Finanses

SEB Enskilda ienāk Baltijas valstīs

, 15.02.2007

Jaunākais izdevums

Investīciju banka SEB Enskilda ir oficiāli uzsākusi darbību Baltijas valstīs, biznesa portālu Db.lv informēja AS SEB Latvijas Unibanka pārstāve Agnese Gribuste. SEB Enskilda darbība vērsta uz korporatīvajām finansēm un vērtspapīru operācijām.

Investīciju banka, kurā šobrīd strādā ap 500 darbinieku, paziņoja par gaidāmo ienākšanu Baltijas tirgū pagājušā gada septembrī, un, pēc dibināšanas formalitāšu nokārtošanas, savu darbību jaunā organizācija uzsāka 2007.gada sākumā.

SEB Enskilda darbība vērsta uz korporatīvajām finansēm un vērtspapīru operācijām. SEB Enskilda korporatīvo finanšu nodaļā, kas galvenokārt nodarbojas ar vērtspapīru operācijām, kompāniju apvienošanās un pārņemšanas darījumiem, Baltijas valstu birojos šobrīd nodarbināti 16 speciālisti (6 speciālisti Lietuvā, 5 Latvijā un 5 Igaunijā).

SEB Enskilda korporatīvo finanšu komandas vadošie speciālisti Latvijā ir Lauris Balga, iepriekš SEB Vilfima Latvijas biroja vadītājs, un Mārtiņš Krūtainis, iepriekš AS IBS Suprema izpilddirektors Latvijā.

Korporatīvām finanšu aktivitātēm, SEB grupa ir nodibinājusi trīs atsevišķus uzņēmumus katrā no Baltijas valstīm: Lietuvā, Latvijā un Igaunijā. SEB Enskilda uzņēmumi Latvijā un Igaunijā ir investīciju pakalpojumu licences iegūšanas procesā, kamēr Lietuvā šī nodaļa jau ir licenzēta.

SEB Enskilda vērtspapīru nodaļa darbību vērsīs uz Baltijas vērtspapīru pārdošanu, pētīšanu un tirdzniecību. Šī nodaļa konsolidēs visu esošo SEB grupas akciju kapitāla tirgu Baltijas valstīs un plāno sākt darbību pilnā sastāvā 2007.gada 2.pusgadā.

SEB Enskilda ir SEB grupas investīciju banka, kas dibināta 1982.gadā Londonā kā Enskilda Securities. SEB Enskilda piedāvātie pakalpojumi aptver korporatīvās finanses (tai skaitā, kompāniju apvienošanās un pārņemšanas darījumus), vērtspapīrus, vērtspapīru tirgus izpēti un tirdzniecību. SEB Enskilda šobrīd ir biroji Stokholmā, Helsinkos, Kopenhāgenā, Oslo, Tallinā, Rīgā, Viļņā, Londonā, Frankfurtē un Ņujorkā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Investīciju banka SEB Enskilda uzsāk darbību Baltijas valstīs

, 15.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB grupa ar gandarījumu paziņo, ka investīciju banka SEB Enskilda ir oficiāli uzsākusi darbību Baltijas valstīs.

SEB Enskilda ir vadošā investīciju banka Skandināvijā, kuras mērķis ir arī Baltijas valstīs ieviest savus labākos standartus un iegūt atbilstošas tirgus pozīcijas," uzsver Lauris Balga, SEB Enskilda direktors Latvijā.

Investīciju banka, kurā šobrīd strādā ap 500 darbinieku, paziņoja par gaidāmo ienākšanu Baltijas tirgū pagājušā gada septembrī, un, pēc dibināšanas formalitāšu nokārtošanas, savu darbību jaunā organizācija uzsāka 2007.gada sākumā.

SEB Enskilda darbība vērsta uz korporatīvajām finansēm un vērtspapīru operācijām. SEB Enskilda korporatīvo finanšu nodaļā, kas galvenokārt nodarbojas ar vērtspapīru operācijām, kompāniju apvienošanās un pārņemšanas darījumiem, Baltijas valstu birojos šobrīd nodarbināti 16 speciālisti (6 speciālisti Lietuvā, 5 Latvijā un 5 Igaunijā). Komandu veido pieredzējuši profesionāļi. SEB Enskilda korporatīvo finanšu komandas vadošie speciālisti Latvijā ir Lauris Balga, iepriekš SEB Vilfima Latvijas biroja vadītājs, un Mārtiņš Krūtainis, iepriekš AS IBS Suprema izpilddirektors Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB Enskilda stipendija - labākajam finansēs no REA studentiem

, 19.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada martā SEB Enskilda, kas ir SEB grupas investīciju banka Latvijā, un Rīgas Ekonomikas Augstskola (REA) parakstīja vienošanos, kas paredz, ka katru gadu viens REA students ar visaugstāko novērtējumu finanšu ekonomikas kursā saņems vienreizējo SEB Enskilda stipendiju 2 880 eiro apmērā - 240 EUR 12 mēnešu garumā. Pirmais stipendijas saņēmējs taps zināms jau tuvākajā laikā.

SEB Enskilda direktors Mārtiņš Krūtainis: "Ikvienam no mums ir sapņi un mērķi - gan personīgajā dzīvē, gan arī biznesā. Nepārtraukti jāseko līdzi tam, vai šos mērķus sasniedzam. Viens no SEB Enskilda un SEB grupas mērķiem ir ieguldījumu veikšana sabiedrības izglītošanā, piešķirot izcilākajiem studentiem stipendijas. Cenšamies pamanīt labākos un sniegt tiem atbalstu, lai darba tirgū ienāktu patiešām spēcīgi eksperti. Noslēgtais līgums ar REA par stipendiju piešķiršanu izcilākajam finanšu ekonomikas priekšmeta studentam būs labs atspēriens, lai studiju procesā iegūtu labas zināšanas un tās, iespējams, izmantot darbam korporatīvo finanšu jomā, ko pārstāv SEB Enskilda."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Euromoney: SEB Unibanka ir labākā banka Latvijā

, 13.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā biznesa žurnāla Euromoney rīkotajā pētījumā Euromoney's Awards for Excellence 2007 SEB Unibanka ir saņēmusi prestižo balvu nominācijā Labākā banka Latvijā (The Best Bank in Latvia). Savukārt investīciju banka SEB Enskilda, kuras birojs atrodas arī Latvijā, ir pagodināta ar uzvaru nominācijā Labākā finanšu institūcija uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā Latvijā (Best Mergers&Acquisitions House in Latvia).

SEB grupa ir arī atzīta par labāko četrās citās kategorijās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionā. Tās ir: investīciju pakalpojumi (Best Investor Services), finanšu pārvaldīšana (Best Cash Management), valūtu tirgi (Best Foreign Exchange) un akciju tirdzniecība (Best Equities House). Papildu augstajiem novērtējumiem Latvijā, valstu vērtējumā SEB Enskilda arī Zviedrijā ir atzīta par labāko uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā (Best Mergers&Acquisitions House), SEB banka Norvēģijā - par labāko akciju tirdzniecības kategorijā (Best Equities House), SEB banka Lietuvā ir atzīta par labāko akciju tirdzniecības nodrošināšanā (Best Equities House).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmajos deviņos mēnešos SEB grupa Latvijā ir strādājusi ar 31.3 miljonus latu tīro peļņu, kas ir par 30.3 % mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, liecina SEB bankas pārskats.

Kopējais noguldījumu apjoms bankā sasniedzis 1.3 miljardus latu, kas ir tieši tikpat cik pērn septembra beigās.

Mājsaimniecībām izsniegto kredītu portfeļa apjoms šogad palielinājies par 6 %, sasniedzot 734.9 miljonus latu.

SEB grupas Latvijā kapitāla pietiekamības rādītājs septembra beigās veidoja 10.6 .

Sekojot līdzi notikumiem ekonomikā un piesardzīgi izvērtējot iespējamos attīstības scenārijus Latvijā, trešajā ceturksnī banka ir pārņēmusi SEB grupā praktizētu metodoloģiju uzkrājumu veidošanai izsniegtajiem kredītiem un palielinājusi veidoto uzkrājumu apjomu, skaidro SEB grupas Latvijā prezidents Ainārs Ozols.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Saasinājusies cīņa par tiesībām virzīt Hipotēku bankas aktīvu pārdošanu

LETA, 12.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojoties lēmuma pieņemšanas termiņam, ir saasinājusies cīņa ap tiesībām konsultēt VAS Latvijas Hipotēku un zemes bankas (Hipotēku bankas) komercdaļas pārdošanu, kuras apjoms tiek lēsts vairāk nekā 300 miljonu latu apmērā.

Neoficiāla informācijas, kas ir aģentūras LETA rīcībā, liecina, ka par šim tiesībām interesi izradījuši vairāki pretendenti, taču par reālāko tiek uzskatīts SEB grupas konsultāciju uzņēmums SEB Enskilda, kas jau iepriekš konsultēja Hipotēku bankas pārveides procesu. Konkursā pieaicināto pretendentu loks gan bijis samērā ierobežots - aicināti tikai tie pretendenti, kam līdz šim bijusi saistība ar Hipotēku banku.

Neoficiāli tiek paustas bažas par SEB Enskilda priekšrocībām šajā atlasē. Šis konsultants cieši saistīts ar SEB banku, kas tai radītu būtiskas priekšrocības gaidāmajā Hipotēku bankas komercaktīvu pārdošanā. Tiek arī atgādināts par finanšu ministra Andra Vilka (V) iepriekšējo ilggadējo darbu SEB bankā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Unibankas grupa šogad nopelnījusi 44,9 miljonus

, 26.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibankas grupa 2007. gada pirmajos deviņos mēnešos ir strādājusi ar 44,9 miljonu latu tīro peļņu, savukārt pamatdarbības ieņēmumus šajā laikā veido 86,4 miljoni latu.

SEB Unibankas prezidents Ainārs Ozols: “Šā gada 9 mēneši ir bijuši salīdzinoši saspringts laiks visai Latvijas ekonomikai. Vēl joprojām vairāki procesi nav līdz galam sakārtoti, lai mēs varētu runāt par Latvijas sabalansētu attīstību turpmāk. Savus pienākumus ekonomikas stabilizēšanā ir veikusi arī SEB Unibanka. Jau no pagājušā gada SEB Unibanka ir atbalstījusi valdības centienus sabalansēt kreditēšanas apjomus, pastiprināti ievērojusi normatīvajos aktos iestrādātās prasības kredītņēmējiem, lai kredīta ņemšana būtu daudz atbildīgāks solis, nekā tas vairākos gadījumos ir bijis līdz šim. Tai pat laikā esam pārliecināti, ka kreditēšana kā līdzekļu piesaiste dzīves līmeņa uzlabošanai noteikti saglabāsies, kreditēšana kā finansējuma piešķiršana uzņēmējiem tiks attīstīta vēl vērienīgākos apmēros, uzsvaru liekot uz biznesa idejas un tās ietekmes uz tautsaimniecību, mūsu ekonomikas attīstības novērtēšanu. Kreditēšana Latvijā kopumā ieies citā attīstības fāzē. Jebkurā gadījumā - SEB Unibanka kreditēšanu ir uzskatījusi, uzskata un uzskatīs par vienu no būtiskākajiem sava biznesa virzieniem.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Unibankas grupa šogad nopelnījusi 28 miljonus

, 19.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibankas grupa 2007. gada pirmajā pusgadā ir strādājusi ar 28,0 miljonu latu tīro peļņu, savukārt pamatdarbības ieņēmumus šajā laikā veido 55,2 miljoni latu, liecina SEB Unibankas grupas konsolidētie neauditētie bilances un peļņas - zaudējumu aprēķina dati.

Kopējā aktīvu vērtība uz šā gada 30. jūniju bija 3,2 miljardi latu, 2007. gada pirmajā pusgadā palielinoties par 15%. SEB Unibankas grupas kapitālu un rezerves šā gada 30. jūnijā veidoja 203,5 miljoni latu, Db.lv informēja AS SEB Latvijas Unibanka sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnese Gribuste.

SEB Unibankas prezidents Ainārs Ozols: "2007. gada pirmais pusgads SEB Unibankas grupas darbībā iezīmējies ar vēl ciešāku integrāciju SEB grupā, kas paver durvis vēl straujākai mūsu profesionālajai izaugsmei un ļauj mūsu klientiem piedāvāt dažādām finanšu situācijām piemērotus pakalpojumus tiem piemērotā laikā un vietā. Pirmā pusgada darbības rezultāti liecina, ka līdz šim paveikto mūsu klienti ir novērtējuši atzinīgi un uzskata mūsu pakalpojumus par būtisku viņu finanšu ikdienas sastāvdaļu. Vairāk kā 842 000 klienti - tas ir augstākā līmeņa novērtējums. Pagājušajā nedēļā nozīmīgu atzinību - Labākā banka Latvijā - saņēmām arī no starptautiskā biznesa žurnāla Euromoney. SEB Unibankas komandai tā ir nozīmīga atzinība par paveikto. 2007. gada laikā turpināsim iesākto darbu arī pie zīmola maiņas, kas tika uzsākts jau 2005. gada pavasarī, pilnībā pārejot uz vienu - SEB zīmolu. Līdzīgi SEB Unibankai, arī pārējās Baltijas bankas - SEB Vilniaus bankas un SEB Eesti Uhispank ir plānojušas 2008. gada pavasarī veiksmīgi noslēgt savu integrāciju SEB grupā. Bez tam, šā gada jūnijā SEB grupa ieguva tiesības veikt galīgo SEB Unibankas akciju atpirkšanu. Šobrīd 100% SEB Unibankas akciju pieder SEB grupai. Paralēli šiem procesiem sekosim līdzi arī Latvijas ekonomikas tālākai attīstībai, kas ir svarīgs pamats mūsu valsts ilgtspējīgai labklājībai un stabilitātei. Kreditēšana tāpat kā līdz šim būs nozīmīgs atbalsts uzņēmumiem, kas ražo un eksportē. Kreditēšana arī turpmāk būs veids, kā Latvijas iedzīvotāji var iegādāties savu mājokli, ņemot vērā nosacījumu, ka šim procesam jābūt pārdomātam, neradot nevēlamas finansiālās svārstības mājsaimniecībām un uzņēmējiem, jo līdzšinējā pieredz rāda, ka izmaiņas finanšu tirgos var būtiski ietekmēt kā ģimenes budžetu, tā arī kompāniju finanšu plānus."

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Unibanka gatava zīmola maiņai

, 07.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibanka pēdējo 2 gadu laikā, īstenojot dubulta zīmola stratēģiju, ir veicinājusi SEB (Skandinaviska Enskilda Banken) zīmola atpazīstamību Latvijā ar mērķi pilnībā integrēties SEB grupā. Ņemot vērā to, ka SEB Unibanka biznesa līmenī savu integrāciju SEB grupā realizēja iepriekšējo gadu laikā, līdz nākošā gada aprīlim ir plānots pabeigt arī iesākto zīmola maiņu, kad SEB Unibanka juridiski kļūs par SEB banku, Db.lv informēja bankas sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnese Gribuste.

1998. gadā, kad SEB grupa iegādājās AS Latvijas Unibanka, bankas nosaukums tika papildināts ar atzīmi SEB grupas banka, lai norādītu savu piederību SEB grupai.

SEB Unibankai nostiprinoties kā nozīmīgai SEB grupas daļai, 2004. gada nogalē tika pieņemts lēmums, ka 2005. gada aprīlī Unibankas zīmolam tiks pievienots SEB, kas vēl vairāk apliecinās bankas esamību SEB grupā.

Vairāki līdz šim veiktie pētījumi liecina, ka Latvijas iedzīvotāji šo divu gadu laikā ir iepazinuši SEB zīmolu, un tas ir labs pamats, lai SEB Unibanka tieši nākošā gada sākumā pabeigtu iesākto zīmola maiņu, no dubulta zīmola pārejot uz vienu - SEB zīmolu. Līdzīgi SEB Unibankai, arī pārējās SEB grupai piederošās Baltijas bankas - SEB Vilniaus bankas un SEB Eesti Uhispank plāno 2008. gada pavasarī veiksmīgi noslēgt savu integrāciju SEB.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

SEB grupas provizoriskā peļņa pērn Latvijā sasniegusi 80,4 miljonus eiro

Db.lv, 26.01.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB grupa pagājušajā gadā Latvijā, pēc provizoriskiem datiem, guvusi peļņu 80,4 miljonu eiro apmērā, kas ir par apmēram 29% vairāk nekā 2021.gadā, informē bankā.

Bankā norāda, ka gada sākumā tika izveidota vienota apdrošināšanas un ilgtermiņa uzkrājumu grupa Baltijā, tādējādi "SEB Life and Pension Baltic" kļuva par vienīgo "SEB atklātā pensiju fonda" un ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "SEB Investment Management" kapitāldaļu turētāju, pārņemot kapitāldaļas no "SEB bankas".

Iekļaujot ietekmi no SEB grupas meitasuzņēmumu pārdošanas reorganizācijā, SEB grupas Latvijā kopējie ieņēmumi 2022.gadā veidoja 148,8 miljonus eiro, bet pamatdarbības peļņa pēc nodokļu nomaksas un uzkrājumiem - 94,4 miljonus eiro.

Bankā arī atzīmē, ka uzkrājumi paredzamiem kredītzaudējumiem pērn samazināti 3,2 miljonu eiro apmērā.

Tāpat bankā informē, ka SEB grupas Latvijā ieņēmumi 2022.gadā pirms ietekmes no meitasuzņēmumu pārdošanas veidoja 134,7 miljonus eiro, kas ir par 25% vairāk nekā 2021.gadā, kamēr grupas izmaksas pirms ietekmes no meitasuzņēmumu pārdošanas veidoja 55,4 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 9% salīdzinājumā ar 2021.gadu. Tādējādi SEB grupas peļņa pirms uzkrājumiem pērn bija 79,3 miljoni eiro, kas ir par 41% vairāk nekā pirms gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB grupa pārceļ uz Latviju savu Starptautisko dzīvības apdrošināšanas un pensiju biznesa vadības centru

, 17.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB grupas Starptautiskais dzīvības apdrošināšanas un pensiju biznesa vadības centrs (SEB Life International), sākot ar 2007. gada septembri, pārceļ savu darbību uz Rīgu, atverot biroju Antonijas ielā 9, līdzās SEB Dzīvības apdrošināšanas un SEB Unipensijas birojiem.

Līdz šim centrs atradās Dublinā, Īrijā, kur savu darbību joprojām turpinās viena no SEB grupas dzīvības apdrošināšanas kompānijām, bet turpmāk tās darbība tiks koordinēta Rīgā, tāpat kā viss starptautiskais SEB grupas dzīvības apdrošināšanas un pensiju bizness. SEB Life International vadītāja posteni saglabā Pīters Nilsons, kurš šajā amatā veiksmīgi darbojies jau 6 gadus un kurš pārceļas uz dzīvi Rīgā. Pārējie centra darbinieki tiks atlasīti galvenokārt no Latvijas speciālistu vidus.

Centra darbības pārcelšanu oficiāli atklāja SEB grupas Dzīvības apdrošināšanas divīzijas vadītāju konference, kas notika Rīgā, no 5. līdz 7. septembrim un uz kuru ieradās SEB grupas dzīvības apdrošināšanas un pensiju kompāniju vadība no visām grupas biznesa valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Zviedrijas SEB AB Rīgas filiāle piedāvā 30 jaunas darbavietas

Ieva Mārtiņa, 19.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu pieaugošā darba apjoma kvalitatīvu izpildi, SEB AB Rīgas filiāle piedāvā 30 jaunas darbavietas, kuru uzdevums, sākot ar šā gada rudeni, būs nodrošināt vērtspapīru darījumus SEB klientiem Zviedrijā un Somijā.

SEB AB Rīgas filiāle tika izveidota 2006. gadā un tajā darbu uzsāka 100 profesionāļi, bet šobrīd komanda pieaugusi līdz 200 darbiniekiem, kuri apkalpo klientus deviņās dažādās pilsētās visā pasaulē - Stokholmā, Londonā, Varšavā, Ņujorkā, Helsinkos, Kopenhāgenā, Oslo, Frankfurtē un Singapūrā, Db.lv informēja SEB bankā. SEB AB filiāle nodrošina vairākus miljonus transakciju mēnesī.

Piecu gadu laikā SEB AB Rīgas filiāle saņēmusi vairākus apbalvojumus, no tiem pēdējie - TNS SIFO Prospera veiktajā pētījumā SEB tika atzīta par labāko valūtas un vērtspapīru darījumu veicēju Zviedrijā. Šos pakalpojumus SEB grupai nodrošina tieši SEB AB Rīgas filiāle.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ainārs Ozols, šobrīd SEB Unibankas vecākais viceprezidents un valdes priekšsēdētāja vietnieks, no šā gada 2. jūlija kļūs par SEB Unibankas prezidentu un valdes priekšsēdētāju, Db.lv informēja bankas sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnese Gribuste.

Ainārs Ozols pārņems līdzšinējā SEB Unibankas prezidenta, valdes priekšsēdētāja Viestura Neimaņa pienākumus. Pēc 13 gadu ilgās darbības bankā, 3,5 no tiem SEB Unibankas prezidenta amatā, Viesturs Neimanis ir nolēmis pārtraukt darbu bankā. Viesturs Neimanis turpinās darbu esošajā pozīcijā līdz šā gada 2. jūlijam, savukārt pēc tam kļūs par SEB Unibankas prezidenta Aināra Ozola un SEB Unibankas valdes padomnieku, kā arī turpinās darbu SEB grupas uzņēmumu padomēs.

SEB grupas Retail Banking divīzijas vadītājs Bo Magnussons: "Viesturs Neimanis ir ļoti veiksmīgi šo gadu laikā vadījis SEB Unibankas grupu. Viesturam ir izdevies attīstīt un pilnveidot SEB Unibanku kā universālu banku ar plašu pakalpojumu klāstu, nodrošinot Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmējiem nepieciešamos finanšu pakalpojumus un SEB grupas kompetenci. Esmu gandarīts, ka Viesturs ir piekritis kļūt par SEB Unibankas vadības padomnieku, jo viņa pieredze, zināšanas un kompetence ir nenovērtējama. Savukārt, Aināra Ozola padziļinātās zināšanas par SEB grupu un SEB Unibanku, šos gadus strādājot roku rokā ar bankas vadītāju, ir ļoti nozīmīgs faktors, lai tieši viņam uzticētu vadīt SEB grupu Latvijā."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms izšķirošajām SEB Baltijas Basketbola līgas (SEB BBL) 2007./08.gada sezonas spēlēm, SEB Baltijas grupa un SEB BBL noslēdza vienošanos par finansiāla atbalsta sniegšanu arī turpmākos trīs gadus, Db.lv informēja SEB Baltijas Basketbola līgas preses dienests.

Vienošanās parakstīšanas svinīgajā ceremonijā no SEB Baltijas grupas puses piedalījās SEB Latvija prezidents Ainārs Ozols, SEB Igaunija mārketinga direktors Karls Multers un SEB Lietuva viceprezidents Vitauts Sinius, no SEB BBL puses - valdes priekšsēdētājs Ojārs Kehris, direktors Romualds Brazausks un valdes loceklis Karels Loids.

SEB Baltijas grupa ir SEB BBL ģenerālsponsors no līgas pirmās dienas. Ar 2005./06.gada sezonu Baltijas Basketbola līga ieguva arī līdzšinējo nosaukumu – SEB Baltijas Basketbola līga. Jaunā vienošanās liecina, ka līdzšinējā sadarbība ir bijusi abpusēji veiksmīga. SEB BBL ir izveidojusies par svarīgākajām sporta sacensībām visu Baltijas valstu līmenī. Sadarbības turpināšana ļaus vēl vairāk nostiprināt SEB BBL prestižu un nozīmību Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un tālu aiz Baltijas valstu robežām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibankas grupa 2007. gadā ir strādājusi ar 77,2 miljonu latu tīro peļņu, kas, salīdzinot ar 2006. gadu, ir palielinājusies par 81%, liecina sniegtā informācija medijiem.

SEB Unibankas grupas galvenie finanšu dati:

- SEB Unibankas grupa 2007. gadā ir strādājusi ar 77,2 miljonu latu tīro peļņu, kas, salīdzinot ar 2006. gadu, ir palielinājusies par 81%;

- Grupas pamatdarbības ieņēmumi 2007. gadā bija 148,6 miljoni latu jeb par 56% vairāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt pamatdarbības izdevumi 2007. gadā pieauga par 25%;

- Grupas izdevumu attiecība pret ienākumiem (Cost/income ratio) – 41,7% (2006. gadā – 45,4%);

- Roe – 28,3%;

- Grupas aktīvi 2007. gada beigās – 3,4 miljardi latu jeb par 24% vairāk nekā 2006. gadā;

- Grupas kapitāls un rezerves 2007. gada beigās bija 252,3 miljoni latu;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Piešķir 3000 eiro stipendiju labākajam REA finanšu studentam

Žanete Hāka, DB, 20.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA IBS SEB Enskilda pasniegusi vienreizēju stipendiju 3000 eiro apmērā Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) 2. kursa studentam Mindaugam Mažeikim, kurš ieguvis visaugstāko novērtējumu finanšu ekonomikas kursā.

Stipendiju labākajam studiju kursa Finanšu ekonomika studentam SEB Enskilda pasniedz jau otro gadu, un tās mērķis ir atbalstīt un turpināt SEB grupas sadarbību ar vienu no Baltijas reģionā spēcīgākajām augstskolām, kas gatavo speciālistus finanšu ekonomikas nozarē. Jānorāda, ka liela daļa SEB Enskilda darbinieku ir REA absolventi. Stipendijas nolūks ir atbalstīt un veicināt studentu sasniegumus un mudināt studentus tiekties uz vēl labākiem rezultātiem. Nosakot labāko studiju kursā Finanšu ekonomika tiek ņemti vērā gan eksāmenu, gan izpētes darbu rezultāti.

SEB Enskilda direktors Mārtiņš Krūtainis saka: «SEB grupas mērķis ir būt izciliem ne tiekai finanšu pakalpojumu sniegšanā, bet arī arī aktīvi iesaistīties un atbalstīt iniciatīvas izglītībā, kultūrā, sportā, mākslā. Ir gandarījums, ka jau otro gadu SEB Enskilda pasniedz savu stipendiju labākajam no labākajiem augstskolā, kurā zināšanas un profesionālu pieredzi esmu guvis arī es. Jāatzīst, ka Finanšu ekonomika ir viens no sarežģītākajiem studiju priekšmetiem un esmu pārliecināts, ka stipendija daudziem studentiem noteikti kalpo kā papildus motivācija uzrādīt pēc iespējas labākus rezultātus.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB Enskilda iegūst Euromoney augstāko novērtējumu

, 14.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā biznesa žurnāla Euromoney rīkotajā pētījumā Euromoney’s Awards for Excellence 2008 SEB grupas uzņēmums Latvijā investīciju banka SEB Enskilda jau trešo gadu pēc kārtas ir saņēmusi augstāko novērtējumu nominācijā “Labākā finanšu institūcija uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā Latvijā” (Best Mergers&AcquisitionsHouse in Latvia).

SEB grupa kopumā saņēmusi augstāko novērtējumu arī citās žurnāla veiktās aptaujas kategorijās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionā. SEB grupai kopumā piešķirts labākās finanšu organizācijas statuss uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā (Best Mergers&Acquisitions House) un akciju tirdzniecībā (Best Equities House) Ziemeļvalstu un Baltijas reģionā. Papildu augstajam novērtējumam Latvijā, valstu vērtējumā SEB Enskilda arī Norvēģijā ir atzīta par labāko uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā, savukārt SEB Lietuvā un Igaunijā ieguvusi labākās bankas statusu akciju tirdzniecībā. SEB banka Zviedrijā ir atzīta par 2008. gada labāko banku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada sešos mēnešos SEB grupas uzņēmums SEB atklātais pensiju fonds ir uzrādījis lieliskus rezultātus un kļuvis par absolūto tirgus līderi privāto pensiju fondu industrijā. Šā gada sešos mēnešos SEB atklātajā pensiju fondā uzkrātais kapitāls sasniedzis 56% no kopējā atklāto privāto pensiju fondu tirgus un 36% no kopējā privāto pensiju fondu tirgus, kā arī klientu skaits pieaudzis līdz vairāk kā 68 tūkstošiem.

Uz 2008. gada 30. jūniju SEB atklātajam pensiju fondam savus uzkrājumus bija uzticējuši veidot jau vairāk kā 68 tūkstoši mūsu valsts iedzīvotāji un 689 uzņēmumi veidoja privātās pensijas uzkrājumus saviem darbiniekiem. Kopējais privāto pensiju kapitāls, kas nodots pensiju fonda pārvaldībā sasniedzis jau 27.8 miljonus latu. Jau šā gada maijā SEB atklātais pensiju fonds aktīvu apjoma ziņā apsteidza Pirmo slēgto pensiju fondu, ko veido Lattelecom un Latvenergo grupu uzņēmumu darbinieki, Db.lv informē Sanda Purviņa, SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Zviedrijas SEB saņēmusi informāciju par 194 klientu iespējamu saistību ar naudas atmazgāšanu

LETA, 19.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas sabiedriskā televīzija (SVT) saņēmusi informāciju par 194 SEB klientiem, kas varētu būt saistīti ar naudas atmazgāšanu, tostarp lielākā daļa šo uzņēmumu ir vēsturiski klienti no Igaunijas, paziņoja Zviedrijas SEB pārstāvji.

SEB norādīja, ka SVT pētnieciskās žurnālistikas raidījuma «Uppdrag granskning» ("Misija - izmeklēšana") datus salīdzinājusi ar bankas iekšējo analīzi, kas bija pamats novērtējumam un bankas komentāriem par darbību Baltijas valstīs. SVT iesniegtajā sarakstā iekļautie uzņēmumu nosaukumi visos būtiskajos aspektos atbilst pašas bankas analīzes rezultātiem un nemaina bankas pamata vērtējumu. SVT iesniegtajā sarakstā «iekļauto nosaukumu vairākums ir vēsturiski klienti no Igaunijas. 2006.gadā Igaunijas finanšu sektora uzraudzības institūcija kritizēja Igaunijas SEB un sniedza savas rekomendācijas par nerezidentu klientu apkalpošanu.

Vienlaikus SEB saņēma informāciju no ārēja trauksmes cēlēja. Abu šo notikumu rezultātā Igaunijas SEB nostiprināja savu ikdienas darbu, ziņoja finanšu uzraugiem par vairākiem klientiem un izbeidza attiecības ar vairākiem klientiem,» paziņojumā piebilda SEB. «Lai gan SEB vēsturiski ir izpildījusi regulatoru prasības, ar šodienas zināšanām varam secināt, ka nedz regulējums, nedz banku sistēmas spējas nav bijušas pietiekami iedarbīgas, lai līdz 2008.gadam novērstu naudas atmazgāšanas riskus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB Unibankas Ibankā var iegādāties SEB ieguldījumu fondus

, 20.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā mūsdienu tehnoloģiju attīstību un rūpējoties par savu ieguldītāju ērtībām, SEB Unibanka saviem klientiem interneta bankā Ibanka piedāvā veikt darījumus ar SEB ieguldījumu fondiem. Šī iespēja ļaus klientiem ietaupīt gan laiku, gan līdzekļus.

Šādu iespēju SEB Unibanka sniedz ar mērķi popularizēt modernus ieguldījumu veidus un sekmēt klientu finansiālo neatkarību. SEB Unibankas klienti arvien vairāk novērtē Ibankas sniegtās iespējas un ar katru gadu aktīvāk tās izmanto, tāpēc papildus jau esošām iespējām veikt dažādus finanšu darījumus Ibankā, tika radīta arī iespēja veikt un kontrolēt savas investīcijas starptautiskajos ieguldījumu fondos elektroniski, neatkarīgi no bankas darba laika.

Līdzās tādām investīciju iespējām kā noguldījumu veikšana vienkāršajā un speciālajā depozītā, pieteikšanās pensiju 2.līmenim, vērtspapīru konta atvēršana un darījumi ar Latu rezerves fondu, turpmāk klienti Ibankā varēs veikt arī darījumus ar SEB ieguldījumu fondiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB grupa pārdos tai piederošo Baltijas banku nekustamā īpašuma portfeli Homburg Invest Inc

, 26.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB grupa pārdos tai piederošos nekustamos īpašumus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā nekustamo īpašumu kompānijai Homburg Invest Inc.

Kopējo nekustamā īpašuma portfeli veido viens sale and leaseback jeb pārdošanas un nomāšanas portfelis ar 47 īpašumiem (nekustamie īpašumi, kas tiks pārdoti ar nosacījumu, ka SEB grupa turpina attiecīgās telpas īrēt ilgtermiņā) un viens "commercial" jeb komerciālais portfelis ar 16 īpašumiem (nekustamie īpašumi, kas tiks pārdoti ar nosacījumu, ka SEB grupa varētu būt šī īpašuma īstermiņa nomnieks). Komerciālo portfeli veido galvenokārt lielie īpašumi ar ievērojamu attīstības potenciālu un perspektīvu atrašanās vietu.

SEB Unibankas prezidents Viesturs Neimanis: "Lēmums par SEB grupas nekustamā īpašuma pārdošanu Baltijas valstīs tika pieņemts jau zināmu laika periodu iepriekš, kad realizēt šāda apjoma nekustamā īpašuma pārdošanu vēl nebija iespējams salīdzinoši nelielās starptautisko investoru intereses dēļ. Šobrīd nekustamā īpašuma tirgus ir kļuvis likvīdāks, līdz ar to SEB grupa var šo ilgtermiņa projektu noslēgt. SEB grupas Baltijas banku nekustamā īpašuma pārdošana tiek veikta, lai realizētu SEB grupas kopējo stratēģiju visus resursus vizīt uz bankas pamatbiznesu - finanšu pakalpojumu sniegšanu klientiem."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pirmo reizi Latvijā - SEB Jauno talantu programma

, 05.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB grupas banka Zviedrijā jau vairākus gadus veiksmīgi realizē programmu SEB's Trainee, kuras ietvaros jaunieši ar zināšanām un interesi par finansēm, ekonomiku, uzņēmējdarbību un banku sektoru 12 mēnešus tiek apmācīti, lai vēlāk veiksmīgi turpinātu karjeru SEB grupā. SEB Unibanka pirmo gadu uzsāk šīs programmas īstenošanu Latvijā, meklējot jauno talantu SEB Unibankas Finanšu tirgus jomā, kurš ar šā gada 1. septembri uzsāks darbību starptautiskajā SEB prakses programmā gada garumā.

"Programmas mērķis ir piesaistīt perspektīvus jauniešus ar izglītību finanšu un uzņēmējdarbības jomā, ar vēlmi attīstīties banku sfērā. Ieguvēji no programmas izveides ir visi. Zviedrijas pieredze liecina, ka jaunieši ir patiesi ieinteresēti izmantot šo unikālo iespēju, ko piedāvā SEB grupa. Un kālab ne, jo 24 jaunieši no sešām valstīm, tostarp 13 Zviedrijas, 7 Vācijas un pa 1 talantam no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Somijas, 12 mēnešus apmaksātā praksē izzinās SEB grupas banku, piedalīsies dažādās mācību programmās, dosies pieredzes apmaiņā pie saviem kolēģiem Zviedrijā, Lietuvā un Igaunijā, varēs nodibināt plašus kontaktus SEB ietvaros, apgūs prezentācijas mākslu, projektu vadīšanu un veiksmīgus sarunu risināšanas pamatprincipus. Visiem interesentiem vēlos atgādināt, ka izrādītā iniciatīva, vēlme attīstīties, ieguldītais darbs un iegūts zināšanas vienmēr sevi attaisnos!" mudina SEB Unibankas prezidents Viesturs Neimanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Alternatīvajam vērtspapīru tirgum vēl divi sertificētie konsultanti

, 25.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Fondu birža parakstījusi sadarbības līgumus ar investīciju banku SEB Enskilda un starptautisko audita un biznesa konsultāciju uzņēmumu Deloitte Latvia, līdz ar ko minētie uzņēmumi kļuvuši par alternatīvā akciju tirgus First North Latvijā Sertificētajiem konsultantiem, Db.lv informēja Rīgas Fondu biržas Korporatīvo komunikāciju departamenta speciāliste Aija Brasliņa.

Uzņēmumi, kuri vēlas strauji augt un piesaistīt finansējumu savu attīstības plānu īstenošanai alternatīvajā vērtspapīru tirgū, šobrīd var jau izvēlēties kādu no trim sertificētajiem konsultantiem. Sertificētā konsultanta piesaiste ir nepieciešama, lai uzņēmums uzsāktu kotāciju alternatīvajā akciju tirgū First North. Līdz šim Sertificētā konsultanta statuss bija piešķirts tikai uzņēmumam Eventus Partners.

Daiga Auziņa-Melalksne, Rīgas Fondu biržas valdes priekšsēdētāja: "Uzņēmumiem Baltijas valstīs pastāv ļoti labas iespējas piesaistīt kapitālu akciju tirgū. Pēdējo trīs gadu laikā Baltijas biržu kompānijas ir piesaistījušas vairāk nekā 400 miljonus eiro lielas investīcijas no Baltijas un citu valstu investoriem, turklāt investoru pieprasījums pēc akcijām bijis vairākas reizes lielāks nekā piedāvājums, kas liecina, ka uzņēmumiem ir pieejami vēl lielāki līdzekļi. Investori ir gatavi ieguldīt Baltijas tirgū uzņēmumos ar lielām ambīcijām un to skatījumā tikpat kā nav atšķirības, vai uzņēmums kotējas Tallinas, Viļņas vai Rīgas Fondu biržā, jo investoru uztverē tas ir vienots Baltijas tirgus. Daudz svarīgāka ir paša uzņēmuma pievilcība."

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Unibankas grupa nopelnījusi 42 miljonus (video)

Lelde Petrāne, 09.02.2007

SEB Unibankas valdes loceklis, finanšu direktors Bens Vilsons, SEB Unibankas vecākais viceprezidents Ainārs Ozols

Foto: Lelde Petrāne, Db.lv

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibankas grupa 2006. gadā ir strādājusi ar 42,721 miljonu latu tīro peļņu, kas, salīdzinot ar 2005. gadu, ir palielinājusies par 26%, šodien preses konferencē informēja SEB Unibankas prezidents Viesturs Neimanis, vecākais viceprezidents Ainārs Ozols un valdes loceklis, finanšu direktors Bens Vilsons.

SEB Unibankas prezidents Viesturs Neimanis preses konferencē atzīmēja, ka šis bijis straujas izaugsmes gads visiem SEB Unibankas grupas uzņēmumiem.

Kā būtiskākos no pērn paveiktajiem darbiem kredītiestādes prezidents minēja: pirmā skaidras naudas iemaksas un izmaksas bankomāta uzstādīšanu, pirmā diennakts klientu apkalpošanas centra un Īrijas biroja atvēršanu.

Grupas aktīvi 2006. gada beigās bija 2,774 miljardi latu jeb par 45% vairāk nekā 2005. gadā, savukārt grupas kapitāls un rezerves 2006. gada beigās bija 176,5 miljoni latu.

Noguldījumu apjoms 2006. gada beigās pārsniedza 1,168 miljardus latu, gada laikā pieaugot par 39%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB grupa ir pieņēmusi stratēģisku lēmumu pārdot tai piederošos īpašumus Baltijas valstīs - Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Šis lēmums tika pieņemts saskaņā ar SEB grupas kopējo stratēģiju visus resursus vizīt uz bankas pamatbiznesu - finanšu pakalpojumu sniegšanu klientiem, Db.lv informēja SEB Unibankas prezidents Viesturs Neimanis.

Kopējā abu portfeļu bilances vērtība ir 104 miljoni eiro.

"Nekustamā īpašuma investoriem šī ir būtiska iespēja veikt ieguldījumus plaša spektra nekustamajos īpašumos visās Baltijas valstīs. Bez tam, Baltijas valstu ekonomikas attīstība rada pozitīvus priekšnosacījumus ilgtermiņa īres tirgus attīstībai. Jāatzīst, ka pēdējos gados būtiski palielinās pieprasījuma arī pēc kvalitatīvām biroju telpm," uzsver SEB Unibankas prezidents Viesturs Neimanis.

SEB grupa ir nolīgusi Catella Corporate Finance, SEB Enskilda un SEB Vilfima kā īpašus konsultantus pārdošanas procesā. Priekšlikumi dalībai īpašumu pirkšanā ir jāiesniedz līdz 2007. gada 16. janvārim. Pārdošanas darījumus ir plānots pabeigt 2007. gada 1. ceturkšņa laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar SEB līzings valdes priekšsēdētāju Nelliju Kočanovu

Lelde Petrāne, 07.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild SEB līzinga vadītāja Nellija Kočanova. Līzinga kompānija SEB līzings darbu uzsāka 1997.gadā (kā SIA Unilīzings).

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Jau kopš skolas laikiem mans sapnis bija strādāt finanšu jomā, sevišķi – bankā, tāpēc uz to arī mērķtiecīgi virzījos. Tieši šajā uzņēmumā strādāju, jo ticu SEB grupas vērtībām – profesionalitātei, savstarpējai cieņai, atbildībai un pastāvībai. Uzskatu, ka SEB kā darba devējs izcili motivē savus darbiniekus un veicina viņu izaugsmi.

- Kas Jūs iepriecina un kas Jūs apbēdina, kad raugāties uz Jūsu pārstāvēto nozari un Latvijas valsti kopumā?

Komentāri

Pievienot komentāru