Finanses

Unibanka paplašina savu darbību Rīgā

Inguna Šķepaste [email protected], 01.10.2003

Jaunākais izdevums

Šodien darbu sāk jauns Unibankas klientu apkalpošanas centrs Imantas dzīvojamajā masīvā, Mellužu ielā 1, kurā klientiem ir pieejami visi bankas, līzinga, kā arī investīciju pakalpojumi un bankas speciālistu bezmaksas konsultācijas par finansu produktiem. Šis ir jau otrais klientu apkalpošanas centrs, kurš ir pieejams klientiem Pārdaugavā — augusta beigās Daugavgrīvas ielā Unibanka atklāja filiāli «Kurzeme». Tuvākajā laikā pēc rekonstrukcijas tiks atklāts arī klientu apkalpošanas centri Kr.Barona un Pērnavas ielas stūrī, kā arī Purvciemā un Deglava ielā. Līdz ar jaunā klientu centra atklāšanu Unibankas klienti finansu pakalpojumus var saņemt 67 filiālēs un klientu apkalpošanas centros Rīgā un Latvijā, kā arī izmantojot attālinātos pakalpojumu piegādes kanālus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB Unibankas grupas biznesa rezultāts 9 mēnešos - apliecinājums klientu uzticībai

, 27.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibankas grupa 2006. gada deviņos mēnešos ir strādājusi ar 32,70 miljonu latu tīro peļņu, kas, salīdzinot ar pagājušā gada deviņu mēnešu peļņu, ir palielinājusies par 37%. Grupas pamatdarbības ieņēmumi no gada sākuma līdz septembra beigām bija 64,539 miljoni latu jeb par 33% vairāk kā aizvadītā gada attiecīgajā periodā.

SEB Unibankas prezidents Viesturs Neimanis: "2006. gadu SEB Unibanka kopā ar saviem klientiem pavada 150 gadu jubilejas zīmē. Šie ir nozīmīgi svētki gan SEB grupai visā pasaulē, gan arī SEB Unibankas grupai Latvijā. SEB grupas ilggadējā pieredze finanšu pakalpojumu sniegšanā sniedz būtisku progresu klientu apkalpošanā arī SEB bankām Baltijā. Attīstot savu pakalpojumu klāstu, vienmēr klientu vajadzības izvirzām par mūsu darba mērķi. Ar ļoti lielu atbildības sajūtu piedalāmies katra klienta finanšu vajadzību izpētē un risinājuma nodrošināšanā. Jāatzīmē, ka SEB Unibanka arī šogad ir veikusi būtiskus ieguldījumus bankas tehnoloģiju uzlabošanā, lai klienti bankas sniegtos pakalpojumus varētu saņemt ērtāk un operatīvāk. Saviem klientiem pārskata periodā esam nodrošinājuši 99,15% pieejamību SEB Unibankas elektroniskajiem pakalpojumiem."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā reģistrēti kopumā 16,36 tūkstoši jaunu uzņēmumu, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2012.gadu, pagājušā gadā reģistrēto uzņēmumu skaits sarucis, taču jaunreģistrēto uzņēmumu skaita kritums nebūt nenozīmē, ka būtu samazinājusies arī jauno uzņēmēju radošā pieeja, izvēloties savu uzņēmumu nosaukumus. Veicot pētījumu par 2013.gadā reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, Lursoft secinājis, ka radoši ļaudis dzīvo visā Latvijas teritorijā, sākot ar Liepāju, beidzot ar Daugavpili.

Vairāki uzņēmēji saviem uzņēmumiem izvēlējušies nosaukumus, kuri liek uzreiz noprast par komersanta darbības jomu. Tādi ir, piemēram, Beķerfeja, Ātra Paka, Kārumu fabrika, Prieks Būvēt, Tortes fabrika. Lursoft novērojumi arī liecina, ka nezūdoša ir cilvēku vēlme uzņēmumu nosaukumos iepīt pozitīvisma pilnus vārdus, kas, pavisam iespējams, nākotnē varētu līdzēt veiksmīgi vairot klientu loku. Starp interesantākajiem pērn reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, kuri tā vien vairo ticību savām spējām un rada optimismu, noteikti jāmin Yes, we can, Laimīgie nami, Good Feeling, Labs dzēriens, Tīri un Skaisti, Patiesi ar Mīlestību, Pozitīvo emociju aģentūra, Happy Latvia, tomēr ir uzņēmēji, kuri uzskata, ka lietas ir jāsauc īstajos vārdos, tādēļ pagājušajā gadā arī reģistrēti uzņēmumi, kuriem ir tādi nosaukumi kā Cerība resnīšiem un Pēdējā aģentūra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas 450 lielākie ieķīlātāji

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen sadarbībā ar Lursof, 05.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja pirms gada Latvijā bija tikai 150 fiziskās personas, kuru doto komercķīlu apjoms pārsniedza 2 miljonus latu, pašlaik lielo komercķīlu devēju skaits ir pieaudzis par 50 procentiem.

Kā rāda Baltic Screen sadarbībā ar Lursoft tapušais pētījums, šoruden Latvijā Komercķīlu reģistrā ir reģistrētas jau 450 fiziskās personas - Latvijas pilsoņi vai pastāvīgie iedzīvotāji, uz kuru vārda reģistrēto komercķīlu kopapjoms sasniedz vai pārsniedz 0,6 miljonus latu.

Komercķīlu bums

Ļoti būtiski ir pieaudzis ne tikai lielo komercķīlu devēju kopskaits, bet arī ķīlu rekordapjomi: pagājušā gada līderis - advokāts Jānis Loze pat ir nedaudz palielinājis doto komercķīlu kopapjomu, tomēr ar saviem nieka 22,96 miljoniem latu noslīdējis uz saraksta piekto pozīciju. Savukārt visas pirmās četras vietas jaunajā lielāko komercķīlu devēju sarakstā ieņēmuši ar nekustamā īpašuma projektiem saistīti uzņēmēji, un arī pirmajā desmitniekā tikai divas komercķīlas ir saistītas nevis ar šo jomu, bet ar tirdzniecību vai ražošanas objektu attīstību. Līdzīga likumsakarība vērojama arī visā 450 lielāko komercķīlu devēju sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bimbuļi rimbuļi, Palikt LV, Sēdnīca un citas asprātības uzņēmumu nosaukumos

Dienas Bizness, 23.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot iepriekšējos gados aizsāktās tradīcijas, Lursoft apkopojis arī 2014.gadā reģistrēto uzņēmumu interesantākos nosaukumus.

Lursoft skatījumā radošie prāti nav koncentrēti tikai kādā noteiktā reģionā, jo pērn reģistrēti uzņēmumi ar interesantiem nosaukumiem gan Latvijas lielākajās pilsētās, gan novados, informē Lursoft pārstāve Indra Jansone.

Tā, piemēram, no pērn janvārī reģistrētajiem uzņēmumiem, interesantākie nosaukumi Lursoft skatījumā ir Sudraba Laikmets (Rīga), Miera pērle (Rīga), Laika Eksperti (Rīga), Māra kumoss (Rīga), Rituālie Pakalpojumi (Valmiera), Labs Remonts (Rīga), Zirga Spēks (Ozolnieku nov), Flying Dogs (Ventspils), Digipalīgs (Rīga), BRIKU-BRAKU (Grobiņas nov), Viss Labi (Rīga), ZUMZUM (Rēzekne), Elpo Brīvi (Lielvārdes nov), Lec un minies (Ogres nov), 7.vārti (Ogres nov), Irracionāli risinājumi (Rīga), VĀRNU IELAS REPUBLIKA (Rīga).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas kapitāla SIA Interspiro Production, kas strādā Liepājas biznesa centrā, šogad nolēmis paplašināt ražošanu.

Uzņēmums plāno uzstādīt divas jaunas ražošanas līnijas, kas palielinās saražotā produkta pievienoto vērtību, Db informēja SIA Interspiro Production ražošanas vadītājs Sandris Gusts. "Ja līdz šim mēs vairāk izejmateriālu ievedām un Liepājā montējām, tad tagad šeit veiksim gandrīz visu ražošanas ciklu," skaidroja S. Gusts. Jaunās iekārtas prasīs arī 3 - 4 jaunas darbavietas.

SIA Interspiro Production Liepājas biznesa centrā darbu sāka 2008. gadā, pusgada ražošanas apgrozījums ( saražotās produkcijas vērtība) bijusi aptuveni 1.5 miljoni latu.

Interspiro Production ir Zviedrijas kompānijas Interspiro AB meitasuzņēmums, tā produkcija ir elpošanas ekipējums ūdenslīdējiem, ugunsdzēsējiem un ķīmiski bīstamā sfērā strādājošajiem. Uzņēmumā Liepājā strādā ap 30 darbinieku. Mātes uzņēmuma filiāles atrodas arī citur Eiropā, Amerikā, Tālajos Austrumos. Interspiro AB ir daļa no uzņēmumu grupas OCENCO, kuras pamati likti ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Apkopoti 2017. gada radošākie uzņēmumu nosaukumi

Laura Mazbērziņa, 28.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā kopumā reģistrēti 10,21 tūkstoši jaunu uzņēmumu, kas ir zemākais rādītājs kopš 2009.gada, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2016.gadu, Lursoft aprēķini rāda, ka gada laikā reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sarucis par 8,89%. Tas gan nav mazinājis uzņēmēju vēlmi saviem uzņēmumiem izvēlēties nosaukumus, kuri būs pamanāmi starp pārējiem.

Ņemot vērā, ka nosaukums ir viens no pirmajiem, ko pamana patērētājs, tā izvēlei jābūt tālredzīgai. Iespējams, tieši tāpēc daļa uzņēmēju izvēlējušies nosaukumus, kas jau vedina domāt par tā darbības jomu. Tāds, piemēram, ir pērn janvārī Jaunpils novadā reģistrētais SIA «Traktordakteris», SIA «Latvijas alus paradīze», kas savu mājvietu radusi Rīgā, SIA «Aizvest paku», SIA «Žogu valstība» vai arī SIA «Labakais Tehnologiju Sakartotajs» Daugavpils novadā. Tomēr jāteic, ka šādi uzņēmumi ir mazākumā un vairumā gadījumu pēc nosaukuma izlasīšanas tā darbības joma tā arī paliek miglā tīta. Jūsuprāt, ar ko ikdienā nodarbojas aizvadītajā gadā reģistrētie SIA «Pupsiks», SIA «Jaukie cilvēki», SIA «Ko gribu, to daru», SIA «Turpinājums sekos» vai arī SIA «Čau Tēti»?

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Unibanka ir izsniegusi 22 tūkstošus viedkaršu

Inguna Šķepaste [email protected], 29.08.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Unibanka saviem klientiem jau ir izsniegusi 22 tūkstošus viedkaršu — maksājumu kartes ar iestrādātu mikroprocesoru. Viedkaršu izsniegšanu Unibanka sāka šī gada aprīļa beigās. Sākotnēji tika plānots, ka 20 000 viedkaršu tiks izsniegtas līdz gada beigām. Viceprezidents Ainārs Ozols: «Ja saglabāsies tikpat augsta klientu aktivitāte, paredzams, ka līdz gada beigām būs izsniegtas vismaz 30 000 viedkaršu.« Unibanka jūlija beigās banka bija izsniegusi 293.7 tūkstošus maksājumu karšu. Unibanka klientiem piedāvā 11 dažāda veida maksājumu kartes, kā arī divu veidu tā sauktās «co-brand» kartes (Unibanka/LMT Maestro un Unibanka/Statoil Ekstra). Līdz pilnīgai pārejai uz viedkaršu tehnoloģiju, klientiem tiek izsniegtas hibrīdkartes, kurām ir gan mikroprocesors, gan magnētiskā josla. Viedkaršu apstrādei Latvijā ir sertificētas piecas bankas, savukārt viedkartes izsniedz tikai divas bankas - Unibanka un Hansabanka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Unibanka – viena no populārākajām prakses vietām studentiem

Ieva Mārtiņa [email protected], 08.12.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izprotot kvalitatīvas izglītības iegūšanas nozīmi un nepieciešamību jaunajiem speciālistiem veiksmīgi iekļauties darba tirgū, 2005. gadā SEB Unibanka ir nodrošinājusi prakses iespējas vairāk kā 120 Latvijas augstskolu studentiem. SEB Unibankas vecākais viceprezidents Ainārs Ozols atzīst: „Kā viens no Latvijas vadošajiem uzņēmumiem, esam līdzatbildīgi par valstī un sabiedrībā notiekošo. Stabilai un dinamiskai valsts attīstībai ir nepieciešami zinoši sabiedrības locekļi, kuri ieguvuši kvalitatīvu un konkurētspējīgu izglītību ne tikai Latvijas, bet arī pasaules darba tirgum. Mūsu veiksmīgo sadarbību raksturo jauno speciālistu vēlme iziet praksi tieši mūsu bankā.” Studentiem iespējams praktizēties gan klientu apkalpošanas, gan bankas administratīvajās struktūrās. Tādējādi prakse tiek nodrošināta ne tikai studentiem, kuri apgūst ar banku vai finansēm saistītas studiju programmas – iziet praksi var arī tie studenti, kuri apgūst zināšanas mārketingā, informācijas tehnoloģijās un citās jomās. Praktikantu darbu SEB Unibankā koordinē un uzrauga Personāla pārvaldes speciālisti. Personāla atlases speciālists Jānis Dzenis uzskata: „Mūsu sekmīgā sadarbība ar augstskolu speciālistiem katru gadu nodrošina ļoti augstu studentu pieprasījumu pēc prakses vietām. Pēc praktikantu prakses laika bankā, mūsu darbinieki atzīst, ka jauniešu redzējums un viedoklis palīdz sasniegt labākus rezultātus un skatīt notiekošos procesus jaunā gaismā.” 90. gadu beigās studentu vidū valdīja stereotips, ka prakse ir tikai formāls process un tāpēc nesniedza jauniešiem zināšanas un prasmes, ko pieprasīja augstskolu izstrādātie prakses plāni un studentu personīgās vēlmes. Prakses laikā augstskolā iegūtās teorētiskās zināšanas var salīdzināt ar reālo darba vidi, veidojot savus priekšstatus un izpratni par attiecīgās nozares specifiku. Lielākoties studenti ir gatavi uzņemties atbildīgus uzdevumus un kopā ar bankas darbiniekiem diskutēt par rezultātiem. Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) studente Lelde Stukle četras nedēļas praktizējās bankas Mārketinga pārvaldē. Studentei tika uzticēti nozīmīgi uzdevumi, iesaistoties bankas mārketinga aktivitāšu plānošanā un realizēšanā. Lelde uzskata, ka ar prakses vietu ir ļoti veicies un ir iegūtas vajadzīgās zināšanas un pieredze. „Pēc tam, kad augstskolā biju apguvusi mārketinga kursu, nolēmu, ka praksē varētu strādāt tieši šajā jomā, jo tas bija pirmais kurss, kas man likās interesants. Par prakses iespējām SEB Unibankā uzzināju Karjeras Dienās augstskolā. Arī atsauksmes no augstāko kursu studentiem par praksi SEB Unibankā tikai apstiprināja manas izvēles pareizību. Bankas Mārketinga nodaļā, kur izgāju praksi, strādā jauni un ļoti radoši cilvēki, tāpēc ne vienu brīdi tur pavadītais laiks nešķita garlaicīgs. Tur arī pamanīju, ka augstskolā tik ļoti uzsvērtais grupas darbs ir ļoti svarīgs arī praksē – mārketinga nodaļas darbiniekiem ir ļoti svarīgs apkārtējo kolēģu viedoklis, lai spētu paskatīties uz savu darbu no dažādām pusēm. Pirms prakses SEB Unibankā domāju, ka bankas mārketings nevar būt pārāk radošs, drīzāk gan konservatīvs un vienveidīgs, bet bankā pavadītais laiks pierādīja pilnīgi pretējo – tas bija krāsains, atraktīvs un radošs,” saka Lelde Stukle. Interese par iespēju iziet praksi bankā ar katru gadu pieaug, jo tās sniedz neatsveramu ieguldījumu pilnvērtīgu studiju apgūšanā. Salīdzinot ar aizvadīto gadu, kad prakses iespējas SEB Unibankā izmantoja 90 dažādu Latvijas augstskolu studentu, šogad bankā praksi izgājušo studentu skaits ir palielinājies par 30%. 40% no studentiem ir izgājuši praksi bankas struktūrās ārpus Rīgas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Registrētas vairākas lielas Latvijas Balzama komercķīlas

Ainars Sedlenieks [email protected], 24.05.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepriekšējā nedēļā UR saņēmis 453 komercķīlu pieteikumus. 370 komercķīlas ir reģistrētas, 165 — dzēstas, bet 35 pieteikumi ir atsaukti. Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījumu summa ir 14 miljardi 706 miljoni latu, no tām joprojām ir spēkā reģistrētas komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījumu summu 8 miljardi 717 miljoni latu. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījumu summa ir 5 miljardi 988 miljoni latu. Lielākās pagājušajā nedēļā reģistrētās ķīlas: 1. Ķīlas ņēmējs: akciju sabiedrība «HANSABANKA»; akciju sabiedrība «LATVIJAS UNIBANKA»; ķīlas devējs: «S.P.I. Distilleries B.V.»; parādnieks: akciju sabiedrība «Latvijas Balzams»; ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 26 754 000; 2. Ķīlas ņēmējs: akciju sabiedrība «HANSABANKA»; akciju sabiedrība «LATVIJAS UNIBANKA»; ķīlas devējs: akciju sabiedrība «Latvijas Balzams»; ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 26 754 000; 3. Ķīlas ņēmējs: akciju sabiedrība «LATVIJAS UNIBANKA»; ķīlas devējs: «BALTIC-AMERICAN ENTERPRISE FUND»; ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 25 000 000; 4. Ķīlas ņēmējs: akciju sabiedrība «HANSABANKA»; akciju sabiedrība «LATVIJAS UNIBANKA»; ķīlas devējs: «S.P.I. SPIRITS LIMITED»; ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 12 285 000; 5. Ķīlas ņēmējs: akciju sabiedrība «HANSABANKA»; akciju sabiedrība «LATVIJAS UNIBANKA»; ķīlas devējs: akciju sabiedrība «Latvijas Balzams»; parādnieks: «S.P.I. SPIRITS LIMITED»; ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 12 285 000. Pagājušajā nedēļā lielākie ķīlas ņēmēji bijuši: 1. Akciju sabiedrība «RD LĪZINGA GRUPA» — 82 ķīlas; ķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 489 482; 2. Akciju sabiedrība «LATVIJAS UNIBANKA» — 65 ķīlas; ķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 110 549 535; 3. SIA «INSERVISS GROUP» — 64 ķīlas; ķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 204 848; 4. Akciju sabiedrība «HANSABANKA» — 32 ķīlas; ķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 90 154 822; 5. SIA «HANZA LĪZINGS » — 30 ķīlas; ķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 134 825. KOPĀ: 273 ķīlas; ķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 201 533 512.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas domes 79.sēde

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11.09.2007.

Plkst.14.00

Darba Kārtība:

1. Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība Rīgā

2. Par Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta padotībā esošo izglītības iestāžu peldbaseinu izmantošanas maksas noteikšanu

3. Par pirmsskolas izglītības iestādes dibināšanu Rīgā, Pārslas ielā 16

4. Par izmaiņām Rīgas bāriņtiesas sastāvā un grozījumiem Rīgas domes 13.09.2005. lēmumā Nr.387 "Par Rīgas bāriņtiesas sastāvu"

5. Grozījumi Rīgas domes 21.02.2006. saistošajos noteikumos Nr.40 ''Par pašvaldības palīdzību audžuģimenei ''

6. Grozījumi Rīgas domes 25.10.2005. saistošajos noteikumos Nr.26 "Par svētku pabalstu politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem"

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas domes prezidijs

, 11.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sēde Nr.103

13.09.2007.

Plkst.15.00

Prezidija sēžu zālē

Darba Kārtība:

1. Rīgas pašvaldības policijas ziņojums par situāciju pilsētā

2. Par ārvalstu komandējumiem

3. Par līdzekļu piešķiršanu divu deviņstāvu dzīvojamo māju Rīgā, Detlava Brantkalna ielā bez numura, projektēšanas darbiem

4. Par grozījumu Rīgas domes 16.11.2004. lēmumā Nr.3663 "Par likvidējamā Rīgas domes Rīgas Kurzemes rajona pašvaldības uzņēmuma "Kurzemes nami" mantu un saistībām"

5. Par Rīgas festivālu mērķprogrammai iesniegto 2008.gada projektu vērtēšanas komisijas izveidi

6. Par Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas mājoklis" darbības un attīstības stratēģijas 2008.-2012.gadam apstiprināšanu

7. Par Rīgas pilsētas pašvaldības dzīvokļa īpašuma - neizīrēta dzīvokļa Nr.4 Rīgā, Maskavas ielā 104, un dzīvokļa īpašumā ietilpstošo kopīpašuma domājamo daļu no daudzdzīvokļu mājas un zemesgabala atsavināšanu

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2020.gadā izaicinājumu biznesā nav trūcis, tāpēc daudzi savus sapņus par jauna uzņēmuma reģistrēšanu atlikuši, kā rezultātā pērn reģistrēts zemākais jaunu uzņēmumu skaits pēdējo 17 gadu laikā, liecina SIA Lursoft dati.

Vienlaikus tie uzņēmēji, kuri spēruši drosmīgo soli un nav nobijušies no biznesa uzsākšanas pandēmijas apstākļos, nereti uzņēmuma nosaukuma izvēlei piegājuši ar radošumu. Tā teikt, ja apkārt valda neziņa un bailes, vismaz uzņēmuma nosaukums apkārtējos raisīs smaidu.

Lursoft apkopojis 2020.gadā reģistrēto uzņēmumu interesantākos nosaukumus, lai pierādītu, ka humors, par spīti visām grūtībām, Latvijas uzņēmējos nav izzudis.

Janvāris

  • SIA Lāču Muižiņa (Limbažu nov)
  • SIA Skaistuma terapija (Rīga)
  • SIA Uzzini, iepazīsti (Babītes nov)
  • SIA Your choice (Rīga)
  • SIA Kopā būt (Ozolnieku novads), jau likvidēts
  • SIA Uzladets (Mārupes nov)
  • SIA VISUVAR (Rīga)
  • SIA Neko nevar skaidri zināt (Ķeguma nov)
  • SIA Turaidas Roze (Rīga)
  • SIA Mazliet vairāk gaisa (Jelgava)
  • SIA Prieks sadarboties (Rīga)
  • SIA Trīs ar pus vīri (Jelgavas nov)
  • SIA Mazie varoņi (Rīga)
  • SIA tīri tā neko (Rīga)
  • SIA Augam kopā (Rīga)
  • SIA Stalkeris (Ādažu nov)

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Unibanka gatava zīmola maiņai

, 07.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibanka pēdējo 2 gadu laikā, īstenojot dubulta zīmola stratēģiju, ir veicinājusi SEB (Skandinaviska Enskilda Banken) zīmola atpazīstamību Latvijā ar mērķi pilnībā integrēties SEB grupā. Ņemot vērā to, ka SEB Unibanka biznesa līmenī savu integrāciju SEB grupā realizēja iepriekšējo gadu laikā, līdz nākošā gada aprīlim ir plānots pabeigt arī iesākto zīmola maiņu, kad SEB Unibanka juridiski kļūs par SEB banku, Db.lv informēja bankas sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnese Gribuste.

1998. gadā, kad SEB grupa iegādājās AS Latvijas Unibanka, bankas nosaukums tika papildināts ar atzīmi SEB grupas banka, lai norādītu savu piederību SEB grupai.

SEB Unibankai nostiprinoties kā nozīmīgai SEB grupas daļai, 2004. gada nogalē tika pieņemts lēmums, ka 2005. gada aprīlī Unibankas zīmolam tiks pievienots SEB, kas vēl vairāk apliecinās bankas esamību SEB grupā.

Vairāki līdz šim veiktie pētījumi liecina, ka Latvijas iedzīvotāji šo divu gadu laikā ir iepazinuši SEB zīmolu, un tas ir labs pamats, lai SEB Unibanka tieši nākošā gada sākumā pabeigtu iesākto zīmola maiņu, no dubulta zīmola pārejot uz vienu - SEB zīmolu. Līdzīgi SEB Unibankai, arī pārējās SEB grupai piederošās Baltijas bankas - SEB Vilniaus bankas un SEB Eesti Uhispank plāno 2008. gada pavasarī veiksmīgi noslēgt savu integrāciju SEB.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Depozīta Lielā Ķīna atpirkšana ir noslēgusies

, 07.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibankas Progresīvā depozīta Lielā Ķīna atpirkšana ir noslēgusies, liecina kredītiestādes sniegtā informācija medijiem.

Tās ietvaros SEB Unibankas klienti, kas savu uzkrājumu veikšanai bija izvēlējušies Progresīva depozīta piedāvājumu Lielā Ķīna, vēl pirms līgumā paredzētā depozīta termiņa beigām ir saņēmuši uz konkrēto brīdi uzkrāto peļņu, kā arī ieguldījuma pamatsummu. Atkarībā no izvēlētās riska prēmijas, depozīta nodrošinātā peļņa klientiem par divarpus gadiem sasniedza 30%* un 64%*.

Šajā reizē iespēju fiksēt peļņu SEB Unibanka piedāvāja tiem ieguldītājiem, kas bija izvēlējušies kādu no Progresīvā depozīta Lielā Ķīna piedāvājumiem 2005. gada septembrī, oktobrī. Šī piedāvājuma peļņa bija atkarīga no četru indeksu rezultātiem, šie indeksi atspoguļo Āzijas tirgu – Hang Seng, MSCI Singapore, TWY un FTSE/Xinhua China 25. "Āzijas biržu indeksu pozitīvie rezultāti pēdējos divos gados ir skaidrojami ar Ķīnas straujo ekonomisko attīstību, šī reģiona izaugsmi būtiski stimulēja ievērojams ārvalstu investīciju ieplūdums un industriālais progress. Izvērtējot šim progresīvajam depozītam piesaistīto indeksu rezultātus, SEB Unibankas finanšu tirgus speciālisti jau trešo reizi izstrādāja piedāvājumu ieguldītājiem fiksēt savu šī brīža peļņu, pirms termiņa pārtraucot depozītu. Iespēju saņemt peļņu jau šobrīd izmantoja vairāk nekā puse no visiem Progresīvā depozīta Lielā Ķīna dalībniekiem. Savukārt atlikusī ieguldītāju daļa izvēlējās gaidīt līdz pat progresīvā depozīta termiņa beigām, kas būs 2008. gada oktobrī," skaidroja SEB Unibankas Finanšu tirgus pārvaldes vadītājs Kristaps Strazds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Unibanka sāk jaunu mājokļu kredīta kampaņu

Ieva Mārtiņa [email protected], 07.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“....kopš atklāta matērijas elastība, daudzas lietas ir kļuvušas ērtākas!” Ar šādu moto, Unibanka no šodienas sāk principiāli jauna veida mājokļa kredītu kampaņu, kuras laikā ir iespējams rezervēt sev kredītu mājokļa iegādei nākotnē. Unibanka ir pirmā no komercbankām Latvijā, kas piedāvā šādu kredīta noformēšanas risinājumu, jo kampaņas laikā - līdz 8. aprīlim, klienti var vienoties ar banku par kredīta izsniegšanu un izmantot to līdz šī gada 31.oktobrim. Akcijas laikā piešķirtie kredīti tiek izsniegti ar likmi 1,5% (+3 mēnešu RIGIBOR vai LIBOR eiro likme), kas ir viena no viszemākajām mājokļu kredītu tirgū Latvijā. Unibankas vecākais viceprezidents Ainārs Ozols: “Steiga, neziņa un stress ir raksturīgs gandrīz visiem nekustamā īpašuma darījumiem – jaunais dzīvoklis vai māja ir atrasta, pārdevējs steidzina slēgt darījumu, turklāt klients bankā savas finanšu iespējas vēl nav novērtējis un nezina vai kredīts mājokļa iegādei tiks izsniegts, turklāt ir daudz īsā laikā noformējamu dokumentu. Mēs esam izvēlējušies konceptuāli jaunu, radikāli atšķirīgu pieeju kredītu izsniegšanā, kas ir līdzīga aviobiļešu rezervācijai internetā. Mēs piedāvājam jau šobrīd vienoties ar banku par kredīta izsniegšanu, un atlikušo laiku veltīt savas nākamās dzīvesvietas meklējumiem. Kad, pārdomājot visus “par” un “pret”, tā būs atrasta, atliks tikai likt lietā rezervēto kredītu ar jau iepriekš zināmiem nosacījumiem.” Pieteikties kredītam mājokļa iegādei vai labiekārtošanai iespējams visos Unibankas klientu apkalpošanas centros, iemaksājot savā kontā 60 latus un noslēdzot vienošanos ar banku. Līdz kredīta saņemšanai šī summa kontā tiek bloķēta un vēlāk tiek izmantota, lai segtu komisijas maksu par kredīta noformēšanu. Pieteikuma maksa netiek atmaksāta, ja klients ir saņēmis lēmumu par kredīta piešķiršanu, bet kredītu neizmanto līdz 31.oktobrim vai arī kredītu izmantot nevēlas. Savukārt, ja bankas lēmums ir negatīvs, sākotnēji bloķēto summu klients var brīvi izmantot pēc saviem ieskatiem. Marketinga projektu vadītājs Andris Kalniņš norāda: “Jau pagājušajā gadā veiktajā apjomīgā kompānijas SKDS pētījumā, klienti kā sev vissvarīgāko kredītu izvēlē minēja tieši procentu likmes (svarīguma vērtējums – 7,37 no 9). Arī mūsu pēdējā laikā veiktajās fokusgrupu aptaujās, “likmju jautājums” nemainīgi saglabā savas pozīcijas, kā vissvarīgākais faktors, lemjot par kredīta ņemšanu dzīves apstākļu uzlabošanai. Tā kā šajos pētījumos mēs esam atzīti par vienu no elastīgākajām bankām kredītu piešķiršanā, mēs vēlamies klientiem piedāvāt arī visizdevīgākos kredītu nosacījumus. Rezervējot savu kredītu šobrīd, klients zina ar kādu likmi viņam tiks piešķirts kredīts nākotnē. Mūsu skatījumā šim piedāvājumam atsauksies vairāki tūkstoši klientu, kuri jau šī gada laikā ar Unibankas palīdzību posīsies uz jaunām mājām.“ Unibanka ir Latvijas kreditēšanas tirgus līderis - janvāra beigās uzņēmumiem un privātpersonām kredītos bija izsniegti 1,003 miljardus latu, kas atbilst 21,9% lielai kreditēšanas tirgus daļai. Hipotēku un būvniecības kredītos janvāra beigās Unibanka bija izsniegusi 184 miljonus latu. Savukārt no visiem privātpersonām izsniegtajiem kredītiem 19,3% tiek izmantoti dzīvokļu iegādei, 16,8% - jaunas mājas celtniecībai, jau esošas mājas iegādei tiek piešķirti 15,7% kredītu, cita veida nekustamā īpašuma iegādei – 14,3%, bet mājas un dzīvokļa remontam tiek izsniegti attiecīgi 12,3% un 7,3% kredītu. SEB grupa ir Ziemeļeiropas finansu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus korporatīvajiem klientiem, kompānijām un privātpersonām. SEB aktīvu apjoms ir 176 miljardi eiro, banka darbojas 20 pasaules valstīs un apkalpo vairāk nekā 4,5 miljonus klientu, no kuriem 2 miljoni bankas pakalpojumus izmanto ar Interneta starpniecību. Latvijas Unibanka, kopā ar pārējām SEB grupā ietilpstošajām bankām Austrumeiropā apkalpo 2,1 miljonus klientu, un ir viena no ietekmīgākajām finansu institūcijām Baltijas reģionā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Reģistrētas 328 jaunas komercķīlas

Ainars Sedlenieks [email protected], 06.12.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu Reģistrs ir saņēmis 532 komercķīlu pieteikumus. 328 komercķīlas ir reģistrētas, 152 — dzēstas, bet 37 pieteikumi ir atsaukti. Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījumu summa ir 16 miljardi 942 miljoni latu, no tām joprojām ir spēkā reģistrētas komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījumu summu 9 miljardi 882 miljoni latu. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījumu summa ir 7 miljardi 60 miljoni latu. Lielākās pagājušajā nedēļā reģistrētās ķīlas: 1. Ķīlas ņēmējs: «LATVIJAS UNIBANKA», akciju sabiedrība; ķīlas devējs: «REGAL LIMITED S.A.»; parādnieks: «REGALS NAMI», SIA; ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa – Ls 3 250 000; 2. Ķīlas ņēmējs: «LATVIJAS UNIBANKA»; akciju sabiedrība; ķīlas devējs: «KEVINGTON LLC», SIA; parādnieks: «REGALS NAMI», SIA; ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa – Ls 3 250 000; 3. Ķīlas ņēmējs: «LATVIJAS UNIBANKA»; akciju sabiedrība; ķīlas devējs: «DOMENIKSS», SIA; ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa - Ls 2 460 000; 4. Ķīlas ņēmējs: «NORD/LB Latvija», akciju sabiedrība; ķīlas devējs: «INVILLE LLC»; ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa – Ls 2 411 000; 5. Ķīlas ņēmējs: «LATVIJAS UNIBANKA», akciju sabiedrība; ķīlas devējs: «Baltcom Fiber», SIA; ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa - Ls 1 860 000. Pagājušajā nedēļā lielākie ķīlas ņēmēji bijuši: 1. Akciju sabiedrība «RD LĪZINGA GRUPA» — 66 ķīlas; ķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 368 414; 2. Akciju sabiedrība «LATVIJAS UNIBANKA» — 46 ķīlas; ķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 16 959 778; 3. SIA «INSERVISS GROUP» - 36 ķīlas; ķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 106 893; 4. SIA «HANZA LĪZINGS» — 31 ķīla; ķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 252 397; 5. Valsts akciju sabiedrība «Latvijas Hipotēku un zemes banka» - 30 ķīlas; ķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 2 054 900 KOPĀ: 209 ķīlas; ķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa — Ls 19 742 382

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Aicina būt piesārdzīgiem lietojot internetbanku

Velta Dzene [email protected], 27.04.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibanka pievienojas SEB Eesti Uhispank aicinājumam būt piesardzīgiem, pieslēdzoties savām internetbankām Izvērtējot pēdējo dienu laikā izskanējušo informāciju par mēģinājumiem iegūt internetbanku lietotāju identificējošos datus gan Latvijā, gan Igaunijā, SEB Unibanka vēlas atgādināt internetbanku drošas lietošanas kritērijus. Pēc SEB Eesti Uhispank, kas ir SEB grupas banka Igaunijā, sniegtās informācijas pēdējo dienu laikā ir reģistrēti četri gadījumi, kad bankas klientu datori ir inficēti ar datorvīrusu, kas nodrošina klientu internetbanku kodu iegūšanu. Brīdī, kad klients pieslēdzas internetbankai, tas tiek novirzīts uz viltotu lapu, kur klientam jāievada vairāki kodi no savas kodu kartes. Atgādinām, ka SEB Unibanka savas internetbankas Ibanka lietotājiem nekad neprasa vadīt vairāk kā vienu kodu autorizācijai un iesniegtā darījuma apstiprināšanai. Bez tam, SEB Unibanka aicina neatbildēt uz šādiem sūtījumiem un atgādina, ka banka nekādos apstākļos neizmanto e-pastu, lai pieprasītu informāciju par klientu rīcībā esošajiem autorizācijas līdzekļiem Visiem attālināto norēķinu sistēmu lietotājiem SEB Unibanka atgādina, ka, ja klients uzskata, ka ir kļuvis par datoruzbrukuma upuri, vai arī klienta identifikācijas un norēķinu kontu dati ir kļuvuši zināmi nepiederošām personām, lūdzam nekavējoties sazināties ar banku pa telefonu 7779988 vai [email protected]

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Unibanka pabeigusi Baltic Trust Bank ķīlu zīmju izplatīšanu

Ieva Mārtiņa [email protected], 10.11.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibanka pirms termiņa ir pabeigusi “Baltic Trust Bank” (BTB) izlaisto hipotekāro ķīlu zīmju izplatīšanu, Db informēja SEB Unibankā. Latu, eiro un ASV dolāru ķīlu zīmju izplatīšana tika uzsākta 26.septembrī. Laidienu apjoms bija 3 miljoni latu, 3 miljoni eiro un 3 miljoni ASV dolāru. BTB hipotekāro ķīlu zīmju laidienu ASV dolāros SEB Unibanka pabeidza desmit dienas pēc izplatīšanas sākuma - 6.oktobrī, latu ķīlu zīmju izplatīšana tika pabeigta 14.oktobrī, savukārt hipotekāro ķīlu zīmju laidiens eiro valūtā tik noslēgts 9.novembrī. SEB Unibanka citu komercbanku emitēto ķīlu zīmju izplatīšanu ir nodrošinājusi jau četras reizes – bez minētajām BTB ķīlu zīmēm, pērn SEB Unibanka izplatīja arī trīs Latvijas Hipotēku un Zemes bankas ķīlu zīmju laidienus latos un ASV dolāros. Ķīlu zīmes tiek izlaistas pamatojoties uz "Hipotekāro ķīlu zīmju likumu", kurš garantē ieguldījumu drošību. Ķīlu zīmes ir ilgtermiņa parāda vērtspapīri ar nekustamā īpašuma nodrošinājumu. Ķīlu zīmes ir vērtspapīri ar augstu drošības līmeni, ko nosaka "Hipotekāro ķīlu zīmju likumā" ietvertās prasības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

2004. gadā Unibanka izsniegs lielāko daļu studiju maksas un studējošo kredītu

Inguna Šķepaste [email protected], 22.01.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Unibanka atkārtoti ir uzvarējusi izsolē par tiesībām izsniegt studējošo un studiju maksas kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu 2004. gadā. No valsts budžetā apstiprinātā studiju maksas kredītu apjoma — 15.12 miljoniem latu un studējošo kredītu apjoma 9.72 miljonu latu apmērā, Unibanka izsolē ieguva tiesības izsniegt lielāko daļu kredītu ar valsts galvojumu — atbilstoši 8 un 5 miljonus latu — kopumā par 13 miljoniem latu. Izsoles rezultātus vērtē produktu attīstības speciālists Jānis Lielāmers: «Mūsu panākumus nodrošināja tas, ka piedāvājām ļoti konkurētspējīgu kredītu procentu likmi, kas saskaņā ar izsoles nolikumu, ir būtiskākais vērtēšanas kritērijs.» Unibanka izsniegs studējošo un studiju maksas kredītus ar procentu likmi 6 mēnešu RIGIBOR likme plus 0.4 %. Parekss banka, kura izsolē piedāvāja kredītu likmi, kas vienāda ar 6 mēnešu RIGIBOR likmi plus 0.3 %, izsniegs kredītus kopumā 10 miljonu latu apmērā, savukārt Hansabanka — atlikušo kredītu apjoma daļu par 1.84 miljoniem latu, informē Unibankā. Izsolē komercbankām par tiesībām 2004. gadā izsniegt studiju un studējošo kredītus ar valsts galvojumu, kuru rīkoja Finanšu ministrija, piedalījās trīs bankas — Unibanka, Parekss banka un Hansabanka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Unibankas Īpašo svētku depozīta laikā vēl augstākas procentu likmes lojalitātes programmas ietvaros

Inguna Šķepaste [email protected], 05.12.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sekojot jau vairākus gadus ilgušai tradīcijai un ņemot vērā klientu atsaucību, arī šogad Ziemassvētku laikā a/s Latvijas Unibanka (Unibanka) saviem klientiem piedāvā noguldīt naudu Īpašajā svētku depozītā un saņemt paaugstinātus procentu ienākumus. Akcija ilgs no š.g. 8. decembra līdz 2004. gada 10. janvārim, un, šajā laikā noguldot naudu Unibankā, klientiem ir iespēja laimēt akcijas galveno balvu — dāvanu karti 1000 latu vērtībā ceļojumam no firmas «Impro», kā arī 500 latu kabatas naudu. Unibankas produktu attīstības speciāliste Agnese Zviedre: «Mēs augstu vērtējam klientu uzticību, tāpēc arī Īpašā svētku depozīta akcijas laikā Unibanka piedāvā izdevīgas procentu likmes noguldījumiem gan esošajiem, gan topošajiem klientiem. Kā dāvana visuzticīgākajiem klientiem ir Unibankas lojalitātes programma. Tās ietvaros piedāvājam vēl augstākas procentu likmes, tajā skaitā klientiem, kuri noguldījumus būs veikuši, izmantojot interneta banku (I—banku), un Unibankas grupas uzņēmuma Unipensija dalībniekiem. Tātad — vēl šogad klienti var paspēt izdarīt nopietnas investīcijas nākotnei — pieteikties pensiju 3. līmenim Unipensijā un saņemt īpašas likmes noguldījumiem Unibankā».

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Trasta komercbankas ķīlu zīmes izplatīs SEB Unibanka

Ieva Mārtiņa [email protected], 13.12.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nostiprinātu savas pozīcijas fiksētā ienākuma vērtspapīru tirgū, 12.decembrī SEB Unibanka un Trasta Komercbanka (TKB) ir parakstījušas sadarbības līgumu par TKB emitēto hipotekāro ķīlu zīmju izplatīšanu. Trasta komercbanka ir izlaidusi hipotekārās ķīlu zīmes, kuru sākotnējo izplatīšanu veiks SEB Unibanka. Ķīlu zīmēm ir nekustamā īpašuma nodrošinājums un pēc sākotnējā izplatīšanas termiņa beigām tās tiks iekļautas regulētā tirgū Rīgas Fondu biržā. Vērtspapīru laidiens tiks piedāvāts tirgū pēc Finanšu un Kapitāla tirgus komisijas atļaujas saņemšanas. Trasta komercbankas Hipotekārās kreditēšanas nodaļas vadītājs Jānis Neimanis norāda: "Šī līguma parakstīšana ir nākamais pakāpiens Latvijas vērstpapīru tirgus attīstībā, lai veicinātu investīcijas augstas kvalitātes Latvijas emitentu vērtspapīros. Ieguldījumi ķīlu zīmēs ir viens no drošākajiem un izplatītākajiem investīciju veidiem pasaulē ar pievilcīgu ienesīgumu. Mēs plānojam aktīvi piedalīties šīs investīciju jomas attīstībā, kas Latvijā pašlaik nav attīstīta pietiekošā apjomā. " SEB Unibankas fiksēta ienākuma vecākais vērtspapīru speciālists Andrejs Mežals: “Hipotekārās ķīlu zīmes ir ļoti piemērots ieguldījumu instruments arī privātpersonām – to iegādei nav nepieciešami lieli brīvie līdzekļi, atsevišķu emitentu ķīlu zīmes pat nodrošina augstāku ienesīgumu nekā depozītos, un tām ir augsta likviditāte, ja rodas vajadzība pēc naudas citiem finanšu darījumiem.” SEB Unibanka kopumā ir nodrošinājusi fiksēta ienākuma vērtspapīru izplatīšanu aptuveni par 65 miljoniem latu vērtībā, tostarp SEB Unibankas obligācijas aptuveni par 10 miljoniem un noguldījumu sertifikātu laidienus aptuveni 30 miljonu latu nominālvērtībā. Tādējādi TKB ir jau trešā banka, kuras emitēto vērtspapīru izplatīšanu nodrošinās SEB Unibanka. Trīs ķīlu zīmju laidienu izplatīšanu dažādās valūtās SEB Unibanka ir nodrošinājusi arī “Latvijas Hipotēku un Zemes bankai” un “Baltic Trust Bank”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB Unibankas grupai trīs jaunas studiju stipendijas

, 10.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stiprinot sadarbību ar Latvijas augstskolām un novērtējot centīgākos studentus, SEB Unibankas grupa pirms jaunā studiju gada ir apstiprinājusi trīs jaunas studiju stipendijas, šobrīd Latvijas studentiem kopā nodrošinot 35 stipendijas, Db.lv informēja Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnese Gribuste.

Divas no jaunajām stipendijām būs pieejamas Banku augstskolas studentiem. Trešo stipendiju ir iedibinājis SEB Unibankas meitas uzņēmums SEB Unifondi sadarbībā ar Vītolu fondu, lai ik gadu finansiāli atbalstītu vienu studentu, kas apgūst bakalaura programmu ekonomikā vai finansēs kādā no Latvijas augstskolām.

Sadarbībā ar Banku augstskolu SEB Unibanka ir izstrādājusi stipendiju pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas "Banku darbība" 2. kursa studentam, kas izstrādās komisijas vērtējumā labāko kvalifikācijas darbu par vienu no SEB Unibankas piedāvātajām tēmām un turpinās studijas Banku augstskolā. SEB Unibankas stipendijas konkursam 2. kursa studenti var pieteikties Banku augstskolas Studiju informācijas daļā līdz 2008. gada 1. martam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Lielāko nekustamā īpašuma darījumu TOP 70

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 21.09.2007

Rīgas Brīvostas pārvalde februārī SIA Rīgas pasažieru terminālis pārdevusi 59 890 kvadrātmetrus zemes ar muitas ēku Eksporta ielā 3a, 3b.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais līdz šim reģistrētais nekustamā īpašuma pirkuma darījums: SIA PK Investments (AS Pro Kapital un divu Igaunijā reģistrētu kompāniju meitasuzņēmums) šā gada martā par 103,04 miljoniem latu pārdevusi tirdzniecības centru Domina - 8,13 hektārus zemes ar divām būvēm Ieriķu ielā 3. Uzzini, kuri ir citi lielākie darījumi!

Oficiālo lielo - miljons latu vai vairāk - nekustamā īpašuma darījumu skaits Rīgā strauji sarūk: pagājušā gada otrajā pusgadā tādu bija vismaz 55, bet šā gada pirmajā pusgadā - vairs tikai 36.

Īpaši lielo darījumu skaits galvaspilsētā pastāvīgi pieauga kopš 2005. gada pirmā pusgada, kad tikai 20 darījumu summa bija viens miljons latu vai lielāka un lielākā oficiālā darījuma summa bija 3,67 miljoni latu. Pagājušā gada pirmajā pusgadā virs miljona latu jau bija veseli 55 darījumi, virs miljona dolāru - vismaz 87. Savukārt šā gada pirmais pusgads gan ir atnesis absolūto viena darījuma summas rekordu, Vācijas uzņēmumam par vairāk nekā 103 miljoniem latu iegādājoties tirdzniecības centru Domina un tā zemes platības. Toties oficiālo - zemesgrāmatās fiksēto - darījumu virs miljona latu bijis tikai 36, virs miljona dolāru - tikai 60.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas domes prezidijs

, 28.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sēde Nr.101

30.08.2007.

Plkst.15.00

Prezidija sēžu zālē

Darba Kārtība:

1. Rīgas pašvaldības policijas ziņojums par situāciju pilsētā

2. Par ārvalstu komandējumiem

3. Par politiski represētās personas statusa piešķiršanu Nadeždai Babņejevai

4. Par mazstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Rīgā, Kokneses prospektā 1A, būvniecības ieceres akceptēšanu

5. Par zemesgabala Hipokrāta ielā bez numura (kadastra Nr.01001220335) un tam piegulošās teritorijas detālplānojuma izstrādes uzsākšanu, detālplānojuma teritorijas robežas un darba uzdevuma apstiprināšanu, kā arī sabiedriskās apspriešanas pirmā posma organizēšanu

6. Par Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošā zemesgabala Rīgā, Visbijas prospektā (kadastra Nr.01000942026), iznomāšanu

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru