Citas ziņas

SPI Group nopērk SIA AV&D un SIA Interlat

, 18.10.2007

Jaunākais izdevums

Šā gada 8.oktobrī SPI Group saņēmusi Latvijas Konkurences padomes atļauju apvienot kompānijas SIA AV&D un SIA Interlat, kuru kapitāla daļas iegādājusies SPI Group meitas kompānija SPI Worldwide Trade Limited, Db.lv informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Aizpuriete.

Līdz ar to Baltijā lielākais alkohola ražotājs a/s Latvijas balzams un vairumtirdzniecības kompānija AV&D būs viena koncerna uzņēmumi.

A/s Latvijas balzams valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis: ''SPI Worldwide Trade Limited ir koncerna SPI Group meitas kompānija, kas atbildīga par grupas uzņēmumu produkcijas tirdzniecību, izplatīšanu un eksportu. Iegādājoties kompānijas SIA AV&D un SIA Interlat Latvijā, tiek īstenota grupas stratēģija par attīstību Baltijas valstu tirgos, ievērojami uzlabojot un optimizējot produktu izplatīšanu Baltijas valstīs.''

''Paplašināšanās grupas ietvaros ļaus mums efektīvāk strādāt, attīstīt savas produktu markas un veidot jaunas'', atzīmē a/s Latvijas balzams valdes priekšsēdētājs. ''Galvenais ieguvums a/s Latvijas balzams būs iespēja apvienot abu uzņēmumu vairumtirdzniecības bāzes un loģistikas sistēmas, līdz ar to ievērojami ietaupot uzņēmuma resursus. Šādas izmaiņas tiek veiktas saistībā ar mūsu produkcijas pārdošanas apjomu straujo pieaugumu Baltijā.''

''2005. gada beigās SPI Group tika veikta restrukturizācija, kad SPI Group meitas kompānija SPI Worldwide Trade Limited kļuva par Lietuvas uzņēmuma Bennet Distributors 100% akciju turētāju, ar mērķi vienkāršot a/s Latvijas balzams produkcijas izplatīšanu Lietuvā. Rezultāts izrādījās veiksmīgs, šobrīd līdzīga restrukturizācija tiek veikta Latvijā'', norāda Rolands Gulbis.

Kompānijai SPI Worldwide Trade Limited pieder arī a/s Latvijas balzams veikalu tīkls SIA Bravo, kurā ietilpst 66 veikali - 48 no tiem Latvijā un 18 – Lietuvā.

SPI Group, ir starptautiska holdinga kompānija, izveidota 1997.gadā. Kompānijas galvenās darbības sfēras ir alkoholisko dzērienu ražošana un pārdošana, kā arī lauksaimniecība un nekustamo īpašumu projektu attīstīšana. Šobrīd SPI Group pieder vairāk nekā 130 alkoholisko dzērienu tirdzniecības markas, tai skaitā tādas starptautiski plaši pazīstamas preču zīmes, kā Stolichnaya, Moskovskaja, arī Rīgas Melnais balzams un citas. SPI Group produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 120 valstīm.

A/s Latvijas balzams ir lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā. AS Latvijas balzams ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem produktu eksportētājiem valstī, ievērojami palielinot vieglo alkoholisko dzērienu ražošanu un SPI Group eksporta pasūtījumu izpildi. Pavisam uzņēmums ražo vairāk nekā 130 dažādu nosaukumu dzērienu, no kuriem gandrīz 59% veido dzērieni ar zemu alkohola saturu. 2006.gadā a/s Latvijas balzams apgrozījums sasniedza 89 miljonus latu. A/s Latvijas balzams vadošais akcionārs SPI Distilleries. B.V., kam pieder 88,05% akciju, ir SPI Group meitas uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

SPI Group : Nīderlandes tiesas lēmums par Stolichnaya un Moskovskaya degvīnu zīmoliem nav pareizs

Žanete Hāka, 27.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stoli Group mātes uzņēmums SPI Group izsaka neizpratni par Nīderlandes tiesas spriedumu, un ir pārliecināts, ka, ņemot vērā faktus un attiecīgos likumus, tas nav pareizs.

Kopā ar juristiem patlaban uzņēmums izvērtē visas turpmākās iespējas un soļus, informē uzņēmuma pārstāvji.

Spriedums attiecas tikai uz Beļģijas, Nīderlandes un Luksemburgas tirgu un tāpēc ietekmē ļoti mazu kompānijas globālā tirgus daļu. SPI Group joprojām pieder Stolichnaya un Moskovskaya tirdzniecības zīmes vairāk nekā 190 pasaules valstīs, izņemot Krieviju. Krievijā tirgotā Stolichnaya ir cita veida degvīns, kas pieder ar SPI Group nesaistītam valsts kontrolētam uzņēmumam FKP, skaidro SPI Group.

«Lēmums ir rezultāts ilgiem Krievijas valdības centieniem konfiscēt Stolichnaya tirdzniecības zīmes, kuras SPI leģitīmi nopirka no privātiem akcionāriem, ne no valsts. Nesaskaņas starp SPI un Krievijas Federāciju sākās ar prezidenta Putina parakstītu pavēli 2000. gadā. Kopš tā laika SPI ir uzsācis tiesas procesus visā pasaulē, lai aizsargātu savas prasības,» skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SPI Group ietilpstošā ar a/s Latvijas balzams sasitītā holdingkompānija SIA SPV Distributor iegādājusies vairākus alkohola nozares uzņēmumus SIA S. Alko, SIA MONO M, SIA L.D.V un SIA S.D.V.

Par to liecina informācija biržai NASDAQ OMX Riga. Uzņēmumu iegāde veikta pēc tam, kad saņemta Konkurences padomes atļauja. «Apstākļos, kad valdība vairākas reizes strauji mainījusi nodokļus, recesijas dēļ kritusies iedzīvotāju pirktspēja, mazumtirdzniecības tīkli turpina koncentrēt savu iepirkuma varu, alkohola nozares koncentrācijas palielināšanās ir neizbēgama,» komentē SIA SPV Distributor pilnvarotā persona un AS Latvijas balzams Valdes priekšsēdētājs Kārlis Andersons.

Uzņēmumu iegāde atbilstot SPI Group izaugsmes stratēģijai, kas paredz grupas uzņēmumu piedāvāto dzērienu portfeļa paplašināšanu un distribūcijas tīkla nostiprināšanu Baltijā. Tādejādi patērētājiem tiks piedāvāti iepriekš jau zināmi un jauni zīmoli. Iegādātie uzņēmumi tiks apvienoti ar citiem SPI Grupas

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

SPI grupa zaudē apelāciju par Stolichnaya pārdošanas aizliegumu Beniluksa valstīs

LETA, 30.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nīderlandes augstākā tiesa atstājusi spēkā zemākas instances tiesas spriedumu, kas tiesības Beniluksa valstīs izmantot degvīna preču zīmes "Stolichnaya", "Stoli" un "Moskovskaya" piešķir Krievijas valsts uzņēmumam "Sojuzplodoimport".

Līdz ar to Beļģijā, Nīderlandē un Luksemburgā aizliedzot pārdot SPI grupas ražoto degvīnu ar šīm preču zīmēm. Par to ziņo laikraksts "Financial Times".

Tiesas spriedums arī noteic, ka SPI grupai ir jāsamaksā uzņēmumam "Sujuzplodoimport" kompensācija, līdzvērtīga peļņai, kuru SPI grupa Beļģijā, Nīderlandē un Luksemburgā guvusi no šo zīmolu degvīna pārdošanas kopš 1999.gada.

Nīderlandes augstākā tiesa SPI grupas pārsūdzību noraidījusi procedūras jautājumu dēļ, raksta "Financial Times".

SPI grupa paziņojusi, ka šī jautājuma risināšanai "meklēs juridiskos līdzekļus Eiropas Savienības līmenī". Grupa arī kritizējusi tiesu, ka tai nav ļauts iesniegt pierādījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Likumi

SPI grupa uzvarējusi 15 gadus ilgušā tiesas prāvā

Ilze Žaime, 06.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SPI grupa uzvarējusi 15 gadus ilgušajā tiesas prāvā, aizstāvot grupas īpašumtiesības uz «Stolichnaya» preču zīmēm Austrālijā pret Krievijas valstij piederošo uzņēmumu Sojuzplodoimport (FKP vai FTE), liecina tās sniegtā informācija.

SPI grupa paredz iesniegt prasību par juridisko izmaksu piedziņu, kas šobrīd pārsniedz 7 miljonus dolāru.

Ilgusi 15 gadus, šī tiesas prāva ir kļuvusi par vienu no visilgāk pastāvošajām Austrālijas Federālās tiesas lietām un ir viena no trīs SPI grupas uzvarām Austrālijā trīs gadu laikā.

Šī lieta ir daļa no ilggadēja tiesvedības procesa, kurā Krievijas Federācijas pārstāvji mēģināja atsavināt SPI grupas preču zīmes caur ārvalstu tiesām. Viņu vārdā iesniegtās prasības nav bijušas pamatotas un kalpo privātpersonu interesēm, pauž SPI grupas pārstāvji.

SPI Group galvenā mītne atrodas Luksemburgā, savukārt ražotnes – ASV, Latvijā (AS «Latvijas Balzams»), Meksikā, Argentīnā un Spānijā. SPI grupai un tās saistītajiem uzņēmumiem pieder «Stolichnaya» preču zīmes vairāk nekā 180 valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Brazīlijas Federālā apelācijas tiesa paziņojusi lēmumu par apelāciju «Stolichnaya» preču zīmes lietā, apstiprinot «SPI Group» īpašumtiesības uz preču zīmēm, liecina «SPI Group» sniegtā informācija.

«Šis lēmums nozīmē vēl vienu sakāvi Krievijas valsts uzņēmumam «FKP Sojuzplodoimport» («FKP») un trim citām saistītajām pusēm pēc vairākiem pagaidu lēmumiem, tostarp Augstākā līmeņa tiesas līmenī un Riodežaneiro Federālajā tiesā, kas 2016. gada martā lēma par labu «SPI»,» skaidro «SPI Group».

No tiesneša referenta sprieduma izrietot, ka, pirmkārt, Krievijas tiesas 2011. gada spriedums Krievijas valsts uzņēmuma labā nav pietiekams, lai pamatotu «FKP» prasības Brazīlijā. Otrkārt, nav pierādījumu tam, ka sākotnējais apstrīdēto preču zīmju īpašnieks «VVO Sojuzplodoimport» turpināja pastāvēt kā «FGUP Sojuzplodoimport», un, treškārt, jebkurā gadījumā prasījumiem ir noteikts laika ierobežojums saskaņā ar Brazīlijas likumu par 5 gadu pieļaujamo termiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SPI Grupa paziņojusi par degvīna zīmola Kremlevskaja pārdošanu kompānijai Classic International Group.

SPI Grupas pieņemtais lēmums ir daļa no grupas globālās stratēģijas, kas paredz fokusēšanos uz vienu premiālo degvīna zīmolu Stolichnaya. Šīs stratēģijas īstenošana tika uzsākta 2008.gadā, kad SPI Grupa pieņēma lēmumu izbeigt sadarbību ar zīmola Stolichnaya globālo izplatītāju Pernod Ricard, un pati pārņēma zīmola starptautisko vadību.

Pavisam nesen SPI Grupa pieņēma lēmumu par savas kompānijas – importētāja dibināšanu ASV, lai nostiprinātu savu kontroli pār zīmolu Stolichnaya. Šī gada sākumā Ņujorkā tika dibināts SPI Grupas uzņēmums, kas oficiāli ar 2014.gada 1.janvāri pārņems zīmola Stolichnaya pārvaldību tā lielākajā tirgū – Amerikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SPI Group un Roust Group panākušas vienošanos par SPI Group ierosināto tiesas procesu attiecībā uz preču zīmēm un patentiem pārtraukšanu ASV un Izraēlā.

Par to vēsta SPI Group Baltijas marketinga vadītāja Anna Žigalova. Puses vienojušās arī par Roust Group pret SPI Group ierosināto tiesas procesu pārtraukšanu ASV apgabala tiesā Ņujorkas Dienvidu rajonā.

Jebkuras prasības un pretprasības, kas izrietēja no augstāk minētajiem procesiem, tiek pārtrauktas bez iespējām tās atjaunot nākotnē, bez atbildības vai saistību uzņemšanos kādai no pusēm, bez savstarpējām kompensācijām, kā arī bez jebkādiem tiesas liegumiem attiecībā uz iesaistītajām pusēm, tā A. Žigalova.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

SPI Distribution reģistrē 16,64 miljonu eiro vērtu komercķīlu

Žanete Hāka, 18.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunu komercķīlu reģistrējis dzērienu vairumtirgotājs SIA SPI Distribution (Latvia), liecina Lursoft dati.

Šī ir pirmā uzņēmuma šogad reģistrētā komercķīla. SPI Distribution (Latvia) 16,64 miljonu eiro vērtībā par labu Nordea Bank AB ieķīlājis visu savu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas. Lursoft pieejamā komercķīlas izziņa rāda, ka parādnieks ir SIA Amber Beverage Group, kas ir SPI Distribution (Latvia) vienīgais kapitāldaļu turētājs.

Aplūkojot SPI Distribution (Latvia) darbības rādītājus 2013. gadā, redzams, ka tas apgrozīja teju 90 miljonus eiro. Līdz ar apgrozījuma kāpumu arī pieauga uzņēmuma peļņa, kas gada beigās sasniedza 2,234 miljonus eiro pēc nodokļu nomaksas. Jāatzīmē, ka SPI Distribution (Latvia) 2013. gadā bija darba devējs 156 darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

SPI Distribution (Latvia) reorganizēs uzņēmumu

Žanete Hāka, 27.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieņemts lēmums par SIA SPI Distribution (Latvia) reorganizāciju, liecina Lursoft dati.

SPI Distribution (Latvia) kā iegūstošai sabiedrībai tiks pievienota 2007. gadā dibinātā SIA SPV Distributor.

SPI Distribution (Latvia) kreditori tiek aicināti pieteikt savas prasības, nosūtot ierakstītu vēstuli un prasījumu apliecinošu dokumentu kopijas uz uzņēmuma juridisko adresi.

SPI Distribution (Latvia) ir 1998. gada vasarā dibināts uzņēmums, kas 2013. gadā apgrozīja 89,964 miljonus eiro. Vairumtirdzniecības uzņēmuma peļņa pārskata gadā bija 2,234 miljoni eiro pēc nodokļu nomaksas. SPI Distribution (Latvia) 2013. gadā bija darba devējs 156 darbiniekiem.

SPI Distribution (Latvia) ir iekļauts Lursoft un laikraksta Dienas Bizness kopīgi veidotajā Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 sarakstā, pēc 2013. gada apgrozījuma ieņemot 56. vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

SPI Distribution (Latvia) maina nosaukumu uz Amber Distribution Latvia

Žanete Hāka, 06.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā lielākais alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecības uzņēmums SIA SPI Distribution (Latvia) mainījis nosaukumu un no jūlija tirgū strādā ar nosaukumu SIA Amber Distribution Latvia, informē uzņēmuma pārstāvji.

«Jaunais kompānijas nosaukums atspoguļos piederību Baltijā vadošajai vīna un stipro alkoholisko dzērienu holdinga sabiedrībai Amber Beverage Group (ABG), kas ir daļa no SPI Grupas, un stiprinās vienoto grupas uzņēmumu korporatīvo identitāti,» skaidro ABG valdes priekšsēdētājs Sīmurs Fereira (Seymour Ferreira).

SIA Amber Distribution Latvia ir lielākais alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecības uzņēmums Latvijā, kas vietējā tirgū izplata gan AS Latvijas balzams produkciju - tādus zīmolus kā ‘Rīgas Melnais balzams, Bonaparte, Rīgas šampanietis, Moka u.c., gan arī pasaulslavenus zīmolus: Stolichnaya®, Moskovskaya, Remy Martin, Grant’s, Tullamore Dew, Metaxa, Jim Beam, Jagermeister, Zeljonaja Marka, Bosca, Concha Y Toro, KWV u.c. Uzņēmums Latvijā pārstāv arī populārus alus zīmolus – Amstel, Desperados, Latgales alus, Miķeļa alus, kā arī bezalkoholisko dzērienu zīmolus – Red Bull, Vittel, Perrier, Pepsi un kafiju Cortese.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Amber Beverage Group holdingā iekļaus Baltijas SPI Group uzņēmumus, arī Latvijas balzamu

Žanete Hāka, 17.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu vienotu biznesa resursu pārvaldību Baltijā, ir izveidota holdinga kompānija Amber Beverage Group SIA, kura apvienos starptautiskās alkoholisko dzērienu kompānijas SPI Group uzņēmumus Baltijas valstīs. Holdinga sabiedrības galvenā mītne atradīsies Rīgā.

Kā informē AS Latvijas balzams pārstāve Dana Hasana, Amber Beverage Group ietilps alkoholisko dzērienu ražotājs AS Latvijas balzams, dzērienu izplatītāji SPI Distribution Latvia, SPI Distribution Estonia un Bennet Distributors Lietuvā, specializēto dzērienu veikalu ķēde Latvijas balzams veikali Latvijā un Darija Lietuvā. Jau drīzumā holdingam pievienosies vēl viens uzņēmums, kas sniegs loģistikas pakalpojumus.

Dibinot Baltijas līmeņa holdinga sabiedrību, vadība vēlas apvienot uzņēmumu pārvaldību un radīt apstākļus vērienīgu attīstības plānu īstenošanai, uzsver Amber Beverage Group” valdes priekšsēdētājs Sīmurs Fereira (Seymour Ferreira), piebilstot, ka, pateicoties kompetencei, pieredzei un resursiem šajā reģionā, tiks nodrošināta teicama platforma, lai varētu attīstīt jaunus uzņēmējdarbības virzienus un ieiet jaunos tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

SPI Distribution vadību atstājušas vairākas amatpersonas

Žanete Hāka, 19.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA SPI Distribution (Latvia) reģistrējis izmaiņas amatpersonu sarakstā, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma valdes locekļu amatus vakar atstājušas Jekaterina Stuģe un Gunta Cīrule. SPI Distribution (Latvia) valdes priekšsēdētāja amatu turpina ieņemt Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes pilsonis Paul Ferreira Seimūrs, savukārt valdes locekļa – Valts Ermansons.

No SPI Distribution (Latvia) padomes vakar atceltas tās līdzšinējās amatpersonas: Amerikas Savienoto Valstu pilsonis Ronalds Deivids Surbejs, priekšsēdētājs Igaunijas pilsonis Valery Mendeleev un priekšsēdētāja vietnieks Lietuvas pilsonis Mareks Kuklis.

Uzņēmuma pēdējais iesniegtais gada pārskats rāda, ka SPI Distribution (Latvia) 2013. gadu aizvadīja ar 2,234 miljonu eiro lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas. Uzņēmuma neto apgrozījums pārskata gadā sasniedza 89,964 milj.EUR. Uzņēmums 2013. gadā bija darba devējs 156 darbiniekiem. Lursoft rīcībā eošā informācija norāda, ka SPI Distribution (Latvia) 2013. gadā nodokļos nomaksāja 5,686 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas, ASV un Kanādas geju bāri un klubi, protestējot pret homoseksuālas orientācijas cilvēku diskrimināciju Krievijā, izsludinājuši šīs valsts dzērienu, galvenokārt degvīna, tostarp Latvijā ražotā Stolichnaya, boikotu.

Lesbiešu, geju, biseksuālu un transpersonu (LGBT) kopienas pārstāvji, kas organizē boikotu, apsūdz Krievijas varasiestādes pieaugošā seksuālo minoritāšu diskriminācijā, kas izpaužas aktīvistu vajāšanā un likumprojekta pieņemšanā, ar kuru aizliegtas geju parādes, vēsta BBC. LGBT aktīvisti arī apsver Soču ziemas Olimpisko spēļu boikotu, lai tādējādi pievērstu uzmanību notiekošajam Krievijā saistībā ar seksuālo minoritāšu diskrimināciju.

Tikmēr kompānija SPI, kura izplata pazīstamo degvīna marku Stolichnaya, paudusi atbalstu geju tiesību aktīvistiem. SPI izpilddirektors Vels Mendeļejevs sarunā ar BBC sacījis, ka kompānija ir politiski neitrāla biznesa organizācija un atbalsta caurspīdīgumu, taisnīgumu, vienlīdzību un dažādību. SPI ar vēstuli vērsusies pie LGBT organizācijām, norādot, ka ir aktīvs seksuālo minoritāšu atbalstītājs un sabiedrotais.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

SPI Distribution (Latvia) izplatīs PepsiCo dzērienus HoReCa tīklā

Sandra Dieziņa, 04.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada 2. aprīļa SPI Distribution (Latvia) kļūst par PepsiCo populāro dzērienu Pepsi, 7UP, Mirinda un Lipton Ice Tea oficiālo izplatītāju HoReCa tirdzniecības vietās.

To paredz Latvijas vadošā alkoholisko dzērienu izplatītāja SPI Distribution (Latvia) parakstītais līgums ar ietekmīgo korporāciju PepsiCo. Uzsākot sadarbību ar PepsiCo, SPI Distribution (Latvia) tiks paplašināts tieši bezalkoholisko dzērienu segments, piedāvājot PepsiCo dzērienus viesnīcām, bāriem, restorāniem un kafejnīcām visā Latvijā.

«PepsiCo ir viena no pasaules lielākajām plaša patēriņa preču ražošanas kompānijām, tādēļ esam gandarīti, ka tieši mūsu uzņēmuma spēcīgajai un pieredzes bagātajai komandai būs iespēja strādāt ar šo lielo korporāciju. Mēs piedāvājam klientiem dažādus dzērienus, kuri ir līderi savās kategorijās, tādēļ mūsu mērķis ir palielināt arī PepsiCo dzērienu tirgus daļu HoReCa tirdzniecības vietās un stiprināt to pozīcijas,» saka SPI Distribution (Latvia) izpilddirektors Valts Ermansons. PepsiCo korporācija ir pārstāvēta 200 valstīs ar vairāk nekā 700 ražotnēm. Pēc neto apgrozījuma ASV dolāros PepsiCo ir viena no pasaules TOP 5 kompānijām kopā ar Nestle, Kraft, Coca-Cola un Unilever.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudzfunkcionālais nekustamā īpašuma projekts mainījis nosaukumu atgriežoties pie vēsturiskā nosaukuma- “Zunda Towers”, informē uzņēmumā.

Paužot atbalstu Ukrainas cīņai pret agresoru, jau no 25. februāra Zunda Towers torņu jumta apgaismojums vakarā iemirdzas zili/ dzeltenajās Ukrainas karoga krāsās, tādejādi paužot solidaritāti ar Ukrainas tautu un iestājoties par mieru pasaulē.

Nekustamā īpašuma projekts atrodas Zundas kanāla krastā. SPI RE Holding, kurš ietilpst SPI Group, uzsāka projekta attīstību jau vairāk kā pirms 15 gadiem. Tieši tad arī tika nolemts iemūžināt Zundas kanālu torņu nosaukumā- Zundas torņi jeb Zunda Towers.

Sekojot tā laika tendencēm, nosaukums tika saīsināts kā Z-Towers un ar to jau vairāk nekā 10 gadus asociējas augstceltne.

“Kā SPI Group dibinātājs, kurā bez Zunda Towers projekta ietilpst arī Amber Beverage Group un Stoli Group, es ražošanu pārcēlu uz Latviju, kad, nonākot konfliktā ar Putina režīmu, biju spiests pamest Krieviju. Es zinu patiesību par šo cilvēku un visus šos gadus esmu bezbailīgi un nepagurstoši cīnījies ar šī tirāna režīmu,” komentē Jurijs Šeflers, SPI Group dibinātājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2017.gada nogalē mainījies alkoholisko dzērienu ražotāja un tirgotāja SIA «Amber Beverage Group» īpašnieks, un jaunais uzņēmuma dalībnieks ieķīlājis visas tam piederošās SIA «Amber Beverage Group» kapitāla daļas, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

2017.gada 29.decembrī komercreģistrā ierakstītas izmaiņas, saskaņā ar kurām par SIA «Amber Beverage Group» vienīgo īpašnieku kļuvusi Luksemburgā reģistrētā kompānija «Amber Beverage Group Holding S.a.r.l.». Iepriekš visas SIA «Amber Beverage Group» kapitāla daļas piederēja Nīderlandē reģistrētajai kompānijai «S.P.I. Regional Business Unit B.V.».

Savukārt pagājušajā nedēļā, 3.janvārī reģistrētas divas komercķīlas, ar kurām ieķīlātas «Amber Beverage Group Holding S.a.r.l» piederošās 104 536 523 SIA «Amber Beverage Group» kapitāla daļas.

Abu komercķīlu devējs ir «Amber Beverage Group Holding S.a.r.l», bet parādnieks alkoholisko dzērienu ražotājs un tirgotājs; tās reģistrētas par labu AS «Luminor Bank».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Latvijas Balzams paplašinās loģistikas pakalpojumus

Egons Mudulis, 23.10.2014

No kreisās: Amber Beverage Group holdinga komercdirektors Aigars Ģērmanis un Latvijas balzams ģenerāldirektors, Amber Beverage Group holdinga valdes loceklis Guntis Āboltiņš-Āboliņš

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunajā loģistikas centrā Amber Logistics apkalpos gan alkohola tranzītu, gan vietējo klientu produkciju.

To sarunā ar DB stāsta Amber Beverage Group (ABG) komercdirektors Aigars Ģērmanis un a/s Latvijas balzams (LB) ģenerāldirektors, ABG valdes loceklis Guntis Āboltiņš-Āboliņš. Uz jauno loģistikas centru (Stopiņu pagastā) Amber Logistics (AL), kas specializēsies alkoholisko dzērienu uzglabāšanā un pārvadājuma pakalpojumu sniegšanā Baltijas reģionā, pārcēlusies a/s LB vietējā tirgus preču noliktava, alkoholisko dzērienu izplatītāja SIA SPI Distribution (Latvia) importa un vairumtirdzniecības preču noliktava, kā arī uzņēmuma birojs. Jau vēstīts, ka nule izveidotā holdinga kompānija ABG apvieno starptautiskās alkoholisko dzērienu kompānijas SPI Group uzņēmumus Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Nīderlandē apstiprina Krievijas tiesības Beniluksa valstīs izmantot preču zīmes Stolichnaya, Stoli un Moskovskaya

Lelde Petrāne, 11.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan Nīderlandes tiesa apstiprinājusi Krievijas valsts tiesības Beniluksa valstīs izmantot degvīna preču zīmes «Stolichnaya», «Stoli» un «Moskovskaya», alkoholisko dzērienu ražotāja «Latvijas balzams» kopējos ražošanas un pārdošanas apjomus tas neietekmēšot.

««Stolichnaya» un «Moskovskaya» zīmolu dzērieni netika pārdoti Beniluksa valstīs jau kopš 2015. gada. Tomēr, provizoriski vērtējot, minētais tiesas spriedums skartu ļoti mazu daļu biznesa, iespējams, tikai 1% no kopējā ražošanas apjoma. Tāpēc šis spriedums neietekmēs «Latvijas balzams» darbību,» stāsta Intars Geidāns, «Latvijas balzams» valdes priekšsēdētājs. «Sekosim līdzi tālākai procesa attīstībai, «SPI» grupai pārsūdzot šo lēmumu Nīderlandes Augstākajā tiesā,» noslēdz I. Geidāns.

Jau vairākus gadus pastāvējis strīds starp Krievijas valsts uzņēmumu «Sojuzplodoimport» un «SPI» grupu, kurā ietilpst arī Latvijas uzņēmumu grupa «Amber Beverage Group», kas ir lielākais AS «Latvijas balzams» akcionārs. Trīspadsmit gadu ilgajā tiesas procesā uzņēmumi nespēja sadalīt tiesības uz degvīna tirdzniecības zīmēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tiešsaistes aizdevumu kompānija "Sun Finance Group" gatavojas aiziešanai no Vjetnamas tirgus, komentējot "Sun Finance Group" pārstāvja Aigara Plivča aizturēšanu Vjetnamā, sacīja "Sun Finance Group" investoru attiecību vadītāja Zanda Apine.

Viņa skaidroja, ka "Sun Finance Group" vienmēr ir darbojusies vietējās likumdošanas ietvaros, tajā skaitā Vjetnamā. Vjetnamas medija "Saigon News" izplatītā informācija par "Sun Finance Group" Vjetnamā piemērotajām gada procentu likmēm neatbilst patiesībai, uzsvēra Apine.

Viņa norādīja, ka "Sun Finance Group" darbības pamatā vienmēr ir bijis atbildīgs un godīgs darbs vietējās likumdošanas ietvaros. Uzņēmumam nav informācijas, ka Plivčs būtu rīkojies pretēji šiem uzņēmuma darbības pamatprincipiem.

Apine atzīmēja, ka "Sun Finance Group" Vjetnamā ir licencēts pakalpojuma sniedzējs.

Līdz 2022.gada izskaņai uzņēmumam un nozarei kopumā bijusi konstruktīva sadarbība ar vietējām uzraugošajām institūcijām. Tās bija iepazinušās ar visiem "Sun Finance Group" procesiem, produkta parametriem un uzņēmējdarbības modeli, kas to ieskatā bija pilnībā atbilstošs likumdošanai, norādīja Apine.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā enerģētikas kompānija „Ignitis Group“ šodien publicēja 2023. gada rezultātus, izziņojot apjomīgākās investīcijas uzņēmuma vēsturē, kas paredz vērienīgu atjaunīgās enerģijas projektu attīstīšanu Latvijā un Baltijā kopumā.

Uz atjaunīgajiem energoresursiem orientētā kompānija „Ignitis Group“ Latviju uzskata par vienu no svarīgākajiem atjaunīgās enerģijas attīstīšanas tirgiem Baltijas reģionā, īpaši vēja un saules enerģijas ražošanas jomā.

Saskaņā ar 2023.gada rezultātiem, pērn viss “Ignitis Group” atjaunīgās enerģijas ražošanas portfelis pieauga līdz 7,1 GW, nodrošinot līdz pat 19 TWh elektroenerģijas jaudas ģenerēšanu. Šāds elektroenerģijas apjoms ir pietiekams, lai nodrošinātu Latvijas un Lietuvas kopējo elektroenerģijas vajadzību apmierināšanu. Pašlaik “Ignitis Group” atjaunīgās enerģijas ražošanas portfelis Latvijā sasniedz 1,3 GW un pēc apjoma, tas ir otrs lielākais aiz Lietuvas 4,4 GW.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievija atguvusi tiesības uz Stolichnaya un Moskovskaya degvīnu zīmoliem pēc vairāk nekā desmit gadu ilgas cīņas Nīderlandes tiesā ar uzņēmēju Juriju Šefleru.

Roterdamas apgabaltiesa trešdien nolēmusi, ka šīs divas preču zīmes, ar kurām marķētais degvīns tiek ražots arī Šeflera kontrolētajā uzņēmumā Latvijas balzams, pieder Krievijai.

Šis lēmums liek Šeflera Nīderlandes uzņēmumam Spirits International nodot tiesības uz šīm preču zīmēm Krievijai vai samaksāt soda naudu 100 000 eiro apmērā un saņemt papildu naudassodu 50 000 eiro dienā.

Tāpat tiesas lēmums liek Spirits International pārtraukt Stolichnaya un Moskovskaya degvīnu tirdzniecību Nīderlandē, Beļģijā un Luksemburgā.

Šī tiesas prāva sākās 2003.gadā un paredz Šeflera uzņēmumam kompensēt Krievijai zaudējumus par šo zīmolu izmantošanas periodu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Bijušas Viasat Latvija vadītājs «noenkurojas» SPI Distribution

Sanita Igaune, 11.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušas Viasat Latvija vadītājs Valts Ermansons no 10.augusta ieņem valdes locekļa amatu alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecības uzņēmumā SPI Distribution (Latvia), liecina Lursoft dati.

Jau ziņots, ka pērn oktobrī tapa zināms, ka V. Ermansons vairs nevadīs Viasat Latvija, un šā gada janvārī darbu uzsāka Viasat Latvija jaunā vadītāja Ilze Zoltnere, kura Viasat komandai pievienojas pēc gandrīz trīs gadu izpilddirektores amata ieņemšanas Lattelecom meitasuzņēmumā Lattelecom BPO.

SPI Distribution (Latvia), līdz pērnā gada rudenim bija pazīstams ar nosaukumu AV&D, ir oficiālais un vienīgais Latvijā lielākā alkoholisko dzērienu ražotāja, SPI Group ietilpstošā Latvijas balzams produkcijas izplatītājs Latvijā.

SPI Distribution (Latvia) 2010.gadā strādāja ar 51,3 milj. Ls apgrozījumu un 49,5 tūkst. Ls peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Amber Beverage Group varētu iegādāties vēl kādu uzņēmumu Baltijā

LETA, 31.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunizveidotais alkohola ražošanas un tirdzniecības holdings Amber Beverage Group neizslēdz iespēju iegādāties vēl kādu Latvijas alkohola ražotāju vai izplatītāju, atzina kompānijas valdes priekšsēdētājs Sīmurs Fereira.

Jautāts, vai Amber Beverage Group plāno nopirkt vēl kādu uzņēmumu Latvijā, Fereira atzina, ka kompānija vienmēr ir ieinteresēta un izvērtē iespējas, kas atbilst attīstības redzējumam, - vai tā būtu sinerģija ar ražošanu, vai arī distribūciju.

«Konkrēta nodoma par kāda alkohola ražotāja pirkšanu vēl nav, bet turam acis vaļā un sekojam, kas notiek tirgū. Ir bijušas sarunas ar dažām kompānijām, kas varētu būt interesantas investoriem, un ceram, ka nākamgad sarunas tiks turpinātas, jāsagaida tikai īstais brīdis un iespēja,» sacīja uzņēmējs.

Tāpat viņš norādīja, ka Latvijas balzamam pēc pievienošanās holdingam būs iespēja koncentrēties uz zīmolu attīstību un jauniem tirgiem, savukārt holdingam paveras iespējas attīstīties, fokusējoties ne tikai uz alkohola ražošanu, bet arī uz izplatīšanu un loģistikas pakalpojumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex kreditē bankrotējošu uzņēmumu

Lāsma Vaivare, Db, 09.01.2009

Krievijas uzņēmēja Grigorija Rabinoviča (attēlā) pārstāvētais luksus preču veikalu īpašnieks Global Fashion Group, pirms tika atzīts par maksātnespējīgu, devis komercķīlu Parex bankai.

Foto: Ritvars Skuja, Db

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā, kad valsts iepludina naudu Parex bankā, tā kreditē uzņēmumu, kas teju tūlīt pēc kredītķīlas reģistrēšanas atzīts par maksātnespējīgu. Pērnā gada 18. decembrī Komercķīlu reģistrā reģistrēta ķīla, ko Parex bankai devusi SIA Global Fashion Group, kas plašāk pazīstams kā pērnpavasar lidostas Rīga teritorijā atklātā modes preču tirdzniecības centra City Fashion Outlet un veikalu Palazzo Italia un Ermenegildo Zegna īpašnieks. Dažas dienas vēlāk - 23. decembrī - tiesa šo uzņēmumu atzinusi par maksātnespējīgu.

Krievijas uzņēmēja Grigorija Rabinoviča (attēlā) pārstāvētais luksus preču veikalu īpašnieks Global Fashion Group, pirms tika atzīts par maksātnespējīgu, devis komercķīlu Parex bankai."Nē" jauniem kredītiem

Kopš novembrī atklātībā nonāca ziņas par Parex bankas nopietnajām finansiālajām problēmām, kuru dēļ valdība spēra precedenta soli, pārņemot banku valsts īpašumā, reģistrēts ļoti mazs skaits ķīlu, kur kā ņēmējs vai devējs figurē šīs bankas nosaukums, Db secināja, pētot Komercķīlu reģistra datus. Finansiāli ietilpīgākās ir ķīlas, kuras Parex banka devusi depozītam no Valsts kases - kā Db jau ziņoja (5.01.2009.), līdz šim finanšu iestādes darbības stabilizēšanai valsts jau ir ieguldījusi 674 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Uzņēmumu rīkotās gada nogales ballītes pagaidām vēl bez ikriem

Signe Knipše, Dace Kaminska, speciāli DB, 28.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan uzņēmumi strauji atgriežas pie nepieciešamības organizēt gada nogales pasākumus, tie ir piezemēti un rūpīgi seko līdzi izdevumiem, vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Aptaujāto pasākumu aģentūru pieredze un viedokļi atšķiras, tomēr kopīgs novērojums visiem viens – svētkus svinēt patīk visiem, arī iespējas palielinās. Pilna servisa pasākumu aģentūras Labdako Events valdes priekšsēdētāja Līga Blumfelde stāsta, ka pastāvīgo klientu dēļ krīzes laiku aģentūra izteikti neizjuta: «Ikgadējie pasākumi tika organizēti, vienīgi finansiālie resursi tam tika atvēlēti zemāki vai klienti nevēlējās pasākumus papildināt ar dažādām «ekstrām», ar ko izcēlās pasākumi pirmskrīzes laikā». Lai gan aģentūra ir neliela un ik nedēļu neapkalpo desmitiem pasākumu, pēdējo divu gadu laikā par klientu un darba trūkumu sūdzēties nevar. L.Blumfelde gan nenoliedz, ka atšķirībā no krīzes posma, kad korporatīvo pasākumu loma uzņēmumos mazinājās, nu pasākumu organizēšana atkal tiek pozicionēta kā svarīgs iekšējās un ārējās komunikācijas virziens.

Komentāri

Pievienot komentāru