Citas ziņas

Recipe Plus apgrozījums pērn pārsniedz 100 miljonus latu

, 09.03.2009

Jaunākais izdevums

Latvijā lielākās zāļu lieltirgotavas AS Recipe Plus apgrozījums 2008. gadā ir pārsniedzis 100 miljonus latu, Db atklāja kompānijas valdes priekšsēdētājs Aleksejs Udačins.

2008.gads kompānijai bija salīdzinoši veiksmīgs, jo, pateicoties veiksmīgai sadarbībai ar tās klientiem un lojālo klientu kopējā skaita pieaugumam, zāļu lieltirgotavai ir izdevies nostiprināt līderpozīcijas zāļu vairumtirdzniecības tirgū, skaidroja A.Udačins, piebilstot, ka kompānijas pagājušā gada peļņa vēl nav aprēķināta.

Viņš arī atzīmēja, ka loģistikas, noliktavas sistēmas un klientu servisa pilnveidošana ir ļāvusi uzlabot kompānijas darbu un arī finansu rādītājus. Tiesa, pērnā gada pēdējie mēneši norāda uz negatīvu tendenci, jo ir vērojams atsevišķos segmentos apgrozījuma kritums, kā arī ir ievērojami palielinājies debitoru apjoms.

Atbilstoši Lursoft datiem, pagājušajā nedēļā AS Recipe Plus ir iegrāmatota ķīla 48.81 miljonu latu apmērā, kā norāda AS Recipe Plus valdes priekšsēdētājs reģistrētā komercķīla ir saistīta ar zāļu lieltirgotavas AS Recipe Plus kredītlīnijas aktualizēšanu.

„Pašreizējā situācijā ir būtiski panākt izdevīgus kredītlīniju nosacījumus, jo palielinās kopējo un kavēto debitoru skaits,” skaidroja A.Udačins.

AS Recipe Plus 2007.gadā strādāja ar 88.8 miljonu latu apgrozījumu un 4.7 miljonu latu peļņu, liecina Lursoft informācija.

1 Ņēmējs: HANSABANKA, Akciju sabiedrība

Dēvējs: RECIPE PLUS, AS

48,812,691.00

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sentor Farm aptiekas apvienosies ar Recipe Plus

, 06.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) ir nolēmusi atļaut zāļu mazumtirgotāja AS Sentor Farm aptiekas un zāļu lieltirgotavas AS Recipe Plus apvienošanos. Tiesa, vienlaikus KP ir noteikusi saistošos noteikumus, kas novērš šādas apvienošanās iespējamo negatīvo ietekmi uz konkurenci.

KP informē, ka pēc plānotās apvienošanās AS Recipe Plus un AS Sentor Farm aptiekas balsstiesīgās akcijas piederēs AS Repharm, kas attiecīgi būs AS Sentor Farm aptiekas un AS Recipe Plus īpašnieku kopuzņēmums.

Konkurences uzraugi atzīmē, ka apvienošanās dalībnieku darbība arī līdz apvienošanās brīdim bija saistīta, jo AS Sentor Farm aptiekas ilggadējs un uz šo brīdi nozīmīgākais sadarbības partneris ir zāļu lieltirgotava AS Recipe Plus, kas AS Sentor Farm aptiekas nodrošina lielāko daļu nepieciešamo medikamentu u.c. preču piegādes, pārējiem piegādātājiem atstājot nenozīmīgu daļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patēriņa cenas šogad aprīlī salīdzinājumā ar martu Latvijā pieauga par 0,5%, bet gada laikā - šogad aprīlī salīdzinājumā ar 2023.gada aprīli - palielinājās par 1,1%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Vienlaikus 12 mēnešu vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem, aprīlī pieaudzis par 3,4%.

2024.gada aprīlī, salīdzinot ar 2024.gada martu, vidējais patēriņa cenu līmenis palielinājās par 0,5%. Būtiskākā ietekme uz cenu līmeņa izmaiņām bija apģērbam un apaviem (plus 0,4 procentpunkti), alkoholiskajiem dzērieniem un tabakas izstrādājumiem (plus 0,2 procentpunkti), kā arī dažādu preču un pakalpojumu grupai (mīnus 0,2 procentpunkti).

Mēneša laikā pārtikas un bezalkoholisko dzērienu cenas palielinājās par 0,3%. Būtiskākā ietekme uz vidējā cenu līmeņa kāpumu bija mājputnu gaļai (plus 2,9%). Galvenokārt noslēdzoties akcijām, cenas pieauga konditorejas izstrādājumiem (plus 2,5%), maizei (plus 1,1%), šokolādei (plus 3,8%), žāvētai, sālītai vai kūpinātai gaļai (plus 0,8%), kartupeļiem (plus 3,9%), olām (plus 1,8%). Dārgākas bija brokastu pārslas (plus 8,7%), svaigas vai atdzesētas zivis (plus 5,3%), olīveļļa (plus 4,3%) un cūkgaļa (plus 0,8%).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zāļu lietirgotavas AS «Recipe Plus» neto apgrozījums pagājušajā gadā bija 175,714 miljoni eiro, kas bija par 2,6% jeb 4,427 miljoniem eiro llielāks nekā 2016.gadā, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Savukārt uzņēmuma peļņa 2017.gadā saruka par 16,7% jeb 2,097 miljoniem eiro un bija 10,470 miljoni eiro.

Uzņēmums apgrozījuma pieaugumu 2017.gadā raksturo kā mērenu izaugsmi līdz ar nozares tirgus tendencēm, saskaņā ar kurām Latvijas zāļu lieltirgotavu kopējais zāļu apgrozījums Latvijā 2017.gadā ir pieaudzis par 5%.

AS «Recipe Plus» 2017.gadā noslēdza 32 sadarbības līgumus ar jauniem piegādātājiem un sortimentā iekļāva vairāk nekā 1200 jaunas pozīcijas.

«Īpašu vērību 2017.gadā sabiedrība veltījusi sadarbībai ar ārstu praksēm Latvijā, šajā segmentā ievērojami - par 11% - audzējot pārdošanas apjomu,» sacīts uzņēmuma gada pārskatā. AS «Recipe Plus» pērn izdevies palielināt pārdošanas apjomus veselības centriem par 45%, pirmsskolas izglītības iestādēm un internātskolām - par 14%, bet par 9% audzis pārdošanas apjoms citām lieltirgotavām, sacīts gada pārskatā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plus Punkts bija nolemts bankrotam jau no brīža, kad iepriekšējais īpašnieks to izlēma pārdot, uzskata bijušā īpašnieka dāņu investoru kontrolētā uzņēmuma SIA Plus punkts Holding Ltd pārstāvis Filips Ļeonovs.

Plus Punkts sākotnēji nopirka tabakas produkcijas vairumtirdzniecības uzņēmuma īpašnieks SIA Greis, kuru pārstāv Nikolajs Tomēr Greis krīzes gadi nepagāja nemanāmi, un, lai radušās problēmas risinātu, bija jāšķiras no kāda aktīva, sākumā Narvesen grupai tika iedots monopols uz preses izplatīšanu, tad izvēlējās pārdot arī Plus Punkts tīklu, saka F. Ļeonovs.

Ideja iegādāties mazumtirdzniecības tīklu šķita pievilcīga angļu un dāņu investoru grupai, kuri bija gatavi ieguldīt līdzekļus, attīstot tīkla darbību Latvijā un Baltijas reģionā, padarot to par peļņu nesošu.

Pirms pārdošanas tika izpētīti finanšu dati, taču tie tika safabricēti, lai radītu maldīgu priekšstatu par kompānijas stāvokli un vērtību. Pēc datu izpētes pircējiem bija radušies jautājumi par informācijas ticamību, uz kuriem atbildes varēja sniegt tikai padziļināta datu un dokumentu izpēte, kā arī inventarizācija, par ko puses arī bija vienojušās, noslēdzot pirkuma līgumu 2012.gada septembrī, paredzot koriģēt iegādājamās kompānijas vērtību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Recipe Plus pērn apgroza vairāk nekā 80 miljonus latu

Elīna Pankovska, 22.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zāļu lieltirgotavas Recipe Plus apgrozījums pagājušajā gadā bijis 87,2 milj.Ls. Salīdzinot ar 2009.gadu, apgrozījums vidēji mēnesī samazinājies par 2%.

Uzņēmuma EBITDA jeb peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas pērn bija 7,3 milj. Ls, DB informēja uzņēmuma pārstāve Zaiga Barvida.

«Veicot ievērojamu izdevumu optimizāciju, uzņēmumam izdevās saglabāt esošās darba vietas, tādējādi radot pamatu arī attīstības projektiem,» atzīst a/s Recipe Plus valdes priekšsēdētājs atzīst Aleksejs Udačins.

Pagājušajā gadā nodokļos valstij Recipe Plus nomaksājusi 6,45 milj. Ls. Uzņēmums ik dienas apkalpo aptuveni 700 Latvijas aptiekas un vairāk nekā 100 medicīnas iestādes.

Recipe Plus ietilpst vietējā holdingā a/s Repharm. Recipe Plus ir zāļu, medicīnas un veselības preču vairumtirgotāja un izplatītāja. Uzņēmuma galvenais darbības virziens ir Latvijas aptieku, slimnīcu, un citu ārstniecības un veselības aprūpes iestāžu apgāde ar zālēm un medicīnas precēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pamatojoties uz līguma saistību nepildīšanu, vairākos mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA Plus punkts veikalos, kas atradās SIA Maxima Latvija tirdzniecības centros, ir atslēgta elektrība. To apstiprina Maxima Zīmola un komunikāciju departamenta direktore Viktorija Gulbe.

Viņa norāda, ka Maxima Latvija nomnieku īres līgumos ir nosacījums, kas paredz, ja nomnieks nepilda savas saistības, piemēram, ilgāku laika periodu nemaksā īres naudu par telpām, tad līgums tiek lauzts. «Šajā konkrētajā gadījumā īrnieks nav pildījis savas saistības, izveidojies parāds par nomas maksu un komunālajiem maksājumiem, tādēļ ar 17.septembri nomas līgums ir lauzts.»

Tiesa, cik liels parāds ir izveidojies Plus punktam, Gulbe neatklāj. Tikmēr viņa atzīmē, ka Plus punkta tirdzniecības punktos patlaban ir atslēgta elektrība Maxima XXX veikalā Kārļa Ulmaņa gatvē 88a, Rīgā, un Maxima XX veikalā, kas atrodas Dzelzavas ielā 6A, Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Medikamentu lieltirgotava AS «Recipe Plus» izteikusi nelaiķa Valērija Maligina jaunākās meitas Annas Emīlijas Maliginas aizbildnei Signei Balderei-Sildedzei piedāvājumu atpirkt zāļu ražotāja «Olainfarm» akcijas, apstiprināja Baldere-Sildedze.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka attiecīgo piedāvājumu ir noraidījusi. Aģentūras LETA rīcībā nonākusi informācija, ka šāds piedāvājums izteikts arī Maligina vecākajām meitām Irinai Maliginai un Nikai Saveļjevai, kuras, iespējams, varētu būt pārdevušas akcijas Recipe Plus. «Šo informāciju nevaru ne apstiprināt, ne noliegt,» sacīja Baldere-Sildedze.

Savukārt «Recipe Plus» padomes loceklis un farmācijas uzņēmuma Repharm, kurā ietilpst Recipe Plus, ģenerāldirektors Dins Šmits norādīja, ka viņam nav šādas informācijas, tāpēc nevarot atbildēt, vai akciju pārdošana «Recipe Plus» ir patiesa.

Taču vēlāk uzņēmumā norādīja, ka šī informācija ir baumas. «Uzskatām Valērija Maligina izveidoto «Olainfarm» par vienu no Latvijas uzņēmējdarbības paraugiem un ceram, ka uzņēmums būs veiksmīgs arī turpmāk. «Repharm» uzņēmumu vadītāji nevar un arī neplāno sniegt komentārus par baumām - attiecībā uz «Olainfarm» vai jebkādu citu tēmu,» pauda uzņēmumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

To sešu politisko partiju lokomotīvju materiālais stāvoklis, kuras pēc pēdējām aptaujām varētu iekļūt 10. Saeimā, ir ļoti atšķirīgs, bet lielākoties - labs.

Lielākajai daļai ir gan uzkrājumi skaidrā naudā, gan noguldījumi bankās, ir arī lielākas un mazākas parādsaistības, tie līdztekus darbībai politikā ieņem amatu arī privātos uzņēmumos, kuros mēdz būt arī līdzīpašnieki, daudziem pieder vairāki nekustamie īpašumi. Gandrīz visiem, izņemot diviem, ir augstākā izglītība, kas iegūta gan Latvijā, gan ārvalstīs. Tiesa, ir arī izņēmumi - dažiem tomēr nav nedz uzkrājumu, nedz arī kas pieder.

LD/DB apkopotā informācija par partiju lokomotīvēm Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un Zemgalē liecina, ka Saskaņas centra lokomotīvju kopējais skaidras un bezskaidras naudas uzkrājumu apjoms ir ap 45,2 tūkst. latu, bet uzņemtas parādsaistības aptuveni par 164,9 tūkst. latu. Vienotības lokomotīvju naudas uzkrājumu apjoms veido aptuveni 288,8 tūkst. latu, bet parādsaistības - ap 84,6 tūkst. latu. Jāpiebilst, ka tās savukārt ir citiem aizdevušas kopumā 147,2 tūkst. latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Preses vairumtirdzniecības un piegādes uzņēmums SIA Preses serviss pārtraucis preses izdevumu piegādes SIA Plus punkts tirdzniecības vietām, stāstīja SIA Preses serviss pārstāve Inga Samoviča.

Viņa norāda, ka Plus punkts atkārtoti nav norēķinājies par tam piegādātajiem preses izdevumiem un kopējā parāda summa patlaban sasniedz jau gandrīz 100 tūkst. latu.

«Tāpēc Preses serviss jau no piektdienas, 6. septembra, ir pārtraucis preses izdevumu piegādes Plus punkta tirdzniecības vietām un patlaban notiek jau iepriekš piegādāto preses izdevumu izņemšana no tirdzniecības,» atzīmē I. Samoviča.

Viņa arī uzsver, ka fakts, ka uzņēmuma Plus punkts vadība nav izrādījusi interesi vienoties par parāda atmaksu, kā arī samērā biežās šī uzņēmuma vadības maiņas rada bažas, ka uzņēmums drīzumā varētu izbeigt savu pastāvēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Dāņu investora pārstāvis: Plus punkts pārņemts nelikumīgi; gatavo prasību pret Ibofa Establishment

Dienas Bizness, 27.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašreizējā mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA Plus punkts īpašnieka uzņēmums SIA Ibofa Establishment tika pārņemts nelikumīgi, skaidro bijušā īpašnieka dāņu investoru kontrolētā uzņēmuma SIA Plus punkts Holding Ltd pārstāvis Filips Ļeonovs.

«Šī gada 28.augustā, apejot likumā noteikto kārtību, tika nomainīta uzņēmuma Plus punkts vadība, un tika sākts apzināti to novest līdz bankrotam. Būtībā Ibofa Establishment AG īpašnieks Nikolajs Kočujevskis pārdevis kaķi maisā ārvalstu investoram, bet tagad mēģina viņu apmelot,» viņš norāda paziņojumā, uzsverot, ka darījums par Plus punkta daļu iegādi tika gatavots jau ilgāku laiku pirms tā oficiālā datuma. Par Plus punkta mazumtirdzniecības tīklu interesi bija izrādījuši angļu un dāņu investori, kuri bija gatavi zaudējumus nesošajam tīklam veikt finansiālo injekciju, kā arī realizēt jaunas biznesa idejas, kas ļautu to glābt un padarītu par dzīvotspējīgu un pelnošu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Keysoff darba dienas izpārdošana piedāvā Office 2021 uz mūžu par 27,95 € un Windows 11 Pro par 13,55 €!

Reklāmraksts, 03.05.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēs esam izpētījuši tīmekli, lai piedāvātu jums visus labākos Microsoft Office piedāvājumus šajā mēnesī. Pat ņemot vērā Google Workspace un citu bezmaksas biroja programmatūru uzplaukumu, joprojām ir cilvēki, kuri darba uzdevumu veikšanai izvēlas izmantot Microsoft programmu komplektu. Ja tas attiecas uz jums, tad šeit ir Keysoff Darba svētku izpārdošana, lai palīdzētu jums ietaupīt naudu, piedāvājot lētāko cenu kolekciju par pilnu Windows 11 Pro un Microsoft Office 2021 komplektu.

Pamatlīmenī par 27,95€ jūs varat saņemt Word, Excel un PowerPoint programmu Microsoft Office 2021. Šiem produktiem šeit pievēršam uzmanību, jo tie ir vislētākie, visnoderīgākie un visplašāk izmantotie piedāvājumi.

Pēc tam kļūst sarežģītāk, jo ir pieejami dažādi Office dzīves cikla līmeņi, tostarp Office 2019 Professional par 20,59 €, kas ir piemērots tiem, kam nepatīk pārslēgties starp specifiskākiem lietojumiem un dažādām programmām - lai gan tie visi ir samērā pašsaprotami. Starp iekļautajiem pakalpojumiem ir Outlook, OneDrive, Teams, Editor, Clipchamp, OneNote, Access, Publisher un daudzi citi. Microsoft Office ir ideāla virtuves trauku mazgājamā mašīna produktivitātei!

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Recipe Plus papildina apgrozāmos līdzekļus

Sandra Dieziņa, Db, 25.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienu no lielākajām pagājušajā nedēļā reģistrētajām komercķīlām devusi Latvijā lielākā zāļu lieltirgotava a/s Recipe Plus.

Komercķīlas ņēmējs ir Swedbank un kopējā reģistrētā komercķīlas summa ir 48.8 miljoni Ls.

A/s Recipe Plus valdes priekšsēdētājs Aleksejs Udačins skaidro, ka komercķīla reģistrēta saistībā ar Recipe Plus kredītlīniju uzņēmuma apgrozāmo līdzekļu papildināšanai un tālākas uzņēmuma attīstības veicināšanai.

Db jau ziņoja, ka marta sākumā tika iegrāmatota Recipe Plus komercķīla 48.81 milj. Ls apjomā, kas saistīta ar uzņēmuma kredītlīnijas aktualizēšanu. Recipe Plus apgrozījums pērn pārsniedzis 100 miljonus Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Recipe Plus pārjauno komercķīlu 45 miljonu eiro vērtībā

Žanete Hāka, 12.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Recipe Plus, kas nodarbojas ar farmaceitisko izstrādājumu vairumtirdzniecību pārjaunojusi pērnā gada oktobrī reģistrētu komercķīlu, liecina Lursoft dati.

Pieejamā komercķīlas izziņa norāda, ka Recipe Plus par labu AS SEB banka 45 miljonu eiro vērtībā ieķīlājusi visu savu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas, kā arī 11 transportlīdzekļus. Šī ir pirmā komercķīla, ko uzņēmums reģistrējis šogad.

2013. gadā uzņēmuma neto apgrozījums sasniedza 131,116 miljonus eiro. Pārskata gadu Recipe Plus noslēdza ar peļņu 10,507 miljonu eiro apmērā pēc nodokļu nomaksas. Uzņēmuma rentabilitātes rādītājs pārskata gadā bija 24,41. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2014. gadā Recipe Plus nodokļos nomaksāja 11,814 miljonus eiro.

1995. gada janvārī dibinātais Recipe Plus ir iekļauts Lursoft un laikraksta Dienas Bizness kopīgi veidotajā Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 sarakstā, pēc 2013. gada apgrozījuma ieņemot 35. vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Sentor farm aptiekas un Recipe plus valdes priekšsēdētāju Dmitriju Juskovecu

Lelde Petrāne, 02.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild AS Sentor farm aptiekas un AS Recipe plus valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Juskovecs. Fotogrāfijas no personīgā arhīva skatāmas raksta galerijā.

- Trīs svarīgākie fakti par Jūsu pārstāvētajiem uzņēmumiem?

Pirmkārt, abi uzņēmumi, kurus pārstāvu, kā Latvijas kapitāla uzņēmumi ir vieni no lielākajiem katrs savā jomā. Tas ir nozīmīgi, jo Latvijā varam vērot, ka līderpozīcijas daudzās mūsu tautsaimniecībai svarīgās jomās ir ieguvuši ārzemju uzņēmumi.

Otrkārt, abi uzņēmumi strādā jau kopš deviņdesmitajiem gadiem. AS Sentor farm aptiekas īpašumā esošais zīmols Mēness aptieka ir viens no pirmajiem aptieku zīmoliem Latvijā, tātad tam jau ir gandrīz 20 gadi. Tā ir gara veiksmīgas taktikas un stratēģijas vēsture, kuru veido un ar savu darbu, idejām attīsta pašmāju komanda. Tas apliecina, ka ne tikai no citām zemēm aizgūtas idejas var izpelnīties Latvijas patērētāju uzticību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Recipe Plus: uzņēmums nav iegādājies Olainfarm akcijas

Zane Atlāce - Bistere, 21.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS «Recipe Plus» nav nedz iegādājusies, nedz izteikusi piedāvājumu iegādāties AS «Olainfarm» akcijas, informē uzņēmumā.

«Vēlamies norobežoties no Signes Balderes-Sildedzes akcionāru sapulcē publiski paustajiem apgalvojumiem, ka «Recipe Plus» būtu iegādājusies vai izteikusi piedāvājumu iegādāties uzņēmuma akcijas. Izplatītā informācija nav patiesa. Uzņēmuma padomes vārdā varu apliecināt, ka šāda iecere nav izskanējusi, kā arī nav tikusi apspriesta uzņēmuma vadības līmenī. Ņemot vērā, ka šādi apgalvojumu ietekmē arī mūsu darbību, aicinām trešās puses neizplatīt nekorektu informāciju,» norāda AS «Recipe Plus» padomes loceklis Dins Šmits.

Ņemot vērā, ka AS «Olainfarm» akcijas atrodas publiskā apgrozībā, uzraugošajām valsts iestādēm ir pieeja AS «Olainfarm» akcionāru sarakstam un līdz ar to visas iespējas nekavējoties pārliecināties par to, ka AS «Recipe Plus» nav nevienas AS «Olainfarm» akcijas īpašnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mēness aptiekas īpašnieks pārsūdz KP lēmumu, kas tam neļauj pārpirkt aptiekas

Sanita Igaune, 30.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēness aptiekas īpašnieks – Sentor Farm aptiekas un zāļu lieltirgotava Recipe Plus ir vērsušies ar prasības pieteikumu Rīgas Administratīvajā apgabaltiesā, lūdzot apturēt Konkurences padomes (KP) lēmumu par saistošajiem noteikumiem, kas liedz tām pārpirkt aptiekas Rīgā, Jēkabpilī, Talsos un Dobelē.

Konkurence ir viens no biznesa virzītājspēkiem. Izvērsta konkurence, plašs produktu piedāvājuma klāsts veido cenu samazinājumu un tas ir ieguvums iedzīvotājiem. Aktīva tirgus dalībnieka apturēšana ar KP noteiktajiem strukturālajiem ierobežojumiem veido labvēlīgu situāciju tikai konkurentiem. Laikā, kad konkurence ir ierobežota, tirgū iestājas stagnācija un dinamiskā efektivitāte ir izslēgta, skaidro Sentor Farm aptiekas un Recipe Plus.

«Zinot, ka iepriekšējā lēmuma termiņš tuvojas beigām, un veidojot 2012. gada attīstības plānus, jauno lēmumu no KP gaidījām visu gadu. Diemžēl tas tika pieņemts tikai gada pēdējās dienās. Atbildīga rīcība un laba darbības prakse neļauj paust bažas par uzņēmējdarbību tikai tāpēc, ja KP pašas izvēlētā dienā neizdodas nodot uzņēmumiem savu vēstījumu, iepriekš nesaskaņojot lēmuma izdošanas un piegādāšanas termiņu,» pamato Recipe Plus un Repharm valdes priekšsēdētājs Aleksejs Udačins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bijušais Grindeks vadītājs Romanovskis vadīs Recipe Plus un Mēness aptieku tīklu

Sanita Igaune, 09.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zāļu vairumtirgotāja AS Recipe Plus un AS Sentor Farm aptiekas, kas pārvalda aptieku tīklu Mēness aptieka, valdes priekšsēdētāja amatā darbu 9.jūlijā uzsāk bijušais Latvijas zāļu ražotāja Grindeks valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis.

J. Romanovskis, uzsākot darbu abos uzņēmumos kā valdes priekšsēdētājs, nodrošinās arī vienotu abu uzņēmumu stratēģisko pārvaldi, lai sekmētu uzņēmumu efektivitātes un konkurētspējas attīstību nākotnē.

Tādejādi tiek veidota vienota vadība abu uzņēmumu turpmākās attīstības nodrošināšanai, saglabājot katra uzņēmuma atšķirīgo darbības profilu, paskaidro uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultante Zaiga Barvida.

«Gan zāļu vairumtirgotājs Recipe Plus, gan aptieku tīkls Mēness aptieka ir vietējie uzņēmumi, kas sekmīgi strādājot, ieņēmuši vadošās pozīcijas nozarē. Esmu pieņēmis izaicinājumu – turpināt šo uzņēmumu attīstību,» pamato J. Romanovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Analizējot SIA Plus punkts finanšu rādītājus, konstatēts, ka pēdējo sešu mēnešu laikā, kad uzņēmumu kontrolēja dāņu investors Lars Lundgārds Simonsens (Lars Lundgaard Simonsen), kurš pārstāv SIA Plus punkts pircējus SIA Plus Punkts Holding Ltd, uzņēmums darbojies ar ievērojamiem zaudējumiem, no uzņēmuma neskaidrā virzienā ir aizplūduši ievērojami finanšu līdzekļi, kā arī nav veikti maksājumi preču un pakalpojumu piegādātājiem.

Ņemot vērā šos apstākļus, SIA Plus Punkts šobrīd gatavo dokumentus maksātnespējas pieteikuma iesniegšanai tiesā, Db.lv informēja SIA Plus punkts valdes locekle Tatjana Takčidi.

2012. gada decembrī SIA Plus punkts Īpašnieks Ibofa Establishment noslēdza līgumu par SIA Plus punkts 100% kapitāla daļu pārdošanu Dānijas investoram, kuru pārstāvēja minētais L. L. Simonsens. Darījuma nodrošināšanai L.L.Simonsens piesaistīja AS SEB banka finansējumu. Kopējā darījuma summa saskaņā ar līgumu bija 6,5 miljoni eiro. Uz šo brīdi pirkuma līguma noteikumi nav izpildīti. Sakarā ar saistību neizpiles situāciju Ibofa Establishment apturēja darījumu un atjaunoja kontroli pār SIA Plus punkts kapitāla daļām, paziņojumā presei skaidro Takčidi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

2007. gadā visvairāk nopelnījušie 100 Latvijas uzņēmēji

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 10.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gadā Latvijas uzņēmēji vēl ir guvuši pēdējo lielo peļņu, kura pārtrumpojusi par gadu iepriekš sasniegtos rekordus, - tā rāda pagājušā gada beigās Lursoft un Baltic Screen apkopotie Latvijas uzņēmumu 2007. gada peļņas rādītāji.

Pārskats par pēdējiem trim gadiem rāda, ka visveiksmīgākais Latvijas uzņēmējiem ir bijis tieši 2007. gads, kas visdrīzāk var pretendēt uz vistreknākā gada nosaukumu: 2005. gadā desmit uzņēmēji, kuriem piederošajām kapitāldaļām atbilda vislielākā gūtā peļņa, kopā bija sapelnījuši nepilnus 73 miljonus latu, 2006. gadā šī summa bija palielinājusies līdz 100 miljoniem latu, savukārt 2007. gadā, kā rāda nule apkopotie dati, tā pieaugusi vēl par gandrīz desmit miljoniem latu.

Arī lielāko 2007. gada pelnītāju sarakstā pirmās četras vietas ieņem baņķieri – nu jau bijušie Parex bankas akcionāri Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis (kuri peļņas gūšanas laikā vēl bija kredītiestādes īpašnieki, līdz ar ko iekļauti šajā sarakstā) un Aizkraukles bankas īpašnieki Oļegs Fiļs un Ernests Bernis, turklāt saraksta pirmajā desmitniekā ir vēl divi banku akcionāri – Rietumu bankas līdzīpašnieki Leonīds Esterkins un Arkādijs Suharenko.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB banka impulsīvo preču mazumtirdzniecības ķēdes SIA Plus Punkts jaunajam īpašniekam SIA Plus Punkts Holding Ltd izsniegusi ilgtermiņa finansējumu, informēja bankas pārstāvji.

SEB bankas aizdevums tika izsniegts iegādes darījuma nodrošināšanai un Plus Punkts apgrozāmam kapitālam.

Kopējo aizdevuma summu puses neatklāj.

Šā gada martā par SIA Plus Punkts vienīgo īpašnieku kļuva SIA Plus Punkts Holding Ltd. Mazumtirdzniecības ķēdes iegāde veikta, SIA Plus Punkts Holding Ltd atpērkot kapitāldaļas no iepriekšējiem dalībniekiem.

Plus punkts valdes priekšsēdētaja Svetlana Kiseļova skaidro, ka iegādes darījuma mērķis un stratēģija ir attīstīt Plus Punkts Latvijā un uzbūvēt platformu turpmākai attīstībai Baltijas valstīs. Plus Punkts izaugsmes paaugstināšanai ir izvirzīti vairāki darbības virzieni: izveidot ātro uzkodu līniju, paplašināt privātā zīmola produktu loku, pārskatīt produktu klāstu, atvērt jaunas tirdzniecības vietas, kā arī veikt citas aktivitātes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atjaunos zāļu piegādi Stradiņiem

Māris Ķirsons, Db, 07.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zāļu lieltirgotava Recipe Plus ar pirmdienu atjaunos medikamentu piegādes Paula Stradiņa Klīniskajai universitātes slimnīcai.

Tā informē Paula Stradiņa Klīniskajai universitātes slimnīcas finanšu direktors Modris Dzenītis. «Naudu esam saņēmuši, tikai tagad varam norēķināties un esam vienojušies ar Recipe Plus par konkrētas summas samakšāšanu,» uzsver M. Dzenītis.

Db jau vēstīja, ka parādu dēļ zāļu lieltirgotava Recipe Plus pārtrauca zāļu piegādi Paula Stradiņa Klīniskajai universitātes slimnīcai.

Zāļu lieltirgotavas Recipe Plus vadība izteica visdziļāko neizpratni par Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas vadības bezdarbību, pilnībā ignorējot zāļu lieltirgotavas centienus uzsākt dialogu par slimnīcas kavēto parāda saistību vairāk kā 900 000 latu apmērā pakāpenisku norēķinu un turpmāko sadarbību zāļu piegāžu jautājumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Recipe Plus audzējis gan apgrozījumu, gan peļņu

Žanete Hāka, 20.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Farmaceitisko izstrādājumu vairumtirgotāja AS Recipe Plus pērn strādājusi ar 84,46 miljonu latu apgrozījumu un 7,6 miljonu latu peļņu, liecina Lursoft dati.

Apgrozījums pērn audzis par gandrīz 6%, bet peļņa – par 14%.

Pērn zāļu vairumtirgotājs savu darbību fokusējis uz visu procesu efektivitātes palielināšanu. AS Recipe Plus tirgus daļa Latvijā sasniegusi 29,36%.

Farmaceitisko izstrādājumu vairumtirgotājs, raksturojot situāciju nozarē, norāda, ka pagājušais gads iezīmējies ar konkurences palielināšanos uz nozares atkopšanās fona. Konkurences pastiprināšanās bijusi vērojama gan no starptautisko korporāciju un kaimiņvalstu tirgus līderu, gan dažādu medikamentu ražotāju puses. Nozari joprojām arī būtiski ietekmējis krīzes laikā samazinātais valsts finansējums veselības nozarei kopumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Plus punktā atkal nav pieejami e-taloni; aizdomas par reiderisku uzņēmuma pārņemšanu

LETA, 10.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtirdzniecības uzņēmuma Plus punkts veikalos pirms vairākām dienām atkal apturēta e-talonu tirdzniecība, jo uzņēmums atkārtoti nav atmaksājis SIA Rīgas karte naudu, kas iekasēta par pārdotajām sabiedriskā transporta biļetēm.

Kā norāda Rīgas kartes valdes loceklis Aleksandrs Brandavs, Plus punktam uzkrājies aptuveni 90 000 latu liels parāds, kas izveidojies dažu dienu laikā. Kamēr uzņēmums šo parādu neatmaksās, biļešu tirdzniecības termināļi tajos būs slēgti.

Brandavs atzina, ka ir grūti prognozēt, kad e-talonu tirdzniecība Plus punkta veikalos varētu tikt atsākta, jo šī uzņēmuma vadību plosa nesaskaņasun "Rīgas kartei grūti atrast kādu, kas uzņēmumā vēlētos un spētu uzsākt sarunas par parāda atmaksu. Ņemot vērā līdzšinējo sadarbības pieredzi ar Plus punkta veikaliem, Rīgas karte vēlas, lai uzņēmums ne tikai atmaksā parādu, bet arī veido depozītu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Recipe Plus valdē ievēlēta Dace Oliņa

Žanete Hāka, 13.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veiktas izmaiņas Recipe Plus valdē, liecina Lursoft dati.

Par uzņēmuma valdes locekli iecelta Dace Oliņa, kura, kā liecina Lursoft pieejamie dati, vakar kļuvusi arī par AS Sentor Farm Aptiekas valdes locekli. Laika posmā no 2005.gada septembra līdz 2008.gada oktobrim D. Oliņa bijusi SIA Roche Latvija valdes locekle. Pirms iesaistīšanās SIA Roche Latvija jaunieceltā AS Recipe Plus valdes locekle bijusi tirgus un sabiedriskās domas izpētes uzņēmuma SIA Ticon Baltica līdzīpašniece.

Pēc veiktajām izmaiņām patlaban AS Recipe Plus valde darbojas četru personu sastāvā – valdes priekšsēdētāja amatu ieņem Jānis Romanovskis, bet valdes locekļ – Dace Oliņa, Aleksejs Udačins un Guntis Zālītis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

RePharm nomaksā nodokļos 30 miljonus eiro

Lelde Petrāne, 14.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2016.gadā AS RePharm valsts kopbudžetā kopā samaksājusi turpat 30 miljonus eiro. RePharm pārvaldīto uzņēmumu grupā kopā strādāja apmēram 3200 darbinieki.

RePharm pārvaldīto uzņēmumu kopējais apgrozījums 2016.gadā veidojis 229 miljonus (229 039 000) EUR. Salīdzinot ar 2015.gadu, RePharm kopējais apgrozījums pieaudzis par 15,6% jeb 31 miljonu (30 985 066) EUR.

RePharm EBITDA* rādītājs 2016.gadā sasniedzis 30,8 miljonus (30 841 322) eiro, tas ir par 3,36% vairāk, salīdzinot ar 2015.gadu.

RePharm lielākos nodokļu maksājumus veidoja darbaspēka nodokļi, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas (VSOI), pievienotās vērtības (PVN) un uzņēmuma ienākuma nodokļi (UIN). RePharm pārvaldīto uzņēmumu nomaksātie nodokļi veido šādu ainu:

- AS Veselības Centru Apvienība kopā nodokļos ir samaksājusi 5 miljonus, no kuriem VSAOI veido 3 miljonus, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklis – 1,68 miljonus eiro. Savukārt SIA Centrālā Laboratorija – 0,96 miljonus eiro, no kuriem VSAOI veido 0,63 miljonus, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklis – 0,34 miljonus eiro. Veselības Centru Apvienības kopējais apgrozījums 2016.gadā bija 18,7 miljoni eiro, bet Centrālās Laboratorijas – 7,9 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru