Citas ziņas

Notiks valsts pārvaldes darbinieku asins ziedošanas akcija "Palīdzi palīdzēt!"

, 11.09.2007

Jaunākais izdevums

Trešdien, 12. septembrī Ministru kabineta ēkā Brīvības bulvārī 36 notiks valsts pārvaldes darbinieku asins ziedošanas akcija "Palīdzi palīdzēt!".

Akcijā piedalīsies 295 valsts pārvaldes darbinieki, tajā skaitā Valsts kancelejas (VK) direktore Gunta Veismane, veselības ministrs Vinets Veldre, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs un Ministru prezidenta vietas izpildītājs Aigars Štokenbergs un īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele. VK direktores un ministru tikšanās ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem notiks plkst. 11:00. Paredzēta TV un foto iespēja.

VK direktore ir gandarīta, ka šogad ir pieaudzis valsts pārvaldes darbinieku skaits, kuri gatavi ziedot asinis. "Šajā reizē akcijā piedalīsies vislielākais potenciālo asinsdonoru skaits, kopš šādas valsts pārvaldes darbinieku asins ziedošanas akcijas tiek rīkotas. Tas liecina par valsts pārvaldē strādājošo cilvēku gatavību nesavtīgi un aktīvi palīdzēt un vienlaikus ir būtiski valstij, jo asins trūkuma dēļ vairākās slimnīcās tiek atceltas pat plānveida operācijas," uzsver VK direktore.

Arī veselības ministrs Vinets Veldre izsaka gandarījumu par lielo dalībnieku skaitu akcijā. "Cilvēkus, kuri gatavi ziedot asinis metaforiski varētu saukt par "dzīvības ģeneratoriem". Dažkārt ikdienā neapzināmies cik liela - dzīvības v��rtība ir šādam solim. Akcijas mērķis ir arī pievērst sabiedrības uzmanību un veicināt līdzatbildību, jo donoru nozīmību saprot katrs, bet diemžēl atceras tikai tad, kad nelaime skārusi tuvu cilvēku. Būsim atsaucīgi un sniegsim viens otram roku," aicina veselības ministrs.

Visas dienas garumā no pulksten 9:00 līdz 17:00 asinis ziedos darbinieki no visām ministrijām un vairākām to pakļautības iestādēm, abiem īpašu uzdevumu ministru sekretariātiem, Valsts kancelejas, Ministru prezidenta biroja un Eiropas Savienības informācijas aģentūras.

Akcija "Palīdzi palīdzēt" Ministru kabinetā notiks jau trešo reizi. Ņemot vērā donoru lielo ieinteresētību, asinsdonoru akcija kļuvusi par ikgadēju valsts pārvaldes tradīciju.

Asins ziedošanas akciju "Palīdzi palīdzēt!" rīko Valsts kanceleja sadarbībā ar Veselības ministriju un Valsts asinsdonoru centru.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, kuri nav akreditēti darbam Ministru kabinetā, lūdzam pieteikt caurlaidi Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā pa tālruni: 7082903 vai 7082929.

Sanita Cīmure

Valsts kancelejas

Komunikācijas departamenta konsultante

Tālr.: 7082903

E-pasts: [email protected]

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VK: VM nav nodrošinājusi iedzīvotāju interesēm atbilstošu plazmas preparātu apriti.

Jānis Rancāns, 18.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselības ministrija (VM) kā vadošā valsts pārvaldes iestāde veselības nozarē, kas ir atbildīga par valsts politikas izstrādi transfuzioloģijas jomā, nav izstrādājusi attiecīgās jomas politikas plānošanas dokumentus un nav nodrošinājusi Latvijas Republikas iedzīvotāju interesēm atbilstošu plazmas preparātu ražošanu un apriti.

Tā revīzijā revīzijā secinājusi Valsts kontrole (VK). SIA Baltijas Terapeitiskais serviss (SIA BTS), kaut arī publiskā iepirkuma līgumā bija noteikts, ka asins plazmas preparātu ražošanā izmanto valstī iegūtu izejvielu, Valsts asins donoru centram (turpmāk – VADC) ir piegādājusi transfūzijām nepieciešamos asins plazmas preparātus, kas nav izgatavoti no Latvijā iegūtas izejvielas, norāda VK.

Latvijā attiecībā uz cilvēka asins un asins komponentu kvalitātes un drošības standartiem ir noteikts, ka plazmas preparātu ražošanā izmanto tikai valstī iegūtu izejvielu (cilvēku asins plazmu), aizliedzot asins vai asins komponentu importu. Savukārt VM nav nodrošinājusi kvalitatīvu uzraudzību pār valstī noteikto stingrāko aizsardzības pasākumu ievērošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina valsts pārvaldes darbiniekus piedalīties asins ziedošanas akcijā "Palīdzi palīdzēt!"

, 17.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts kanceleja sadarbībā ar Veselības ministriju un Valsts asinsdonoru centru aicina valsts pārvaldes darbiniekus piedalīties asins ziedošanas akcijā "Palīdzi palīdzēt!".

Akcija notiks 12. septembrī Ministru kabineta ēkā Brīvības bulvārī 36. Ministrijas tiek aicinātas noskaidrot potenciālos akcijas dalībniekus un līdz 5. septembrim par tiem informēt Valsts kanceleju.

Akcija "Palīdzi palīdzēt!" Ministru kabinetā notiks jau trešo reizi. Pirmoreiz šāda veida pasākums notika 2005. gada 28. septembrī, un valsts pārvaldē strādājošo atsaucība bija liela - asinis nodeva 155 valsts pārvaldes darbinieki. Ņemot vērā donoru lielo ieinteresētību, akcija kļuvusi par ikgadēju valsts pārvaldes tradīciju.

Sanita Cīmure

Valsts kancelejas

Komunikācijas departamenta konsultante

Tālr.: 7082903

E-pasts: [email protected]

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Olympia un Asins Donoru centrs aicina piedalīties donoru dienā

, 16.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 16.novembrī, no plkst. 10:00 līdz 15:00 I/c Olympia un Valsts Asins Donoru centrs (VADC) aicina palīdzēt un piedalīties asins donoru dienā. Cilvēkiem būs iespēja ziedot asinis VADC specializētajā autobusā pie i/c Olympia.

"Drīz klāt būs Ziemassvētki, kad cilvēki atdara savas sirdis ziedošanai un dāvināšanai. Mēs aicinām to darīt jau tagad, un aicinām ziedot visdārgāko, kas mums ir – savas asinis. Iespējams, tā mēs palīdzēsim izglābt kāda dzīvību. Donoru dienā piedalīsies arī iepirkšanās centra Olympia darbinieki. Aicinām donoru dienā piedalīties arī savus sadarbības partnerus, Ķīpsalas iedzīvotājus un iepirkšanās centra pircējus," sacīja i/c Olympia direktors Andris Reņģītis.

VADC direktore Gita Ņemceva: "Specializētais VADC autobuss ir aprīkots tā, lai tajā būtu droši un ērti ziedot asinis. Radot iespēju ērtākai asins ziedošanai, ceram, ka atsaucību izrādīs ne vien regulārie asins donori, bet arī cilvēki, kas asinis vēl nekad nav ziedojuši. Atgādinām, ka ilgāku laiku Valsts asinsdonoru centrā nepietiekamā daudzumā ir O(I) grupas negatīvās asins grupas asinis. Tāpat aicinām arī citu asinsgrupu donoriem saglabāt aktivitāti un atbalstīt I/c Olympia organizēto donoru dienu!"

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) lūdz visu asinsgrupu donoru atsaucību, lai nodrošinātu nepieciešamo asins krājumu un slimnīcu pieprasījumu pēc asins komponentiem.

Pēdējās dienās ārstniecības iestāžu pieprasījums pēc asins komponentiem ir pieaudzis sasniedzot apjomu, kāds bija pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas, savukārt donoru skaits ir sarucis uz pusi, informē VADC.

No 11.marta valstī ir atcelti daudzi ierastie VADC izbraukumi, kuri bija plānoti izglītības iestādēs, uzņēmumos, pašvaldībās un citās publiskās vietās. Būtisks procents ziedotāju parasti tiek sasniegts tieši izbraukumos, līdz ar to asins krājuma uzturēšana ir kļuvusi par sarežģītu uzdevumu. Arī šajā periodā slimnīcās atrodas daudzi pacienti, kuru ārstēšanas procesā nepieciešama asins pārliešana.

Ziedot asinis ir aicināti tikai tie cilvēki, kuri ir pilnīgi pārliecināti par savu veselības stāvokli, pēdējo 14 dienu laikā nav bijuši ārpus Latvijas teritorijas, izņemot tās valstis, kurās noteikts vēl ilgāks aizliegums*, un nav bijuši saskarsmē ar cilvēkiem, kuriem ir aizdomas par saslimšanu ar Covid-19, kā arī personai nav novērotas akūtas elpošanas ceļu infekcijas pazīmes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

FOTO: Dienas Bizness organizētā donoru dienu Andrejsalā

DB, 12.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienas Bizness šodien rīkoja donoru dienu Andrejsalā.

Valsts asinsdonoru centrs informē, ka šodien, ziedojot asinis, tika izglābti 57 cilvēki un savākti 25,65 litri asiņu.

Atceries - viens asins ziedotājs var glābt trīs cilvēku dzīvības!

Kas jāzina un kā jāsagatavojas asins ziedošanai?️

24 stundas pirms asins ziedošanas vēlams:

● Ēst tikai veselīgu uzturu, nepārēsties.

● Dzert papildu šķidrumu (vismaz 1,5l - 2l dienā).

2-3 stundas pirms asins ziedošanas:

● Viegla maltīte.

● 3 - 4 glāzes šķidruma.

● Nesmēķēt.

Asinis nedrīkst nodot tukšā dūšā, ja nav bijis pilnvērtīgs miegs un ja pēdējo 24 stundu laikā lietots alkohols vai enerģijas dzērieni.

Nākamā donoru busiņa viesošanās reize plānota pēc 4 mēnešiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atklās Donoru autobusu, aicina uzņēmējus sadarboties

, 10.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 13.septembrī plkst. 12.00 Esplanādē ar LR Veselības ministrijas atbalstu Valsts asinsdonoru centrs (VADC) atklās specializēto Donoru autobusu, Db.lv informēja centrs.

VADC direktore Gita Ņemceva: "Šis autobuss ir aprīkots tā, lai tajā uz vietas būtu droši un ērti ziedot asinis, turklāt VADC mediķiem būs iespēja ērti piekļūt pie iestādēm Rīgas centrā un mikrorajonos, nemeklējot piemērotas telpas asins ziedošanai kādā no iestādēm vai uzņēmumiem Specializētais Donoru autobuss nodrošinās to, ka vienas dienas laikā ir iespējams pieņemt donorus vairākās vietās pilsētā. Radot iespēju ērtākai asins ziedošanai, VADC cer piesaistīt jaunus asins donorus un samazināt esošo distanci starp VADC un strādājošajiem asins donoriem."

Plkst. 16.00 Donoru autobuss no Esplanādes dosies uz stacijas laukumu pie t/c Origo, kur līdz plkst.18.00 turpināsies asins ziedošana un interesenti varēs iegūt informāciju, kā kļūt par asins donoru. Bet plkst.18.00 autobuss no t/c Origo dosies uz t/c Alfa, kur līdz plkst.20.00 interesentiem būs iespēja autobusu apskatīt tuvāk, kā arī saņemt atbildes uz sevi interesējošajiem jautājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS no 10. līdz 16. septembrim

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdiena, 10. septembris

" 10:00 domē notiks Ventspils pilsētas domes sēde (atb. D. Brākmane, tālr. 6 36 01111)

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 13:00 līdz 17:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) norisināsies datorkursi "Informācijas sabiedrības pamatprasmes". Kursu programma ietver darbu ar datoru, teksta redaktoriem, e-pastu un internetu. Kursa maksa: LVL 20 par 12 stundām. Pieteikšanās pa tālr. 6 36 07607 vai pa e-pastu: [email protected] Lūdzam arī norādīt iespējamos kursu apmeklējuma laikus! (atb. A. Gaile, tālr. 6 36 07607)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

8.janvārī "Dienas Bizness" rīkoja kārtējo Donoru dienu Andrejostā.

Pēc Valsts asinsdonoru centra datiem, šoreiz asinsdonori palīdzējuši 51 cilvēkam. Šoreiz ieradās arī divi pirmreizējie donori. Vairākus nepieņēma, jo nebija sagatavojušies asinsnodošanas reizei.

Kas jāzina un kā jāsagatavojas asins ziedošanai?️

24 stundas pirms asins ziedošanas vēlams:

● Ēst tikai veselīgu uzturu, nepārēsties.

● Dzert papildu šķidrumu (vismaz 1,5l - 2l dienā).

2-3 stundas pirms asins ziedošanas:

● Viegla maltīte,

● 3 - 4 glāzes šķidruma,

● Nesmēķēt.

Asinis nedrīkst nodot tukšā dūšā, ja nav bijis pilnvērtīgs miegs un ja pēdējo 24 stundu laikā lietots alkohols vai enerģijas dzērieni.

Valsts asinsdonoru centrs informē, ka izbraukuma busiņu var izsaukt uz jebkuru vietu un organizēt donoru dienu arī sava uzņēmuma, apkaimes ietvaros. Intereses gadījumos sazināties ar izbraukumu projektu vadītāju Sabīnu Teicāni: 29475216. Vairāk informācijas ir pieejama arī centra mājas lapā: https://www.vadc.lv/

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Asins ziedošanas akcijā Palīdzi palīdzēt! piedalīsies arī Finanšu ministrijas darbinieki

, 11.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tāpat kā abus iepriekšējos gadus, arī šogad 12.septembrī Finanšu ministrijas (FM) darbinieki dosies uz Ministru kabineta ēku, lai piedalītos valsts pārvaldes iestāžu un Valsts asinsdonoru centra kopīgi rīkotajā asins ziedošanas akcijā "Palīdzi palīdzēt!", kas notiek jau trešo reizi un, ņemot vērā donoru lielo ieinteresētību, kļuvusi par ikgadēju valsts pārvaldes tradīciju.

"Es asinsdonoru akcijā piedalos, jo šādi mēģinu palīdzēt cilvēkiem. Katram no mums var gadīties situācija, kad var būt nepieciešamas asinis, un pēc savas pieredzes zinu, cik svarīga šajā gadījumā ir cilvēku atsaucība un palīdzība, tāpēc mēģinu palīdzēt. No manis lielu ieguldījumu tas neprasa, bet citiem cilvēkiem mans ieguldījums ir nenovērtējams," uzsver FM darbiniece Taisa Trubača.

Visas dienas garumā no pulksten 9:00 līdz 17:00 asinis ziedos 295 darbinieki no visām ministrijām un vairākām to pakļautības iestādēm, abiem īpašu uzdevumu ministru sekretariātiem, Valsts kancelejas, Ministru prezidenta biroja un Eiropas Savienības informācijas aģentūras.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

no 17. līdz 23. septembrim

Pirmdiena, 17. septembris

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 12:30 līdz 16:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) notiks apmācību kursi "Elektroniskās iepirkumu sistēmas lietošana". Piedalās Ventspils pilsētas pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību atbildīgie darbinieki (atb. K. Jacevičs, tālr. 6 36 07607)

" 14:00 domē, 2.stāva zālē notiks Iepirkumu komisijas sēde. Piedāvājumu atvēršana atklātā konkursā "Mēbeļu piegāde četru jaunu grupu atvēršanai pirmsskolas izglītības iestādēs" (pasūtītājs - Izglītības pārvalde) (atb. S. Tolkaņova, tālr. 6 36 01194)

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina CSDD darbiniekus un klientus ziedot asinis

, 26.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 28. septembrī, Ceļus satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbiniekiem būs iespēja ziedot asinis nelaimē nokļuvušajiem. Valsts asinsdonoru centra (VADC) Specializētais Donoru autobuss no plkst 10.00 - 14.00 piestās pie CSDD Rīgas nodaļas Bauskas ielā 86. Ziedot asinis aicināti arī visi CSDD klienti, kas šajā laikā apmeklēs direkciju.

"Viena cilvēka glābšanai nepieciešama 4-5 donoru līdzdalība. Lēmums ziedot savas asinis ir sirdsapziņas jautājums. Tādēļ es nevienu neaicinu un nespiežu to darīt - vienkārši gan mums, gan mūsu klientiem iespēja - kādam palīdzēt - būs "pievesta klāt"." norāda CSDD direktors Andris Lukstiņš.

Par asins donoru var kļūt ikviens vesels cilvēks vecumā no 18- 65 gadiem, kura svars nav mazāks par 50 kg. Pirms procedūras vēlams paēst, nav ieteicams smēķēt un lietot alkoholu. Asins ziedošana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba, liela emocionāla pārdzīvojuma. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments.

Pēc asins ziedošanas donors saņem naudas kompensāciju 3LVL pusdienām, brīvdienu (saglabājot vidējo darba algu) asins došanas dienā un nākamajā dienā, iepriekš to saskaņojot ar darba devēju pēc Darba likuma 74.panta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules ekonomika atkal nonākusi nedrošā stāvoklī - attīstīto valstu valdības mazina izdevumus un arī privātais sektors kļūst arvien piesardzīgāks. Bezdarba līmeņi daudzās attīstītajās valstīs pieaug līdz divciparu procentiem, radot darbavietu krīzi, raksta CNBC.

Tomēr dažas no pasaulē lielākajām kompānijām rietumu un jaunajos tirgos nelikvidē darbavietas, bet gan pieņem darbā jaunus darbiniekus.

Medijs izveidojis pasaulē 10 lielāko darba devēju sarakstu (biržās kotēti uzņēmumi). Tas veidots, ņemot vērā pasaules akciju indeksus, kompāniju tīmekļa vietnes, gada pārskatus un citu publiski pieejamu informāciju. Veidojot šo sarakstu, vērā ņemti pilna laika darbinieki, izņemot dažus gadījumus, kad bizness lielā mērā atkarīgs no nepilna laika darbiniekiem.

Pasaulē lielākie darba devēji darbojas dažādās nozarēs, piemēram, mazumtirdzniecībā, telekomunikācijās, enerģētikā un banku sektorā. Medijs aprēķinājis kompāniju ieņēmumus uz darbinieku un peļņu uz darbinieku, pamatojoties uz to 2010. gada peļņu. «Dažas no šīm organizācijām varētu jūs pārsteigt, bet citas ir slavenas to lieluma un globālā pārklājuma dēļ,» raksta CNBC.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru
Likumi

Saeima atbalsta grozījumus Darba likumā

Ieva Jurevica, 03.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima ceturtdien 1. lasījumā konceptuāli atbalstīja Labklājības ministrijas (LM) izstrādāto likumprojektu, kurā paredzēti vairāk kā 20 grozījumi Darba likumā, kas būtiski ietekmēs gan darba devējus, gan darba ņēmējus.

Likumprojektā paredzētas izmaiņas, piemēram, darba līgumos un darba sludinājumos iekļaujamajā informācijā, darba un atpūtas laiku regulējumā, atvaļinājuma naudas un brīvdienu piešķiršanas kārtībā, bērna kopšanas atvaļinājuma noteikumos, mainīts pieļaujamo virsstundu skaits un vēl vairāki grozījumi.

Likumprojektā paredzēts, ka darba sludinājumos juridiskām personām vajadzēs norādīt uzņēmuma reģistrācijas numuru, savukārt darba līgumā būs jānorāda darba devēja vai darba ņēmēja personas kods, bet ārzemniekiem dzimšanas datums, lai precīzāk varētu identificēt darba devēju vai darba ņēmēju, kas ir fiziska persona.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finansējums

Pievieno papildus vērtību

Rūta Kesnere, 23.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziedošana ir stratēģiski svarīga korporatīvās kultūras sastāvdaļa

To DB un holdinga Repharm rīkotajā apaļā galda diskusijā apstiprina visas runātājas – SIA Microsoft Latvia vadītāja Renāte Strazdiņa, Swedbank korporatīvo attiecību vadītāja Adriana Kauliņa, ABLV Bankas Labdarības fonda valdes priekšsēdētāja Zanda Zilgalve un holdinga Repharm komunikācijas direktore Līga Ribkinska.

Cik svarīga uzņēmuma korporatīvās kultūras sastāvdaļa ir ziedošana, un kādēļ uzņēmumi ar to vispār nodarbojas?

R. Strazdiņa: Mūsu uzņēmuma attīstības stratēģijā mecenātisms ir viens no pamata virzieniem. Microsoft Latvia mērķtiecīgi un regulāri daļu no savas peļņas iegulda dažādos projektos, kas pārsvarā gan ir saistīti ar mūsu darbības jomu, proti, tā ir digitālo prasmju attīstīšana, pieeja jaunākajām tehnoloģijām. Mums ir atsevišķa globāla struktūrvienība Microsoft Philantropies, kuras moto ir – tehnoloģiskā nākotne ikvienam, kas nodarbojas ar mecenātisma stratēģijas izstrādni un ieviešanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Darba stresu izliek hokejā un izdzied korī

, 08.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv veica uzņēmumu aptauju, lai noskaidrotu, kādas sporta un kultūras aktivitātes tie organizē saviem darbiniekiem. Vairāki no aptaujātajiem uzņēmumiem motivē darbiniekus piedalīties ne vien ikgadējās sporta spēlēs vai dažkārt rīkotos atpūtas pasākumos, bet pat organizē uzņēmuma sporta komandas, korus, hobiju izstādes utml..

Antra Viļuma, RBSSKALS sabiedrisko attiecību speciāliste:

"RBSSKALS grupas uzņēmumu darbiniekiem tiek piedāvāts atbalstīt viņu iniciatīvu un idejas. Tās nav regulāras iknedēļas aktivitātes, bet gan dažādu ideju realizēšana. Vairākus gadus RBSSKALS komanda piedalījās AVE SOL rallijā, pagājušajā vasarā mūsu komanda piedalījās Streetbola čempionātā. Katru gadu ir citas aktivitātes, jo mēģinām nevis darbiniekus izklaidēt, bet atbalstīt viņu vajadzības, vēlmes un iniciatīvu. Dažkārt top projekti, kas ir pārsteigums citiem darbiniekiem un vadībai. Piemēram, uz uzņēmuma 15 gadu jubileju tika iestudēts muzikāls priekšnesums uz būvmateriāliem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VID vadītājas vietnieku Čerņecki pārceļ Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktora amatā; rotācijas skars 39 darbiniekus

LETA, 03.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis pārcelts VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktora amatā, līdz ar to patlaban ģenerāldirektora vietnieka noziedzības apkarošanas jomā amats ir vakants, šodien preses konferencē par veiktajiem pasākumiem VID darbības efektivitātes uzlabošanai un korupcijas risku mazināšanai sacīja dienesta ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Kopumā dažādas rotācijas skar 39 VID darbiniekus, tajā skaitā, 22 dažāda līmeņa vadītājus - 18 struktūrvienību vadītāji līdz 11.maijam tiks pārcelti citos VID amatos, bet vēl četri līdz 23.maijam sāks darbu ārpus VID.

No pārējiem 17 rotācijā iesaistītājiem VID darbiniekiem 14 cilvēki tiks pārcelti citos amatos VID, bet trīs - darbā ārpus VID.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) informēja, ka uz Tieslietu ministrijas iestādēm tiek pārcelti pieci līdzšinējie Finanšu policijas darbinieki - Māris Kaminskis, Jurģis Kijoneks, Aivijs Lagzdiņš, Viesturs Burkovskis un Miks Indāns. Šie darbinieki turpmāk strādās Ieslodzījuma vietu pārvaldes Tiesvedības daļā un Tiesiskā regulējuma daļā. «Abas daļas pamatā strādā ar nacionālajām un starptautiskajām institūcijām, kā arī piedalās normatīvo aktu izstrādē,» piebilda tieslietu ministrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Asinsdonoru centrā veidojas garas rindas; donorus aicina ziedot asinis nākamnedēļ

LETA, 22.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) aicina visus, kuri vēlas ziedot asinis, to darīt nākamnedēļ, jo patlaban asins krājumi ir pietiekami.

Šorīt daudzi cilvēki ir devušies ziedot asinis un veidojas garas donoru rindas, stāsta VADC. Patlaban ir piesaistīts arī papildu medicīniskais personāls.

Tomēr patlaban VADC aicina visus, kuri vēl vēlas ziedot asinis, darīt to nākamnedēļ, kā arī sekot aktuālajai informācijai Asinsdonoru centra mājaslapā vadc.gov.lv.

Gadījumā, ja kādas grupas asinis būs nepieciešamas ātrāk, par to tiks paziņots.

Kā novēroja aģentūra LETA, cilvēki turpina ierasties VADC un centrā izveidojusies aptuveni 1000 cilvēku gara rinda. Kā norādīja centra pārstāvji, rindā varētu būt jāstāv 2,5-3 stundas.

Arī Gaiļezera Asins sagatavošanas nodaļā no rīta veidojās rinda, kura bija ap 25 cilvēkiem, bet asins nodošanai jau bija reģistrējušies vairāk nekā 40 cilvēki. Dienas gaitā centrā tiek pieņemti līdz 50 cilvēki, tāpēc daudziem, kas zvana, tiek ieteikts nākt pirmdien. Vairums no asins nodevējiem ir Valsts policijas darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Atliek 2,22 miljonu latu piešķiršanu «ātrajiem»

Egons Mudulis, 13.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lēmumu par Veselības ministrijas prasīto līdzekļu piešķiršanu neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienestam neatliekamu pasākumu veikšanai un izdevumu segšanai Ministru kabinets pieņems nākamnedēļ.

Tā kā pieejamo līdzekļu apmērs neparedzētiem gadījumiem valsts budžetā ir ierobežots un daļa prasītās naudas varētu tikt tērēta tikai nākamgad, tad Finanšu ministrijai un Veselības ministrijai jāvienojas par piešķiramo summu prioritārajiem pasākumiem, lēma valdība.

Lai nodrošinātu NMP brigāžu darbību līdz šā gada beigām un samazinātu finansiālo slogu nākamā gada budžetā, VM prasīja 1,84 milj. Ls. Savukārt Valsts asinsdonoru centram izdevumu segšanai vienreizēju un neatliekamu pasākumu nodrošināšanai tika prasīti 372,9 tūkstoši Ls.

NMP brigāžu transportlīdzekļu ar specializēto aprīkojumu nomas un degvielas izdevumu segšanai bija domāti 1,2 milj. Ls, bet vienreizējiem pasākumiem kā spectērpu, ziemas riepu, medikamentu un medicīnas materiālu, defibrilatoru iegādei NMP brigāžu darbības nodrošināšanai 2012. gadā – 646,2 tūkstoši Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Zāļu aģentūras (EZA) vadītāja Emera Kuka otrdien paziņoja, ka EZA ir stingri pārliecināta par ieguvumiem no "AstraZeneca" vakcīnas.

"Mēs joprojām esam stingri pārliecināti, ka ieguvumi no "AstraZeneca" vakcīnas, novēršot "Covid-19" un ar to saistīto hospitalizācijas un nāves risku, atsver šo blakņu risku," preses konferencē pavēstīja Kuka.

"Pašlaik nav nekādu pazīmju, ka šos apstākļus izraisījusi vakcinācija. Tie nav parādījušies klīniskajos izmēģinājumos un tie nav uzskaitīti kā zināmas vai gaidāmas blaknes," sacīja Kuka.

Klīniskie izmēģinājumi ir parādījuši "ļoti mazu asins recekļu veidošanos skaitu", viņa piebilda.

"Šāda situācija nav negaidīta," norādīja Kuka, atsaucoties uz vairākiem gadījumiem par asins recekļu veidošanos pēc vakcīnas injicēšanas. "Kad tiek vakcinēti miljoniem cilvēku, ir reti vai nopietni saslimšanas gadījumi, kas rodas pēc vakcinācijas."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas Pedagoģijas akadēmijā notiks Donoru dienas

, 05.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas Pedagoģijas akadēmijas Studentu padome sadarbībā ar Valsts asinsdonoru centru 21.novembrī no plkst. 10:30 – 14:00 Liepājas Pedagoģijas akadēmijā 140. kabinetā (1.stāvā) rīko asins donoru dienu, liecina akadēmijas sniegtā informācija medijiem.

Palīdzi dzīvot citiem! ir šā gada rudens donoru dienu sauklis, kas atgādina, ka palīdzēt citiem un izglābt kādam dzīvību var pavisam vienkārši – proti, ziedojot asinis. Šī procedūra nav nemaz tik sāpīga kā tas varētu šķist, turklāt asins nodošanai ir daudz pozitīvu ''blakusefektu''. Tā, piemēram, ir pierādīts, ka asins donori retāk slimo un jūtas labāk, jo ir palīdzējuši citiem.

Ja vēlies 21.novembrī nodot asinis tad atceries, ka:

1-2 dienas pirms asins nodošanas drīkst ēst un dzert: Visas saknes, augļus, biezpienu, liesu sieru, cīsiņus, biezputras, maizi, liesu gaļu un zivis, medu, sulas, kompotus, ķīseļus, tēju, kafiju, minerālūdeni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lidostā Rīga notiks asins donoru diena

, 07.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 8.novembrī no 11:00 – 15:00 lidosta Rīga sadarbībā ar Valsts asinsdonoru centru (VADC) rīko asins donoru dienu. Lidostas īstermiņa autostāvvietā P1 (pie termināļa) atradīsies specializētais VADC autobuss, liecina lidostas sniegtā informācija medijiem.

Lidosta Rīga ir aicinājusi ziedot asinis arī visu uzņēmumu darbiniekiem, kas atrodas lidostā, kā arī tās teritorijā un tuvākajā apkaimē. Ziedot asinis aicināti arī lidostas viesi. VADC speciālisti norāda, ka pasažieriem asins ziedošana pašsajūtu lidojuma laikā neietekmē.

Pēc asins nodošanas donors saņem naudas kompensāciju pusdienām un citus Darba likumā paredzētos atvieglojumus.

VADC atgādina, ka par donoru var kļūt vecumā no 18 – 65 gadiem. Donora svars nedrīkst būt mazāks par 50 kg un pirms asins nodošanas nedrīkst lietot alkoholu un smēķēt. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments!

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina atsaukties O(I)+ grupas asins donorus

, 27.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) lūdz atsaukties O(I) + grupas asins donorus. Patlaban VADC krājumā ir tikai O(I) + asins deva, kas nepieciešama 1-2 slimnieku ārstēšanai.

VADC atgādina, ka Latvijā visbiežāk sastopami cilvēki ar A (II) 37% un O(I) 36% asins grupu, tāpēc arī slimniekiem visbiežāk pārliešanai nepieciešamas šo asins grupu asinis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

LU no Starptautiskās atomenerģētikas aģentūras saņem dāvinājumā 92 tūkstošus eiro vērtas iekārtas

Žanete Hāka, 01.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultāte (LU BF) saņēmusi dāvinājumā no Starptautiskās atomenerģētikas aģentūras trīs iekārtas, kas paredzētas radiācijas ietekmes noteikšanai bioloģiskajā materiālā – asins paraugos.

Dāvinājuma kopējā vērtība ir 92 tūkstoši eiro.

Divas no iekārtām paredzētas automatizētai asins paraugu sagatavošanai – nukleīnskābes izdalīšanai, bet trešā – reakcijas noteikšanai reālā laika režīmā (q-PCR). Bioloģiskā materiāla izmantošanu radiācijas līmeņa noteikšanai sauc par biodozimetriju un asins parauga analīzes metodes izmantošana biodozimetrijā ir ļoti nesena – Latvija būs trešā vieta Eiropā, kur tā tiks izmantota – divas šāda veida iekārtas atrodas Vācijā, bet viena – Lielbritānijā.

Šīs biodozimetriskās metodes unikalitāte ir tās zemās izmaksas un īsais laiks, kas nepieciešams analīzes veikšanai. Metode būs efektīvi izmantojama reģionālās vai starptautiska mēroga ārkārtas situācijās, kā arī kodolavārijas gadījumos, kad laboratorija varēs pārbaudīt potenciāli starojumu saņēmušo cilvēku asins paraugus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Valsts gadiem ilgi nespēj sakārtot ierēdniecības aparāta atalgojuma sistēmu

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 26.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2003. gada sākumā tika solīts, ka pēc Andra Šķēles valdības laikā pieņemtajiem noteikumiem par tā sauktajiem vadības līgumiem valsts pārvaldes aparāta darbinieki dzīvos tikai līdz 2004. gada 1. janvārim.

"Sakārto" jau astoņus gadus

Jau 2000. gada janvārī A. Šķēles vadītais Ministru kabinets akceptēja koncepciju par valsts budžeta iestāžu darbinieku darba samaksas sistēmām un uzdeva Finanšu ministrijai līdz nākamā gada decembrim izstrādāt noteikumu projektu par darba samaksas sistēmu valsts iestāžu darbiniekiem. Taču 2002. gada februārī jau Andra Bērziņa vadītajai valdībai nācās secināt, ka divu gadu laikā Finanšu ministrija uzdevumu nav veikusi.

Pati Gundara Bērziņa vadītā Finanšu ministrija skaidroja, ka "noteikumu projekts par darba samaksas sistēmu valsts iestād��s strādājošajiem jeb darba samaksas reformas otrais posms un noteikumu projekts par darba samaksas sistēmu valsts pārvaldes iestādēs strādājošajiem jeb darba samaksas reformas pirmais posms ir aplūkojami kompleksi, to izpilde ir savstarpēji saistīta".

Komentāri

Pievienot komentāru