Citas ziņas

SIA "MIG Holdings" būvēs vēsturiskās mācītājmājas kopiju Baznīcas ielā 8, Liepājas pilsētas centrā

, 26.06.2007

Jaunākais izdevums

Līdz 2008. gada nogalei nekustamo īpašumu projektu attīstītājs SIA "MIG Holdings" uz Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas Konsistorijas zemesgabala Stendera un Baznīcas ielas krustpunktā pēc arhitekta A. Padēļa - Līna projekta uzbūvēs vēsturiskās mācītājmājas ēkas kopiju ar kopējo platību 3200 m2, kur paredzēts iznomāt telpas gan Baznīcas vajadzībām, gan birojiem. Investīcijas plānotas 2 milj. latu apmērā.

Būvniecības projekta attīstītājs ir SIA "MIG Holdings", kas no Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas Konsistorijas nomā zemesgabalu, uz kura paredzēta jaunceltne. Zeme nomai SIA "MIG Holdings" piešķirta ar nosacījumu ēkā izbūvēt telpas Liepājas Sv. Trīsvienības draudzei un Liepājas bīskapa kancelejai un dzīvoklim, kas Baznīcai tiks nodotas ilgtermiņa nomā. Pārējā jaunbūvē tiks izvietotas sabiedriskās telpas - galvenokārt biroji.

Šobrīd intensīvi tiek strādāts pie ēkas projektēšanas - jau ticis saskaņots skiču projekts. Arhitekta A. Padēļa - Līna projektā izstrādāta esošā zemesgabala apbūves rekonstrukcija, paredzot atjaunot, t.i., uzcelt no jauna 18. gs. vidus vēsturisko trīsstāvu dzīvojamo ēku, ko papildina jauna, vēsturisko apbūves raksturu turpinoša četru stāvu mūra piebūve. Mūra ķieģeļu apdarē tiks izmantota vēsturiski izkopta pagājušā gadsimta ķieģeļu arhitektūras mūrēšanas metode, veidojot ķieģeļu zīmējumu. Lai saglabātu ēkas auru, būves pamatos tiks iestrādāti akmeņi no vēsturiskās celtnes demontētajiem pamatiem.

Veidojot ērtu piekļuvi ēkai gan no Baznīcas ielas, gan Stendera ielas, gan tai pretī esošā iekšpagalma puses, projekta gaitā paredzēta arī apkārtnes labiekārtošana.

Ēkas kopējā platība sasniegs aptuveni 3200 m2. Nodošana ekspluatācijā plānota 2008. gada nogalē.

Paredzamais investīciju apjoms - 2 milj. LVL.

Pēc nodošanas ekspluatācijā ar ēkas iznomāšanu un apsaimniekošanu nodarbosies SIA "MIG Holdings" meitas uzņēmums SIA Nekustamie īpašumi "Māja". SIA "MIG Holdings" ir holdingkompānija, kas pilda nekustamo īpašumu portfeļa un 16 saistīto uzņēmumu kapitāla daļu turētāja funkcijas, koordinē jaunu projektu attīstību, kā arī pārrauga savas kapitāla daļas saistītajos uzņēmumos. Saistītajos uzņēmumos kopā strādā ap 300 darbinieku.

Jautājumu gadījumā un papildinformācijai kontaktpersona:

SIA "MIG Holdings" biroja vadītāja Ilze Dilēviča

e-pasta adrese: [email protected]

Preses relīze sagatavota un nosūtīta: 26.06.2007

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

MIG Holdings vienojas ar Swedbank par mierizlīgumu

Vēsma Lēvalde, 03.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA MIG Holdings īpašnieki Ivars un Aigars Kesenfeldi ir noslēguši mierizlīgumu ar kreditoru Swedbank. Mierizlīgums vēl jāapstiprina tiesai.

Tādējādi tiek apturēta Swedbank tiesvedība pret MIG Holdings īpašniekiem kā privātpersonām, informē MIG holdings.

Vienošanās panākta pēc 11 mēnešu intensīvām sarunām ar Swedbank, norāda SIA MIG Holdings līdzīpašnieks Aigars Kesenfelds. «Esam panākuši vienošanos par kredītu saistību izpildi saistībā ar SIA MIG Holdings un to saistīto uzņēmumu nekustamo īpašumu projektiem, kurus finansēja Swedbank,» tā A. Kesenfelds.

MIG Holdings īpašnieki patlaban risinot sarunas arī ar citiem kreditoriem par saistību izpildes un restrukturizācijas risinājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Nepieciešamības gadījumā sniega tīrīšanas laikā Rīgā ierobežos satiksmi

Gunta Kursiša, 18.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu ziemas dienestu darbu un sniega tīrīšanu Rīgā atsevišķās teritorijās, ielās un to posmos noteiktos diennakts laikos nepieciešamības gadījumā aizliegs transportlīdzekļu apstāšanos un stāvēšanu, informē Rīgas domes pārstāvji.

Ielas, kurās pagaidu ceļa zīme «Apstāties aizliegts», nepieciešamības gadījumā, tiks izvietota jebkurā diennakts laikā:

- Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielā, posmā no Ilūkstes ielas līdz Ulbrokas ielai;

- Akas ielā, posmā no Ģertrūdes ielas līdz Tērbatas ielai;

- Akmeņu ielā, posmā no Jelgavas ielas līdz Mūkusalas ielai;

- Aleksandra Čaka ielā no Zemitāna ielas līdz Pērnava ielai;

- Andreja Saharova ielā, posmā no Rudens ielas līdz Lubānas ielai;

- Anniņmuižas bulvārī, posmā no Zentenes ielas līdz Jūrmalas gatvei (ielas labajā pusē);

- Anniņmuižas ielā no Gramzdas ielas līdz Rostokas ielai;

- Artilērijas ielā, posmā no Brīvības ielas līdz Jāņa Asara ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu projektu attīstītājs SIA MIG Holdings Liepājā uz Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas Konsistorijas zemesgabala Stendera un Baznīcas ielas krustpunktā paredzējis uzbūvēt vēsturiskās mācītājmājas ēkas kopiju ar kopējo platību 3200 m2, kur plānots iznomāt telpas gan baznīcas vajadzībām, gan birojiem.

Investīcijas plānotas 2 milj. latu apmērā.

Būvniecības projekta attīstītājs ir SIA MIG Holdings, kas no Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas Konsistorijas nomā zemesgabalu, uz kura paredzēta jaunceltne.

Zeme nomai SIA MIG Holdings piešķirta ar nosacījumu ēkā izbūvēt telpas Liepājas Sv. Trīsvienības draudzei un Liepājas bīskapa kancelejai un dzīvoklim, kas Baznīcai tiks nodotas ilgtermiņa nomā. Pārējā jaunbūvē tiks izvietotas sabiedriskās telpas - galvenokārt biroji.

Šobrīd tiek strādāts pie ēkas projektēšanas - jau ticis saskaņots skiču projekts. Arhitekta A. Padēļa - Līna projektā izstrādāta esošā zemesgabala apbūves rekonstrukcija, paredzot atjaunot, t.i., uzcelt no jauna 18. gs. vidus vēsturisko trīsstāvu dzīvojamo ēku, ko papildina jauna, vēsturisko apbūves raksturu turpinoša četru stāvu mūra piebūve.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas maratona laikā jārēķinās ar būtiskiem satiksmes ierobežojumiem

Zane Atlāce - Bistere, 16.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar Lattelecom Rīgas maratona norisi nedēļas nogalē pilsētā gaidāmi būtiski satiksmes ierobežojumi, tostarp jau no 18. maija vakara transportlīdzekļiem būs slēgta 11. novembra krastmala, informē Rīgas domē.

No 18. maija plkst. 20.00 līdz 21. maija plkst. 6.00 policija slēgs transportlīdzekļu satiksmi 11. novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai (izņemot transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm un operatīvo transportu). Tostarp apstāties un stāvēt šajā posmā transportlīdzekļiem būs aizliegts jau no 17. maija plkst. 20.00.

19. maijā no plkst. 9.30. līdz plkst. 11.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi Ģimeņu skrējiena laikā, kurš notiks pa maršrutu: 11.novembra krastmala–Eksporta iela–Muitas iela–Citadeles iela–Krišjāņa Valdemāra iela–Vanšu tilts–apgriešanās pretī Ķīpsalas ielai–Vanšu tilts–Krišjāņa Valdemāra iela–Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris–Brīvības iela–Brīvības pieminekļa laukums (apgriešanās)–Kaļķu iela–11.novembra krastmala (finišs).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piedāvājam lasīt rakstu no Izdevniecības Dienas bizness jaunā žurnāla Numurs, kuru varat iegādāties preses irdzniecības vietās kopā ar laikrakstu Dienas Bizness ierobežotā daudzumā.

No mācītāja amata atstādinātais Valters Korālis grēksūdzes vietā turpmāk izvēlēsies psihoterapeitu. Baznīcā finansiāla interešu konflikta dēļ grēkus sūdzēt neesot droši.

Jā, viņam esot dažas personības problēmas, bet tās taču nevajagot jaukt ar uzņēmējdarbību! To pagājušajā nedēļā atstādinātais luterāņu mācītājs Valters Korālis atzīst uzreiz, piebilzdams, ka uz intervijām tagad dosies tikai kopā ar sievu. Šāda apņēmība gan ir saprotama, jo starp atstādināšanas iemesliem tiek minēts piektā baušļa – tā, par svešas sievas iekārošanu – regulārs pārkāpums. Bet, kā nosaka pats mācītājs: «Es jau neesmu vienīgais, kam ir, piedošanu, intīmā dzīve.» Tomēr viņš kategoriski noliedz, ka būtu atstādināts grēkošanas dēļ. Ne nu viņš vienīgais luterāņu garīdznieks, kam gadījies paslīdēt. «Domājat, ka pie manis nenāk sievietes stāstīt par citiem mācītājiem?» šķelmīgi smaidot, bilst Valters Korālis, kura simpātiskie sejas vaibsti un mācītājam neierastie garie, kuplie mati sprediķa laikā noteikti spētu novirzīt kādas ticībā mazāk stingras draudzes dāmas uzmanību uz ne gluži teoloģiska satura pārdomām. Tā tas arī reizēm gadoties, jo Valters Korālis ir atvērtā tipa mācītājs, kurš apskauj savus draudzes locekļus un iesvētes mācību laikā baznīcēniem vienmēr uzsmaida – ne tikai meitenēm, bet arī zēniem. «Tas, ka es smaidot skatos uz jauniešiem – arī uz puišiem, tas taču nenozīmē, ka es viņus iekāroju. Bet tas, kas nu kuram liekas, tas jau ir pavisam cits jautājums,» atklāti atzīst garīdznieks, kurš iesvētes mācībās vienmēr uzsverot – ir jārēķinās, ka baznīcai piemīt ne tikai svētā, bet arī gluži cilvēciskā seja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SIA "MIG Holdings" rekonstruēs vēl vienu vēsturisko ostas spīķeri pie tirdzniecības kanāla Liepājā

, 08.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "MIG Holdings" pagājušā gada septembrī iegādāto bijušo vairumtirdzniecības bāzes "Pīlādzis" noliktavas ēku Kaiju ielā 6, Liepājā līdz 2008. gada pavasarim pēc arhitekta Agra Padēļa - Līna projekta rekonstruēs par modernām biroju un tirdzniecības telpām ar kopējām investīcijām 620 tūkst. latu apmērā.

2006. gada septembrī SIA "MIG Holdings" iegādājās vēsturisko ostas spīķeri pie viesnīcas "Amrita" Kaiju ielā 6, kur agrāk atradās vairumtirdzniecības bāzes "Pīlādzis" noliktava 1500m2 platībā.

Minētās noliktavas ēkas rekonstrukcija par tirdzniecības un biroju ēku ir viens no SIA "MIG Holdings" 2007. gada investīciju projektiem. Aigars Kesenfelds, SIA "MIG Holdings" valdes priekšsēdētājs, atzīst, ka "vēsturisko ostas spīķeru atjaunošana uzņēmumam jau kļuvusi teju vai par tradīciju". Darbs pie rekonstrukcijas projekta arhitekta Agra Padēļa - Līna vadībā tika uzsākts jau pirms vairākiem mēnešiem. Ēkas pirmajā stāvā izvietosies moderna dizaina tirdzniecības telpas, pārējos trijos stāvos atradīsies arhitektoniski neordināri biroji. Ēkā paredzēts ierīkot liftu, pievilkt jaunus ūdens, kanalizācijas, elektrības un gāzes pievadus. Kopējā platība pēc rekonstrukcijas būs aptuveni 1800m2.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Rīgā nekustamo īpašumu ballīte tiešām beigusies

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 25.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ballīte tiešām ir beigusies, un šā gada pirmajā pusgadā Rīgā būtiski sarucis kā lielo nekustamā īpašuma darījumu kopskaits, tā arī tajos figurējošās summas, – to rāda Baltic Screen pētījums par lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Rīgā šā gada pirmajā pusgadā.

Pagājušā gada pirmajā pusgadā galvaspilsētā notika vismaz 70 nekustamā īpašuma darījumi, kuros katra summa bija virs pusmiljona eiro, otrajā pusgadā, neraugoties uz runām par tuvojošos nozares krīzi, šādu darījumu skaits pat palielinājās līdz 86 – un tas, pat neskaitot darījumus ar dzīvokļiem un nedzīvojamām telpām. Šā gada pirmajā pusgadā šis skaits nu ir sarucis līdz 60.

Vēl straujāk samazinājies īpaši lielo darījumu skaits: protams, nevarēja gadīt tādus megadarījumus kā 103 miljonu latu vērtais Domina Shopping pārdošanas darījums pagājušā gada pirmajā pusgadā, un vienalga: pagājušā gada otrajā pusgadā Rīgā vēl notika vismaz 11 nekustamā īpašuma darījumi par četriem miljoniem latu vai lielāku summu, bet šā gada pirmajā pusgadā ir bijis tikai viens nepilnu desmit miljonu darījums, savukārt nākamais lielākais – jau tikai par 3,5 miljoniem latu. Pagājušā gada pirmajā pusgadā bija 36 darījumi virs miljona latu katrs, otrajā – 51, bet šā gada pirmajā pusgadā – vairs tikai 31.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

no 17. līdz 23. septembrim

Pirmdiena, 17. septembris

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 12:30 līdz 16:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) notiks apmācību kursi "Elektroniskās iepirkumu sistēmas lietošana". Piedalās Ventspils pilsētas pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību atbildīgie darbinieki (atb. K. Jacevičs, tālr. 6 36 07607)

" 14:00 domē, 2.stāva zālē notiks Iepirkumu komisijas sēde. Piedāvājumu atvēršana atklātā konkursā "Mēbeļu piegāde četru jaunu grupu atvēršanai pirmsskolas izglītības iestādēs" (pasūtītājs - Izglītības pārvalde) (atb. S. Tolkaņova, tālr. 6 36 01194)

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsolīs Kesenfeldu ģimenes uzņēmuma īpašumus

Vēsma Lēvalde, 14.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15. augustā plānotas trīs maksātnespējīgajai SIA MIG holdings piederošo īpašumu piespiedu izsoles.

Paredzēts izsolīt zemes gabalu 875 kvadrātmetru platībā, kas atrodas Liepājā, Alejas ielā 7. Īpašuma sākumcena ir 15 100 latu, liecina sludinājums laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Zemes gabala Liepājā, Kaiju ielā (6731 kvadrātmetrs), izsoles sākumcena ir 28 tūkstoši latu.

Zemes gabalam 1625 kvadrātmetru platībā, kas atrodas Liepājā, Loču ielā 4, izsoles sākumcena ir 24 tūkstoši latu.

Db.lv rakstīja, ka pēc 11 mēnešu ilgām sarunām šā gada pavasarī SIA MIG holdings īpašnieki Ivars un Aigars Kesenfeldi ir noslēguši mierizlīgumu ar kreditoru Swedbank. Tādējādi tika apturēta Swedbank tiesvedība pret MIG holdings īpašniekiem kā privātpersonām. Liepājas tiesa atzina a/s Swedbank meitasuzņēmuma Swedbank līzings prasību atzīt Kesenfeldu ģimenes SIA Rietumu krasts maksātnespēju. Tiesa atzinusi arī SIA Rietumu krasts mātesuzņēmuma SIA MIG holdings maksātnespēju pēc paša uzņēmuma lūguma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Piesaka arī MIG holdings maksātnespēju

Elīna Pankovska, 27.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Swedbank iesniegusi ar Liepājas domes deputāta Ivara Kesenfelda ģimeni saistītā uzņēmuma SIA MIG holdings maksātnespējas pieteikumu. Taču, kā DB uzzināja Liepājas tiesā, arī pats SIA MIG holdings iesniedzis pieteikumu, līdz ar to abi apvienoti vienā tiesvedībā.

Jāatgādina, ka septembra vidū tiesa izbeidza SIA MIG holdings tiesiskās aizsardzības procesu. Tiesa lēmumu pamatoja ar 9.septembra tiesas sēdē pausto informāciju – tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu neatbalsta divas trešdaļas kreditoru.

SIA MIG holdings nodrošinātie kreditori – Swedbank, SEB banka un Hipotēku un zemes banka – noraidījuši uzņēmuma izstrādāto TAP pasākumu plānu kā neatbilstošu kreditoru interesēm. Nav panākts atbalsts arī no vairāk nekā 50 nenodrošinātajiem kreditoriem, kuru prasījumi veido aptuveni pusi no atzīto prasījumu summas. Kopumā SIA MIG holdings kredītsaistības ir vairāk nekā 20 miljoni latu. Savukārt uzņēmuma aktīvi, kuros ietilpst vairāk nekā 50 dažādi īpašumi, tostarp - viesnīca Promenade Hotel Liepājā, kopumā ir vērti vairāk nekā 21 miljonu latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tēvs un dēls Kesenfeldi gatavojas izlīgt ar Swedbank

Vēsma Lēvalde, 02.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes apgabaltiesa atlikusi līdz 18. janvārim a/s Swedbank prasību pret Ivaru un Aigaru Kesenfeldiem par viena miljona latu parāda piedziņu un prasības nodrošinājumu.

Banka bija lūgusi arī prasību nodrošināt ar divu uzņēmumu - maksātnespējīgo SIA MIG holdings un SIA Remonts K kapitāldaļām Abas puses cer panākt izlīgumu, Db.lv informēja Kurzemes apgabaltiesā. Šī ir viena no Swedbank prasībām pret uzņēmējiem - tēvu un dēlu Kesenfeldiem. Db.lv jau rakstīja, ka Liepājas tiesa atzina a/s Swedbank meitasuzņēmuma Swedbank līzings prasību atzīt Kesenfeldu ģimenes SIA Rietumu krasts maksātnespēju. Tiesa atzinusi arī SIA Rietumu krasts mātesuzņēmuma SIA MIG holdings maksātnespēju pēc paša uzņēmuma lūguma. SIA MIG holdings atzīta par maksātnespējīgu no 2010. gada 29. maija, savukārt SIA Rietumu krasts - no 2009. gada 31. decembra. SIA MIG Holdings ir nekustamo īpašumu portfeļa un saistīto uzņēmumu kapitāla daļu turētāja. Kopā saistīto uzņēmumu struktūrā ietilpst vairāk nekā 15 uzņēmumu un to grupu. SIA MIG holdings pieder vairāk nekā 50 nekustamo īpašumu, tostarp viesnīca Promenade Hotel Liepājā. Būvuzņēmumu Remonts K Liepājas tiesa par maksātnespējīgu atzina 2009. gada vasarā. Ar maksātnespējas pieteikumu tiesā vērās metālapstrādes SIA Atmats, kurai Remonts K bija palicis parādā par veiktajiem darbiem lielveikala Baata celtniecībā. Remonts K ir SIA MIG holdings meitasuzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

http://db.lv/uploads/ck/images/kesenfeldi_tēvs_dēls(1).jpg

Abas puses iesniegušas tiesā dokumentus un mēģinās panākt vienošanos. Nākamās tiesas sēdes datums vēl nav zināma.

Iepriekš banka bija lūgusi arī prasību nodrošināt ar divu uzņēmumu - maksātnespējīgo SIA MIG holdings un SIA Remonts K kapitāldaļām. Šī ir viena no Swedbank prasībām pret uzņēmējiem - tēvu un dēlu Kesenfeldiem.

DB jau rakstīja, ka Liepājas tiesa atzina a/s Swedbank meitasuzņēmuma Swedbank līzings prasību atzīt Kesenfeldu ģimenes SIA Rietumu krasts maksātnespēju. Tiesa atzinusi arī SIA Rietumu krasts mātesuzņēmuma SIA MIG holdings maksātnespēju pēc paša uzņēmuma lūguma. SIA MIG holdings atzīta par maksātnespējīgu no 2010. gada 29. maija, savukārt SIA Rietumu krasts - no 2009. gada 31. decembra. SIA MIG Holdings ir nekustamo īpašumu portfeļa un saistīto uzņēmumu kapitāla daļu turētāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ierosina SIA MIG holdings tiesiskās aizsardzības procesu

Vēsma Lēvalde, 11.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas tiesa ierosinājusi ar Liepājas domes deputāta Ivara Kesenfelda ģimeni saistītās SIA MIG holdings tiesiskās aizsardzības procesu, par administratoru ieceļot Guntaru Birsānu.

Tā liecina informācija Maksātnespējas reģistrā. Lieta tiesā ierosināta 2. augustā, bet 11. augustā nozīmēts administrators. Holdingkompānija MIG Holdings ir pazīstama ar dažādiem nekustamo īpašumu attīstības projektiem gan Kurzemē, gan Rīgā, kā arī ar finanšu investīcijām dažādu uzņēmumu kapitālā, tostarp Latvijas ekokosmētikas Madara ražotājuzņēmumā. MIG holdings saistīts ar divām Liepājas viesnīcām - Promenade Hotel un Liva Hotel.

Db.lv jau rakstīja, ka SIA MIG holdings pašvaldības budžetam pērn bijis parādā 80,9 tūkstošus latu. 2009. gada pavasarī SIA MIG Holdings pārdeva savu daļu patēriņa kredītu kompānijā www.smscredit.lv privātpersonai Uldim Arnicānam. Maksātnespēja pasludināta arī SIA MIG holdings meitasuzņēmumam SIA Remonts K, kas bija ap 20 celtniecības uzņēmumiem palikusi parādā vairāk nekā 861 tūkstoti latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS no 10. līdz 16. septembrim

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdiena, 10. septembris

" 10:00 domē notiks Ventspils pilsētas domes sēde (atb. D. Brākmane, tālr. 6 36 01111)

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 13:00 līdz 17:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) norisināsies datorkursi "Informācijas sabiedrības pamatprasmes". Kursu programma ietver darbu ar datoru, teksta redaktoriem, e-pastu un internetu. Kursa maksa: LVL 20 par 12 stundām. Pieteikšanās pa tālr. 6 36 07607 vai pa e-pastu: [email protected] Lūdzam arī norādīt iespējamos kursu apmeklējuma laikus! (atb. A. Gaile, tālr. 6 36 07607)

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Lielāko nekustamā īpašuma darījumu TOP 70

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 21.09.2007

Rīgas Brīvostas pārvalde februārī SIA Rīgas pasažieru terminālis pārdevusi 59 890 kvadrātmetrus zemes ar muitas ēku Eksporta ielā 3a, 3b.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais līdz šim reģistrētais nekustamā īpašuma pirkuma darījums: SIA PK Investments (AS Pro Kapital un divu Igaunijā reģistrētu kompāniju meitasuzņēmums) šā gada martā par 103,04 miljoniem latu pārdevusi tirdzniecības centru Domina - 8,13 hektārus zemes ar divām būvēm Ieriķu ielā 3. Uzzini, kuri ir citi lielākie darījumi!

Oficiālo lielo - miljons latu vai vairāk - nekustamā īpašuma darījumu skaits Rīgā strauji sarūk: pagājušā gada otrajā pusgadā tādu bija vismaz 55, bet šā gada pirmajā pusgadā - vairs tikai 36.

Īpaši lielo darījumu skaits galvaspilsētā pastāvīgi pieauga kopš 2005. gada pirmā pusgada, kad tikai 20 darījumu summa bija viens miljons latu vai lielāka un lielākā oficiālā darījuma summa bija 3,67 miljoni latu. Pagājušā gada pirmajā pusgadā virs miljona latu jau bija veseli 55 darījumi, virs miljona dolāru - vismaz 87. Savukārt šā gada pirmais pusgads gan ir atnesis absolūto viena darījuma summas rekordu, Vācijas uzņēmumam par vairāk nekā 103 miljoniem latu iegādājoties tirdzniecības centru Domina un tā zemes platības. Toties oficiālo - zemesgrāmatās fiksēto - darījumu virs miljona latu bijis tikai 36, virs miljona dolāru - tikai 60.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Lattelecom Rīgas maratona norisi, sestdien un svētdien, 14. un 15. maijā pilsētā gaidāmi ievērojami satiksmes ierobežojumi, tostarp jau no 13. maija vakara transportlīdzekļiem būs slēgta 11. novembra krastmala. Rīgas dome aicina iedzīvotājus ar izpratni attiekties pret nepieciešamajiem satiksmes ierobežojumiem un nedēļas nogalē laicīgi plānot savus pārvietošanās maršrutus pilsētas centrā.

No 13. maija plkst. 20.00 līdz 15. maija plkst. 24.00 policija slēgs transportlīdzekļu satiksmi 11. novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai (izņemot transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm).

14. maijā no plkst.15.00 līdz 16.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi RIMI bērnu dienas Ģimeņu skrējiena maršrutā: 11.novembra krastmala – Eksporta iela – Elizabetes iela – Krišjāņa Valdemāra iela – Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris – Brīvības bulvāris – Kaļķu iela – 11.novembra krastmala.

15. maijā no plkst. 7.30 līdz 16.00 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme maratona maršrutos:

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Divus no trim Kesenfeldu uzņēmuma īpašumiem izsolē iegādājas Swedbank meitasuzņēmums

LETA, 30.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien notikušajās izsolēs divus no trim izsolītajiem maksātnespējīgajam Kesenfeldu uzņēmumam SIA MIG Holdings piederošajiem nekustamajiem īpašumiem iegādājies Swedbank nekustamo īpašumu meitasuzņēmums Ektornet, apstirpina maksātnespējas administratore Liene Ābola.

Administratore neatklāja, par kādu summu īpašumi izsolīti.

Ektornet nopirka MIG Holdingam piederošo pusi domājamās daļas no nekustamā īpašuma, ko veido zemesgabals 898 kvadrātmetru platībā, četrstāvu dzīvojamā ēka 1685,6 kvadrātmetru platībā un saimniecības ēka 23 kvadrātmetru platībā, kas atrodas Republikas ielā 13, Liepājā. Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena bija 30 000 latu. Izsoles cena ar pievienotās vērtības nodokli netiek aplikta. Parāda piedzinējs ir AS Swedbank.

Ektornet iegādājās arī MIG Holdings piederošo nekustamo īpašums, kuru veido zemesgabals 735 kvadrātmetru platībā un trīsstāvu ēka 475,7 kvadrātmetru platībā un atrodas Friča Brīvzemnieka ielā 53, Liepājā. Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena bija 69 000 latu, izsoles cena ar pievienotās vērtības nodokli neapliekas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas maratona laikā pilsētā ieviesīs ievērojamus satiksmes ierobežojumus

Dienas Bizness, 12.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Lattelecom Rīgas maratona norisi, sestdien un svētdien, 16. un 17. maijā pilsētā gaidāmi ievērojami satiksmes ierobežojumi, tostarp jau no 15. maija vakara transportlīdzekļiem būs slēgta 11. novembra krastmala. Rīgas dome aicina iedzīvotājus ar izpratni attiekties pret nepieciešamajiem satiksmes ierobežojumiem un nedēļas nogalē laicīgi plānot savus pārvietošanās maršrutus pilsētas centrā.

No 15. maija plkst. 20.00 līdz 17. maija plkst. 24.00 policija slēgs transportlīdzekļu satiksmi 11. novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai (izņemot transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm).

17. maijā no plkst. 7.30 līdz 14.45 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme maratona maršrutos:

Maratona skrējiens: 11. novembra krastmala (starts) – Eksporta iela – Hanzas iela – Pulkveža Brieža iela – Elizabetes iela – Krišjāņa Valdemāra iela – Vanšu tilts –Ķīpsalas iela – Zvejnieku iela – Enkura iela – Ogļu iela – Balasta dambis –Matrožu iela – Zvejnieku iela – Ķīpsalas iela – Krišjāņa Valdemāra iela – Vanšu tilts – apgriešanās pie Slokas ielas – Vanšu tilts – Krišjāņa Valdemāra iela –Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris – Brīvības bulvāris – apgriešanās pie Stabu ielas – Brīvības bulvāris – Kaļķu iela – 11.novembra krastmala – Krasta iela –apgriešanās pie Ogres ielas – Krasta iela – 11.novembra krastmala – Eksporta iela – Hanzas iela – Skanstes iela – Zirņu iela – Vesetas iela – Mālpils iela – Skanstes iela – Hanzas iela – Pulkveža Brieža iela – Elizabetes iela – Krišjāņa Valdemāra iela – Vanšu tilts – Ķīpsalas iela – Zvejnieku iela – Enkura iela – Ogļu iela –Balasta dambis–Matrožu iela – Zvejnieku iela – Ķīpsalas iela – Krišjāņa Valdemāra iela – Vanšu tilts – apgriešanās pie Slokas ielas – Vanšu tilts – Krišjāņa Valdemāra iela – Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris – Brīvības bulvāris – apgriešanās pie Stabu ielas – Brīvības bulvāris – Kaļķu iela – 11.novembra krastmala (finišs).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas domes 79.sēde

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11.09.2007.

Plkst.14.00

Darba Kārtība:

1. Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība Rīgā

2. Par Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta padotībā esošo izglītības iestāžu peldbaseinu izmantošanas maksas noteikšanu

3. Par pirmsskolas izglītības iestādes dibināšanu Rīgā, Pārslas ielā 16

4. Par izmaiņām Rīgas bāriņtiesas sastāvā un grozījumiem Rīgas domes 13.09.2005. lēmumā Nr.387 "Par Rīgas bāriņtiesas sastāvu"

5. Grozījumi Rīgas domes 21.02.2006. saistošajos noteikumos Nr.40 ''Par pašvaldības palīdzību audžuģimenei ''

6. Grozījumi Rīgas domes 25.10.2005. saistošajos noteikumos Nr.26 "Par svētku pabalstu politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem"

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Izsola vairākus maksātnespējīgā MIG holdinga īpašumus

Vēsma Lēvalde, 24.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsolē pārdoti trīs nelieli maksātnespējīgās SIA MIG holdings īpašumi Liepājā. Pavisam izsolei pakļauti vairāk nekā simts MIG holdinga īpašumi.

Visus trīs īpašumus, kas ir nedzīvojamās telpas Liepājā, biroju un veikalu ēkā Graudu ielā 34, nopirkusi juridiska persona, Db.lv informēja uzņēmuma maksātnespējas administratore Liene Ābola. Tā kā bijuši vairāki pretendenti, izsoles beigušās tikai pēc vairākiem soļiem. Gala cena un pircējs netiek atklāts, līdz nebūs pilnībā norēķinājies par pirkumu. Minēto īpašumu sākumcena bija 10 tūkstoši latu, 300 latu un 12,3 tūkstoši latu. Piedzinējs un hipotekārais kreditors šiem īpašumiem ir SEB banka.

Nākamā MIG holdinga īpašumu izsole paredzēta 31. oktobrī. Šajā izsolē piedzinējs un hipotekārais kreditors būs VAS Latvijas Hipotēku un zemes banka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA MIG Holdings pagājušā gada septembrī iegādāto bijušo vairumtirdzniecības bāzes Pīlādzis noliktavas ēku Kaiju ielā 6, Liepājā līdz 2008. gada pavasarim pēc arhitekta Agra Padēļa - Līna projekta rekonstruēs par biroju un tirdzniecības telpām ar kopējām investīcijām 620 tūkst. latu apmērā.

2006. gada septembrī SIA MIG Holdings iegādājās vēsturisko ostas spīķeri pie viesnīcas Amrita Kaiju ielā 6, kur agrāk atradās vairumtirdzniecības bāzes Pīlādzis noliktava 1500m2 platībā.

Minētās noliktavas ēkas rekonstrukcija par tirdzniecības un biroju ēku ir viens no SIA MIG Holdings 2007. gada investīciju projektiem.

Ēkas pirmajā stāvā izvietosies tirdzniecības telpas, pārējos trijos stāvos atradīsies arhitektoniski neordināri biroji, sola uzņēmums. Ēkā paredzēts ierīkot liftu, pievilkt jaunus ūdens, kanalizācijas, elektrības un gāzes pievadus. Kopējā platība pēc rekonstrukcijas būs aptuveni 1800m2.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Izsolīs vairākus Kesenfeldu ģimenes uzņēmuma īpašumus

Vēsma Lēvalde, 29.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

30.septembrī plānota vairāku maksātnespējīgās SIA MIG Holdings īpašumu izsole, liecina informācija Lavijas Vēstnesī.

Piespiedu izsolē ar augšupejošu soli tiks izsolīts MSIA MIG Holdings piederošā 1⁄2 domājamo daļu no nekustamā īpašuma, kas sastāv no zemes gabala 898 m2 platībā, četrstāvu dzīvojamās ēkas 1685,6 m2 platībā un saimniecības ēkas 23 m2 platībā, un atrodas Liepājā, Republikas ielā 13. Izsoles sākumcena noteikta 30 tūkstoši latu.

Tāpat piespiedu izsolē ar augšupejošu soli tiks izsolīts MSIA MIG Holdings piederošais nekustamais īpašums, kas sastāv no zemes gabala 369 m2 platībā un ēkas 419,8 m2 platībā, un atrodas Liepājā, Zivju ielā 9. Izsoles sākumcena nopteikta 29 tūkstoši latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Lielākie nekustamā īpašuma darījumi Rīgā: iezīmējas ballītes beigas

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 15.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvien vairāk ārvalstu pircēju un aizvien vairāk tiešā ārvalstu finansējuma, bez Latvijas kredītiestāžu starpniecības, - tās ir galvenās tendences, ko uzrāda Baltic Screen pētījums par lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Rīgā pagājušā gada otrajā pusgadā.

Vienlaikus, neraugoties uz runām par briestošo krīzi nozarē, īpaši lielo darījumu ir bijis vairāk nekā iepriekš: ja pagājušā gada pirmajā pusgadā bija 36 darījumi virs miljona latu katrs, tad otrajā – jau 51. Tādējādi gandrīz atkārtots 2006. gada otrā pusgada rekords – tad bija notikuši vismaz 55 darījumi ar oficiāli uzrādīto summu virs miljona latu katram.

Ballītes beigas?

Pagājušā gada otrais pusgads nav nesis tādus rekordus kā tirdzniecības centra Domina un tā zemes platību pārdošana par 103 miljoniem latu pirmajā pusgadā. Apjomīgākais redzamais darījums (neskaitot darījumus, kad tiek pārdotas uzņēmumu kapitāldaļas, kam piesieti konkrēti nekustamie īpašumi) ir bijis desmitkārt mazāks – Palazzo Italia ēkas un zemes īpašnieku maiņa, darījuma summai pārsniedzot 10 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bankai pārmet «shēmošanu»

Vēsma Lēvalde, 22.10.2010

SIA Rietumu krasts uzbūvētajā dzīvojamo māju rajonā joprojām nav pārdoti 34 dzīvokļi

Vēsma Lēvalde, Dienas Mediji

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank izmantojusi apšaubāmu shēmu, lai ātrāk panāktu nekustamo īpašumu attīstītājas SIA Rietumu krasts maksātnespēju.

Tā iebildumos tiesai norādījis SIA Rietumu krasts pārstāvis, uzņēmējs Ivars Kesenfelds. Swedbank kā nodrošinātais kreditors saskaņā ar likumu nedrīkst ierosināt parādnieka maksātnespēju, taču banka cedējusi daļu no parāda savam meitas uzņēmumam Swedbank līzings, un tas kā nenodrošinātais kreditors iesniedzis tiesā prasību, Db.lv uzzināja tiesā.

2005. gadā Swedbank aizdevusi parādniekamvairāk nekā 4 miljonu eiro aizdevumu, bet 2009. gadā parādnieks sācis kavēt pamatsummas un procentu maksājumus. Šī gada 28. jūnijā noslēgts cesijas līgums, ar kuru banka 25 tūkstošus eiro no kopējās parāda summas cedējusi Swedbank līzings, kas septembrī vērsās tiesā ar prasību atzīt SIA Rietumu krasts maksātnespēju. Liepājas tiesas tiesnese atzina, ka tiesu struktūrā pastāv debates par šādu bankas rīcību, jo cesiju likums neaizliedz, taču strīdīga ir situācija, kad parāds cedēts nodrošinātā kreditora meitasuzņēmumam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kreditori noraida MIG holdinga tiesiskās aizsardzības lūgumu

Vēsma Lēvalde, 09.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Liepājas domes deputāta Ivara Kesenfelda ģimeni saistītās SIA MIG holdings tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu neatbalsta ne nodrošinātie, ne nenodrošinātie kreditori. Līdz ar to likums nepieļauj turpināt tiesiskās aizsardzības procesu (TAP).

SIA MIG holdings nodrošinātie kreditori - Swedbank, SEB banka un Hipotēku un zemes banka - noraidījuši uzņēmuma izstrādāto TAP pasākumu plānu kā neatbilstošu kreditoru interesēm, Db.lv uzzināja Liepājas tiesā. Nav panākts atbalsts arī no vairāk nekā 50 nenodrošinātajiem kreditoriem, kuru prasījumi veido aptuveni pusi no atzīto prasījumu summas. Kopumā SIA MIG holdings kredītsaistības ir vairāk nekā 20 miljoni latu, liecina lietas materiāli. Savukārt uzņēmuma aktīvi, kuros ietilpst vairāk nekā 50 dažādi īpašumi, tostarp - viesnīca Promenade Hotel Liepājā, kopumā ir vērti vairāk nekā 21 miljonu latu. Līdz ar to aktuālu maksātnespējas pazīmju pēc bilances uzņēmumam nav un tas var turpināt saimniecisko darbību, norādīja SIA MIG Holdings TAP administrators Guntars Birsāns.

Komentāri

Pievienot komentāru