Citas ziņas

Reģistrēta šogad lielākā komercķīla

Ainars Sedlenieks [email protected], 27.09.2004

Jaunākais izdevums

Pagājušajā nedēļā reģistrēta šogad lielākā komercķīla - tās nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir Ls 141 180 000. Ķīlas ņēmējs ir akciju sabiedrība «OGRES KOMERCBANKA», ķīlas devējs: «London Consulting Llc», bet parādnieks – uzņēmums ZAPOROŽSKIJ METALLURGIČESKIJ KOMBINAT "ZAPOROŽSTAĻ”. Lielākās pagājušajā nedēļā reģistrētās ķīlas: 1. Ķīlas ņēmējs: akciju sabiedrība «OGRES KOMERCBANKA»; ķīlas devējs: «London Consulting Llc»; parādnieks: ZAPOROŽSKIJ METALLURGIČESKIJ KOMBINAT "ZAPOROŽSTAĻ"; ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa - Ls 141 180 000; 2. Ķīlas ņēmējs: «BANK AUSTRIA CREDITANSTALT AG»; ķīlas devējs: «COTTONEX ANSTALT»; ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa - Ls 13 000 000; 3. Ķīlas ņēmējs: akciju sabiedrība «Latvijas Ekonomiskā komercbanka»; ķīlas devējs: akciju sabiedrība «LATEKO LĪZINGS»; ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa – Ls 6 760 000; 4. Ķīlas ņēmējs: akciju sabiedrība «RIETUMU BANKA»; ķīlas devējs: SIA «VEXOil Bunkering»; ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa - Ls 5 800 000; 5. Ķīlas ņēmējs: akciju sabiedrība «RIETUMU BANKA»; ķīlas devējs: «Indorbaev Arbi»; parādnieks: SIA «VAIVARI»; ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa – Ls 4 396 540; 6. Ķīlas ņēmējs: akciju sabiedrība «RIETUMU BANKA»; ķīlas devējs: «Indarb Holding SA-; parādnieks: SIA «VAIVARI»; ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa - Ls 4 396 540. Pagājušajā nedēļā lielākie ķīlas ņēmēji bijuši: 1. Akciju sabiedrība «RD LĪZINGA GRUPA» — 100 ķīlas; ķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 616 395; 2. Akciju sabiedrība «LATVIJAS UNIBANKA» — 63 ķīlas; ķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 7 856 740; 3. SIA «INSERVISS GROUP» — 59 ķīlas; ķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 181 917; 4. SIA «HANZA LĪZINGS» — 52 ķīlas; ķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 6 379 583; 5. Akciju sabiedrība «HANSABANKA» — 31 ķīlas; ķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 4 400 751; KOPĀ: 305 ķīlas; ķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 19 435 386

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas 450 lielākie ieķīlātāji

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen sadarbībā ar Lursoft, 29.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms diviem gadiem Latvijā bija tikai 150 fiziskās personas, kuru doto komercķīlu apjoms katrai no šīm personām pārsniedza 2 miljonus latu, pirms gada – 220, bet pagājušā gada beigās tādu bija jau 314. Turklāt, kā rāda jaunais Latvijas 450 lielāko ieķīlātāju saraksts, vēl nospiedošākā pārsvarā ir tieši nekustamo īpašumu projektu attīstītāju dotās ķīlas – pirmajā piecdesmitniekā tādu ir 39.

Jauni rekordi

Uz pirkstiem skaitāmi tie uzņēmēji, kuri gada laikā no lielāko ķīlu devēju saraksta izkrituši nevis tāpēc, ka parādījušies vēl milzīgāka apjoma komercķīlu devēji, bet gan tāpēc, ka viņu pašu doto komercķīlu summas būtiski samazinājušās.

No pagājušā gada pirmā piecdesmitnieka tādi ir tikai daži komercķīlu devēji: biroju ēkas Duntes nami projekta realizētāji Gints Gžibovskis, Beslans Krūmiņš un Alberts Ribko (27. vieta iepriekšējā sarakstā, komercķīlas apjoms – 8,54 miljoni latu), tirdzniecības centra Sky&More būvētājs Aivars Rubenis (31., 7,98 miljoni latu) un vairāku nekustamo īpašumu attīstītājs Sergejs Degiļs (45., 5,94 miljoni latu).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Lielāko komercķīlu reģistrējis SIA Latakko

Žanete Hāka, 07.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā lielākās komercķīlas devējs bijis SIA Latakko, kurš reģistrējis komercķīlu Swedbank 9,9 miljonu latu apmērā, liecina Lursoft dati.

Kā portāls db.lv uzzināja SIA Latakko, uzņēmums saņēmis papildus finansējumu apgrozāmo līdzekļu papildināšanai ar mērķi paplašināt esošo preču klāstu un noliktavas krājumus.

Pagājušajā nedēļā SEB bankā reģistrēta 4,1 miljona latu vērta komercķīla uz SIA Latsaule vārda.

Savukārt Citadele banka ņēmusi 3,1 miljona latu lielu komercķīlu, kuras devējs bijis Rolf Zeh, bet kā parādnieks reģistrēta SIA Eko Air.

Rietumu bankā reģistrēta 1,867 miljonu latu vērta komercķīla, kuras devējs bijis Grainbow AG, savukārt SEB bankā – 1,5 miljonu latu vērta komercķīla, kuru devusi SIA R Grupa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākās ķīlas — Tele 2

Māris Ķirsons [email protected], 29.09.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz šim lielākā komercķīla, kura reģistrēta Latvijas komercķīlu reģistrā, ir Tele 2 Sverige AB komercķīla Zviedrijas komercbankai Nordea Bank Sweden AB par nodrošinātā prasījuma maksimālo summu 718.8 milj. Ls. To rāda SIA Lursoft dati pēc LR Uzņēmumu reģistra informācijas. Arī otra lielākā komercķīla pēc nodrošinātā prasījuma maksimālās summas — 683.52 milj. Ls — ir SIA Tele 2 Holdings sniegtā komercķīla Zviedrijas komercbankai Nordea Bank Sweden AB, skaidro LR Uzņēmumu reģistra Komercķīlu un laulāto mantisko attiecību reģistrācijas nodaļas vadītāja Denēza Bērziņa. Un tikai trešajā vietā ierindojas šogad lielākā komercķīla — London Consulting Llc sniegtā komercķīla a/s Ogres komercbanka par kopējo ķīlas nodrošināto prasījumu summu 141.18 milj Ls, par Db jau rakstīja vakardienas numurā. D. Bērziņa par lielām nosauca arī SIA Linstow Varner kopā ar saistīto uzņēmumu SIA Delta Property Komercķīlu reģistrā ir reģistrētās komercķīlas, katru ar maksimālā prasījuma summu 100 milj. Ls. Lai arī šobrīd ir dzēstas, tomēr savulaik lielas komercķīlas ir devis SIA Baltkom GSM — 123.6 milj. Ls apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Ieķīlātas Piņķos plānotās outlet veikalu pilsētas attīstītāja kapitāldaļas

LETA, 16.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Rietumu bankas» līdzīpašniekam Leonidam Esterkinam piederošā kompānija SIA «Esterkin Family Investments» ieķīlājusi tai piederošās SIA «Outletico», kas ir Piņķos plānotās «outlet» veikalu pilsētas «Via Jurmala Designer Outlet Village» attīstītājs, kapitāldaļas, liecina «Lursoft» informācija.

Komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 47,04 miljoni eiro, un tā ir lielākā pagājušajā nedēļā reģistrētā komercķīla.

Komercķīlas devējs ir «Esterkin Family Investments», ņēmējs - «Rietumu banka», bet parādnieks ir «Outletico». Komercķīla nodrošina prasījumus, kas izriet no 2017.gadā noslēgta kredīta līguma.

Komercķīla reģistrēta piektdien, 13.septembrī. Līdz ar jaunās ķīlas reģistrāciju, dzēsta iepriekš 2017.gada novembrī reģistrētā komercķīla, ar kuru arī bija ieķīlātas «Outletico» kapitāldaļas.

Vienlaikus piektdien, 13.septembrī, reģistrētas izmaiņas «Outletico» dalībnieku sastāvā, liecina «Firmas.lv» informācija. «Esterkin Family Investments» līdzdalība kompānijas kapitālā pieaugusi no 50,5% līdz 54,25%, bet Jūlijas Mihaiļenko līdzdalība samazinājusies no 5% līdz 1,25%. Savukārt otrs lielākais «Outletico» dalībnieks joprojām ir Andrejs Dozorcevs ar 39% kapitāldaļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielāko komercķīlu reģistrējusi SIA Sēme

Žanete Hāka, 13.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā reģistrētas 108 komercķīlas, bet 104 tika dzēstas, liecina Lursoft apkopotie dati.

Lielākā komercķīla pagājušajā nedēļā bijusi 495 tūkstošu latu apmērā, ko SEB bankai devusi SIA Sēme. Otrajā vietā ierindojusies SIA Satraps ar 210,8 tūkstošu latu lielu komercķīlu, kas dota Citadele bankai.

200 tūkstošu latu lielu komercķīlu devis Tremova Limited. un tās ņēmējs bijis Mihails Teslins, savukārt 162 tūkstošu latu komercķīla reģistrēta AS Swedbank, un to devusi SIA Certus.

Tāpat pagājušajā nedēļā reģistrēta 83 tūkstošu latu vērta komercķīla, kuras devējs bijis SIA AMMZ pakalpojumi, komercķīlas ņēmējs bijusi Swedbank.

Arī 55 tūkstošu latu vērta komercķīla reģistrēta AS Swedbank, un tās devējs bijis SIA Politempo, bet 53 tūkstošu latu lielu komercķīlu reģistrējis SIA Infodisk Archieve, un tās ņēmējs bijis SIA Auto kredit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas 450 lielākie ieķīlātāji

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen sadarbībā ar Lursof, 05.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja pirms gada Latvijā bija tikai 150 fiziskās personas, kuru doto komercķīlu apjoms pārsniedza 2 miljonus latu, pašlaik lielo komercķīlu devēju skaits ir pieaudzis par 50 procentiem.

Kā rāda Baltic Screen sadarbībā ar Lursoft tapušais pētījums, šoruden Latvijā Komercķīlu reģistrā ir reģistrētas jau 450 fiziskās personas - Latvijas pilsoņi vai pastāvīgie iedzīvotāji, uz kuru vārda reģistrēto komercķīlu kopapjoms sasniedz vai pārsniedz 0,6 miljonus latu.

Komercķīlu bums

Ļoti būtiski ir pieaudzis ne tikai lielo komercķīlu devēju kopskaits, bet arī ķīlu rekordapjomi: pagājušā gada līderis - advokāts Jānis Loze pat ir nedaudz palielinājis doto komercķīlu kopapjomu, tomēr ar saviem nieka 22,96 miljoniem latu noslīdējis uz saraksta piekto pozīciju. Savukārt visas pirmās četras vietas jaunajā lielāko komercķīlu devēju sarakstā ieņēmuši ar nekustamā īpašuma projektiem saistīti uzņēmēji, un arī pirmajā desmitniekā tikai divas komercķīlas ir saistītas nevis ar šo jomu, bet ar tirdzniecību vai ražošanas objektu attīstību. Līdzīga likumsakarība vērojama arī visā 450 lielāko komercķīlu devēju sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas uzņēmumam Wind One piederošā vēja parka pārvaldītāja SIA Winergy kopējā neatmaksātā aizdevumu pamatsumma ir aptuveni 16,5 miljoni eiro (11,6 miljoni latu), skaidroja Winergy.

Winergy un AS Norvik Banka attiecības balstās uz trim aizdevuma līgumiem.

Viens līgums ir par kapitāldaļu iegādi trīs uzņēmumos, kas šobrīd attiecīgi ir Winergy meitasuzņēmumi. Kapitāldaļu pārdevējs bija pašas bankas meitassabiedrība, līdz ar to saņemtie kredīta līdzekļi caur AS Norvik Banka kontiem tika tajā pašā dienā novirzīti daļu pārdevējam jeb bankas meitassabiedrībai AS Norvik Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība.

Otrs līgums ir elektrības jeb transformatoru apakšstacijas būvniecības saistību pārjaunojums. Atbilstoši šim līgumam Winergy apņēmās pārņemt jau pastāvošās SIA KER - Klimata un enerģijas risinājumi saistības pret banku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielāko ķīlu reģistrē Magellan Properties Limited

Žanete Hāka, 08.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā kā lielākās komercķīlas devējs reģistrēts Magellan Properties Limited, liecina Uzņēmumu reģistra dati.

Ķīlas nodrošinājuma maksimālā prasība ir 80,3 miljoni latu, un tās ņēmējs ir Ulster Bank Ireland Limited.

Otru lielāko komercķīlu reģistrējis SIA Norfolk, un tās lielums ir 16,1 miljons latu. Komercķīla reģistrēta SIA Norvest Latvia.

Pagājušajā nedēļā 10,77 miljonu latu lielu komercķīlu devusi SIA Liepājas enerģija, un kā ķīlas ņēmējs reģistrēta AS Swedbank.

Gandrīz 7,5 miljonu latu liela komercķīla reģistrēta uz SIA Ostas skati vārda, taču kā ķīlas devēji ierakstīts Ivars Grīnbergs, Andris Grasmanis un Valerijs Azamatovs. Ķīlas ņēmējs bijusi SEB banka.

Nordea Bank Finland ņēmusi 6,89 miljonu latu vērtu komercķīlu, kuras devējs bijusi SIA Latvijas energoceltnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Visvairāk komercķīlu tiek reģistrētas Rīgā

Māris Ķirsons [email protected], 02.03.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

1. martā aprit astoņi gadi, kopš Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs (UR) uzsācis komercķīlu reģistrāciju. Komercķīlu reģistrāciju sākotnēji regulēja 1998. gada 24.februārī pieņemtie Ministru kabineta noteikumi, kas izdoti, pamatojoties uz likumu „Par uzņēmējdarbību”. Kopš 1999. gada 1. marta komercķīlu reģistrāciju nosaka „Komercķīlas likums”, ko Saeima pieņēma 1998. gada 21. oktobrī, norādīts UR informācijā. Pirmā komercķīla tika reģistrēta 1998. gada 9. martā. Ķīlas devējs bija SIA „Liepājas kuģu remonta rūpnīca”, ņēmējs – a/s „Trasta komercbanka”, nodrošinātā prasījuma summa 532,2 tūkstoši lati. Šī komercķīla tika dzēsta 2002. gada 6. martā. Patlaban visvairāk komercķīlu tiek reģistrētas Rīgā, pēc tam Valmierā, Saldū un Ventspilī. Līdz šim lielākā komercķīla 412,859 miljonu latu apjomā tika reģistrēta 2005 .gada 25. novembrī. Ķīlas devējs bija “CIBC WORLD MARKETS PLC”, Ņēmējs - “CONSOLIS Oy”. Pamatojoties uz „Komercķīlas likumu”, komerķīla ir ķīlas tiesība, kas šajā likumā noteiktajā kārtībā reģistrēta komercķīlu reģistrā. Par komercķīlas priekšmetu var būt kustamā ķermeniska vai bezķermeniska lieta, kas pieder uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai), kā arī tās lietu kopība, visa uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) manta – gan mēbeles, vērtslietas, autotransports, gan arī intelektuālo īpašumu (piemēram, autortiesības) un prasījuma tiesības. Līdz šim novērota tendence, ka fiziskas personas visbiežāk ieķīlā transporta līdzekļus un kapitāla daļas, savukārt juridiskas personas – tos priekšmetus, kas nepieciešami to uzņēmējdarbības veikšanai, kā arī savas firmas aktīvus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Alternatīvās finanses

Papildināta - Altum dubultojusi komercķīlas nodrošināto prasījumu maksimālo summu līdz 80 miljoniem eiro

Db.lv, 20.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas valstij piederošā AS «Attīstības finanšu institūcija Altum» pagājušajā nedēļā pārjaunojusi komercķīlu, dubultojot nodrošināto prasījumu maksimālo summu līdz 80 miljoniem eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

AS «Attīstības finanšu institūcija Altum» 16.novembrī reģistrētā komercķīla ir lielākā pagājušajā nedēļā reģistrētā.

AS «Attīstības finanšu institūcija Altum» par labu Latvijas Republikas Finanšu ministrijai ieķīlājusi prasījuma tiesības, nodrošinot 2012.gadā noslēgto aizdevuma līgumu un tā grozījumus. Līdz ar jaunās ķīlas reģistrāciju dzēsta iepriekš 2015.gadā reģistrētā komercķīlas, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa bija 40 miljoni eiro.

Komercķīlas pārjaunošana, dubultojot maksimālo summu, ir veikta atbilstoši gada 22.maijā pieņemtajiem MK noteikumiem «Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei lauksaimniecības produkcijas ražošanai», informē Altum Sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas produktu vairumtirgotājs SIA "Voldemārs", kas strādā ar zīmolu "Valdo", reģistrējis komercķīlu ar nodrošinātā prasījuma maksimālo summu 1,12 miljoni eiro, liecina "Lursoft" publiskotā informācija.

Komercķīlas ņēmējs ir "Swedbank".

"Voldemārs" ir ieķīlājis krājumus, nemateriālos līdzekļus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības. Reģistrētā komercķīla nodrošina noslēgtās kredītlīnijas līgumu.

Komercķīla reģistrēta pirmdien, 13.februārī.

Šī ir patlaban uzņēmuma vienīgā aktīvā komercķīla.

Jau vēstīts, ka "Voldemārs" apgrozījums 2021.gadā pieauga par 9,2% un bija 19,225 miljoni eiro, savukārt kompānijas peļņa saruka par 23,4% - līdz 222 341 eiro.

Kompānija "Voldemārs" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 908 054 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvas pilsonis Valdemārs Valkiūns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devis Magnum

Žanete Hāka, 22.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā lielākās komercķīlas devējs bijis AS Magnum, kā parādnieku reģistrējot AS UP Invest, liecina Lursoft dati.

Ķīlas maksimālā nodrošinājuma summa ir 44,159 miljoni latu, un kā ņēmējs reģistrēta AS Swedbank.

Otru lielāko komercķīlu reģistrējis Gunvor S.A. - tās summa ir 36,75 miljoni latu un tās ņēmējs bijusi SA Societe Generale.

SIA Universiālais Termināls reģistrējusi 16,16 miljonu latu lielu komercķīlu un tās ņēmēja bijusi Portek International Private Limited.

Tāpat AS Baltikums Bank reģistrēta komercķīla 6,576 miljonu latu vērtībā, kuras devēja bijusi Olga Popova, bet kā parādnieks reģistrēta SIA SeaFish Trade.

Pagājušajā nedēļā AS Baltic International Bank ņēmusi komercķīlu 5,6 miljonu latu apmērā. Kā devējs reģistrēta SIA Baltic Finance&Capital, bet kā parādnieks – AS Brīvais vilnis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā šogad septembra beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 7,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,5 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) informācija.

2020.gada septembra beigās NVA bija reģistrēti kopumā 70 306 bezdarbnieki, kas ir par 4707 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 75 013 bezdarbnieki.

Tostarp visstraujāk reģistrētā bezdarba līmenis septembrī samazinājies Kurzemes reģionā, kamēr lēnākais bezdarba līmeņa kritums bijis Latgalē un Vidzemē.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis septembra beigās bija Rīgas reģionā - 6,1%, kas ir par 0,5 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās Latgales reģionā - 15,4%, kas arī ir samazinājums par 0,4 procentpunktiem.Zemgalē reģistrētā be

zdarba līmenis septembrī samazinājies par 0,5 procentpunktiem, mēneša beigās veidojot 7,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, Vidzemē reģistrētā bezdarba līmenis samazinājies par 0,4 procentpunktiem, mēneša beigās veidojot 7,4%, bet Kurzemē reģistrētā bezdarba līmenis samazinājies par 0,7 procentpunktiem, mēneša beigās veidojot 7,9% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pagājušajā nedēļā lielākās komercķīlas reģistrējis Vaiņodes bekons un Business & Leisure Property Agents

Gunta Kursiša, 07.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā lielākā reģistrētā komercķīla bija nedaudz vairāk nekā piecu miljonu latu apmērā, un tās devējs ir cūkkopības uzņēmums Vaiņodes bekons, savukārt kā ķīlas parādnieks norādīta SIA Vaiņode Agro Holding.

Ķīla reģistrēta a/s ABLV Bank. SIA Vaiņodes bekons ir reģistrēts 1998. gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir vairāk nekā 2,43 miljoni latu. Uzņēmuma valdē darbojas viens valdes loceklis Agris Grīnbergs. Savukārt saistītais uzņēmums Vaiņode Agro Holding reģistrēts Rīgā, Elizabetes ielā 23, un tā valdē darbojas Kārlis Kavass, bet padomē – Agris Grīnbergs, Māris Kannenieks un Kaspars Zeme. Db.lv jau rakstīja, ka pērn Vaiņodes bekonu pārņemusi ABLV Bank (Aizkraukles banka). Tāpat jau ziņots, ka 2011. gada maijā Liepājas tiesa izbeidza cūkkopības kompleksa apsaimniekotājas SIA Vaiņodes bekons tiesiskās aizsardzības procesu, jo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu neatbalstīja kreditoru vairākums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpils metālapstrādes un mašīnbūves uzņēmums SIA «Zieglera mašīnbūve» reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 4,309 miljoni eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

SIA «Zieglera mašīnbūve» ieķīlājusi uzņēmumu kā lietu kopību, krājumus, nemateriālos ieguldījumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības par labu AS «Swedbank». Komercķīla nodrošina aizdevuma un kredītlīnijas līgumus.

Līdz ar jaunās komercķīlas reģistrāciju 2.martā, dzēsta šogad 7.februārī reģistrētā komercķīla, kuras nodrošinātā prasījuma summa bija 3,525 miljoni eiro.

Šī ir vienīgā SIA «Zieglera mašīnbūve» aktuālā komercķīla, liecina «Lursoft» izziņa.

SIA «Zieglera mašīnbūve» dibināta 1997.gadā, un tā ražo mašīnbūves nozares produkciju. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 196 902 eiro un tā vienīgais īpašnieks ir Vācijā reģistrētā kompānija «Martin Ziegler GmbH and Co. KG».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VSIA "Dailes teātris" reģistrējis komercķīlu ar nodrošinātā prasījuma maksimālo summu 654 000 eiro, liecina "Lursoft" publiskotā informācija.

Komercķīlas ņēmējs ir "Swedbank". Komercķīla nodrošina aizdevuma līgumu.

Pēc "Lursoft" vēstītā, "Dailes teātris" ir ieķīlājis ķermeniskos pamatlīdzekļus.

Šī ir pirmā komercķīla, kas līdz šim reģistrēta "Dailes teātrim".

Komercķīla reģistrēta trešdien, 7.jūnijā.

Pēc "Dailes teātra" publiskotās informācijas, šogad 20.maijā tika sasaukta teātra dalībnieku sapulce saistībā ar lēmumu par aizdevuma ņemšanu digitālo akustisko sistēmu iegādei "Dailes teātra" Lielās zāles pielāgošanai akadēmiskās mūzikas atskaņošanai un muzikālā teātra vajadzībām.

2022.gadā "Dailes teātris" strādāja ar 3,052 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 3,8 reizes vairāk nekā 2021.gadā, savukārt teātra peļņa pieauga par 51,5% un bija 5990 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairumtirdzniecības uzņēmums SIA «Greis» reģistrējis jaunu komercķīlu, ieķīlājot visu savu mantu, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Komercķīlas ņēmējs ir AS «BlueOrange Bank». Komercķīla nodrošina prasījumus 4,55 miljonu eiro apmērā, kas izriet no starp banku un SIA «Greis» noslēgtā ovedrafta līguma.

Jaunā komercķīla reģistrēta 16.augustā, un tā ir otrā uzņēmumam šobrīd aktuālā komercķīla.

SIA «Greis» reģistrēta 1995.gadā, un uzņēmums nodarbojas ar tabakas izstrādājumu, pārtikas un nepārtikas preču vairumtirdzniecību. Tā pamatkapitāls ir 714 200 eiro, un tā vienīgais īpašnieks ir AS «Family Investment».

2017.gadā SIA «Greis» neto apgrozījums bija 51,544 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma tīrā peļņa bija 433 tūkstoši eiro. Tas nodarbināja 47 darbiniekus, un tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 17,49 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pharmeko Lettland ieķīlā krājumus, pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības

Db.lv, 01.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogu un sēņu pārstrādātājs un tirgotājs SIA «Pharmeko Lettland» reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 1,5 miljoni eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Uzņēmums par labu AS «SEB banka» ieķīlājis krājumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības. Komercķīla nodrošina prasījumus, kas izriet no šī gada jūlijā starp banku un uzņēmumu noslēgtā overdrafta līguma.

31.jūlijā reģistrētā komercķīla ir trešā SIA «Pharmeko Lettland» aktuālā komercķīla.

SIA «Pharmeko Lettland» pamatdarbības veids ir savvaļas un kultivēto ogu un sēņu pārstrāde un tirdzniecība. Uzņēmums dibināts 2008.gadā. Tā lielākais īpašnieks ar 51% daļu ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums «Stolk Medicinal Plants B.V.», Itālijas pilsonis Alessandro Monesi ir 34% pamatkapitāla daļu īpašnieks, bet 15% daļu ir Itālijā reģistrētā uzņēmuma «IL Sentiero S.A.S. Di Bianchessi Massimo E C.» īpašumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā reģistrējis SIA Tand Ukri

Žanete Hāka, 25.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā lielāko komercķīlu reģistrējis graudaugu, pākšaugu un eļļas augu sēklu audzētājs SIA Tand Ukri, liecina Uzņēmumu reģistra statistika.

Komercķīla 5,6 miljonu latu apmērā reģistrēta Citadele bankā. Jāpiebilst, ka kompānijai šajā bankā reģistrēta vēl viena komercķīla 1,38 miljonu latu vērtībā.

Otru lielāko komercķīlu 3,29 miljonu latu apmērā Swedbank devis juvelierizstrādājumu uzņēmums Grenardi, kā parādnieku reģistrējot SIA Leopard SDC.

Komercķīlu SMP Bank 3,2 miljonu latu apmērā reģistrējusi Lielbritānijas kompānija Breyk Taim Club LLP, savukārt 2,8 miljonu vērta komercķīla dota Nordea Bank, un tās devējs ir būvkompānija Arčers.

Tāpat pagājušajā nedēļā komercķīlu reģistrējusi mehānisko komponentu ražotāja SIA Leax Baltix. Ķīla dota Svenska Handelsbanken un tās vērtība ir 1,2 miljoni latu. Mazāka apmēra komercķīlu – 1,054 miljonu latu apmērā Citadele bankā reģistrējis lodētu siltummaiņu ražotājs SIA Eko Air.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Zieglera mašīnbūve pārjauno komercķīlu

Dienas Bizness, 12.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpils metālapstrādes un mašīnbūves uzņēmums SIA «Zieglera mašīnbūve» pārjaunojis komercķīlu, samazinot tās nodrošinātā prasījuma summu līdz 3,525 miljoniem eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Uzņēmums par labu AS «Swedbank» ieķīlājis uzņēmumu kā lietu kopību, krājumus, nemateriālos ieguldījumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības. Komercķīla nodrošina aizdevuma un kredītlīnijas līgumus.

Līdz ar jaunās komercķīlas reģistrāciju 7.februārī, dzēsta iepriekš 2014.gadā reģistrētā komercķīla, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa bija 4,06 miljoni eiro.

Šī ir vienīgā SIA «Zieglera mašīnbūve» aktuālā komercķīla, liecina «Lursoft» izziņa.

SIA «Zieglera mašīnbūve» dibināta 1997.gadā, un tā ražo mašīnbūves nozares produkciju. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 196 902 eiro un tā vienīgais īpašnieks ir Vācijā reģistrētā kompānija «Martin Ziegler GmbH and Co. KG».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mateks Credit saņem papildu naudu attīstībai

Ieva Mārtiņa Db, 18.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nebanku kredītkompānija, kas nodarbojas ar nelielu aizdevumu izsniegšanu privātpersonām, Mateks Credit saņēmusi papildu aizdevumu attīstībai no Rietumu bankas.

Lursoft dati liecina, ka pagājušā nedēļā par labu Rietumu bankai reģistrēta Mateks Credit dota komercķīla par 20 miljoniem latu.

Mateks Credit valdes priekšsēdētājs Armīns Barkovskis Db atzina, ka aizdevuma apjoms, kas gan ir nedaudz mazāks nekā komercķīla, no Rietumu bankas saņemts kompānijas attīstībai, privātpersonu kreditēšanai. Pēc viņa stāstītā, iepriekš bija reģistrēta komercķīla par 15 milj. Ls, bet tagad kredītlīnija tika palielināta.

«Mums iet ļoti labi. Cilvēki grib ņemt naudu, bet tagad, tiesa, mazliet rūpīgāk jāskatās, jo nemaksā vairs tik labi kā kādreiz,» atzina A. Barkovskis, atzīstot, ka pieaug nemaksātāju skaits. «Nevaru pateikt, cik, bet mēs tiekam galā,» tā viņš. Mateks Credit kredītportfelis patlaban sasniedzis 14 milj. Ls, kas ir par aptuveni 20 % lielāks nekā pirms gada, minēja A. Barkovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Rīgā nekustamo īpašumu ballīte tiešām beigusies

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 25.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ballīte tiešām ir beigusies, un šā gada pirmajā pusgadā Rīgā būtiski sarucis kā lielo nekustamā īpašuma darījumu kopskaits, tā arī tajos figurējošās summas, – to rāda Baltic Screen pētījums par lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Rīgā šā gada pirmajā pusgadā.

Pagājušā gada pirmajā pusgadā galvaspilsētā notika vismaz 70 nekustamā īpašuma darījumi, kuros katra summa bija virs pusmiljona eiro, otrajā pusgadā, neraugoties uz runām par tuvojošos nozares krīzi, šādu darījumu skaits pat palielinājās līdz 86 – un tas, pat neskaitot darījumus ar dzīvokļiem un nedzīvojamām telpām. Šā gada pirmajā pusgadā šis skaits nu ir sarucis līdz 60.

Vēl straujāk samazinājies īpaši lielo darījumu skaits: protams, nevarēja gadīt tādus megadarījumus kā 103 miljonu latu vērtais Domina Shopping pārdošanas darījums pagājušā gada pirmajā pusgadā, un vienalga: pagājušā gada otrajā pusgadā Rīgā vēl notika vismaz 11 nekustamā īpašuma darījumi par četriem miljoniem latu vai lielāku summu, bet šā gada pirmajā pusgadā ir bijis tikai viens nepilnu desmit miljonu darījums, savukārt nākamais lielākais – jau tikai par 3,5 miljoniem latu. Pagājušā gada pirmajā pusgadā bija 36 darījumi virs miljona latu katrs, otrajā – 51, bet šā gada pirmajā pusgadā – vairs tikai 31.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn par 145 % pieaugusi fizisko personu reģistrēto komercķīlu maksimālo prasījumu kopsumma, kamēr juridiskajām personām šī summa augusi tikai par 5.7 %.

To liecina SIA Lursoft pētījums pēc Uzņēmumu reģistrā reģistrētajiem komercķīlu pieteikumiem. «Lai arī pērn turpināja pieaugt pret komercķīlu izsniegto kredītu apjoms, taču tā tempi ir ievērojami mazinājušies līdz 5.7 % - no vairāk nekā 50% (2006.g. - 55,1%, 2005.g. - 60%, 2003.g.- 73,2%) iepriekšējos gados,» skaidro SIA pārstāvis Ainars Brūvelis. Viņš aplūkojot komercķīlu ņēmēju (kreditoru) struktūru, secina, ka izmaiņas nav skārušas visus komercķīlu ņēmējus vienādi - ja juridisko personu izsniegto kredītu pret komercķīlu pieauguma apjoms ir ievērojami mazinājies, tad fizisko personu - pieaudzis par 145,4% (no 26.7 milj. Ls 2006. g. līdz 65.7 milj. Ls - 2007. g.). Kopā 2007. gadā reģistrēta 27 071 komercķīla, kas ir par 20.4 % vairāk nekā 2006. gadā. Kopējā maksimālo prasījumu summa pērn sasniedza 14.45 miljardus Ls. 2008. gada janvārī spēkā bija komercķīlas par kopējo maksimālo prasījumu summu - 26,8 miljardiem Ls. Jāņem vērā: personas reģistrētā komercķīlas maksimālā prasījuma summa nenozīmē, ka persona ir aizņēmusies tik lielu summu, skaidro A. Brūvelis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums SIA «Skai Baltija», kas nodarbojas ar «Sky» pārtikas produktu ražošanu, reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 4,777 miljoni eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

SIA «Skai Baltija» par labu AS «BlueOrange Bank» ieķīlājis visu savu mantu. Komercķīla nodrošina uzņēmuma saistības, kas izriet no šogad aprīļa beigās noslēgtā kredīta līguma.

Komercķīla reģistrēta šī gada 2.maijā, un tā ir vienīgā SIA «Skai Baltija» aktuālā komercķīla.

SIA «Skai Baltija» dibināts 1998.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 438 240 eiro, un tā īpašnieki ir divas privātpersonas.

Ieprieķs SIA «Skai Baltija» pārvaldīja «Sky» lielveikalus, taču kopš 2018.gada janvāra SIA «Skai Baltija» nodarbojas ar pārtikas produktu ražošanu, bet mazumtirdzniecība atdalīta un ar to nodarvojas uzņēmums SIA «RX Tirdzniecība».

SIA «Skai Baltija» 2018.gada finanšu rezultāti vēl nav pieejami, bet 2017.gadā uzņēmuma neto apgrozījums bija 30,095 miljoni eiro, un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 41 tūkstotis eiro. Tas nodarbināja 259 darbiniekus un tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā veidoja 2,349 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Reģistrē Re&Re 15.3 miljonu latu ķīlu

Katrīna Iļjinska, Db, 28.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumu reģistrā reģistrēta 15.3 miljonu latu komercķīla, kuras devējs ir būvkompānija SIA Re&Re, bet ķīlas ņēmējs – a/s Hansabanka. Re&Re reģistrētā komercķīla ir trešā lielāka, kas reģistrēta pagājušajā nedēļā, liecina Lursoft dati.

SIA Re&Re valdes priekšsēdētājs Ainārs Pauniņš pastāstīja, ka tas nav jauns aizņēmums, bet gan reģistrēta ķīla garantiju nodrošināšanai, kas vajadzīga, lai bankai būtu garantija, ka iesāktie banku līdzfinansētie objekti tiks pabeigti.

Ievērojamākie objekti, kuru būvniecību veic SIA Re&Re ir tirdzniecības centrs Riga plaza, t/c Patollo, kā arī Latvijas Nacionālās bibliotēka.

Komentāri

Pievienot komentāru