Finanses

Sarukusi reģistrēto komercķīlu maksimālā prasījuma summa

Elīna Pankovska, 09.08.2011

Jaunākais izdevums

Jūlijā reģistrēto komercķīlu kopējā maksimālā prasījuma summa, salīdzinot ar jūniju, sarukusi par 0,28 miljrd. Ls, liecina Lursoft dati.

Kopumā gada pirmajos septiņos mēnešos reģistrēti 3,06 tūkst. komercķīlu, kas ir par 13,46% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, savukārt komercķīlu kopējā maksimālā prasījuma summa šogad pieaugusi par 21,89%.

Visaugstākā komercķīlu maksimālā prasījuma summa reģistrēta februārī – 1,17 miljrd. Ls. Savukārt jau martā prasījuma summa sarukusi par 54,7%.

Pēc Lursoft datiem, pagājušā gada pirmajos septiņos mēnešos reģistrēts 1,23 tūkst. darbību ar transporta līdzekļu komercķīlām, bet šogad attiecīgajā periodā to skaits sarucis līdz 1,13 tūkst.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī 2022.gadā pieaudzis reģistrēto komercķīlu skaits, to kopējā nodrošinātā prasījuma maksimālā summa samazinājusies, kas nozīmē, ka ķīlu vērtība sarukusi, liecina "Lursoft" veiktā pētījuma dati.

"Lursoft" pētījuma dati atklāj, ka aizvadītajā gadā reģistrēta 4091 jauna komercķīla, to kopējai prasījuma maksimālajai summai veidojot 14,37 miljardus eiro. Gadu iepriekš, kad reģistrētas 3388 komercķīlas, to kopējā summa bija 14,93 miljardi eiro. "Lursoft" norāda, ka komercķīlu kopējai summai ir tendence samazināties jau trešo gadu pēc kārtas.

Tas atspoguļojas arī datos par vidējo komercķīlu prasījumu maksimālo summu, kas 2022.gadā sarukusi līdz 3,51 miljonam eiro uz vienu ķīlu. Vēl gadu iepriekš komercķīlas vidējā summa bija 4,41 miljons eiro, savukārt 2020.gadā - 4,82 miljoni eiro.

Apjomīgākās komercķīlas reģistrētas aizvadītā gada 3.februārī, kad "Graanul Invest" grupas uzņēmumiem vienas dienas laikā reģistrētas uzreiz 12 komercķīlas, katras tās nodrošinātā prasījuma maksimālajai summai sasniedzot 949 miljonus eiro. Ķīlas ņēmēju un parādnieku vidū ir gan igauņu kompānija "Graanul Invest", gan arī vairāki tās Latvijas uzņēmumi, piemēram, SIA "Graanul Pellets", SIA "Latgran".

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākā komercķīla – lidostai Rīga

Žanete Hāka, 24.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) ierakstītas 67 komercķīlas, bet 103 tika dzēstas, liecina UR dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 181 miljards latu, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 119 miljardi lati. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 62 miljardi lati.

Lielāko komercķīlu devusi VAS Starptautiskā lidosta Rīga – 52,18 miljonus eiro. Ķīlas ņēmējs bijusi Finanšu ministrija. Kā informēja lidostā Rīga, lidosta pārjaunojusi 2012.gadā dotu komercķīlu, kas iepriekš tika reģistrēta, lai saņemtu Kohēzijas fonda līdzekļus.

Db.lv jau rakstīja, ka paredzēto infrastruktūras modernizācijas projektu realizācijai VAS Starptautiskā lidosta Rīga devusi Finanšu ministrijai 52 miljonu eiro vērtu komercķīlu «Šī komercķīla ir saistīta ar Kohēzijas fonda projekta realizācijai nepieciešamajiem līdzekļiem. Ņemot vērā, ka ES fondi vispirms prasa, lai projekta realizētāji ieguldītu līdzekļus un tikai pēc projekta realizācijas tos pārskaita uzņēmumam, lidostai ir nepieciešami līdzekļi, ko ieguldīt. Līdz ar to Lidosta vērsās Valsts kasē, lai nepieciešamos līdzekļus aizņemtos,» iepriekš Db.lv sacīja VAS Starptautiskā lidosta pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

2018.gadā sasniegta visu laiku augstākā komercķīlu kopsumma

Lelde Petrāne, 10.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz to, ka pērn reģistrēts par 15,95% komercķīlu mazāk nekā 2017.gadā, to kopējā prasījumu summa augusi par 6,51%, liecina Lursoft apkopotie dati.

Dati rāda, ka 2018.gadā reģistrētas 3 963 komercķīlas un to kopējā maksimālā prasījumu summa sasniegusi 21,76 miljardus eiro. Tā ir visu laiku lielākā komercķīlu kopsumma.

Visvairāk komercķīlu pērn reģistrēts Rīgas (968 ķīlas) uzņēmumiem un to vērtība sasniegusi pusi no aizvadītajā gadā Latvijā reģistrēto komercķīlu kopsummas, t.i., 10,73 miljardus eiro. Tikmēr Liepāju, kura ar 105 komercķīlām ierindojas saraksta otrajā vietā, pēc ķīlu kopsummas apsteiguši Ķekavas novadā reģistrētie uzņēmumi. Lursoft dati rāda, ka Ķekavas novadā reģistrētie uzņēmumi 2018.gadā reģistrējuši komercķīlas par 594,10 milj.EUR, kamēr Liepājas uzņēmumi – par 440,20 milj.EUR. Tikmēr Talsu novada uzņēmumi pērn reģistrējuši 74 komercķīlas, kas novadu pēc ķīlu skaita ierindo augstajā trešajā vietā, bet pēc to kopsummas Talsu novada uzņēmumi ieņem 18.pozīciju (41,77 milj.EUR).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Lielākā komercķīla – SIA Livonia Print

Žanete Hāka, 08.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) ierakstītas 88komercķīlas, bet 110 tika dzēstas, liecina UR dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 193 miljardi eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 132 miljardi eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 61 miljardi eiro.

Lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devusi SIA Livonia Print – 17,62 miljonu eiro vērtībā. Komercķīlas ņēmēja ir AS Swedbank. Komercķīlu izziņās redzams, ka uzņēmums pēdējā laikā pārjaunojis divas komercķīlas, kuru kopējā vērtība sasniedz 34,721 miljonus eiro. Par labu ķīlas ņēmējai AS Swedbank ir ieķīlāti vērtspapīri, krājumi, nemateriālie ieguldījumi, ķermeniskie pamatlīdzekļi un prasījuma tiesības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielāko komercķīlu devusi SIA Agrolats

Žanete Hāka, 12.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) ierakstīta 91 komercķīla, bet 125 tika dzēstas, liecina UR dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 260 miljardi eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 246 miljardi eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 179 miljardi eiro.

Lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devusi lauksaimniecības SIA Agrolats – gandrīz 28 miljonu eiro vērtībā, kā parādnieku norādot SIA Agro Investment. Komercķīlas ņēmējs bijusi AS Swedbank.

Otru lielāko komercķīlu reģistrējis uzņēmums Future Capital Management LLP, kā parādnieku norādot mašīnu un iekārtu vairumtirgotāju - SIA Signāls-P-Šuja. Komercķīlas maksimālā nodrošinājuma prasījuma summa ir 16,6 miljoni eiro. Komercķīlu ņēmusi AS Baltikums Bank.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Lielākā komercķīla Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcai

Žanete Hāka, 15.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā lielāko komercķīlu reģistrējusi AS Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca, liecina Lursoft dati.

Ķīlas maksimālā nodrošinājuma summa ir 14,24 miljoni latu, un to ņēmusi AS Swedbank. Kā skaidro uzņēmums, Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca noslēgusi aizdevuma līgumu ar AS Swedbank par 4,4 miljonu kredītlimita piešķiršanu tehnoloģisko iekārtu iegādei Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta ietvaros. Aizdevuma termiņš ir 2015.gada 5.augusts. Aizdevuma likme ir trīs mēnešu Euribor + 2,7%.

Otru lielāko komercķīlu reģistrējusi Dānijas uzņēmuma Baltic Farms Latvijas filiāle AS Baltic Farms – tās kopējā vērtība ir 9,02 miljoni latu. Ķīlas ņēmējs bijusi Jyske Bank.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devusi SIA Sputo

Žanete Hāka, 10.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā ierakstītas 72 komercķīlas, bet 89 tika dzēstas, liecina Uzņēmumu reģistra dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 257 miljardi eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 168,5 miljardi lati. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 88 miljardi lati.

Pagājušajā nedēļā lielāko komercķīlu reģistrējusi SIA Sputo, kā parādnieku norādot nekustamā īpašuma SIA Sorteks. Komercķīlas kopējā maksimālā prasījuma summa ir 10,4 miljoni eiro.

Otru lielāko komercķīlu devusi SIA Rīgas pilsētbūvnieks, un to ņēmusi AS SEB banka. Ķīlas kopējā vērtība ir 9,6 miljoni eiro.

Trešā lielākā komercķīla reģistrēta metālapstrādes uzņēmumam SIA Valpro – 4,6 miljonu eiro vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākā komercķīla – Dobeles dzirnavniekam

Žanete Hāka, 02.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) ierakstītas 66 komercķīlas, bet 116 tika dzēstas, liecina Lursoft dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 188 miljardi eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 125 miljardi eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 63 miljardi eiro.

Lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devis uzņēmums AS Dobeles dzirnavnieks – 66,98 miljonu eiro vērtībā. Komercķīlu ņēmusi AS Swedbank. AS Dobeles dzirnavnieks valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils skaidro, ka uzņēmums palielinājis komercķīlu, jo parakstījis aizdevuma līgumu ar AS Swedbank par finansējuma piešķiršanu 4,675 000 eiro apmērā graudaugu pārslu un musli ražotnes izveidei Dobelē. Komercķīlas maksimālā prasījuma summa kalpo kā nodrošinājums visiem ņemtajiem aizņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pagājušajā nedēļā lielākās ķīlas reģistrējis Jysk un Naftas tranzīta aģents

Gunta Kursiša, 26.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā lielāko komercķīlu 13,8 milj. Ls apmērā parādnieki ir ar Jysk Linnen's Furniture saistītie uzņēmumi, kā arī naftas pārstrādes produktu ražošanas uzņēmums SIA Naftas Tranzīta aģents, liecina Uzņēmumu reģistra statistikas dati.

Divu 13,807 milj. Ls apjomīgu komercķīlu parādnieks ir SIA The Pier. Vienas no komercķīlu devējiem ir ar Jysk Linnen'n Furniture saistītais uzņēmums SIA Do It, bet otras – SIA Jysk Linnen'n Furniture. Abu ķīlu ņēmējs ir a/s Swedbank. Kā Db.lv stāstīja Jysk Linnen'n Furniture valdes locekle Edīta Skrastiņa, komercķīlas reģistrētas, palielinot banku prasījuma apjomu, un tām nebūs tiešas saistības ar uzņēmuma darbību.

Tāpat aizvadītajā nedēļā reģistrētas divas 5,819 milj. Ls apjomīgas komercķīlas, kuru ņēmējs ir Nordea Bank Finland Plc. Vienas no šo ķīlu devējiem ir uzņēmums K Holding Limited, bet otras – SIA Latrealty. Abu komercķīlu parādniece ir SIA Naftas Tranzīta aģents, kas nodarbojas ar naftas pārstrādes produktu ražošanu. Db.lv neizdevās sazināties ar uzņēmuma pārstāvjiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielāko komercķīlu reģistrē Hipotēku bankas nekustamā īpašuma aģentūra

Žanete Hāka, 01.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā lielāko komercķīlu reģistrējusi Hipotēku bankas nekustamā īpašuma aģentūra, liecina Uzņēmumu reģistra statistika.

Kā ķīlas ņēmējs reģistrēta Finanšu ministrija, un komercķīlas maksimālā nodrošinājuma summa ir 85,1 miljons latu.

Otru lielāko ķīlu reģistrējis Te Spi Re Holdings S.a.r.l. Komercķīla reģistrēta Nordea Bank Finland un tā maksimālā nodrošinājuma summa ir 30,3 miljoni latu.

Tāpat komercķīlu pagājušajā nedēļā reģistrējusi SIA Man-Tess un Alandam Capital B.V. Ķīlas maksimālā nodrošinājuma summa ir 15,1 miljons latu, un tās ņēmējs bijusi Nordea Bank Plc. Uzņēmumi kā parādnieku reģistrējuši SIA Pars Termināls. Kā liecina Lursoft dati, SIA Pars Termināls īpašnieki ir divi Kiprā reģistrēti uzņēmumi - Gertynoir Holdings Limited un Mattell Alliance Limited.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākā komercķīla - Rettenmeier Holding AG

Žanete Hāka, 17.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā ierakstītas 88 komercķīlas, bet 155 tika dzēstas, liecina Lursoft dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 257 miljardi eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 169 miljardi eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 88,2 miljardi eiro.

Pagājušajā nedēļā lielāko komercķīlu 224,9 miljonu eiro vērtībā devis Vācijas kokapstrādes uzņēmums Rettenmeier Holding AG, un to ņēmusi Commerzbank Aktiengesellsch Aft.

Otru lielāko komercķīlu aizvadītajā nedēļā devis poligrāfijas uzņēmums SIA Livonia Print – tās maksimālā prasījumu summa ir 17,8 miljoni eiro, un ķīlas ņēmējs bijusi AS Swedbank.

Trešo lielāko komercķīlu reģistrējusi plastmasas plātņu, lokšņu, cauruļu un profilu ražošanas SIA Evopipes, un ķīlas apmērs ir 13,6 miljoni eiro. Ķīlu ņēmusi AS Citadele banka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielāko komercķīlu devusi Bite Latvija un Bite Lietuva

Žanete Hāka, 20.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā ierakstītas 105 komercķīlas, bet 105 tika dzēstas, liecina UR dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 191 miljards eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 131 miljardu eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 60 miljardi eiro.

Lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devuši uzņēmumi SIA Bite Latvija un UAB Bite Lietuva, kā arī SIA TeleTower, kā parādnieku norādot Bite Finance International. Komercķīlas maksimālā prasījuma summa ir 300 miljoni eiro un to ņēmusi Deutsche Bank AG, London Branch.

Otru lielāko komercķīlu devusi AS Latvijas finieris – 15 miljonu eiro apmērā. Ķīlas ņēmējs bijusi AS ABLV Bank.

Savukārt komercķīlu 9,2 miljonu eiro vērtībā devusi lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība Piena ceļš, kā parādnieku norādot AS Jaunpils pienotava. Ķīlu ņēmusi AS DNB Banka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākā komercķīla – Eco Baltia grupai

Žanete Hāka, 10.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) ierakstītas 89 komercķīlas, bet 162 tika dzēstas, liecina UR dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 181 miljards latu, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 119 miljardi lati. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 62 miljardi lati.

Lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devusi SIA Eco Baltia grupa, kā parādnieku norādot SIA Eko Kurzeme. Komercķīlas maksimālā prasījumu summa ir 38,56 miljoni eiro, un to ņēmusi Nordea Bank Finland.

Otru lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devusi UVZ International S.a.r.l., kā parādnieku norādot metālrūpniecības un mašīnbūves AS UVZ Baltija. Komercķīlas kopējā maksimālā prasījumu summa ir 20 miljoni eiro, un tās ņēmējs – Baltikums Bank.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielāko komercķīlu devis uzņēmums Tintrade

Žanete Hāka, 13.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā ierakstītas 80 komercķīlas, bet 92 tika dzēstas, liecina UR dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 189 miljardi eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 128 miljardi eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 60 miljardi eiro.

Lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devis naftas tirdzniecības uzņēmums Tintrade Ltd – 33,6 miljonu eiro apmērā. Ķīlas ņēmējs ir Cooperatieve Centrale Raiffeisen-Boerenleenbank B.A.

Otru lielāko komercķīlu devusi SIA Grand Credit, un tās maksimālā prasību nodrošinājuma summa ir 26,16 miljoni eiro. Ķīlas ņēmējs ir Rietumu banka.

Savukārt trešās lielākās komercķīlas devējs pagājušajā nedēļā bijusi SIA MV Hotels – ķīlas vērtība ir 10 miljoni eiro, un to ņēmusi AS ABLV Bank.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākā komercķīla – SIA Belam Rīga

Žanete Hāka, 03.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā ierakstītas 80 komercķīlas, bet 130 tika dzēstas, liecina UR dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 181 miljards latu, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 119 miljardi lati. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 62 miljardi lati.

Lielāko komercķīlu reģistrējusi elektroinstalācijas ierīkošanas SIA Belam Rīga – 38,35 miljonu eiro apmērā. Ķīlu ņēmusi AS Danske Bank. Savukārt otru lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devusi nekustamā īpašuma kompānija AS Linstow un SIA Elizabetes Centrs – 24,9 miljonu eiro apmērā. Ķīlu ņēmusi DNB Bank ASA.

Aizvadītajā nedēļā 13,02 miljonu eiro vērtu komercķīlu devusi AS Putnu fabrika Ķekava. Ķīlas ņēmējs bijusi AS Swedbank.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielāko komercķīlu devis Latraps

Žanete Hāka, 15.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) ierakstītas 69 komercķīlas, bet 126 tika dzēstas, liecina UR dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 189 miljardi eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 125 miljardi eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 63 miljardi eiro.

Kā liecina dati, lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devusi lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība Latraps – 9,1 miljona eiro vērtībā. Ķīlas ņēmējs bijusi AS DNB banka. Tikpat vērtu komercķīlu pagājušajā nedēļā devis uzņēmums IAG Industrieanlagen GMBH, un tās ņēmēja bijusi SIA NN Smart.

Komercķīlu 8,687 miljonu eiro vērtībā reģistrējusi SIA Business Concept. Tās ņēmējs bijusi OU Prisma WEB.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākā komercķīla - Recipe Plus

Žanete Hāka, 06.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) ierakstītas 97 komercķīlas, bet 158 tika dzēstas, liecina UR dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 189 miljardi eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 128 miljardi eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 60 miljardi eiro.

Lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devusi AS Recipe Plus – 45 miljonu eiro apmērā. Ķīlu ņēmusi AS SEB banka.

Otru lielāko komercķīlu reģistrējusi AS Putnu fabrika Ķekava, kā parādnieku norādot SIA Lielzeltiņi. Ķīlas maksimālā prasījuma summa ir 24,29 miljoni eiro. Ķīlas ņēmējs ir AS Swedbank.

Tāpat AS Swedbank pagājušajā nedēļā ņēmusi komercķīlu 9,28 miljonu eiro vērtībā. To devusi SIA Plantos un SIA Kronus, kā parādnieku norādot SIA Landos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Lielākā komercķīla – SIA Agrolats Nekustamie īpašumi

Žanete Hāka, 19.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) ierakstīta 61 komercķīla, bet 161 tika dzēsta, liecina UR dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 260 miljardi eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 172 miljardi eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 88 miljardi eiro.

Lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devusi nekustamā īpašuma SIA Agrolats Nekustamie īpašumi, kā parādnieku norādot SIA Agro Investment. Komercķīlas maksimālā nodrošinājuma prasījuma summa ir 39 miljoni eiro.

Otru lielāko komercķīlu devusi SIA Winergy, un tās ņēmējs bijusi Osauhing Firepower OU. Ķīlas vērtība ir 35 miljoni eiro.

Trešo lielāko komercķīlu aizvadītajā nedēļā devusi plastmasas izstrādājumu ražotāja SIA Tenapors – 13,2 miljonu eiro vērtībā, kā parādnieku norādot krāsu, laku ražošanas SIA Tenachem. Ķīlu ņēmusi AS Swedbank. Uzņēmumi reģistrējuši arī komercķīlu 8,4 miljonu eiro vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielāko ķīlu reģistrē Magellan Properties Limited

Žanete Hāka, 08.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā kā lielākās komercķīlas devējs reģistrēts Magellan Properties Limited, liecina Uzņēmumu reģistra dati.

Ķīlas nodrošinājuma maksimālā prasība ir 80,3 miljoni latu, un tās ņēmējs ir Ulster Bank Ireland Limited.

Otru lielāko komercķīlu reģistrējis SIA Norfolk, un tās lielums ir 16,1 miljons latu. Komercķīla reģistrēta SIA Norvest Latvia.

Pagājušajā nedēļā 10,77 miljonu latu lielu komercķīlu devusi SIA Liepājas enerģija, un kā ķīlas ņēmējs reģistrēta AS Swedbank.

Gandrīz 7,5 miljonu latu liela komercķīla reģistrēta uz SIA Ostas skati vārda, taču kā ķīlas devēji ierakstīts Ivars Grīnbergs, Andris Grasmanis un Valerijs Azamatovs. Ķīlas ņēmējs bijusi SEB banka.

Nordea Bank Finland ņēmusi 6,89 miljonu latu vērtu komercķīlu, kuras devējs bijusi SIA Latvijas energoceltnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Kreditori ABLV bankas likvidatoru skrūvspīlēs

Zvērināti advokāti Daiga Siliņa un Rihards Niedra, ZAB Davidsons un partneri, 19.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš ABLV Bankas pašlikvidācijas procedūras uzsākšanas 2018. gadā skaidrību ir ieguvuši tikai pirmās kārtas kreditori, kuriem bankas kontā nebija vairāk par 100 000 eiro un kuriem izmaksāta valsts garantētā atlīdzība. Pārējie kreditori, kuriem naudas līdzekļi kontā pārsniedza 100 000 eiro, joprojām ir neziņā par to, kad atgūs savu naudu, ja vispār to atgūs, jo ABLV bankas likvidatori noteikuši kreditoriem nepārskatāmas procedūras. Līdz šim kreditoriem tika uzspiesti šaubīgi likvidācijas noteikumi un pieprasītas detalizētas atskaites par visiem, pat ļoti vēsturiskiem darījumiem, bet pašiem kreditoriem nav atstātas pienācīgas iespējas aizsargāt sevi pret ABLV bankas noteikto lietu kārtību un necaurspīdīgām anti-money laundering (AML) pārbaudes procedūrām. Ir vērts apskatīt dažus piemērus un viedokli no kreditoru skatu punkta, kādi pārkāpumi saskatāmi ABLV bankas likvidācijas noteikumos.

Cik saistoši kreditoriem ir ABLV bankas likvidācijas noteikumi?

ABLV bankas pašlikvidācijas procesa pamatā ir kreditora prasījuma izskatīšanas kārtība, kuras rezultātā naudas līdzekļu izmaksa kreditora prasījuma apmierināšanai var tikt atlikta vai atteikta, pamatojoties uz likvidējamās ABLV banka likvidācijas noteikumos noteikto pārbaudi.

Lai panāktu tieši šādu kreditora prasījuma izskatīšanas kārtību un kreditora piekrišanu pārbaudes veikšanai, ABLV banka saviem kreditoriem izstrādāja īpašu veidlapu, izvietojot to savā tīmekļa vietnē www.ablv.com un nosakot, ka brīvā formā sagatavotajam prasījumam ir jāsatur visa tā informācija, ko satur veidlapa. Šajā īpašajā veidlapā tika iekļauts apliecinājums, ka parakstot pieteikumu, kreditors piekrīt likvidējamās ABLV bankas likvidācijas noteikumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā reģistrējusi Itera Latvija

Gunta Kursiša, 22.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā lielāko komercķīlu Latvijā reģistrēja gāzes piegādes pakalpojumu uzņēmums SIA Itera Latvija, liecina Lursoft iknedēļas statistika.

SIA Itera Latvija bankā Nordea Bank Finland Plc. devusi 34,9 miljonus Ls lielu komercķīlu. Tāpat šī banka ņēmusi arī vairāk nekā 10,4 milj. Ls komercķīlu no dzīvojamo un nedzīvojamo ēku būvniecības pilnsabiedrības Arčers un Moduls-Rīga. Tā ir otra lielākā reģistrētā komercķīla pagājušajā nedēļā. Trešo lielāko ķīlu reģistrējusi lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība Vidzemes agroekonomiskā kooperatīvā sabiedrība, kas a/s Swedbank devusi vairāk nekā 8,4 milj. Ls komercķīlu.

Tāpat pagājušajā nedēļā 5,6 milj. Ls ķīlu a/s Citadele banka devusi Auces novada SIA Tand Ukri, kas nodarbojas ar graudaugu, pākšaugu un eļļas augu sēklu audzēšanu. Nedaudz mazāku ķīlum 4,6 milj. Ls apjomā, pagājušajā nedēļā reģistrēja VNS Neosat Ltd, bet kā šīs komercķīlas parādniece norādīta SIA Naftas tranzīta aģents. Ķīlas ņēmējs ir Nordea Bank Finland Plc. 4,5 milj. Ls komercķīlu aizvadītājā nedēļā devusi arī SIA Energoremonts Rīga, savukārt šīs ķīlas ņēmējs ir a/s SEB banka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Komercķīlu skaits pērn sarucis, bet augusi to kopējā vērtība

Žanete Hāka, 06.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā gadā turpinājusies tendence sarukt reģistrēto ķīlu skaitam, un pagājušajā gadā kritums bijis 11,08%, liecina Lursoft dati. 2012.gada laikā jaunu reģistrēto ķīlu skaits samazinājās par 5,8%.

Lursoft pētījums liecina, ka aizvadītajā gadā Latvijā reģistrētas kopumā 4752 komercķīlas, kas ir zemākais rādītājs kopš 1999.gada, kad tika reģistrētas 3876 ķīlas.

Neskatoties uz tendenci sarukt reģistrēto ķīlu skaitam, to kopējā summa, salīdzinot, piemēram, ar 2012.gadu, ir ievērojami augusi. Lursoft dati rāda, ka aizvadītajā gadā valstī reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa veidojusi 13,08 miljardus latu, kas nozīmē, ka vidēji katras ķīlas summa bijusi 2,751 miljons latu. Tomēr ievērojamu artavu kopējos statistikas rādītājos devuši atsevišķi rekordisti, kad reģistrētas ķīlas par vairākiem miljoniem latu, savukārt vienā gadījumā ķīlas summa pārsniegusi pat vienu miljardu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākā komercķīla – SIA InCredit Group

Žanete Hāka, 29.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā ierakstītas 102 komercķīlas, bet 176 tika dzēstas, liecina Lursoft dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 187 miljardi eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 125 miljardi eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 62 miljardi eiro.

Lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devusi SIA InCredit Group – 37,4 miljonu eiro apmērā. Ķīlu ņēmusi AS Rietumu banka.

Otras lielākās ķīlas devējs bijusi AS Agrofirma Tērvete, kā parādnieku norādot AS Tērvetes AL. Ķīlas kopējā maksimālā prasījumu summa ir 26,2 miljoni eiro, un tās ņēmējs bijusi AS Swedbank.

Trešo lielāko komercķīlu devusi SIA Damme Real Estate, kā parādnieku norādot SIA RCH Management. Ķīlas kopējais apmērs ir 17,199 miljoni eiro, un to ņēmusi AS DNB banka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākā komercķīla Dobeles dzirnavniekam

Žanete Hāka, 25.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā lielāko komercķīlu reģistrējis AS Dobeles dzirnavnieks, liecina Uzņēmumu reģistra dati.

Komercķīlas maksimālā nodrošinājuma summa ir 41 miljons latu, un to ņēmusi AS Swedbank.

Aizvadītajā nedēļā komercķīlu 1,128 miljonu latu vērtībā reģistrējis automašīnu tirgotājs SIA Norde, un tās ņēmējs bijusi SIA Nordea Finance Latvia.

Pagājušajā nedēļā 7,29 miljonu latu vērtu komercķīlu AS Swedbank reģistrējusi būvniecības kompānija SIA Selva Būve. Tāpat AS Swedbank ņēmusi 6,8 miljonu latu vērtu komercķīlu, kuras devējs bijusi betona konstrukciju ražotājs SIA A.B.Tons Construction.

Komercķīlu 632 tūkstošu latu apmērā reģistrējusi SIA Teliks Grupa, un tās ņēmēja bijusi AS Swedbank. Uzņēmums nodarbojas ar ar polipropilēna maisu un tīkliņmaisu vairumtirdzniecību, kā arī mīksto konteineru izgatavošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākā komercķīla – Riga fertilizer terminal

Žanete Hāka, 09.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā ierakstīta 71 komercķīla, bet 106 tika dzēstas, liecina Lursoft dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 261 miljards eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 173,6 miljardi eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 88,2 miljardi eiro.

Lielāko komercķīlu devusi SIA Riga fertilizer terminal – 61,376 miljonu eiro vērtībā. Ķīlas ņēmējs bijusi AS Swedbank.

Otru lielāko komercķīlu devis uzņēmums Spi Re Holdings S.a.r.l. kopā ar AS Towers Construction, kā parādnieku norādot Spi Re Holdings S.a.r.l. Ķīlas maksimālā nodrošinājuma prasības summa ir 52,22 miljoni eiro, un to ņēmusi Nordea Bank.

Aizvadītajā nedēļā 14,3 miljonu eiro vērtu komercķīlu devuši uzņēmumi Sjoklaedagerdin un 66 North Baltic. Kā parādnieks reģistrēts uzņēmums Sjoklaedagerdin un ķīlu ņēmusi Landsbankinn hf.

Komentāri

Pievienot komentāru