzsākti arī pārējās Jūrmalas stacijās – Asaros, Dubultos, Lielupē, Majoros, Mellužos, Pumpuros, Slokā, Vaivaros, kā arī Zolitūdē un Imantā.

Modernizācijas darbu laikā maksimāli tiks saglabāts esošais vilcienu kustības grafiks, un tikai atsevišķos gadījumos iespējamas nelielas izmaiņas vilcienu kustībā, par ko pasažieri iepriekš tiks informēti - informācija par izmaiņām būs pieejama gan stacijās un vilcienos, gan ASPasažieru vilciens mājas lapā, kā arī pa dzelzceļa uzziņu tālruni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kokapstrādes uzņēmumā Ekju ar Covid-19 saslimuši 14 darbinieki

LETA, 27.10.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kokapstrādes uzņēmumā "Ekju" konstatēti 14 saslimšanas gadījumi ar Covod-19, apstiprināja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Māris Danieks.

Uzņēmums patlaban turpina darbu.

Dārza mēbeļu ražošanā investēs 2,7 miljonus eiro 

Ziemeļeiropā lielākais koka dārza mēbeļu un aksesuāru ražotājs SIA "Ekju" bankas "Citadele"...

Danieks norādīja, ka sākotnēji pozitīvas analīzes konstatētas pieciem darbiniekiem, pēc kā uzņēmums uz trim dienām - pagājušajā pirmdienā, otrdienā un trešdienā - pārtrauca darbību abās tā ražotnēs. Pēcāk saslimšana konstatēta vēl deviņiem uzņēmuma darbiniekiem.

Kompānijas valdes priekšsēdētājs atklāja, ka 13 saslimšanas konstatētas darbiniekiem Cecīļu ielas ražotnē Ieriķos, savukārt viens no saslimušajiem bijis uzņēmuma administrācijas darbinieks, kurš pamatā strādā otrā ražotnē - Dārdu ielā Ieriķos.

Danieks atzīmēja, ka astoņām personām noteikts vīrusa kontaktpersonu statuss, un viņi darbā atrasties nevar. Pēc fiksētajiem gadījumiem veikta pilna sadzīves un koplietošanas telpu dezinfekcija apmēram 2000 kvadrātmetru platībā, un brīžos, kad strādniekiem jākontaktējas vienam ar otru, darbinieki valkā sejas maskas vai vairogus. Tāpat darbiniekiem noteikta prasība lieki nepārvietoties starp cehiem.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", "Ekju" apgrozījums pagājušajā gadā bija 10,403 miljoni eiro savukārt kompānijas peļņa - 322 423 eiro. Uzņēmumā pērn bija reģistrēti vidēji 175 darbinieki.

Kompānija "Ekju" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,518 miljoni eiro. Uzņēmums pieder trim privātpersonām un SIA "BaltCap Venture Capital" (40%), kā arī Jurim Skoliņam (42,6%), Jānim Splītem (12,90%) un Agrim Valdmanim (4,5%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Mellužu stacijā modernizēs platformas

Žanete Hāka, 31.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas dzelzceļš (LDz) uzsācis būvdarbus Mellužu pieturas punktā, turpinot vērienīgo Jūrmalas līnijas dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācijas projektu, informē LDz.

Lai nodrošinātu pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu no vilciena būvdarbu laikā, Mellužu pieturā mainīta vilciena apstāšanās vieta un pasažieru iekāpšana-izkāpšana. LDz aicina uzturēties tikai vietās, kur tas ir atļauts un sekot norādēm.

Lai paspētu pabeigt projektus laikā un mazāk traucētu vilcienu kustībai, darbi notiks gan brīvdienās, gan nakts stundās.

Tuvākajā laikā darbi tiks uzsākti arī pārējās Jūrmalas stacijās – Asaros, Dubultos, Lielupē, Majoros, Pumpuros, Slokā, Vaivaros, kā arī Zolitūdē un Imantā, Jelgavā un Cukurfabrikā

Modernizācijas darbu laikā maksimāli tiks saglabāts esošais vilcienu kustības grafiks, un tikai atsevišķos gadījumos iespējamas nelielas izmaiņas vilcienu kustībā, par ko pasažieri iepriekš tiks informēti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lattelecom iesaistīsies Ēbeļmuižas parka labiekārtošanā

Zane Atlāce - Bistere, 07.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Lattelecom piedalīsies Ēbeļmuižas parka labiekārtošanā, šāda vienošanās panākta uzņēmuma vadītāja Jura Gulbja un Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova sarunā, informē Rīgas dome.

Saruna noritēja pēc ūdensvada avārijas Ziepniekkalnā, kuru izraisīja uzņēmums, kas veica Lattelecom pasūtījuma darbus, tādējādi vairākas dienas apgrūtinot ūdensapgādi lielā daļā apkaimes.

«Lattelecom ir sens un labs pilsētas partneris, mēs jau sen sadarbojamies pilsētas labiekārtošanā. Tāpēc pēc avārijas vienojāmies nākamgad kopīgiem spēkiem labiekārtot Ēbeļmuižas parku,» pastāstīja N.Ušakovs. Lattelecom iesaistīties jauna bērnu rotaļu laukuma uzstādīšanā, ierīkos parkā Wi-Fi, kā arī sadarbībā ar uzņēmumu Rīgas ūdens izveidos dzeramā ūdens strūklaku. Savukārt pilsēta ierīkos apgaismojumu, kā arī paveiks visus pārējos parka labiekārtošanas darbus, norāda pilsētas mērs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Sāk platformu modernizāciju Jelgavas stacijā

Lelde Petrāne, 04.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas dzelzceļš (LDz) uzsācis būvdarbus Jelgavas stacijā, turpinot dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācijas projektu arī Jelgavas līnijā, informēja uzņēmumā.

Lai nodrošinātu pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu no vilciena būvdarbu laikā, Jelgavas stacijā mainīta vilciena apstāšanās vieta un pasažieru iekāpšana-izkāpšana.

Lai paspētu pabeigt projektu laikā un mazāk traucētu vilcienu kustībai, darbi notiks gan brīvdienās, gan nakts stundās.

Vērienīgā pasažieru infrastruktūras modernizācijas projekta ietvaros būvdarbi jau ir uzsākti piecos pieturas punktos Jūrmalas līnijā un Olaines stacijā. Tuvākajā laikā darbi tiks uzsākti arī pārējās stacijās un pieturas punktos - Asaros, Dubultos, Lielupē, Majoros, Pumpuros, Slokā, Vaivaros, kā arī Zolitūdē un Imantā un Cukurfabrikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Sāk iekārtot Lielā dzintara koncertzāles būvlaukumu

Gunta Kursiša, 13.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas Būvvalde izdevusi būvatļauju koncertzāles Lielais dzintars celtniecībai, un būvlaukuma teritorija ir ierobežota ar speciālu žogu, informē Liepājas pilsētas dome.

Tuvākajās dienās sāksies koncertzāles Lielais dzintars būvlaukuma iekārtošana, ēkas asu nospraušana un esošo inženiertīklu aizsardzība un iznešana no būvbedres zonas. Paredzams, ka būvniece SIA Merks drīzumā ierīkos informācijas būvtāfeli, ugunsdzēsības stendu, uzstādīs apgaismes prožektorus, vadības, strādnieku sadzīves telpas un materiālu noliktavu telpas ierīkos nožogotajās teritorijās, izveidos pagaidu elektroapgādes un pagaidu ūdensapgādi no esošiem tīkliem. Tāpat tiks ierīkoti pagaidu piebraucamie ceļi un laukumi, materiālu novietņu laukumi, esošo komunikāciju aizsardzības darbi un noslēgti līgumi par būvgružu un sadzīves atkritumu izvešanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piesaistot bankas Citadele finansējumu viena miljona eiro apmērā, Ādažos uzsākta otrās kārtas būvniecība daudzdzīvokļu namu projektam “Ūbeļu nami”.

Projektu attīsta IKAM Invest.

Kompleksa nodošana ekspluatācijā paredzēta pa daļām – pirmā 2022. gada janvārī un otra ēka novembrī.

Ādažu daudzdzīvokļu nama pirmās kārtas celtniecībā tika uzbūvēta četru stāvu ēka ar 48 dzīvokļiem katrā, pazemes un virszemes autostāvvietas, kā arī pieguļošā infrastruktūra. Projekta otrajā kārtā paredzēts uzcelt otru tādu pašu ēku ar 2 – 3 istabu dzīvokļiem, kuru platība būs no 40 līdz 60 m2.

Projekta kopējās izmaksas ir 4 miljoni eiro, no kurām miljons eiro ir bankas Citadele līdzfinansējums.

“Dzīvokļu iekšējos plānojumos liels pieprasījums bija pēc izbūvējamām nišām, kur integrēt un nodalīt savus mājas ofisus – šādus lūgumus saņēmām no vairākiem klientiem,” stāsta būvniecības uzņēmuma Negocio un IKAM Invest valdes locekle Inga Konovalova.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Advokāti apvienojas Baltijas līmenī

Elīna Pankovska, 19.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienojušies trīs vadošie Baltijas advokātu biroji, proti, Kļaviņš & Slaidiņš LAWIN, Lepik & Luhaäär LAWIN (Igaunija) un Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai LAWIN (Lietuva), izveidojot vienotu advokātu biroju LAWIN, ziņo Dienas Bizness.

Apvienošanās nākusi dabiskā ceļā pēc vairāku gadu attīstības un sadarbības, DB pastāstīja zvērināts advokāts Filips Kļaviņš. Pagrieziens biroju attiecībās bijis 2004. gadā, kad izveidota sava ekskluzīva alianse, kas tika nosaukta par LAWIN. F. Kļaviņš skaidro, ka to, protams, varēja izdarīt agrāk vai vēlāk, bet tas sakritis ar laiku, kad Latvija iestājās Eiropas Savienībā, tāpēc tas bijis perfekts laiks. Par labu sadarbībai nācis arī fakts, ka tolaik klienti un ieguldītāji vairs nerunāja par katru no Baltijas valstīm atsevišķi, bet gan par visām kopā kā vienotu tirgu un reģionu.

«Tā kā mēs darbojamies kopā jau tik daudz gadus, šobrīd mēs varējām apvienot arī vadības darbu un veidot vienotu vadību, kas vada visus trīs ofisus kopā. Mums nav viens kopīgs ofiss, bet gan valde, un tur ir seši partneri pa divi no katras valsts. Es pirmo gadu esmu LAWIN valdes priekšsēdētājs un organizatoriskas lietas notiks no Rīgas, bet ir vienošanās, ka mēs ik pa gadu rotēsim, lai tas notiktu arī no Viļņas un Tallinas,» skaidro F.Kļaviņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa ideju par kafejnīcu, kurā biroja darbinieki varētu nobaudīt veselīgu maltīti Roberts Raubiško lolojis jau sen. «Ilgus gadus strādāju ofisos un tolaik saskāros ar problēmu, ka ne vienmēr bija iespējams ieturēt veselīgas pusdienas, kas dotu enerģiju, nevis nogurdinātu. Pusdienas maksāja vai nu pārlieku dārgi vai arī tās bija piesātinātas ar nevajadzīgām taukvielām,» stāsta Roberts, SIA Smartfood līdzīpašnieks.

Ēdināšanas biznesā bez profesionāla pavāra nevar iztikt, tādēļ viņš aktīvi meklējis partneri, izmantojot paziņu ieteikumus un kontaktus. Un tādu arī atradis – ar desmit gadu darba pieredzi un vēlmi izveidot savu uzņēmumu. Jautāts par risku uzsākt biznesu kopā ar nepazīstamu cilvēku, šefpavārs Artūrs Beķeris atrauc, ka tas ir pat labāk, nekā strādāt kopā ar labāko draugu. Tandēms ir izveidots: Roberts atbild par mārketingu un finansēm, bet Artūrs – lai virtuvē valdītu kārtība un klientiem tiktu pasniegts kvalitatīvs ēdiens.Smartfood koncepts – veselīgā uztura ātras apkalpošanas pusdienu restorāns, turklāt ēdienkartē skaidri norādīts, cik daudz kalorijas satur katrs no ēdieniem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

http://www.db.lv/images/article/2008/10/01/18afb0f7-1dbe-4f36-ae78-42f7748fdec1.jpg

Vīriešiem šajā ēkā būs atļauts strādāt, bet sievietēm iekļūšanai ēkā tiks radītas atsevišķas ieejas, lifti un automašīnu stāvvietas, raksta ArabianBusiness.

20 stāvus augstās ēkas celtniecība sāksies tuvākajā laikā. To plānots pabeigt 2010. gadā. Paralēli Ievas Torņa celtniecībai HydraProperties jau ceļ piecus debesskrāpjus darījumu centrā Business Bay.

Sieviešu tēma nekustamo īpašumu vidē kļūst aizvien populārāka. Vasarā tika izziņots par stāva atvēršanu tikai dāmām Ņujorkas viesnīcā Premier Hotel, kur izvietoti septiņi numuriņi. Stāvā var nokļūt tikai ar liftu, izmantojot speciālu kartiņu – atslēgu. Sieviešu numuriņos papildus standarta ērtībām tiek piedāvāts paklājiņš jogas nodarbībām, vannas sāls un sieviešu žurnāli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Šķēle: " Man ir padomā daži komplicēti projekti, kurus pašlaik pētu."

Aigars Kauliņš 67084416 [email protected], 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Andris Šķēle intervijā laikrakstam Dienas bizness sniedz atbildes ne tikai par vekseli, meitu un dzīvesbiedres iesaistīšanos biznesā, bet arī par valsts ekonomiskās attīstības tendencēm un valdības centieniem ierobežot inflāciju.

Db uz sarunu uzņēmēju, Tautas partijas ierindas biedru, ekspremjeru Andri Šķēli aicināja, pēc medijos atrodamās informācijas, par viņa meitu Anetes Šķēles - Pētersones un Madaras Šķēles, kā arī dzīvesbiedres Kristianas Lībanes - Šķēles iesaistīšanos uzņēmējdarbībā. Db jau rakstījis, ka A. Šķēles meitas un sieva iegādājās viņa ilggadējam biznesa partnerim Edgaram Šķenderim piederošo SIA Privāto aktīvu pārvalde (PAP). Kā toreiz norādīja PAP preses pārstāvis Juris Pētersons, tad PAP ir investīciju uzņēmums un tā investīciju projektiem tiek dibināti atsevišķi uzņēmumi. Db rīcībā esošā informācija liecina, ka PAP pieder 11 SIA ar nosaukumu INPO. Pēc Db rīcībā esošās informācijas daži no PAP dibinātajiem INPO jau aktīvi darbojas investīciju biznesā, tā piemēram lielākais darījums, ko veica INPO7 bija AS Valmieras Piens iegāde, kur par padomes priekšsēdētāju tika iecelts Andris Šķēle. Drīz pēc šī informācijas "politiskajā virtuvē" uzliesmoja kaislības, ka ekspremjers, TP ierindas biedrs A. Šķēle šādā veidā it kā "legalizē" 1999. gadā saņemto vekseli 29 milj. USD apmērā no kompānijas Bolster Management Limited, lai gan jau vairākas valsts iestādes veikušas par to pārbaudes un nav atklātas pretlikumīgas darbības. "Izskatās, ka ar šo darījumu Šķēle gatavojas nulles deklarācijai un, iespējams, ka šis ir viens no veidiem, kā viņš var legalizēt skaidrās naudas uzkrājumus," iepriekš aģentūrai LETA sacīja Jaunā laika deputāte Linda Mūrniece.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Liepājas stadionā Daugava par 314 tūkstošiem eiro pārbūvēs administrācijas un ģērbtuvju ēku

LETA, 01.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas stadionā «Daugava» pārbūvēs administrācijas un sportistu ģērbtuvju ēku, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Lai paaugstinātu ēkas energoefektivitāti, tiks siltinātas fasādes sienas, cokols, jumts, bēniņi un pirmā stāvas grīdas. Paredzēta arī logu un durvju nomaiņa, iekšējo ūdensapgādes, apkures sistēmas un elektroinstalācijas tīklu pārbūve, kā arī jaunas kanalizācijas sistēmas un ventilācijas sistēmas izbūve. Ēkā ierīkos automātiskās ugunsgrēka signalizācijas un zibens aizsardzības sistēmas.

Darbus paredzēts sākt novembra vidū un pabeigt septiņu mēnešu laikā. Tos par 313 563 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, veiks SIA «Liepājas celtnieks».

Projekta kopējās izmaksas ir 409 105 eiro, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums - 176 338 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Polijas naftas koncerna "PKN Orlen" pārvaldītais naftas pārstrādes uzņēmums "Orlen Lietuva" parakstījis līgumu ar Londonā bāzēto enerģētikas pakalpojumu kompāniju "Petrofac Ltd." par naftas dziļās pārstrādes iekārtas modernizāciju Mažeiķu rūpnīcā.

Kopējā investīciju summa sasniegs 641 miljonu eiro, ar Varšavas biržas starpniecību paziņojis "Orlen".

Pēc koncerna veiktajām aplēsēm, šīs investīcijas palielinās "Orlen Lietuva" darbības peļņu pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem (EBITDA) par aptuveni 68 miljoniem eiro gadā.

"Petrofac" norāda, ka saskaņā ar līgumu ierīkos jaunu katalītiskā krekinga iekārtu, paplašinās esošās jaudas, kā arī sniegs inženiertehniskos, būvniecības, iepirkumu un citus pakalpojumus. Kompānija pauž gatavību īstenot šo Lietuvas enerģētikas infrastruktūrai svarīgo projektu atbilstoši augstākajiem pasaules standartiem.

"Petrofac" piedāvājums atzīts par labāko konkursā, to pārbaudījusi arī Lietuvas valdības komisija, kas izvērtē stratēģiski svarīgo uzņēmumu darījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Februārī pabeigs atkritumu poligonu Litenē

, 17.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gulbenes rajona Litenes pagastā atkritumu poligons tiks pabeigts februārī, Db.lv informēja Gulbenes pilsētas domes speciāliste ārējo sakaru jautājumos Santa Kundrate.

Malienas reģionālā poligona pasūtītāju skaits ir piecas pašvaldības (Gulbenes, Alūksnes, Balvu, Cesvaines un Lubānas), kas kopā nodibinājušas SIA Alba 5. Atkritumu poligons top Gulbenes rajona Litenes pagasta Kaudzītēs.

Poligonā jau pabeigta krātuves izbūve, kā arī paredzētajos termiņos turpinās pārējie poligona izbūves darbi, pastāstīja uzņēmuma SIA Alba 5 valdes loceklis Romans Adamovičs. ''Uzbūvētajā krātuvē varēs noglabāt atkritumus vismaz tuvākos 20 gadus, to būs iespējams nepieciešamības gadījumā arī paplašināt. Poligonā uzbūvēts atkritumu šķirošanas angārs, uzstādīta atkritumu šķirošanas līnija un presēšanas iekārta. Noasfaltēts piebraucamais ceļš un laukumi, kā arī paveikti visi plānotie labiekārtošanas darbi - zālāju ierīkošana un citi''. Adamovičs uzsvēra, ka līdzšinējie darbi poligonā notikuši plānotajos termiņos un poligona būvniecība pilnībā jāpabeidz līdz nākamā gada februārim. ''Ir izveidota darba komisija, kas noteikusi vēl veicamos darbus, lai jau decembra beigās mēs varētu rakstīt ziņojumu par šī objekta nodošanu. Tas gan attiecas tikai uz pašu poligonu, nevis uz esošo izgāztuvju rekultivācijas darbiem, kurus paredzēts pabeigt nākošā gada oktobrī.''

Komentāri

Pievienot komentāru