Jaunākais izdevums

Piektdien (10. augustā) Rīgas fondu biržas oficiālajā sarakstā vislielāko akciju cenu pieaugumu piedzīvoja SAF Tehnika, kuras akciju cena palielinājās par 2,33%, sasniedzot 4,4 LVL par vienu akciju. Savukārt vislielākais kritums bija Latvijas kuģniecībai, kuras akciju cena samazinājās par 2,86% un slēgšanas brīdī bija 1,36 LVL.

Ar Latvijas kuģniecības akcijām tika veikti visvairāk darījumi 29) - pērkot un pārdodot 46 562 akcijas 64 021,32 LVL apjomā.

Rīgas fondu biržas oficiālajā sarakstā 10. augustā kopumā veikti 55 darījumi un tirgotas 50 189 akcijas, veidojot 78 904,92 LVL apgrozījumu.

Rīgas fondu biržas otrajā sarakstā vislielāko akciju cenu pieaugumu piedzīvoja Kurzemes CMAS, kurai akciju cena palielinājās par 3,13% sasniedzot 1,65 LVL par vienu akciju. Savukārt vislielākais kritums bija Liepājas metalurgam, kuras akciju cena samazinājās par 2,4% un slēgšanas brīdī bija 2,85 LVL.

Ar Latvijas Krājbankas akcijām tika veikti visvairāk darījumi (21) - pērkot un pārdodot 1 284 akcijas - 7 543,87 LVL apjomā.

Rīgas fondu biržas otrajā sarakstā 10. augustā kopumā veikti 34 darījumi un tirgotas 2 458 akcijas veidojot 11 116,84 LVL apgrozījumu.

10. augustā Rīgas fondu biržas statistika liecina, ka kopā tika veikti 89 darījumi un tirgotas 52 647 akcijas veidojot 90 021,76 LVL, kas ir mazāk nekā 9. augustā, kad tika veikti tikai 120 darījumi un tirgotas 101 778 akcijas 183 866,65 LVL apjomā.

Viss Rīgas fondu biržas apskats.

OMX Riga indekss 10. augustā ir samazinājies par 1,16% līdz 729.66 (9.augustā - 738.21)

OMX Tallinn indekss 10. augustā ir samazinājies par 1,46% līdz 938.32 (9.augustā - 952.19)

OMX Vilnius indekss 10. augustā ir samazinājies par 1,28% līdz 552.85 (9.augustā - 560.01)

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atleks labumi no biržu apvienošanās…

Agnese Paulina, [email protected], 7084423 Ieva Mārtiņa, [email protected], 7084426, 28.05.2007

«Investori visā pasaulē vēlas investēt tirgos, kuriem tie var viegli piekļūt,» tā Rīgas Fondu biržas valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Salīdzinoši niecīgais Latvijas vērtspapīru tirgus jūtamus ieguvumus no biržu darījuma izjutīs, bet, iespējams, tikai pēc pāris gadiem. Biržām apvienojoties, izveidosies transatlantiska birža ar nosaukumu Nasdaq OMX Group, kuras kopējā kapitalizācija būs 7.1 mljrd. USD. Eksperti OMX biržu grupu vērtē kā atraktīvu partneri par spīti tam, ka tā nav tik liela kā citas Eiropas biržas. Tomēr aptaujātie finanšu eksperti atzīst, ka šādu divu lielu kompāniju apvienošanās nenotiek ātri, tāpēc Baltijas valstu investori un uzņēmumi jūtamas pārmaiņas tuvākajā laikā nenovēros.

"No biržu apvienošanās tūlītējs ieguvums nebūs, bet pēc tam būs lielāks tirgus, lielāks investoru loks, kam būs pieeja informācijai. Tomēr tas nebūs ne gada, ne divu gadu jautājums," tā Parex Asset Management vadītājs Roberts Idelsons, piebilstot, ka apvienošanās nenotiek Baltijas valstu tirgus dēļ, bet vairāk Zviedrijas un citu Skandināvijas valstu dēļ. "Baltijas sektors jau šobrīd ir ļoti maza daļa no OMX, bet apvienošanās gadījumā mēs jaunajā struktūrā būsim pavisam nemanāmi," tā Hansabankas vērtspapīru brokeru nodaļas vadītājs Jānis Ogsts, pamatojot, ka ietekme uz Latvijas akciju tirgu būs relatīvi maza. Nākotnē biržas kompānijas parādīsies vairākos lielāko brokeru ekrānos, termināļos un protams, uzmanība būs lielāka, lielākos apjomos tiks investēta nauda, lēsa

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rīgas birža saplūst ar pasaules lielāko biržu

, 28.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NASDAQ Stock Market, Inc. (NASDAQ®) ir pabeidzis iegādes un apvienošanās darījumu ar OMX AB, tādejādi izveidojot pasaules lielāko biržu - NASDAQ OMX Group, Inc. (NASDAQ OMX grupa), Db.lv informēja Rīgas Fondu biržas Korporatīvo komunikāciju departamenta vadītājs Āris Dreimanis.

NASDAQ OMX grupa darbojas visā pasaulē, tā ir pārstāvēta kā attīstītos, tā arī strauji augošos tirgos. Nasdaq OMX grupas pakalpojumu un produktu klāstā ietilpst dažāda veida vērtspapīru un citu aktīvu tirdzniecība, kapitāla piesaistes iespējas, finanšu pakalpojumi, tirdzniecības un norēķinu tehnoloģijas, tirdzniecības dati, indeksi.

''NASDAQ OMX grupa ir jaunas paaudzes kompānija biržu sektorā. Tā ir unikāla ar spēju klientiem sniegt atbalstu daudzos biznesa līmeņos, piedāvājot tiem tirdzniecības platformas, dažādu finanšu instrumentu tirdzniecībai, kotēšanos biržā, tirdzniecības un norēķinu tehnoloģijas, tirdzniecības datus un citus finanšu produktus un pakalpojumus,'' teica Bobs Greifelds (Bob Greifeld), NASDAQ OMX grupas vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Fondu birža, nule kā nomainot savu 15 gadus lietoto nosaukumu uz NASDAQ OMX Riga ir pilnīgi oficiāli iekļāvusies pasaulē vadošajā biržu grupā.

picturegallery.c8bf71d3-964f-4c6f-af35-af0bb468319e

Par godu šim notikumam Ņujorkā, vienā no pasaules dzīvākajām vietām – Times skvērā Ņurjorkā, uz NASDAQ televīzijas studijas fasādes lielā ekrāna tika izlikts Rīgai veltīts apsveikums un Latvijas karogs.

Lēmums mainīt biržas nosaukumu ir pieņemts, lai vistiešākā veidā atspoguļotu biržas dalību NASDAQ OMX biržu grupā un atbilstību moderna un uzticama publiska vērtspapīru tirgus organizēšanas standartiem, ko respektē uzņēmēji un investori visā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rīgas biržā straujākais kritums

Žanete Hāka, 22.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienu NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi noslēdza dažādi, liecina biržu dati.

Akciju tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,1% līdz 636,25 punktiem, savukārt Tallinas biržas indekss bija vienīgais starp Baltijas biržu indeksiem, kas pieauga. OMX Tallinn pakāpās par 0,17% līdz 843,98 punktu atzīmei.

OMX Vilnius saruka par 0,27% līdz 415,13 punktiem, savukārt straujāku kritumu piedzīvoja OMX Riga, kurš saruka par 1,26% līdz 466,94 punktu atzīmei.

NASDAQ OMX Baltijas biržu kopējais Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 619,3 tūkstošus latu. Aktīvākā tirdzniecība notika ar Lietuvas apģērbu mazumtirgotāja Apranga akcijām, apgrozījumam sasniedzot 193 tūkstošus latu. Otrajā vietā ierindojās Igaunijas kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akciju apgrozījums, kas nedaudz pārsniedza 100 tūkstošus latu. Arī trešajā vietā ierindojās Igaunijas uzņēmums – apakšveļas ražotājs Silvano Fashion Group ar 98,6 tūkstošu latu lielu apgrozījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

NASDAQ OMX Riga padomē veiktas izmaiņas

Gunta Kursiša, 20.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notikušas izmaiņas vērtspapīru biržas a/s NASDAQ OMX Riga padomē – tā padomes priekšsēdētāja amata pienākumus beidzis pildīt Somijas pilsonis Henriks Elfvings, liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Ieraksts par izmaiņām amatpersonu sastāvā veikts šā gada 17. janvārī.

Biržas padomē turpina darboties Swedbank Markets administratīvais vadītājs Latvijā Renārs Lūsis, SEB bankas Finanšu tirgus pārvaldes vadītājs Jānis Doniņš, Katarīna Hovimaira un padomes priekšsēdētāja vietnieks Teuvo Rossi.

NASDAQ OMX Riga valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda Daiga Auziņa-Melalksne, biržas valdē darbojas arī Liene Dubava un Indars Aščuks.

NASDAQ OMX Riga lielākais īpašnieks ir NASDAQ OMX grupā ietilpstošais Somijas NASDAQ OMX Nordic Oy, kam pieder 92,98% akciju.7,02% akciju pieder a/s Rietumu banka. Biržai NASDAQ OMX Riga pieder 100% Latvijas Centrālā depozitārija akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas biržā 3.ceturksnī pieaugusi tirdzniecības aktivitāte

, 05.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notikumi Rīgas fondu biržā 2007.gada 3.ceturksnī, atbilstoši Rīgas Fondu biržas Korporatīvo komunikāciju departamenta vadītāja Āra Dreimaņa sniegtajai informācijai:

-Alternatīvajā akciju tirgū First North Latvijā pirmais Sertificētais konsultants

-Indekss sasniedz rekordu un turpina kāpumu

-OMX Derivatīvu biržā Stokholmā sāk piedāvāt tirdzniecību ar nākotnes līgumiem uz Baltijas tirgojamo indeksu OMX

-Pieaug tirdzniecības aktivitāte

-Jauni biržas biedri

Alternatīvajā vērtspapīru tirgū pirmais sertificētais konsultants

Septembrī Rīgas Fondu birža parakstīja līgumu ar korporatīvo finanšu uzņēmumu Eventus Partners (agrāk Biznesa Risinājumi), kas kļuvis par pirmo sertificēto konsultantu, kas drīkstēs pārstāvēt uzņēmumus alternatīvajā vērtspapīru tirgū First North Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kapitāla tirgus Latvijā – trešajā desmitgadē, bet joprojām vājš. Vai ir alternatīvas?

Latvijas Bankas ekonomists Egils Kaužēns, 29.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no svarīgām finanšu tirgus sastāvdaļām ir likvīds un efektīvs kapitāla tirgus. Ieguldījumi akcijās un obligācijās ir ilgtermiņa ieguldījumi.

Attīstīts kapitāla tirgus veicina vietējās un ārvalstu investīcijas, uzkrājumu efektīvāku izmantošanu, dodot iespēju krājējiem vairāk nopelnīt, kas īpaši aktuāli zemo procentu likmju apstākļos. Savukārt uzņēmējiem tas dažādo aizņemšanās iespējas uzņēmuma attīstības finansēšanai.

Turklāt lēmumi par investīcijām vai, tieši pretēji, lēmumi par neinvestēšanu ietekmē ne vien pašreizējo tautsaimniecības stāvokli, bet arī summējas tautsaimniecības turpmākās attīstības perspektīvā.

Kāpēc kapitāla tirgus ir tik nozīmīgs:

  1. Uzņēmumi, emitējot vērtspapīrus kapitāla tirgū, piesaista ilgtermiņa finansējumu – gan vietējo, gan ārvalstu, kas dod iespēju uzņēmumiem attīstīties un pilnveidot ražošanu vai pakalpojumu sniegšanu, diversificējot investoru loku;
  2. Mājsaimniecības un uzņēmumi var novirzīt savus uzkrājumus kapitāla tirgus vērtspapīros, kas parasti piedāvā augstāku ienesīgumu nekā noguldījumi bankās;
  3. Kapitāla tirgus dod iespēju sekot dažādu vērtspapīru procentu likmēm, kas ļauj spriest par piedāvājuma un pieprasījuma attiecību finanšu tirgū, par tirgus dalībnieku gaidām par riskiem un ekonomikas attīstību, finansēšanas nosacījumiem;
  4. Ekonomikas izaugsmes modeļos izaugsme ilgtermiņā ir atkarīga no kapitāla lieluma, un kapitāla tirgum ir būtiska loma šī kapitāla piesaistē un izvietojumā tautsaimniecībā;
  5. Labi funkcionējošs kapitāla tirgus palīdz sadalīt kapitālu pa dažādām nozarēm, uzņēmumiem tā, lai tiktu iegūts maksimāls labums tautsaimniecībā, – tiek meklēts optimums no paredzamā vērtspapīru ienākuma un riska.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Plāno iegādāties Ņujorkas fondu biržas un Euronext grupu

Mārtiņš Apinis, 01.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biržu grupa NASDAQ OMX, kuras sastāvā ietilpst gan birža NASDAQ OMX Riga, gan Latvijas Centrālais depozitārijs, kopā ar ICE (Intercontenental Exchange) ir iesniegusi piedāvājumu iegādāties Ņujorkas fondu biržas un Euronext grupu (NYSE Euronext Group).

Ja darījums tiks apstiprināts, NASDAQ OMX izveidos lielāko akciju tirdzniecības biržu gan ASV, gan Eiropā, informēja NASDAQ OMX Riga komunikāciju nodaļas vadītājs Āris Dreimanis.

Ja darījums īstenosies, NASDAQ OMX un NYSE Euronext biržu grupu apvienošanās rezultātā tiks izveidota pasaulē vadošā globālā biržu grupa uzņēmumu akciju kotācijai, dažāda veida vērtspapīru tirdzniecībai un citu ar biržu darbību saistītu pakalpojumu sniegšanai, norāda NASDAQ OMX vadītājs Bobs Greifelds.

NASDAQ OMX par vienu NYSE Euronext Group akciju gatavs maksāt 42,50 ASV dolārus, tādējādi ja visi akcionāri piekritīs pārdot savas akcijas, kopējā darījuma summa varētu sasniegt 11,3 miljardus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kāpums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 11.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas aizvadīja ar dažādiem rezultātiem, liecina biržu dati.

Kopējais Baltijas akciju tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,07% līdz 638,16 punktiem. Starp biržu indeksiem pieauga vienīgi OMX Riga – par 0,48% līdz 446,25 punktiem.

Par 0,16% līdz 852,11 punktu atzīmei saruka OMX Tallinn, bet OMX Vilnius piedzīvoja 0,04% kritumu, sasniedzot 414,45 punktu atzīmi.

Kopējais NASDAQ OMX Baltijas biržu tirdzniecības apgrozījums bija samērā zems – 364,7 tūkstoši latu. Aktīvākā tirdzniecība notika ar Lietuvas telekomunikāciju kompānijas Teo LT akcijām, sasniedzot 94 tūkstošus latu. 31,7 tūkstošu latu apgrozījums bija tirdzniecībai ar Igaunijas kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akcijām, savukārt trešā aktīvākā akcija bija Igaunijas apakšveļas ražotājam Silvano Fashion Group – 28,6 tūkstoši latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

NASDAQ OMX vadītājs: Baltijas kapitāla tirgum ir nozīmīgs attīstības potenciāls

Lelde Petrāne, 27.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiekoties ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, biržu grupas NASDAQ OMX vadītājs Roberts Greifelds (Robert Greifeld) uzsvēris, ka Baltijas valstu kapitāla tirgum ir nozīmīgs attīstības potenciāls un tā īstenošana sniegs ieguldījumu reģiona ekonomikas izaugsmē.

Savukārt V.Dombrovskis akcentējis, ka pašreizējos apstākļos, kad banku sektora kreditēšana vēl joprojām ir ierobežota, gan esošo uzņēmumu attīstībai, gan jaunu biznesa ideju īstenošanai nepieciešams meklēt alternatīvus finansējuma resursus. Šajā jomā fondu biržas var sniegt būtisku pienesumu, tādēļ premjers aicināja NASDAQ OMX pievērsties šīm iespējām.

Pārrunājot iespējas fondu biržā kotēt valstij pilnībā vai daļēji piederošos uzņēmumus, premjers informējis, ka valdība pašlaik strādā pie valsts kapitālsabiedrību pārvaldes reformas, kuras laikā tiks izvērtēts, kuri uzņēmumi jāpatur valsts īpašumā un kurus iespējams nodot privatizācijai, tostarp arī kotējot biržā. V.Dombrovskis uzsvēris, ka tās kompānijas, kas iekļautas neprivatizējamo uzņēmumu sarakstā, nav nododamas kotācijai biržā. Citos gadījumos šī iespēja ir apsverama, ņemot vērā nozīmīgos ieguvumus, ko sniedz šis process, piemēram, uzlabojumus biznesa kultūrā un uzņēmumu pārvaldības caurredzamībā, kā arī iespēju piesaistīt ārvalstu investīcijas attīstībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rīgas biržā straujākais kāpums

Žanete Hāka, 07.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienas tirdzniecības sesijas Baltijas biržās noslēdzās dažādi – OMX Tallinn un OMX Riga indeksi pieauga, bet OMX Vilnius – samazinājās, liecina biržu dati.

Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark saruka par 0,01% līdz 629,78 punktiem. Tallinas biržas indekss OMX Tallinn pakāpās par 0,13% līdz 838,5 punktiem, savukārt Rīgas biržas indekss OMX Riga pieauga par 0,73% līdz 454,54. Vienīgais kritumu piedzīvoja OMX Vilnius, samazinoties par 0,22% līdz 418,23 punktu atzīmei.

NASDAQ OMX Baltijas biržu Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 561 tūkstoti latu. Aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 194 tūkstošus latu. Otrajā vietā ierindojās kuģniecības uzņēmums Tallink Grupp ar 50,1 tūkstoti latu, bet trešajā – ūdensapgādes kompānija Tallinna Vesi ar 48,7 tūkstošiem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Latvijas biržas akciju indekss - desmitais straujāk augošais pasaulē

Ritvars Bīders, 12.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas biržas NASDAQ OMX Riga akciju indekss 2010. gadā bija ceturtais straujāk augošais Eiropas Savienībā (ES). Tā vērtība palielinājās par 41.08%, līdz ar ko Latvijas akciju indekss pasaules valstu kontekstā bija desmitais visstraujāk augošais, informē NASDAQ OMX.

Latvijas biržā NASDAQ OMX Riga tiek kotētas 34 uzņēmumu akcijas.

2010. gadā NASDAQ OMX Baltijas akciju tirgus indeksi bija vieni no straujāk kāpušajiem indeksiem pasaulē salīdzinājumā ar vadošajiem Eiropas un arī pasaules valstu akciju tirgu raksturojošajiem indeksiem. Baltijas biržu indeksa (Baltic Benchmark) vērtība 2010. gadā palielinājās par 69.83%.

Noslēgto darījumu skaits Baltijas biržās pārsniedza 2009. gada rezultātus, savukārt apgrozījums ar akcijām gandrīz sasniedza 2009. gada līmeni. Gada apgrozījums ar akcijām veidoja 488 miljonus eiro. Pērn vidējais dienā noslēgto darījumu skaits biržā bija 1 352 darījumi dienā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Straujākais kāpums Rīgas biržā; SAF Tehnikai akcijas cena sarūk par 6,85%

Žanete Hāka, 14.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas raksturojošais OMX Baltic Benchmark noslēdza ar 0,25% pieaugumu līdz 641,52 punktu atzīmei, liecina biržu dati.

Starp biržu indeksiem straujāko kāpumu piedzīvoja OMX Riga, kas pieauga par 0,81% līdz 472,72 punktiem. Par 0,45% līdz 851,35 punktiem pieauga OMX Tallinn, savukārt kritumu piedzīvoja vienīgi OMX Vilnius – par 0,04% līdz 416,82 punktu atzīmei.

Kopējais Baltijas biržu Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums pārsniedza 1,2 miljonus latu. Aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 574 tūkstošus latu. Uzņēmuma akcijas cena pieauga par 0,78%. Otrajā vietā ierindojās azartspēļu kompānija Olympic Entertainment Group ar 261 tūkstoša latu apgrozījumu, akcijas cenai sarūkot par 0,5%. Savukārt trešais lielākais apgrozījums bija kuģniecības uzņēmumam Tallink Grupp – 143,7 tūkstoši latu, akcijas cenai pieaugot par 0,43%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kāpums tikai Rīgas biržā

Žanete Hāka, 02.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržas noslēdza ar kritumu, liecina biržu dati.

Akciju tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark saruka par 0,24% līdz 628,11 punktiem. Straujākais kritums bija vērojams Viļņas biržā, kuras indekss OMX Vilnius samazinājās par 0,46% līdz 411,3 punktiem, bet par 0,06% līdz 841,06 punktiem saruka OMX Tallinn. OMX Riga vienīgais starp biržu indeksiem spēja pakāpties – par 0,13% līdz 453,26 punktu atzīmei.

Visaktīvāk tika tirgotas Lietuvas apģērbu mazumtirgotāja Apranga Group akcijas, tirdzniecības apgrozījumam sasniedzot 103,7 tūkstošus latu. Otrs lielākais apgrozījums bija tirdzniecībai ar Igaunijas azartspēļu uzņēmuma Olympic Entertainment Group vērtspapīriem, sasniedzot 65,4 tūkstošus latu. Savukārt trešā aktīvākā tirdzniecība notika ar Latvijas farmācijas uzņēmuma Grindeks akcijām, apgrozījumam sasniedzot 35,9 tūkstošus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kritums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 29.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi auga, un pretējā virzienā devās vien OMX Riga indekss, liecina biržu dati.

Tā, Baltijas akciju tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,19% līdz 633,04 punktu atzīmei. Starp biržu indeksiem lielāko kāpumu piedzīvoja OMX Vilnius ar 0,38% kāpumu, sasniedzot 411,46 punktu atzīmi, savukārt OMX Tallinn pieauga par 0,1% līdz 841,14 punktiem. OMX Riga indekss samazinājās par 0,66% līdz 462,42 punktu atzīmei.

Kopējais tirdzniecības apgrozījums Baltijas biržās ceturtdien sasniedza 559 tūkstošus latu. Aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akcijām, apgrozījumam sasniedzot 154 tūkstošus latu un akcijas cenai pieaugot par 0,53%. Otrajā vietā ierindojās Igaunijas azartspēļu kompānija Olympic Entertainment Group ar 121 tūkstoti latu, akcijas cenai sarūkot par 1,52%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Viktorīnas uzvarētāja saņem balvu iPad2

Dienas Bizness, 03.06.2011

Balvu no biržas NASDAQ OMX Riga valdes priekšsēdētāja vietnieka Indara Aščuka saņem Agnese Putniņa

Foto: Dienas mediju arhīvs

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienas biznesa un biržas NASDAQ OMX Riga organizētajā vikorīnā pareizi uz visiem sarežģītajiem jautājumiem atbildēja 170 cilvēki, taču izlozes kārtā pie balvas iPad2 tika Anita Putniņa. Apsveicam!

Publicējam arī pareizās atbildes uz jautājumiem:

1) Kas ir NASDAQ OMX?

a) Pirmā elektroniskā birža pasaulē

b) Lielākā biržu grupa pasaulē

c) Biržu grupa, kurā tiek tirgotas NOKIA akcijas

d) Visas atbildes ir pareizas

2) Kurā gadā Latvijā biržā notika pirmā tirdzniecības sesija?

a) 1991

b) 1995

c) 1996

3) Kurā gadā Rīgas Fondu birža oficiāli nomainīja savu nosaukumu uz NASDAQ OMX Riga?

a) 1995

b) 2001

c) 2009

4) Kuru valstu biržas ietilpst vienotajā Baltijas vērtspapīru tirgū?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas tirgus indekss “OMX Baltic Benchmark GI” kopš šī gada sākuma turpina sasniegt jaunus rekordus, šonedēļ sasniedzot 1020,53 punktu radītāju, liecina "Nasdaq" Baltijas biržu dati.

Kopš gada sākuma “OMX Baltic Benchmark GI” pieaudzis par 2,79%.Līdzīgā apmērā auguši arī “OMX Tallinn” un “OMX Vilnius” indeksi. Viļņas biržas indekss kopš gada sākuma audzis par 2,54%, sasniedzot 730,26 punktus, bet Tallinas biržas indekss audzis par 2,52% līdz 1311,96 punktiem. Mazāks pieaugums vērojams Rīgas biržā, kuras “OMX Riga” indekss palielinājies par 0,37% līdz 1040,02 punktiem. Gada laikā “OMX Baltic Benchmark GI” audzis par 16,79%,”OMX Tallinn” - par 12,82%, “OMX Riga” - par 11,95%, bet “OMX Vilnius” - par 18,38%.

“INVL Pensiju fondi” vadītājs Andrejs Martinovs skaidro, ka šī tendence kopumā atspoguļo arī citu akciju tirgu pozitīvo dinamiku un var teikt, ka Baltijas tirgus iet kopsolī ar pasaules tendencēm, bet, protams, arī ar savām lokālām niansēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Kāpums vienīgi NASDAQ OMX Riga

Žanete Hāka, 13.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien pieauga vienīgi NASDAQ OMX Riga biržas indekss, savukārt OMX Tallinn un OMX Vilnius samazinājās, liecina biržu dati.

Baltijas biržu raksturojošais indekss OMX Baltic Benchmark saruka par 0,54% līdz 610,78 punktiem. Lielāko kritumu piedzīvoja OMX Tallinn – par 0,83% līdz 808,62 punktiem, savukārt OMX Vilnius samazinājās par 0,04% līdz 398,58 punktiem.

Savukārt 1,5% lielu kāpums bija vērojams OMX Riga indeksam, kurš sasniedza 427,12 punktus.

Lielākais apgrozījums NASDAQ OMX Baltijas biržās bija ar Igaunijas azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām – 172,2 tūkstoši latu, akcijas cenai sarūkot par 0,58%. Otrs lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām – 167 tūkstoši latu, bet trešais lielākais – ar Tallink Grupp akcijām 56 tūkstošu latu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Nomura International plc kļūst par NASDAQ OMX Baltijas biržas biedru

Dienas Bizness, 11.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonā bāzētā brokeru un investīciju banku pakalpojumu sabiedrība Nomura International plc ir ieguvusi biržas biedra statusu NASDAQ OMX Baltijas vienotajā tirgū - Rīgas, Tallinas un Viļņas biržās, Db.lv informēja NASDAQ OMX pārstāvis Āris Dreimanis.

NASDAQ OMX Baltijas biržas biedra statuss Nomura International plc un tās klientiem dos iespēju bez starpniekiem veikt investīcijas un darījumus ar 80 Baltijas uzņēmumu akcijām.

Pavisam NASDAQ OMX Baltijas tirgū ir 29 bankas un brokersabiedrības ar vienotās Baltijas biržas biedra statusu.

«NASDAQ OMX Baltijas biržai iegūstot pārstāvi Lielbritānijā tiek paplašināts to investoru loks, kas Baltijas uzņēmumiem var nodrošināt jaunu kapitālu attīstībai. Līdz šim Lielbritānijas finanšu investori, veicot investīcijas Baltijas biržu uzņēmumos izmantoja starpniekus, - tagad Baltijas tirgus ar Lielbritāniju tiek savienots nepastarpināti. Tāpat uzņēmumiem tiek radīta iespēja paplašināt jau esošo investoru bāzi,» teica Daiga Auziņa-Melalksne, NASDAQ OMX Baltijas tirgus biržu daļas vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Neliels kāpums vienīgi Viļņas biržā

Žanete Hāka, 12.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu NASDAQ OMX Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark indekss noslēdza ar kritumu 0,05% apmērā, sasniedzot 638,35 punktus, liecina biržu dati.

OMX Riga indekss praktiski nemainījās un bija 471,18 punkti, Igaunijas OMX Tallinn saruka par 0,34%, savukārt OMX Vilnius indekss nedaudz – par 0,03% - pakāpās, sasniedzot 416,71 punktu.

Aktīvākā tirdzniecība pirmdien notika ar Igaunijas azartspēļu uzņēmuma Olympic Entertainment Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 146,7 tūkstošus latu, akcijas cenai sarūkot par 1%. Otrajā vietā ierindojās Lietuvas Šiauliu bankas ar 69,9 tūkstošu latu apgrozījumu, akcijas cenai pakāpjoties par 0,79%, savukārt trešais lielākais apgrozījums bija ar Lietuvas biržā kotētā Panevežio statybos trestas – 61,45 tūkstoši latu, akcijas cenai pieaugot par 2,88%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Kāpums vērojams vienīgi Tallinas biržā

Žanete Hāka, 10.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu Baltijas biržas iesāka dažādi – NASDAQ OMX Tallinn indekss pieauga, savukārt NASDAQ OMX Riga un NASDAQ OMX Vilnius – samazinājās, liecina biržu dati.

OMX Tallinn indekss palielinājās par 0,29% līdz 815,49 punktiem. Lielāko kritumu varēja novērot Rīgas biržā, kur OMX Riga indekss saruka par 0,2% līdz 420,54 punktiem, savukārt OMX Vilnius indekss samazinājās par 0,15% līdz 399,62%.

Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,16% līdz 612,74 punktiem.

Tirdzniecība biržās bija diezgan kūtra, un ar Baltijas Oficiālā saraksta akcijām tika veikti 302 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 269 tūkstošus latu. Līderis apgrozījuma ziņā bija Igaunijas kuģotājs Tallink Grupp ar 54 tūkstošiem latu, kā rezultātā akcijas cena pieauga par 1,58%. Otrs lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām – 33,3 tūkstoši latu, un uzņēmuma akcijas cena saruka par 1,53%. Savukārt trešo vietu ieņem azartspēļu kompānija Olympic Entertainment Group ar 27 tūkstošiem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kritums tikai Rīgas biržā

Žanete Hāka, 10.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksu noslēdza ar pieaugumu, un samazinājās tikai OMX Riga vērtība, liecina akciju tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 1,17% līdz 610,72 punktiem. Visstraujāk starp biržu indeksiem pieauga OMX Tallinn vērtība – par 1,12%, bet OMX Vilnius – par 0,8%. Nelielu kritumu – par 0,01% piedzīvoja vien OMX Riga, sasniedzot 442,32 punktus.

Kopējais Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedz 1,03 miljonus eiro. Visaktīvāk tika tirgotas Lietuvas apģērbu mazumtirgotāja Apranga Group akcijas, apgrozījumam sasniedzot 553,5 tūkstošus eiro. Otrs lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akcijām – 79,7 tūkstoši eiro, bet trešā aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas mazumtirgotāja Tallinna Kaubamaja akcijām, apgrozījumam sasniedzot 46,7 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kritums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 07.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksu noslēdza ar pieaugumu, un samazinājās tikai OMX Riga vērtība, liecina akciju tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,05% līdz 617,46 punktiem. Visstraujāk starp biržu indeksiem pieauga OMX Tallinn vērtība – par 0,08%, bet OMX Vilnius – par 0,22%. Nelielu kritumu – par 0,07% - piedzīvoja vien OMX Riga, sasniedzot 457,3 punktus.

Kopējais Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 394,6 tūkstošus eiro. Visaktīvāk tika Igaunijas azartspēļu uzņēmuma Olympic Entertainment Group akcijas, apgrozījumam sasniedzot 82,4 tūkstošus eiro.

Otrs lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas ūdensapgādes uzņēmuma Tallinna Vesi akcijām – 60,2 tūkstoši eiro, bet trešā aktīvākā tirdzniecība notika ar Lietuvas lauksaimniecības kompānijas Linas Agro Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 55,9 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Straujākais kāpums Rīgas biržā

Žanete Hāka, 09.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas noslēdza ar dažādiem rezultātiem, liecina biržu dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark saruka par 0,3% līdz 616,76 punktu atzīmei. Starp biržu indeksiem kritumu piedzīvoja vienīgi OMX Tallinn – samazinoties par 0,35% līdz 825,87 punktiem.

Straujākais kāpums bija vērojams Rīgas biržā, kuras indekss OMX Riga pakāpās par 0,51% līdz 452,73 punktiem. Par 0,11% līdz 407,54 punktiem pieauga arī OMX Vilnius.

Aktīvākā tirdzniecība pirmdien, kā jau ierasts, notika ar NASDAQ OMX Tallinn kotēto uzņēmumu vērtspapīriem. Lielākais tirdzniecības apgrozījums bija azartspēļu uzņēmumam Olympic Entertainment Group – 512 tūkstoši latu. Otrajā vietā palika apakšveļas ražotājs Silvano Fashion Group ar 378,9 tūkstošiem latu, savukārt trešā aktīvākā tirdzniecība notika ar kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akcijām, apgrozījumam sasniedzot 46 tūkstošus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kāpums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 30.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas noslēdza pārsvarā negatīvā teritorijā, OMX Baltic Benchmark pakāpjoties par 0,01%, liecina biržu dati.

Starp biržu indeksiem pieauga vienīgi OMX Riga – par 0,38% līdz 444,25 punktu atzīmei. Par 0,27% līdz 416,49 punktiem samazinājās OMX Vilnius indekss, savukārt par 0,2% līdz 840,16 punktiem saruka OMX Tallinn indekss.

Aktīvākā tirdzniecība trešdien notika ar Lietuvas telekomunikāciju kompānijas Teo LT akcijām, apgrozījumam sasniedzot 163 tūkstošus latu. Otrajā vietā ierindojās iepriekšējo dienu tirdzniecības līderis – Igaunijas azartspēļu uzņēmums Olympic Entertainment Group ar 40,2 tūkstošu latu apgrozījumu, savukārt trešā aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas ūdensapgādes kompānijas Tallinna Vesi akcijām, apgrozījumam sasniedzot 32 tūkstošus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru