Finanses

NORD/LB Latvija un Sampo Bank (Somija) parakstījušas vienošanos par sadarbību

Inguna Šķepaste [email protected], 23.09.2003

Jaunākais izdevums

NORD/LB Latvija un Sampo Bank ir parakstījušas sadarbības līgumu, kura rezultātā ieguvēji būs abu banku klienti. Saskaņā ar šo līgumu NORD/LB Latvija klientiem no šā gada septembra tiek piedāvāta iespēja ar atvieglinātiem nosacījumiem atvērt kontu un norēķināties Somijas bankā Sampo Bank, kuras filiāle ir izveidota arī Igaunijā. Saskaņā ar NORD/LB Latvija un Sampo Bank līgumu bankas savu klientu ērtībai vienkāršos kontu atvēršanas procedūru un samazinās nepieciešamo dokumentu skaitu. Banku klientiem kontu pārvaldīšanai jau ilgāku laiku tiek piedāvāta iespēja izmantot interneta banku. Šis sadarbības līgums piedāvā iespēju izmantot arī starptautisko telekomunikāciju tīklu S.W.I.F.T., lai nosūtītu maksājumu uzdevumus. Šāda iespēja var būt īpaši izdevīga, piemēram, mātes uzņēmumam saskaņā ar attiecīgu savstarpēju vienošanos veicot pārskaitījumus no meitas uzņēmuma konta. NORD/LB Latvija un Sampo Bank noslēgtais sadarbības līgums garantē abu banku klientiem īpašu datu pārraides drošību un atvieglinātu konta attālinātu pārvaldīšanu. «Latvijai iestājoties Eiropas Savienībā un pieaugot Latvijas ekonomiskajai sadarbībai ar Somiju un Igauniju, nozīmīgāka kļūst sadarbība arī banku pakalpojumu sfērā. Tieši tādēļ par sadarbības partneri esam izvēlējušies Sampo Bank, kas piedāvā pilnu finansu pakalpojumu paketi,» skaidro NORD/LB Latvija viceprezidents Andris Ozoliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

DnB NORD Banka akcionāru sapulces lēmumu projekti

, 13.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS DnB NORD Banka 2007. gada 27. marta kārtējās akcionāru sapulces LĒMUMU PROJEKTI.

AS DnB NORD Banka darbības 2006. gada pārskata izskatīšana un apstiprināšana. Apstiprināt Valdes iesniegto un Padomes pārbaudīto AS DnB NORD Banka 2006. gada pārskatu kopā ar atkarības pārskatu.

AS DnB NORD Banka Valdes locekļu atbrīvošana no atbildības par darbību 2006.

gadā. Atbrīvot AS DnB NORD Banka Valdes locekļus Andri Ozoliņu, Gundaru Andžānu, Aivaru Flemingu, Ivaru Kapitoviču, Rūdolfu Franci Kargesu (Rudolf Franz Karges) un Mihaelu Kīzeveteru (Michael Kiesewetter) no atbildības par darbību 2006. gadā.

AS DnB NORD Banka peļņas sadale.

1. AS DnB NORD Banka 2006. gada peļņu, ko veido Ls 9.870.003,65 (Deviņi miljoni astoņi simti septiņdesmit tūkstoši un trīs lati un 65 santīmi), novirzīt iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

DnB NORD Banka Kārtējās akcionāru sapulces lēmumi

, 27.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar šo informējam, ka 2007. gada 27. martā plkst. 13.55 tika slēgta AS DnB NORD Banka kārtējā akcionāru sapulce, kurā tika izskatīti visi dienas kārtībā iekļautie jautājumi un pieņemti sekojoši lēmumi:

AS DnB NORD Banka darbības 2006. gada pārskata izskatīšana un apstiprināšana. Apstiprināt Valdes iesniegto un Padomes pārbaudīto AS DnB NORD Banka 2006. gada pārskatu kopā ar atkarības pārskatu.

AS DnB NORD Banka Valdes locekļu atbrīvošana no atbildības par darbību 2006. gadā. Atbrīvot AS DnB NORD Banka Valdes locekļus Andri Ozoliņu, Gundaru Andžānu, Aivaru Flemingu, Ivaru Kapitoviču, Rūdolfu Franci Kargesu (Rudolf Franz Karges) un Mihaelu Kīzeveteru (Michael Kiesewetter) no atbildības par darbību 2006. gadā.

AS DnB NORD Banka peļņas sadale

1. AS DnB NORD Banka 2006. gada peļņu, ko veido Ls 9.870.003,65 (Deviņi miljoni astoņi simti septiņdesmit tūkstoši un trīs lati un 65 santīmi), novirzīt iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai;

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Sampo nostiprinās savas pozīcijas Latvijā

Inguna Šķepaste [email protected], 22.11.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sampo plc pilnībā piederošā Sampo Bank plc šodien paziņo, ka ir iegādājusies Māras Banku Latvijā. 2004. gada oktobra beigās Māras Bankas kopējie aktīvi sastādīja 41.2 miljonus EUR un tās tirgus daļa mājokļu kreditēšanā sastādīja apmēram 3.5 %. 2003. gadā bankas kredītportfeļa pieaugums bija 37% un pieaugums gaidāms arī turpmāk. «Latvijas ātri augošais banku pakalpojumu tirgus ir interesants Sampo banku biznesam. Turklāt mēs vēlamies sniegt atbalstu Somijas un Baltijas valstu klientiem visās Baltijas valstīs,» komentē Mika Ihamuotila, Sampo Bank valdes priekšsēdētājs. Pēc šī darījuma Sampo Bank piedāvās bankas pakalpojumus uzņēmumiem un privātpersonām visās trīs Baltijas valstīs. Pašlaik Baltijas valstīs Sampo Bank ir 135000 klienti, 25 filiāles un 720 darbinieki. Ienākot strauji augošajā Latvijas banku sektorā Sampo nostiprinās savas pozīcijas Latvijā, kur jau darbojas Sampo dzīvības apdrošināšanas sabiedrība Sampo Dzīvība un īpašumu un nelaimes gadījumu apdrošināšanas sabiedrība If. Sampo ir finanšu grupa, kurā iekļaujas If, vadošā risku apdrošināšanas sabiedrība Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs, un Sampo Bank, Somijas vadošā banka ilgtermiņa noguldījumos, kas darbojas arī Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Sampo grupa darbojas astoņās valstīs un tajā strādā 12†000 darbinieki. Georg Schubiger, Sampo Bank valdes loceklis būs Māras Bankas padomes priekšsēdētājs. Georg Schubiger ir atbildīgs par Sampo Bank attīstību un Sampo banku darbību Baltijā. Robertas Čipkus, pašreizējais valdes priekšsēdētāja vietnieks Sampo Bankas Lietuvā, būs Māras Bankas valdes priekšsēdētājs sākotnējā periodā. Viņš atskaitīsies Georgam Schubiger un vienlaikus turpinās pildīt savus pašreizējos pienākumus Lietuvā. Nikolajs S. Bulmanis turpinās strādāt Māras Bankas padomē. Arī Māras Bankas valdes locekļi Inga Gulbe, Inta Karsuma, Valda Auziņa un Ilze Šulce turpinās strādāt pašreizējos amatos. Pirms iegādes Māras Banka bija ģimenei piederošs uzņēmums, tā galvenie akcionāri bija Vilis Vītols, Marta Vītola, Laura Bulmane un Nikolajs S. Bulmanis. Māras Banka ir arī labi pazīstama ar mecenātismu, ziedojot līdzekļus Vītolu Fondam Latvijā. Sampo šo tradīciju turpinās. Darījumā iesaistītās puses ir vienojušās nepubliskot darījuma summu. Sampo konsultants šajā darījumā bija Trigon Capital. Darījumam vēl nepieciešams Finanšu un kapitāla tirgus komisijas akcepts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Sampo bankas vairs nebūs

, 10.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Sampo Banka un Danske Bank AS (Danske Bank) ir uzsākušas apvienošanos vienā uzņēmumā, AS Sampo Banka pievienojot Danske Bank, kas nozīmē, ka pēc apvienošanās reģistrācijas Dānijā AS Sampo Banka beigs pastāvēt, bet Latvijā savu darbību sāks Danske Bank Latvijas filiāle, Db.lv informēja AS Sampo Banka mārketinga un komunikāciju speciāliste Ieva Zauere.

AS Sampo Banka valdes priekšsēdētājs Raivis Kakānis: "Mēs vēlētos uzsvērt, ka apvienošanās neietekmēs bankas klientu ikdienu. Tieši pretēji, Sampo Bankas integrācija Danske Bank platformā nostiprinās bankas konkurētspēju un nodrošinās iespēju klientiem sniegt vēl plašāku pakalpojumu klāstu."

Visas apvienošanā iesaistīto dalībnieku, tajā skaitā AS Sampo Banka, un to meitas uzņēmumu darbinieku tiesības un pienākumi, kas izriet no darba līgumiem, pēc apvienošanās paliks spēkā bez izmaiņām, bet visas darba devēja tiesības un pienākumus pārņems Danske Bank, kuru pārstāvēs Latvijas filiāle.

Danske Bank uzsāka AS Sampo Banka pārņemšanu 2006.gada 9. novembrī un 2007.gada 1. februārī šis process tika pabeigts. Tā rezultātā 2007. gada 29. martā Danske Bank pārņēma AS Sampo Banka akcijas no Somijā esošās Sampo Bank Plc, tādējādi kļūstot par AS Sampo Banka vienīgo akcionāru Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pabeigta Sampo bankas pārņemšana

, 01.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sekojot Eiropas Savienības konkurences uzraudzības iestādes pozitīvajam lēmumam, Danske Bank Grupa noslēgusi Sampo Bankas iegādes procesu, Db.lv informēja Sampo Bankas pārstāvis Normunds Rudzītis. Sampo Bankai pieder meitas uzņēmumi Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un nesen iegādāta banka Krievijā.

Pagājušā gada nogalē, 9. novembrī Danske Bank Grupa paziņoja par Sampo Bankas pārņemšanu, par šo darījumu samaksājot 30 miljardus dāņu kronu (aptuveni 2.7 miljardi latu). Sampo Banka ir Somijas trešā lielākā banka ar plašu filiāļu tīklu. Tai pieder meitas uzņēmumi Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un nesen iegādāta banka Krievijā.

Danske Bank Group plāno izdevumus 1.6 miljardi dāņu kronu apmērā Sampo Bankas aktivitāšu integrācijai Danske Bank. Plānotā Somijas Sampo Bankas IT platformas integrācija tiks pabeigta līdz 2008. gada Lieldienām un Baltijas reģiona banku integrācija tiks realizēta līdz 2009. gada jūnijam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

"Māras Banka" kļūst par "Sampo Banku"

Ieva Mārtiņa [email protected], 23.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada 23.marta “Māras Bankas” oficiālais nosaukums mainīts uz “Sampo Banka”, Db informēja bankā. Nosaukuma maiņa ir turpinājums bankas ciešākai iekļaušanai “Sampo Grupā”. 2004. gada novembrī “Māras Banku” iegādājās Somijas “Sampo Bank plc”. Finanšu un Kapitāla Tirgus komisija šo darījumu apstiprināja 10. decembrī. “Pilnīga iekļaušanās “Sampo Grupas” sastāvā “Sampo Bankai” ļaus būtiski paplašināt klientiem piedāvāto pakalpojumu klāstu,” atzīst “Sampo Bankas” valdes priekšsēdētājs Robertas Cipkus. „Izmaiņas ļauj mums piekļūt “Sampo Bankas” plašajiem finanšu resursiem un ilgstošajai darba pieredzei. Tajā pašā laikā saglabāsim mūsu īpašo attieksmi pret katru klientu.” Nākotnē “Sampo Bankas” klientiem būs pieejama interneta banka, plašāks un vēl pievilcīgāks hipotekārā kredīta piedāvājums, kredītkartes, dažādu uzkrājumu veidi un ieguldījumu produkti. “Sampo Grupa” ir finanšu pakalpojumu grupa, dibināta Somijā 1887.gadā. Tajā ietilpst vadošās risku apdrošināšanas kompānijas Baltijas un Ziemeļvalstīs “If”, dzīvības apdrošinašanas kompānija “Sampo Dzīvība” un Somijas vadošā banka, kas specializējusies ilgtermiņa uzkrājumos un kura darbojas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā - “Sampo Banka”. “Sampo Grupa” darbojas 8 valstīs un tai ir 12 000 darbinieku. “Sampo Bank plc” specializējas ieguldījumos, uzkrājumos un tradicionālos banku produktos. Somijā banka apkalpo vairāk nekā miljons privātpersonu un gandrīz 100 000 uzņēmumu un institūciju. "Māras Banka" ir dibināta 1996.gadā un 100% akciju īpašniece ir “Sampo Bank plc”. “Māras Banka” 2004.gadā ir uzlabojusi tās darbības rādītājus visās jomās. Kopējo noguldījumu skaits sasniedza 22.3 miljonus latu (pieaugums par 64.7%), bankas kredītu portfelis pieauga par 17.3% un sasniedza 24.2 miljonus latu. 2004.gads tika noslēgts ar 254 tūkstošu latu peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sampo Life kļūst par vienīgo Sampo zīmola pārstāvi Latvijā

, 01.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas sabiedrības SE Sampo LifeInsuranceBaltic Latvijas filiāle ir kļuvusi par vienīgo Sampo zīmola nesēju Latvijas finanšu tirgū, Db.lv informēja SE Sampo Life Insurance Baltic Latvijas filiāles mārketinga un PR vadītāja Ilze Broka.

Līdz šim Sampo zīmolu Latvijā lietoja gan apdrošināšanas sabiedrība Sampo Life, gan arī Sampo Banka. Šobrīd A/S Sampo Banka ir kļuvusi par A/S Danske Bank filiāli Latvijā un savu darbību turpina ar zīmolu Danske Banka.

Šī darījuma rezultātā, Sampo zīmola lietošanas tiesības Latvijā ir tikai SE Sampo Life Insurance Baltic Latvijas filiālei.

''Tāpat kā līdz šim, apdrošināšanas sabiedrība Sampo Life turpinās savu darbību ar esošo nosaukumu, attīstot Sampo Life kā profesionālu un atpazīstamu investīciju un ilgtermiņa uzkrājumu ekspertu, kas saviem klientiem piedāvā augstvērtīgus investīciju risinājumus. Izmaiņas A/S Sampo Banka juridiskajā statusā un nosaukumā nekādā veidā neietekmē turpmāko Sampo Life darbību'', komentē Sampo Life Latvijas filiāles vadītājs Uldis Mucinieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Banka piemērojusi "LPB Bank" 2 016 342 eiro soda naudu, vienlaikus noslēdzot administratīvo līgumu, informē Latvijas Bankas pārstāvji.

Latvijas Banka ar "LPB Bank" noslēgusi administratīvo līgumu, kas paredz, ka "LPB Bank" veiks vairākus tiesiskos pienākumus saistībā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas (NILLTPF) novēršanas normatīvo aktu prasību ievērošanu un iekšējās kontroles sistēmas uzlabošanu.

Vienlaikus par konstatētajiem normatīvo aktu pārkāpumiem un iekšējās kontroles sistēmas trūkumiem kredītiestādei piemērota soda nauda 2 016 342 eiro apmērā. Līgums noslēgts, jo "LPB Bank" ir atzinusi Latvijas Bankas pārbaudē konstatētos pārkāpumus NILLTPF novēršanas jomā un ir veikusi mērķtiecīgus pasākumus šo pārkāpumu novēršanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Sampo dzīvības kļūs par Sampo Life Insurance Company Limited meitas uzņēmumu

Inguna Šķepaste [email protected], 17.05.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas apdrošinātājs Sampo Life Insurance Company Limited ir saņēmusi visas nepieciešamās Baltijas valstu attiecīgo oficiālo iestāžu atļaujas iegādāties 100 % Sampo plc piederošo meitas uzņēmumu AAS Sampo Dzīvība, UAB Sampo Gyvybes Draudimas (Lietuva) un AS Sampo Elukindlustus (Igaunija) akcijas. Darījums notiks šajā nedēļā. Sampo Life Insurance Company Limited kļūs par minēto dzīvības apdrošināšanas sabiedrību vienīgo akcionāru. Jau līdz šim Sampo Life Insurance Company Limited vadīja minētās sabiedrības operatīvā līmenī, informē kompānijā Sampo dzīvība. Pēc akciju nodošanas minētās sabiedrības arī juridiski kļūs par Sampo Life Insurance Company meitas uzņēmumiem. Visu iepriekš minēto sabiedrību, tajā skaitā arī AAS Sampo Dzīvība, akciju nodošana ietver arī visu saistību pārņemšanu un minētais darījums neietekmēs AAS Sampo Dzīvība klientu noslēgtos apdrošināšanas līgumus, informē kompānijā. Sampo Life Insurance Company Limited ietilpst Sampo finanšu grupā, kas ir viena no lielākajām finanšu grupām Somijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa ierosinājusi DnB NORD Bankas meitas uzņēmuma SIA DnB Nord līzings maksātnespējas lietu.

Par to liecina šodien Maksātnespējas reģistrā veiktais ieraksts. Maksātnespējas lieta ierosināta 18.septembrī.

DnB NORD Līzings ir nenokārtotas parādsaistības pret Shop Service, un proti, DnB NORD Līzings neveica faktoringa maksājumus noslēgto līgumu ietvaros, Db pavēstīja R. Skrinda. «Kopumā pēc Shop Service un mātes uzņēmuma SIA Tapeks finanšu datiem, DnB NORD Līzings parādā ap pusmiljonu latu,» tā administratore.

Viņa uzsver, ka saskaņā ar 2008.gada pārskatu, DnB NORD Līzings 2008.gadu ir beidzis ar zaudējumiem 207.36 tūkstošu latu apjomā, kas veido vairāk kā pusi no DnB NORD Līzings pamatkapitāla (300 tūkstoši latu). Tikmēr Komerclikuma 219.pants nosaka: ja sabiedrības zaudējumi pārsniedz pusi no sabiedrības pamatkapitāla, valde par to ziņo padomei (ja tāda ir izveidota) un sasauc dalībnieku sapulci, kurā sniedz paskaidrojumus. «Ir pamats uzskatīt, ka DnB NORD Līzings radušās problēmas tās saimnieciskās darbības veikšanā un līdz ar to arī turpmāk DnB NORD Līzings var rasties problēmas norēķināties ar klientiem, ne tikai ar Shop Service,» skaidro R. Skrinda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

DnB Nord bankas akcionāru ārkārtas sapulcē pieņemts lēmums par bankas akciju izslēgšanu no NASDAQ OMX Riga Baltijas Otrā saraksta, informēja bankā.

DnB NORD Bankas sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Teika Lapsa skaidro, ka DnB Nord bankas lielākajam akcionāram – Norvēģijas lielākā finanšu uzņēmuma DnB Nor un Ziemeļvācijas lielākās bankas Nord/LB kopuzņēmumam Bank DnB Nord A/S – pieder vairāk nekā 99.9 % no DnB Nord bankas akcijām.

Bankas lielākais akcionārs pašlaik un arī turpmāk nodrošinās DnB NORD Banku ar visu nepieciešamo finansējumu, un nav plānota nepieciešamība piesaistīt kapitālu ar biržas palīdzību, tādēļ tika pieņemts lēmums akcijas no NASDAQ OMX Riga Baltijas Otrā saraksta izslēgt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Starptautiskie atvērtie ieguldījumu fondi

Valters Paiders [email protected], 03.06.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datums Fonda nosaukums Fonda daļas vērtība Fonda daļas izmaiņa 1 mēn. 3 mēn. 6 mēn 12 mēn. SEB Fondi 01.06.2005 Europe Equity 2.0569 USD +1.60% -3.73% +2.94% +20.07% 01.06.2005 Global Fund 2.0042 USD +2.61% -2.72% +0.97% +10.94% 01.06.2005 North America Equity 2.0016 USD +2.79% -1.42% +0.15% +4.52% 01.06.2005 Index Linked Bond 1.6625 USD -6.49% -5.12% -8.18% +10.22% 01.06.2005 Medical 3.218 USD +0.86% +3.85% +8.17% +7.40% 01.06.2005 Technology Fund 2.1588 USD +7.34% -1.69% -4.58% 0.00% 01.06.2005 Ethical Sweden 4.1404 USD -0.21% -6.08% -4.41% +15.05% 01.06.2005 International Fund 24.5413 USD +1.28% -2.40% -0.17% +9.89% 01.06.2005 Nordic Fund 5.9025 USD +2.43% -2.00% +3.25% +27.43% SEB Fondu izplatītājs Latvijā ir SEB Unibanka Sampo Fondi 31.05.2005 Mandatum Krievijas fonds 1215.81 EUR +5.65% -0.09% +22.83% +25.14% 31.05.2005 Mandatum Baltijas fonds 353.12 EUR -1.31% +8.82% +24.32% +42.72% 31.05.2005 Sampo 2030 866.07 EUR +6.32% +1.58% +8.17% +11.22% 31.05.2005 Sampo 2020 995.37 EUR +6.17% +2.01% +7.59% +10.88% 31.05.2005 Sampo Kompass Akciju fonds 603.19 EUR +6.38% +1.79% +7.75% +12.79% 31.05.2005 Sampo Kompass Likviditāte 1264.72 EUR +0.46% +1.41% +2.01% +4.76% 31.05.2005 Sampo Kompass 75 1013.65 EUR +4.75% +1.57% +6.61% +11.29% 31.05.2005 Sampo Kompass 50 1079.8 EUR +3.31% +1.65% +5.44% +10.32% 31.05.2005 Sampo Kompass 25 1109.22 EUR +1.81% +1.22% +3.69% +8.08% 31.05.2005 Sampo 2010 1158.05 EUR +3.23% +1.45% +5.15% +9.84% Sampo Fondu izplatītājs Latvijā ir Sampo Franklin Templeton fondi 01.06.2005 Templeton Eastern Europe Fund 19.94 EUR +7.38% -2.68% +16.68% +36.95% 01.06.2005 Templeton Global Smaller Companies Fund 28.07 USD +1.34% -4.88% +2.15% +14.29% 01.06.2005 Templeton Growth (Euro) Fund 10.34 EUR +5.40% +2.99% +9.53% +11.06% 01.06.2005 Templeton Global Fund 24.58 USD +0.74%

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Sāk garantēto atlīdzību izmaksu Baltic International Bank noguldītājiem

Db.lv, LETA, 22.12.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pieņēmusi lēmumu par garantēto atlīdzību izmaksu kārtību "Baltic International Bank" noguldītājiem, sākot ar ceturtdienu, 22.decembri, informē FKTK pārstāvji.

Tādējādi garantēto atlīdzību izmaksas "Baltic International Bank" noguldītājiem tiks sāktas septītajā darbadienā kopš noguldījumu nepieejamības iestāšanās, kuru FKTK konstatēja ar 13.decembra lēmumu.

Baltic International Bank akcionāri nepiekrīt bankas darbības apturēšanai 

"Baltic International Bank" akcionāri nepiekrīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) lēmumam...

Saskaņā ar Noguldījumu garantiju likumu garantētajai atlīdzībai ir jābūt pieejamai bankas noguldītājiem ne vēlāk kā septiņu darbdienu laikā pēc dienas, kad konstatēta noguldījumu nepieejamība.

Garantēto atlīdzību izmaksai "Baltic International Bank" noguldītājiem ir nepieciešami 43,7 miljoni eiro. Garantētās atlīdzības izmaksas pilnībā veiks no Latvijas Noguldījumu garantiju fonda (NGF), un šim mērķim nebūs nepieciešami līdzekļi no valsts budžeta.

Latvijas kredītiestāžu klienti ir valsts aizsardzībā, skaidro FKTK pārstāvji. Valstī izveidotā noguldījumu garantiju sistēma šādā situācijā sniedz risinājumus, kā nodrošināt klientu noguldījumu aizsardzību. FKTK ir nodrošinājusi noguldītāju interesēm atbilstošāko risinājumu un izstrādājusi kārtību, kā tiks organizēta garantētās atlīdzības izmaksas. Garantētās atlīdzības veidā savus noguldījumus saņems 1257 vai 80% no visiem "Baltic International Bank" noguldītājiem.

Garantētās atlīdzības izmaksu FKTK nodrošinās ar Latvijas Bankas starpniecību, izmantojot Latvijas Bankas informācijas sistēmas, tādējādi nodrošinot pēc iespējas ātrāku un noguldītājiem ērtāku garantētās atlīdzības izmaksu Noguldījumu garantiju likumā noteiktajā termiņā.

Garantēto atlīdzību katram noguldītājam izmaksās vienā nedalītā maksājumā eiro valūtā ar pārskaitījumu uz "Baltic International Bank" noguldītāja vārdā atvērtu kontu citā kredītiestādē vai finanšu iestādē, kura darbojas SEPA ("Single Euro Payments Area") zonā.

"Baltic International Bank" klienti - noguldītāji varēs pieteikt sev pienākošos garantēto atlīdzību, izmantojot "Baltic International Bank" internetbankas sistēmu un iesniedzot garantētās atlīdzības pieteikumu.

Tiem bankas klientiem - noguldītājiem, kuriem nav pieejas tiesību "Baltic International Bank" internetbankai, būs iespēja trijos veidos pieteikt garantētās atlīdzības izmaksu - "Baltic International Bank" darba laikā fiziski ierodoties klātienē bankas telpās - Grēcinieku ielā 6, Rīgā, vai iesniegt pieteikumu, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un nosūtīts uz "Baltic International Bank" e-pasta adresi "[email protected]", vai arī nosūtīt notariāli apliecinātu pieteikumu pa pastu uz "Baltic International Bank" adresi - Grēcinieku ielā 6, Rīgā, LV- 1050.

Garantētās atlīdzības pieteikumus nepilngadīgā noguldītāja likumiskajam pārstāvim jāiesniedz Latvijas Bankas telpās tās darba laikā - līdz 30.decembrm (ieskaitot) Latvijas Bankas klientu kasēs Krišjāņa Valdemārā ielā 1B, Rīgā, bet no 2.janvāra Latvijas Bankas jaunajās klientu kasēs Bezdelīgu iela 3, Rīgā.

Saskaņā ar nepilngadīgā noguldītāja likumiskā pārstāvja vai personas, kura sākotnēji atvēra kontu nepilngadīgajam noguldītājam, pieteikumu garantētās atlīdzības izmaksa tiks pārskaitīta uz pieteikumā norādīto kontu, kurš atvērts uz nepilngadīgā vārda citā noguldījumu piesaistītājā un kurā esošo līdzekļu izmantošanas nosacījumi ir līdzīgi tiem, kādi bija noteikti "Baltic International Bank".

FKTK par garantētās atlīdzības (noguldījuma) pārskaitīšanu uz nepilngadīgās personas - noguldītāja kontu citā kredītiestādē nekavējoties rakstiski paziņos nepilngadīgā noguldītāja likumiskajam pārstāvim.

Vienlaikus saskaņā ar Noguldījumu garantiju likumu FKTK uzlikusi par pienākumu "Baltic International Bank" segt FKTK prasījumu izmaksātās garantētās atlīdzības apmērā.

Latvijas Noguldījumu garantiju sistēma paredz līdz 100 000 eiro garantēto atlīdzību katram noguldītājam, kuram ir tiesības uz garantēto atlīdzību. To izmaksā gan fiziskām, gan juridiskām personām par visu veidu noguldījumiem jebkurā valūtā. Garantētā atlīdzība attiecas uz bankas klientu noguldījumiem, uz noguldījumu procentiem, kas uzkrāti līdz noguldījumu nepieejamības iestāšanās dienai.

Jau ziņots, ka FKTK padome pirmdien, 12.decembrī, ārkārtas sēdē nolēma apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu "Baltic International Bank". Savukārt 13.decembrī pieņemts lēmums par noguldījumu nepieejamību bankā.

Vienlaikus policijas speciālo uzdevumu vienība, izsitot ieejas durvis, pirmdienas vakarā ielauzās "Baltic International Bank" ēkā Grēcinieku ielā, Vecrīgā, novēroja aģentūra LETA. Neoficiāla informācija liecina, ka kratīšanas notika arī bankas amatpersonu dzīvesvietās.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, izmeklēšanas darbības "Baltic International Bank" notikušas kriminālprocesā par iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā.

FKTK lēmums paredz, ka 12.decembrī plkst.18 bankai pilnībā bija jāpārtrauc finanšu pakalpojumu sniegšana, ieskaitot klientu maksājumu izpildi. Tas nozīmē, ka no šī brīža "Baltic International Bank" karšu, internetbankas un maksājumu darbība ir apturēta.

Šāds lēmums pieņemts, lai nepieļautu līdzekļu aizplūšanu no bankas un aizsargātu bankas klientu un kreditoru intereses.

FKTK atzinusi "Baltic International Bank" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās, un lēmusi neveikt "Baltic International Bank" noregulējumu, proti, neīstenot pasākumus bankas darbības stabilizēšanai.

Šādu lēmumu FKTK pieņēmusi, jo banka ilgstoši nevarēja nodrošināt dzīvotspējīgas stratēģijas ieviešanu. Līdzšinējā darbības stratēģija neatbilda bankas iespējām un nav īstenojama, tāpēc banka ilgstoši nenodrošināja pelnītspējīgu biznesa modeli. Tāpat bankai bijuši nopietni iekšējās pārvaldības trūkumi, tostarp noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas jomā.

Likums paredz, ka piecu darbdienu laikā no dienas, kad FKTK konstatējusi bankas nespēju izmaksāt noguldījumus, jāpieņem lēmums par noguldījumu nepieejamību. Ne vēlāk kā septiņu darbdienu laikā pēc dienas, kad iestājusies noguldījumu nepieejamība, jāuzsāk garantētās atlīdzības izmaksa.

Savukārt "Baltic International Bank" akcionāri nepiekrīt FKTK lēmumam par bankas darbības apturēšanu un vēlās turpināt darbu. Viņi norāda, ka "Baltic International Bank" pašreiz pietiek kapitāla, un tā ir gatava strādāt arī tālāk, nepieciešamības gadījumā piesaistot jaunu kapitālu un arī jaunus akcionārus.

Bankas akcionāri apliecina, ka "banka ir labā finansiālā stāvoklī un spēj norēķināties ar visiem klientiem, neizmantojot valsts līdzekļus, jo pieejamais operatīvo līdzekļu apjoms ir pietiekams, lai nebūtu nepieciešams izmantot Noguldījuma garantijas fonda līdzekļus".

Lai kredītiestāde varētu turpināt savu darbu un nodrošināt vairāk nekā 200 darbiniekiem darba vietas, "Baltic International Bank" akcionāri ir gatavi meklēt risinājumu ar regulatoriem, kas neparedz licences anulēšanu, bet gan kapitāla turpmāku stiprināšanu un darba turpināšanu.

Iepriekš šī gada martā "Baltic International Bank" ziņoja, ka vairākuma akciju īpašnieki Valērijs Belokoņs un Vilorijs Belokoņs vienojušies par daļu akciju pārdošanu Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) šeiham Hamadam bin Halifam bin Mohammedam al Nahjanam, kurš tādējādi kļūtu par bankas lielāko akcionāru. Darījumu bija plānots pabeigt pēc Eiropas Centrālās bankas un FKTK apstiprinājuma saņemšanas, taču tāds netika saņemts.

Augustā FKTK padome piemēroja "Baltic International Bank" soda naudu 5325 eiro apmērā par revidēta gada pārskata savlaicīgu neiesniegšanu un nepubliskošanu.

"Baltic International Bank" šogad deviņos mēnešos strādāja ar zaudējumiem 7,186 miljonu eiro apmērā, kas ir 3,6 reizes vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā. Bankas aktīvi 2022.gada 30.septembrī bija 195,29 miljonu eiro apmērā, kas ir par 7,1% jeb 14,88 miljoniem eiro mazāk nekā 2021.gada beigās, kad "Baltic International Bank" aktīvi bija 210,171 miljons eiro.

Septembra beigās "Baltic International Bank" kapitāla un rezervju apmērs bija 33,519 miljoni eiro, kas ir par 8,3% mazāk nekā 2021.gada beigās.

"Baltic International Bank" pagājušajā gadā strādāja ar auditētajiem zaudējumiem 5,091 miljona eiro apmērā, kas ir 4,3 reizes vairāk nekā 2020.gadā. Savukārt bankas aktīvi 2021.gada 31.decembrī bija 210,771 miljona eiro apmērā, kas ir par 3,1% jeb 6,675 miljoniem eiro mazāk nekā 2020.gada beigās.

Bankas lielākie akcionāri 2022.gada septembra beigās bija Valērijs Belokoņs (38,13%) un Vilorijs Belokoņs (21,3%). Pēc aktīvu apmēra "Baltic International Bank" 2021.gada beigās bija 10.lielākā banka Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

EIB piešķir " Sampo Bankai" 15 milj. Eiro kredītu

Ieva Mārtiņa [email protected], 31.05.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Investīciju Banka (EIB) ir piešķīrusi Sampo Bankai kredītu 15 miljonu EUR vērtībā, Db informēja Sampo bankā. Kredīta mērķis ir finansēt maza un vidēja mēroga projektus, kurus attīsta mazie un vidējie uzņēmumi (MVU) Latvijā un tas paredzēts tūrisma un pakalpojumu nozarēm. Kredītam var pretendēt arī sabiedrisko organizāciju un privātpersonu projekti nozarēs, kas skar apkārtējo vidi, infrastruktūras uzlabošanu, inovāciju, enerģijas izlietošanas efektivitātes pilnveidošanu, kā arī medicīnas un izglītības iestāžu uzlabošanu Latvijā. Šis ir pirmais EIB piešķirtais kredīts Sampo Bankai Latvijā. Kopš 2002. gada, EIB Sampo Grupas meitas uzņēmumiem Baltijas valstīs ir piešķīrusi 3 kredītus. To kopējais apjoms ir 65 milj. eiro. „Esam pārliecināti, ka mūsu finansiālais atbalsts palīdzēs attīstīties dažādām Latvijas tautsaimniecības nozarēm. Neapšaubāmi, tas sniegs vislielāko labumu mūsu valsts ekonomikai un konkurētspējas veicināšanai kopējā ES tirgū,” uz kredīta nepieciešamību norāda Sampo Bankas prezidents Ingus Grasis. Izsniedzot kredītu Sampo Bankai, EIB turpina atbalstīt Latvijas MVU jomās, kas sniedz būtisku atbalstu valsts ekonomikas izaugsmei un darbavietu skaita palielināšanai. Projektu līdzfinansējums paātrinās procesus ES mērķu īstenošanai Latvijā. Šie kredīti ir īpašas kredītlīnijas atsevišķām partnerbankām, ar kuru starpniecību EIB finansē maza un vidēja mēroga projektus. To izmaksas svārstās starp 40 tūkstošiem eiro un 25 milj. eiro. EIB partnerbankas izvērtē katru projektu individuāli. Tās novērtē kredīta risku un piedāvā kredīta nosacījumus balstoties uz EIB izstrādātajiem ieteikumiem. EIB ir izsniegusi kredītus piecām bankām Latvijā. Aizdevumu kopējā vērtība ir 165 milj. eiro. Kopš 1994. gada EIB ar partnerbanku starpniecību Latvijā ir izsniegusi kredītus 550 milj. eiro vērtībā. Finansējums ir sniegts gan MVU, gan arī valsts svarīgākajām prioritātēm: transporta (dzelzceļš, osta un lidosta) , enerģētikas un apkārtējās vides pilnveidošanas sfērām. Sampo Grupa ir finanšu pakalpojumu grupa, dibināta Somijā 1887.gadā. Tajā ietilpst “If”, risku apdrošināšanas kompānija Baltijas un Ziemeļvalstīs, “Sampo Dzīvība” un “Sampo Banka”, Somijas banka, kas specializējusies ilgtermiņa uzkrājumos un ir pārstāvēta Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Sampo Grupa šobrīd veic darbību 8 valstīs un tajā strādā 12 000 darbinieku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

AAS Sampo Dzīvība — 3. lielākā starp dzīvības apdrošinātājiem

Inguna Šķepaste [email protected], 08.07.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AAS Sampo Dzīvība pēc kopējo parakstīto prēmiju apjoma 2004. gada pirmajos piecos mēnešos ir stabili ierindojusies trešajā vietā, iegūstot 16 % lielu tirgus daļu dzīvības apdrošinātāju tirgū, informē kompānijā. Sampo Dzīvība parakstītpo prēmiju apjoms šā gada janvārī — maijā, salīdzinot ar pērnā gada attieciģo laiku audzis par 144 %. Dzīvības apdrošināšanā ar un bez uzkrājuma veidošanas Sampo Dzīvība tirgus daļa ir 22 %, tā ir ierindojusies trešajā vietā dzīvības apdrošināšanas tirgū. Sampo Dzīvība nepiedāvā veselības apdrošināšanu, bet specializējas tikai dzīvības apdrošināšanas pakalpojumu sniegšanā. Dzīvības apdrošināšana ar un bez uzkrājuma veidošanas veido ~70 % no visa dzīvības apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju apjoma, pārējo daļu aizņem galvenokārt veselības apdrošināšana. Sampo Dzīvība izmaksāto atlīdzību apjoms šā gada pirmajos piecos mēnešos ir 101 tūkstotis latu, kas ir 15 % no sabiedrības parakstīto prēmiju apjoma. Straujais izmaksu pieaugums saistīts ar uzkrājušo apdrošināšanas līgumu termiņa beigām, kad apdrošinātās personas saņem uzkrāto summu jeb apdrošināšanas atlīdzību. Izmaksāto atlīdzību apjoms atbilst Sampo Dzīvība plānotajam. Lai nodrošinātu augstāku noguldījumu ienesīgumu, Sampo Dzīvība šogad sāka piedāvāt jaunu pakalpojumu — Sampo Fondi (tirgum piesaistītais apdrošināšanas pakalpojums), kas Eiropā un citviet pasaulē ieņem būtisku vietu dzīvības apdrošināšanas pakalpojumu klāstā. AAS Sampo Dzīvība ir vienas no lielākajām Somijā reģistrētās Sampo finanšu grupas meitas uzņēmums Latvijā, kas Latvijā strādā 6 gadus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

DnB NORD Bankas AB kļuvis par biedru visās Baltijas fondu biržās

, 12.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gada 12.jūnijā DnB NORD Bankas AB ir apstiprināta par biedru Rīgas un Tallinas fondu biržās. DnB NORD Bankas AB jau bija Viļņas Fondu biržas biedrs un tagad ir kļuvis par divdesmitpirmo uzņēmumu, kuram ir vienotā Baltijas biedra statuss.

“Baltijas biržu biedra statusa iegūšana ir vēl viens solis mūsu pozīciju nostiprināšanai Baltijas reģionā un paplašina mūsu klientu iespējas,” uzskata Andrius Načajus, DnB NORD Investment Banking vadītājs.

DnB NORD Bankas AB ir universāla komercbanka, kura sniedz pilnu pakalpojumu klāstu privātpersonām un uzņēmumiem. Lietuvā banka ierindojas trešajā vietā pēc aktīvu apjoma un ir viena no Lietuvas lielākajiem aizdevējiem pašvaldībām un rūpniecībai. Banka ir arī aktīva Lietuvas parāda vērtspapīru tirgus dalībniece.

DnB NORD Bankas AB arī piedāvā investīciju bankas, privātbankas, aktīvu pārvaldes un līzinga pakalpojumus, kā arī darbojas kā starpnieks nekustamā īpašuma slēgšanas un apdrošināšanas darījumos. DnB NORD Bankas AB piedāvā finanšu pakalpojumus vairāk nekā 500 tūkstošiem klientu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sampo Bankas aktīvu vērtība pārsniedz 100 miljonus latu

, 31.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sampo Bankas aktīvu kopējā vērtība 2006. gada 3. ceturksnī ir pārsniegusi 100 miljonus latu. Salīdzinot ar gada sākumu, kopējā aktīvu vērtība ir dubultojusies no 52,02 miljoniem latu līdz 104,8 miljoniem latu šobrīd.

2006. gads AS Sampo Banka ir raksturojams ar strauju izaugsmi visos finanšu rādītājos. Pēdējo 12 mēnešu laikā izsniegto kredītu apjoms AS Sampo Banka ir audzis par 127%, sasniedzot 83,3 miljonus latu. Mājokļu kredītu īpatsvars mājsaimniecībām sastāda 86% no kopējā kredītportfeļa apjoma.

Izsniegto maksājuma karšu skaits salīdzinot ar 2005. gada 3. ceturksni ir audzis par 345%. Šobrīd aktīvi tiek strādāts pie tā, lai jau tuvākajā laikā Klientiem tiktu piedāvātas jaunas maksājumu kartes, kas atbilstu visām karšu drošības prasībām.

AS Sampo Banka bilances uz 2006. gada 30. septembri un 2005. gada 31. decembri

(lvl) 2006 2005

Aktīvi Kase un prasības pret Latvijas Banku 9 693 163 3 361 848

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Signet Bank" plāno iegūt izšķirošu ietekmi pār "LPB Bank", liecina Konkurences padomes publiskotā informācija.

Konkurences padome informē, ka ir saņemts "Signet Bank" apvienošanās ziņojums par izšķirošas ietekmes iegūšanu pār "LPB Bank".

"Signet Bank" darbojas banku pakalpojumu sniegšanas tirgū, proti, tā nodarbojas ar finanšu un ieguldījumu pakalpojumu sniegšanu, tostarp arī korporatīvo finanšu un investīciju bankas pakalpojumu sniegšanu. Arī "LPB Bank" darbojas banku pakalpojumu sniegšanas tirgū, bet tās saistītie uzņēmumi nodarbojas ar sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšanu un pārvaldīšanu, loģistiku, uzglabāšanu un noliktavu saimniecību, kravu iekraušanu un izkraušanu un, kā arī veic pārējās transporta palīgdarbības, īsteno arī jauno tehnoloģiju ieviešanu un attīstību Latvijas tirgū, kā arī ar dažāda veida tirdzniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

DnB NORD Banka nopelnījusi 10 miljonus

, 29.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

DnB NORD Bankas akcionāru sapulcē šonedēļ tika apstiprināts bankas 2006. gada pārskats, tas liecina, ka 2006.gadā DnB NORD Bankas tīrā peļņa sasniedza 9,98 miljonus latu, kas ir ievērojami vairāk salīdzinājumā ar 2005. gada peļņas rādītāju (6,2 miljoni latu), Db.lv informēja bankas sabiedrisko attiecību vadītāja

Teika Lapsa.

Lai turpinātu bankas tālāko attīstību un veicinātu darbības efektivitāti, akcionāru sapulcē nolemts palielināt bankas pamatkapitālu par summu līdz 42,2 miljoniem latu, savukārt 2006. gada peļņu kapitalizēt.

Tāpat kā iepriekšējos gados, arī 2006. gadā DnB NORD Banka ir bijusi viena no dinamiskāk augošajām bankām, liecina bankas 2006. gada pārskata rezultāti – pirmo reizi bankas vēsturē aktīvu apjoms ir pārsniedzis 1 miljardu latu, sasniedzot 1,3109 miljardu latu apmēru.

DnB NORD Bankas piesaistīto depozītu apjoms 2006. gadā ir palielinājies par 71% salīdzinājumā ar gada sākumu, sasniedzot 317,3 miljonus latu. Pagājušajā gadā gandrīz divas reizes palielinājās DnB NORD Bankas kredītportfeļa apjoms, sasniedzot 1122,5 miljonus latu. Bankas korporatīvo klientu skaits gada laikā palielinājās par 15%, savukārt bankas klientu – privātpersonu – skaits palielinājās par 18%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banku peļņa šogad būs krietni pieticīgāka un kreditēšana - piesardzīga, toties finansējuma piesaiste kapitāla tirgos var augt pat reizēs, ja parādīsies lielais biržas piemērs.

To intervijā Dienas Biznesam atklāj Signet Bank valdes priekšsēdētājs Roberts Idelsons.

Banku peļņas rādītāji 2023. gadā raksturojami kā lieliski, līdztekus – inflācija ir apturēta, un maz ticams, ka vēl tiks palielinātas Eiropas Centrālās bankas (ECB) procentu likmes, kas bija virspeļņas cēlonis. Kādu paredzat 2024. gadu? Kādas būs galvenās tendences banku darbībā kopumā? Vai nesākas otrāds process un termiņnoguldījumi ar augstām likmēm šobrīd nerada riskus nākotnē?

Kopumā, protams, banku sektoram pērnais gads bija ļoti labs, bet Saeima un Ministru kabinets arī to ievēroja un, redzot šo peļņu, nolēma nedaudz mazināt baņķieru prieku. Tajā pašā laikā, skatoties nākotnē, ir skaidrs, ka šādus rezultātus atkārtot neizdosies. Tik labu gadu, manuprāt, banku sektorā tuvākajā laikā vairs nepiedzīvosim. Euribor varētu samazināties, bet, visticamāk, ne tik strauji, kā finanšu tirgos tiek gaidīts. Ir jau redzams neliels samazinājums, ievērojot to, ka ir ECB likmes samazinājuma gaidas. Tas vien nozīmē, ka banku ienākumi jau sākuši sarukt. Savukārt, ja runājam par depozītiem, kas pērn tika piesaistīti par samērā augstām procentu likmēm, – tie tūdaļ nebeigsies. Tie ir noguldījumi vismaz uz gadu, diviem, dažkārt trim. Tas nozīmē, ka augstās likmes būs jāturpina maksāt. Vēl viens aspekts - bilances struktūra visām bankām ir mainījusies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

DnB NORD banka palielina pamatkapitālu

, 01.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

DnB NORD Banka ir palielinājusi bankas pamatkapitālu par 7 miljoniem latu, noslēdzot 14. slēgto akciju emisiju. Tādējādi DnB NORD Bankas pamatkapitāls pašlaik sasniedz Ls 56,9 miljonus, Db.lv informēja DnB NORD bankas sabiedrisko attiecību vadītāja Teika Lapsa.

Novembra beigās banka ar 7 miljoniem eiro palielināja arī bankas pašu kapitālu, piesaistot subordinēto kapitālu no mātes uzņēmuma Bank DnB NORD (Dānija).

DnB NORD Bankas prezidents Andris Ozoliņš skaidro: "Jau vairākus gadus DnB NORD Banka ir viena no dinamiskāk augošajām bankām Latvijā. Banka pastāvīgi attīstās, un bankas kapitāla tālāka palielināšana dos iespēju bankai turpināt straujo izaugsmi".

Pašlaik DnB NORD Bankai ir 32 filiāles un 4 norēķinu grupas visā Latvijā. Tāpat Latvijā darbojas arī bankas meitas uzņēmumi – SIA DnB NORD Līzings un ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrība NORD/LB Fondi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Baltic International Bank" akcionāri nepiekrīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) lēmumam par bankas darbības apturēšanu un vēlās turpināt darbu, pavēstīja bankas pārstāvji.

Viņi norāda, ka "Baltic International Bank" pašreiz pietiek kapitāla, un tā ir gatava strādāt arī tālāk, nepieciešamības gadījumā piesaistot jaunu kapitālu un arī jaunus akcionārus.

Bankas akcionāri apliecina, ka "banka ir labā finansiālā stāvoklī un spēj norēķināties ar visiem klientiem, neizmantojot valsts līdzekļus, jo pieejamais operatīvo līdzekļu apjoms ir pietiekams, lai nebūtu nepieciešams izmantot Noguldījuma garantijas fonda līdzekļus".

Lai kredītiestāde varētu turpināt savu darbu un nodrošināt vairāk nekā 200 darbiniekiem darba vietas, "Baltic International Bank" akcionāri ir gatavi meklēt risinājumu ar regulatoriem, kas neparedz licences anulēšanu, bet gan kapitāla turpmāku stiprināšanu un darba turpināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

NORD/LB Fondi pārvaldīto pensiju plānu aktīvi pārsniedz 500 tūkst. latu

Velta Dzene [email protected], 09.08.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piecu mēnešu laikā kopš ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrības NORD/LB Fondi pārvaldīto ieguldījumu plānu darbības uzsākšanas to aktīvi ir sasnieguši 500 tūkstošus latu. NORD/LB Fondi direktors Uldis Bušs ir pārliecināts: “Līdzšinējā NORD/LB Fondi piedāvāto pensiju plānu dalībnieku skaita un aktīvu pieauguma pamatā ir pārdomāta un plāna aktīvu lielumam piemērota ieguldījumu politika. Mēs esam īpaši gandarīti par to, ka vairums NORD/LB klientu ir izvēlējušies aktīvāko no piedāvātajiem 3 ieguldījumu plāniem – šī tendence liecina par uzticību NORD/LB Fondi profesionalitātei un ilgstošai līdzekļu pārvaldīšanas pieredzei”. NORD/LB Fondi piedāvā trīs pensiju 2.līmeņa ieguldījumu plānus, kas atšķiras ar ieguldījuma stratēģiju, sagaidāmo ienesīgumu un riska pakāpi. Šīs ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrības pārvaldīto ieguldījumu plānu dalībnieku skaits darbības pirmo piecu mēnešu laikā sasniedzis 5330 klientus, no tiem lielākā daļa - 59% ir izvēlējušies Aktīvo ieguldījumu plānu „NORD/LB 3”, 36% – Sabalansēto ieguldījumu plānu „NORD/LB 2”, savukārt Konservatīvajam ieguldījumu plānam „NORD/LB 1” pievienojās 5% klientu. Ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrības NORD/LB Fondi fondu pārvaldītājs Armands Ločmelis stāsta: “Ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrības plānu aktīvi tika ieguldīti tikai uzticamos un stabilos finanšu instrumentos, no kuriem lielākā daļa nodrošināja fiksētu ienākumu. Saglabājot minimālu riska līmeni, tika iegādātas vairāku ieguldījumu fondu, kuri iegulda plašā finanšu instrumentu klāstā, apliecības, tādējādi panākot augstu aktīvu izvietojuma diversifikācijas pakāpi finanšu instrumentu, emitentu, reģionu un valūtu griezumā. Ieguldījumi plašā finanšu instrumentu klāstā ļauj sasniegt stabilu un konkurētspējīgu ieguldījumu plānu ienesīgumu, kas nākotnē nodrošinās vēl vairāk apmierinātu klientu un strauju NORD/LB ieguldījumu plānu aktīvu pieaugumu”. Jūlija beigās trīs mēnešu ienesīgums Aktīvajam ieguldījumu plānam „NORD/LB 3” bija 5.09%, Sabalansētajam ieguldījumu plānam „NORD/LB 2” – 5.57%, bet Konservatīvajam ieguldījumu plānam „NORD/LB 1” – 6.21%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Sampo Bank plāno sākt banku pakalpojumu piedāvāšanu Krievijas tirgū

Ainars Sedlenieks [email protected], 05.10.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sampo Bank, kas ietilpst Sampo Grupā, sāk sagatavošanās procesu, lai piedāvātu banku pakalpojumus Krievijas tirgū. Atsevišķus bankas pakalpojumus ir plānots sākt piedāvāt jau 2006.gada beigās. - Mēs esam nostiprinājuši stabilas pozīcijas Baltijas valstīs, nododot mūsu pieredzi un zināšanas daudzās jomās. Mājsaimniecības Krievijā kļūst finansiāli stabilākas. Arī Krievijas likumdošanā veiktas virkne dažāda veida likumdošanas izmaiņas. Tas ir labs pamats, lai mēs arī Krievijā nodotu Sampo Group gadiem uzkrāto pieredzi un zināšanas. Mēs orientējamies gan uz Krievijas privātpersonu apkalpošanu, gan arī uz Skandināvijas un Baltijas klientiem, kam ir biznesa attiecības Krievijā, atklāj Mika Ihamuotila, Sampo Bankas prezidents. Sampo Bank ir iecēlusi Edvīnu Korneliusu - Sampo Bankas valdes priekšsēdētāju Latvijā par Sampo Bank Krievijas Biznesa vadītāju. Edvīnam Korneliussam ir pieredze darbībā, kas ir saistīta ar banku produktu piedāvājumu sākšanu Krievijā. E.Korneliuss pievienojās Sampo no SEB Unibankas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Māras Bankas akcionāri pārdod savas akcijas Somijas finanšu grupai Sampo

Inguna Šķepaste [email protected], 22.11.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir parakstīts līgums starp Māras Bankas akcionāriem un Somijas finanšu grupu Sampo par Māras Bankas akciju pārdošanu. Darījums ir reģistrēts Finanšu un kapitāla tirgus komisijā. Sampo ir Somijas izcelsmes starptautiska banka, kas vēsturiski izveidojusies no Somijas Pasta un dibināta 1874. gadā. Sampo banka veiksmīgi strādā visās Skandināvijas valstīs un mūsu kaimiņvalstīs — Igaunijā un Lietuvā. «Šis ir nozīmīgs notikums Māras Bankas attīstībā. Lai ietu soli uz priekšu un veiksmīgi konkurētu Latvijas banku tirgū, saviem klientiem piedāvājot plašāku pakalpojumu klāstu, ir nepieciešami lieli ieguldījumi — gan tehnoloģiju, gan finanšu ziņā. Iekļaušanās respektablajā Sampo finanšu grupā ir Māras Bankas attīstības un izaugsmes iespēja,» informē līdzšinējais Māras Bankas prezidents Niks Bulmanis. «Šo pozitīvo pārmaiņu rezultātā mūsu klienti iegūs jaunus, kvalitatīvus pakalpojumus un joprojām nevainojamu apkalpošanu ne vien Latvijā, bet arī visā Sampo bankas filiāļu tīklā. Papildus jau esošajām darbības jomām Sampo banka nodarbosies arī ar apdrošināšanu un dažādiem klientu naudas līdzekļu uzkrāšanas veidiem, ieskaitot pensijas,» stāsta Niks Bulmanis. Māras Bankas darbinieki turpinās savu darbu Sampo grupā, līdzšinējais bankas prezidents Niks Bulmanis ieņems padomes locekļa amatu. Māras Bankas akcionāri savus privātos līdzekļus, tajā skaitā arī lielāko daļu no darījumā iegūtās summas ir noguldījuši Sampo bankā. Sampo banka turpinās Māras Bankas uzsāktās labdarības tradīcijas izglītības atbalstam, ik gadu ziedojot vismaz tikpat lielu summu Vītolu fondam kā iepriekšējie Māras Bankas akcionāri. Māras Banka ir 1996. gadā dibināts ģimenes uzņēmums, kas piederēja 4 akcionāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru