Finanses

Uzņēmumi aktīvi sākuši izmantot Hansabankas internetbanku telehansa.net

Inguna Šķepaste [email protected], 19.11.2003

Jaunākais izdevums

Latvijas uzņēmumi arvien aktīvāk sākuši izmantot Hansabankas internetbanku telehansa.net. Šobrīd jau 16 500 bankas klientu lieto šo pakalpojumu, pārsniedzot bankas izteiktās prognozes gada sākumā. Turklāt, lielākā daļa jeb gandrīz 77 % no visiem darījumiem Hansabankā kopumā jau tiek veikti, izmantojot elektroniskos norēķinu veidus. 2003. gadā uzņēmumi un privātpersonas kopā ar Hansabankas starpniecību elektroniski veikuši gandrīz 7 miljonus maksājumu, kas ir gandrīz divas reizes vairāk nekā attiecīgā laika posmā pērn. «Par vienu no šā gada nozīmīgākajiem mērķiem izvirzījām nozīmīgi palielināt elektronisko norēķinu izmantošanu mūsu juridisko klientu vidū. Jau tagad tas ir izdevies, jo jau 16,5 tūkstoši klientu izmanto internetbanku uzņēmumiem — telehanzsa.net,» atzīmē Druvis Mūrmanis, a/s Hansabanka Uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs, valdes loceklis. «Šo pakalpojumu šā gada laikā esam pakāpeniski pilnveidojuši, vienkāršai bilances, izrakstu un maksājumu iespējai pievienojot faktoringa atskaišu saņemšanas iespēju, sadaļu «trade room» Finanšu tirgi, kas uzņēmumiem piedāvā iespēju izmantot finanšu un akciju tirgu pakalpojumus — ieguldījumu portfeļu veidošanai un risku hedžēšanai (risku samazināšanai ar finanšu tirgus instrumentu palīdzību), kā arī nu jau arī iespēju saņemt POS darījumu atskaites.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Visbiežāk internetbankas Latvijā lieto pēcpusdienās un vakaros

, 03.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdzīgi interneta izmantošanas pieaugumam informācijas iegūšanā, komunikācijā, preču iegādē, pakalpojumu rezervēšanā, pieaug arī internetbanku izmantošana norēķinu un citu finanšu darījumu veikšanai, liecina pētījums.

SEB Unibankas un E-Spy veiktais pētījums Baltijas valstīs liecina, ka Latvijā internetbanku savu finanšu pārlūkošanai, rēķinu veikšanai un citu finanšu pakalpojumu izmantošanai lieto 84% respondentu, Lietuvā – 91%, savukārt Igaunijā – 98%. Vismaz vienu reizi nedēļā savu internetbanku izmanto 48% Latvijas iedzīvotāju, 57% Lietuvas iedzīvotāju un 77% Igaunijas iedzīvotāju, kas apstiprina, ka interneta izmantošanas kultūra konkrētā valstī būtiski ietekmē arī internetbanku lietotāju īpatsvaru.

Vīrieši Latvijā raksturojami kā aktīvāki internetbanku lietotāji. 52% no aptaujātajiem vīriešiem un 46% sieviešu internetbanku lieto vismaz vienu reizi nedēļā. Latvijas galvaspilsētā internetbankas lieto 88% respondentu, ārpus Rīgas – 79%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir piepildījies Db rakstītais, un Hansabankas valdes priekšsēdētāja Ingrīda Blūma atstāj savu amatu. Aiziet arī viņas vietnieks Uģis Zemturis.

Uz jautājumu, kāpēc abi vadītāji nolēmuši Hansabanku pamest vienlaikus, viņi atbildēja, ka tas esot labākais veids - tādējādi uzreiz tiks atbrīvota vieta jaunai komandai.

Ceļš miglā tīts

Iepriekš izskanējis, ka I. Blūmai notiekot sarunas par darbu fiksēto sakaru uzņēmumā Lattelecom. Minēts, ka tas varētu būt Lattelecom valdes priekšsēdētāja amats, kurā patlaban darbojas Nils Melngailis. Taču Lattelecom grupas preses sekretāre Maija Celmiņa runas par I. Blūmas iespējamo darbu viņas pārstāvētajā uzņēmumā nedz noliedz, nedz apstiprina. "Nekāda vienošanās par amatiem panākta nav," apgalvo M. Celmiņa, šobrīd no plašākiem komentāriem atturoties. "Man nav bijuši nekādi piedāvājumi un par iepriekš izskanējušo neoficiālo versiju pati biju ļoti pārsteigta - tai nav nekāda pamata. Neeju no Hansabankas prom, lai strādātu kur citur," apgalvo I. Blūma. Lai arī tiek izteikti dažādi minējumi, ko viņa darīs turpmāk, tostarp izskanējis, ka I. Blūma varētu strādāt valsts aparātā vai ar to saistītā uzņēmumā, pati Hansabankas valdes priekšsēdētāja vairākkārt uzsver, ka viņai padomā neesot neviens konkrēts uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

"hanza.net" uzlabo drošību

Voldemārs Oliņš [email protected], 04.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar mērķi uzlabot Hansabankas interneta bankas drošību turpmāk varēs būt atvērta tikai viena hanza.net sesija, t.i., lietotājs nevarēs lietot hanza.net no vairākiem pārlūku programmu logiem vai arī no vairākiem datoriem vienlaikus, Db.lvinformēja AS "Hansabanka" preses sekretārs Ivars Svilāns. Pievienojoties hanza.net no jauna, iepriekšējā sesija tiks aizvērta. Piemēram, ja klients jau strādā ar internetbanku un vēlas pievienoties hanza.net no jauna, lai atvērtu vēl vienu logu un veiktu paralēlus darbus, drošības nolūkos pirmais atvērtais hanza.net logs tiks aizvērts un parādīsies atbilstošs paziņojums. Savukārt jaunatvērtajā hanza.net logā parādīsies paziņojums par to, ka iepriekšējā atvērtā hanza.net sesija tika pārtraukta. Šāds paziņojums var parādīties arī gadījumos, ja lietotājs nekorekti beidz darbu ar hanza.net. Piemēram, beidz darbu ar hanza.net, nenospiežot lapas augšējā labajā stūrī "Iziet" un pēc īsa brīža vēlas no jauna pievienoties hanza.net. Uzlabojumi palielinās hanza.net lietošanas drošību un pilnībā izslēgs iespējas hanza.net sesijas paralēlai pārtveršanai. Hansabanka uzsver, ka elektroniskie norēķini ir visdrošākais naudas līdzekļu pārvaldes veids. Vienlaikus klientiem jāatceras, ka nekādā gadījumā nedrīkst nodot savas paroles, lietotāja numuru, kodu karti citam lietotājam. Bankas arī nekad neprasa klienta datus ar e-pasta vēstuļu palīdzību. Ja esat saņēmuši šādu vēstuli, tas visdrīzāk ir krāpniecības mēģinājums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Traucējumus interneta banku - hanza.net and telehansa.net, darbībā šorīt radījuši hakeru uzbrukumi, biznesa portālam Db.lv pastāstīja Igaunijas Hansabankas pārstāve Kristīna Tamberga (Kristiina Tamberg).

Kā Db.lv jau vēstīja no rīta, traucējumi Igaunijas Hansabankas interneta banku hanza.net un telehansa.net darbībā sākās šorīt, 10.maijā, ap 10.00 - 11.20 no rīta. K. Tamberga atzina, ka šos traucējumus radījuši mēģinājumi pārslogot bankas serverus.

Igaunijas Hansabankas IT speciālisti ir atjaunojuši internetbanku darbību, bet, lai minimizētu iespēju, ka līdzīga situācija atkārtojas, pieeja internetbankām no ārvalstīm šobrīd ir slēgta.

Kredītiestāde arī brīdinājusi Igaunijas iedzīvotājus, ka nelieli traucējumi internetbanku darbībā tomēr iespējami visas dienas garumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Dubultojies Hansabankas internetbankā veikto noguldījumu īpatsvars

, 18.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hansabankai pastāvīgi pilnveidojot savu internetbanku, kā arī turpinot elektronisko kanālu popularizēšanu, gada laikā dubultojies to cilvēku skaits, kuri noslēguši uzkrājumu līgumus, izmantojot elektroniskos kanālus – Hansabankas internetbanku, Db.lv informēja AS Hansabanka preses sekretāre Kristīne Jakubovska.

Kontekstā ar kopējo privātpersonu noguldījumu apjoma palielināšanos šī ir laba ziņa, kas liecina par sabiedrības kopējo finanšu zināšanu un informētības pieaugumu, ir pārliecināts Hansabankas Investīciju produktu daļas vadītājs Renārs Karaš.,

Turpinot attīstīties elektroniskajai videi, klientiem arvien svarīgāka kļūst internetbankas sniegtā iespēja ietaupīt laiku un naudu. Gandrīz divreiz pieaudzis arī kopējais pieteikumu skaits Hansabankas pakalpojumiem, izmantojot internetbanku.

No visiem bankas piedāvātajiem pakalpojumiem interneta vidē klienti visbiežāk izvēlas slēgt tieši noguldījumu (depozītu) līgumus – patlaban jau 40% no visiem Hansabankas depozītu līgumiem tiek noslēgti internetbankā. Otrajā vietā ir automātisko rēķinu apmaksas līgumu noformēšana – to izmanto gandrīz ceturtā daļa (23,7%) klientu. Tūlīt pēc tam seko īstermiņa aizdevumu līguma slēgšana, ko izmanto 21,7% klientu, jo šādu īstermiņa līgumu noformēšanas gadījumā klientam pat nav jādodas uz banku, lai parakstītu dokumentus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Hansabanka 2006. gada rādītāji

, 16.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Klientu aktivitāte un darbinieku sniegums nodrošina labākos rezultātus kopš Hansabankas Grupas pastāvēšanas

2006. gads Hansabankas Grupai ir bijis veiksmīgākais kopš bankas pastāvēšanas. Klientu aktivitāte un augstvērtīgais darbinieku sniegums ļāvis nostiprināt tirgus daļas visos nozīmīgākajos bankas sektoros un jau otro gadu Hansabanka atzīta kā uzņēmums ar augstāko reputāciju Latvijā.

Hansabankas Grupas aktīvu apjoma pieaugums pērn bija 71%, kredītportfeļa pieaugums 83% un piesaistīto noguldījumu apjoma pieaugums 29% apmērā. Šie rādītāji apliecina klientu uzticību bankai, izvēloties banku kā sadarbības partneri biznesa attīstībai vai mājokļa iegādē, kā arī uzticot savu naudu noguldījumos un ieguldījumu produktos.

Hansabankas Grupas peļņa 2006.gadā bija 63.9 miljoni latu, kas ļaus attīstīt un pilnveidot bankas pakalpojumus, pārveidot filiāļu tīklu, kā arī turpināt daudzu nozīmīgu ziedošanas projektu realizāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstīs lielāko banku klientu vairums izmanto internetbanku, kas savukārt arvien vairāk sāk aizvietot filiāļu funkcijas.

Lielākā daļa Hansabankas, SEB Bankas un arī Parex bankas klientu izmanto internetbankas, kur arī veic lielāko daļu norēķinu. Baltijas valstu skatījumā lielākais lietotāju skaits ir Igaunijā un Latvijā. Nenoliedzami, ka bankas, ņemot vērā vispārēju internetizāciju, varētu izmantot internetbanku kā virtuālo filiāli un palielināt tajā esošo informācijas apjomu par bankas pakalpojumiem, pieļauj SEB Bankas speciālisti.

"Ir bankas Baltijā, kas šādu praksi ir ieviesušas," tā SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sanda Purviņa. Db jau vēstīja, ka jaunas izmaiņas nupat piedzīvojusi Hansabankas internetbanka hanza.net - pilnveidots dizains un lietojamība, tā veidota kā personīgais finanšu konsultants. Banka uzsver, ka jaunajā hanza.net lietotājiem esot pārskatāmāka sava personīgā informācija un izvēles, kā arī pilnveidota precīzi piemērotu piedāvājumu un informācijas proaktīva saņemšana. Izmaiņas, kas nebija saistītas ar jaunu tehnoloģisko risinājumu ieviešanu, sāktas pērn oktobrī, pie tām Hansabankā strādājuši 50 cilvēki. Igaunijā internetbanka jau mainījusies, bet Lietuvā tas notiks tuvākajā laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Hansabankas izlozē sarkanu Mercedes—Benz C klases auto laimē Edgars Vaikulis no Rīgas

Inguna Šķepaste [email protected], 16.10.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 15. oktobrī Hansabanka izlozēja internetbankas hanza.net galvenās balvas Mercedes—Benz automašīnas ieguvēju 2003. gadā. Balvu ieguva Edgars Vaikulis no Rīgas. 25 gadus vecais jaunā sarkanās krāsas auto Mercedes—Benz ieguvējs šodien sacīja, ka jau 15. oktobra vakarā, pēc LNT kanālā plkst. 20.28 pārraidītās izlozes, no draugiem un paziņām saņēmis apsveikumus. Šis ir jau otrais Mercedes Benz automobilis, kuru izlozē Hansabankas internetbankas hanza.net lietotāju starpā. Jau 2001. gadā par tumši zila C klases Mercedes Benz auto īpašnieku kļuva talsinieks uzņēmējs Armands Dedzis. Hansabankas internetbanku pašlaik izmanto jau 250 tūkstoši klientu, un, kā Hansabanka jau iepriekš ziņoja, hanza.net šobrīd lieto lielākā daļa — 60% — no visiem internetbanku lietotājiem Latvijā. Hanza.net ērtās iespējas novērtējis arī ietekmīgais biznesa žurnāls «Global Finance», kas tiek izdots ASV, Hansabankas internetbanku hanza.net 2003. gada vasarā ierindojot kā pirmo starp Centrāleiropas un Austrumeiropas banku piedāvātajām internetbankām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Hanza.net atzīst par labāko internetbanku Centrālajā un Austrumeiropā

, 15.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais ietekmīgais finanšu žurnāls Global Finance par labāko internetbanku privātpersonām Centrālajā un Austrumeiropā šogad atzinis internetbanku Hanza.net. Pasaules labākās internetbankas žurnāls izvērtē jau ceturto gadu.

Hanza.net atzīta par labāko privātpersonu internetbanku Centrālajā un Austrumeiropā. Tāpat tā ieguvusi pirmo vietu arī labākā web dizaina un labākā kopējā risinājuma kategorijās.

„Attīstoties internetbanku jomai, pieaug arī konkurence, un rezultātā arvien sarežģītāks uzdevums bankām ir atšķirties no sāncenšiem. Kas ir tas, ko veiksmīgākās bankas dara tiešsaistē? Tas ir jautājums, kuru izvirzīja Global Finance savā ceturtajā Pasaules labāko internetbanku godalgā,” raksta Global Outlook.

Internetbanku vērtējumā tika iesaistīti eksperti no tādām kompānijām kā Bearing Point, Deloitte & Touche, Logica, Neoris un Tata Infotech.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn Hansabankas Grupa esot sasniegusi teicamus finanšu rezultātus - tās aktīvi pieauga par 32%, sasniedzot 5 061 miljonus latu, savukārt piesaistītie noguldījumi pieauguši par 162 miljoniem latu jeb 11%, liecina sniegtā informācija medijiem.

"Hansabankas Grupas peļņa 2007. gadā bija 100.3 miljoni latu, bet Hansabankas peļņa bija 98.9 miljoni latu. Ieņēmumi no pamatdarbības bija 212 miljoni latu, izdevumi 78 miljoni latu, sasniedzot izcilu izdevumu ienākumu rādītāju: 37%. 2007. gadā klientu skaits pieaudzis no 767 tūkstošiem 2006. gadā līdz 879 tūkstošiem jeb par 15%," liecina bankas izplatītā informācija medijiem.

Māris Avotiņš, Hansabankas valdes priekšsēdētājs: ''Klientu servisa pilnveidošana vienmēr ir bijusi Hansabankas prioritāte, un 2007. gadā veicām vairākus ļoti nozīmīgus darbus šajā jomā - pārskatījām un atjaunojām klientu servisa standartus un turpinājām filiāļu tīkla pārveidi un attīstīšanu. Mūsu mērķis, pie kura strādājām un turpināsim strādāt ilgtermiņā - individuāla pieeja un risinājumi katram klientam saskaņā ar viņa vajadzībām un dzīves ciklu. 2007. gadā mēs gandarīti vērojām, ka pakāpeniski mainās mūsu klientu paradumi - arvien vairāk izmanto uzkrājumu produktus, norēķinus ar kartēm, internetbanku un citus elektronisko norēķinu veidus. 2008. gadā attīstības kvalitāte būs svarīgāka par apjomiem, galveno uzsvaru liksim uz vēl labāku klientu apkalpošanu, inovatīvu pieeju produktiem un darba ražīguma celšanu.''

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

hanza.net – jauna seja

Ieva Mārtiņa, 03.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hansbankas internetbanka hanza.net nupat piedzīvojusi jaunas izmaiņas – tai mainīts dizains, pilnveidota lietojamība, tā kļuvusi personīgāka, apgalvo Hansabankas pārstāvji.

Pērn oktobrī sāktās un nesen pabeigtās hanza.net izmaiņas, pie kurām Hansabankā strādājuši 50 cilvēki, pamatā saistītas ne ar jauniem tehnoloģiskiem risinājumiem, bet ar uzlabotu internetbankas lietošanas ērtību, pārskatāmību, iespēju vairāk personificēt. Igaunijā internetbanka jau mainījusies, bet Lietuvā tas notiks tuvākajā laikā.

Hansabanka aplēsusi, ka ik mēnesi caur hanza.net privātpersonas veic vairāk nekā miljons maksājumus, ik mēneša maksājumu skaitam turklāt ir tendences pieaugt. Aptuveni vairāk nekā miljons maksājumu ik mēnesi veic juridiskas personas caur Telehansa.net, bet pārējie vairāk nekā miljons maksājumi tiek veikti caur telefonbanku, mobilo banku, bankomātos, kā arī daļa ir automātiskie maksājumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skandināvijas mediju grupai Schibsted piederošais SIA TV Net no interneta projektu kompānijas SIA Nerealitāte nopircis interneta portālu spoki.lv, liecina domēnu reģistra dati.

«Portāls spoki.lv ir vienīgais tāda veida izklaides portāls Latvijā, tā auditorija ir jaunieši, kurus mēs vēlamies radināt izmantot arī ziņu portālu tvnet.lv. spoki.lv paliks tāds, kāds tas ir,» tā sacīja SIA TV Net valdes loceklis Ivars Bauls.

Nozare.lv rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka TV Net par spoki.lv samaksājis summu, kas ir robežās no 100 000 līdz 200 000 latu. Oficiāli darījuma summa netiek atklāta.

Līdzšinējā spoki.lv īpašnieka Nerealitāte valdes priekšsēdētājs un 50% Nerealitātes mātesuzņēmuma SIA NRLT kapitāla daļu īpašnieks Agris Krusts teica, ka portāls pārdots, jo saņemts pirkšanas piedāvājums no TV Net. Taču vaicāts par cenu, Krusts teica, ka to nevarot atklāt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ārzemju tūrisma portāli maldina potenciālos ceļotājus uz Latviju

Aivars Mackevics [email protected], 21.01.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairākos Rietumvalstu tūrisma portālos un izziņu katalogos interneta lietotāji tiek maldināti ar nepatiesu informāciju par Latvijas tūrisma oficiālo mājas lapas adresi. Proti, Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) mājas lapas www.latviatourism.lv vietā tiek norādītas www.latviatravel.com vai www.latviatourism.com interneta adreses, kuru īpašniece ir tūrisma firma Patricija LTD (Elizabetes ielā 22, Rīga). Šis apstāklis Latvijas tūrisma industrijai ik dienas rada zaudējumus un negodīgu konkurenci, jo liela daļa potenciālo tūristu uz Latviju nonāk vienas privātās firmas rokās. Šāda maldīga informācija kropļo ienākošā tūrisma tirgu Latvijā, tāpēc TAVA būtu nekavējoši jāapseko visas iespējamās ceļojumu informācijas lapas internetā un jālabo šī nepatiesā informācija. Ceļojuma firmas Patricija LTD mājas lapas interneta adrese visos gadījumos, apsekojot ārvalstu tūrisma portālu un izziņas katalogu mājas lapas, ir norādīta kā “National Tourist Board of Latvia” vai “Latvian Tourism Development Agency”, bet ne kā šīs firmas oficiālais nosaukums. Jāatzīmē, ka šīs maldinošās informācijas izplatībā piedalās arī Latvijas interneta lapas, piemēram, www.lanet.lv/links/ea.html vai arī ārvalstu vēstniecības Latvijā, piemēram, Somijas vēstniecība Rīgā www.finland.lv. Šīs ceļojuma firmas interneta mājas lapa www.rigalatvia.net pazīstamajā mediju koncerna BBC e-lapā (www.bbc.co.uk) tiek saukta par “Riga's Tourist Office“. Sekojošās mājas lapās Eiropas reģionālais tūrisma institūts (Eiropa.lv) ir atklājis maldinošu informāciju: www.europelinks.ndo.co.ukwww.thesavvytraveller.comwww.busweb.comwww.any-mail.co.ukwww.officialtravelguide.comwww.scandinavica.comwww.seaburyhall.orgwww.moj-dopust.netwestside.anderson5.netwww.yakeo.comwww.estlittours.comwww.gksoft.comwww.euro-france.netwww.travel-library.comwww.classbrain.comwww.reisemarkt.dewww.ratgeber-lettland.dewww.nexteurope.comwww.travelweekly.co.uk

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Amadeus» un «Net Trans» piedāvā komisijas maksu menedžmenta sistēmu par brīvu

Aivars Mackevics [email protected], 27.10.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Amadeus aprēķiniem, tūrisma aģentūras zaudē 18% - 20% no komisijas maksām, kas tām pienāktos no pārdotajiem viesnīcu pakalpojumiem Amadeus sistēmā. Net Trans tūrisma aģentūrām piedāvā efektīvu komisijas maksu iekasēšanas sistēmu, kur Net Trans sadarbībā ar Amadeus darbojas kā starpnieks starp aģentūru un viesnīcu, kā rezultātā komisijas maksas no viesnīcām tiek iekasētas laicīgi, un aģentūrai nav nepieciešams atsevišķi pārraudzīt katras viesnīcas komisijas maksas. Net Trans pakalpojums nodrošina vienotu un regulāru komisijas maksu menedžmentu, palielina saņemto komisijas maksu īpatsvaru, vienkāršo un padara lētāku komisijas maksu iekasēšanu. Net Trans abonentiem ar individuālu paroli pieejama interneta lapa, kurā tie var sekot komisijas maksu plūsmai. Net Trans ir vienīgais šāda veida komisijas maksu menedžmenta pakalpojums, kas pārstāv aģentūru intereses - tas balstās uz informāciju, kas saņemta no Amadeus par katru aģentūras veikto rezervāciju, nevis uz viesnīcu iesniegto informāciju, kā to dara citas komisijas maksu menedžmenta kompānijas. Net Trans tiek piedāvāts aģentūrām, neatkarīgi no to lieluma, darbības reģiona un izmantotās valūtas. Amadeus sadarbībā ar Net Trans tūrisma aģentūrām piedāvā, piesakoties uz Net Trans pakalpojumu līdz šī gada 20.decembrim, saņemt to par brīvu līdz 2005.gada 31.martam. Pakalpojums pieejams arī Latvijas tūrisma firmām. Sīkāka informācija: www.amadeus.com; www.ntrans.com

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ļaunprātīgi radīts servisa pārslodzes uzbrukums uz laiku samazina hanza.net darbības ātrumu

Inguna Šķepaste [email protected], 13.04.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ļoti daudz pieprasījumu, kuru cēlonis ir ļaunprātīgi radīts servisa pārslodzes uzbrukums, radījusi papildu noslodzi Hansabankas internetbankai hanza.net. Līdz ar to uz laiku ir samazinājies internetbankas darbības ātrums un uz laiku tiek atslēgta iespēja hanza.net izmantot no ārvalstīm. Papildus pieprasījumu skaits tika konstatēts otrdienas rītā. Šobrīd tiek veiktas nepieciešamās darbības, lai internetbankas darbības režīmu atjaunotu iepriekšējā līmenī. Uzņēmumu internetbanka Telehansa.net darbojas normālā režīmā. Tā kā ļaunprātīgi uzbrukumi datorsistēmām ir noziedzīgi nodarījumi, Hansabanka, iespējams, vērsīsies tiesību sargājošās iestādēs uzbrukuma radītāju noskaidrošanai un likumdošanā paredzēto sankciju piemērošanai. Klientus, kuriem radušies traucējumi saņemt hanza.net pakalpojumus, Hansabanka aicina izmantot Mobilās bankas vai Telefonbankas pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Hansabanka sāk vērienīgāko bankas filiāļu pārveidi Latvijā

, 18.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sadarbībā ar pasaulē atzītu dizaina kompāniju Allen International, Hansabanka uzsākusi vērienīgāko bankas filiāļu pārveides projektu Latvijā. Tas ļaus klientiem baudīt vēl labāku servisu - samazinot rindas, palielinot funkcionalitāti un radot vēl patīkamāku atmosfēru bankas klientu apkalpošanas telpās.

Līdz šī gada beigām Latvijā plānots pilnībā ieviest jauno Hansabankas filiāļu konceptu kopā 30 klientu apkalpošanas vietās, tai skaitā arī atvērt 6 pilnīgi jaunas filiāles. Ar šo konceptu Hansabanka ir radījusi nākamās paaudzes filiāles, kas būs gatavas nākotnes situācijai - bankas filiālēm kā klientu konsultāciju centriem. Šobrīd desmit filiālēs jaunais dizains jau ir veiksmīgi ieviests. Pārējās vairāk nekā 50 Hansabankas filiālēs šogad plānots jauno dizaina konceptu ieviest daļēji, izmantojot atsevišķus elementus. Tieši filiāle "Barons" ir viena no pirmajām, kur jaunais dizaina koncepts ir ieviests pilnībā. Šogad visā Latvijā tiks pārveidots arī bankas automātu noformējums. Filiāļu tīkla paplašināšanā un jau esošo klientu apkalpošanas vietu pārveidē nākamo divu gadu laikā plānots ieguldīt vairāk nekā 10 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Hansabanka turpina veiksmīgu izaugsmi

, 25.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hansabankas Grupa šī gada pirmajos trijos mēnešos veiksmīgi izpildījusi izvirzītos mērķus, turpinot izaugsmi un nostiprinoties kā stabilākā finanšu institūcija Latvijā.

Īpašu uzmanību banka pirmajos trijos mēnešos veltījusi uzkrājumu veicināšanai un vēl labāka servisa pilnveidošanai. Tika atvērtas arī jaunas klientu apkalpošanas vietas Liepājā un Rīgā, kā arī banka turpina ieviest jauno filiāļu dizainu jau iepriekš atvērtajās vietās.

Kā īpašs sasniegums atzīmējama starptautiskā žurnāla Global Finance atzinums, kas nosauca Hansabanku par labāko banku Latvijā 2006.gadā.

Kopumā Hansabankas Grupa sasniegusi ļoti labus finanšu rādītājus, kvalitatīvi turpinot palielināt kredītportfeli un uzrādot labus peļņas rezultātus, kas ļaus turpināt izaugsmi.

Kopējie Hansabankas Grupas aktīvi trijos mēnešos, salīdzinot ar gada sākumu, palielinājušies par 297 miljoniem latu, un uz 1. ceturkšņa beigām veidoja 4 140 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Somijā nestrādā Hansabankas kartes

, 02.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hansabankas izsniegtā VISA Classic karte Somijā strādā pa pusei, tas nozīmē, ka ar to ir iespējams norēķināties dažos veikalos, bet nevar izņemt naudu no bankomātiem, biznesa portālam Db.lv pastāstīja Somijā studējošs jaunietis, kuru visvairāk satraukusi bankas darbinieku attieksme. "Esam noskaidrojuši, ka daži mūsu bankas izdotu karšu veidi tehnisku iemeslu dēļ Somijā nestrādā. Iemesls ir noskaidrots un risinājums zināms - tas tiks ieviests tuvāko dienu laikā," Db.lv paskaidroja Hansabankas pārstāvis Ivars Svilāns.

"Man ir interesants stāstiņš par likstu, kura piemeklējusi pāris

studentus, kuri mācās Somijā," tā iesākas studenta stāstījums par nedienām ar Hansabankas kartēm. Bankas izsniegtā VISA Classic karte strādājot pa pusei - tas nozīmē, ka ar to esot iespējams norēķināties dažos veikalos, bet nevarot izņemt naudu no bankomātiem. Jaunietis stāstīja, ka pie vainas esot kartes jaunais čips. Tikai vairāk kā pēc četrām nedēļām Hansabanka esot atzinusi, ka problēma ir saistīta ar to, ka Somijas karšu lasītāji neprot sazināties ar Hansabankas izsniegto jauno čipu. "Problēmu sarežģīja tas fakts, ka mums vajadzēja maksāt par kopmītnēm vairākus simtus eiro. Zvanot uz Hansabankas "palīdzības" dienestu, no viņiem saņēmām vairākus ieteikumus, kuri netuvināja naudas iegūšanai, piemēram:

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

SEB banka ievieš mobilo internetbanku

Jānis Rancāns, 11.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar šodienu, SEB bankas klienti konta atlikuma pārlūkošanu un rēķinu apmaksu var veikt, izmantojot SEB bankas mobilo internetbanku. Savukārt iPhone un Android tālruņos papildus iespējams aplūkot tuvākās filiāles un bankomātus, uzzināt aktuālos valūtu kursus un izmantot valūtu kalkulatoru, informē banka.

Kā liecina SEB bankas un Mindscan veikts pētījums - mobilo internetbanku izmanto katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs, kurā visbiežāk veic divas funkcijas – konta atlikuma pārlūkošanu un rēķinu apmaksu.

«Pēc veiktā pētījuma datiem, mēs redzam, ka jau šobrīd katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs jeb 26% respondentu lieto mobilo internetbanku. Šāda mobilās internetbankas popularitāte skaidrojama ar lietošanas ērtību – vairāk nekā puse jeb 65% no Latvijas iedzīvotājiem atzīst, ka mobilās internetbankas nozīmīgākā priekšrocība ir iespēja izmantot to jebkurā laikā un vietā bez datora starpniecības, skaidroja SEB bankas valdes locekle Ieva Tetere.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izveidojot starpvalstu optisko kabeļu tīklu «Baltic Net», Tet nostiprinājis pozīcijas interneta infrastruktūras eksportā.

«Baltic Net» šobrīd veido desmit mezgli, savienojot Rīgu ar astoņām Eiropas valstīm. Divos no šiem savienojumiem – ar Viļņu un ar Stokholmu – iespējams nodrošināt 100 gigabaitu sekundē datu pārraides ātrumu.

Tet gada pirmajos astoņos mēnešos investīcijās infrastruktūrā un attīstībā ieguldījis 17,4 miljonus, gada griezumā plānotais apjoms ir 31 miljons eiro.

«Baltic Net» ir tikai viena daļa no apjomīgām investīcijām ātra interneta nodrošināšanā Latvijā un starptautiski, skaidro uzņēmums. Latvija ir kļuvusi par vienu no līderiem Eiropā pēc to interneta pieslēgumu īpatsvara, kas spēj nodrošināt vismaz 100 megabitu sekundē datu pārraides ātrumu.

Pēc FTTH (Fiber to the Home) Council Europe datiem, Latvijā optisko kabeļu pieslēgums pieejams jau 50,2% mājsaimniecību, krietni virs vidējā rādītāja Eiropas Savienībā, kas ir 13.9%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Hanza.net lietotāju skaits pārsniedzis 600 tūkstošus

, 14.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hansabankas internetbankas hanza.net lietotāju skaits pārsniedzis 600 tūkstošus. Hanza.net pēc Latvijas interneta asociācijas datiem ir arī populārākā Latvijas internetbanka - to lieto 42% no visiem internetbanku lietotājiem.

Hanza.net kopš augusta ir palielinājusi lietošanas ērtumu un funkcionalitāti: tagad internetbankā var ne tikai pieteikties pakalpojumiem, bet arī noslēgt līgumus, piemēram, par kredītlīnijas un patēriņa kredīta saņemšanu, nedodoties uz bankas filiāli.

Līdz šim hanza.net jau varēja noslēgt līgumus Mobilajai bankai, automātiskajiem maksājumiem par daudziem komunālajiem, servisa un citiem pakalpojumiem, atvērt krājkontus, veikt darījumus ar vērtspapīriem u.c.

AS "Hansabanka" valdes locekle, Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja Oksana Sivokobiļska: "Pasaules un arī Latvijas tendences liecina, ka vienkāršākās ikdienas bankas operācijas arvien vairāk tiek veiktas virtuālajā vidē. Šobrīd jau vairāk nekā 95% pārskaitījumu Hansabankā notiek elektroniskajos kanālos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hansabankas klientu skaits šā gada 1.ceturksnī sasniedza 901 406, no kuriem 846 567 ir privātpersonas, bet 54 839 – juridiskās personas, Db.lv informēja Hansabankas preses sekretāre Kristīne Jakubovska.

2008.gada 1.ceturksnī Hansabankas Grupas aktīvi, salīdzinot ar gada sākumu, pieauga par 53 miljoniem latu, sasniedzot 5 114 miljonus latu.

1.ceturksnī Hansabankas Grupas kredītportfelis palielinājās par 134 miljoniem, sasniedzot 4 306 miljonus latu. Mājokļu kredītu tirgū, kur bija vērojama izaugsmes tempa samazināšanās, pieaugums bija 2%, jeb 25 miljoni latu. Tas nozīmē, ka klienti tomēr turpina domāt par dzīves kvalitātes uzlabošanu un šis ir labs laiks, lai pārdomāti izvēlētos tādu mājokli, kas klientam ir vislabākais.

Uzņēmumu sektorā Hansabankas Grupa sasniegusi pieaugumu 3% apmērā, jeb par 61 miljonu latu, bet kopējais uzņēmumu kredītportfelis ir 1 829 miljoni latu. Hansabankas prioritāte šogad ir eksportējošo uzņēmumu finansēšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Hansabankas klienti var izmantot e-parakstu

, 26.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hansabanka ir ieviesusi iespēju saviem klientiem autentificēties kā internetbankas lietotājiem, izmantojot Latvijas Pasta izsniegto e-paraksta karti. To var izmantot gan privātpersonas Hanza.net, gan uzņēmumi Telehansa.net. Tas ir vēl viens solis ceļā uz plašāku e-pakalpojumu attīstību Latvijā.

Visi esošie Hansabankas internetbankas lietotāji jau tagad jebkurā brīdī, bez papildus nepieciešamības sazināties ar banku, var uzsākt savas e-paraksta kartes izmantošanu. Šajā gadījumā E-paraksts pilnībā aizstāj bankas izsniegto identifikācijas līdzekli - kodu karti vai kodu kalkulatoru. Savukārt jaunam klientam ar banku būs jānoslēdz internetbankas lietošanas līgums tāpat kā tas ir bijis līdz šim.

AS Hansabanka valdes loceklis, Produktu attīstības un IT pārvaldes vadītājs Ģirts Bērziņš: "Hansabankas pieslēgums internetbankai ar e-parakstu ir tikai pirmais solis virzībā uz unificētu un drošu interneta vidi. Nākotnē cilvēks e-vidē spēs izmantot pakalpojumus, būdams viena universāla e-paraksta turētājs, nevis daudzu paroļu un identifikācijas līdzekļu īpašnieks. Tagad svarīgs ir tālākais process, lai rastos pietiekami daudz e-pakalpojumu, kuru izmantošana būtu ērta un saprotama."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Hansabankas elektronisko norēķinu sistēmā būs pārtraukumi

, 10.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē tiks veikti sistēmu testēšanas darbi, tāpēc naktīs būs īslaicīgi pārtraukumi elektronisko norēķinu sistēmās, liecina Hansabankas sniegtā informācija.

11.augustā no 3.00 līdz 5.00 un 12.augustā no 2.00 līdz 4.00 būs pārtraukumi Hansabankas elektronisko kanālu darbībā, t.sk. maksājumu karšu, hanza.net, telehansa.net.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Valdība atbalsta interneta drošības projekta turpinājumu

, 25.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 25. novembrī, Ministru kabinets atbalstīja līdzfinansējuma piešķiršanu Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta plānotajam Eiropas Komisijas (EK) programmas Safer Internet plus projektam Net-Safe Latvia.

Plānotais projekta kopējais budžets divu gadu periodam, ieskaitot EK līdzfinansējumu 75 % apjomā, ir 374 tūkstoši latu, no valsts budžeta nepieciešamais finansējums – 90 tūkstoši latu.

Eiropas Komisija ir atzinīgi novērtējusi e-lietu sekretariāta līdz šim īstenotos projektus Net-Safe un Hotline un atbalsta to turpināšanu, lai nodrošinātu projektu pēctecību un interneta vides drošības uzlabošanu.

Projektā Net-Safe Latvia, kas apvienos abus līdzšinējos projektus, paredzēts turpināt bērnu, jauniešu, skolotāju un vecāku informēšanu un izglītošanu par drošību internetā. Turpinās darboties elektronisko ziņojumu līnija, kas paredz iespēju ziņot par pārkāpumiem internetā, kā arī tiks nodrošināta iespēja zvanīt uz uzticības tālruņa numuru, lai informētu par pārkāpumiem internetā.

Komentāri

Pievienot komentāru