Jaunākais izdevums

Golden Raspberry jeb Zelta aveni, kas ir pretpols Oskara apbalvojumam, nominācijā gada sliktākā filma saņēmusi komēdija The Love Guru, turklāt par sliktāko gada aktieri atzīts šīs pašas filmas galvenās lomas atveidotājs Maiks Maierss. Par gada sliktāko aktrisi atzīta Parisa Hiltone.

Par sliktāko filmu, kuras scenārija autors un galvenās lomas atveidotājs ir arī iepriekšējo trīs krietni veiksmīgāko filmu Austin Powers scenārija autors un galvenās lomas atveidotājs Maiks Maierss (Mike Mayers), atzīta komēdija The Love Guru. Un tā ir tikai viena avene M. Maiersa kontā, vēl vienu viņš saņēmis par sliktāko aktieri šajā pašā filmā, kā arī trešo par sliktāko scenāriju, arī šai pašai filmai.

Parisa Hiltone (Paris Hilton) saņēmusi kopumā trīs Zelta avenes: divas par sliktāko aktrisi un sliktāko pāri (kopā ar Džoelu Mūru (Joel Moore)) filmā The Hottie & the Nottie, kā arī par sliktāko otrā plāna aktrisi filmā Repo! The Genetic Opera.

Nedz M. Maierss, nedz P. Hiltone nebija ieradušies uz Zelta avenes balvas pasniegšanas ceremoniju.

Balvas Zelta avene 2008 balvas ieguvēji:

Sliktākā filma: The Love Guru

Sliktākais aktieris: Maiks Maierss filmā The Love Guru

Sliktākā aktrise: Parisa Hiltone filmā The Hottie & The Nottie

Sliktākais otrā plāna aktieris: Pīrs Brosnans (Pierce Brosnan) filmā Mamma Mia!

Sliktākā otrā plāna aktrise: Parisa Hiltone filmā Repo! The Genetic

Opera

Sliktākais pāris: Paris Hilton kopā gan ar Krsitīni Leikinu (Christine Lakin), gan Džoelu Mūru filmā The Hottie & The Nottie

Sliktākais scenārijs: Filmai The Love Guru. Autori – Maiks Maierss un Grehams Gordijs (Graham Gordy)

Sliktākais režisors: Uve Bols (Uwe Boll) filmās Tunnel Rats, In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale un Postal

Sliktākais turpinājums, pakaļdarinājums, rīmeiks: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Video. The Love Guru

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Losandželosā notiekošās Emmy televīzijas balvu pasniegšanas ceremonijā visvairāk balvu - pa piecām - ieguvuši seriāli The Handmaid's Tale un Big Little Lies.

The Handmaid's Tale vadošā aktrise Elizabete Mosa ieguva balvu kā labākā dramatiskā aktrise un tas arī ieguva balvu kā labākais dramatiskais seriāls. Big Little Lies aktieru kolektīvs Nikola Kidmena, Lora Derna un Aleksandrs Skarsgārds visi ieguva Emmy, kā arī tā režisors Žans Marks Valī. Tas arī ieguva labākā miniseriāla balvu.

Stērlings K. Brauns no seriāla This is Us ieguva balvu kā labākais dramatiskais aktieris.

Komēdijseriāla Veep vadošā atrise Džūlija Luisa-Dreifusa astoto reizi ieguvusi balvu kā labākā komēdijseriāla aktrise, to iegūstot sesto reizi pēc kārtas.

17 kategorijās nominētais seriāls ieguva balvu arī kā labākais komēdijseriāls.Labākā komēdijseriāla aktiera balvu ieguva Donalds Glovers par lomu seriālā Atlanta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Zelta globusu» godalgu ceremonijā svētdien Losandželosas piepilsētā Beverlihilsā ar četrām balvām triumfēja filma «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», savukārt Holivudas sievietes, paužot nostāju pret seksuālo uzmācību kinoindustrijā, ceremonijā bija saģērbušās melnas krāsas drēbēs.

«Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» saņēma galveno godalgu kā labākā kinofilma drāma, bet divas filmas zvaigznes Frensisa Makdormanda un Sems Rokvels tika pie aktierdarbu godalgām - Makdormanda kā labākā aktrise drāmā, bet Rokvels kā labākais otrā plāna aktieris drāmā. Filma arī uzvarēja labākā scenārija kategorijā.

Ja citus gadus zvaigžņu ierašanās ceremonijā ir krāšņa modes dizaineru jaunāko veikumu parāde, šogad uz sarkanā paklāja dominēja melnā krāsa.

Pēc «sarežģītā gada» Holivudā izvēle par labu melnam apģērbam ir solidaritātes izpausme, skaidroja aktrise Rīza Viterspūna. Viņa ir viens no centrālajiem cilvēkiem koalīcijā pret seksuālo uzmācību «Time's Up Now», kas mudinājusi ceremonijā sarīkot modes «aptumšošanu».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

66. ikgadējā Zelta Globusa balvu piešķiršanas ceremonijā triumfēja Keita Vinsleta (Kate Winslet), kura saņēma divus Zelta Globusus - Labākā aktrise un Labākā otrā plāna aktrise, ziņo The Guardian.emZelta Globusā/em triumfē Keita Vinsleta

Balvu par mūža ieguldījumu šoreiz saņems Stīvens Spīlbergs.

Zelta Globuss laureāti:

Labākā filma - Slumdog Millionaire;

Labākā aktrise - Keita Vinsleta (Kate Winslet) – Revolutionary Road;

Labākais aktieris - Mikijs Rurks (Mickey Rourke) – The Wrestler;

Labākā otrā plāna aktrise - Keita Vinsleta (Kate Winslet) – The Reader;

Labākais otrā plāna aktieris - Hīts Ledžers (Heath Ledger) – The Dark Knight;

Labākā pilnmetrāžas animācijas filma - WALL-E;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Losandželosas teātrī Kodak tika pasniegtas prestižās Oskara balvas. 81. ASV Kinoakadēmijas balvā triumfēja Graustu Miljonārs (Slumdog Millionaire), kas saņēma astoņus Oskarus, tai skaitā arī galveno Oskaru - gada labākā filma.

Par labāko aktieri galvenajā lomā tika nosaukts Šons Penns par Hārvija Milka lomu filmā Milk. Savukārt par labāko aktrisi galvenajā lomā tika nosaukta Keita Vinsleta par Hannas Šmitas lomu filmā The Reader.

Balvu kā labākais otrā plāna aktieris saņēma nelaiķis Hīts Ledžers par Džokera lomu Betmena filmā The Dark Knight, bet balvu kā labākā otrā plāna aktrise saņēma Penelope Krusa par lomu filmā Vicky, Christina, Barcelona.

Labākā filma - Slumdog Millionaire;

Labākais aktieris galvenajā lomā - Šons Penns (Milk);

Labākā aktrise galvenajā lomā- Keita Vinsleta (The Reader);

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Oskara nomināciju līderi - Avatar un The Hurt Locker

, 02.02.2010

ASV kinoakadēmijas prezidents Toms Šeraks un aktrise Anna Hetaveja paziņoja nominācijas prestižākajam kino industrijas apbalvojumam – ASV kinoakadēmijas balvai Oskars. (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kinoakadēmijas prezidents Toms Šeraks un aktrise Anna Hetaveja paziņoja nominācijas prestižākajam kino industrijas apbalvojumam – ASV kinoakadēmijas balvai Oskars.

Nomināciju līderi ir Džeimsa Kamerona 3D fantāzija Avatar un Katrīna Bigelovas kara drāma The Hurt Locker - deviņas nominācijas katrai, ziņo diena.lv.

ASV kinoakadēmijas prezidents Toms Šeraks un aktrise Anna Hetaveja paziņoja nominācijas prestižākajam kino industrijas apbalvojumam – ASV kinoakadēmijas balvai Oskars. (Foto: REUTERS/SCANPIX) Kategorijā Labākā filma nominētas filmas Avatar, The Blind Side, District 9, An Education, The Hurt Locker, Inglourious Basterds, Precisious, A Serious Man, Up un Up in the Air. Šogad pirmo reizi Kinoakadēmija nolēmusi Labākajai filmai nominēt desmit filmas agrāko piecu vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ikkatrs no mums meklē to īsto un vienīgo darba rīku, kas būs izcils sabiedrotais gan svarīgo darbu izpildē, gan atpūtas brīžos. Arvien populārākas kļūst ierīces, kuras ir viegli pārnēsājamas, bet saglabā jaudīgu veiktspēju, kā, piemēram, planšetdatori. Radošās sfēras pārstāve un aktrise Ieva Florence-Vīksne nesen savā īpašumā ieguva jauno Huawei MatePad 11 un dalās iespaidos, kāpēc planšetdators ir piemērots viņas krāsainajam ikdienas ritmam un kādas funkcijas noderēs kā studentiem tā profesionāļiem ar steidzīgu dienas ritmu.

1. Ērta ierīču savstarpēja savienošana

Kā pirmo, aktrise uzsver tieši vairākekrānu sadarbību (Multi-screen Collaboration) funkciju, jo tā visvairāk noder ikdienā. Ieva aktīvi izmanto pierakstu lietotni, aprakstot savas sajūtas un dzeju, tāpēc viedtālruņa savienošana ar planšetdatoru ļauj ātri un ērti pārnest iesākto tekstu no viedtālruņa uz planšetdatoru, lai turpinātu teksta apstrādi un papildinātu to ar svaigām idejām. Tieši tāpat var rīkoties arī ar cita veida failiem, kā, piemēram, fotogrāfijām un video.

Šādas sadarbības iespējas lieliski aizstāj tradicionālo failu sūtīšanu sev e-pastā, citās ziņu sūtīšanas platformās vai ar zibatmiņas starpniecību, nodrošinot ātrāku datu apstrādi un efektīvāku darbu izpildi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Losandželosā svētdien (pirmdien pēc Latvijas laika) notika ASV Kinoakadēmijas balvu Oskars pasniegšanas ceremonija, kurā labus panākumus guva mūzikls La la Land, kas ieguva sešus Oskarus, bet par labāko filmu tika atzīta Moonlight (Mēnessgaisma).

Vispirms balvu pasniegšanas ceremonijā tika paziņots, ka balvu labākās filmas kategorijā ieguvusi La La Land, bet pēc tam kļūda tika labota un par šīs balvas laureāti tika pasludināta Moonlight.

Balvas pasniedzēji aktieri Vorens Bītijs un Feja Danaveja acīmredzot paņēma nepareizo aploksni, kā rezultātā La la Land producents Džordans Horvics uz skatuves tika pārtraukts pateicības runas vidū un viņam nācās atdot balvu Moonlight režisoram Berijam Dženkinsam.

Dženkinss sacīja, ka kaut ko tādu nebūtu varējis pat nosapņot.

La La Land režisors Deimians Šazels tika atzīts par labāko režisoru, bet galvenās lomas tēlotāja Emma Stouna - par labāko aktrisi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Jāapsteidz skatītāju domu gājiens

Linda Zalāne, 23.07.2018

Improvizācijas teātra Spiediens (SIA Evolution Baltic) aktieri un valdes locekļi Kaspars Breidaks (no labās) un Krišjānis Caune

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Improvizācijas teātru aktieru saime Latvijā ir diezgan liela, taču tikai dažas no trupām ir spējušas noturēt par sevi interesi ilgstoši un regulāri pulcēt pilnu zāli ar skatītājiem, pirmdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

To, ko skatītājs vēlas redzēt šodien, viņš vairs negribēs rīt. Improvizācijas teātra aktieriem ir jābūt modriem un nedaudz izsalkušiem izspēlēt uz skatuves iepriekš nezināmus tipāžus un lomas. «Ja skatītājs atnāk uz trīs izrādēm un redz, ka aktieris ir vienā un tajā pašā tēlā, interese zūd. Ir jābūt dzīves notikumu resursam un zināšanu bagāžai, lai spētu uz skatuves spēlēt kaut ko vairāk nekā tikai elementārus jociņus «zem jostas vietas». Pie visa pierod, un brīdi, kad skatītājs domā ātrāk par improvizatoru, var uztvert kā trupas pastāvēšanas beigas, un nākamajā mēnesī zālē biļetes vairs nebūs izpārdotas,» teic improvizācijas teātra Spiediens (SIA Evolution Baltic) aktieris un valdes loceklis Kaspars Breidaks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holivudas aktieris Vils Smits ir atzīts par 2008.gada ienesīgāko aktieri, ziņo Reuters.

Tas atzīts pēc ikgadējās ASV kinoteātru īpašnieku un filmu izplatītāju aptaujas Quigley. V.Smits Holivudas vēsturē ir kļuvis par otro melnādaino aktieri pēc Sidneja Puatjē, kurš saņēmis Oskaru.

Otro vietu šajā reitingā ieņem Dzelzs vīra galvenās lomas atveidotājs Roberts Daunijs juniors, trešo - Kristians Beils par Betmena lomu filmā Tumšais bruņinieks, bet ceturto - Šia La Befs par lomu Indiāna Džonss un Kristāla galvaskausa karaļvalsts.

Tāpat arī ASV biznesa žurnāls Forbes nosaucis V.Smitu par labāk pelnošo aktieri Holivudā, viņa ienākumi sasnieguši aptuveni 80 miljonus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cīņa starp materiālajām un garīgajām vērtībām ir mūžīga, uzskata aktieris Mārtiņš Kalita. Galvenais – lai cilvēki nepārstāj domāt.

Liepājas teātra aktieris Mārtiņš Kalita tikko noslēdzis sezonu ar titullomu iestudējumā Minhauzena precības. Šovasar tiks uzņemta arī pēdējā epizode filmai, kurā liepājnieks lomu ieguva, izkonkurējot Bredu Pitu. Vismaz tā vēstīja Krievijas mediji, komentējot faktu, ka latviešu aktieris apstiprināts galvenajai lomai Ņikitas Mihalkova filmā pēc Ivana Buņina divu darbu – Saules dūriens un Nolādētā diena – motīviem. Lai arī šis fakts šķita pārsteidzošs, iespējams, daļēji to veicināja Mārtiņa Kalitas veiksmīgi veidotais portfolio, kura tapšanā lieti noderēja aktiera prasmes reklāmā. 2010.gadā viņš bija viens no dibinātājiem Kurzemes biznesa inkubatora uzņēmumam – sociālo mediju aģentūrai CCS. Tiesa, tagad viņa dzīvi pilnībā piepilda aktiera darbs. Pēc sarunas ar Bkodu Mārtiņš dodas atvaļinājumā – sapņu braucienā uz Grieķiju. Jaunā sezona teātrī atkal sāksies ar Minhauzenu, kurš tik ļoti pārņēmis aktiera domas, ka abu personības šķiet saplūdušas vienā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Kaņepēs ir spēks, intervijā DB saka Dailes teātra aktieris Ivars Auziņš, kurš jau septiņus gadus vada kaņepju pārstrādes uzņēmumu Transhemp.

Kaņepēs ir spēks, intervijā DB saka Dailes teātra aktieris Ivars Auziņš, kurš jau septiņus gadus vada kaņepju pārstrādes uzņēmumu Transhemp.

Savulaik viņam bija iecere Latvijā uzbūvēt lielu rūpnīcu, kurā no kaņepēm ražotu koksni un šķiedru. Jau tika piesaistīts Eiropas Savienības struktūrfondu finansējums un atrasti investori, taču banka šo biznesu līdzfinansēt atteicās. Šobrīd I. Auziņš no kaņepēm ražo dažādus veselīgus pārtikas produktus – eļļu, proteīna pulveri un šķiedrvielas, kā arī lobītas un grauzdētas sēklas. Viņš joprojām aktīvi darbojas teātrī, filmējas vietējos seriālos un gaida piedāvājumu spēlēt lielās lomas ārpus mūsu valsts robežām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Benjamiņas namā rādīs stāstu par Emīliju Benjamiņu

, 25.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar jūniju, monoizrādi Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam varēs redzēt vēsturiskajā Benjamiņas namā Kr.Barona ielā 12, kur saimnieko viesnīca Europa Royale.

Izrāde Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam stāsta par avīžu pārdevēju, kura kļuva par Latvijas pirmo lēdiju. Par sievieti, kas ar avīzēm, reklāmām, romāniem un modi uzbūvēja sev karaļvalsti Latvijā. Tas ir stāsts par mīlestību un varu, no revolūcijas līdz diktatūrām.

Tieši šajā namā, kas no 1928.- 1940. gadam piederēja Emīlijai Benjamiņai, pērnā gada sākumā radās ideja izveidot stāstu par Emīliju Benjamiņu (1881- 1941), kas bija ekstravaganta, valdonīga un ļoti ietekmīga uzņēmēja un sabiedrības dāma.

Kā stāsta režisore un izrādes scenārija autore Baņuta Rubesa, par preses magnāti Benjamiņu varētu uzņemt veselu seriālu, tāpēc izrādei Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam, pētot vēstures materiālus, izvēlēti tikai paši nozīmīgākie Emīlijas dzīves notikumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielā Kristapa 2009 un 11.Šanhajas starptautiskā kinofestivāla galveno balvu ieguvējs - režisors Māris Martinsons 11.novembrī Honkongā sācis savas jaunās pilnmetrāžas mākslas filmas AMAYA filmēšanu, informēja producēšanas kompānija Krukfilms.

AMAYA esot vērienīgs multikulturāls kino projekts, kas top kā pirmais Latvijas - Honkongas kopražojums. Filmas projektu attīsta producēšanas kompānija Krukfilms (Latvija), kas noslēgusi sadarbības līgumu ar vienu no spēcīgākajām Honkongas producēšanas kompānijām October Pictures. Filmas operators ir Gints Bērziņš, kurš Latvijā ir pēdējo gadu pieprasītākais un pieredzes bagātākais spēlfilmu operators.

Latviešu aktrise Kristīne Nevarauska būs redzama rietumnieka Pola draudzenes Lori lomā.

Amaijas lomā filmējas viena no Japānas slavenākajām aktrisēm Kaori Momoja (Kaori Momoi), kura ir divkārtēja Japānas Kinoakadēmijas balvas Labākā aktrise ieguvēja. K. Momoja filmējusies vairāk nekā 50 filmās. Latvijā viņu vairāk pazīst pēc filmas Geišas atmiņas, kurā aktrise redzama mātes lomā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēkiem patīk lasīt par slavenībām, kuras tērē milzīgas naudas summas luksusa precēm, pat šajos grūtajos laikos. Galu galā kurš gan nebūtu pārsteigts, uzzinot ka Parisai Hiltonei pieder 325 tūkstošus ASV dolāru vērta suņu būda, kas ir precīza viņas savrupmājas kopija.

CNBC izveidojis sarakstu, kurā aplūko, par kādām precēm daži bagātie un slavenie bijuši gatavi iztērēt pat miljonu ASV dolāru un vairāk. Medijs piebilst, ka bieži vien šo pirkumu praktiskums ir labākajā gadījumā apšaubāms, bet sliktākajā - tādā vispār nav.

Rašs Limbo (Rush Limbaugh)

Politikas komentētājs Rašs Limbo par dzīvi nevar sūdzēties. Viņa radio šovs The Rush Limbaugh Show ir visaugstāk novērtētais radio sarunu šovs Amerikā, un viņam ir astoņu gadu līgums ar Clear Channel Communications 400 miljonu ASV dolāru vērtībā. Diemžēl Limbo mazāk veicas personīgajā dzīvē. Viņš trīsreiz gājis pie altāra un visas trīs reizes arī izšķīries.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

«Spēlmaņu nakts» teātru maciņus nebriedina

Vēsma Lēvalde, 17.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par spīti augstam profesionālo sasniegumu līmenim, nākamo gadu Latvijas teātri prognozē finansiāli saspringtāku.

2013.gadā kopējais dotācijas apjoms valsts teātriem nesaruks, sola Kultūras ministrija, norādot, ka bāzes finansējums ir pat lielāks nekā pērn – no 3,7 milj.Ls tas pieaudzis līdz 3,8 milj.Ls. Tomēr pērn papildus tika piešķirti vēl 600 tūkstoši latu, tātad arī šogad atliek cerēt uz budžeta grozījumiem vai savilkt jostas. Izmaksas ir augušas, bet skatītāju pirktspēja – nē, norāda teātru administrācija. Nominācija teātra balvai ļauj cerēt uz zināmu finansiālu atbalstu nākamajā gadā, taču vērtēšana ir samērā subjektīva lieta, tāpēc teātru direktori uzskata – kvalitātes uzstādījumi un panākumi netiek motivēti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sadalītas Lielā Kristapa balvas

Zane Atlāce - Bistere, 13.11.2019

Par labāko pilnmetrāžas spēlfilmu atzīta Oļegs (režisors Juris Kursietis, Tasse Film, lota Productions, In Script, Arizona Production).

Foto: Paula Čurkste/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālās kino balvas Lielais Kristaps pasniegšanas ceremonijā apbalvotas labākās filmas, filmu veidošanā iesaistītie profesionāļi, mūža balvas laureāts par ieguldījumu filmu mākslā, kā arī atsevišķi tikai pasniegtas FIPRESCI (Starptautiskā kino kritiķu federācija) un citas īpašās balvas.

Balva par mūža ieguldījumu filmu mākslā pasniegta režisoram Varim Braslam.

Par labāko pilnmetrāžas spēlfilmu atzīta Oļegs (režisors Juris Kursietis, Tasse Film, lota Productions, In Script, Arizona Production).

Pārējie Nacionālās kino balvas Lielais Kristaps 2019 laureāti:

Īpašā žūrijas atzinība par oriģinālas vēsturiskās atmosfēras radīšanu uz ekrāna filmai 1906, rež.G.Šmits, Tanka

Labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma - Putina liecinieki, rež. Vitālijs Manskis, Vertov.

Īpašā žūrijas atzinība par pārliecinošu māksliniecisko redzējumu dokumentālajā kino filmai Karote, rež. L.Pakalniņa, Kompānija Hargla. Īpašā žūrijas atzinība par Latvijas dokumentālā kino tradīciju turpināšanu filmai 2018, rež.D.Kļava,VFS Films

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija ASV parāda ēnā

Neraugoties uz it kā pozitīvajām ziņām par parāda griestu palielināšanu, situācijai ir tikai pagaidu risinājums, un nav izslēgts, ka jau tuvāko gadu laikā pie šīs problēmas nāksies atgriezties atkal, neraugoties uz to, ka politiķi panākuši vienošanos - nākamo desmit gadu laikā tiks samazināti ASV tēriņi viena triljona ASV dolāru apmērā.

Krievijas baņķieru invāzija Latvijā

Krievijas baņķieru straujā aktivizēšanās pēdējā laikā Latvijas banku tirgū turpināsies, eksperti to vērtē pozitīvi. Šogad Latvijā notikuši jau vairāki darījumi, iespējams, vairāku desmitu miljonu latu apjomā, kuru rezultātā Krievijas izcelsmes kapitāls palielinājis savu ietekmi banku tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atklāta 1.4 miljardus dolāru vērtā viesnīca Turcijā

, 27.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā nedēļas nogalē Turcijā, ar vērienīgām atklāšanas svinībām, tika tika atvērta vērienīgā 1.4 miljardus ASV dolāru vērtā viesnīca.

Viesnīcas kompleksa Mardan Palace atklāsanas ballītē uzstājās tādi slaveni mūziķi kā Toms Džounss (Tom Jones) un Meraja Kerija (Mariah Carey). Lūgto viesu vidū bija tādas pasaules mēroga slavenības kā Ričards Gīrs, Šārona Stouna, Monika Belluči, Parisa Hiltone u.c., ziņo eturbonews.com

Galdi tika klāti ar 45 kg Kaspijas jūras kaviāra, 5 kg «Melno dimantu» (Itālijas melnās trifeles) u.c. delikatesēm.

Mardan Palace projektu realizēja Krievijas miljardierim Telemanam Ismailovam piederošā nekustamo īpašumu attīstītāja AST.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aktieris un režisors Džekijs Čans, kurš Jelgavā filmējis savas filmas epizodes, piecus vakarus ir vakariņojis Tomato pica, izvēloties tomātu zupu, reģionālajam medijam Zemgales Ziņas pastāstījusi picērijas pārstāve Liene Ventniece.

«Aptuveni nedēļu pirms Čana ierašanās mūsu restorānā uz vakariņām parādījās divi klienti no filmēšanas grupas. Ar katru dienu viņu skaits pieauga, līdz uz vakariņām katru reizi nāca astoņi cilvēki un parasti uzturējās līdz restorāna-picērijas slēgšanai,» stāstījusi restorāna menedžere Inita Žukovska, piebilstot, ka tad, kad Jelgavā ieradās aktieris, Tomato pica apmeklēja jau 25 cilvēku kompānija, ieskaitot pašu «zvaigzni». «Pirmajā vakarā restorānu vēl neslēdzām, taču fanu pieplūduma dēļ cilvēkiem tika apgrūtināta ēšana un tādēļ pārējos vakarus restorānu mums nācās slēgt. Katru reizi «zvaigzne» pasūtīja vienus un to pašu ēdienus – Čorrizo picu, tomātu zupu, Vistas spārniņus un mohito,» informējusi I.Žukovska.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pazīstamais Francijas aktieris Žerārs Depardjē atteiksies no savas valsts pases un pārcelsies uz Beļģiju, lai izvairītos no «bagātnieku nodokļa» maksāšanas.

Aktieris iepriekš izpelnījās Francijas valdības pārmetumus, ka, viņš, iegādājoties īpašumu Beļģijā, vēlas izvairīties no nodokļu maksāšanas. Atbildot uz valdības pārmetumiem, Ž. Depardjē norādījis, ka pamet Franciju, jo viņa valstī «tiek sodīta veiksme, talants un radošums».

Tādējādi aktieris pievienojies vairākiem Francijas bagātniekiem, kas pārcēlušies uz Beļģiju, nevēloties maksāt palielinātos nodokļus, kas var sasniegt 75% no ienākumiem, kas gada laikā piesniedz vienu miljonu eiro. Ž. Depardjē pārcelšanos uz Beļģiju, Francijas premjers Žans Marks Ero nosaucis par nepatriotisku un nožēlojamu soli laikā, kad valsts cīnās ar lielajiem parādu kalniem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Piedodiet, esmu pārāk noguris, bet es jūs visus mīlu,» vēsta plakāts, ko, atrodoties Jelgavā, rokās turējis aktieris Džekijs Čans. Aktiera attēls ar zīmi latviešu valodā ir kļuvis par Apvienotās Karalistes portāla Huffingtompost.co.uk «dienas fotoatēlu».

Aktieris Džekijs Čans Latvijā ieradās aprīļa beigās, lai Jelgavas vēja tunelī filmētu viņa jaunākās filmas Ķīniešu Zodiaks epizodes.

Ik dienas vairāku stundu garumā sniedzot autogrāfus, aktieris ir noguris, tādēļ vietējiem iedzīvotājiem rādījis plākātu ar attēlu, kurā latviešu valodā pauž, ka ir noguris, tomēr visus mīlot, vēsta HuffingtonPost.co.uk.

Medijs vēsta, ka pēdējos mēnešus aktieris, filmējoties Ķīniešu Zodiakā, ir ceļojis pa visu pasauli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Trampa atbalstītāji ieņem Kapitoliju, kad ASV kongresmeņi grib apstiprināt Baidena uzvaru

Anita Kantāne, 07.01.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Trampa atbalstītāji ir "pārņēmuši kontroli" Kapitolijā." "Maiks Penss, iespējams, ticis saņemts kā ķīlnieks." "Maiks Penss ir evakuēts no ASV Kapitolija pa pazemes tuneļiem." "Republikāņu Nacionālās komitejas galvenajā mītnē atrasta "bumba" un droši detonēta." "Policija sašāva sievieti." – ar šādiem ierakstiem "Twitter" kontā 6. janvāra vakarā dalījās sociālā platforma disclose.tv.

6. janvārī ASV kongresmeņiem bija paredzēts apstiprināt Džo Baidena uzvaru prezidenta vēlēšanās, taču Donalda Trampa atbalstītāji lielā pūlī ieradās un ieņēma Kapitolija ēku Vašingtonā.

Sadursmes sākušās īsi pēc tam, kad D.Tramps aicināja ASV viceprezidentu Maiku Pensu neapstiprināt Džo Baidena uzvaru prezidenta vēlēšanās.

Reaģējot uz Trampa sacīto, M. Penss paziņoja, ka neiejauksies, lai apturētu Baidena uzvaras apstiprināšanu Kongresā.

Disclose.tv ap pulksten 14.45 pēc ASV laika 6. janvārī publicējusi foto, kur protestētāji jau fotografējas ASV Senāta ekā un kongresmeņu tajā vairs nav.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sapņu fabrikā šovakar, 1. jūlijā, ar vienīgo koncertu Baltijā uzstāsies amerikāņu alternatīvā roka meistari - grupa Faith No More.

Faith No More tikai pirms neilga laika paziņoja par atkalapvienošanos un koncerta apmeklētāji Sapņu fabrikā šovakar redzēs grupu tādā pat sastāvā kā 1998. gadā, kad Faith No More pārtrauca savu darbību, informēja koncertaģentūra FBI.

Grupa šogad kā galvenie mākslinieki uzstājas lielākajos Eiropas rokfestivālos, kā arī sniedz atsevišķus koncertus.

Pēc koncerta Rīgā grupa šovasar vēl uzstāsies vairākos lielos festivālos – Roskildes festivālā Dānijā, Open’er Polijā, Sziget Ungārijā, Pukkelpop Beļģijā un citos.

Sapņu fabrikas durvis koncerta apmeklētājiem šovakar tiks atvērtas plkst. 19.30. Koncerta īpašais viesis Kid606 uz skatuves kāps plkst. 20.00. Faith No More savu uzstāšanos sāks plkst. 21.00.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo, kurš novembra vidū pievienojās Pjotram Avenam daļēji piederošā Ukrainas telekomunikāciju uzņēmuma “Kyivstar” direktoru padomei, intervijā Ukrainas medijam nv.ua norādījis, ka runas par “Kyivstar” nacionalizāciju būtu solis atpakaļ.

“Ukrainai būs vajadzīgi milzīgi privātā sektora ieguldījumi, ārvalstu tiešie ieguldījumi un atbalsts no Eiropas un ASV privātā sektora, lai pārvarētu kara sekas. Ja netiks aizsargātas īpašumtiesības, tostarp akcionāru tiesības Amerikas Savienotajās Valstīs, un netiks saglabāti uzņēmumi, kas sniedz labumu Ukrainas tautai, tā būs stratēģiska kļūda Ukrainai, kas padarītu Ukrainas atjaunošanu un atbalstu šai valstij turpmākajos gados daudz grūtāku un dārgāku, un kapitāla plūsmas daudz ierobežotākas,” intervijā pauž Maiks Pompeo.

Bijušais ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo sāk darbu Pjotram Avenam daļēji piederošā Kyivstar direktoru padomē 

Bijušais ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo kā neatkarīgs direktors pievienosies Pjotram Avenam...

Pēc viņa teiktā “Kyivstar” ir svarīga Ukrainas ekonomikas pērle. ““Kyivstar” ir neticami labi kalpojis Ukrainas tautai un bijis neticami dāsns. Pēdējo divu gadu laikā tas bijis arī nozīmīgs dalībnieks, palīdzot Ukrainas tautai,” intervijā nv.ua saka bijušais ASV valsts sekretārs.

M.Pompeo “Kyivstar” direktoru padomē darbosies kā konsultāciju kompānijas “Impact Investments” partneris, kas ir ASV nesen izveidota stratēģisko un finanšu konsultāciju un ieguldījumu sabiedrība.

“Es ar lepnumu pievienojos “Veon” un “Kyivstar” izcilajā kalpošanā Ukrainas iedzīvotājiem, nodrošinot būtisku savienojamību un digitālos pakalpojumus veselības, izglītības, uzņēmējdarbības izaugsmes un izklaides jomā. Es arī izsaku atzinību “Kyivstar” mātesuzņēmumam “Veon” par tā vadošo lomu investīciju veikšanā Ukrainā ar savu ilgtermiņa apņemšanos un iniciatīvu “Investēt Ukrainā tagad!””, kompānijas “Veon” paziņojumā norāda M. Pompeo uzsverot, ka tieši ar privāto uzņēmumu un investīciju palīdzību Ukraina nodrošinās savu ekonomisko nākotni un panākumus.

“Veon” jau šā gada jūnijā paziņoja par apņemšanos ar meitasuzņēmuma “Kyivstar” starpniecību investēt 600 miljonus ASV dolāru Ukrainas atveseļošanā. Ieguldījumi tiks veikti “Kyivstar” infrastruktūras projektos, nodrošinot būtisku savienojamību un 4G pakalpojumus visā valstī, attīstot visiem ukraiņiem pieejamus augstākā līmeņa digitālos pakalpojumus un kopienas atbalsta projektus. Apņemoties sniegt pakalpojumus Ukrainā, “Veon” ir pilnībā pametis Krievijas tirgu, pārdodot savu meitaskompānijas “Vimpelcom” par pusi no tā vērtības, jo Krievija apstiprina ārvalstu aktīvu pārdošanu tikai pēc 50 % atlaides noteikšanas.

Jautāts, vai ārvalstu investori ir gatavi nākt uz Ukrainu, Maikls Pompeo teic, ka pirms dažiem mēnešiem bijis Kijivā kopā ar privāto investoru grupu no būvniecības nozares līdz telekomunikācijām. “Viņi meklēja veidus, kā atrast vietas, kur varētu ieguldīt, gūt peļņu saviem akcionāriem, bet vienlaikus veikt svarīgo rekonstrukcijas un atjaunošanas darbu, kas jāveic Ukrainā. Es domāju, ka amerikāņu investori ir pilnībā gatavi to darīt, bet viņiem tas jādara ar pārliecību, ka viņi var ieguldīt Ukrainā tā, lai viņu uzņēmumi gūtu peļņu, ka pret viņu darbiniekiem tiks nodrošināta laba attieksme un kapitāls, ko viņi ieguldīs Ukrainā, būs pasargāts no konfiskācijas vai nacionalizācijas,” saka Pompeo.

“Veon” ir Amsterdamas biržā kotēts mobilo sakaru operators (VON.AS) un tas ir 100% Ukrainas telekomunikāciju uzņēmuma “Kyivstar” īpašnieks.

M. Pompeo bija 70. ASV valsts sekretārs no 2018. līdz 2021. gadam un sestais Centrālās izlūkošanas pārvaldes direktors no 2017. līdz 2018. gadam. Iepriekš M. Pompeo pārstāvēja Kanzasas štatu ASV Pārstāvju palātā no 2011. līdz 2017. gadam. Viņš ir absolvējis ASV Militāro akadēmiju Vestpointā un Hārvardas Juridisko skolu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņu aktrises Merlinas Monro slavenā, baltā kleita sestdien notikušajā izsolē ir pārdota par 4,6 miljoniem ASV dolāru, vēsta CNN.

Tā ir bijusi pirmā no izsoļu sērijām, kurās tiks izpārdota milzīga Holivudas vēstures priekšmetu kolekcija, kuru sakrājusi dziedātāja un aktrise Debija Reinoldsa.

Pircēja, kas savas likmes diktējis pa telefonu, identitāte netiek atklāta. Izsolē pārdotas arī citas M. Monro drēbes no filmām «Gentlemen Prefer Blondes», «There's No Business Like Show Business» un «River of No Return».

Pēc izsoles M. Monro autobiogrāfi norādīja, ka pati aktrise būtu šokēta, ja zinātu, par kādām cenām pārdotas viņas drēbes. M. Monro bakas kontos, nāves brīdī ir bijuši tikai 2 tūkstoši ASV dolāru.

Debijai Reinoldsai pieder ap 3,5 tūkstošiem Holivudā tapušo filmu kostīmu un priekšmetu. Aktrise sākumā vēlējās atvērt muzeju, tomēr šādas kolekcijas uzturēšana esot bijis pamatīgs finanšu slogs, un tāpēc tā izlēma izpārdot savu kolekciju, norāda CNN.

Komentāri

Pievienot komentāru