Jaunākais izdevums

Turpinot agresīvu kampaņu, kuras ietvaros cīnās par autortiesību aizstāvību, popa zvaigzne Prince gatavojas tuvāko dienu laikā uzsākt vairākus tiesas procesus trīs pasaules valstīs, to skaitā arī pret failu apmaiņas mājaslapu Pirate Bay, ziņo Cnet.

Pārējie tiesas procesi notiks Francijā, kur likumdošana nav labvēlīga autortiesību aizstāvjiem, un Zviedrijā, kur ir bāzēts Pirate Bay.

Tāpat Prince nolēmis arī uzsākt lietas pret kompānijām, kuras reklamējas Pirate Bay mājaslapā. Lielākā daļa kompāniju, kas reklamējas šajā mājaslapā, atrodas Izraēlā, apgalvo kompānijas Web Sheriff prezidents Džons Giakobi (John Giacobbi).

Prince uzskata, ka personas, kuras dibinājušas Pirate Bay, saņem peļņu no dažādu mākslinieku darbiem, par ko šo darbu autori nesaņem nekādu atlīdzību. Pirate Bay mēnesī no reklāmām saņem apmēram 70 000 USD.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās audita un biznesa konsultāciju kompānijas Deloitte veiktajā pētījumā Mediju prognozes 2008.gadam secināts, ka reklāmu internetā sagaida vairāki šķērļi, Db.lv informēja Deloitte Latvia sabiedrisko attiecību vadītājs Andris Pudāns.

1. Interneta pirātisma apkarošana, iespējams, nelikvidēs viltoto saturu

Platjoslas savienojumu skaita pastāvīgais pieaugums visā pasaulē veicinājis interneta pirātisma uzplaukumu, un platjoslas savienojumu ātruma palielināšanās atvieglojusi filmu, televīzijas un programmatūras pirātismu. Taču 2008. gada laikā, iespējams, tuvosies pirmās uzvaras cīņā pret digitālo pirātismu, kas notiek kā uzbrukums divās frontēs – pārliecināšanā ar izglītošanu un sodīšanā ar platjoslas piekļuves aizliegumu un soda naudām. Taču, lai gan 2008. gadā varbūt sāksies pirmās uzvaras vienā kaujā pret pirātismu, vispārējais karš pret pirātismu, visticamāk, tik drīz nebūs galā. Mediju nozarei jāmeklē iespējas būtiski uzlabot oriģinālo versiju konkurētspēju salīdzinājumā ar pirātiskajām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Uzņēmējs Valērijs Belokoņs un Velsas princis Čārlzs dibina kopuzņēmumu

Ieva Mārtiņa; Ingrīda Drazdovska, 23.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas a/s Hercogiste, kuras dibinātāji ir Valērijs Belokoņs un Vilorijs Belokoņs kļuvusi par līdzīpašnieci Londonā dibinātajā starptautiskajā kopuzņēmumā PF Urban, kuras līdzīpašnieku vidū ir arī Velsas prinča Čārlza fonds un Kuveitas kompānija Jana Real Estate.

V. Belokoņa Sabiedrisko attiecību konsultants Andrejs Hotejevs Db informēja, ka kopuzņēmums izveidots, lai sniegtu pakalpojumus ekoloģiskajā būvniecībā un pilsētu plānošanā, pamatojoties uz ilgtspējīgas attīstības principiem.

Kopuzņēmums plāno darboties Eiropā, Amerikā, kā arī arābu valstīs, tostarp Kuveitā. A. Hotejevs Db neizslēdz iespēju, ka nākotnē kopuzņēmumam varētu investēt arī Latvijā, tomēr pagaidām plānu nav, turklāt arī Latvijā tāda veida projekti «nav moderni».

Jaunā uzņēmuma līdzīpašnieki (līdzīgās daļās) ir Velsas prinča Čārlza fonds Prince's Foundation for the Built Environment, Latvijas a/s Hercogiste, kā arī Kuveitas kompānija Jana Real Estate, ko vada Kuveitas karaliskās ģimenes locekle princese Fadija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas parlaments apstiprinājis likumprojektu, kas paredz, ka lietotājus, kuri nelegāli lejupielādēs filmas un mūziku, varēs atvienot no interneta, ziņo AFP.

Par likumu balsoja 258 deputāti, bet pret to ieviešanu 131.

Db.lv jau ziņoja, ka likumu, kuru piedāvāja Francijas prezidents Nikolā Sarkozī Francijas parlaments apstiprināja jau maijā, , taču jūnijā to apstrīdēja valsts konstitucionālā padome. Tādēļ to vajadzēja izskatīt vēlreiz.

Ja cilvēks atkārtoti pārkāps likumu, tad viņam draudēs 300 tūkstošu eiro liels sods, vai arī cietums līdz pat diviem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#50 padomju laika gadi vismaz divās paaudzēs ir atstājuši pārliecību, ka viss, kas nav piesiets, ir paņemams.

SIA Mikrofona ieraksti laika gaitā ir piedzīvojusi mūzikas ierakstu formātu maiņu un nenogurstoši cīnās ar pirātismu, kas tagad mutuļo digitālā vidē, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Guntars Račs un Elita Mīlgrāve pirms 26 gadiem bija pirmie un ilgu laiku vienīgie Latvijā, kuri nodarbojās ar ierakstu veidošanu.

Sākotnēji viņi paši kopēja dziesmas audiokasetēs un paši tām veidoja noformējumu. «Mūzikas veikalos preci tolaik varēja nodot komisijā, tas bija veids, kā mēs to izplatījām; sākotnēji – kā privātpersonas. SIA Mikrofons nodibinājām 1992. gadā un līdz 1995. gadam viss notika intuitīvi, jo mēs ne pārāk labi pārvaldījām excel tabulas. Pirmie trīs četri gadi bija augšupejoši, bet dramatiski. 1995. gadā mums sākās finanšu problēmas un pirmo SIA slēdzām, bet jau pēc gada nodibinājām SIA Mikrofona ieraksti. Tad sākās jauna ēra, un no 1996. līdz 2002. gadam uzņēmumam un mūzikas industrijai kopumā bija ziedu laiki, jo tas bija periods, kad disku formāts plauka un zēla,» stāsta G. Račs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Gaļas pārstrādes uzņēmuma Nākotne neto apgrozījuma pieaugums 2011. gadā pret iepriekšējo gadu bija 28,7%, rentabilitāte 2 %, bet peļņa 230 tūkst. Ls, liecina DB jaunākais izdevums TOP 500.

SIA Gaļas pārstrādes uzņēmuma Nākotne (GPU) pārdošanas direktore Agnese Jankūna – Prince, skaidro, ka GPU Nākotne biznesa panākumu pamatā bijusi spēja pircējam piedāvāt kvalitatīvu produktu par pieņemamu cenu, ko izdevies panākt, plānojot un efektivizējot uzņēmuma darbību. «Uzņēmuma darbības pamats ir profesionālas komandas darbs un stabila finansiālā situācija. Lai saviem pircējiem mēs varētu piedāvāt kvalitatīvu produktu par vidēji augstu tirgus cenu, tika pastiprināti strādāts pie kvalitatīvas izejvielas iepirkuma un ražošanas procesa vadīšanas un efektivizācijas. Uzņēmums ražošanā pamatā izmanto Latvijā audzētu cūkgaļu un liellopu gaļu, ko iegūst savā lieljaudas kautuvē. Lai spētu samazināt izmaksas un efektivizēt ražošanas procesu, esam arī realizējuši divus projektus un saņēmuši līdzfinansējumu no LR ZM Lauku atbalsta dienesta un ES Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai,» tā A. Jaunkūna – Prince.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

ES iedzīvotāji uzskata, ka cīņai pret terorismu ir jābūt prioritātei

Žanete Hāka, 01.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cīņai pret terorismu ir jābūt Eiropas Savienības prioritātei Nr.1, kam seko bezdarba risināšana, cīņa pret krāpšanos nodokļu jomā, migrācija, ārējo robežu un vides aizsardzība - tā saskaņā ar jaunāko Eiropas Parlamenta pasūtīto Eirobarometra aptauju vērtē lielākā daļa cilvēku.

Latvijas iedzīvotāju vērtējumā jomas, kam būtu jābūt ES galvenajām prioritātēm, ir - cīņa pret terorismu (ES par galveno prioritāti to atzīst 82%, Latvijā - 76%) un veselība un sociālā drošība (ES - 63%; Latvijā - 73%) Latvijā 3.prioritāti dala cīņa pret bezdarbu (ES - 77%; LV - 72%) un cīņa pret krāpšanos nodokļu jomā (ES - 75%; LV - 72%).

Aptaujātie respondenti uzskata, ka ES būtu vairāk jārīkojas lielākajā daļā politikas jomu, par kurām viņi tika iztaujāti. Cīņu pret terorismu (82%) un bezdarba risināšanu (77%) cilvēki atzina kā, viņuprāt, galvenās prioritātes. 40% respondentu uzskata, ka terorisma draudu risks ir augsts, un no Eiropas Parlamenta piedāvātajiem pasākumiem cīņai pret terorismu kā trīs svarīgākos vērtē: cīņu pret teroristu grupējumu finansēšanu (42%), cīņu pret terorisma un radikalizācijas cēloņiem (41%) un ES ārējās robežas kontroles stiprināšanu (39%).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Harija Potera jaunākās filmas (Harry Potter and the Half-Blood Prince) pirmizrāde tiek pārcelta uz nākošo gadu, ziņo Market Watch.

Ar šādu paziņojumu klajā nākusi kompānija Warner Bros. prezidents Alans Horns (Alan Horn). Viņš paziņoja, ka pirmizrāde ir pārcelta uz 2009. gada vasaru.

Kompānija spērusi šādu soli, lai palielinātu filmas ienākumus. "Mēs pirmizrādi pārceļam uz nākamā gada vasaru tāpēc, lai tā sakristu ar ģimenes sezonu. Kinoteātru apmeklējums šajā laikā palielinās par 40%," norāda A. Horns.

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Veicinās intelektuālā īpašuma tiesību attīstību

Dienas Bizness, 03.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība otrdien pieņēma Intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības un nodrošināšanas pamatnostādnes 2015. - 2020. gadam, kuru mērķis ir intelektuālā īpašuma tiesību jomas vispusīga attīstība valstī un sabiedrības izglītošana intelektuālā īpašuma jomā.

Pamatnostādnēs norādītas galvenās intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības un nodrošināšanas problēmas – nepilnības un neprecizitātes nacionālajā regulējumā attiecībā uz intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzību un pārvaldību, trūkumi sabiedrības un uzņēmēju informēšanas jomā, pētījumu trūkums šajā jomā, kā arī trūkumi cīņā ar pirātismu internetā, informē Tieslietu ministrijas pārstāve laura Majevska.

Lai risinātu minētās problēmas, pamatnostādnēs ir piedāvāti dažādi pasākumi un darbības virzieni turpmākajai rīcībai. Tā, piemēram, plānots veikt tiesībsargājošo institūciju darbinieku, t.sk., tiesnešu, prokuroru, muitas darbinieku, policijas darbinieku u.c apmācību intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības jomā,. Plānots organizēt arī informatīvus pasākumus Latvijas uzņēmējiem par intelektuālā īpašuma tiesību būtību un aizsardzību. Tiks sagatavots un publicēts internetā tiesas nolēmumu apkopojums intelektuālā īpašuma tiesību jomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lielbritānijā nelegālas mūzikas ielādes lapas lietotājiem draud desmit gadi cietumā

Gunta Kursiša, 16.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas Smagās Organizētās noziedzības aģentūra (Serious Organizsed Crime Agency, SOCA) aizvērusi ciet mūzikas lejupielādes lapu RnBXclusice.com, turklāt paziņojums lapā liecina, ka tiem, kas ielādējuši mūziku no šī portāla, draud līdz pat desmit gadu ilgs cietumsods un soda nauda, vēsta BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Somālijas pirāti izpirkumā saņēmuši līdz 30 miljoniem dolāru

, 20.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ANO Drošības padome šodien paredzējusi apspriest situāciju Somālijā. Galvenā uzmanība tiks pievērsta cīņai ar pirātismu pie šīs valsts krastiem. Par to raksta Newsru.

Kopš šī gada janvāra pie Somālijas krastiem pirāti sagrābuši aptuveni 65 kuģus. Saskaņā ar ekspertu vērtējumu, kopš šī gada sākuma pirātiem izpirkuma naudā samaksāti no 25 līdz 30 miljoniem dolāru, teikts dokumentā, kas sagatavots pirms padomes sēdes.

Lai cīnītos ar pirātismu jau vairākas valstis, piemēram, Krievija, ASV, Francija, izsūtījušas savus karakuģus.

ANO Drošības padome paredzējusi arī lemt par jaunas rezolūcijas projektu, kas ieviestu stingrākas sankcijas pret Somālijas pirātiem.

Adenas līcis, kas savieno Sarkano jūru un Indijas okeānu, skaitās viena no bīstamākajām vietām kuģošanai. Pirāti par sagrābtajiem kuģiem pieprasa izpirkumu. Iegūtos līdzekļus tie izmanto ieroču iepirkšanai islāmistiem, kas veic uzbrukumus pret Somālijas valdību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Abi uzņēmumi kopīgi strādā pie risinājuma, kas apkaro krāpšanos ar mobilo aplikāciju ieņēmumiem; apvienotā uzņēmuma nākamā gada apgrozījuma mērķis – 50 milj. dolāru, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Tapcore nodarbojas ar pirātisma atklāšanu un monetizāciju mobilajās ierīcēs, stāsta Stefans Keišs, SIA Tapcore dibinātājs un apvienotā uzņēmuma Airpush Inc. vadītājs. Savukārt Airpush ir mobilo reklāmu kompānija, kuras risinājums ir integrēts vairāk nekā 300 tūkst. mobilo lietojumprogrammu. Apvienojot resursus, tehnoloģijas un pieredzi, abas kompānijas plāno izveidot jaunu risinājumu.

«Mēs no iekšienes esam redzējuši problēmas, kas saistītas ar pirātismu un krāpniecību, kas pastāv visos mobilās reklāmas segmentos. Mūsu platforma vairāk nekā 20 tūkst. reklāmdevēju nodrošina efektīvu risinājumu, lai cīnītos pret pirātismu, kas ietekmē desmitiem miljonu lietotāju visā pasaulē. Tapcore palīdz risināt šīs problēmas, izmantojot labi īstenotu pieeju, kas papildina mūsu tirgus stratēģiju,» saka Ašers Delugs (Asher Delug), Airpush dibinātājs un izpilddirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attēls: Graplingaklubs.lv

Kur gan šis sports ir bijis visu manu mūžu?

– Tā jautā Marks Cukerbergs intervijā ar Džo Roganu. Cukerbergs ir svaigākais “upuris”, kurš aizrāvies ar Brazīlijas džiu džitsu, bet varētu minēt vēl veselu virkni citu slavenību un ievērojamu cilvēku, kuri ar lielu entuziasmu trenējas šo cīņas mākslu. Var pieminēt kaut vai Īlona Maska un Marka Cukerberga supercīņu, kas likās pavisam reāla, tomēr Masks, šķiet, pārdomāja. Slavenais aktieris Toms Hārdijs ne vien trenējas cīņu zālē, bet jau piedalījies vairākās sacensībās. Džo Rogans, Kjanu Rīvss, Čaks Noriss, Abū Dabī šeihs Zajeds ir tikai daži no zināmākajiem pārstāvjiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Eksperts: autordarbu privāta kopēšana un taisnīga atlīdzība

Baltic Data vadītājs Aivars Arums, 29.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kā zināms, autoru darbi ir aizsargāti ar autortiesībām un to kopēšana nav atļauta. Mūsdienās gan vairāki autori atļauj savus darbus gan brīvi kopēt, gan lejuplādēt, jo tas ir papildus marketings, kas rada iespēju koncertos saņemt lielāku peļņu.

Analogo iekārtu laikmetā, privātā lietošanā parādoties iekārtām ar kurām bija iespējams veikt kopēšanu, radās situācija, ka katrs autors vairs nevarēja noslēgt ar katru lietotāju licences līgumu par autora darba kopēšanu. Tā rezultātā privāta nekomerciāla kopēšana vairākās valstīs tika atļauta, bet ar nosacījumu, ka autoriem par to jāsaņem atlīdzība. 2001.gadā Eiropas Savienība (ES) izdeva direktīvu 2001/29/EC (2001.g. 22. maijā), kura izņēmuma kārtā atļauj privāta legāli iegādāta autordarba kopijas izgatavošanu savām privātām nekomerciālām vajadzībām. Latvijā autortiesību likums nosaka, ka šādi drīkst izgatavot tikai vienu kopiju. Direktīva arī nosaka, ka par šo kopēšanu autoriem ir jāsaņem taisnīga atlīdzība. Atlīdzības lielums un iekasēšana tiek atstātas katras dalībvalsts ziņā. Dalībvalstis šo direktīvu var ieviest vai var neieviest. Ieviesušas ir 22 valstis, nav ieviesušas 5 valstis: Lielbritānija, Īrija, Luksemburga, Kipra un Malta. Pēc būtības šī direktīva saka: lūdzu ņemiet preci, par samaksu par šo preci vienosimies vēlāk. Biznesa pasaulē šāds princips parasti nav funkcionēt spējīgs. Piemēram, Jūs nevarēsiet celtniekam teikt: uzbūvē man māju, pēc tam par godīgu atlīdzību vienosimies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pirātisma ierobežošana Japānā novedusi pie mūzikas pārdošanas apjomu krituma

Gunta Kursiša, 13.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiek pieļauta liela kļūda, pieņemot, ka noteikti pastāv saistība starp pirātisma ierobežošanu un mūzikas industrijas uzņēmumu apgrozījuma palielināšanu – Japānā pierādījies pretējais, jo pēc stingro antipirātisma likumu pieņemšanas sarukuši arī mūzikas pārdošanas apjomi, raksta techdirt.com.

Pēc «drakoniskā likuma», kas par nelegālām lejupielādēm paredz arī cietumsodu, pieņemšanas patērētāji tērē mazāk mūzikas lejupielādei nekā pirms likuma pieņemšanas. Medijs skaidro, ka tas noticis tādēļ, ka valdības pieņemtais pretpirātisma likums cilvēkus iebiedējis tiktāl, ka viņi, bīdamies no nonākšanas cietumā, mūziku no interneta neielādē vispār – pat no legāliem avotiem.

«Tādējādi, pat ja ir izdevies samazināt pirātismu (kas ir maz ticams), nav pierādījumu, ka pirātisma apkarošana palīdzētu palielināt legālo pārdošanu,» raksta medijs.

Jau vēstīts, ka Japānā nesen pieņemts bargs likums, kas paredz interneta lietotājiem, kas nelikumīgi ielādē ar autortiesībām aizsargātu materiālu, līdz diviem gadiem cietumā vai naudassodu līdz 25,7 tūkstošiem ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Arctic Sea nolaupīšanā apsūdzēto radinieki netic versijai par laupītājiem

, 28.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizdomās par kuģa Arctic Sea nolaupīšanu aizturētie Latvijas iedzīvotāji Vitālijs Lepins un Dmitrijs Savins no Mālpils tiek raksturoti kā kārtīgi cilvēki.

Abu radinieki versijai par laupītājiem uz kuģa netic, tā šodien vēsta laikraksts Latvijas Avīze. Gan Lepins, gan Savins kopā ar vēl sešiem vīriešiem tiek apsūdzēti par Krievijas pilsoņu nolaupīšanu un pirātismu, taču abu radinieki Mālpilī atzīst, ka neko nezina, kā viņi nokļuvuši uz aizturētā kuģa, un netic versijai par pirātismu.

Vakar uz Maskavu devies advokāts Egons Rusanovs, kuru nolīgusi mālpiliete uzņēmēja Gunta Ozoliņa, kuras vīrs Dmitrijs Savins aizturēts aizdomās par kravas kuģa Arctic Sea nolaupīšanu. Savinam Krievijā jau ir viens aizstāvis. Arī Lepina dzīvesbiedre Lada ir neziņā par vīra likteni, viņa gan līdzekļu trūkuma dēļ nevar algot advokātu vīra aizstāvībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas iedzīvotājam cietumsods par pirātismu

Lelde Petrāne, 12.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septiņi gadi ieslodzījuma – tik ilgu cietumsodu par pirātismu Maskavas pilsētas tiesa vakar piesprieda Latvijas iedzīvotājam Dmitrijam Savinam, sestdien vēsta laikraksts Latvijas Avīze.

Maskavas tiesā D. Savins savu vainu Krievijas kravas kuģa Arctic Sea nolaupīšanā un izpirkuma naudas prasīšanā atzina pilnībā un lieta tika skatīta bez pierādījumu pārbaudes, pēc sprieduma pasludināšanas laikrakstam pastāstījis advokāts Egons Rusanovs.

Prokurors bija prasījis apsūdzēto sodīt ar deviņiem gadiem brīvības atņemšanas. Krievijas kriminālkodekss par pirātismu paredz piecu līdz 15 gadu cietumsodu.

«Savins atzina, ka iesaistījies kuģa sagrābšanas operācijā, bet to pasūtījis Igaunijas uzņēmējs Ēriks Nīless Kross, kurš arī pamatā nokomplektējis pirātu komandu,» stāstījis E. Rusanovs. Viņi pieprasījuši izpirkumu 1,5 miljonu eiro apmērā. Kuģa sagrābēju vidū bijis arī Latvijas pilsonis, D. Savina pusbrālis Vitālijs Ļepins. Kā informējis E. Rusanovs, arī V. Ļepins atzinis savu vainu, tomēr viņu tiesās vēlāk Krievijas pilsētā Arhangeļskā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pasaulē pirātiem grib atņemt internetu, Latvija tam nav gatava

Egīls Doroško, Jānis Lasmanis, Db korespondents Briselē, 04.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai apkarotu pirātisma izplatību, dažas ES dalībvalstis ar likumu ir gatavas pirātiem atslēgt internetu, Latvija gan tik radikālai rīcībai vēl neesot gatava.

Lai cīnītos ar tiešsaistes pirātismu, Lielbritānijā radīts likumprojekts, kas pirātiem var izrādīties visnotaļ skaudrs. Likumprojekta būtība paredz, ka interneta pakalpojumu sniedzējam ir jāatslēdz internets mājsaimniecībā, ja tiek fiksēts tiešsaistes pirātisms. Ar līdzīgu risinājumu klajā nāca arī Spānijas likumdevēji. Lieki piebilst, ka tas ir radījis rezonansi britu sabiedrībā, jo pat pēc visminimālākajām aplēsēm tiek lēsts, ka ik gadus sešos miljonos mājsaimniecību fiksēts tiešsaistes pirātisms.

Kā norāda Business Software Alliance (BSA) izpilddirektore Latvijā Sanita Meijere, Latvijā šādas likumdošanas normas pat likumprojekta līmenī nebūs vēl vismaz pāris gadu. «Mēs piedāvājām šādu risinājumu Latvijas likumdevējiem, taču viņi norādīja, ka sabiedrība vēl nav gatava šādam solim. Sanāk, ka arī valsts netieši atbalsta pirātismu.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pētījums: Datorpirātisma līmenis Latvijā - 56%

, 14.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datorpirātisma līmenis Latvijā pērn sastādīja 56%, saglabājot 2006. gada rādītāju, kamēr dažās valstīs pirātisma līmenis ir audzis.

Datorprogrammu pirātisms Latvijas ekonomikai ir nodarījis zaudējumus 29 miljonu ASV dolāru apmērā, kas ir par trim miljoniem dolāru vairāk nekā 2006. gadā.

Par to liecina piektā ikgadējā globālā datorprogrammu pirātisma pētījuma rezultāti, kurus šodien publicēja starptautiskā datorprogrammu autortiesību aizsardzības organizācija Business Software Alliance (BSA). Pētījums aptver 108 valstis, un to veica vadošais globālais informācijas tehnoloģiju tirgus pētījumu uzņēmums IDC.

“Fakts, ka pirātisma līmenis Latvijā, neraugoties uz datoru un interneta lietotāju skaita pieaugumu, ir palicis 2006. gada līmenī, liecina, ka valdības un BSA pūliņi nav bijuši velti. Tos novērtējusi arī Starptautiskā intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības organizācija, pērn izņemot Latviju no tā saucamā melnā saraksta, kurā iekļautas pirātisma jomā uzraugāmās valstis. Vienlaikus jāuzsver, ka mūsu pieredze rāda - pat neliels atslābums cīņā ar datorpirātismu ievērojami paaugstina pirātisma līmeni,” atzīmē BSA Latvijas komitejas valdes priekšsēdētājs Valdis Birkavs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauns pētījums atklāj, ka ražošanas izmaksas Ķīnā pieaugs līdz ASV līmenim, ziņo CNBC.

Ražošanas izmaksas Ķīnā kāpj, turklāt strauji. «To mēs paredzējām, kad devāmies uz Ķīnu, mēs tikai nezinājām, cik ātri tas notiks,» stāstījis Marks Millers, Prince Industries vadītājs. Uzņēmums ražo detaļas tādiem uzņēmumiem kā Caterpillar un Siemens.

Kā vēsta CNBC, jaunā pētījumā, ko veikusi konsultāciju forma AlixPartners, secināts, ka līdz 2016. gadam izmaksas par ražošanas nodošanu ārpakalpojumā Ķīnā būs vienādas ar ražošanas izmaksām ASV.

«Ķīnas ražošanas izmaksu priekšrocība pēdējos gados ir samazinājusies dramatiski,» teicis Stīvs Maurers, AlixPartners rīkotājdirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Glam Collection ir Latvijā radīts zīmols, kurš piedāvā košas un glamūrīgas apģērbu, apavu un aksesuāru kolekcijas mazām princesēm un prinčiem.

Glam Collection vislabāk pamanāmais un populārākais produkts ir speciāli dizainēti princešu svārki.Tos unikālus padara gumijas aizdare, kas ļauj regulēt vidukļa apkārtmēru, līdz ar to tie mazajām princesēm derēs vēl vairākus gadus. Turklāt tie netraucē bērnu rāpošanas un staigāt mācīšanās periodā, jo nav smagnēji, tādēļ ka izgatavoti no mīksta tilla.

Arī piedāvātās galvas rotas ir mīkstas un elastīgas – nenospiež bērna galviņu. Praktiskas, košās krāsās ar savu unikālo dizainu sprādzītes ir īpaši draudzīgas bērna galvas ādai, jo to stiprinājumu pārklāj satīna lenta.

Produkcijas sortiments ir ļoti plašs:

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Jaunā uzņēmēja: Jūtos kā pasaules glābēja, kas beidzot piedāvā to, ko visi ilgi ir gaidījuši

Anda Asere, 23.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazo Princešu un Džentlmeņu Akadēmijā bērnus etiķetes jautājumos izglīto jau no trīs gadu vecuma

SIA Gullwing AL īpašniece Alīna Šmite realizējusi savu ilgi loloto ideju par etiķetes nodarbībām bērniem un izveidojusi Mazo Princešu un Džentlmeņu Akadēmiju. Viņa nolēma vispirms izsludināt pieteikšanos uz vienu nodarbību un paskatīties, kāda būs vecāku atsaucība. «Atsaucība bija ārkārtīgi liela. Emocijas bija tādas, it kā es būtu pasaules glābēja, kas beidzot piedāvā kaut ko, ko visi ilgi ir gaidījuši,» stāsta Alīna. Vaicāta par impulsu šai biznesa idejai, viņa atbild, ka pašai patīk viss skaistais. «Lasīju grāmatas, izgāju apmācības pie Aijas Strautmanes. Man pašai ir divi bērni un man šķiet labi, ka es varu dot ieguldījumu bērna attīstībā un nākotnē. Diemžēl sabiedrībā redzam ne tos labākos piemērus. Protams, ir arī brīnišķīgi bērni, kuru vecāki ir ieguldījuši darbiņu, bet vispār vecāki ir aizņemti un ikdienā viņiem nav daudz laika,» viņa norāda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Popzvaigzne Prince par nelikumīgu viņa materiālu izlatīšanu plāno iesūdzēt videoklipu mājas lapu YouTube, izsoļu lapu eBay un failu apmaiņas lapu Pirate Bay, ziņo Beta News.

Popzvaigzne paziņojumā norāda, ka lai gan YouTube ir pieejami dažādi filtri, kas atsijā, piemēram, pornogrāfiju, videoklipu portāls tos nepiemēro mūzikas un filmu saturam, jo uz šī satura turoties viņu bizness.

Prince sadarbojas ar Lielbritānijas kompāniju Web Sheriff, kas palīdz izvākt no interneta ar autortiesībām aizsargātus popzvaizgnes darbus. Līdz šim no interneta aizvākti jau aptuveni 2000 videomateriāli un eBay slēgtas aptuveni 300 nelikumīgas izsoles.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu boksa zvaigzne Mairis Briedis pasaules boksa supersērijas pirmā smagā svara pusfināla cīņā pārspējot savu pretinieku Oleksandru Usiku, kļūs par multimiljonāru, intervijā aģentūrai LETA pauda sacensību organizators Kalle Zauerlands.

Briedis septembrī supersērijas ceturtdaļfinālā pēc punktiem pieveica Maiku Peresu no Kubas, aizstāvot Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Nākamā gada janvārī viņš pusfinālā tiksies ar Usiku, kurš savā ceturtdaļfinālā pārspēja vācieti Marko Huku. Šajā cīņā uz likmes būs ne tikai WBC, bet arī Usikam piederošā Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta, savukārt sacensību čempions kļūs par visu četru prestižāko jostu īpašnieku.

Šobrīd Zauerlandam ir saspringts grafiks, jo nepieciešams atrast norises vietas visām četrām pusfināla cīņām abās svara kategorijās. Ceturtdien viņš īsā vizītē bija ieradies Latvijā, atklājot, ka Brieža un Usika cīņas norises vieta būs zināma divu nedēļu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena Zviedrijas krona (0.07 Ls), acīmredzot, ir pietiekams iemesls tam, lai Zviedrijas Nodokļu aģentūra algotu advokātus un cīnītos par to vairākās tiesu instancēs, raksta The Local.

Šogad aprīlī kāds Stokholmā dzīvojošs vīrietis kļūdas pēc, nomaksājot nodokli ar internetbankas starpniecību, 65 kronu (4.46 Ls) vietā samaksāja 64 kronas (4.39 Ls). Pēc tam, kad vīrietis kļūdu apjauta un samaksāja arī trūkstošo kronu, bija jau par vēlu un viņam tika piespriests 500 kronu (34.30 Ls) liels sods.

Tiesa norādīja, ka kļūdas pēc vēlāk pārskaitītā viena krona nav iemesls, lai vīrieti sodītu. Tā gan neuzskata Zviedrijas Nodokļu aģentūra, kas tiesā iesniegusi apelāciju, norādot, ka vīrieša kļūda ir viņa paša atbildība, un līdz ar to viņam jāatbild par kavēto maksājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft lūgusi izņemt no interneta meklētāja Google rezultātiem saites uz savām interneta vietnēm, kļūdas pēc tās uzskatot par pirātiskām.

Microsoft vārdā lūgumu, lai Google no meklētāja rezultātiem izņem saites uz galveno Microsoft interneta vietni, kurā atrodas informācija par produktiem un tehniskā atbalsta informācija, nosūtījis uzņēmums LeakID, kas specializējas interneta pirātisma apkarošanā. Google darbinieki sapratuši, ka notikušais ir kļūda un no meklētāja rezultātiem saites nav izņēmuši.

Kā norāda tehnoloģiju medijs PC World, uzņēmumi, kas nodarbojas ar pieprasījumu izsūtīšanu par kādas noteiktas vietnes izņemšanu no meklētāja rezultātiem, šo procesu automatizē un tādējādi tajā viegli var ielavīties kļūdas.

Komentāri

Pievienot komentāru