Jaunākais izdevums

Koncertaģentūras FBI desmit gadu jubilejā 31.maijā Arēnā Rīga uzstāsies smagā roka pārstāvis - Ozijs Osborns, Db.lv informēja Ozija Osborna koncerta Latvijā mediju koordinators Kristaps Kārkliņš.

Ozijs Osborns jeb īstajā vārdā Džons Maikls Osborns visā pasaulē pazīstams gan kā rokgrupas Black Sabbath līdervokālists, gan kā solo dziedātājs.

Viņš tiek dēvēts par hārdroka un metāliskā roka radītāju, pēdējo dzīvo hārdroka titānu un Black Sabbath balsi.

Kā solo mākslinieks Ozijs Osborns ASV ir pārdevis gandrīz 28 miljonus albumu. Divi albumi Bizzard of Ozz (1980) un No More Tears (1991) ir sasnieguši četrkārša platīna statusu, katrs pārdots vairāk kā 4 miljonos kopiju. Grupa Black Sabbath savas pastāvēšanas laikā ir pārdevusi vairāk kā 70 miljoni albumu kopiju visā pasaulē.

Ekscentriskā mūziķa uzvedība gan dzīvē, gan uz skatuves ir atnesusi viņam slavu, kurai nekaitē pat tādas izdarības kā sikspārņa galvas nokošana uzstāšanās laikā.

Biļetes uz koncertu nopērkamas no 12.februāra plkst. 10:00 visās Biļešu Serviss un Reklamarket kasēs visā Latvijā, kā arī internetā www.bilesuserviss.lv.

Stāvvietas: pirmās 1000 biļetes stāvlaukumā maksās 20 LVL, nākamās - 25 LVL. Sēdvietas: 3.stāvā (sektoros no 303. līdz 315.) - 30 LVL, 1.stāvā (sektoros no 105. līdz 113. pa labi) - 35 LVL, LMT biznesa kluba zonā - 35 LVL, bet sēdvietās ar vislabāko redzamību (102. pa kreisi, 103. pa labi, 113. pa kreisi) - 50 LVL.

Sportland klientiem, uzrādot veikala klienta karti, un FBI Concert Club biedriem, uzrādot izdrukātu saņemto e-pasta vēstuli, biļetes uz Ozija Osborna koncertu būs iespējams iegādāties nedēļu ātrāk - no 6.februāra plkst. 10:00 visās Biļešu Serviss un Reklamarket kasēs visā Latvijā.

Nupat biļetes uz Ozija Osborna koncertiem Oslo (Spektrum Arena) un Helsinkos (Hartwall Arena) tika izpārdotas stundas laikā.

Koncertu iesildīs desmitgades ietekmīgākais ģitārists Zaks Vailds ar grupu Black Label Society.

Ozija Osborna biogrāfija

Topošā leģenda Džons Maikls Osborns piedzima 1948. gada 3. decembrī Birmingemā, Anglijā. Bērnībā viņam tika atklātas vairākas nopietnas slimības, kas ietekmēja viņu tālākajā dzīvē. Lai neļautu sevi nomākt ar domām par slimībām, Osborns sāka nodarboties ar mūziku.

Pēc tam, kad viņš kļuva par vietējās grupas Rare Breed vokālu, viņa draugs Tony Iommi uzaicināja viņu pievienoties grupai Polka Tulk Blues Band (kas vēlāk tika pārsaukta par Earth), jo bija ļoti sajūsmināts par Osborna balss skanējumu. Tonijs un viņa grupas biedri bija nolēmuši izpildīt tolaik neierastu mūziku, kas runātu par dzīves nodarītajām sāpēm, kas ikdienā viņus nomāc. Grupas nosaukums vēlāk tika mainīts vēlreiz, jo izrādījās, ka grupa ar nosaukumu Earth jau eksistē. Puiši grupu pārdēvēja par Black Sabbath.

Grupa jau drīz guva ievērojamus panākumus. Cilvēkus aizrāva Tony Iommi ģitārspēles improvizācija, Geezer Butler's dziesmu teksti un Osborna nepārspējamais vokāls. Agrīnie ieraksti Paranoid un Master of Reality tiek uzskatīti par smagā metāla kulta aizsācējiem. Par leģendāriem kļuva arī tādi ieraksti kā War Pigs un Iron Man. Savas pastāvēšanas vēsturē Black Sabbath pārdeva vairāk kā 70 miljonus albumu kopiju. Grupas uzstāšanās ikreiz pulcēja tūkstošiem cilvēku, kas jau ar pirmajiem dziesmas akordiem pārvērtās par trakojošu pūli.

1979. gadā Osbornam tika palūgts aiziet no Black Sabbath viņa ieilgušo alkohola un narkotiku problēmu dēļ. Viņš iegrima ilgstošā depresijā un vairākus mēnešus neiznāca no viesnīcas numura, kur ieslēdzies, lietoja alkoholu un kokaīnu.

No ilgstošās depresijas viņam palīdzēja izrauties Sharon Arden, Black Sabbath menedžera meita. Viņa ieradās pie Osborna, lai paņemtu naudu par viņa uzturēšanos menedžerim piederošajā viesnīcā un viņai izdevās pārliecināt Osbornu, ka ir pienācis laiks krasi mainīt savu dzīvi un risināt problēmas. Drīz vien viņi apprecējās.

70to gadu nogalē kā pavadošais sastāvs Ozijam pievienojās grupa Necromandus un viņi kopā radīja projektu Blizzard of Ozz. Šis kļuva par pirmo Ozija solo projektu kopš Black Sabbath laikiem. Un tieši kā solo mākslinieks Ozijs jau pēc neilga laika guva fantastiskus panākumus. Albums Blizzard of Ozz sasniedza lieliskus pārdošanas rezultātus un guva lielu atzinību smagās mūzikas cienītāju rindās.

Otrais grupas albums Diary of a Madman vēlāk ieguva apzīmējumu - roka klasika un to raksturoja Bob Daisley's talants dziesmu rakstīšanā un iespaidīgā Randy Rhoad ģitāras spēle. Drīz tika izdots arī trešais albums Bark at the Moon. Taču panākumus aizēnoja traģiskā ģitārista Randy Rhoad bojāeja - lidmašīna, kurā viņš atradās, avarēja, aizķerot ar spārnu grupas autobusu (kurā atradās arī Ozijs), ietriecoties kokā un pēc tam mājā. Lidmašīnas avārijā bojā gāja pilots, Rendijs un grupas friziere. Vēlāk analīzes pilota ķermenī uzrādīja kokaīna klātbūtni.

Pēc tuvā drauga bojāejas, Ozijs atkal iekrita depresijā un lai ļautu no tās atgūties, ierakstu kompānija ļāva viņam atpūsties no uzstāšanās. Ozijs nestrādāja tikai nedēļu.

Pēc tam Ozijs savu karjeru koncentrēja uz divām lietām - censties radīt mūziku bez Randy un atteikties no alkohola. Šajā laikā iznāk vēl viens slavens albums - Speak of the Devil.

1986. gadā Ozijam tika uzrādīta apsūdzība par to, ka dziesmas Suicide Solution vārdi pamudināja amerikāņu pusaudzi veikt pašnāvību. Tomēr spriedums bija labvēlīgs Ozijam, jo tiesa nosprieda, ka viņš nevar atbildēt par klausītāju uzvedību. Tāpat palīdzēja fakti, ka dziesma patiesībā bija par alkohola radīto negatīvo iespaidu un vārdi "suicide solution" ir tikai vārdu spēle. Drīz Osborns publiski atzina, ka patiesībā dziesmu veltījis savam draugam, grupas AC/DC līderim Bon Scott, kurš nomira no ilgstoša alkoholisma.

90to gadu sākums Ozijam bija ļoti veiksmīgs komerciālā ziņā. Izdotais albums No More Tears ātri guva popularitāti gan radio, gan TV, īpaši MTV kanālā. Pie šī albumu palīdzīgu roku pielika arī leģendārais roka veterāns Michael Wagener, kurš vēlāk miksēja arī albumu Live and Loud. Albums ātri ieguva platīna statusu un ieņēma 10 pozīciju tā gada Bilboard roka albumu topā.

Par Ozija Ozborna lielāko komerciālo veiksmi kļuva 1990. gadā dibināts festivāls ar nosaukumu Ozzfest (to palīdzēja nodibināt viņa sieva/menedžere Šārona un dēls Džeks). Ozzfest acumirklīgi kļuva par vietu, kur katru gadu pulcējas tūkstošiem metāla mūzikas fanu un daudzas jaunas grupas iegūst atzinību. Šeit arī uzstājās grupa Black Sabath pc atkalapvienošanās. Un kopš 1997. gada arī Ozijs šajā festivālā dažreiz uzstājas kopā ar bijušajiem grupas biedriem.

Ozijs Osborns (gan kā solo mākslinieks, gan ar grupu Black Sabbath) festivālā Ozzfest vienmēr ir viens no gaidītākajiem priekšnesumiem, bet, protams, tajā uzstājas arī citas slavenas grupas un izpildītāji - tādi kā Sepultura, Metallica, Marilyn Manson, Pantera, Iron Maiden, Judas Priest, Slayer un Megadeth.

2001. gadā pēc ilgāka pārtraukuma iznāca Ozija albums Down to Earth, taču grandiozākus panākumus guva drīz pēc tam izdotais materiāls Live at Budokan.

2003. gadā Ozijs, braukājoties savos īpašumos ar visurgājēju, piedzīvoja smagu kritienu. Viņš pat uz brīdi bija pārstājis elpot un tikai pateicoties miesassargam, kurš izdarīja mākslīgo elpināšanu, izdzīvoja. Viņš tika nogādāts slimnīcā, kur viņam tika konstatēti daudzi nopietni lūzumi un traumas. Jau atveseļojoties, viņš duetā ar meitu Kelliju vēlreiz iedziedāja Black Sabbath leģendāro dziesmu Changes.

Jau 2004. gadā Ozijs pēc atveseļošanās kopā ar Black Sabbath uzstājās Ozzfest. Tāpat viņš izmēģina spēkus Brodvejas mūzikla rakstīšanā. Mūzikls Georgy Rasputin stāsta par Krievijas noslēpumainā mūka Grigorija Rasputina dzīvi un saistību ar karalisko Romanovu ģimeni.

2005. gadā Ozijs Osborns izdod disku kolekciju ar nosaukumu Prince of Darkness. Pirmajā un otrajā diskā apkopoti dzīvo uzstāšanos ieraksti, B-sides, demo ieraksti un singli. Trešajā diskā ir apkopoti dueti ar citiem māksliniekiem, ieskaitot dziesmu Born to Be Wild ar Miss Piggy. Ceturtajā diskā ir iekļautas Ozija mīļāko izpildītāju dziesmu kaverversijas - tādu kā The Beatles, John Lenon, David Bowie u.c.

Lielu popularitāti ir ieguvis arī Osbornu ģimenes realitātes šovs The Osbournes. Tajā attēlota ekspresīvās ģimenes ikdiena un šis šovs ir kļuvis par vienu no vispopulārākajiem raidījumiem mūzikas kanālā MTV. Pirmā šova sērija tika parādīta 2002.gada 5 .martā, bet pēdējā pie skatītājiem nonāca 2005. gada 21.martā. 2002.gadā šovs tika apbalvots ar Emmy balvu.

Tas gan nav vienīgais šovs, kura veidošanā piedalās Osbornu ģimene. Ozijs un viņa sieva Šērona veido arī šovu Battle for Ozzfest. Tā mērķis ir atrast jaunas, perspektīvas grupas, kurām tiek dota iespēja uzstāties Ozzfest un parakstīt līgumu ar mūzikas ierakstu kompāniju.

2004.gadā mūzikas žurnāls New Musical Express nosauca Oziju par "dievišķo ģēniju". Un jau 2005.gadā Ozijs un grupa Black Sabbath tika uzņemti Lielbritānijas Mūzikas slavas alejā.

Pēc tam Ozijs paziņo, ka strādā pie jauna studijas albuma kopā ar ģitāristu Zakk Wylde no Black Label Society. 2006. gada oktobrī viņš saņem ziņu, ka Tony Iommi, Ronnie James Dio, Bill Ward un Geezer Butler plāno doties kopīgā koncertturnejā, bet nevis kā Black Sabbath, bet gan ar nosaukumu Heaven and Hell. Ozija interneta mājas lapā pēc tam bija lasāma ziņa, ka viņš vēl puišiem panākumus.

Jaunais Ozija Osborna albums tiks izdots šī gada maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā reģistrēti kopumā 16,36 tūkstoši jaunu uzņēmumu, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2012.gadu, pagājušā gadā reģistrēto uzņēmumu skaits sarucis, taču jaunreģistrēto uzņēmumu skaita kritums nebūt nenozīmē, ka būtu samazinājusies arī jauno uzņēmēju radošā pieeja, izvēloties savu uzņēmumu nosaukumus. Veicot pētījumu par 2013.gadā reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, Lursoft secinājis, ka radoši ļaudis dzīvo visā Latvijas teritorijā, sākot ar Liepāju, beidzot ar Daugavpili.

Vairāki uzņēmēji saviem uzņēmumiem izvēlējušies nosaukumus, kuri liek uzreiz noprast par komersanta darbības jomu. Tādi ir, piemēram, Beķerfeja, Ātra Paka, Kārumu fabrika, Prieks Būvēt, Tortes fabrika. Lursoft novērojumi arī liecina, ka nezūdoša ir cilvēku vēlme uzņēmumu nosaukumos iepīt pozitīvisma pilnus vārdus, kas, pavisam iespējams, nākotnē varētu līdzēt veiksmīgi vairot klientu loku. Starp interesantākajiem pērn reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, kuri tā vien vairo ticību savām spējām un rada optimismu, noteikti jāmin Yes, we can, Laimīgie nami, Good Feeling, Labs dzēriens, Tīri un Skaisti, Patiesi ar Mīlestību, Pozitīvo emociju aģentūra, Happy Latvia, tomēr ir uzņēmēji, kuri uzskata, ka lietas ir jāsauc īstajos vārdos, tādēļ pagājušajā gadā arī reģistrēti uzņēmumi, kuriem ir tādi nosaukumi kā Cerība resnīšiem un Pēdējā aģentūra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Otrdien līdz pusnaktij aicina pieteikties konferences TEDxRiga biļešu iegādei

Gunta Kursiša, 05.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieteikšanās biļetēm uz TEDxRiga konferenci noslēgsies otrdien pusnaktī, savukārt trešdien notiks izloze, kurā tiks noskaidroti tie, kam būs iespēja biļetes iegādāties, informē TEDxRiga organizatori.

Jau vēstīts, ka pirmā TEDxRiga konference notiks 14. jūnijā Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē, un tajā piedalīsies vairāk nekā 20 Latvijas un ārvalstu runātāji.

Konferences pirmajā blokā The Science for life (Zinātne dzīvei) uzstāsies Latvijas Universitātes rektors prof. Mārcis Auziņš, kura uzstāšanās temats būs Dievs nespēlē kauliņus. Bet varbūt tomēr?, sociālo tīklu pētnieks Valdis Krebs ar tēmu Attapties tīkla nepareizajā pusē un matemātiķe Daina Taimiņa, kura runās par Tamborēšanu un hiperboliskām virsmām. Runātājiem pievienosies kardioķirurgi prof. Āris Lācis un prof. Andrejs Ērglis, kuri stāstīs par Dzīvības un nāves jautājumu. Sesiju noslēgs latviešu etnogrāfiskā koklētāja Laima Jansone, ar kuru kopā uzstāsies laikmetīgās dejas izpildītāji, apvienojot mūzikas, dejas un vizuālo mākslu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Osborns: Lielbritānijai ir beigusies nauda

Jānis Rancāns, 27.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas valdībai ir «beigusies nauda» un tā vairs nevar atļauties nodokļu samazinājumus un papildus tēriņus, pavēstījis Apvienotās Karalistes finanšu ministrs Džordžs Osborns, vēsta The Telegraph.

Viņš arī atzina, ka valdošās koalīcijas rīcībā praktiski nav nekādu līdzekļu, lai stimulētu Lielbritānijas ekonomiku. «Britu valdībai nauda ir beigusies tāpēc, ka tā visa tika iztērēta «labajos gados»,» klāstīja Dž. Osborns. «Naudai, investīcijām un darbam tagad jānāk no privātā sektora,» norādīja politiķis.

Iepriekš Dž. Osborns tika aicināts samazināt vairākus nodokļus, lai izvairītos no ekonomiskās lejupslīdes Lielbritānijā. Tomēr Dž. Osborns atteicies to darīt, norādot, ka nodokļu samazinājumus vajadzētu kompensēt ar citu nodokļu palielināšanu vai finansējuma samazinājumu citās jomās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lielbritānijas finanšu ministrs brīdina par gaidāmo nodokļu kāpumu un izdevumu samazināšanu

LETA, 28.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas finanšu ministrs Džordžs Osborns otrdien brīdinājis, ka pēc nobalsošanas referendumā par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) Lielbritāniju sagaida nodokļu kāpums un valsts izdevumu samazināšana.

Intervijā raidorganizācijai BBC Osborns sacīja, ka pēc referenduma britiem jānodrošina finanšu stabilitāte.

Jautāts, vai tas nozīmē nodokļu palielināšanu un izdevumu samazināšanu, ministrs atbildēja: Jā, noteikti. Bet tas lēmums būs jāpieņem jaunajam premjerministram. Tas, protams, nav iespējams, kamēr Konservatīvajā partijā notiek līdera izraudzīšanās process.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons piektdien paziņoja par atkāpšanos no premjerministra un Konservatīvās partijas līdera amata un sacīja, ka izstāšanās sarunu vadīšanu atstās sava sekotāja ziņā, kas, visticamāk, netiks izraudzīts agrāk par oktobri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gints Dandzbergs: Ar apdrošināšanu ir līdzīgi kā ar iedzeršanu studentu gados

Ieva Mārtiņa, Dienas bizness, 08.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad Gintu Dandzbergu sāk mocīt ar jautājumiem, kā pasargāt naudas maciņu, viņš parasti atbildot tā: jums ir vairāk par 50 tūkstošiem eiro vienā bankā? Nē? Tad atslābstiet, neuztraucieties un beidziet baidīt paši sevi un cits citu. Sitiens nav tik traks kā sitiena gaidīšana.

picturegallery.7171cfa6-ac9e-45ea-8c77-63b0e3700b9d

Latvijas lielāko nedzīvības apdrošināšanas sabiedrību BTA Gints Dandzbergs vada nu jau divpadsmit gadus. To kopā ar saviem diviem jaunākajiem brāļiem viņš pārņēma uzreiz pēc tēva Andreja Dandzberga nāves 1996. gada oktobrī. Gints ir dzimis Aizputē, jo māte pati agrāk bijusi vecmāte un baidījusies, ka Liepājā bērnu samainīs. Apprecējies 23 gadu vecumā, tagad ģimenē audzina trīs bērnus – dēlu un divas meitas. Tā viņš negribot esot izpildījis Tautas partijas norādījumus, Dandzbergs smejas un neslēpj – jā, esot mēģinājis «noiet BTA no skatuves» un deleģēt vadītāja funkcijas citiem, tomēr pēc notikumiem ASV visā pasaulē uzsāktā cilvēku baidīšana likusi šos nodomus mainīt. Savukārt par pašreizējo situāciju, kad ekonomikai gan Latvijā, gan pasaulē klājas grūti, Dandzbergs joko – kamēr neatver avīzes vai neieslēdz televizoru, viss ir kārtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Progresīvā roka leģenda un supergrupas Emerson, Lake & Palmer dibinātājs Kīts Emersons 23. augustā ar ekskluzīvu koncertu uzstāsies Rīgā, Kongresu namā.

Kīts Noels Emersons dzimis 1944. gadā Lielbritānijā. Jau bērnībā viņš ieguva lielisku muzikālo izglītību, kas palīdzēja viņam vēlāk radīt jaunu un oriģinālu stilu, kas apvieno sevī vairākus pastāvošos mūzikas virzienus.

20 gadu vecumā Emersons dibināja grupu The Nice. Kopā ar to mūziķis pirmo reizi izmantoja Hammond ērģeles, lai izpildītu kompozīcijas blūza, džeza un roka stilā. Emersons kļuva par pirmo mūziķi, kurš jau pagājušā gadsimta 60. gados sāka izmantot koncertos tā saucamo Moog sintezatoru, no kura mākslinieks spēja izvilināt visdaudzveidīgākās skaņas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncertaģentūra FBI paziņo, ka 2008. gada 11. februārī Arēnā Rīga koncertu sniegs ņūmetāla pamatlicēji — ASV grupa Korn.

Mūziķi Latvijā uzstāsies pirmo reizi un šeit ieradīsies koncertturnejas B#%ch We Have a Problem Tour ietvaros. Kā uzskata Korn grupas biedri, šī Eiropas turneja koncertu apmeklētājiem un smagās mūzikas faniem atmiņā paliks vēl ilgi.

Grupa Korn, kas tika nodibināta Kalifornijas pilsētā Beikersfīldā, pasaules uzmanību sev pievērsa 1994. gadā ar savu debijas albumu Korn, kura producents bija par ņūmetāla krusttēvu dēvētais Ross Robinsons (strādājis kopā ar Fear Factory, Sepultura, Deftones, Slipknot, W.A.S.P un Limp Bizkit). Piesātinātais koncertturneju grafiks kopā ar tādiem mūzikas grandiem kā Ozijs Osborns, Megadeth un Merilins Mensons ļāva debijas albumam ieņemt arvien augstāku vietu mūzikas topos. Rezultātā tas sasniedza zelta statusu — kopā tika pārdoti vairāk nekā 700 000 albuma kopiju. Kopš debijas albuma grupa ir laidusi klajā vēl septiņus studijas albumus un ir saņēmusi divus Grammy apbalvojums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9. februārī kompānija BDG svinēja desmit gadu jubileju.

BDG Latvijā ar preču zīmi FBI darbojas jau kopš 1997. gada un ir organizējusi daudzus pasaules klases mūziķu koncertus.

Kompānijas BDG desmit gadu jubilejas sakarā šogad Latvijā gaidāmi vērienīgi pasākumi, Db.lv informēja uzņēmuma pārstāvis Kristaps Kārkliņš. Šī gada 31. maijā Arēnā Rīga koncertu sniegs par roka tēvu un iemiesojumu dēvētais mūziķis Ozijs Osborns. No 8. līdz 13.maijam Rīgā viesosies pasaulē populārākais mūzikls Mamma Mia, kas pasaules turnejas ietvaros ieradīsies tieši no Vestendas Londonā.

2006. gadā mūzikas cienītāji varēja apmeklēt tādus BDG organizētos koncertus kā Pink, Simply Red, Sting un Depeche Mode. Iepriekšējos gados BDG piedāvāja R.E.M., Macy Gray, Vonda Shepard, Clawfinger, Massive Attack, Emma Shapplin, Joe Cocker, Rammstein, Yes, Elton John, Fool's Garden, Him, Candy Dulfer, Pet Shop Boys, Scooter, Chris de Burgh, Bryan Adams, Zucchero, DJ Bobo, Julio Iglesias, Kelly Family, Jenifer Rush un daudzu citu ārvalstu mākslinieku koncertus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lielbritānija budžeta griešanas plānu paziņos jūnijā

Valdis Vikmanis, 17.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānija paziņos ārkārtas budžetu 22. jūnijā, pavēstījis jaunais finanšu ministrs Džordžs Osborns (George Osborne).

Dž. Osborns norādīja, ka budžets tiks veidots, izvērtējot katru sīkāko budžeta punktu, sākot no līgumiem un beidzot ar pensijām.

Viņš, tiekoties ar žurnālistiem paziņoja, ka 163,4 miljardu sterliņu mārciņu lielais budžeta deficīts, kas ir lielākais Lielbritānijas vēsturē, ir veidojies iepriekšējo valdību fiskālās bezatbildības rezultātā.

«Grieķija ir piemērs, kas var notikt, ja valdība nerīkojas strauji un problēmas tiek paslaucītas zem paklāja nevis risinātas. Tāpēc es apsolu, ka lēmumi budžeta deficīta samazināšanā tiks pieņemti pēc iespējas ātrāk,» uzsvēra Dž. Osborns.

Tikmēr jaunais Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons (David Cameron) norāda, ka šī gada laikā Lielbritānija budžeta deficītu samazinās par 6 miljardiem sterliņu mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lielbritānijas budžeta griešanas plāns būs vienlīdzīgs visiem

Valdis Vikmanis, 22.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paredzams, ka tuvākajā laikā Lielbritānijas valdība paziņos par ievērojamiem budžeta deficīta samazināšanas plāniem, ziņo AFP.

Ziņu aģentūra norāda, ka ievērojams samazinājums skars valsts sektoru un tiks īstenoti iespaidīgi nodokļu palielinājumi.

Finanšu ministrs Džordžs Osborns (George Osborne) pagaidām vēl neatklāja budžeta samazināšanas plānu, bet norādīja, ka tajā tiks iekļauta arī nodeva bankām.

«Esmu apņēmis īstenot šo plānu, bet varu norādīt, ka samazināšanas pasākumi būs smagi, bet, kas galvenais tie būs taisnīgi. Proti visi sabiedrības slāņi izjutīs samazinājumu vienlīdzīgi,» sacīja Dž. Osborns.

Atgādinām, ka Dž. Osborns tiekoties ar žurnālistiem šā gada maijā paziņoja, ka 163,4 miljardu sterliņu mārciņu lielais budžeta deficīts, kas ir lielākais Lielbritānijas vēsturē, ir veidojies iepriekšējo valdību fiskālās bezatbildības re

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Osborns ierosina vairākus pasākumus izdevumu mazināšanai

, 07.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts sektora atalgojuma iesaldēšana un pensionēšanās vecuma pieaugums ir starp pasākumiem, kas nepieciešami, lai sakārtotu Lielbritānijas finanses, vakar, kā jau bija gaidīts, Toriju konferencē paziņojis Konservatīvo ēnu kabineta finanšu ministrs Džordžs Osborns (George Osborne).

Viņš norādījis, ka, īstenojot viņa iecerētos taupības pasākumus, varētu ietaupīt 7 miljardus Lielbritānijas sterliņu mārciņu gadā.

Dž. Osborns akcentējis, ka viņš vēlas būt taisnīgs, vēlētājiem atklājot nepieciešamos izdevumu samazināšanas apjomus.

Saskaņā ar viņa ieteikumiem valsts sektora atalgojuma iesaldēšana nedrīkst skart nevienu, kurš pelna mazāk kā 18 000 Lielbritānijas sterliņu mārciņu gadā. Starp viņa norādītajiem izdevumu samazināšanas pasākumiem ir arī algu «iesaldēšana» ministriem. Dž. Osborns uzskata, ka jebkuram jaunam valsts darbiniekam ar algu, kas pārsniedz premjerministra algas līmeni, nepieciešama īpaša atļauja no Valsts kases.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lielbritānijai plāns ietaupīt 6,2 miljardus mārciņu

Ritvars Bīders, 24.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānija savu budžeta deficītu iegrožos, veicot izdevumu samazināšanu 6,2 miljardu sterliņu mārciņu apmērā. Par to paziņojis kanclers Džordžs Osborns (George Osborne), vēsta BBC.

Viņš skaidro, ka tiks apturēta jaunu darbinieku pieņemšana darbā valsts iestādēs, kā arī samazināts finansējums informāciju tehnoloģiju programmām, nekustamā īpašuma projektiem un pusautonomajām organizācijām.

Taču tajā pat laikā kanclers sola aizsargāt izglītības nozari, nodrošinot tālāku finansējumu skolām. Neskatoties uz to izglītība plānota kā viena no nozarēm, kura, samazinot izdevumus, nesīs vislielākos ietaupījumus.

Dž. Osborns norāda, ka lielākie ietaupījumi gaidāmi no izdevumu apcirpšanas Transporta departamentā (683 miljonu mārciņu), pašvaldībās (780 milj. mārciņu), uzņēmējdarbības nozarē (836 milj. mārciņu), izglītības nozarē (670 milj. mārciņu), kā arī Tieslietu departamentā (325 milj. mārciņu).

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bimbuļi rimbuļi, Palikt LV, Sēdnīca un citas asprātības uzņēmumu nosaukumos

Dienas Bizness, 23.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot iepriekšējos gados aizsāktās tradīcijas, Lursoft apkopojis arī 2014.gadā reģistrēto uzņēmumu interesantākos nosaukumus.

Lursoft skatījumā radošie prāti nav koncentrēti tikai kādā noteiktā reģionā, jo pērn reģistrēti uzņēmumi ar interesantiem nosaukumiem gan Latvijas lielākajās pilsētās, gan novados, informē Lursoft pārstāve Indra Jansone.

Tā, piemēram, no pērn janvārī reģistrētajiem uzņēmumiem, interesantākie nosaukumi Lursoft skatījumā ir Sudraba Laikmets (Rīga), Miera pērle (Rīga), Laika Eksperti (Rīga), Māra kumoss (Rīga), Rituālie Pakalpojumi (Valmiera), Labs Remonts (Rīga), Zirga Spēks (Ozolnieku nov), Flying Dogs (Ventspils), Digipalīgs (Rīga), BRIKU-BRAKU (Grobiņas nov), Viss Labi (Rīga), ZUMZUM (Rēzekne), Elpo Brīvi (Lielvārdes nov), Lec un minies (Ogres nov), 7.vārti (Ogres nov), Irracionāli risinājumi (Rīga), VĀRNU IELAS REPUBLIKA (Rīga).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zināmi desmit konferences TEDxRiga runātāji, tostarp D. Pavļuts un mūziķis Gustavo

Gunta Kursiša, 01.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajā TED (Tehnoloģijas, Izklaide, Dizains) nacionālā mēroga konferencē TEDxRiga piedalīsies vairāk nekā 20 Latvijas un ārvalstu lektori, no kuriem patlaban ir zināmi desmit runātāji.

Konferences pirmajā blokā The Science for life (Zinātne dzīvei) runu Dievs spēlē metamos kauliņus? sniegs Latvijas Universitātes rektors prof. Mārcis Auziņš un sociālo tīklu pētnieks Valdis Krebs, kas runās par privātuma riskiem. Tāpat blokā The Science for life uzstāsies arī Daina Taimiņa, kura runās par Tamboradatas hiperbolisko plakni. Savukārt sesijā Creativity beats the Capital (Radošums uzvar kapitālu) uzstāsies Silīcija ielejas pazinējs Viesturs Sosārs ar tēmu Izgāšanās māksla.

Sadaļā The power of diversity (Daudzveidības spēks) kā viena no lektoriem uzstāsies Nodibinājuma Rīga 2014 programmu vadītāja un mākslinieciskās padomes koordinatore Aiva Rozenberga, kura stāstīs par Eiropas kultūras galvaspilsētām. Arhitekts Toms Kokins uzstāsies ar tēmu Veidojot ikdienu un vidi - jeb kā efektīvāk izmantot publisko telpu. Sadaļā līdz ar A. Rozenbergu un T. Kokinu uzstāsies ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, kurš stāstīs par Starpdisciplināro izglītību kā priekšrocību mūsdienu sabiedrībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Zviedrija paliks bez ikoniska mūzikas festivāla

Lelde Petrāne, 30.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ikoniskais Zviedrijas mūzikas festivāls Hultsfred atcēlis tā 25.gadadienas pasākumu un plāno paziņot par maksātnespēju, jo divas nedēļas pirms atklāšanas pārdoti tikai pieci tūkstoši biļešu, vēsta thelocal.se.

Kā stāstījis festivāla pārstāvis Hakans Durmers (Håkan Durmér), cerība bijusi līdz pagājušās nedēļas beigām.

Lielākā daļa biļešu uz festivālu tradicionāli tiek pārdotas pēdējo divu nedēļu laikā, bet, kad gaidītā pieprasījuma palielināšanās nav notikusi, organizatori nolēmuši šā gada festivālu atcelt.

Hultsfedsfestivalen AB, firma, kura organizē festivālu, paziņošot par maksātnespēju, cik drīz vien iespējams.

Joprojām neesot skaidrs, vai tie, kas jau nopirkuši biļetes, saņems savu naudu atpakaļ.

Pērn festivāls esot piesaistījis 23 tūkstošus apmeklētāju.

Festivālā uzstājušies tādi slaveni mākslinieki kā Ozijs Osborns, Manic Street Preachers, Pīts Dohertijs un daudzi citi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Notiks pasākumi par godu ES

, 03.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atzīmējot trīs gadu jubileju kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES), Romas līgumu 50.gadadienu un Eiropas dienu, visos Latvijas reģionos no 4. līdz 11. maijam tiek rīkoti īpaši svinību pasākumi. Informatīvi izklaidējošus pasākumus rīko Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Eiropas Savienības informācijas aģentūra (ESIA), Eiropas Parlamenta informācijas birojs ciešā sadarbībā ar Eiropas Kustību Latvijā un partneriem.

Centrālo pasākumu kalendārs

- Piektdiena, 4. maijā, plkst. 13:00 - 16:00, Liepājā, Rožu laukumā

Piedalīsies grupa Ēnas, FAME, Emīls, IndyGo, Laimis Rācenājs. Pasākumā piedalīsies arī Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca, uzaicināts Liepājas mērs Uldis Sesks. Svinīgās uzrunas un balonu palaišana plānota plkst. 13.30.

- Sestdiena, 5. maijā, plkst. 13:00 - 16:00, Daugavpilī, Vienības laukumā

Piedalīsies grupa Ēnas, Laimis Rācenājs, uzstāsies Daugavpils mākslinieki. Pasākumā piedalīsies arī Daugavpils mērs Rita Strode. Svinīgās uzrunas un balonu palaišana plānota plkst. 13.30.

- Svētdiena, 6. maijā, plkst. 15:00 - 18:00, Rēzeknē, Raiņa parkā

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Apkopoti 2017. gada radošākie uzņēmumu nosaukumi

Laura Mazbērziņa, 28.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā kopumā reģistrēti 10,21 tūkstoši jaunu uzņēmumu, kas ir zemākais rādītājs kopš 2009.gada, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2016.gadu, Lursoft aprēķini rāda, ka gada laikā reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sarucis par 8,89%. Tas gan nav mazinājis uzņēmēju vēlmi saviem uzņēmumiem izvēlēties nosaukumus, kuri būs pamanāmi starp pārējiem.

Ņemot vērā, ka nosaukums ir viens no pirmajiem, ko pamana patērētājs, tā izvēlei jābūt tālredzīgai. Iespējams, tieši tāpēc daļa uzņēmēju izvēlējušies nosaukumus, kas jau vedina domāt par tā darbības jomu. Tāds, piemēram, ir pērn janvārī Jaunpils novadā reģistrētais SIA «Traktordakteris», SIA «Latvijas alus paradīze», kas savu mājvietu radusi Rīgā, SIA «Aizvest paku», SIA «Žogu valstība» vai arī SIA «Labakais Tehnologiju Sakartotajs» Daugavpils novadā. Tomēr jāteic, ka šādi uzņēmumi ir mazākumā un vairumā gadījumu pēc nosaukuma izlasīšanas tā darbības joma tā arī paliek miglā tīta. Jūsuprāt, ar ko ikdienā nodarbojas aizvadītajā gadā reģistrētie SIA «Pupsiks», SIA «Jaukie cilvēki», SIA «Ko gribu, to daru», SIA «Turpinājums sekos» vai arī SIA «Čau Tēti»?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar koncertaģentūras FBI sniegto informāciju viena no pieprasītākajām roka grupām pasaulē - Aerosmith, sniegs koncertu Latvijā. Roka giganti Aerosmith uzstāsies 3.jūlijā Skonto stadionā.

Austrumeiropā kopā notiks tikai četri Aerosmith koncerti, no kuriem viens būs tieši Latvijā.

Aerosmith Latvijā ieradīsies Eiropas turnejas ietvaros, kurā dosies pēc astoņu gadu pārtraukuma.

Steven Tyler, Joe Perry, Brad Whitford, Tom Hamilton un Joey Kramer atzīst, ka viņi ar lielu nepacietību gaida koncertu Latvijā, jo šajā reģionā uzstāsies pirmo reizi savas karjeras laikā. "Mēs dievinām faktu, ka šajā turnejā spēlēsim valstīs un pilsētās, kur pirms tam neesam bijuši. Un Rīga ir viena no šādām - mums ļoti interesantām vietām. Mums nekad pat sapņos nav rādījies, ka kādreiz ieradīsimies šajā reģionā, jo esam uzauguši "aukstā kara" laikā. Mēs zinājām, ka Baltijas valstīs mums ir ļoti daudz fanu, taču nevarējām iedomāties, ka tiešām kādreiz varēsim satikties. Nu mūsu sapnis piepildās un tas būs lieliski!"

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Portāls db.lv publicē informāciju par pasākumiem, uz kuriem nākamās nedēļas laikā doties pašiem, kopā ar saviem kolēģiem vai biznesa partneriem. Informāciju apkopojis Andrejs Šavrejs.

2. aprīlī plkst.19 Dzintaru koncertzāles mazajā zālē, festivāla Jūrmala Jazz ietvaros uzstāsies Aaron Goldberg Trio no ASV. Vai nekad vēl siltā pavasara vakarā neesat apmeklējuši Dzintaru mazo zāli? Šī ir lieliska iespēja pēc pastaigas gar jūras malu pavadīt sestdienas vakaru labā atmosfērā džeza ritmos. Trio sastāvs ir – Ārons Goldbergs (klavieres), Džo Sanders (bass) un Leons Pārkers (sitaminstrumenti). Ārons Goldbergs dzimis Bostonā, tādēļ koncerta laikā būs iespēja iejusties Ņujorkas atmosfērā. Mūziķa kontā ir 60 albumi un uzstāšanās ASV Prezidentam Barakam Obamam. Trio dibināts 1998.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Valūtu kursi

Krīt sterliņu mārciņas cena

Jānis Šķupelis, 21.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien sterliņu mārciņas cenu iedragāja vāji britu mazumtirdzniecības rādītāji, kas deva iemeslu spekulācijām, ka arī britiem (līdzīgi kā ASV) drīzumā varētu nākties palielināt savu mārciņu drukāšanas programmu.

Britu mazumtirdzniecības apjomi septembrī izrādījās sarukuši jau otro mēnesi pēc kārtas (lai gan tika gaidīts to kāpums), kas liek bažīties, ka britu ekonomikas atveseļošanās tempi sākuši buksēt. Valdot šādam fonam, eiro cena spēja pakāpties līdz 0,89 mārciņu atzīmei, kas ir kursa augstākais līmenis pēdējo sešu ar pusi mēnešu laikā.

Jāpiebilst, ka vēl vakar britu finanšu ministrs Džordžs Osborns paziņoja par budžeta deficīta samazināšanas pasākumiem tuvāko četru gadu laikā. Tie paredz, ka tuvāko četru gadu laikā valsts izdevumus būs jāsamazina par 81 miljardu mārciņu (tika arī ziņots, ka publiskajā sektorā darba vietu skaits tiks samazināts par 500 tūkst.). Pats Dž. Osborns gan norādījis, ka nedomā, ka pieņemtie budžeta deficīta samazinājumi būtu pārāk skarbi un atkārtoja, ka turpmāka monetārās politikas atvieglošana var sniegt zināmu atbalstu, lai mazinātu budžeta deficīta samazinājumu negatīvo ietekmi uz ekonomikas izaugsmi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas monarhijas pārvaldībā esošā Džērsija piedraudējusi pasludināt neatkarību, ja Apvienotā Karaliste nepārtrauks vērsties pret tās finanšu industriju, vēsta britu laikraksts The Guardian.

Džērsijas nodokļu un likumdošanas sistēma vairākas desmitgades tikusi pielāgota, lai piesaistītu starptautiskas kompānijas un pasaules bagātniekus. Taču pēdējā laikā Lielbritānija, cīnoties ar budžeta deficītu, sākusi pievērst nopietnāku uzmanību salā notiekošajam.

«Es esmu pārliecināts, ka tas nav godīgi. Es domāju, ka Džērsijas politiķu uzdevums ir izskaidrot, ko sala dara, un nenolaist rokas. Salai ir jābūt gatavai pastāvēt par sevi, kā arī jābūt gatavai kļūt neatkarīgai,» sacīja Džērsijas premjerministra vietnieks sers Filips Beilhečs (Philip Bailhache).

Sarunā ar laikrakstu viņš akcentēja, ka saspringtās attiecības ar Lielbritāniju pēdējo piecu gadu laikā ir uzskatāmi demonstrējušas, ka Džērsijas intereses ne vienmēr sakrīt ar Lielbritānijas nostāju. «Es ceru, ka turpināsies konstitucionālās attiecības ar Lielbritāniju, tomēr, ja kļūs skaidrs, ka mūsu intereses ir saistītas ar neatkarību, mēs nebāzīsim galvu smiltīs un neteiksim, ka to nedarīsim,» klāstīja F. Beilhečs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Mārciņu turpina balstīt labie ekonomikas dati

Žanete Hāka, 14.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mārciņu turpina balstīt ekonomikas dati un cerības, ka procentu likmes varētu kāpt agrāk, nekā iepriekš ticis prognozēts, stāsta SEB bankas eksperti.

Uz kopējā fona mārciņai joprojām klājas labi, un tās cena šonedēļ pakāpās virs 84 santīmu atzīmes.

Nākošnedēļ būs kārtējais ekonomikas veselības tests, jo tiks publicēti inflācijas, darba tirgus dati un šī mēneša Anglijas Centrālās bankas sanāksmes protokols. Tā kā šie ir ļoti nozīmīgi notikumi, šīs nedēļas beigās attieksme pret mārciņu bija nedaudz piesardzīga, kas materializējās mārciņas cenas pazemināšanā, uzsver eksperti.

Decembra sanāksmē Anglijas Centrālā banka saglabāja bāzes procentu likmi rekordzemā līmenī, uzsverot, ka ekonomika patlaban kļūst spēcīgāka, raksta Bloomberg. Likme patlaban ir rekordzemā 0,5% līmenī. Tāpat Anglijas Banka atstāja savu aktīvu iepirkumu programmu esošajā – 375 miljardu mārciņu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas finanšu ministrs Džordžs Osborns vēlas palēnināt degvielas cenu pieaugumu, samazinot degvielas nodokli par vienu procentu, kā arī ieviešot cenu stabilizācijas pasākumus, raksta Guardian.

Finanšu ministra plāns paredz ieviest degvielas cenu stabilizācijas instrumentu, ko finansēs ieņēmumi no jauniem nodokļiem naftas kompāniju virspeļņai. Šie nodokļi varētu dot Lielbritānijas budžetam vismaz divus miljardus britu mārciņu.

Tomēr Andžela Īgla (Angela Eagle), Lielbritānijas Ēnu kabineta sekretāre, apšaubīja finanšu ministra plānu, sakot, ka naftas komānijas varētu mēģināt palielināt degvielas cenas, lai kompensētu savus zaudējumus. Uz to atbildot Dž. Osborns stāstīja, ka viņš sekos līdzi naftas kompānijām «kā vanags», lai tās nodarbotos ar godīgu biznesu. Finanšu ministrs norādīja, ka viņš nevar kontrolēt pasaules naftas cenas, bet var ietekmēt nodokļus, kas tiek piemēroti naftas kompānijām Lielbritānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Anglijas Banka likmi nemaina; paaugstina ekonomikas izaugsmes prognozi

Žanete Hāka, 05.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien Anglijas Centrālā banka saglabāja bāzes procentu likmi rekordzemā līmenī, uzsverot, ka ekonomika patlaban kļūst spēcīgāka, raksta Bloomberg.

Likme patlaban ir rekordzemā 0,5% līmenī.

Anglijas Bankas vadītājs Marks Karnijs augustā norādīja, ka likmes paaugstināšana tiks sasaistīta ar bezdarba līmeni, un uzsvēra, ka patlaban nekavēs izaugsmi ar stingrākas monetārās politikas ieviešanu.

Tāpat Anglijas Banka atstāja savu aktīvu iepirkumu programmu esošajā – 375 miljardu mārciņu apmērā.

Savukārt Lielbritānijas finanšu ministrs Džordžs Osborns uzsvēris, ka Lielbritānijas ekonomikas plāns darbojas, taču viss darbs vēl nav padarīts, un ekonomika jāpasargā vēl ilgāku laika periodu. Viņš sacīja, ka šā gada ekonomikas izaugsmes prognoze paaugstināta no 0,6% līdz 1,4%, bet nākamā gada ekonomikas izaugsme prognoze paaugstināta no 1,8% līdz 2,4%. Tāpat Dž. Osborns norādījis, ka Lielbritānijas ekonomika aug straujāk nekā jebkura cita liela ekonomika, tomēr pastāv riski saistībā ar tirdzniecības partneru vājo ekonomiku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Arī briti ceļ PVN, savukārt uzņēmumiem slogu samazina

Jana Gavare, 22.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijā plāno samazināt uzņēmumu ienākuma nodokli no 28% uz 24% četru gadu laikā, savukārt pievienotās vērtības nodokli – paaugstināt no 17.5% uz 20%.

To paziņojis Lielbritānijas finanšu ministrs Džordžs Osborns. Pēc viņa domām, PVN paaugstināšana, ko plānots ieviest 2011. gada janvārī, budžetā ienestu 13 miljardus mārciņu gadā, savukārt UIN samazināšana palīdzētu Lielbritānijas biznesa attīstībai, ziņo BBC un Citywire.

Pašreizējā UIN likme ir veicinājusi to, ka uzņēmēji Lielbritānijas vietā priekšroku ir devuši Īrijai un citām valstīm ar zemāku uzņēmumu ienākuma nodokli, norādījis finanšu ministrs. Pēc viņa teiktā, 24% uzņēmuma ienākuma nodokļa likme būtu zemākā G20 valstīs un radītu platformu biznesa atjaunotnei. Īrijā uzņēmuma ienākuma nodokļa likme ir 12,5%. Pēdējo gadu laikā uz Īriju savu biznesu ir pārcēlušas vairākas Lielbritānijas kompānijas.

Komentāri

Pievienot komentāru