Finanses

Sampo dzīvības kļūs par Sampo Life Insurance Company Limited meitas uzņēmumu

Inguna Šķepaste [email protected], 17.05.2004

Jaunākais izdevums

Somijas apdrošinātājs Sampo Life Insurance Company Limited ir saņēmusi visas nepieciešamās Baltijas valstu attiecīgo oficiālo iestāžu atļaujas iegādāties 100 % Sampo plc piederošo meitas uzņēmumu AAS Sampo Dzīvība, UAB Sampo Gyvybes Draudimas (Lietuva) un AS Sampo Elukindlustus (Igaunija) akcijas. Darījums notiks šajā nedēļā. Sampo Life Insurance Company Limited kļūs par minēto dzīvības apdrošināšanas sabiedrību vienīgo akcionāru. Jau līdz šim Sampo Life Insurance Company Limited vadīja minētās sabiedrības operatīvā līmenī, informē kompānijā Sampo dzīvība. Pēc akciju nodošanas minētās sabiedrības arī juridiski kļūs par Sampo Life Insurance Company meitas uzņēmumiem. Visu iepriekš minēto sabiedrību, tajā skaitā arī AAS Sampo Dzīvība, akciju nodošana ietver arī visu saistību pārņemšanu un minētais darījums neietekmēs AAS Sampo Dzīvība klientu noslēgtos apdrošināšanas līgumus, informē kompānijā. Sampo Life Insurance Company Limited ietilpst Sampo finanšu grupā, kas ir viena no lielākajām finanšu grupām Somijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

BTA Insurance Company SE vadīs Lauris Boss

Žanete Hāka, 11.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai turpinātu BTA grupas uzņēmumu attīstību un nodrošinātu efektīvu uzņēmumu stratēģisko vadību, pēc uzraugošo institūciju saskaņojumu saņemšanas Uzņēmumu reģistrā reģistrētas izmaiņas ārpus Baltijas valstīm strādājošā BTA grupas uzņēmuma – BTA Insurance Company SE valdes sastāvā, informē uzņēmums.

Darbu BTA Insurance Company valdē turpinās līdzšinējā valdes locekle Dita Daukste, savukārt no 11. aprīļa darbu uzņēmuma valdē uzsāk BTA Insurance Company Ārvalstu risku parakstīšanas departamenta direktors Kaspars Ummers un līdzšinējais BTA Insurance Company Polijas filiāles vadītājs Lauris Boss, kurš iecelts par BTA Insurance Company valdes priekšsēdētāju. Baltijas valstīs strādājošā BTA grupas uzņēmuma – apdrošināšanas akciju sabiedrības BTA Baltic Insurance Company valdes sastāvā izmaiņas nav veiktas.

Lai veicinātu dinamiskāku biznesa attīstību Eiropā un atbilstoši biznesa stratēģiskajiem virzieniem strukturētu administratīvos resursus un procesus, 2015. gada 1. jūlijā tika pabeigta BTA Insurance Company reorganizācija, nodalot biznesu atbilstoši ģeogrāfiskajam iedalījumam: Baltija un pārējā Eiropa. Baltijas valstīs – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā apdrošināšanas pakalpojumus pēc reorganizācijas piedāvā BTA Baltic, savukārt biznesa attīstību ārpus Baltijas valstīm turpina īstenot BTA Insurance Company.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai veiksmīgi turpinātu īstenot uzņēmuma darbības paplašināšanās stratēģiju un atbilstoši biznesa stratēģiskajiem virzieniem strukturētu administratīvos resursus un procesus, apdrošināšanas sabiedrība BTA Insurance Company SE šā gada oktobrī LR Komercreģistrā ir iesniegusi dokumentus meitas uzņēmuma – apdrošināšanas akciju sabiedrības (AAS) BTA Baltic Insurance Company dibināšanai.

Meitas uzņēmums AAS BTA Baltic Insurance Company turpinās apdrošināšanas pakalpojumu sniegšanu Baltijas valstīs, savukārt apdrošināšanas sabiedrība BTA Insurance Company SE nodrošinās biznesa attīstību pārējās Eiropas valstīs ārpus Baltijas robežām.

BTA biznesa darbības principi Baltijā atšķiras no darbības principiem pārējās Eiropas valstīs. Baltijas apdrošināšanas tirgū BTA mērķis ir saglabāt un nostiprināt sasniegto trešo tirgus pozīciju. Turpretī pārējās Eiropas valstīs BTA biznesa stratēģija vērsta uz ģeogrāfisku paplašināšanos: jaunu tirgu izpēti, jaunu apdrošināšanas pakalpojumu izstrādi atbilstoši attiecīgo valstu tirgus prasībām un pakalpojumu izplatīšanu, aktīvi piesaistot apdrošināšanas brokerus, kas ir galvenais apdrošināšanas pārdošanas kanāls Eiropā. Šobrīd BTA biznesa apjoms bruto parakstītajās prēmijās ārpus Baltijas veido 31 % no kopējā BTA biznesa apjoma, kas nozīmē, ka faktiski biznesa procesi, administratīvās funkcijas un kompetences tiek dalītas starp Baltijas tirgu un pārējo Eiropas valstu tirgiem, kas likumdošanas, tradīciju, risku un citu īpatnību ziņā būtiski atšķiras un prasa rūpīgu analīzi un pielāgošanos. Tas diktējot nepieciešamību koriģēt uzņēmuma struktūru un iezīmējot jaunu BTA stratēģiskās attīstības fāzi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošinātāji pērn novērojuši vairākas pozitīvas tendences, tostarp – darba devēji atgriezušies dzīvības apdrošināšanas pircēju rindās, iemaksas kļuvušas regulārākas, kā arī to, ka pieaug vidējā ikmēneša iemaksu summa, kas kompānijām ir 25 – 35 latu apjomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Citadele apkalpos likvidējamās LKB Life klientus

Jānis Rancāns, 23.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Citadele un Citadele Life noslēgusi līgumu ar Latvijas Krājbankas meitas sabiedrību LKB Life, kas šobrīd atrodas likvidācijas procesā, par pakalpojumu sniegšanu līdzšinējiem LKB Life klientiem, informē banka.

Daļu likvidējamās LKB Life ar klientiem noslēgto dzīvības apdrošināšanas līgumu ir pārņēmusi Citadele Life, savukārt tiem klientiem, ar kuriem LKB Life dzīvības apdrošināšanas līgumus izbeigs, atbilstoši sniegtajām LKB Life norādēm banka Citadele no šī gada 3. septembra veiks uzkrājumu summu izmaksu.

Kā skaidroja Citadele Life valdes priekšsēdētāja Jolanta Jērāne, Citadele Life ir pārņēmusi visus LKB Life noslēgtos līgumus Dzīvības apdrošināšana ar uzkrājumu veidošanu 100+. Līdz ar to līdzšinējie LKB klienti, ar kuriem ir noslēgti šādi līgumi, kļuvuši par Citadele Life klientiem. J. Jērāne uzsvēra, ka Citadele Life pārņemtos līgumus turpina pildīt ar tādiem pašiem nosacījumiem, kādus paredzēja LKB Life, tajā skaitā saglabājas garantētā procentu likme un uz Citadele Life šiem klientiem ir pārgājusi tāda uzkrājuma summa, kādu aprēķinājis LKB Life.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sampo Life kļūst par vienīgo Sampo zīmola pārstāvi Latvijā

, 01.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas sabiedrības SE Sampo LifeInsuranceBaltic Latvijas filiāle ir kļuvusi par vienīgo Sampo zīmola nesēju Latvijas finanšu tirgū, Db.lv informēja SE Sampo Life Insurance Baltic Latvijas filiāles mārketinga un PR vadītāja Ilze Broka.

Līdz šim Sampo zīmolu Latvijā lietoja gan apdrošināšanas sabiedrība Sampo Life, gan arī Sampo Banka. Šobrīd A/S Sampo Banka ir kļuvusi par A/S Danske Bank filiāli Latvijā un savu darbību turpina ar zīmolu Danske Banka.

Šī darījuma rezultātā, Sampo zīmola lietošanas tiesības Latvijā ir tikai SE Sampo Life Insurance Baltic Latvijas filiālei.

''Tāpat kā līdz šim, apdrošināšanas sabiedrība Sampo Life turpinās savu darbību ar esošo nosaukumu, attīstot Sampo Life kā profesionālu un atpazīstamu investīciju un ilgtermiņa uzkrājumu ekspertu, kas saviem klientiem piedāvā augstvērtīgus investīciju risinājumus. Izmaiņas A/S Sampo Banka juridiskajā statusā un nosaukumā nekādā veidā neietekmē turpmāko Sampo Life darbību'', komentē Sampo Life Latvijas filiāles vadītājs Uldis Mucinieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Compensa Life parakstīto prēmiju apmēru audzē par 22%

Žanete Hāka, 29.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life parakstīto prēmiju apjoms šā gada pirmajā pusē sasniedzis 3,7 miljonus eiro, kas ir par 22% vairāk, salīdzinot ar 2014.gada attiecīgo laika periodu, informē kompānijas pārstāvji.

Kopējā Latvijas dzīvības apdrošināšanas tirgū vērojams pieeaugums par 10%.

Uzņēmuma statistikas dati liecina, ka jauno prēmiju apjoms dzīvības apdrošināšanā pirmajos sešos mēnešos palielinājies par 86%. Tāpat jaunajās prēmijās no janvāra līdz jūnijam parakstīto prēmiju apjoms dzīvības apdrošināšanas polisēm pieaudzis par 108%.

Kopējie Latvijas dzīvības apdrošināšanas tirgus dati parāda, ka jau parakstītas prēmijas 51 miljonu eiro apmērā. Statistika rāda, ka kopumā parakstīto prēmiju apjoms tirgum piesaistītām polisēm dzīvības apdrošināšanā pieaudzis par 67%. Vislielākais kāpums vērojams mūža pensijas apdrošināšanā valsts fondēto pensiju shēmas dalībniekiem, kur parakstīto prēmiju apjoms pirmajā pusgadā pieaudzis par 230%, sasniedzot 1,3 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Compensa Life audzējusi parakstīto prēmiju apjomu

Žanete Hāka, 22.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life parakstīto prēmiju apjoms 2014.gadā sasniedzis 12,6 miljonus eiro, kas ir par 1,4 miljoniem eiro vairāk, salīdzinot ar 2013.gadu, informē kompānijas pārstāvji.

Jauno parakstīto prēmiju apjoms veidojis vairāk nekā pusi jeb 57% no kopējā parakstīto prēmiju apjoma.

Uzņēmuma apkopotie dati par 2014.gadu atklāj, ka parakstīto prēmiju apjoma kāpumu veicinājusi veselības apdrošināšanas un dzīvības apdrošināšanas ar uzkrājumu izaugsme par 12%. Veselības apdrošināšanā pērn parakstītas prēmijas par 5,9 miljoniem eiro, bet dzīvības apdrošināšanā ar uzkrājumu – 6,5 miljoni eiro.

«Aizvadītajā gadā pēc parakstīto prēmiju apjoma populārākie produkti bijuši ilgtermiņa uzkrājumi (tajā skaitā privātajām pensijām), kuri bija 52% no visām parakstītajām prēmijām, un veselības apdrošināšana – 47%. Jāatzīmē, ka pērn cilvēki turpinājuši aktīvi izvēlēties tirgum piesaistītās polises, jo ieguldījumi ar fiksētu peļņas procentu pašlaik sniedz zemu ienesīgumu. Šīs tendences rezultātā 2014.gadā prēmiju apjoms aktīvajā uzkrājumā audzis par 151%,» atklāj Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Sampo Life Baltijas valstīs bizness pieaudzis par 38 %

Ieva Mārtiņa, 02.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju Baltijā, 2009.gadā Sampo Life Insurance Baltic klientu iemaksāto prēmiju apjoms Baltijas valstīs sasniedza 42,48 miljonus eiro (29,86 milj. Ls), kas ir par 38 % vairāk nekā 2008.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto Asociācija veikusi apdrošināšanas sabiedrību darbības novērtēšanu, anonīmi aptaujājot autorizēto un neatkarīgo virsbūvju remonta uzņēmumu pārstāvjus, kuru darbs ikdienā ir tieši saistīts ar apdrošināšanas sabiedrībām un kuri nodrošina apdrošināšanas sabiedrību klientu transportlīdzekļu remontu.

Šogad mērķis bija ne tikai noskaidrot labāko, bet arī paskatīties patiesībai acīs un uzzināt kuri ir tie, ar ko ciešākajiem sadarbības partneriem – autoservisiem – iet visgrūtāk, skaidro asociācijas pārstāvji.

Izvēloties apdrošināšanas kompāniju sava automobiļa apdrošināšanai, parasti pircējs salīdzina apdrošināšanas kompānijas piedāvāto segumu (pašrisks, apdrošināšanas summa u.c.), noteikumus un cenu. Parasti netiek domāts par to, kā būs tad, ja kaut kas notiks un automobilis būs jāremontē. Skaidrs, ka visi sola labu pieredzi, ātru remonta izmaksu saskaņošanu un augstu kvalitāti, bet nav iespēja salīdzināt objektīvi to, cik viegli sadarboties būs brīdī, kad apdrošināšanas kompānijai radīsies nepieciešamība veikt izmaksu un atgriezt auto uz ceļa pēc negadījuma. Var jautāt draugiem vai darba kolēģiem, bet tie varēs pastāstīt tikai par tādu sadarbību, kad viss rit labi, jo nav bijuši negadījumi, kad apdrošināšanas kompānija veiktu izmaksas viņiem. Iespējams, ka kādam būs arī remonta pieredze, bet tad tā visticamāk būs tikai ar vienu konkrētu apdrošināšanas kompāniju un nebūs pietiekami plašs skatījums uz tirgu kopumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Finanšu speciālisti: tiks veicināti lieli uzkrājumi

Ieva Mārtiņa, [email protected], 7084426, 31.05.2007

Līdz ar izmaiņām likumdošanā iemaksu apjoms varētu dubultoties, no apgrozības izņemot jau virs 60 milj. Ls. Savukārt pieskaitot iemaksas investīciju fondos, kopējais apjoms var sasniegt 100 milj. Ls, atzina Kristīne Lomanovska, Sampo Dzīvība vadītāja, gan šauboties, vai tas notiks šogad.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labvēlīgās izmaiņas likumos uzkrājošajos produktos varētu ievirzīt papildu 100 miljonus latu gadā.

Tā lēsuši vairāki aptaujātie nozares eksperti, uzskatot, ka cilvēkiem būs vēl spēcīgāks stimuls veikt uzkrājumus grozītā likuma dēļ par iedzīvotāju ienākuma nodokli (IeIN), kas stāsies spēkā jūnija vidū. Proti, tajā paredzēta iespēja ik gadu saņemt 25 % nodokļa atmaksu no veiktajām iemaksām privātajos pensiju fondos, dzīvības apdrošināšanā ar uzkrājumiem (ja līgums ir noslēgts vismaz uz 5 gadiem) un arī ieguldījumu fondos (šajā gadījumā atmaksu gan varēs prasīt ne ātrāk kā pēc 5 gadiem no apliecību iegādes brīža), kas nepārsniedz nevis 10 % kā līdz šim, bet jau 20 % no gada bruto algas. "Ir pilnīgi skaidrs, ka lēmums palielināt nodokļu atvieglojumiem pieejamo naudas summu līdz 20 %, "trapīs naglai pa galvu" un dos savu efektu, samazinot patēriņam pieejamos līdzekļus un novirzot tos uzkrājumiem. Efekts gan nebūs tik liels, kā iespējams, uz to tiek cerēts, politiķiem "uzburot ainiņas" par daudzu simtu miljonu vai pat miljardu noņemšanu no patēriņa, tomēr ar vairākiem simtiem miljoniem latu noteikti varam rēķināties," lēsa SEB Dzīvības apdrošināšanas vadītājs Uģis Vorons. "Patēriņa samazināšana un uzkrājumu palielināšana, protams, samazinās iekšzemes pieprasījuma spiedienu uz cenām. Apskatot atsevišķus plāna pasākumus, arvien vērts atcerēties - pretinflācijas pasākumu kopums var sasniegt cerēto efektu tikai tad, ja tiek pilnībā un konsekventi īstenots. Vēl vairāk - vajadzības gadījumā papildināts, un pastiprināts," tā Latvijas Bankas pārstāvis Mārtiņš Grāvītis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas "Compensa Life Vienna Insurance Group SE" ("Compensa Life") Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons pēc 22 šajā amatā nostrādātiem gadiem dodas pelnītā atpūtā. No 2023. gada 1. jūlija par filiāles vadītāju kļūs līdzšinējais uzņēmuma biznesa attīstības vadītājs Ervins Vēveris.

"Darbs uzņēmuma vadībā visus šos gadus ir bijis ļoti interesants, aizraujošs laiks. Saku vislielāko paldies “Compensa Life” komandai, ar kuru kopā izdevies sasniegt tiešām būtiskus biznesa mērķus. Esam kļuvuši par vienu no vadošajām dzīvības apdrošināšana sabiedrībām Latvijas tirgū ar stabilu, izaugsmē vērstu attīstību, plašu filiāļu tīklu, zinošiem darbiniekiem un mūsdienīgiem, dinamiskiem dzīvības apdrošināšanas pakalpojumiem. Jaudīga izaugsme panākta uzkrājošajā dzīvības apdrošināšanā, aug Mūža pensijas apdrošināšanas popularitāte, veiksmīgi ieviests jaunums Latvijas tirgū - onkoloģisko slimību apdrošināšana Oncodrop u.c. Esmu pārliecināts, ka Ervins Vēveris kopā ar “Compensa Life” vadības komandu turpinās efektīvi attīstīt un vadīt uzņēmumu, sasniedzot jaunus apvāršņus," stāsta Viktors Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FKTK pieprasījusi informāciju no Austrijas uzrauga par Vienna Insurance Group

LETA, 14.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vērtējot apdrošināšanas uzņēmuma Vienna Insurance Group ieceri iegādāties apdrošināšanas AS Baltikums, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pieprasījusi informāciju no Austrijas uzrauga par Vienna Insurance Group, lai pārliecinātos par uzņēmuma brīvā kapitāla pietiekamību, finansiālo stabilitāti un plānotās līdzdalības iegūšanas finansiālo pamatotību.

Pēc tam FKTK varēs lemt par atļaujas sniegšanu Vienna Insurance Group iegūt būtisku līdzdalību apdrošināšanas sabiedrībā Baltikums, informēja FKTK pārstāve Elīna Avotiņa.

Lēmums FKTK jāpieņem 60 darba dienu laikā no paziņojuma saņemšanas dienas. Paziņojumu par Vienna Insurance Group plānu iegādāties apdrošinātāju Baltikums FKTK saņēma 20.augustā.

Kā ziņots, jūlija beigās Vienna Insurance Group noslēdza līgumu par apdrošinātāja Baltikums 100% kapitāla daļu iegādi.

"Baltikums" ir nedzīvības apdrošināšanas sabiedrība, kam pašlaik ir 8% tirgus daļa. Tādējādi uzņēmums Latvijas apdrošināšanas tirgū ierindojas 6.vietā. Apdrošināšanas sabiedrībai ir filiāles arī Lietuvā un Igaunijā. 2014.gadā uzņēmums noslēdzis līgumus par apdrošināšanas prēmijām vairāk nekā 20 miljonu eiro apmērā. Baltikums pērn strādāja ar 743 057 eiro peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vai Jums ir kādreiz ienācis prātā, ka brīvos naudas līdzekļus norēķinu kontā glabāt ir ērti, taču ne īpaši prātīgi, jo Jūs neko nenopelnāt? Jau daudzus gadus banku izmaksātie noguldījuma procenti ir tik niecīgi, ka kontā esošā summa paliek nemainīga. Pat vēl ļaunāk – Jūsu iekrājumu apjoms mazinās, jo inflācija daļu no naudas vērtības vienkārši “apēd”.

Kā gudrāk rīkoties ar brīvajiem naudas līdzekļiem, lai pelnītu, neuzņemoties nepamatotu risku? Atbilde ir vienkārša: vaicājiet padomu profesionāļiem un ieguldiet!

Cik ir iespējams nopelnīt?

Šeit ir vienkāršs piemērs: ja pirms trīs gadiem kredītiestādes norēķinu kontā Jūs ieskaitījāt 5000 eiro, tad, visticamāk, šī summa nav mainījusies līdz pat šim brīdim. Savukārt, ja pirms trīs gadiem Jūs būtu izmantojuši Mandatum Life Portfeļa pārvaldes pakalpojumu un šos pašus 5000 eiro būtu uzticējuši minētajam uzņēmumam, šodien Jums būtu papildus uzkrāti līdz pat 500 eiro, atkarībā no izvēlētās stratēģijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Arī Seesam apvienojies; Latvijā darbojas filiāle

Ieva Mārtiņa, 28.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas finanšu grupā OP-Pohjola Group ietilpstošie Seesam nedzīvības apdrošināšanas uzņēmumi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ir apvienojušies, izveidojot vienotu uzņēmumu Seesam Insurance AS, kas darbosies Baltijas valstīs.

Turpmāk Latvijā darbosies Seesam Insurance AS Latvijas filiāle, kas pārņēmusi visas Seesam Latvia tiesības un saistības, turpinot uzņēmuma darbību un nodrošinot klientu apkalpošanas servisu tāpat kā līdz šim, Db.lv informēja Seesam Insurance AS Latvijas filiāles Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktors Armands Šterns.

Šobrīd apdrošināšanas tirgū izveidotas un darbojas vairākas Eiropas sabiedrības (ar galvenā uzņēmuma reģistrāciju vienā no Baltijas valstīm un izveidotām filiālām pārējās valstīs), tajā skaitā Latvijā reģistrētā BTA Insurance Company SE, Igaunijā reģistrētās: If P&C Insurance AS Latvijas filiāle, Ergo Life Insurance SE Latvijas filiāle, Swedbank Life Insurance SE Latvijas filiāle, Mandatum Life Insurance Baltic SE Latvijas filiāle, Compensa Life Vienna Insurance Group SE Latvijas filiāle, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas apkopotā informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dzīvību apdrošina un uzkrāj par 20 % mazāk

Ieva Mārtiņa, Db, 08.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas ar un bez uzkrājumu veidošanas, kā arī tirgum piesaistītās apdrošināšanas tirgus samazinājies par piektdaļu, tostarp ievērojami bizness sarucis Sampo Life un arī SEB Dzīvības apdrošināšanai.

Par to liecina Db rīcībā esošie Latvijas Apdrošinātāju asociācijas apkopotie dati par 9 dzīvības apdrošināšanas kompāniju rādītājiem 2008. gada 11 mēnešos.

Kopumā dzīvības apdrošināšanas kompānijas pērn 11 mēnešos bruto prēmijās parakstījušas 40.5 miljonus latu, kas ir par 21 % mazāk nekā pirms gada attiecīgajā laika periodā. Tostarp joprojām līderpozīcijas tirgū saglabā SEB Dzīvības apdrošināšana ar 11 mēnešos parakstītām prēmijām 12.8 miljonu latu apjomā, bet kas tomēr ir par 33 % mazāk nekā šajā laika periodā pirms gada. Vēl lielāku prēmiju kritumu piedzīvojusi savulaik lielākā dzīvības apdrošināšanas kompānija Sampo Life Insurance Baltic Latvijas filiāle, kuras parakstīto prēmiju apjoms nogāzies par 57 %, līdz 4.9 miljoniem latu un noslīdējis uz trešo vietu. Vēl pērn kompānija prēmijās bija parakstījusi 11.4 miljonus latu. Tādējādi par otru lielāko dzīvības apdrošinātāju kļuvusi Hansa Dzīvība. Tā 11 mēnešos prakstītjusi bruto prēmijās 5.9 miljonus latu, kas ir par 60 % vairāk nekā pirms gada. Par 13 %, līdz 3.6 miljoniem latu pieaugušas ERGO Latvija dzīvība parakstītās prēmijas, par 36 %, līdz 3.37 miljoniem latu kāpušas Seesam Life Insurance SE Latvijas filiāles parakstītās bruto prēmijas, par 96 %, līdz 601.3 tūkstošiem latu pieaugušas Vital Life parakstītās prēmijas. LKB Life (iepriekš Baltikums dzīvība) parakstīto prēmiju apjoms nedaudz – par 6 % - samazinājies, 11 mēnešos sasniedzot 233.7 tūkstošus latu, bet AIG Life Latvija parakstīto prēmiju apjoms audzis par 9 %, līdz 228.7 tūkstošiem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Compensa Life Latvijas filiālei pagājušais bijis pelnošs gads

Ieva Mārtiņa, 10.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas sabiedrības Compensa Life Vienna Insurance Group SE Latvijas filiāle 2010. gadu noslēdza ar 258 tūkstošu eiro (181,32 tūkst. Ls) peļņu, kas skaidrojams ar uzkrājošās dzīvības apdrošināšanas prēmiju pieaugumu pēc iepriekšējos divos gados piedzīvotās Latvijas ekonomika straujās lejupslīdes.

No kopējā Compensa Life jauno līgumu portfeļa uzkrājumi privātajai pensijai 2010.gadā veidoja 39%, Db.lv informēja kompānijā.

Savukārt Compensa Life Vienna Insurance Group SE Baltijas valstīs 2010. gadā kopējais parakstīto prēmiju apjoms sasniedzis 17 milj. eiro (11,95 milj. Ls), kas ir par 3% vairāk nekā gadu iepriekš. Compensa Life kompānijām Baltijas valstīs kopējais aktīvu apjoms sasniedzis 78 milj. eiro (54,82 milj. Ls), kas ir par 13% vairāk nekā 2009.gadā. Tā kā 2010.gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, investīciju atdeve pasaulē ir samazinājusies, kopējā Baltijas kompānijas peļņa pērn arī samazinājās līdz 0,75 milj. eiro (0,53 milj. Ls).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Seesam Life Insurance kļūst par Compensa

, 05.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Seesam Life Insurance maina oficiālo nosaukumu uz Compensa un plāno tuvāko gadu laikā palielināt tirgus daļu par vismaz 12 %.

Nosaukums mainīts, jo Seesam Life Insurance SE daļas kopš 2008.gada 27.februāra pieder Vienna Insurance Group. Pievienojoties Austrijas apdrošinātājam, uzņēmums iegūst papildu resursus un arī drošību.

Compensa Life Vienna Insurance Group SE Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons skaidro, ka jaunais nosaukums ļaus uzņēmumam, kas darbojas trīs Baltijas valstīs, apliecināt piederību Austrijas vadošajai apdrošināšanas grupai ar augstu starptautisko reitingu (pēc Standard & Poor datiem, A+). Vienna Insurance Group piedāvā dzīvības, nedzīvības apdrošināšanas un pārapdrošināšanas pakalpojumus Centrālajā un Austrumeiropā, kopumā darbojoties 23 valstīs, no kurām vairākās uzņēmums ieņem tirgus līdera pozīciju. «Mūsu mērķis ir paplašināt apdrošināšanas pakalpojumu klāstu un nostiprināt pozīcijas Baltijas dzīvības apdrošināšanas tirgū,» tā V.Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

KP saņēmusi Vienna Insurance Group ziņojumu par darījumu ar BTA Baltic Insurance Company

Žanete Hāka, 26.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome saņēmusi pilno apvienošanās ziņojumu par darījumu, kura ietvaros Austrijas sabiedrība Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe iegūst izšķirošu ietekmi pār AAS BTA Baltic Insurance Company, informē KP.

Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe Latvijā kontrolē tādas sabiedrības kā AAS Baltikums Vienna Insurance Group, Compens Towarzystwo Ubezpieczen

Spolka Akcyna Vienna Insurance Group Latvijas filiāli, SE Compensa Life Vienna Insurance Group Latvijas filiāli, SIA Compensa Services, UADB Compensa Vienna Insurance Group Latvijas filiāli un SIA Vienības Gatve Properties.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem Konkurences padomei jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz četriem mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūža pensijas apdrošināšanā pagājušajā gadā dzīvības apdrošinātāji bruto prēmijās kopumā parakstījuši 59,048 miljonus eiro, kas ir par 44,1% vairāk nekā 2019.gadā, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas dati (FKTK).

Vienlaikus bruto atlīdzībās mūža pensijas apdrošināšanā 2020.gadā dzīvības apdrošināšanas kompānijas izmaksājušas 15,365 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 56,7% salīdzinājumā ar 2019.gadu.

Tostarp, pēc FKTK datiem, "Compensa Life Vienna Insurance Group SE" Latvijas filiāle mūža pensijas apdrošināšanā prēmijās pērn parakstījusi 22,879 miljonus eiro, bet atlīdzībās izmaksājusi 4,185 miljonus eiro, savukārt "CBL Life" mūža pensijas apdrošināšanā prēmijās parakstījusi 18,146 miljonus eiro, bet atlīdzībās izmaksājusi 3,261 miljonu eiro.

Tajā pašā laikā "SEB Life and Pension Baltic SE" mūža pensijas apdrošināšanā pagājušajā gadā prēmijās parakstījusi 12,596 miljonus eiro, bet atlīdzībās izmaksājusi 6,899 miljonus eiro, kamēr "Ergo Life Insurance SE" Latvijas filiāle mūža pensijas apdrošināšanā prēmijās parakstījusi 5,427 miljonus eiro, bet atlīdzībās izmaksājusi 1,02 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānija "Compensa Life Vienna Insurance Group SE" ("Compensa Life") pagājušajā gadā Baltijā guvusi 7,8 miljonus eiro lielu peļņu, kas ir par 11 % vairāk nekā 2021. gadā, liecina kompānijas publicētie gada pārskata rezultāti.

“Peļņas pieaugumu galvenokārt noteica labs risku apdrošināšanas rezultāts un veiksmīga ilgtermiņa ieguldījumu stratēģija. Pozitīvas izmaiņas finanšu saistību vērtībā nesušas pat labākus rezultātus, nekā iepriekš tika prognozēts,” norāda Viktors Gustsons, “Compensa Life” Latvijas filiāles vadītājs.

Savukārt bruto parakstīto prēmiju apjoms pērn audzis no 102,5 miljoniem eiro līdz 120,8 miljoniem eiro jeb par gandrīz 18%. Pērn pieaugusi gandrīz visu apdrošināšanas produktu popularitāte, bet jo īpaši veiksmīgi klājies Mūža pensijas apdrošināšanai, veselības apdrošināšanai un dzīvības apdrošināšanai ar uzkrājumu, informē V. Gustsons.

“Daļēji šādu tendenci veicinājusi arī pagājušā gada augstās inflācijas ietekme. Darba devēji, redzot, kā sadārdzinās, piemēram, medicīnas pakalpojumu cenas, iegādājās saviem darbiniekiem dārgākas veselības apdrošināšanas polises - šāda tendence bija vērojama ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā. Savukārt pieaugums dzīvības apdrošināšanā ar uzkrājumu veidošanu skaidrojams ar to, ka daļai iedzīvotāju ar vidējiem un augstiem ienākumiem arī pēc straujā cenu kāpuma maksājumiem par enerģiju, degvielu un pārtiku aizvien palika pāri brīvi līdzekļi, kurus novirzīt nākotnes uzkrājumiem,” norāda V. Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Sampo nostiprinās savas pozīcijas Latvijā

Inguna Šķepaste [email protected], 22.11.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sampo plc pilnībā piederošā Sampo Bank plc šodien paziņo, ka ir iegādājusies Māras Banku Latvijā. 2004. gada oktobra beigās Māras Bankas kopējie aktīvi sastādīja 41.2 miljonus EUR un tās tirgus daļa mājokļu kreditēšanā sastādīja apmēram 3.5 %. 2003. gadā bankas kredītportfeļa pieaugums bija 37% un pieaugums gaidāms arī turpmāk. «Latvijas ātri augošais banku pakalpojumu tirgus ir interesants Sampo banku biznesam. Turklāt mēs vēlamies sniegt atbalstu Somijas un Baltijas valstu klientiem visās Baltijas valstīs,» komentē Mika Ihamuotila, Sampo Bank valdes priekšsēdētājs. Pēc šī darījuma Sampo Bank piedāvās bankas pakalpojumus uzņēmumiem un privātpersonām visās trīs Baltijas valstīs. Pašlaik Baltijas valstīs Sampo Bank ir 135000 klienti, 25 filiāles un 720 darbinieki. Ienākot strauji augošajā Latvijas banku sektorā Sampo nostiprinās savas pozīcijas Latvijā, kur jau darbojas Sampo dzīvības apdrošināšanas sabiedrība Sampo Dzīvība un īpašumu un nelaimes gadījumu apdrošināšanas sabiedrība If. Sampo ir finanšu grupa, kurā iekļaujas If, vadošā risku apdrošināšanas sabiedrība Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs, un Sampo Bank, Somijas vadošā banka ilgtermiņa noguldījumos, kas darbojas arī Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Sampo grupa darbojas astoņās valstīs un tajā strādā 12†000 darbinieki. Georg Schubiger, Sampo Bank valdes loceklis būs Māras Bankas padomes priekšsēdētājs. Georg Schubiger ir atbildīgs par Sampo Bank attīstību un Sampo banku darbību Baltijā. Robertas Čipkus, pašreizējais valdes priekšsēdētāja vietnieks Sampo Bankas Lietuvā, būs Māras Bankas valdes priekšsēdētājs sākotnējā periodā. Viņš atskaitīsies Georgam Schubiger un vienlaikus turpinās pildīt savus pašreizējos pienākumus Lietuvā. Nikolajs S. Bulmanis turpinās strādāt Māras Bankas padomē. Arī Māras Bankas valdes locekļi Inga Gulbe, Inta Karsuma, Valda Auziņa un Ilze Šulce turpinās strādāt pašreizējos amatos. Pirms iegādes Māras Banka bija ģimenei piederošs uzņēmums, tā galvenie akcionāri bija Vilis Vītols, Marta Vītola, Laura Bulmane un Nikolajs S. Bulmanis. Māras Banka ir arī labi pazīstama ar mecenātismu, ziedojot līdzekļus Vītolu Fondam Latvijā. Sampo šo tradīciju turpinās. Darījumā iesaistītās puses ir vienojušās nepubliskot darījuma summu. Sampo konsultants šajā darījumā bija Trigon Capital. Darījumam vēl nepieciešams Finanšu un kapitāla tirgus komisijas akcepts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbilde uz šo jautājumu ir vienkārša: ja Jums ir brīvi naudas līdzekļi, kas patreiz vienkārši glabājas norēķinu kontā un nepelna procentus, tad ar investīcijām vari sākt nodarboties tagad un tūlīt.

Kādēļ tieši tagad un tūlīt? Palūkosimies uz to nedaudz plašākā kontekstā: investīciju ideja ir likt saviem brīvajiem naudas līdzekļiem pelnīt jeb citiem vārdiem – naudai jāvairo nauda. Jo agrāk sāksiet, jo ilgāk Jūsu nauda varēs augt. Tātad laiks darbojas investoram par labu.

Par ko Jūs sapņojat?

Pirms sākt investēt, Jums būtu jāatbild uz vēl vienu būtisku jautājumu: kāds ir mērķis, kādēļ Jūs gribat investēt? Citiem vārdiem – par ko Jūs sapņojat? Vai tā ir iemaksa jaunam mājoklim? Lauku mājai? Eksotiskam ceļojumam? Universitātei bērniem? Finansiāla drošība neparedzētām situācijām? Finansiāla brīvība, proti, vēlaties dzīvot no investīcijās gūtās peļņas, nevis darba algas?

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Compensa Life parakstīto prēmiju apmērs audzis par 35%

Žanete Hāka, 16.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life Latvijā parakstīto prēmiju apjoms 2015. gadā sasniedzis 9 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 35%, salīdzinot ar 2014. gadu, informē kompānijas pārstāvji.

Kopumā pagājušais gads vērtējams pozitīvi, jo tieši dzīvības apdrošināšanā parakstīto prēmiju apjoma pieaugums ir 140%.

«Straujo pieaugumu dzīvības apdrošināšanā veicināja parakstīto prēmiju apjoms tieši tirgum piesaistītajām polisēm, kur apjoms pieaudzis par 213%. Šis pieaugums saistāms ar to, ka aizvien vairāk cilvēku turpina izvēlēties uzkrājošo apdrošināšanu piesaistīt ieguldījumu fondiem. Prognozējams, ka arī šogad šī tendence saglabāsies un šis produkts būs viens no pieprasītākajiem,» norāda Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No nākamā gada Swedbank dzīvības apdrošināšanas sabiedrības Baltijas valstīs apvienosies Eiropas komercsabiedrībā, kas kļūs par vienu no lielākajām dzīvības apdrošināšanas sabiedrībām Centrāleiropā un Austrumeiropā.

15 darbības gadu laikā Igaunijā un Lietuvā un 4 darbības gadu laikā Latvijā Swedbank dzīvības apdrošināšanas sabiedrības ir ieguvušas nozīmīgas pozīcijas Baltijas valstu tirgos. Pēc dzīvības apdrošināšanas sabiedrību apvienošanās Swedbank Life Insurance SE (Societas Europeae) pārvaldīs 4.4 miljardu eiro vērtu apdrošināto risku portfeli, 327 miljonus eiro vērtus aktīvus un 270 tūkstošus dzīvības apdrošināšanas līgumu, portfeli ar 216 tūkstošiem klientu jeb teju trešdaļu no visa dzīvības apdrošināšanas tirgus Baltijas valstīs.

«Biznesa modeļa un domāšanas veida maiņa no vietējā uz reģionālo mērogu bija viena no Swedbank 2009. gada darbības prioritātēm Baltijas valstīs. Apdrošināšanas sabiedrības jaunais statuss un jaunais vadības modelis sekmēs aizvien labāku akcionāru kapitāla izmantošanu, izmaksu un cilvēkresursu sadalījumu, kā arī pakalpojumu un produktu pilnveidošanu,» saka Swedbank Biznesa Attīstības pārvaldes vadītājs Baltijas valstīs Giedriuss Dusevičiuss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Akciju sabiedrības Latvijas kuģniecība darbības stratēģija līdz 2015. gadam

, 24.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju sabiedrības Latvijas kuģniecība (LK) padome ir izvērtējusi un atbalstījusi uzņēmuma stratēģiju līdz 2015. gadam, kurā noteiktais stratēģiskais darbības mērķis turpmākajiem gadiem ir LK vērtības pieauguma nodrošināšana, palielinot koncerna pašu kapitālu un saglabājot tā vietu pasaulē vidējā izmēra tankkuģu īpašnieku desmitniekā vienlaicīgi ar līdera pozīcijām Ziemeļeiropas tirgū. A/s Latvijas kuģniecība stratēģijas izstrādē tika iesaistīti uzņēmuma vadošie speciālisti un kuģošanas biznesā starptautiski atzīti brokeri un konsultanti.

A/s Latvijas kuģniecība augstāk minētā stratēģiskā mērķa sasniegšanai ir izvirzījusi tādus uzdevumus kā tankkuģu flotes kravnesības saglabāšanu un paplašināšanu, risku diversificēšanas nolūkā saglabājot vai labvēlīgas tirgus situācijas gadījumā arī izvēršot gāzvedējkuģu, refrižeratorkuģu un sauskravu kuģu jūras pārvadājumu segmentus. Maksimālu rezultātu sasniegšanai būtiska uzmanība pievērsta arī administratīvo izmaksu efektivitātes paaugstināšanai un materiālo un nemateriālo resursu mobilizēšanai.

A/s Latvijas kuģniecības padomes priekšsēdētājs Uldis Pumpurs norāda uz uzņēmuma pozitīvām ilgtermiņa attīstības perspektīvām, kā nozīmīgākos resursus minot LK kompetento personālu, uzņēmuma atpazīstamību un uzticamību no klientu puses, ilgstošo pieredzi jūras pārvadājumu jomā, kā arī stabilo vietu pasaulē vidējā izmēra tankkuģu īpašnieku desmitniekā. Tajā pašā laikā LK padomes priekšsēdētājs atgādina, ka, fraktētājiem aizvien pārliecinošāk izvēloties jaunus, modernus un drošus kuģus, pieprasījums pēc vecākās flotes daļas samazinās, līdz ar to "attīstīt un nostiprināt LK tirgus daļu mēs varam realizējot flotes atjaunošanas programmu, proti, iegūstot jaunāku, ekonomiski efektīvāku floti. Nav mazsvarīgi, ka, samazinot uzņēmuma flotes vidējo vecumu, tiek apliecināta arī LK pieaugošā korporatīvā sociālā atbildība par okeānu un piekrastes vides aizsardzību," uzsver Uldis Pumpurs.

Komentāri

Pievienot komentāru