Ražošana

Tiesa Kaiju atzīst par maksātnespējīgu

Sandra Dieziņa, 07.05.2004

Jaunākais izdevums

Rīgas apgabaltiesa zivju pārstrādes uzņēmumu a/s Kaija šodien atzina par maksātnespējīgu. Pat maksātnespējīgu kompānija atzīta no 2003. gada 9. jūnija, jo šajā datumā Kaija rakstveidā paziņojusi Norvēģijas uzņēmumam to, ka nespēj veikt savus maksājumus pēc iepriekš noteiktā grafika. Par Kaijas administratoru Rīgas apgabaltiesa apstiprināja Zintu Zālīti–Rukmani. Tiesas spriedums ir galīgs un nav pārsūdzams apelācijas kārtībā. Kaijas maksātnespējas pieteikumu tiesā bija iesniedzis SIA Marint, kā arī pats uzņēmums, savukārt 5. aprīlī pieteikumu iesniedza arī Norvēģijas kompānija Norsk Havfisk, kurai Kaija palikusi parādā ap 101 000 Ls. Ir iespējama uzņēmuma sanācija un jau šobrīd tiekot izstrādāts sanācijas plāns. Tiesa, uzņēmuma administratore apšauba iespējas atjaunot kompānijas maksātspēju. Kopējā prasījumu summa pret Kaiju ir 2 135 189 Ls, tostarp aptuveni 0,5 miljoni Ls ir parāds strādājošajiem par laikus neizmaksātajām darba algām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar NATO samitu (precizēta informācija par gājēju satiksmi)

, 22.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar NATO Rīgas samita 2006 rīkošanu Latvijas Republikā 28. un 29. novembrī, kā arī ievērojot Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas vēstuli un Latvijas Republikas Jūras spēku komandiera vēstuli, ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā noteikts, ka transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot operatīvo transportu un transportlīdzekļus ar caurlaidēm, kuras izsniedz Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienests, Drošības policija un Valsts policijas caurlaižu birojs):

No 25. novembra no plkst. 00.00 līdz 29. novembra plkst. 19.00:

- autostāvvietā pie Latvijas Nacionālās operas.

No 26. novembra no plkst. 12.00 līdz 29. novembra plkst. 19.00:

- Kārļa Ulmaņa gatvē (abos virzienos), posmā no Beberbeķu ielas līdz Upesgrīvas ielai;

- Ciema ielā;

- Gaviezes ielā, posmā no Čuguna ielas līdz Mūkupurva ielai;

- Mūkupurva ielā, posmā no Gaviezes ielas līdz lidostas "Rīga" apvedceļam;

- Mežmalas ielā;

- Rikšotāju ielā;

- Gramzdas ielā, posmā no Zolitūdes ielas līdz Mūkupurva ielai;

- Priedaines ielā, posmā no Zolitūdes ielas līdz Mūkupurva ielai;

- Grenču ielā, posmā no Mūkupurva ielas līdz Zebrenes ielai;

- Zebrenes iel, posmā no Grenču ielas līdz Valtaiķu ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex kreditē bankrotējošu uzņēmumu

Lāsma Vaivare, Db, 09.01.2009

Krievijas uzņēmēja Grigorija Rabinoviča (attēlā) pārstāvētais luksus preču veikalu īpašnieks Global Fashion Group, pirms tika atzīts par maksātnespējīgu, devis komercķīlu Parex bankai.

Foto: Ritvars Skuja, Db

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā, kad valsts iepludina naudu Parex bankā, tā kreditē uzņēmumu, kas teju tūlīt pēc kredītķīlas reģistrēšanas atzīts par maksātnespējīgu. Pērnā gada 18. decembrī Komercķīlu reģistrā reģistrēta ķīla, ko Parex bankai devusi SIA Global Fashion Group, kas plašāk pazīstams kā pērnpavasar lidostas Rīga teritorijā atklātā modes preču tirdzniecības centra City Fashion Outlet un veikalu Palazzo Italia un Ermenegildo Zegna īpašnieks. Dažas dienas vēlāk - 23. decembrī - tiesa šo uzņēmumu atzinusi par maksātnespējīgu.

Krievijas uzņēmēja Grigorija Rabinoviča (attēlā) pārstāvētais luksus preču veikalu īpašnieks Global Fashion Group, pirms tika atzīts par maksātnespējīgu, devis komercķīlu Parex bankai."Nē" jauniem kredītiem

Kopš novembrī atklātībā nonāca ziņas par Parex bankas nopietnajām finansiālajām problēmām, kuru dēļ valdība spēra precedenta soli, pārņemot banku valsts īpašumā, reģistrēts ļoti mazs skaits ķīlu, kur kā ņēmējs vai devējs figurē šīs bankas nosaukums, Db secināja, pētot Komercķīlu reģistra datus. Finansiāli ietilpīgākās ir ķīlas, kuras Parex banka devusi depozītam no Valsts kases - kā Db jau ziņoja (5.01.2009.), līdz šim finanšu iestādes darbības stabilizēšanai valsts jau ir ieguldījusi 674 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Centra rajona tiesa šodien sanāca uz trešo tiesas sēdi ASK Rīga maksātnespējas lietā un ar šā gada 24. aprīli atzina biedrību par maksātnespējīgu.

Jau vakar (8. jūnijā) Rīgas Centra rajona tiesa sanāca uz otro sēdi, kurā administratore lietai pievienoja ziņojumu ar pazīmēm, kas varētu liecināt par biedrības ASK Rīga maksātnespēju, ziņo esports.lv. Tāpat kļuva zināms, ka biedrības parādsaistības būtiski pārsniedz aktīvus. Kopējie ASK Rīga parādi šobrīd ir 1.4 miljoni latu. Visas lietā iesaistītās puses atzina, ka ir pazīmes par kluba maksātnespēju, un tiesa noteica, ka lēmums šajā lietā tiks paziņots trešdien.

Šodien Rīgas Centra rajona tiesā tika paziņots lēmums šajā lietā, biedrību ASK Rīga atzīstot par maksātnespējīgu ar 2009. gada 24. aprīli. Tāpat tiesa lēma, ka biedrībai jāsamaksā valsts nodeva (100 Ls) abiem prasītājiem - Gatim Jahovičam un ceļojumu aģentūrai Airtour.lv. Aprīlī tiesā tika iesniegti divi pieteikumi par kluba maksātnespējas procesa ierosināšanu. Vienu iesniedza bijušais šī kluba spēlētājs Gatis Jahovičs, otru ceļojumu aģentūra Airtour.lv

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmieras rajona tiesa šodien par maksātnespējīgu atzinusi vienu no lielākajiem gaļas pārstrādes uzņēmumiem SIA Triāls.

Db uzzināja tiesā, uzņēmums par maksātnespējīgu atzīts no šā gada 30. aprīļa.

Db jau vēstīja, ka maksātnespējas procesa lieta pret Triāls tika ierosināta 5. maijā pēc Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) pieteikuma. Saskaņā ar VID datiem Triāla saistības pret valsti ir 1.54 miljoni Ls, ko veido aktuālais nodokļu parāds uz 29. aprīli - 674 tūkstoši Ls un nodokļu parādi 867 tūkstošu Ls apjomā. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valts Blaumanis iepriekš izteica cerību par kompānijas sanāciju.

Laikraksts Liesma vēsta, ka patlaban ražošana uzņēmumā pārtraukta, jo pēc maksātnespējas procesa lietas ierosināšanas uzņēmuma konti tika bloķēti un banka slēgusi kredītlīniju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta veikals Pro Line ir atzīts par maksātnespējīgu, liecina dati Maksātnespējas Reģistrā. Tiesa, www.proline.lv turpina funkcionēt ierastajā kārtībā, bet klientiem par notikušo netiek ziņots, ziņo rus.db.lv.

Šogad 13.martā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina kompāniju Pro Line – interneta veikala proline.lv īpašnieku par maksātnespējīgu.

Db jau rakstīja (11.08.2008.), ka viens no datoru un to aksesuāru tirgotājiem Pro Line nolēmis slēgt daļu no veikaliem un pāriet uz tirdzniecību internetā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mājokļu projektu Tekstiliāna, Brūkleņu parks, SunDays attīstītājs Capitolia Group atzīts par maksātnespējīgu, liecina Maksātnespējas reģistra dati.

Toreiz tika norādīts, ka uzņēmuma projektos Tekstiliana un SunDays fonds savu ieguldījumu jau ir veicis, bet finansējumu projektu tālākai attīstībai nodrošinās vietējās bankas. Tekstilianai Nordea banka bija apstiprinājusi projekta būvniecības finansējumu 100 % apmērā. Bija saņemta būvatļauja. Kopējas investīcijas projektā plānotas aptuveni 55 miljoni eiro. Sundays kompleksā Jūrmalā, Vaivaros tika plānots investēt vairāk nekā 100 miljonus eiro.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā pieteikumu atzīt Capitolia Group par maksātnespējīgu bija iesniegusi SIA Kuģu stūris. Tiesa prasību apmierināja. Maksātnespējas reģistrā ieraksts veikts 28. maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SIA "MIG Holdings" rekonstruēs vēl vienu vēsturisko ostas spīķeri pie tirdzniecības kanāla Liepājā

, 08.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "MIG Holdings" pagājušā gada septembrī iegādāto bijušo vairumtirdzniecības bāzes "Pīlādzis" noliktavas ēku Kaiju ielā 6, Liepājā līdz 2008. gada pavasarim pēc arhitekta Agra Padēļa - Līna projekta rekonstruēs par modernām biroju un tirdzniecības telpām ar kopējām investīcijām 620 tūkst. latu apmērā.

2006. gada septembrī SIA "MIG Holdings" iegādājās vēsturisko ostas spīķeri pie viesnīcas "Amrita" Kaiju ielā 6, kur agrāk atradās vairumtirdzniecības bāzes "Pīlādzis" noliktava 1500m2 platībā.

Minētās noliktavas ēkas rekonstrukcija par tirdzniecības un biroju ēku ir viens no SIA "MIG Holdings" 2007. gada investīciju projektiem. Aigars Kesenfelds, SIA "MIG Holdings" valdes priekšsēdētājs, atzīst, ka "vēsturisko ostas spīķeru atjaunošana uzņēmumam jau kļuvusi teju vai par tradīciju". Darbs pie rekonstrukcijas projekta arhitekta Agra Padēļa - Līna vadībā tika uzsākts jau pirms vairākiem mēnešiem. Ēkas pirmajā stāvā izvietosies moderna dizaina tirdzniecības telpas, pārējos trijos stāvos atradīsies arhitektoniski neordināri biroji. Ēkā paredzēts ierīkot liftu, pievilkt jaunus ūdens, kanalizācijas, elektrības un gāzes pievadus. Kopējā platība pēc rekonstrukcijas būs aptuveni 1800m2.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Šķidro kristālu ražotnes būvei daļu kredītlīdzekļu piešķirs Pohjola Bank

Gunta Kursiša, 15.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Venstpils brīvostas pārvalde noslēgusi atklāto iepirkumu konkursu par kredītlīdzekļu piesaisti ražošanas ēkas būvniecībai Kaiju ielā 9, liecina informācija Iepirkumu Uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA MIG Holdings pagājušā gada septembrī iegādāto bijušo vairumtirdzniecības bāzes Pīlādzis noliktavas ēku Kaiju ielā 6, Liepājā līdz 2008. gada pavasarim pēc arhitekta Agra Padēļa - Līna projekta rekonstruēs par biroju un tirdzniecības telpām ar kopējām investīcijām 620 tūkst. latu apmērā.

2006. gada septembrī SIA MIG Holdings iegādājās vēsturisko ostas spīķeri pie viesnīcas Amrita Kaiju ielā 6, kur agrāk atradās vairumtirdzniecības bāzes Pīlādzis noliktava 1500m2 platībā.

Minētās noliktavas ēkas rekonstrukcija par tirdzniecības un biroju ēku ir viens no SIA MIG Holdings 2007. gada investīciju projektiem.

Ēkas pirmajā stāvā izvietosies tirdzniecības telpas, pārējos trijos stāvos atradīsies arhitektoniski neordināri biroji, sola uzņēmums. Ēkā paredzēts ierīkot liftu, pievilkt jaunus ūdens, kanalizācijas, elektrības un gāzes pievadus. Kopējā platība pēc rekonstrukcijas būs aptuveni 1800m2.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lidostai traucē kaijas

, 20.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielais kaiju daudzums lidostas Rīga tuvumā pēdējo gadu laikā radījis četrus starpgadījumus, kad lidmašīnu dzinējos ierautas kaijas, ziņo laikraksts Neatkarīgā.

Putnus pievilonot blakus lidostai Rīga esošā ūdeļu audzētava Ozoli, jo kaijas cerot dabūt kādu no zivīm, ar kuru tiek barotas ūdeles.

Civilās aviācijas aģentūra norāda, ka pagaidām notikušie starpgadījumi beigušies tikai ar nelielu reisu aizkavēšanos, tomēr citreiz dzinējā iekļuvis putns var izraisīt pamatīgu katastrofu.

Patlaban aviācijas aģentūra gaidot atbildi no vides speciālistiem, kā tikt galā ar pieaugošo kaiju koloniju, jo tā varot kļūt par nepārvaramu šķērsli liodostas skrejceļa paplašināšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Ventspils ostas pievedceļu rekonstrukcijā un būvē ieguldīti 35,9 miljoni eiro

Žanete Hāka, 28.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils brīvostas pārvalde ir noslēgusi sešus gadus ilgušo pievedceļu rekonstrukcijas un izbūves projektu Ventspils ostas termināļiem un industriālajām zonām, informē brīvostas pārvalde.

Ventspilī pārbūvēti un atjaunoti 48 ielu posmi un laukumi 28,7 kilometru garumā un 14,6 hektāru platībā. Šī ES Kohēzijas fonda finansētā projekta ietvaros Ventspils ielās un laukumos ieguldīti gandrīz 36 miljoni eiro.

Projekta Pievedceļu rekonstrukcija Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām realizācija uzsākta 2010.gadā, bet visi ar būvniecību saistītie darbi noslēdzās 2015.gada nogalē. Labas infrastruktūras nodrošināšana Ventspils ostā ir viens no Ventspils brīvostas pārvaldes pamatuzdevumiem, tāpēc investīcijām ostas infrastruktūrā tiek pievērsta ļoti liela uzmanība. Labas kvalitātes pievedceļi ostā ir būtiski svarīgi ostas konkurētspējas uzturēšanai, skaidro ostas pārstāvji. Tāpat ļoti svarīga ielu infrastruktūra ir Ventspils brīvostas industriālās teritorijas uzņēmumiem – ražotnēm. Īstenoto projektu rezultātā Ventspils brīvostas pārvalde saviem klientiem var piedāvāt labākos apstākļus uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstākās tiesas (AT) Senāts šodien atcēla Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2010.gada decembra spriedumu, ar kuru Kolonnas grupas dibinātāja un akcionāre Ieva Plaude-Rēlingere tika atzīta par maksātnespējīgu.

Senāts šodien pēc Ģenerālprokuratūras protesta šo Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumu atcēla un jautājumu nodeva jaunai izskatīšanai, informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja.

Šodien Senāts paziņoja tikai saīsināto lēmumu. Ar tā motīviem būs iespējams iepazīties no 20.jūnija.

Lai gan spriedums par Plaudes-Rēlingeres maksātnespējas pasludināšanu un bankrota procedūras sākšanu ir atcelts, tiesā ir ierosināta viņas maksātnespējas lieta. Administratoram samaksātā atlīdzība nav jāatmaksā, savukārt laikā no maksātnespējas procesa pasludināšanas veiktās īpašuma izsoles tiesas ceļā var apstrīdēt kreditori.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Plaude tomēr maksātnespējīga; Parex banka vīlusies spriedumā

Elīna Pankovska, 01.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa otro reiz apmierināja uzņēmējas Kolonnas grupas dibinātājas Ievas Plaudes Rēlingeres pieteikumu par fiziskas personas maksātnespējas atzīšanu.

Parex banka, kas gan spriedumu vēl nav saņēmusi, izskaa nožēlu, ka tiesa atkārtoti nav ņēmusi vērā bankas iesniegtos pierādījumus par I. Rēlingeres-Plaudes iespējami prettiesiskām darbībām saistībā ar aktīvu nobēdzināšanu, tajā skaitā par darbībām, kas veiktas pēc 2010. gada 7. decembra tiesas sprieduma pasludināšanas. Parex banka norāda, ka vairākkārtīgi norādījusi uz I. Plaudes – Rēlingeres veiktajiem darījumiem nolūkā izvairīties no savu saistību izpildes, kā arī to radīto būtisko kreditoru aizskārumu. Tāpat Parex banka ir norādījusi, ka Plaude- Rēlingere maksātnespējas lietā sniegusi nepilnīgu, tātad nepatiesu informāciju par viņai piederošo mantu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirgotāja SIA "Elkor centrs" pasludināts par maksātnespējīgu, liecina Maksātnespējas reģistrā pieejamā informācija.

Rīgas pilsētas tiesa uzņēmumu par maksātnespējīgu pasludinājusi trešdien, 21.februārī. Par "Elkor centra" maksātnespējas procesa administratoru iecelta Kristīne Kļaviņa.

Kreditoru prasījumi pret parādnieku iesniedzami administratorei līdz 2024.gada 22.martam.

Šogad 21.februārī "Elkor centram" bija Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu parāds 73 435 eiro apmērā.

Jau vēstīts, ka VID pērn novembrī "Elkor centram" piemēroja aizliegumu komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai, kā arī kapitāldaļu atsavināšanai un pārreģistrācijai.

2022.gadā "Elkor centrs" strādāja ar 3,058 miljonu eiro apgrozījumu un 25 273 eiro peļņu, liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmums reģistrēts 2003.gadā, un tā pamatkapitāls ir 17 066 eiro. "Elkor centra" vienīgā īpašniece kopš pagājušā gada novembra ir pati kompānija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Janvārī izsolīs Plaudei piederošu nekustamo īpašumu

Elīna Pankovska, 28.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamā gada 24.janvārī nekustamā īpašuma izsolē ar augšupejošu soli plānots izsolīt par maksātnespējīgu atzītās uzņēmējas un Kolonnas grupas dibinātājas Ievas Plaudes Rēlingeres vienu no nekustamajiem īpašumiem.

Oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis norādīts, ka tas ir dzīvokļa īpašums nr.3 (kopīpašuma domājamā daļa no daudzdzīvokļu mājas un zemesgabala), kas atrodas Rīgā, Kaļķu ielā 6-3, ar kopējo platību 157,1 kvadrātmetri.

Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena ir 181,4 tūkst. Ls. Šī ir pirmā izsole.Uz nekustamo īpašumu nostiprināta pirmā hipotēka par labu Nordea Bank Finland Plc Latvijas filiālei par kopējo summu 228,41 tūkst. Ls apmērā. Citi hipotekārie kreditori un viņu prasījumi uz nekustamo īpašumu nav zināmi.

Jāatgādina, ka šā gada pavasarī I.Plaudes-Rēlingeres netieši kontrolētajai SIA Strēlnieku 7 izdevās kādam Krievijas pilsonim piederošai Latvijā reģistrētai firmai SIA AP Vecrīga par vairāk nekā 1,75 milj. Ls pārdot zemesgabalu Rīgā, Strēlnieku ielā 7. Zemesgabals Strēlnieku ielā 7 bija viens no tiem I.Plaudes-Rēlingeres maksātnespējas plānā neminētajiem diviem īpašumiem, kurus uzņēmēja marta beigās solījās pārdot par labu kreditoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atkārtoti vērtēs Plaudes-Rēlingeres maksātspēju

Elīna Pankovska, 24.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien, 24.augustā, atkārtoti izskatīs Kolonnas grupas dibinātājas Ievas Plaudes-Rēlingeres pieteikumu par maksātnespējas procesa pasludināšanu, liecina informācija tiesu sistēmas portālā pieejamā informācija.

Jāatgādina, ka Augstākās tiesas (AT) Senāts maijā atcēla iepriekšējo Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2010.gada decembra spriedumu, ar kuru I. Plaude-Rēlingere tika atzīta par maksātnespējīgu.

Senāts pēc Ģenerālprokuratūras protesta šo tiesas spriedumu atcēla un jautājumu nodeva jaunai izskatīšanai. DB jau rakstīja, ka Ģenerālprokuroratūra šā gada 25.februārī iesniedza protestu par I.Plaudes-Rēlingeres maksātnespēju. Ar lūgumu iesniegt protestu par viņas atzīšanu par maksātnespējīgu Ģenerālprokuratūrā vērsās a/s Parex banka.

Kā iepriekš skaidroja Parex pārstāve Marita Ozoliņa-Tumanovska, banka tiesas lēmumu, atzīstot I.Plaudi-Rēlingeri par maksātnespējīgu, uzskata par nepamatotu un norāda, ka lietas izskatīšanā pieļauti būtiski procesuālo un materiālo tiesību normu pārkāpumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Augustā atkārtoti vērtēs Plaudes-Rēlingeres maksātnespēju

Elīna Pankovska, 13.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa augusta beigās atkārtoti izskatīs Kolonnas grupas dibinātājas Ievas Plaudes-Rēlingeres pieteikumu par maksātnespējas procesa pasludināšanu, liecina informācija tiesu sistēmas portālā pieejamā informācija.

Jāatgādina, ka Augstākās tiesas (AT) Senāts maijā atcēla iepriekšējo Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2010.gada decembra spriedumu, ar kuru I. Plaude-Rēlingere tika atzīta par maksātnespējīgu.

Senāts pēc Ģenerālprokuratūras protesta šo tiesas spriedumu atcēla un jautājumu nodeva jaunai izskatīšanai. DB jau rakstīja, ka Ģenerālprokuroratūra šā gada 25.februārī iesniedza protestu par I.Plaudes-Rēlingeres maksātnespēju. Ar lūgumu iesniegt protestu par viņas atzīšanu par maksātnespējīgu Ģenerālprokuratūrā vērsās a/s Parex banka.

Kā iepriekš skaidroja Parex pārstāve Marita Ozoliņa-Tumanovska, banka tiesas lēmumu, atzīstot I.Plaudi-Rēlingeri par maksātnespējīgu, uzskata par nepamatotu un norāda, ka lietas izskatīšanā pieļauti būtiski procesuālo un materiālo tiesību normu pārkāpumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa vakar, 5.decembrī, atkārtoti ir ierosinājusi SIA Baltijas Aviācijas sistēmas (BAS) maksātnespējas procesa lietu, liecina Maksātnespējas aģentūras mājaslapā esošā informācija.

Ar pieteikumu tiesā vēlreiz vērsās SIA "Finanšu restrukturizācijas risinājumi". Maksātnespējas procesa administratora kandidāts pagaidām ir Inese Rimdžus.

Lietu paredzēts izskatīt 19. decembrī plkst.11.30, liecina informācija tiesu portālā tiesas.lv.

Jau ziņots, ka Rīgas rajona tiesa 15.jūnijā noraidīja trīs kompāniju pieteikumus atzīt par maksātnespējīgu uzņēmumu BAS. Uzņēmumu par maksātnespējīgu bija lūgušas atzīt Finanšu restrukturizācijas risinājumi un SIA Eurobalt Junipro, kā arī SIA Mateks.

Eurobalt Junipro advokāts Zigurds Krastiņš iepriekš atzina, ka BAS maksātnespējas pieteikums iesniegts 36 000 latu parāda dēļ par juridiskajiem pakalpojumiem. Krastiņš lūdza tiesu ņemt vērā to, ka BAS vēl papildus ir saistības pret viņa pārstāvēto kompāniju 80 tūkst. eiro (56 tūkst. latu) apmērā, un arī šis jautājums būtu vērtējams, lemjot par BAS maksātnespēju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kaijas telpās ražošanu sāk Karavela

Sandra Dieziņa, 06.01.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējīgās zivju pārstrādes a/s Kaija telpās pērnā gada novembrī ražošanu uzsākusi SIA Karavela, kas savulaik bija izejvielu piegādātājs Kaijai. Patlaban mēnesī tiek saražoti apmēram miljons līdz 1,2 miljoni kārbu konservu, galvenokārt no okeāna zivīm, kā arī ražošanas nodrošināšanai tiek gatavotas metāla konservu kārbas. Šogad kompānija cer strādāt ar 5 miljonu Ls apgrozījumu. Karavela šobrīd nodarbina ap 120 strādājošo, kas ap 95 % ir bijušie Kaijas darbinieki un ar laiku to skaits varētu pieaugt. Jau pērn oktobrī Karavela ieguvusi Pārtikas un veterinārā dienesta atzīšanu, bet patlaban tiek gaidīta atbilde par Krievijas inspektoru decembrī veiktajām pārbaudēm, lai varētu saņemt atļauju eksporta sākšanai uz Krieviju, kur Kaijas produkciju labi pazīstot. Jāpiebilst, ka ražošanas telpas Karavela īrē no IP Vecmīlgrāvis, kas ir to īpašniece. Kaija pērnā gada sākumā par 1,6 miljoniem Ls savu nekustamo īpašumu pārdeva nekustamo īpašumu kompānijai IP Vecmīlgrāvis. Tiesa gan, tas kompāniju neglāba no maksātnespējas, ko tiesa izskatīja pērnā gada maijā, pienēmot lēmumu Kaiju par maksātnespējīgu atzīt no 2003. gada 9. jūnija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsolīs Kesenfeldu ģimenes uzņēmuma īpašumus

Vēsma Lēvalde, 14.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15. augustā plānotas trīs maksātnespējīgajai SIA MIG holdings piederošo īpašumu piespiedu izsoles.

Paredzēts izsolīt zemes gabalu 875 kvadrātmetru platībā, kas atrodas Liepājā, Alejas ielā 7. Īpašuma sākumcena ir 15 100 latu, liecina sludinājums laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Zemes gabala Liepājā, Kaiju ielā (6731 kvadrātmetrs), izsoles sākumcena ir 28 tūkstoši latu.

Zemes gabalam 1625 kvadrātmetru platībā, kas atrodas Liepājā, Loču ielā 4, izsoles sākumcena ir 24 tūkstoši latu.

Db.lv rakstīja, ka pēc 11 mēnešu ilgām sarunām šā gada pavasarī SIA MIG holdings īpašnieki Ivars un Aigars Kesenfeldi ir noslēguši mierizlīgumu ar kreditoru Swedbank. Tādējādi tika apturēta Swedbank tiesvedība pret MIG holdings īpašniekiem kā privātpersonām. Liepājas tiesa atzina a/s Swedbank meitasuzņēmuma Swedbank līzings prasību atzīt Kesenfeldu ģimenes SIA Rietumu krasts maksātnespēju. Tiesa atzinusi arī SIA Rietumu krasts mātesuzņēmuma SIA MIG holdings maksātnespēju pēc paša uzņēmuma lūguma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Centra rajona tiesa, atkārtoti skatot uzņēmēja Jāņa Lasmaņa maksātnespējas procesa lietu, atzina viņu tomēr par maksātnespējīgu, DB noskaidroja tiesā. Tiesas spriedums nav pārsūdzams.

Augstākās tiesas Senāts pagājušā gada novembrī apmierināja ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera protestu un atcēla iepriekšējo Rīgas pilsētas Centra rajona spriedumu, ar kuru J.Lasmanis tika atzīts par maksātnespējīgu. Lieta tika nodota jaunai izskatīšanai.

Jāatgādina, ka ar lūgumu Ģenerālprokuratūrā vērsās Parex banka un Citadele banka. J.Lasmanis par maksātnespējīgu tika atzīts pagājušā gada 25. janvārī, sākot no 2010.gada 28.oktobra. DB jau rakstīja, ka maksātnespējas ieteikumu tiesā J.Lasmanis iesniedza vēl 2010.gada oktobra beigās, bet tiesa to atstāja bez virzības, jo tika konstatētas dažas nepilnības. 2010. gada 1.decembrī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa ierosināja J.Lasmaņa maksātnespējas lietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lembergs cer uz vairākiem simtiem tūkstošu sterliņu mārciņu no prasītājiem Anglijas tiesā

LETA, 27.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) saistībā ar tiesvedību Anglijas tiesā cer no prasītājiem saņemt tiesāšanās izdevumu un zaudējumu kompensāciju vairāku simtu tūkstošu sterliņu mārciņu apmērā.

Kā šodien preses konferencē informēja Lembergs, lēmumam par kompensācijas apmēru vajadzētu būt zināmam aptuveni desmit dienu laikā pēc 19.jūnija, kad Anglijas un Velsas Apelācijas tiesa noraidīja Antonio Gramsci Shipping Corporation un 29 citu AS Latvijas kuģniecība (LK) meitassabiedrību iesniegto apelācijas sūdzību strīdā ar Lembergu par frakts līgumu, atkārtoti apstiprinot, ka pret viņu celtā prasība ir nepamatota un izbeidzama Anglijas tiesas jurisdikcijas neesamības dēļ.

«Pirmās instances tiesā es uzvarēju kompāniju Vitol šajā prasībā, viņi tiesas lēmumu pārsūdzēja apelācijas instances tiesā, un apelācijas instances tiesa arī viņu apelācijas sūdzību noraidīja. Jāsaka, ka tiesa bija plānota divas dienas, bet notika dažas stundas. Apelācijas instances tiesa trīs tiesnešu sastāvā pēc tam, kad bija noklausījusies prasītāju argumentus, noklausīšanos pārtrauca, jo uzskatīja par bezjēdzīgu tērēt laiku un klausīties vēl manus advokātus. Tiesa uzreiz turpat tiesas zālē pieņēma lēmumu, ka apelācijas sūdzība tiek noraidīta. Tas, protams, prasītājam bija milzīgs šoks, jo viņi domāja, ka divas dienas varēs skalot smadzenes tiesnešiem, bet no tā nekas neiznāca,» norādīja Lembergs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomisko lietu tiesa pasludinājusi likvidējamo "Baltic International Bank" par maksātnespējīgu, pavēstīja bankas maksātnespējas procesa administratore Linda Sniega-Svilāne.

Viņa norāda, ka Ekonomisko lietu tiesa trešdien pasludināja "Baltic International Bank" par maksātnespējīgu un par maksātnespējas procesa administratori iecēla Sniegu-Svilāni.

Sniega-Svilāne informē, ka sākotnēji veiks bankas dokumentu un mantas inventarizāciju, kā arī lietu pārņemšanu no bankas likvidatora.

Tāpat tuvākajā laikā oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis" tiks publicēts paziņojums par to, ka kreditoru prasījumi un citu personu prasības, pretenzijas pret banku būs piesakāmas administratorei trīs mēnešu laikā no sludinājuma publicēšanas dienas.

Vienlaikus viņa arī atzīmē, ka kreditoru prasījumi, kas pieteikti bankas likvidācijas procesā, to pieteiktajā apmērā atkārtoti nebūs jāpiesaka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pasludina Lex–U maksātnespēju

Sandra Dieziņa, 02.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gadu pēc tam, kad vairumtirgotājs Lex–U pātrauca cukura tirdzniecību, uzņēmums pasludināts par maksātnespējīgu. Tukuma rajona tiesa uzņēmumu par maksātnespējīgu pasludināja no šī gada 1. septembra pēc pašas kompānijas lūguma. Par maksātnespējīgā Lex–U administratoru iecelts Normunds Sinkēvičs, kurš Db skaidroja, ka maksātnespējas iemesls ir lielais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) uzrēķins. «Sakarā ar to, ka VID uzrēķins ir gana ievērojams - teju 1,9 miljoni Ls un kompānijas aktīvi ir ar lielu mīnusa zīmi, tas neredzēja iespēju darboties un lūdza tiesai to atzīt par maksātnespējīgu,» teica N. Sinkēvičs. Tiesa gan, pirms šā soļa Lex– U ir apstrīdējis VID lēmumu administratīvajā tiesā. Db neizdevās noskaidrot, kāpēc VID noteicis tik lielu uzrēķinu Lex – U, jo likums aizliedzot sniegt informāciju par kompānijām - nodokļu parādniekiem. Iepriekš gan Lex–U tika minēts kā viens no lielākajiem visnormas cukura uzkrājējiem - Zemkopības ministrija sākotnējā pārbaudē konstatēja, ka visvairāk - ap 4590 t virsnormas cukura uzkrats Lex–U. Tiesa gan, kompānija uzskatīja, ka nepamatoti iekļauta virsnormas krājumu veidotāju sarakstā un pierādīja, ka uzņēmuma krājumos bijis tikai Latvijā ražots A kvotas cukurs. Kā Db skaidroja VID Komunikāciju daļā, līdz šī gada 20.septembrim VID 610 cukura un cukuru saturošo produktu krājumu deklarācijas bija iesnieguši 180 komersanti,. Pārbaudot VID deklarēto informāciju sīkāk, 11 gadījumos aprēķinātā maksājuma summa par liekajiem cukura krājumiem sasniedz Ls 2 087 351. No šiem 11 komersantiem četri ir apstrīdējuši VID pieņemtos lēmumus par aprēķināto maksājumu kopsummā par Ls 1 802 639, informē VID. Db jau rakstīja, pērn Lex– U apgrozījums saruka par 33,5 % un bija 13,1 miljons Ls, bet peļna saruka teju trīs reizes, kas aizpērn bija 1,1 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kādreizējās Emīla Gustava šokolādes kreditori februārī pulcēsies uz pirmo sapulci

LETA, 24.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn par maksātnespējīgu atzītās SIA Milda 8, kuras iepriekšējais nosaukums bija SIA Emīla Gustava šokolāde, pirmā kreditoru sapulce plānota 4.februārī plkst.10, liecina Maksātnespējas administrācijas interneta mājaslapā pieejamā informācija.

Kā liecina Maksātnespējas administrācijas interneta mājaslapā pieejamā informācija, kopējā pieteikto un atzīto kreditoru prasījumu summa ir 703 401 lats.

Pēc Maksātnespējas administrācijas datiem, kreditori sapulcē paredzējuši apstiprināt administratora Daiņa Bergmaņa darbības pārskatu, noteikt maksātnespējas procesa stāvokļa risinājumu, apstiprināt likvidācijas sākuma bilanci, noteikt mantas atsavināšanas kārtību, iespējamo maksātnespējas procesa beigu termiņu, kā arī apstiprināt maksātnespējas procesa izmaksas un maksātnespējas procesa finansējumu, kā arī citus jautājumus.

Kreditoru sapulce paredzēta Rīgā, Vīlandes ielā 5-4.

LETA jau ziņoja, ka uzņēmumu par maksātnespējīgu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina 2010.gada 4.novembrī. Milda 8 par maksātnespējīgu atzīta no 2008.gada 31.decembra.

Komentāri

Pievienot komentāru