Vairāk kā puse no Latvijas iedzīvotājiem, kas sevi atzīst par patriotiem, ikdienā izvēlas vietējo ražotāju produkciju, liecina Rimi Latvia veiktais pētījums.
Par latviskākajiem ēdieniem tiek uzskatīti sautēti kāposti un speķa pīrādziņi, taču pēdējo piecu gadu laikā iedzīvotāji sākuši ēst veselīgāk. Tā liecina Rimi Veselīga dzīvesveida mēneša ietvaros veiktā sabiedriskās domas aptauja par iedzīvotāju ēšanas paradumiem un attieksmi pret vietējo ražotāju produkciju, Db.lv informēja SIA Rimi Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Eniņa.
Pirmie pētījuma rezultāti atklāj, ka lielākā daļa iedzīvotāju izjūt patriotiskas jūtas pret Latviju un ikdienā tās pauž, svinot valsts svētkus un iegādājoties vietējo ražotāju produkciju. Savukārt ēšanas paradumos pastāv atšķirības starp rīdziniekiem un lauku iedzīvotājiem – ja ārpus galvaspilsētas dzīvojošie biežāk izvēlas veselīgu pārtiku un produktus, kurus var iegādāties lētāk, tad rīdzinieki ēd visu, kas tiem garšo. Aptauja arī apgāž priekšstatu, ka sievietes ir centīgākas svara vērotājas - vairāk vīriešu kā sieviešu skaita kalorijas visiem apēstajiem produktiem un par savu svaru rūpējas, sportojot.
Aptauju pēc Rimi Latvia pasūtījuma veica OMD Snapshots, noskaidrojot vairāk nekā 1000 iedzīvotāju viedokli.