Finanses

Seesam Life Latvia parakstīto prēmiju apjoms palielinājies par 57 %

Inguna Šķepaste [email protected], 28.04.2003

Jaunākais izdevums

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas Seesam Life Latvia parakstīto prēmiju apjoms 2003. gada pirmajos trijos mēnešos palielinājies par 57 %, salīdzinot ar 2002. gada attiecīgajā laika periodā parakstīto prēmiju apjomu. 2003. gada janvārī, februārī un martā Seesam Life Latvia parakstījusi prēmijas par 281 004 latiem. Šī gada pirmajos trijos mēnešos apdrošināšanas atlīdzībās Seesam Life Latvia izmaksājusi 37 108 latus. «Seesam Life Latvia darbība 2003. gadā ir veiksmīga, kompānijas rezultāti ir pārsnieguši iepriekšējās prognozes. Vislielākais pieaugums bijis dzīvības apdrošināšanai ar uzkrājumu veidošanu, ko veicinājuši nodokļu atvieglojumi,» atzīst Seesam Life Latvia ģenerāldirektors Viktors Gustsons. 2003. gada pirmajos trijos mēnešos dzīvības apdrošināšanas tirgū strādājošo kompāniju parakstītais prēmiju apjoms bijis par 40 % lielāks nekā 2002. gadā un sasniedzis 1, 86 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Seesam Life Latvia parakstīto prēmiju summa palielinājusies par 283 %

Inguna Šķepaste [email protected], 26.02.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas Seesam Life Latvia parakstīto prēmiju apjoms 2003. gada janvārī palielinājies par 283 %, salīdzinot ar 2002. gada attiecīgajā laika periodā parakstīto prēmiju apjomu. Šī gada janvārī Seesam Life Latvia parakstījusi prēmijas par 90 465 latiem, bet apdrošināšanas atlīdzības ir izmaksājusi 8 341 latu. Janvārī ir būtiski palielinājusies Seesam Life Latvia veiktā dzīvības apdrošināšana ar uzkrājumu veidošanu. Šogad Seesam Life Latvia turpinās realizēt akcionāru noteikto kompānijas ilgtermiņa attīstības stratēģiju un veiks investīcijas produktu attīstībā, kā arī pārdošanas tīkla paplašināšanā, atzīst Seesam Life Latvia ģenerāldirektors Viktors Gustsons. Seesam Life Latvia pieder vienai no vadošajām Skandināvijas apdrošināšanas sabiedrībām Suomi Group, kurai ir vairāk nekā 110 gadu darbības pieredze apdrošināšanas biznesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Seesam Life Latvia zaudējumi 2002. gadā — 313 789 Ls

Inguna Šķepaste [email protected], 25.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Seesam Life Latvia zaudējumi 2002. gadā bija 313 789 lati, kas ir mazāki nekā tika plānots. Pagājušajā gadā Seesam Life Latvia ir veikusi nozīmīgus ilgtermiņa ieguldījumus kompānijas attīstībā, lielas investīcijas ieguldot tieši informatīvo tehnoloģiju pilnveidošanā. Tā kā dzīvības apdrošināšanas biznesā strādājošo uzņēmumu darbībā pirmajos piecos līdz septiņos gados peļņas gūšana netiek plānota, arī Seesam Life Latvia tuvākajos gados peļņu neprognozē,» saka Seesam Life Latvia ģenerāldirektors Viktors Gustsons. Seesam Life Latvia aktīvu apjoms 2002. gadā ir palielinājies par 18 %, sasniedzot 1.94 mijonus latu. Kompānijas pamatkapitāls pagājušajā gadā tika palielināts par 250 tūkstošiem latu un sasniedz 1.85 miljonus latu. 2002. gadā Seesam Life Latvia palielināja savu tirgus daļu par 2 %, gada beigās sasniedzot 8 % no kopējā tirgus apjoma. Seesam Life Latvia pieder vienai no vadošajām Skandināvijas apdrošināšanas sabiedrībām Suomi Group, kurai ir vairāk nekā 110 gadu darbības pieredze apdrošināšanas biznesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Arī Seesam apvienojies; Latvijā darbojas filiāle

Ieva Mārtiņa, 28.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas finanšu grupā OP-Pohjola Group ietilpstošie Seesam nedzīvības apdrošināšanas uzņēmumi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ir apvienojušies, izveidojot vienotu uzņēmumu Seesam Insurance AS, kas darbosies Baltijas valstīs.

Turpmāk Latvijā darbosies Seesam Insurance AS Latvijas filiāle, kas pārņēmusi visas Seesam Latvia tiesības un saistības, turpinot uzņēmuma darbību un nodrošinot klientu apkalpošanas servisu tāpat kā līdz šim, Db.lv informēja Seesam Insurance AS Latvijas filiāles Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktors Armands Šterns.

Šobrīd apdrošināšanas tirgū izveidotas un darbojas vairākas Eiropas sabiedrības (ar galvenā uzņēmuma reģistrāciju vienā no Baltijas valstīm un izveidotām filiālām pārējās valstīs), tajā skaitā Latvijā reģistrētā BTA Insurance Company SE, Igaunijā reģistrētās: If P&C Insurance AS Latvijas filiāle, Ergo Life Insurance SE Latvijas filiāle, Swedbank Life Insurance SE Latvijas filiāle, Mandatum Life Insurance Baltic SE Latvijas filiāle, Compensa Life Vienna Insurance Group SE Latvijas filiāle, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas apkopotā informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Compensa Life parakstīto prēmiju apmēru audzē par 22%

Žanete Hāka, 29.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life parakstīto prēmiju apjoms šā gada pirmajā pusē sasniedzis 3,7 miljonus eiro, kas ir par 22% vairāk, salīdzinot ar 2014.gada attiecīgo laika periodu, informē kompānijas pārstāvji.

Kopējā Latvijas dzīvības apdrošināšanas tirgū vērojams pieeaugums par 10%.

Uzņēmuma statistikas dati liecina, ka jauno prēmiju apjoms dzīvības apdrošināšanā pirmajos sešos mēnešos palielinājies par 86%. Tāpat jaunajās prēmijās no janvāra līdz jūnijam parakstīto prēmiju apjoms dzīvības apdrošināšanas polisēm pieaudzis par 108%.

Kopējie Latvijas dzīvības apdrošināšanas tirgus dati parāda, ka jau parakstītas prēmijas 51 miljonu eiro apmērā. Statistika rāda, ka kopumā parakstīto prēmiju apjoms tirgum piesaistītām polisēm dzīvības apdrošināšanā pieaudzis par 67%. Vislielākais kāpums vērojams mūža pensijas apdrošināšanā valsts fondēto pensiju shēmas dalībniekiem, kur parakstīto prēmiju apjoms pirmajā pusgadā pieaudzis par 230%, sasniedzot 1,3 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Citadele apkalpos likvidējamās LKB Life klientus

Jānis Rancāns, 23.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Citadele un Citadele Life noslēgusi līgumu ar Latvijas Krājbankas meitas sabiedrību LKB Life, kas šobrīd atrodas likvidācijas procesā, par pakalpojumu sniegšanu līdzšinējiem LKB Life klientiem, informē banka.

Daļu likvidējamās LKB Life ar klientiem noslēgto dzīvības apdrošināšanas līgumu ir pārņēmusi Citadele Life, savukārt tiem klientiem, ar kuriem LKB Life dzīvības apdrošināšanas līgumus izbeigs, atbilstoši sniegtajām LKB Life norādēm banka Citadele no šī gada 3. septembra veiks uzkrājumu summu izmaksu.

Kā skaidroja Citadele Life valdes priekšsēdētāja Jolanta Jērāne, Citadele Life ir pārņēmusi visus LKB Life noslēgtos līgumus Dzīvības apdrošināšana ar uzkrājumu veidošanu 100+. Līdz ar to līdzšinējie LKB klienti, ar kuriem ir noslēgti šādi līgumi, kļuvuši par Citadele Life klientiem. J. Jērāne uzsvēra, ka Citadele Life pārņemtos līgumus turpina pildīt ar tādiem pašiem nosacījumiem, kādus paredzēja LKB Life, tajā skaitā saglabājas garantētā procentu likme un uz Citadele Life šiem klientiem ir pārgājusi tāda uzkrājuma summa, kādu aprēķinājis LKB Life.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Seesam Life Latvia parakstīto prēmiju summa palielinājusies par 60 %

Inguna Šķepaste [email protected], 27.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas Seesam Life Latvia parakstīto prēmiju apjoms 2003. gada pirmajos četros mēnešos ir palielinājies par 60 %, salīdzinot ar 2002. gada attiecīgajā laika periodā parakstīto prēmiju apjomu. Šī gada pirmajos četros mēnešos Seesam Life Latvia parakstījusi prēmijas par 328 930 latiem, bet atlīdzībās izmaksājusi 53 tūkstošus latu. «Seesam Life Latvia parakstīto prēmiju apjoma pieaugums gūts, palielinoties iedzīvotāju pieprasījumam pēc apdrošināšanas produktiem ar uzkrājumu veidošanu,» atzīst Seesam Life Latvia ģenerāldirektors Viktors Gustsons. Seesam Life Latvia pieder vienai no vadošajām Skandināvijas apdrošināšanas sabiedrībām Suomi Group, kurai ir vairāk nekā 110 gadu darbības pieredze apdrošināšanas biznesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Compensa Life audzējusi parakstīto prēmiju apjomu

Žanete Hāka, 22.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life parakstīto prēmiju apjoms 2014.gadā sasniedzis 12,6 miljonus eiro, kas ir par 1,4 miljoniem eiro vairāk, salīdzinot ar 2013.gadu, informē kompānijas pārstāvji.

Jauno parakstīto prēmiju apjoms veidojis vairāk nekā pusi jeb 57% no kopējā parakstīto prēmiju apjoma.

Uzņēmuma apkopotie dati par 2014.gadu atklāj, ka parakstīto prēmiju apjoma kāpumu veicinājusi veselības apdrošināšanas un dzīvības apdrošināšanas ar uzkrājumu izaugsme par 12%. Veselības apdrošināšanā pērn parakstītas prēmijas par 5,9 miljoniem eiro, bet dzīvības apdrošināšanā ar uzkrājumu – 6,5 miljoni eiro.

«Aizvadītajā gadā pēc parakstīto prēmiju apjoma populārākie produkti bijuši ilgtermiņa uzkrājumi (tajā skaitā privātajām pensijām), kuri bija 52% no visām parakstītajām prēmijām, un veselības apdrošināšana – 47%. Jāatzīmē, ka pērn cilvēki turpinājuši aktīvi izvēlēties tirgum piesaistītās polises, jo ieguldījumi ar fiksētu peļņas procentu pašlaik sniedz zemu ienesīgumu. Šīs tendences rezultātā 2014.gadā prēmiju apjoms aktīvajā uzkrājumā audzis par 151%,» atklāj Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

BTA Insurance Company SE parakstīto prēmiju apjoms pieaudzis audzis par 11,6%

Žanete Hāka, 27.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas sabiedrība BTA Insurance Company SE aizvadītajā gadā parakstīja bruto apdrošināšanas prēmijas 178,5 miljonu eiro apmērā, kas ir par 18,5 miljoniem eiro jeb 11,6% vairāk nekā 2013. gadā, informē kompānijas pārstāvji.

Pērn pieaudzis arī izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apjoms. Bruto apdrošināšanas atlīdzībās BTA 2014. gadā izmaksāja 88,4 miljonus eiro, kas ir par 10,6 miljoniem eiro jeb 13,6 % vairāk nekā 2013. gadā. BTA grupas peļņa 2014. gadā sasniegusi 5,7 miljonus eiro.

BTA bruto parakstīto apdrošināšanas prēmiju pieaugums 2014. gadā sasniegts gandrīz visos apdrošināšanas veidos. Summāri lielākais BTA parakstīto apdrošināšanas prēmiju pieaugums pērn, salīdzinot ar 2013. gadu, sasniegts īpašuma apdrošināšanā, vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanā un galvojumu apdrošināšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Seesam Insurance AS Latvijas filiāles peļņa pirms nodokļiem pusgadā - 1 miljons eiro

Lelde Petrāne, 15.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad turpinās Seesam Insurance AS un tās mātes kompānijas - Somijā lielākās apdrošināšanas sabiedrības Pohjola Insurance Company Ltd. - izaugsme, liecina apdrošinātāja sniegtā informācija.

Kopējais Pohjola Insurance Company Ltd. parakstīto prēmiju apjoms pirmajā pusgadā pieaudzis par 7 %, savukārt kompānijas meitas uzņēmuma Seesam Insurance AS izaugsme Baltijas valstīs bijusi straujāka, sasniedzot 8 %. Visstraujāko izaugsmi ir sasniegusi Seesam Insurance AS Latvijas filiāle, kuras parakstīto prēmiju apjoms šā gada pirmajā pusgadā ir pieaudzis par 17 %.

Neraugoties uz to, ka 2014. gada pirmajā pusgadā piekritušo apdrošināšanas atlīdzību apjoms pieaudzis par 13 %, Seesam Insurance AS peļņa pirms nodokļu nomaksas Baltijas valstīs, salīdzinot ar pagājušā gada to pašu periodu, ir pieaugusi par 1 miljonu eiro un sasniegusi 3,2 miljonus eiro. Seesam Insurance AS Latvijas filiāles peļņa pirms nodokļu nomaksas 2014. gada pirmajā pusgadā sasniegusi 1 miljonu eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pērn Seesam Life Latvia parakstīto prēmiju apjoms palielinājies par 242 %

Inguna Šķepaste [email protected], 25.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas Seesam Life Latvia parakstīto prēmiju apjoms 2002. gadā palielinājies par 242 %, salīdzinot ar 2001. gadā parakstīto prēmiju apjomu. Pērn Seesam Life Latvia parakstījusi prēmijas par 469 522 Ls, bet atlīdzībās izmaksājusi 23 708 latus. «Esmu gandarīts, ka Seesam Life Latvia parakstīto prēmiju apjoms 2002. gadā ir pārsniedzis iepriekšējās prognozes. Vislielāko pieaugumu pērn guvusi dzīvības apdrošināšana ar uzkrājumu veidošanu. Galvenokārt dzīvības apdrošināšanas ar uzkrājumu pieaugumu veicinājuši nodokļu atvieglojumi, arvien pieaugošā uzticība apdrošināšanas sabiedrībām un finansu sektoram kopumā, kā arī iedzīvotāju labklājības līmeņa palielināšanās. Tāpat dzīvības apdrošināšanas tirgus izaugsmi sekmējusi iedzīvotāju ticība Latvijas ekonomikas stabilai attīstībai, lielāka informētība par dzīvības apdrošināšanu un rūpes par nodrošinājumu nākotnē,» atzīst Seesam Life Latvia ģenerāldirektors Viktors Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

BTA Insurance Company parakstīto prēmiju apjomu audzē par 12,2%

Žanete Hāka, 07.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas sabiedrība BTA Insurance Company SE pērn parakstīja bruto apdrošināšanas prēmijas 160 miljonu eiro apmērā, kas ir par 17,3 miljoniem eiro jeb 12,2% vairāk nekā 2012. gadā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Proporcionāli parakstīto apdrošināšanas prēmiju pieaugumam, pieaudzis arī izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apjoms. Bruto apdrošināšanas atlīdzībās BTA 2013. gadā izmaksāja 77,8 miljonus eiro, kas ir par deviņiem miljoniem eiro jeb 13% vairāk nekā 2012. gadā. BTA grupas peļņa 2013. gadā sasniegusi 7,1 miljonu eiro.

BTA Insurance Company SE valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus norāda, ka kompānija ievērojami uzlabojusi savu tehnisko rezultātu. Ja 2012. gadā apdrošinātāju peļņu lielā mērā veidoja veiksmīgā atdeve no finanšu ieguldījumiem jeb tā saucamais netehniskais rezultāts, tad 2013. gadā situācija finanšu ieguldījumu jomā nav bijusi tik ienesīga. BTA peļņu 2013. gadā noteica tieši tehniskais rezultāts jeb iegūtā peļņa no tiešās apdrošināšanas darbības. 2013. gadā BTA ir divarpus reizes palielinājuši peļņu no tiešās apdrošināšanas darbības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošinātāji pērn novērojuši vairākas pozitīvas tendences, tostarp – darba devēji atgriezušies dzīvības apdrošināšanas pircēju rindās, iemaksas kļuvušas regulārākas, kā arī to, ka pieaug vidējā ikmēneša iemaksu summa, kas kompānijām ir 25 – 35 latu apjomā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas akciju sabiedrības Seesam Latvia valde pieņēmusi lēmumu uzsākt uzņēmuma reorganizāciju, lai pievienotos Igaunijas akciju sabiedrībai Seesam Insurance.

AAS Seesam Latvia direktors un valdes loceklis Aigars Freimanis uzsver, ka uzņēmuma reorganizācija uzskatāma par «muskuļu audzēšanu», kas būtiski palielinās uzņēmuma potenciālu, radot iespēju turpmāk piedalīties arī ambiciozākos nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumu iepirkumos.

Plānots, ka reorganizāciju varētu pabeigt jau līdz šā gada beigām. Pēc tās, mainoties uzņēmuma juridiskajam statusam, AAS Seesam Latvia mainīs arī nosaukumu - turpmāk tā būs a/s Seesam Insurance filiāle Latvijā.Savukārt līdz pievienošanās brīdim turpinās savu darbību tāpat kā līdz šim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Compensa Life jauno prēmiju apjomu audzējusi par 29%

Žanete Hāka, 10.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life jauno parakstīto prēmiju apjoms 2013.gadā sasniedzis 6,3 miljonus eiro, kas ir par 29% vairāk, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, informē uzņēmuma pārstāvji.

Īpaši pieprasīta aizvadītajā gadā bijusi veselības apdrošināšana, jo jaunās prēmijas parakstītas par 49% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Uzņēmuma darbība aizvadītajā gadā bijusi veiksmīga, jo jauno parakstīto prēmiju apjoms veidoja vairāk nekā pusi jeb 56% no kopējā parakstīto prēmiju apjoma.

Aizvadītajā gadā visstraujāk jeb par 54% pieaudzis jauno parakstīto prēmiju apjoms nelaimes gadījumu apdrošināšanā. Ja iepriekšējos gados populārākie produkti bija uzkrājumi privātajai pensijai un dzīvības apdrošināšana, tad 2013.gada tendence apdrošināšanas produktu vidū bijusi nelaimes gadījumu apdrošināšana, skaidro Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Pēc negadījuma Taizemē Seesam atlīdzībā izmaksā gandrīz 95 000 eiro

Dienas Bizness, 27.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidējā zaudējumu atlīdzība, ko apdrošināšanas kompānijas Seesam Insurance AS Latvijas filiāle izmaksājusi par gadījumiem ceļojumu apdrošināšanā laikā posmā no 2014. gada janvāra līdz 2015. gada aprīlim, ir aptuveni 700 eiro. Savukārt lielākā atlīdzība, kas izmaksāta šajā laikā posmā, sasniedza gandrīz 95 000 eiro, informē Seesam Insurance AS Latvijas filiāles pārstāvis Ivars Lubāns.

Naudas izteiksmē lielākās apdrošināšanas atlīdzības parasti tiek izmaksātas par negadījumiem tālākās zemēs – ASV un Kanādā, kā arī eksotiskajās zemēs. Šajā gadā vislielāko zaudējumu atlīdzību ceļojumu apdrošināšanā – gandrīz 95 000 eiro – Seesam izmaksāja par medicīnisko palīdzību, transporta pakalpojumiem un cita veida atbalstu, kas tika sniegts kādam vīrietim pēc negadījuma Taizemē, stāsta Seesam Insurance AS Latvijas filiāles Atlīdzību departamenta ceļojumu apdrošināšanas izmaksu speciāliste Kristīne Doze.

17. martā vīrietis ļoti smagā stāvoklī tika nogādāts kādā no Taizemes slimnīcām. Mediķi secināja, ka nopietnās veselības problēmas, visticamāk, radījusi pirms dažām dienām gūta it kā neliela galvas trauma, kas bija izprovocējusi ļoti būtiskus un dzīvībai bīstamus veselības traucējumus. Papildu problēmas radīja ar cietušā ļoti cienījamais vecums. Sākotnēji pacienta pārvešana uz Latviju tika plānota pēc Taizemes slimnīcā pavadītām pāris nedēļām. Taču veselības stāvokļa tālākas pasliktināšanās dēļ nācās veikt operāciju un pacientu turpināt uzturēt komas stāvoklī. Kopumā viņš Taizemes slimnīcā pavadīja vairāk nekā mēnesi. Cietušā pārvešanu uz mājām sarežģīja ne tikai tas, ka no Taizemes nav tieša avioreisa uz Latviju, bet arī viņa smagais veselības stāvoklis – vīrietim visu laiku bija jāatrodas pieslēgtam pie dzīvības uzturēšanas sistēmām Tāpēc lidojumā no Taizemes uz Vāciju viņu līdzi devās divi mediķi. Pēc tam no lidostas Vācijā līdz slimnīcai Latvijā pacients tika pārvests ar neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīnu. Cietušā repatriācijas kopējie izdevumi šajā gadījumā bija 50 000 eiro – vairāk nekā puse no Seesam izmaksātās apdrošināšanas atlīdzības, stāsta K. Doze.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2017. gada pirmajā ceturksnī pieaugušas apdrošināšanas atlīdzību izmaksas, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas dati.

Visstraujākais izmaksu pieaugums (no pieprasītākajiem apdrošināšanas veidiem) ir bijis dzīvības apdrošināšanas sektorā, kur izmaksu pieaugums, salīdzinot ar 2016. gada 1. ceturksni, veido 33,9 %.Šī gada pirmajā ceturksnī apdrošināšanas nozarē kopumā parakstīto prēmiju apjoms sastādījis 110,4 milj. eiro, kas ir par 8,1% vairāk nekā šajā laika posmā 2016. gadā. Klientiem atlīdzībās kopumā izmaksāti 70,9 miljoni eiro, kas ir par 16,1 % vairāk nekā 2015.gadā.“Parakstīto prēmiju apjoms ir lielāks nekā tika sagaidīts, kas apliecina, ka apdrošināšanas tirgus ir stabils un pierāda, ka Latvijas ekonomiskā situācija attīstās pozitīvi. Tiesa, turpinās pēdējo gadu tendence, ka klientiem izmaksāto atlīdzību apjoms joprojām turpina augt straujāk nekā parakstīto prēmiju apjoms, kas, diemžēl, agrāk vai vēlāk var novest pie cenu kāpuma atsevišķos apdrošināšanas veidos” skaidro LAA vadītājs Jānis Abāšins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad pirmajos trīs mēnešos no 10 nedzīvības apdrošināšanas kompānijām divām kompānijām bruto parakstīto prēmiju apjoms samazinājies par teju 50 %.

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas dati liecina, ka šogad pirmajos trīs mēnešos par 48 %, līdz 2.99 miljoniem latu samazinājies a/s Balva parakstīto prēmiju apjoms, bet par 46 %, līdz 1.92 miljoniem latu – Baltijas Apdrošināšanas Nama apjoms.

Kopumā nedzīvības apdrošināšanas kompānijas trīs mēnešos parakstījušas prēmijas par 69.5 miljoniem latu, kas ir par 14 % mazāk nekā pērn šajā laikā. Kompānijas kopumā atlīdzībās šajā laika periodā izmaksājušas 37.6 miljonus latu, kas ir par 9 % mazāk nekā pirms gada.

Viens no iemesliem kopējam prēmiju un atlīdzību izmaksu apjoma samazinājumam varētu būt apdrošinātāju samazinātās cenas Latvijā populārākajos apdrošināšanas veidos (auto apdrošināšana), kā arī cenu kritums ar šo apdrošināšanu saistītās nozarēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Latvijas apdrošinātāju kopējais parakstīto prēmiju apjoms pārsniedz pusmiljardu eiro

Dienas Bizness, 03.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā darbojošos apdrošinātāju kopējais parakstīto prēmiju apjoms 2014. gadā pieaudzis par 10%, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas rīcībā esošie dati par apdrošinātāju darbības rezultātiem.

Ārzemēs Latvijas apdrošinātāji pērn parakstījuši prēmijas 168,3 miljonu eiro apmērā, kas ir par 7% vairāk nekā 2013. gadā. Latvijas iekšējā tirgū pieaugums bijis 11%, un kopā Latvijā darbojošos apdrošinātāju parakstīto prēmiju apjoms sasniedzis 517,2 miljonus eiro, kas ir 10% pieaugums pret 2013. gadu.

Ārzemēs izmaksātas apdrošināšanas atlīdzības 86,6 miljonu eiro apmērā, Latvijā - 197,6 miljonu eiro, un kopā izmaksātas atlīdzības 284,2 miljonu eiro (+7%) apmērā.

Vislielākais kāpums tieši ārzemēs no lielajiem veidiem bijis īpašuma apdrošināšanā - par 62% (pieaugums šajā veidā kopumā - 28%). Tā rezultātā lielāko apdrošināšanas veidu topā pērn notikusi līderu maiņa, un īpašuma apdrošināšana ar 16,6% tirgus daļu ieņem pirmo vietu, vērtējot pēc kopējā parakstīto prēmiju apjoma, kas sasniedzis 86,1 miljonu eiro. Ārzemēs izmaksātās atlīdzības īpašuma apdrošināšanā pieaugušas vēl straujāk - par 74%, sasniedzot 9,6 miljonus eiro. Kopumā atlīdzībās izmaksāti 29,5 miljoni eiro, kas ir par 20% vairāk nekā pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu krīzes dēļ vairumam Latvijas dzīvības apdrošinātāju ievērojami sarukuši biznesa apjomi, tomēr tas ļāvis dažiem apdrošinātājiem vēl vairāk palielināt savu ietekmi tirgū.

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas dati liecina, ka pagājušā gada laikā kopumā dzīvības apdrošināšanas tirgū (neskaitot nelaimes gadījumu un veselības apdrošināšanu) parakstītās prēmijas pieaugušas par nepilnu procentu, sasniedzot 36.36 miljonus latu. Tostarp no 9 dzīvības apdrošināšanas kompānijām piecas, samazinoties parakstīto prēmiju apjomam, piedzīvojušas arī ietekmes zaudēšanu kopējā tirgū. Tomēr pārējās kompānijas spējušas uzrādīt gan strauju kāpumu, gan lielu pieaugumu, vēl vairāk nostiprinot pozīcijas tieši dzīvības apdrošināšanas (ar un bez uzkrājumu veidošanas) tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Compensa Life parakstīto prēmiju apmērs audzis par 35%

Žanete Hāka, 16.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life Latvijā parakstīto prēmiju apjoms 2015. gadā sasniedzis 9 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 35%, salīdzinot ar 2014. gadu, informē kompānijas pārstāvji.

Kopumā pagājušais gads vērtējams pozitīvi, jo tieši dzīvības apdrošināšanā parakstīto prēmiju apjoma pieaugums ir 140%.

«Straujo pieaugumu dzīvības apdrošināšanā veicināja parakstīto prēmiju apjoms tieši tirgum piesaistītajām polisēm, kur apjoms pieaudzis par 213%. Šis pieaugums saistāms ar to, ka aizvien vairāk cilvēku turpina izvēlēties uzkrājošo apdrošināšanu piesaistīt ieguldījumu fondiem. Prognozējams, ka arī šogad šī tendence saglabāsies un šis produkts būs viens no pieprasītākajiem,» norāda Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

BTA strauji kāpinājusi biznesa apjomus Igaunijā un Lietuvā

Žanete Hāka, 22.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas akciju sabiedrība BTA Baltic Insurance Company 2016. gadā, piesaistot jaunu akcionāru - Vienna Insurance Group AG (VIG), turpinājusi attīstīt apdrošināšanas pakalpojumu portfeli un palielinājusi apgrozījumu Baltijas valstīs, informē BTA.

2016. gadā BTA Baltijas valstīs kopumā parakstījusi bruto apdrošināšanas prēmijas 132,5 miljonu eiro apmērā, kas ir par 15,4 % vairāk nekā 2015. gadā. Kā atzīst BTA valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus, akcionāra piesaiste un biznesa stratēģija uzņēmumam ļāvusi būtiski palielināt pārdošanas apjomus kaimiņvalstu tirgos, kā arī nostiprināt savas pozīcijas korporatīvo klientu segmentā, kurā parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms audzis par 18 %.

Attīstot savus pakalpojumus Baltijas valstīs, BTA strauji kāpinājusi biznesa apjomus Igaunijā un Lietuvā. . Procentuāli lielākais parakstīto bruto apdrošināšanas prēmiju pieaugums sasniegts Igaunijā, proti, 29%. BTA apgrozījums Igaunijā audzis gandrīz trīs reizes straujāk nekā kopējais Igaunijas nedzīvības apdrošināšanas tirgū. Savukārt, pēc parakstīto bruto apdrošināšanas prēmiju apjoma vislielākais pieaugums sasniegts Lietuvā – pērn Lietuvā BTA parakstījusi bruto apdrošināšanas prēmijas par 13,2 miljoniem eiro vairāk nekā 2015. gadā, tādējādi uzrādot divas reizes straujāku izaugsmi nekā kopējais Lietuvas nedzīvības apdrošināšanas tirgus. Arī Latvijas tirgū aizvadītais gads bijis ar pozitīvu attīstības dinamiku un nelielu – 1 % – parakstīto bruto apdrošināšanas prēmiju pieaugumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Viedoklis: Konkurences samazināšanās turpinās paaugstināt OCTA un citas apdrošināšanas cenas

Profesionālo apdrošināšanas brokeru asociācijas valdes priekšsēdētājs Agris Auce, 19.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar vakar noslēgtā līguma par «Seesam Insurance» akciju pārdošanu VIG grupai, strauji turpina samazināties konkurence Latvijas apdrošināšanas tirgū.

Kā jau zināms, tad austriešu uzņēmumam «Vienna Insurance Group» (VIG) Latvijā jau pieder trīs apdrošinātāji – BTA Baltic, Compensa un Interrisk, kas agrāk bija pazīstams kā AAS Baltikums. Nav noslēpums, ka drīz vien VIG grupai piederošais Interrisk beigs pastāvēt kā patstāvīga vienība un pievienosies Latvijas vienai no lielākajām (arī VIG grupai piederošajām) apdrošināšanas sabiedrībām - BTA Baltic.

Apdrošinātāju savstarpējās sadarbības biedrība LTAB (Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs) var turpināt stāstīt par to cik lielus zaudējumus cieš OCTA nozare Latvijā, bet OCTA cenu straujais kāpums 2017.gadā sākās tieši pēc tam, kad Latvijā bija noslēdzies būtisks konkurences samazināšanās etaps – VIG grupas rokās nonāca trīs līdz tam neatkarīgi apdrošinātāji, kā arī noslēdzās Baltas un PZU apvienošanās. Varbūt tā ir nejauša sakritība. Tāpat kā 2017.gada laikā apdrošinātāju būtiski samazinātās brokeru komisijas OCTA apdrošināšanas veidā arī var izrādīties gluži nejauša sakritība, nevis apdrošinātāju savstarpēji saskaņota rīcība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dzīvību apdrošina un uzkrāj par 20 % mazāk

Ieva Mārtiņa, Db, 08.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas ar un bez uzkrājumu veidošanas, kā arī tirgum piesaistītās apdrošināšanas tirgus samazinājies par piektdaļu, tostarp ievērojami bizness sarucis Sampo Life un arī SEB Dzīvības apdrošināšanai.

Par to liecina Db rīcībā esošie Latvijas Apdrošinātāju asociācijas apkopotie dati par 9 dzīvības apdrošināšanas kompāniju rādītājiem 2008. gada 11 mēnešos.

Kopumā dzīvības apdrošināšanas kompānijas pērn 11 mēnešos bruto prēmijās parakstījušas 40.5 miljonus latu, kas ir par 21 % mazāk nekā pirms gada attiecīgajā laika periodā. Tostarp joprojām līderpozīcijas tirgū saglabā SEB Dzīvības apdrošināšana ar 11 mēnešos parakstītām prēmijām 12.8 miljonu latu apjomā, bet kas tomēr ir par 33 % mazāk nekā šajā laika periodā pirms gada. Vēl lielāku prēmiju kritumu piedzīvojusi savulaik lielākā dzīvības apdrošināšanas kompānija Sampo Life Insurance Baltic Latvijas filiāle, kuras parakstīto prēmiju apjoms nogāzies par 57 %, līdz 4.9 miljoniem latu un noslīdējis uz trešo vietu. Vēl pērn kompānija prēmijās bija parakstījusi 11.4 miljonus latu. Tādējādi par otru lielāko dzīvības apdrošinātāju kļuvusi Hansa Dzīvība. Tā 11 mēnešos prakstītjusi bruto prēmijās 5.9 miljonus latu, kas ir par 60 % vairāk nekā pirms gada. Par 13 %, līdz 3.6 miljoniem latu pieaugušas ERGO Latvija dzīvība parakstītās prēmijas, par 36 %, līdz 3.37 miljoniem latu kāpušas Seesam Life Insurance SE Latvijas filiāles parakstītās bruto prēmijas, par 96 %, līdz 601.3 tūkstošiem latu pieaugušas Vital Life parakstītās prēmijas. LKB Life (iepriekš Baltikums dzīvība) parakstīto prēmiju apjoms nedaudz – par 6 % - samazinājies, 11 mēnešos sasniedzot 233.7 tūkstošus latu, bet AIG Life Latvija parakstīto prēmiju apjoms audzis par 9 %, līdz 228.7 tūkstošiem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

BTA atver filiāli Polijā

Žanete Hāka, 27.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas sabiedrība BTA Insurance Company SE janvārī reģistrējusi filiāli Polijā, informē kompānijas pārstāvji.

Šī ir jau sestā uzņēmuma filiāle Eiropā. Līdz šim BTA Polijā darbojās pēc brīvas pārrobežu pakalpojumu sniegšanas principa, sniedzot apdrošināšanas pakalpojumus visā Polijas teritorijā ar apdrošināšanas aģentu starpniecību.

Apdrošināšanas pakalpojumus Polijā BTA sāka piedāvāt 2009. gadā. Reģistrējot filiāli, BTA plāno nostiprināties Polijas tirgū, kā arī paplašināt piedāvāto apdrošināšanas pakalpojumu klāstu. Šobrīd BTA Polijas tirgū piedāvā OCTA, transportlīdzekļu stiklojuma apdrošināšanu, autovadītāju un pasažieru nelaimes gadījumu apdrošināšanu, ceļojumu apdrošināšanu Krievijā un Baltkrievijā, apdrošināšanas aģentu civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu un pārvadātāju finanšu saistību apdrošināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Riga Food medaļas saņem labākie pārtikas produkti

Sandra Dieziņa, 04.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Riga Food 2013 izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos šogad noskaidroti labākie kvasa un iesala dzērieni, medus un piena produkti, un trešdien izstādes atklāšanā konkursu uzvarētāji tika apbalvoti Riga Food medaļām.

Biedrība Alus brālība un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 ar Zemkopības ministrijas atbalstu pirmoreiz rīkoja Baltijas valstīs ražotā kvasa un iesala dzērienu konkursu. Kvasu kategorijā Riga Food zelta medaļu un 1. vietu ieguva SIA Ilgezeem ražotais Porter kvass, sudraba medaļu un 2. vietu – SIA Piebalgas alus ražotais Piebalgas oriģinālais kvass, savukārt bronzas medaļu un 3. vietu – UAB Vilniaus alus ražotais dabīgi raudzētais kvass Retro. Savukārt kvasa (iesala) dzērienu kategorijā Riga Food zelta medaļu un 1. vietu ieguva SIA Bauskas alus ražotais iesala dzēriens Veselība, sudraba medaļu un 2. vietu – SIA Ilgezeem ražotais Iļģuciema oriģinālais iesala dzēriens, bronzas medaļu un 3. vietu – SIA Bauskas alus ražotais iesala dzēriens Porteris. Konkursa specbalvu un vienu tonnu iesala kvasa ražošanai saņēma a/s Cēsu alus ražotais Ulmaņlaiku kvass.

Komentāri

Pievienot komentāru