Finanses

"Multibanka" noliedz ASV apvainojus iespējamā naudas atmazgāšanā

Ieva Mārtiņa [email protected], 22.04.2005

Jaunākais izdevums

“Multibanka” pauž neizpratni par ASV Valsts kases paziņojumu, ar kuru banka minēta kā finanšu iestāde, kas rada primāras bažas par naudas atmazgāšanu. "Multibanka” pilnībā noliedz publiski pausto viedokli par bankas iespējamo iesaistīšanu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijā, jo bankas rīcībā nav pieprasījumu no tiesībsargājošām institūcijām, kas norādītu par šādu faktu esamību, Db informēja bankas valdes priekšsēdētāja Svetlana Dzene. "Multibanka" apliecina, ka tā savā darbā stingri ievēro starptautisko organizāciju rekomendācijas, LR likumdošanas normas, FKTK normatīvās prasības un bankas procedūras, kas vērstas uz to lai novērstu iespēju izmantot bankas sniegtos pakalpojumus noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijai, Bankai nav neviena neidentificēta klienta. Identifikācija tiek veikta atbilstoši pastāvošajām likumdošanas prasībām. Tāpat bankai nav kodēto norēķinu kontu pakalpojumu, visi klientu veiktie maksājumi satur pilnu un likumdošanai atbilstošu identificējošo informāciju par maksātāju un maksājuma mērķi. Bankas klientu - nerezidentu apkalpošana atbilst vispārpieņemtajai starptautiskajai praksei, bankas iekšējām procedūrām, kuras izstrādātas, vadoties no spēkā esošās likumdošanas. Bankas rīcībā līdz šim nav nekādu konkrētu faktu vai informācijas par to, ka tās klients varētu būt iesaistīts kādā finanšu krāpšanas sfērā. Komentēt “primārās bažas” attiecībā uz “Multibanka” darbību bez faktiskiem un konkrētiem materiāliem nav iespējams. Patreizējie apgalvojumi pausti pamatojoties uz pieņēmumiem, kuri rada būtiskus draudus ”Multibanka” reputācijai. “Multibanka” turpina savu darbību ikdienas darba režīmā un informēs savus klientus par turpmākiem rīcības pasākumiem savu un klientu interešu aizsardzības nodrošināšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biežāk uzdotie jautājumi

Latvijas Banka / eiro.lv, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad Latvijā ieviesīs eiro?

Oficiālais eiro ieviešanas mērķa datums ir 2014. gada 1. janvāris. Šobrīd Latvijas valsts iestādes veic visus sagatavošanās darbus, kas nepieciešami eiro ieviešanas nodrošināšanai, un tā ieteicams rīkoties arī uzņēmējiem.

Kā naudas maiņu padarīt sev vieglāku un ērtāku?

Visērtākais veids - bezskaidras naudas maiņa. Tādēļ vēl pirms eiro ieviešanas ieteicams latu skaidrās naudas uzkrājumus pārskaitīt bankas kontā. Visa latu kontos noguldītā vai uzkrātā nauda eiro ieviešanas dienā automātiski un bez maksas tiks konvertēta eiro.

Vai saistībā ar latu nomaiņu pret eiro ir sagaidāma cenu celšanās?

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Swedbank prezidente: Mums nav pietiekamas informācijas apsūdzību komentēšanai

LETA--BNS, 21.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Swedbank» rīcībā nav pietiekamas informācijas, lai komentētu Zviedrijas sabiedriskajā televīzijā izskanējušās šai bankai adresētās apsūdzības naudas atmazgāšanā, trešdien paziņojusi bankas prezidente Birgite Bonnesena.

Kā norāda banka, tā pildījusi visas prasības, kas noteiktas, lai novērstu naudas atmazgāšanu.

«Mums nekas nav zināms par šiem 50 klientiem un arī par pieminēto summu - 40 miljardiem Zviedrijas kronu (3,8 miljardiem eiro),» telefonkonferencē izteikusies Bonnesena, piebilstot, ka televīzija nav dalījusies ar banku informācijā, uz kuru balstītas apsūdzības, taču «Swedbank» ir ieinteresēta jebkādā informācijā, kas bankai palīdzētu labāk atpazīt aizdomīgus darījumus.

«Swedbank» prezidente norādījusi, ka naudas atmazgāšana ir lielākā problēma, ar ko saskaras visas bankas visās pasaules valstīs, taču konkrētais «Swedbank» risks šai ziņā ir zemāks, ņemot vērā bankas izraudzīto darbības modeli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

“Multibankai” jauna norēķinu grupa

Ieva Mārtiņa [email protected], 25.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Multibanka klientu ērtībām ir atvērusi jauno norēķinu grupu Rīgā, Lubānas ielā 117a (tirdzniecības centrā SAHARA). Multibanka jaunajā norēķinu grupā klienti var apmaksāt rēķinus, veikt naudas pārvedumus dažu minūšu laikā uz 300 Eiropas, NVS un Āzijas pilsētām, veikt valūtas maiņas operācijas. Šobrīd Multibanka piedāvā visus pakalpojumus, kas ir raksturīgi universālai bankai Latvijas tirgū. Multibanka ir septiņi klientu apkalpošanas centri Latvijā un četras pārstāvniecības ārvalstīs: Maskavā un Jekaterinburgā (Krievija), Minskā (Baltkrievija) un Kijevā (Ukarina).

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Latvijai jākļūst par bezskaidras naudas valsti

Jeļena Buraja, AS Rietumu Banka valdes priekšsēdētāja, 19.10.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) faktiskajās cenās 2022. gadā bija 39.08 miljardi eiro. Tas raksturo Latvijas ekonomikas lielumu. Savukārt Latvijas ēnu ekonomikas lielums, saskaņā ar Stokholmas Ekonomikas augstskolas Rīgā (SSE Riga) Ēnu ekonomikas indeksa pētījumu, pērn bija 26.5% no IKP. Pie tam, ēnu ekonomikas īpatsvars Latvijā turpina augt – 2016. gadā tas bija 20.7%.

Kā viens no biežāk minētiem ēnu ekonomikas cēloņiem Latvijā tiek minēts nedeklarētie skaidras naudas darījumi. Pie ēnu ekonomikas īpatsvara 26.5% apmērā, tas monetārā izteiksmē ir 10.36 miljardi eiro. Šī ir naudas masa, kas paliek ārpus Latvijas nodokļu sistēmas administrācijas uzraudzības. Tā rezultātā nesaņemtie nodokļu ieņēmumi valsts budžetā pie efektīvas nodokļu likmes 20% (IIN, UIN, kapitāla pieauguma nodoklis ir 20%, bet PVN – 21%) ik gadu sastāda vismaz ap diviem miljardiem eiro. Šī summa būtu svarīgs pienesums Latvijas kopbudžetam, lai varētu samazināt budžeta deficītu, Latvijas ārējo parādu un papildus iegūtu līdzekļus aizsardzības, veselības, izglītības un citu nozaru stiprināšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nosacījumi ceļošanai uz ASV

, 23.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārlietu ministrija ir sagatavojusi tuvāku informāciju par ceļošanu uz ASV, kā arī biežāk uzdotos jautājumus saistībā ar Elektroniskās ceļošanas atļaujas sistēmu (Electronic System for Travel Authorization - ESTA).

Ko nozīmē bezvīzu režīms ar ASV?

Tas nozīmē, ka tūrisma vai biznesa nolūkos Latvijas pilsoņi, kas saņēmuši biometrisko pasi un ESTA apstiprinājumu, var doties uz ASV bez vīzas.

Kā var pieteikties ESTAi uz ASV?

ESTA ir interneta tīmekļa sistēma. Lai pieteiktos ESTA atļaujai, ir jāieiet https://esta.MRB.dhs.gov/. Tālāk jāseko instrukcijām, lai atbildētu uz visiem nepieciešamajiem jautājumiem.

Vai ESTA jāsaņem katram ceļotājam individuāli?

Katram Latvijas pilsonim, dodoties uz ASV biznesa vai tūrisma nolūkos ASV bezvīzu programmas ietvaros pirms došanās ceļā būs jāsaņem elektroniska ceļošanas atļauja ESTA sistēmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Viedoklis: Cik droša ir elektroniskās naudas un virtuālās naudas izmantošana?

Aiga Krīgere, Zvērinātu advokātu biroja Borenius juriste, 11.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Salīdzinoši nesen publiskajā telpā izskanēja ziņa, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir izsniegusi pirmo licenci elektroniskās naudas iestādes darbībai (1). Savukārt, pēc šīs ziņas publiskošanas sekoja asa sabiedrības reakcija digitālajos medijos komentāru sadaļā, uzsverot, ka šādām iestādēm uzticēties nedrīkst, jo ieguldītā nauda tiks pazaudēta. Tomēr norādāms, ka šādai reakcijai nav pamata, jo būtiski ir nošķirt elektronisko naudu no virtuālās naudas, kuras lietošanas sekas saistāmas ar dažādiem riskiem. Līdz ar to, izprotot atšķirību starp elektronisko naudu un virtuālo naudu, ir iespēja sevi pasargāt no reālu naudas līdzekļu pazaudēšanas.

Elektroniskās naudas statusu un tās emitentu darbību regulē Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likums (turpmāk – Likums). Līdz ar to elektroniskās naudas emitenti ir pakļauti konkrētam normatīvajam regulējumam, kas nozīmē to, ka gadījumā, ja elektroniskās naudas emitents savā darbībā neievēro Likuma prasības un ir pārkāpis savu klientu tiesības, klientiem ir iespēja vērsties Likumā noteiktajā kārtībā vienā no divām valsts iestādēm savu tiesību un likumisko interešu aizsardzībai, proti, FKTK vai Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC), kā arī Latvijas Komercbanku asociācijas ombudā.

Atbilstoši Likuma prasībām elektroniskajai naudai piemīt trīs pazīmes, ar kuru palīdzību iespējams identificēt un nošķirt elektronisko naudu no citiem norēķinu līdzekļiem:

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kriptoindustrija un naudas atmazgāšanas novēršanas tehnoloģijas

Polina Brotjē, Binance pārstāve Latvijā, 30.06.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no visplašāk sastopamajiem pārpratumiem, runājot par kriptovalūtām, ir maldīgais uzskats, ka tās tiek plaši izmantotas dažādām noziedzīgām darbībām un naudas atmazgāšanai. Cilvēki, kas saprot blokķēdes un kriptovalūtu tehnoloģijas, zina, ka kripto ir neērts un ļoti nepiemērots līdzeklis naudas atmazgāšanai.

Pirmkārt, Zini savu klientu jeb KYC procedūras kripto nozarē ir tik stingras, ka krāpniekiem daudz vienkāršāk varētu būt izmantot viltotus identifikācijas dokumentus bankas konta atvēršanai.

Otrkārt, nav iespējams pārvietot lielus kriptovalūtu apjomus, lai to nepamanītu. Treškārt, kriptovalūtu darījumi ir pilnībā izsekojami. Pat lielākā daļa tā saukto “privātuma monētu” ir daudz pārskatāmākas un vieglāk izsekojamas nekā tradicionālā nauda.

Patieso situāciju vislabāk raksturo reālie fakti un skaitļi. 2021. gadā no visiem kriptovalūtu darījumiem tikai 0,15 % bija iespējams sasaistīt ar kāda veida nelikumīgām darbībām1. Tajā pašā laikā 2 %–5 % skaidras naudas darījumiem jeb līdz pat 2 triljoniem tradicionālās fiat, izteikti ASV dolāros, bija saistāmi ar nelikumīgām darbībām2.Izsekot skaidras naudas darījumus ir praktiski neiespējami. Savukārt blokķēdes tehnoloģija praksē ir sevi pierādījusi kā viens no efektīvākajiem tiesībaizsardzības iestāžu instrumentiem finanšu plūsmas pārvaldībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Nekustamā īpašuma darījumu krēslas zona – noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija

Paulis Iļjenkovs, Finanšu izlūkošanas dienesta Stratēģiskās analīzes nodaļas vadītājs, 04.11.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēdz teikt: mans nams – mana stiprā pils, bet ne vienmēr tas ir neieņemams cietoksnis, un bieži vien pats īpašnieks labprātīgi atver vārtus cilvēkiem ar netīriem nodomiem. 2021. gadā ar tiesas spriedumu par noziedzīgi iegūtiem ir atzīti 32 nekustamie īpašumi.

Seši no tiem atgriezti cietušajiem, 26 – konfiscēti par labu valstij. Tā kā Latvijas likumdošana paredz, ka katrs var brīvi izvēlēties, kādā formātā un veidā sagatavot darījuma dokumentus nekustamo īpašumu darījumiem, faktiski Latvijā ir iespējams iegādāties nekustamo īpašumu, nevienam Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma subjektam nepārbaudot, vai darījumā nenotiek naudas atmazgāšana.

Pašdarbība darījumos ar nekustamo īpašumu rada ne tikai krāpšanas, bet arī naudas atmazgāšanas jeb noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas risku. Naudas atmazgāšana – tā ir negodīgā ceļā iegūtu līdzekļu un mantas pārnešana citās vērtībās, lai tos padarītu šķietami legālus. Nekustamais īpašums jau izsenis ir bijis ļoti ērts naudas atmazgāšanas veids. Lai šādus riskus novērstu, bankām, notāriem, advokātiem un finanšu iestādēm ir pienākums uzraudzīt savu klientu darbības, pārliecināties par darījuma ekonomisko pamatojumu un pārbaudīt tajā iesaistīto līdzekļu izcelsmi. Problēma ir tā, ka Latvijā nav obligāti jāvēršas pie kādas no šīm institūcijām, lai īstenotu darījumu – pietiek ar pašrocīgi sastādītu un parakstītu līgumu. Tāpēc var gadīties, ka ne banka, ne advokāts, ne notārs nav iesaistīts darījumā un maksājums notiek, piemēram, starp divām Krievijas bankām, jo viens draugs pārdod otram savu vasarnīcu. Tādā gadījumā Latvijas finanšu iestādēm pat nav iespējas pārbaudīt līdzekļu izcelsmi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu krīzes laikā daudzas nacionālās ekonomikas saņēmušas valdību un ārvalstu aizdevēju finansiālo atbalstu, kas rezultējies lielākos izdevumos, aizņēmumos un vairumā gadījumu - augošā valsts parādā.

Daļēji pateicoties finanšu krīzei, dažas valstis un ekonomikas šobrīd ir ievērojami sliktākās pozīcijās, runājot par parādu, nekā citas, norāda CNBC, kas savā interneta vietnē publicējusi pasaulē lielāko valstu - parādnieču topu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

ASV atmasko shēmas par tehnoloģiju pārdošanu Krievijai; vienā apsūdzēti Latvijas pilsoņi

LETA--AFP, 20.10.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV varas iestādes ir atmaskojušas divas shēmas par augsto tehnoloģiju pārdošanu Krievijai, un vienā no tām apsūdzēti Latvijas pilsoņi, trešdien paziņoja ASV Tieslietu ministrija.

Vienā no šīm shēmām ASV trešdien tika izvirzītas apsūdzības pieciem Krievijas pilsoņiem, kas piegādājuši ASV elektronikas komponentus Krievijas ieroču ražotājiem, un daži no šiem komponentiem ir tikuši atrasti kaujas laukā Ukrainā.

Otrajā shēmā trīs Latvijas pilsoņi un viens Ukrainas pilsonis tika apsūdzēti par mēģinājumu nosūtīt Krievijai ASV ražotu augstas precizitātes profilslīpmašīnu, kas var tikt izmantota ieroču ražošanā vai kodolieroču programmā.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvji aģentūrai LETA skaidroja, ka mēģinājums nogādāt Krievijā sankcionēto preci - augstas precizitātes profilslīpmašīnu - atklāts VID Muitas pārvaldei un VID Nodokļu un muitas policijai sadarbojoties ar Nodokļu un muitas prokuratūru, kā arī ar atbildīgajām ASV iestādēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Viedoklis: Vai par naudu var nopirkt visu? Naudas aprite pēckrīzes periodā

Latvijas Bankas ekonomists Ivars Tillers, 05.12.2016

Eirozonas valstu naudas rādītājs M3 un Eirosistēmas centrālo banku monetārās politikas vajadzībām turēto vērtspapīru portfelis, miljardi eiro

Avots: Latvijas Banka

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir pagājuši 8 gadi, kopš globālās finanšu krīzes, kas satricināja pasaules ekonomiku. Neraugoties uz monetārās politikas pūliņiem, pasaules attīstīto valstu tautsaimniecībās nav atgriezies līdz krīzei novērotais optimisms un izaugsme.

Gluži otrādi, Japānas centrālās bankas pūles ir koncentrētas, lai nepieļautu tautsaimniecības nonākšanu deflācijas spirālē, eirozonas centrālās bankas cenšas pārtraukt ieilgušo pārlieku zemas inflācijas posmu, bet ASV atgriešanās pie normāla procentu likmju līmeņa norit lēnāk, nekā sākotnēji tika gaidīts.

Pasaules attīstītajās valstīs tautsaimniecības reakcija uz monetāras politikas stimuliem ir kļuvusi neelastīgāka, un centrālo banku izmantoto instrumentu arsenāls, šķiet, ir tikpat kā izsmelts.

Veicot apjomīgo aktīvu pirkšanas programmu, Eirosistēmas jeb eiro zonas centrālās bankas ir veicinājušas kopējā ārpus banku sistēmas apritē esošā plašās naudas apjoma kāpumu, tomēr eirozonas tautsaimniecības izaugsme turpina stagnēt, lai gan izdevies novērst deflācijas draudus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tēmā - Jurašs, Dana Reizniece-Ozola un Martinsons

Sandris Točs, speciāli DB, 18.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Bija konkrēts brīdis, kad Juraša kungs pieteicās uz vizīti pie «donnas Danas». Viņš atnāca ar diezgan biezu mapīti. Tas bija tad, kad Finanšu policijā sākās reorganizācija.»

To intervijā DB saka bijusī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes direktora vietniece un Izmeklēšanas daļas priekšniece Ļubova Švecova.

Advokāts Aldis Gobzems intervijā Dienas Biznesam runāja par «vilkačiem», kas tiesībsargājošajās iestādēs piesedz būtībā organizēto noziedzību. Viņš minēja tādu «zelta trijstūri», ko nozarē visi zinot, - Jurašs, Čerņeckis un Bunkus. Juris Jurašs ir bijušais augsta ranga KNAB darbinieks, Kaspars Čerņeckis un Kaspars Bunkus - augstas VID amatpersonas. Jūs ilgus gadus strādājāt VID Finanšu policijā, varat par to kaut ko teikt. Vai jūs lasījāt šo interviju?

Lasīju šo interviju ar interesi un apbrīnu par to, ka cilvēks tik drosmīgi stāsta objektīvi pastāvošas lietas. Varu teikt, ka 99,9% no Gobzema intervijā teiktā ir patiesība. Tikai tas drīzāk nav trijstūris, bet četrstūris vai patiesībā vēl sarežģītāka figūra. Varbūt tā drīzāk ir piramīda, kuras augšgalā ir viena figūra, bet pamatus stiprina vēl dažas. Un notiek aktīvs menedžments šīs trijstūra piramīdas ietvaros starp tajā ietilpstošajiem darboņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Strauji sarūk VEF Bankas un Multibankas noguldījumi

Ieva Mārtiņa [email protected], 26.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad līdz aprīļa beigām strauji sarukuši noguldījumi aizdomās par dalību naudas atmazgāšanā turētajām bankām - VEF Banka un Multibanka. Latvijas Komercbanku asociācijas dati liecina, ka Multibankā noguldījumu apjoms kopš gada sākuma sarucis par 33 %, sasniedzot 86.47 miljonus latu. Tostarp aprīlī noguldījumi krituši par 40.1 %. Saukārt VEF Bankā noguldījumu apjoms, salīdzinot ar gada sākumu, samazinājies par 38.6 % un sasniedzis 17.9 miljonus latu. Tostarp aprīlī noguldījumi sarukuši par 49.3 %/ Kopumā banku sektors aprīļa beigās noguldījumis bija piesaistījis 5.3 miljardus latu, kas ir par 3.9 % vairāk nekā gada sākumā. Visvairāk noguldījumos bija piesaistījusi Parex banka - 1.044 miljardus latu, kas ir par 0.1 % vairāk nekā gada sākumā. Otra lielākā pēc noguldījumu apjoma ar 854.9 miljoniem latu aprīļa beigās bija Hansabanka, kurai ar 707.86 miljoniem latu seko SEB Unibanka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Hipotekāro kredītu likmes Latvijas komercbankās

Laura Hofmane, 27.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka LVL USD EUR Atmaksas termiņš: 3 gadi Aizkraukles banka* 4.57 – 6.37 5.06 – 6.86 3.65 – 5.45 Hansabanka** 4.50 – 6.20 5.40 –7.10 3.90 – 5.60 Hipotēku banka 6.00 5.50 5.00 LATEKO banka* 5.00 – 7.50 5.70 – 7.00 5.00 – 7.00 Latvijas Krājbanka 6.45 – 7.65 7.97 – 9.17 6.44 –7.64 SEB Unibanka 5.10 5.55 4.00 Multibanka 5.00 – 8.00 4.00 – 7.00 4.50 – 7.00 Nordea banka 5.81 – 7.56 4.77 – 6.52 4.57 – 6.32 NORD/LB Latvija 5.40 – 7.20 5.78 – 7.65 4.24 – 6.18 Parex banka min. 5.00 min. 6.00 min. 4.50 Rietumu banka 6.60 6.25 5.40 Trasta komercbanka 6.90 6.00 5.40 Atmaksas termiņš: 10 gadi Hansabanka** 4.60 – 6.30 5.60 – 7.30 4.20 – 5.90 Hipotēku banka 6.00 5.50 5.00 SEB Unibanka 5.15 5.65 4.15 Multibanka – 3.00 6.00 – 8.00 Nordea banka – 6.20 – 7.95 5.76 – 7.51 NORD/LB Latvija 5.40 – 7.20 5.78 – 7.65 4.24 – 6.18 Parex banka – min. 7.00 min. 5.75 Trasta komercbanka – – 5.40 Mainīgās kredītprocentu likmes, % gadā Aizkraukles banka 6R+(1.40 – 3.20) 6LU+(1.40 – 3.20) 6LE+(1.40 – 3.20) BTB 6R+(3.00–3.50) 6LU +(3.50–4.00) 6LE+(3.50–4.00) Hansabanka** 3R+(1.30–3.00) 6LU+(1.30–3.00) 6Ebor+(1.30–3.00) Hipotēku banka 3R; 6R+(1.49) 3 LU; 6LU+(1.49) 3 LE; 6LE +(1.49) LATEKO banka 6R+(1.93–4.00) 6LU+(2.31–3.61) 6LE+(2.81–4.81) Latvijas Krājbanka 3R+(1.50–3.00) 3LU+(1.70–3.20) 3LE+(1.50–3.00) SEB Unibanka 3R+(1.50–3.00) 3LU+((1.50–3.00) 3LE+((1.50–3.00) Sampo banka 3R+(1.30 – 2.75) 3LU+(1.30 – 2.75) 3LE+(1.30 – 2.75) Multibanka 6R+(1.07 – 4.00) 6LU+(1.06 – 4.00) 6Ebor+(2.30 – 5.00) Nordea banka 3R+(1.35–2.80) 3LU+(1.35–2.80) 3Ebor+(1.35+2.80) Parex banka min. 1.5 % min. 1.5 % min. 1.5 % NORD/LB Latvija 3R+(1.30–2.70) 3LU+(1.30–2.70) 3Ebor+(1.30–2.70) Rietumu banka 3R+(2.25) 3LU+(2.25) 3LE+(2.25) AmCredit – 12LU +(2.00) 6Ebor+(2.00) Trasta komercbanka 3R+(3.25) 3LU+(3.25) 3Ebor+(3.25)

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Hipotekārie kredīti Latvijas komercbankās

Laura Hofmane, 31.01.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka LVL USD EUR Atmaksas termiņš: 3 gadi Aizkraukles banka* 6.18 – 7.98 4.90 – 6.70 4.16 – 5.96 Hansabanka** 5.70 – 7.70 4.70 –6.70 4.60 – 6.60 Hipotēku banka 7.00 5.50 5.50 LATEKO banka* 7.00 – 8.40 6.50 – 7.50 6.00 – 7.50 Latvijas Krājbanka 6.85 – 8.05 7.35 – 8.55 6.72 –7.92 Latvijas Unibanka* 7.40 – 9.40 4.50 – 6.80 5.30 – 7.60 Multibanka 6.00 – 8.00 3.00 6.00 – 8.00 Nordea banka 5.81 – 7.56 4.77 – 6.52 4.57 – 6.32 Parekss banka 6.50 – 8.50 4.50 – 6.50 4.60 – 6.60 NORD/LB Latvija 7.70 – 8.10 6.91 – 7.61 6.02 – 6.63 Rietumu banka 6.60 4.80 4.50 Baltijas–Amerikas Hipotēku sabiedrība*** – – 6.50 Atmaksas termiņš: 10 gadi Hansabanka** 6.10 – 8.10 5.40 – 7.40 5.10 – 7.10 Hipotēku banka 7.00 5.50 5.50 Māras banka 8.50 – 10.00 7.50 – 9.50 7.25–9.25 Multibanka – 3.00 6.00 – 8.00 Nordea banka – 6.20 – 7.95 5.76 – 7.51 Parekss banka – 6.00 – 8.00 6.00 – 8.00 Rietumu banka – 4.80 4.50 Mainīgās kredītprocentu likmes, % gadā Aizkraukles banka 6R+(1.90 – 3.70) 6LU+(1.90 – 3.70) 6LE+(1.90 – 3.70) BTB 6R+(3.00–3.50) 6LU +(3.50–4.00) 6LE+(3.50–4.00) Hansabanka** 3R+(1.50–3.50) 6LU+(1.50–3.50) 6Ebor+(1.50–3.50) Hipotēku banka 6R+2.50 6LU+(2.80) 6LE +(2.80) LATEKO banka 6R+(2.74–4.14) 6LU+(4.58–5.58) 6LE+(3.84–5.34) Latvijas Krājbanka 3R+(2.38–3.58) 3LU+(2.88–4.08) 3LE+(2.88–4.08) Latvijas Unibanka 6.75 – 8.75 4.28 – 6.58 5.29 – 7.59 Māras banka 6.75 – 8.25 5.25–6.75 5.50–7.00 Multibanka 5.50 – 7.50 3.00 5.50–7.50

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Hipotekāro kredītu likmes Latvijas komercbankās

Laura Hofmane, 13.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka LVL USD EUR Atmaksas termiņš: 3 gadi Aizkraukles banka* 4.57 – 6.37 5.06 – 6.86 3.65 – 5.45 Hansabanka** 5.70 – 7.70 4.70 –6.70 4.60 – 6.60 Hipotēku banka 7.00 5.50 5.50 LATEKO banka* 5.00 – 7.50 5.70 – 7.00 5.00 – 7.00 Latvijas Krājbanka 6.36 – 7.55 7.85 – 9.05 6.75 –7.95 SEB Unibanka 5.60 5.48 4.15 Multibanka 5.00 – 8.00 4.00 – 7.00 4.50 – 7.00 Nordea banka 5.81 – 7.56 4.77 – 6.52 4.57 – 6.32 NORD/LB Latvija 5.40 – 7.20 5.78 – 7.65 4.24 – 6.18 Parex banka min. 5.00 min. 6.00 min. 4.50 Rietumu banka 6.60 6.25 5.40 Trasta komercbanka 6.90 6.00 5.40 AmCredit** – – 5.50 Atmaksas termiņš: 10 gadi Hansabanka** 6.10 – 8.10 5.40 – 7.40 5.10 – 7.10 Hipotēku banka 6.00 5.50 5.00 SEB Unibanka 5.65 5.68 4.40 Multibanka – 3.00 6.00 – 8.00 Nordea banka – 6.20 – 7.95 5.76 – 7.51 NORD/LB Latvija 5.40 – 7.20 5.78 – 7.65 4.24 – 6.18 Parex banka – min. 7.00 min. 5.75 Trasta komercbanka – – 5.40 Mainīgās kredītprocentu likmes, % gadā Aizkraukles banka 6R+(1.40 – 3.20) 6LU+(1.40 – 3.20) 6LE+(1.40 – 3.20) BTB 6R+(3.00–3.50) 6LU +(3.50–4.00) 6LE+(3.50–4.00) Hansabanka** 3R+(1.50–3.50) 6LU+(1.50–3.50) 6Ebor+(1.50–3.50) Hipotēku banka 3R; 6R+(1.49) 3 LU; 6LU+(1.49) 3 LE; 6LE +(1.49) LATEKO banka 6R+(1.93–4.00) 6LU+(2.31–3.61) 6LE+(2.81–4.81) Latvijas Krājbanka 3R+(2.38–3.58) 3LU+(2.88–4.08) 3LE+(2.88–4.08) SEB Unibanka 3R+(1.50) 3LU+(1.50) 3LE+(1.50) Māras banka 3R+(1.50 – 3.50) 3LU+(1.50–3.50) 3LE+(1.50–3.50) Multibanka 6R+(1.07 – 4.00) 6LU+(1.06 – 4.00) 6Ebor+(2.30 – 5.00) Nordea banka 3R+(1.35–2.80) 3LU+(1.35–2.80) 3Ebor+(1.35+2.80) Parex banka min. 1.5 % min. 1.5 % min. 1.5 % NORD/LB Latvija 3R+(1.30–2.70) 3LU+(1.30–2.70) 3Ebor+(1.30–2.70) Rietumu banka 3R+(2.25) 3LU+(2.25) 3LE+(2.25) AmCredit 6R + (2.00) 12LU +(2.00) 6Ebor+(2.00) Trasta komercbanka

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Hipotekāro kredītu procentu likmes Latvijas komercbankās

Laura Hofmane, 22.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka LVL USD EUR Atmaksas termiņš: 3 gadi Aizkraukles banka* 5.84 – 7.58 4.93 – 7.06 4.08 – 6.00 Hansabanka** 5.70 – 7.70 4.70 –6.70 4.60 – 6.60 Hipotēku banka 7.00 5.50 5.50 LATEKO banka* 7.00 – 8.40 6.50 – 7.50 6.00 – 7.50 Latvijas Krājbanka 6.36 – 7.55 7.85 – 9.05 6.75 –7.95 Latvijas Unibanka 5.60 5.48 4.15 Multibanka 5.00 – 8.00 4.00 – 7.00 4.50 – 7.00 Nordea banka 5.81 – 7.56 4.77 – 6.52 4.57 – 6.32 NORD/LB Latvija 7.70 – 8.10 6.91 – 7.61 6.02 – 6.63 Parekss banka 6.50 – 8.50 4.50 – 6.50 4.60 – 6.60 Rietumu banka 6.60 6.25 5.40 Trasta komercbanka 6.90 6.00 5.40 AmCredit** – – 5.50 Atmaksas termiņš: 10 gadi Hansabanka** 6.10 – 8.10 5.40 – 7.40 5.10 – 7.10 Hipotēku banka 7.00 5.50 5.50 Latvijas Unibanka 5.65 5.68 4.40 Multibanka – 3.00 6.00 – 8.00 Nordea banka – 6.20 – 7.95 5.76 – 7.51 Parekss banka – 6.00 – 8.00 6.00 – 8.00 Mainīgās kredītprocentu likmes, % gadā Aizkraukles banka 6R+(1.90 – 3.70) 6LU+(1.90 – 3.70)) 6LE+(1.90 – 3.70) BTB 6R+(3.00–3.50) 6LU +(3.50–4.00) 6LE+(3.50–4.00) Hansabanka** 3R+(1.50–3.50) 6LU+(1.50–3.50) 6Ebor+(1.50–3.50) Hipotēku banka 6R+(2.50) 6LU+(2.80) 6LE +(2.80) LATEKO banka 6R+(2.74–4.14) 6LU+(4.58–5.58) 6LE+(3.84–5.34) Latvijas Krājbanka 3R+(2.38–3.58) 3LU+(2.88–4.08) 3LE+(2.88–4.08) Latvijas Unibanka 3R+(1.50) 3LU+(1.50) 3LE+(1.50) Māras banka 3R+(1.50 – 3.50) 3LU+(1.50–3.50) 3LE+(1.50–3.50) Multibanka 6R+(1.07 – 4.00) 6LU+(1.06 – 4.00) 6Ebor+(2.30 – 5.00) Nordea banka 3R+(1.35–2.80) 3LU+(1.35–2.80) 3Ebor+(1.35+2.80) Parekss banka 6R+(1.50–4.00) 6LU+(1.50 – 4.00) 6LE+(1.50 – 4.00) NORD/LB Latvija 3R+(1.50–3.50) 3LU+(1.50–3.50) 3Ebor+(1.50–3.50) Rietumu banka 3R+(2.25) 3LU+(2.25) 3LE+(2.25) AmCredit 6R + (2.00) 12LU +(2.00) 6Ebor+(2.00) Trasta komercbanka 3R+(3.25) 3LU+(3.25) 3Ebor+(3.25) * kredīta termiņš 2 gadi, ** vidējā likme, *** kredīta termiņ

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Hipotekāro kredītu procentu likmes Latvijas komercbankās

Laura Hofmane, 11.04.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka LVL USD EUR Atmaksas termiņš: 3 gadi Aizkraukles banka* 4.88 – 6.68 5.08 – 6.88 3.71 – 5.51 Hansabanka** 5.70 – 7.70 4.70 –6.70 4.60 – 6.60 Hipotēku banka 7.00 5.50 5.50 LATEKO banka* 5.00 – 7.50 5.70 – 7.00 5.00 – 7.00 Latvijas Krājbanka 6.36 – 7.55 7.85 – 9.05 6.75 –7.95 Latvijas Unibanka 5.60 5.48 4.15 Multibanka 5.00 – 8.00 4.00 – 7.00 4.50 – 7.00 Nordea banka 5.81 – 7.56 4.77 – 6.52 4.57 – 6.32 NORD/LB Latvija 7.70 – 8.10 6.91 – 7.61 6.02 – 6.63 Parekss banka 6.50 – 8.50 4.50 – 6.50 4.60 – 6.60 Rietumu banka 6.60 6.25 5.40 Trasta komercbanka 6.90 6.00 5.40 AmCredit** – – 5.50 Atmaksas termiņš: 10 gadi Hansabanka** 6.10 – 8.10 5.40 – 7.40 5.10 – 7.10 Hipotēku banka 6.00 5.50 5.00 Latvijas Unibanka 5.65 5.68 4.40 Multibanka – 3.00 6.00 – 8.00 Nordea banka – 6.20 – 7.95 5.76 – 7.51 Parekss banka – 6.00 – 8.00 6.00 – 8.00 Trasta komercbanka – – 5.40 Mainīgās kredītprocentu likmes, % gadā Aizkraukles banka 6R+(1.40 – 3.20) 6LU+(1.40 – 3.20) 6LE+(1.40 – 3.20) BTB 6R+(3.00–3.50) 6LU +(3.50–4.00) 6LE+(3.50–4.00) Hansabanka** 3R+(1.50–3.50) 6LU+(1.50–3.50) 6Ebor+(1.50–3.50) Hipotēku banka 6R+(1.50) 6LU+(1.70) 6LE +(1.50) LATEKO banka 6R+(1.93–4.00) 6LU+(2.31–3.61) 6LE+(2.81–4.81) Latvijas Krājbanka 3R+(2.38–3.58) 3LU+(2.88–4.08) 3LE+(2.88–4.08) Latvijas Unibanka 3R+(1.50) 3LU+(1.50) 3LE+(1.50) Sampo Banka 3R+(1.50 – 3.50) 3LU+(1.50–3.50) 3LE+(1.50–3.50) Multibanka 6R+(1.07 – 4.00) 6LU+(1.06 – 4.00) 6Ebor+(2.30 – 5.00) Nordea banka 3R+(1.35–2.80) 3LU+(1.35–2.80) 3Ebor+(1.35+2.80) Parekss banka 6R+(1.50–4.00) 6LU+(1.50 – 4.00) 6LE+(1.50 – 4.00) NORD/LB Latvija 3R+(1.50–3.50) 3LU+(1.50–3.50) 3Ebor+(1.50–3.50) Rietumu banka 3R+(2.25) 3LU+(2.25) 3LE+(2.25) AmCredit 6R + (2.00) 12LU +(2.00) 6Ebor+(2.00) Trasta komercbanka 3R+(3.25) 3LU+(3.25) 3Ebor+(3.25)

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Hipotekārie kredīti Latvijas komercbankās

Laura Hofmane, 18.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka LVL USD EUR Atmaksas termiņš: 3 gadi Aizkraukles banka* 5.90 – 7.70 5.12 – 6.92 4.20 – 6.00 Hansabanka** 5.70 – 7.70 4.70 –6.70 4.60 – 6.60 Hipotēku banka 7.00 5.50 5.50 LATEKO banka* 7.00 – 8.40 6.50 – 7.50 6.00 – 7.50 Latvijas Krājbanka 6.85 – 8.05 7.35 – 8.55 6.72 –7.92 Latvijas Unibanka 5.90 – 7.60 5.53 – 7.23 4.37 – 6.07 Multibanka 5.00 – 8.00 4.00 – 7.00 4.50 – 7.00 Nordea banka 5.81 – 7.56 4.77 – 6.52 4.57 – 6.32 Parekss banka 6.50 – 8.50 4.50 – 6.50 4.60 – 6.60 NORD/LB Latvija 7.70 – 8.10 6.91 – 7.61 6.02 – 6.63 Rietumu banka 6.60 4.80 4.50 Baltijas–Amerikas Hipotēku sabiedrība** – – 6.50 Atmaksas termiņš: 10 gadi Hansabanka** 6.10 – 8.10 5.40 – 7.40 5.10 – 7.10 Hipotēku banka 7.00 5.50 5.50 Latvijas Unibanka 5.95 – 7.65 5.70 – 7.40 4.57 – 6.27 Multibanka – 3.00 6.00 – 8.00 Nordea banka – 6.20 – 7.95 5.76 – 7.51 Parekss banka – 6.00 – 8.00 6.00 – 8.00 Rietumu banka – 4.80 4.50 Mainīgās kredītprocentu likmes, % gadā Aizkraukles banka 6R+(1.90 – 3.70) 6LU+(1.90 – 3.70) 6LE+(1.90 – 3.70) BTB 6R+(3.00–3.50) 6LU +(3.50–4.00) 6LE+(3.50–4.00) Hansabanka** 3R+(1.50–3.50) 6LU+(1.50–3.50) 6Ebor+(1.50–3.50) Hipotēku banka 6R+(2.50) 6LU+(2.80) 6LE +(2.80) LATEKO banka 6R+(2.74–4.14) 6LU+(4.58–5.58) 6LE+(3.84–5.34) Latvijas Krājbanka 3R+(2.38–3.58) 3LU+(2.88–4.08) 3LE+(2.88–4.08) Latvijas Unibanka 3R+(1.80 – 3.50) 3LU+(1.80 – 3.50) 3LE+(1.80 – 3.50) Māras banka 3R+(1.50 – 3.50) 3LU+(1.50–3.50) 3LE+(1.50–3.50) Multibanka 6R+(1.07 – 4.00) 6LU+(1.06 – 4.00) 6Ebor+(2.30 – 5.00) Nordea banka 3R+(1.35–2.80) 3LU+(1.35–2.80) 3Ebor+(1.35+2.80) Parekss banka 6R+(1.50–4.00) 6LU+(1.50 – 4.00) 6LE+(1.50 – 4.00) NORD/LB Latvija 3R+(1.50–3.50) 3LU+(1.50–3.50) 3Ebor+(1.50–3.50) Rietumu banka 3R+(2.25) 3LU+(2.25) 3LE+(2.25) Baltijas–Amerikas Hipotēku sabiedrība 6R + (3.00) 12LU +(3.00) 6Ebor+(3.00)

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Hipotekāro kredītu likmes Latvijas komercbankās

Laura Hofmane, 02.06.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka LVL USD EUR Atmaksas termiņš: 3 gadi Aizkraukles banka* 4.57 – 6.37 5.06 – 6.86 3.65 – 5.45 Hansabanka** 4.50 – 6.20 5.40 –7.10 3.90 – 5.60 Hipotēku banka 6.00 5.50 5.00 LATEKO banka* 5.00 – 7.50 5.70 – 7.00 5.00 – 7.00 Latvijas Krājbanka 6.45 – 7.65 7.97 – 9.17 6.44 –7.64 SEB Unibanka 5.10 5.55 4.00 Multibanka 5.00 – 8.00 4.00 – 7.00 4.50 – 7.00 Nordea banka 5.81 – 7.56 4.77 – 6.52 4.57 – 6.32 NORD/LB Latvija 5.40 – 7.20 5.78 – 7.65 4.24 – 6.18 Parex banka min. 5.00 min. 6.00 min. 4.50 Rietumu banka 6.60 6.25 5.40 Trasta komercbanka 6.90 6.00 5.40 Atmaksas termiņš: 10 gadi Hansabanka** 4.60 – 6.30 5.60 – 7.30 4.20 – 5.90 Hipotēku banka 6.00 5.50 5.00 SEB Unibanka 5.15 5.65 4.15 Multibanka – 3.00 6.00 – 8.00 Nordea banka – 6.20 – 7.95 5.76 – 7.51 NORD/LB Latvija 5.40 – 7.20 5.78 – 7.65 4.24 – 6.18 Parex banka – min. 7.00 min. 5.75 Trasta komercbanka – – 5.40 Mainīgās kredītprocentu likmes, % gadā Aizkraukles banka 6R+(1.40 – 3.20) 6LU+(1.40 – 3.20) 6LE+(1.40 – 3.20) BTB 6R+(3.00–3.50) 6LU +(3.50–4.00) 6LE+(3.50–4.00) Hansabanka** 3R+(1.30–3.00) 6LU+(1.30–3.00) 6Ebor+(1.30–3.00) Hipotēku banka 3R; 6R+(1.49) 3 LU; 6LU+(1.49) 3 LE; 6LE +(1.49) LATEKO banka 6R+(1.93–4.00) 6LU+(2.31–3.61) 6LE+(2.81–4.81) Latvijas Krājbanka 3R+(1.50–3.00) 3LU+(1.70–3.20) 3LE+(1.50–3.00) SEB Unibanka 3R+(1.50–3.00) 3LU+((1.50–3.00) 3LE+((1.50–3.00) Sampo banka 3R+(1.30 – 2.75) 3LU+(1.30 – 2.75) 3LE+(1.30 – 2.75) Multibanka 6R+(1.07 – 4.00) 6LU+(1.06 – 4.00) 6Ebor+(2.30 – 5.00) Nordea banka 3R+(1.35–2.80) 3LU+(1.35–2.80) 3Ebor+(1.35+2.80) Parex banka min. 1.5 % min. 1.5 % min. 1.5 % NORD/LB Latvija 3R+(1.30–2.70) 3LU+(1.30–2.70) 3Ebor+(1.30–2.70) Rietumu banka 3R+(2.25) 3LU+(2.25) 3LE+(2.25) AmCredit – 12LU +(2.00) 6Ebor+(2.00) Trasta komercbanka 3R+(3.25) 3LU+(3.25) 3Ebor+(3.25)

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Multibankas peļņa 1.ceturksnī - 817 tūkst.Ls

Ieva Mārtiņa [email protected], 14.04.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Multibanka" šogad pirmajā ceturksnī strādājusi ar 817 tūkstošu latu peļņu, Db informēja bankā. Galvenie “Multibanka” ienākumu posteņi bija saņemtās komisijas maksas 720 tūkstošu latu apjomā, saņemtie % no kredītiem 542 tūkstoši latu, kā arī saņemtie % no prasībām pret kredītiestādēm - 512 tūkstoši latu. “Multibanka” aktīvi marta beigās bija 170 miljoni latu, kas, salīdzinot ar 2004.gada martu, pieauga par 44 %. Klientu noguldījumi trīs mēnešos pieauga par 36 %, marta beigās sasniedzot 144 miljonus latu. Bankas pašu kapitāla atdeve ROE - 33%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Hipotekārie kredīti Latvijas komercbankās

Laura Hofmane, 04.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka LVL USD EUR Atmaksas termiņš: 3 gadi Aizkraukles banka* 5.90 – 7.70 5.12 – 6.92 4.16 – 5.96 Hansabanka** 5.70 – 7.70 4.70 –6.70 4.60 – 6.60 Hipotēku banka 7.00 5.50 5.50 LATEKO banka* 7.00 – 8.40 6.50 – 7.50 6.00 – 7.50 Latvijas Krājbanka 6.85 – 8.05 7.35 – 8.55 6.72 –7.92 Latvijas Unibanka* 7.40 – 9.40 4.50 – 6.80 5.30 – 7.60 Multibanka 5.00 – 8.00 4.00 – 7.00 4.50 – 7.00 Nordea banka 5.81 – 7.56 4.77 – 6.52 4.57 – 6.32 Parekss banka 6.50 – 8.50 4.50 – 6.50 4.60 – 6.60 NORD/LB Latvija 7.70 – 8.10 6.91 – 7.61 6.02 – 6.63 Rietumu banka 6.60 4.80 4.50 Baltijas–Amerikas Hipotēku sabiedrība*** – – 6.50 Atmaksas termiņš: 10 gadi Hansabanka** 6.10 – 8.10 5.40 – 7.40 5.10 – 7.10 Hipotēku banka 7.00 5.50 5.50 Māras banka 8.50 – 10.00 7.50 – 9.50 7.25–9.25 Multibanka – 3.00 6.00 – 8.00 Nordea banka – 6.20 – 7.95 5.76 – 7.51 Parekss banka – 6.00 – 8.00 6.00 – 8.00 Rietumu banka – 4.80 4.50 Mainīgās kredītprocentu likmes, % gadā Aizkraukles banka 6R+(1.90 – 3.70) 6LU+(1.90 – 3.70) 6LE+(1.90 – 3.70) BTB 6R+(3.00–3.50) 6LU +(3.50–4.00) 6LE+(3.50–4.00) Hansabanka** 3R+(1.50–3.50) 6LU+(1.50–3.50) 6Ebor+(1.50–3.50) Hipotēku banka 6R+2.50 6LU+(2.80) 6LE +(2.80) LATEKO banka 6R+(2.74–4.14) 6LU+(4.58–5.58) 6LE+(3.84–5.34) Latvijas Krājbanka 3R+(2.38–3.58) 3LU+(2.88–4.08) 3LE+(2.88–4.08) Latvijas Unibanka 6.75 – 8.75 4.28 – 6.58 5.29 – 7.59 Māras banka 6.75 – 8.25 5.25–6.75 5.50–7.00 Multibanka 6R+(1.07 – 4.00) 6LU+(1.06 – 4.0

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Hipotekārie kredīti Latvijas komercbankās

Laura Hofmane, 11.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka LVL USD EUR Atmaksas termiņš: 3 gadi Aizkraukles banka* 5.90 – 7.70 5.12 – 6.92 4.20 – 6.00 Hansabanka** 5.70 – 7.70 4.70 –6.70 4.60 – 6.60 Hipotēku banka 7.00 5.50 5.50 LATEKO banka* 7.00 – 8.40 6.50 – 7.50 6.00 – 7.50 Latvijas Krājbanka 6.85 – 8.05 7.35 – 8.55 6.72 –7.92 Latvijas Unibanka 5.90 – 7.60 5.50 – 7.20 4.40 – 6.10 Multibanka 5.00 – 8.00 4.00 – 7.00 4.50 – 7.00 Nordea banka 5.81 – 7.56 4.77 – 6.52 4.57 – 6.32 Parekss banka 6.50 – 8.50 4.50 – 6.50 4.60 – 6.60 NORD/LB Latvija 7.70 – 8.10 6.91 – 7.61 6.02 – 6.63 Rietumu banka 6.60 4.80 4.50 Baltijas–Amerikas Hipotēku sabiedrība** – – 6.50 Atmaksas termiņš: 10 gadi Hansabanka** 6.10 – 8.10 5.40 – 7.40 5.10 – 7.10 Hipotēku banka 7.00 5.50 5.50 Latvijas Unibanka 5.59 – 7.65 5.70 – 7.40 4.60 – 6.30 Multibanka – 3.00 6.00 – 8.00 Nordea banka – 6.20 – 7.95 5.76 – 7.51 Parekss banka – 6.00 – 8.00 6.00 – 8.00 Rietumu banka – 4.80 4.50 Mainīgās kredītprocentu likmes, % gadā Aizkraukles banka 6R+(1.90 – 3.70) 6LU+(1.90 – 3.70) 6LE+(1.90 – 3.70) BTB 6R+(3.00–3.50) 6LU +(3.50–4.00) 6LE+(3.50–4.00) Hansabanka** 3R+(1.50–3.50) 6LU+(1.50–3.50) 6Ebor+(1.50–3.50) Hipotēku banka 6R+2.50 6LU+(2.80) 6LE +(2.80) LATEKO banka 6R+(2.74–4.14) 6LU+(4.58–5.58) 6LE+(3.84–5.34) Latvijas Krājbanka 3R+(2.38–3.58) 3LU+(2.88–4.08) 3LE+(2.88–4.08) Latvijas Unibanka 3R+(1.80 – 3.50) 3LU+(1.80 – 3.50) 3LE+(1.80 – 3.50) Māras banka 3R+(1.50 – 3.50) 3LU+(1.50–3.50) 3LE+(1.50–3.50) Multibanka 6R+(1.07 – 4.00) 6LU+(1.06 – 4.00) 6Ebor+(2.30 – 5.00) Nordea banka 3R+(1.35–2.80) 3LU+(1.35–2.80) 3Ebor+(1.35+2.80) Parekss banka 6R+(1.50–4.00) 6LU+(1.50 – 4.00) 6LE+(1.50 – 4.00) NORD/LB Latvija 3R+(1.50–3.50) 3LU+(1.50–3.50) 3Ebor+(1.50–3.50) Rietumu banka 3R+(2.25) 3LU+(2.25) 3LE+(2.25) Baltijas–Amerikas Hipotēku sabiedrība 6R + 3.00 12LU +3.00 6Ebor+3.00

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Hipotekāro kredītu likmes Latvijas komercbankās

Laura Hofmane, 02.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka LVL USD EUR Atmaksas termiņš: 3 gadi Aizkraukles banka* 4.88 – 6.68 5.08 – 6.88 3.71 – 5.51 Hansabanka** 5.70 – 7.70 4.70 –6.70 4.60 – 6.60 Hipotēku banka 7.00 5.50 5.50 LATEKO banka* 5.00 – 7.50 5.70 – 7.00 5.00 – 7.00 Latvijas Krājbanka 6.36 – 7.55 7.85 – 9.05 6.75 –7.95 SEB Unibanka 5.60 5.48 4.15 Multibanka 5.00 – 8.00 4.00 – 7.00 4.50 – 7.00 Nordea banka 5.81 – 7.56 4.77 – 6.52 4.57 – 6.32 NORD/LB Latvija 5.40 – 7.20 5.78 – 7.65 4.24 – 6.18 Parex banka min. 5.00 min. 6.00 min. 4.50 Rietumu banka 6.60 6.25 5.40 Trasta komercbanka 6.90 6.00 5.40 AmCredit** – – 5.50 Atmaksas termiņš: 10 gadi Hansabanka** 6.10 – 8.10 5.40 – 7.40 5.10 – 7.10 Hipotēku banka 6.00 5.50 5.00 SEB Unibanka 5.65 5.68 4.40 Multibanka – 3.00 6.00 – 8.00 Nordea banka – 6.20 – 7.95 5.76 – 7.51 NORD/LB Latvija 5.40 – 7.20 5.78 – 7.65 4.24 – 6.18 Parex banka – min. 7.00 min. 5.75 Trasta komercbanka – – 5.40 Mainīgās kredītprocentu likmes, % gadā Aizkraukles banka 6R+(1.40 – 3.20) 6LU+(1.40 – 3.20) 6LE+(1.40 – 3.20) BTB 6R+(3.00–3.50) 6LU +(3.50–4.00) 6LE+(3.50–4.00) Hansabanka** 3R+(1.50–3.50) 6LU+(1.50–3.50) 6Ebor+(1.50–3.50) Hipotēku banka 3R; 6R+(1.49) 3 LU; 6LU+(1.49) 3 LE; 6LE +(1.49) LATEKO banka 6R+(1.93–4.00) 6LU+(2.31–3.61) 6LE+(2.81–4.81) Latvijas Krājbanka 3R+(2.38–3.58) 3LU+(2.88–4.08) 3LE+(2.88–4.08) SEB Unibanka 3R+(1.50) 3LU+(1.50) 3LE+(1.50) Māras banka 3R+(1.50 – 3.50) 3LU+(1.50–3.50) 3LE+(1.50–3.50) Multibanka 6R+(1.07 – 4.00) 6LU+(1.06 – 4.00) 6Ebor+(2.30 – 5.00) Nordea banka 3R+(1.35–2.80) 3LU+(1.35–2.80) 3Ebor+(1.35+2.80) Parex banka min. 1.5 % min. 1.5 % min. 1.5 % NORD/LB Latvija 3R+(1.30–2.70) 3LU+(1.30–2.70) 3Ebor+(1.30–2.70) Rietumu banka 3R+(2.25) 3LU+(2.25) 3LE+(2.25) AmCredit 6R + (2.00) 12LU +(2.00) 6Ebor+(2.00) Trasta komercbanka

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Hipotekārie kredīti Latvijas komercbankās

Laura Hofmane, 11.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka LVL USD EUR Atmaksas termiņš: 3 gadi Aizkraukles banka* 5.84 – 7.58 4.93 – 7.06 4.08 – 6.00 Hansabanka** 5.70 – 7.70 4.70 –6.70 4.60 – 6.60 Hipotēku banka 7.00 5.50 5.50 LATEKO banka* 7.00 – 8.40 6.50 – 7.50 6.00 – 7.50 Latvijas Krājbanka 6.36 – 7.55 7.85 – 9.05 6.75 –7.95 Latvijas Unibanka 5.60 5.48 4.15 Multibanka 5.00 – 8.00 4.00 – 7.00 4.50 – 7.00 Nordea banka 5.81 – 7.56 4.77 – 6.52 4.57 – 6.32 NORD/LB Latvija 7.70 – 8.10 6.91 – 7.61 6.02 – 6.63 Parekss banka 6.50 – 8.50 4.50 – 6.50 4.60 – 6.60 Rietumu banka 6.60 4.80 4.50 Trasta komercbanka 6.90 6.00 5.40 AmCredit** – – 5.50 Atmaksas termiņš: 10 gadi Hansabanka** 6.10 – 8.10 5.40 – 7.40 5.10 – 7.10 Hipotēku banka 7.00 5.50 5.50 Latvijas Unibanka 5.65 5.68 4.40 Multibanka – 3.00 6.00 – 8.00 Nordea banka – 6.20 – 7.95 5.76 – 7.51 Parekss banka – 6.00 – 8.00 6.00 – 8.00 Rietumu banka – 4.80 4.50 Mainīgās kredītprocentu likmes, % gadā Aizkraukles banka 6R+(1.90 – 3.70) 6LU+(1.90 – 3.70)) 6LE+(1.90 – 3.70) BTB 6R+(3.00–3.50) 6LU +(3.50–4.00) 6LE+(3.50–4.00) Hansabanka** 3R+(1.50–3.50) 6LU+(1.50–3.50) 6Ebor+(1.50–3.50) Hipotēku banka 6R+(2.50) 6LU+(2.80) 6LE +(2.80) LATEKO banka 6R+(2.74–4.14) 6LU+(4.58–5.58) 6LE+(3.84–5.34) Latvijas Krājbanka 3R+(2.38–3.58) 3LU+(2.88–4.08) 3LE+(2.88–4.08) Latvijas Unibanka 3R+(1.50) 3LU+(1.50) 3LE+(1.50) Māras banka 3R+(1.50 – 3.50) 3LU+(1.50–3.50) 3LE+(1.50–3.50) Multibanka 6R+(1.07 – 4.00) 6LU+(1.06 – 4.00) 6Ebor+(2.30 – 5.00) Nordea banka 3R+(1.35–2.80) 3LU+(1.35–2.80) 3Ebor+(1.35+2.80) Parekss banka 6R+(1.50–4.00) 6LU+(1.50 – 4.00) 6LE+(1.50 – 4.00) NORD/LB Latvija 3R+(1.50–3.50) 3LU+(1.50–3.50) 3Ebor+(1.50–3.50) Rietumu banka 3R+(2.25) 3LU+(2.25) 3LE+(2.25) AmCredit 6R + (2.00) 12LU +(2.00) 6Ebor+(2.00) Trasta komercbanka 3R+(3.25) 3LU+(3.25) 3Ebor+(3.25)

Komentāri

Pievienot komentāru