Citas ziņas

Vildi ievēl par Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas priekšsēdētāju

, 26.06.2008

Jaunākais izdevums

Ceturtdien, 26. jūnijā Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas deputāti par komitejas priekšsēdētāju ievēlēja Raimondu Vildi.

Atklātā balsojumā par Vildi nobalsoja četri deputāti, savukārt divi deputāti balsojumā atturējās, Db.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Raimonds Vilde pēc ievēlēšanas atzina, ka daudz kas no tā, ko komiteja līdz šim darījusi, tiks turpināts arī viņa vadībā – arī turpmāk tiks strādāts pie pašvaldības policijas materiāli tehniskās bāzes uzlabošanas, tāpat tiks turpināta līdzšinējā politika azartspēļu zāļu ierobežošanā. Jaunievēlētais komitejas priekšsēdētājs kopīgi ar Rīgas pašvaldības policijas vadību gatavojas pārrunāt, kā ar esošajiem resursiem efektīvāk strādāt, lai garantētu drošības izjūtu ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim ikvienā pilsētas rajonā jebkurā diennakts stundā.

Raimonds Vilde Rīgas domnieka pienākumus sāka pildīt, stājoties pēc ilgas slimības mūžībā aizgājušā deputāta Andreja Krastiņa vietā kā nākmais kandidāts no Tautas partijas saraksta. Raimonds Vilde līdz šim pazīstams kā Latvijas volejbola izlases galvenais treneris un Latvijas volejbola čempionu vienības Lāse-R treneris.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima šodien pieņēma lēmumu atlaist Rīgas domi.

Dome gan vēl darbu turpina, jo Rīgas domes atlaišanas likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas, par ko lēmumu desmit dienu laikā jāpieņem Valsts prezidentam Egilam Levitam.

Lai arī pirmajā lasījumā par likumprojektu balsoja tikai četras koalīcijas partijas un knapi tika savākts nepieciešamo balsu skaits, piektdien par Rīgas domes atlaišanu balsoja visi valdībā pārstāvētie politiskie spēki - par nobalsoja 62 deputāti, bet pret bija 22 tautas kalpi.

Balsojumā nepiedalījās četri Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas deputāti, savukārt pret likumprojektu balsoja partijas "Saskaņa" frakcijas deputāti, kā arī vairāki pie frakcijām nepiederošie deputāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima ceturtdien vakarā pirmajā lasījumā atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu.

Par likumprojektu nobalsoja 53 deputāti, savukārt pret bija 40 deputāti.

Kā jau iepriekš bija pauduši, pret likumprojektu balsoja vairākums no "KPV LV" deputātiem. Savukārt par Rīgas domes atlaišanu nobalsoja arī viens no aktīvākajiem koalīcijas kritiķiem, parlamenta deputāts Aldis Gobzems, kurš gan arī kritizēja likumdošanas procesu šajā jautājumā.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš likumprojekta galīgajam lasījumam noteikts 3.janvāris un izskatīšana Saeimas sēdē noteikta 16.janvārī.

Deputātu vairākums tāpat piekrita likumprojektu noteikt par steidzamu, tādējādi tas tiks skatīts divos nevis trīs lasījumos.

Debates par Rīgas domes atlaišanas likumprojektu ilga aptuveni trīs stundas, opozīcijas deputātiem asi kritizējot koalīcijas vēlmi pēc iespējas ātrāk panākt likumprojekta izskatīšanu un pašvaldības atlaišanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības un kārtības nodrošināšanai dažādas Eiropas Savienības valstis tērē dažādas summas proporcionāli savam iekšzemes kopproduktam (IKP). Atbilstoši Eurostat metodoloģijai iznāk, ka Latvija drošības un sabiedriskās kārtības finansēšanā vairāk līdzinās Bulgārijai, bet Lietuva ‒ Ziemeļvalstīm.

Pēdējo nedēļu notikumi valstī parāda aizvien jaunus iekšējās drošības robus, kas, iespējams, ir ilgstošu sistēmisku aplamību sekas.

Drošības problēmas ir ilgāk par divām nedēļām

Tas, ka policijas darbs pieklibo, nav tikai pēdējo nedēļu sakāpināto emociju iespaids. Mēs varētu nolikt malā sievietes slepkavību Jēkabpilī un jauniešu izdarības Imantā un atcerēties senākus gadījumus. Piemēram, puisēna Ivana pazušanu Liepājā 2017. gadā, kura līķi atrada pēc pāris dienām Dubeņu mežā. Var atcerēties advokāta Rebenoka slepkavību, kas tika izdarīta ar īpašu cinismu un cietsirdību, bet izskatās, ka lieta paliks neatrisināta. No dažādiem individuāliem gadījumiem politiķi taisa savas scēnas un būvē balsojumu kāršu namiņus, it kā viņu oponenti būtu kūdījuši kādu varmāku, slepkavu vai maniaku, tomēr fonā neatbildēts paliek jautājums par pašu sistēmu pēc būtības. Vai ar to viss ir kārtībā?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidents Egils Levits šodien ir izsludinājis Saeimas pieņemto Rīgas domes atlaišanas likumu.

Likums paredz, ka ārkārtas vēlēšanas ir jāsarīko divu mēnešu laikā pēc domes atlaišanas, attiecīgi plānots, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks 25.aprīlī.

Līdz ar domes atlaišanu pilsētas vadības grožus pārņems pagaidu padome, kas pildīs likumos paredzētās domes funkcijas un darbosies līdz dienai, kad uz pirmo sēdi sanāks jaunievēlētā dome. Pagaidu administrācijas locekļi izvēlēti, "ņemot vērā viņu iepriekšējo pieredzi darbā valsts pārvaldē, personu reputāciju un izglītību, lai nodrošinātu pagaidu administrācijas spēju efektīvi darboties un risināt pašvaldību darbībā nepieciešamo stratēģisko un operatīvo uzdevumu izpildi".

Pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs līdz ārkārtas vēlēšanām būs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Edvīns Balševics, vadītāja vietnieks būs Finanšu ministrijas Juridiskā departamenta direktors Artis Lapiņš, bet administrācijas locekļa amatā strādās Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta direktora vietnieks Aleksejs Remesovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

LNK Industries vēstule Rīgas domei par Mežaparka estrādes tāmi

Kaspars Ratkevičs, AS “LNK INDUSTRIES” valdes loceklis, 05.10.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atklāta vēstule Rīgas domes priekšsēdētājam un Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejai.

Publiskajā telpā ir plaši izskanējusi informācija, ka 2021.gada 6.oktobrī notiks Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēde, kurā komitejas deputāti tiks iepazīstināti ar Ēvalda Jasāna slēdzienu par Mežaparka Lielās estrādes pārbūves B posma B2 kārtas būvdarbu (Mežaparka otrās kārtas būvdarbi) tāmi un tajā konstatēto sadārdzinājumu.

Vēlamies atgādināt, ka AS “LNK INDUSTRIES” Mežaparka otrās kārtas būvdarbu iepirkumā iesniegtās detalizētās tāmes, tāpat kā jebkuras publiskajos iepirkumos iesniegtās tāmes, satur AS “LNK INDUSTRIES” komercnoslēpumu, tādēļ šīs tāmes nav publiskojamas un publiski iztirzājamas. Neskatoties uz minēto, Rīgas domes deputāts Valters Bergs jau ir nopludinājis informāciju par AS “LNK INDUSTRIES” detalizēto tāmi. AS “LNK INDUSTRIES” detalizētās tāmes analīzei Valters Bergs ir pieaicinājis “visobjektīvāko” tāmju speciālistu valstī- AS “LNK INDUSTRIES” bijušās darbinieces Olgas Jasānes dēlu Ēvaldu. Acīmredzot, ir jābūt Latvijas tiesiskuma etalona partijas biedram, lai tik kliedzošs interešu konflikts nemulsinātu eksperta slēdziena pasūtītāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baraņņiks paliek amatā

BNS, 14.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes (RD) Satiksmes un transporta lietu komiteja noraidījusi RD opozīcijas frakciju bloka Vienotība un frakcijas Demokrātiskie patrioti deputātu prasību par komitejas priekšsēdētāja Vadima Baraņņika atbrīvošanu no pienākumu pildīšanas un jauna priekšsēdētāja ievēlēšanu.

RD Vienotības bloka deputāts Juris Viņķelis, pamatojot opozīcijas deputātu prasību, norādīja, ka pašlaik deputātus neapmierina komitejas darba stils – komitejas sēdes notiek neregulāri, kā arī netiek skatīti opozīcijas pārstāvju iesniegtie jautājumi. «Mēs esam iesnieguši 20 priekšlikumu, taču deviņi joprojām nav izskatīti,» sacīja Viņķelis un piemetināja, ka pašlaik, esot mazam darba apmēram, ir ļoti lielas komitejas uzturēšanas izmaksas.

Savukārt Baraņņiks uzsvēra, ka komitejai ir jāizskata sagatavoti lēmumprojekti un svarīgie jautājumi. «Ja man pārmet šo darba stilu, tad es nesaprotu. Mēs te skatām sagatavotus lēmumprojektus un svarīgos jautājumus,» klāstīja Baraņņiks un piebilda, ka komitejas izmaksas pēc viņa atbrīvošanas no amata nesamazinātos. «Diez vai pēc manas atbrīvošanas samazinātos komitejas izmaksas, jo darbinieki tik un tā tiktu algoti. Tas būtībā ir kārtējais Viņķeļa kunga PR gājiens,» teica komitejas priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) nolēmis atkāpties no amata, teikts viņa šodien izplatītajā paziņojumā.

Šo lēmumu izraisīja nesaskaņas un šķelšanās koalīcijā saistībā ar iespējamo pārkāpumu izmeklēšanu Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Kā norāda Staķis, kopš Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām 2020.gadā viņš esot strādājis, lai Latvijas galvaspilsētā ieviestu modernas, ilgtspējīgas pārmaiņas un labākās pārvaldības prakses.

Viens no galvenajiem principiem viņam esot bijusi godīga pārvaldība, kas izpaužas kā atklāti konkursi, profesionāļi kapitālsabiedrību vadībā, nulles tolerance pret izšķērdību, korupciju vai politiskajiem ielikteņiem.

Šo principu viņš esot ievērojis, nododot izvērtēšanai informāciju par naudas izšķērdēšanu Rīgas domes Satiksmes departamentā, kā arī laikus par to informējot par satiksmes jomu atbildīgās Rīgas domes amatpersonas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Apstiprināti 70% ES fondu investīciju ieviešanai nepieciešamo MK noteikumu

Zane Atlāce - Bistere, 06.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 6. jūlijā, Bauskā notika Kohēzijas politikas Eiropas Savienības Struktūrfondu un Kohēzijas fonda (ES fondi) 2014. – 2020. gada plānošanas perioda Uzraudzības komitejas ikgadējā izbraukuma sēde, kurā tika izskatīti aktuālie ES fondu ieviešanas jautājumi. Līdz šim ir apstiprināti 75 jeb gandrīz 70% ES fondu investīciju ieviešanai nepieciešamo Ministru kabineta (MK) noteikumu. Turpat ceturtdien, 7. jūlijā, notiks arī 2007. – 2013. gada plānošanas perioda ES fondu Uzraudzības komitejas sēde, informē Finanšu ministrijā.

«Katrs solis pretī ES fondu investīciju ieviešanai ir būtisks iedzīvotāju dzīves līmeņa paaugstināšanai un ekonomikas izaugsmei kopumā. Lai pēc iespējas ātri un kvalitatīvi ES fondu atbalsts sniegtu savu ieguldījumu, svarīgi visām nozaru ministrijām un nevalstiskajām organizācijām sekmīgi sadarboties, jo mums visiem ir viens mērķis – efektīvas ES fondu investīcijas,» norāda Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks ES fondu jautājumos Armands Eberhards.

Lai veicinātu ātrāku un efektīvu ES fondu investīciju ieguldīšanu ekonomikā, ES fondu 2014. – 2020. gada plānošanas perioda Uzraudzības komitejas sēdē tika izskatīts ES fondu ieviešanas progress un citi aktuālie jautājumi. Tāpat gada laikā notikušas regulāras Uzraudzības komitejas apakškomiteju sēdes, kuru ietvaros ar partneriem sagatavoti lēmumi par investīciju nosacījumiem, kas pieņemti Uzraudzības komitejas rakstisko procedūru laikā. Tādējādi līdz 2016. gada 30. jūnijam jau ir izsludinātas 54 projektu iesniegumu atlases.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekšējās drošības birojs (IDB) sācis vēl vienu kriminālprocesu pret šodien no amata pienākumu pildīšanas atstādināto Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieku, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieku Normundu Krapsi, šodien žurnālistiem apliecināja Krapsis.

LETA jau rakstīja, ka viens no kriminālprocesiem sākts par 2018.gadā organizētu policistu formas tērpu iepirkumu. Krapsim un toreizējai VP priekšnieka vietniecei, Galvenās administratīvās pārvaldes priekšniecei Renātei Filai-Roķei IDB sākotnēji piemēroja personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statusu. Fila-Roķe gan šogad janvārī iecelta par minētās pārvaldes priekšnieka vietnieci.

Krapsis šodien žurnālistiem atklāja, ka pirmdien viņam šajā kriminālprocesā piemērots aizdomās turētā statuss. Tāpat IDB ir sācis kriminālprocesu par 2018.gadā organizētu iepirkumu par rokas videoradaru iegādi. Arī šajā kriminālprocesā pirmdien viņam piemērots aizdomās turētā statuss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

KNAB pārbaudīs Rīgas satiksmes lietā iesaistīto personu atbrīvošanai iemaksātās drošības naudas izcelsmi

LETA, 15.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudīs SIA «Rīgas satiksme» (RS) iepirkumu krimināllietā aizdomās turēto atbrīvošanai iemaksātās drošības naudas izcelsmi.

KNAB atgādināja, ka, pildot likumā noteikto pienākumu pēc diviem mēnešiem atkārtoti izvērtēt apcietinājuma pamatotību, izmeklēšanas tiesneši laikā no 4.februāra līdz 14.februārim atkārtoti izskatīja jautājumu par nepieciešamajiem drošības līdzekļiem četrām apcietinātajām personām. Trijos gadījumos pieņemts lēmums mainīt drošības līdzekli no apcietinājuma uz drošības naudu attiecīgi 70 000, 100 000 un 200 000 eiro apmērā.

KNAB lūdza izmeklēšanas tiesnesim visām četrām personām pagarināt apcietinājuma termiņu, argumentējot ar konkrētiem faktiem, kurus šobrīd izmeklēšanās interesēs birojs nevarot izpaust.

Pret 70 000 eiro drošības naudu atbrīvots uzņēmējs Edgars Teterovskis, bet RS Infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktors Igors Volkinšteins un bijušais RS valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens no cietuma izlaists attiecīgi pret 100 000 un 200 000 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) izdevis rīkojumu par Nila Ušakova (S) atstādināšanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas, liecina informācija oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Pūces rīkojumā uzskaitīti vairāki Ušakova kā Rīgas mēra un kā pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» kapitāla daļu turētāja pārstāvja izdarīti pārkāpumi. Piemēram, sagatavojot pārskatu par Rīgas pilsētas pašvaldības 2017.gada budžeta izpildi, attiecībā uz «Rīgas satiksmes» finanšu datiem esot nepareizi iegrāmatoti 18,43 miljoni eiro. Rezultātā līdzekļi neesot izlietoti saskaņā ar pašvaldības konsolidētajā kopbudžetā paredzēto mērķi.

TIEŠRAIDE: Nila Ušakova preses brīfings

Saistībā ar šo gadījumu Ušakovs esot pārkāpis vairākas Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma, Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma, likuma «Par grāmatvedību», Likuma par budžetu un finanšu vadību, kā arī likuma «Par pašvaldību budžetiem» normas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas deputāti «balagānu» turpina arī tiesas sēdē

Vēsma Lēvalde, Db, 13.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas tiesas sēde, kurā skatīja deputāta Stēna Lorensa administratīvā pārkāpuma lietu, faktiski izvērsusies par strīdu starp koalīcijas deputātiem, kuri vēlas saglabāt līdzšinējo domes darba stilu, un opozīciju, kura vēlas lielāku ietekmi domes lēmumu pieņemšanā.

Tiesas sēdē izsludināts pārtraukums, lai pirmdien, 16. novembrī, kā liecinieku uzklausītu Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku un deputātu Jāni Vilnīti, kuri nevarēja ierasties uz domes sēdi. Tikai pēc tam tiesa pieņems lēmumu. Tiesa uzklausīja lielāko daļu domes deputātu un Stēna Lorensa tulku, kuri izstāstīja savu versiju par domes sēdi, kurā izraisījās konflikts starp domes priekšsēdētāju Uldi Sesku un deputātu Stēnu Lorensu.

Deputātu liecības bija pretrunīgas un izvairīgas, atšķīrās versijas par vārdiem, ko īsti izrunājis S. Lorenss. Pats Lorenss apgalvoja, ka viņa izteikumi bijuši vērsti konkrēti pret Uldi Sesku, ko viņš darījis dusmās, aizkaitināts par to, ka viņam nav bijusi pieejama pilna informācija par sēdē lemjamo papildjautājumu. Turklāt pēc domes sēdes viņš personīgi domes priekšsēdētājam atvainojies par izteiktajiem lamuvārdiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts iestādēm, tai skaitā arī drošības iestādēm, nevar būt savu personīgo interešu, tām ir jādarbojas vienotas konstitucionālas sistēmas ietvaros. Bet ir tā sagadījies, ka «iestādes» atrodas Vienotības ietekmē, intervijā uzsver pie frakcijām nepiederošais 12. Saeimas deputāts, Latvijas Universitātes profesors Ringolds Balodis, kurš šopavasar kļuvis par Nacionālās apvienības biedru

Medijos ir nonākušas ziņas par to, ka ekspremjers Indulis Emsis it kā ir brīdinājis deputātu Askoldu Kļaviņu, izsakot versiju, ka pie notikušā vainīgi ir arī ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, premjers Māris Kučinskis un KNAB vadītājs Jēkabs Straume. Kas notiek?

Notiek sabiedriskā viedokļa ietekmēšana ar apzināti veidotiem skandāliem. Cilvēkiem liek novērsties no būtiskā un pievērsties lietām, kuras beigsies ar čiku. Es esmu tiešām ārkārtīgi izbrīnīts, ka šādu jezgu var sacelt par, manuprāt, ārkārtīgi maznozīmīgām lietām, ja paskatāmies pēc būtības. Ja runājam par informācijas nopludināšanu, virknē gadījumu informācija no drošības iestādēm ir gājusi ārā kā pa «laidara vārtiem». Konkrētajā gadījumā par tiem diviem deputātiem, kas tika aizturēti, – Kaimiņu un Kļaviņu – abos gadījumos es nesaskatu pamatu tik lielai jezgai un rezonansei. Ja deputāts Askods Kļaviņš «muhļījās» ar benzīna atskaites papīriem, vai bija pamats prasīt kratīšanas? Ko tad tajās kratīšanās var atrast – degvielas mucas, vai? Trilleris riktīgais, Kučinskis neko nevienam nav teicis, bet Emsis nodarbojas ar analītiku. Kļaviņš kā Žanna d’Arka uz ešafotu dodas, nenododams analītiķi Emsi. Un kas?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notikušajā Parex bankas ārkārtas akcionāru sapulcē bankas padomē ievēlēta Žaneta Jaunzeme, Andžs Ūbelis, Karls Hokans Šellokers, Gints Freimanis, Kaspars Āboliņš un Rolands Paņko, Db uzzināja no akcionāriem.

Tādējādi bankas padomē netika ievēlēts mazākuma akcionāru izvirzītais pārstāvis ASV investīciju kompānijas Firebird management LLC partneris Aians Hagu (Ian Hague). Jau vēstīts, ka šodien notika Parex bankas akcionāru ārkārtas sapulcē, kurā plānots atsaukt bankas esošo padomi un ievēlēt jaunu uz trīs gadiem, kā arī noteikt padomes atalgojumu mēnesī. Tāpat sapulcē plānots pieņemt zināšanai valdes informāciju par Parex bankas un grupas finanšu rādītājiem un ievēlēt bankas revīzijas komiteju.

Līdz šim Parex bankas padomē strādāja Hans Eberhards Berndts, Valdis Birkavs, Guntars Grīnbergs, Viesturs Neimanis, Gints Poišs un Aija Poča.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Opozīcija pieprasa Jūrmalas domes ārkārtas sēdi

, 22.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieci Jūrmalas domes opozīcijas deputāti pieprasījuši sasaukt Jūrmalas domes ārkārtas sēdi, lai pārskatītu grozījumus domes nolikumā.

Sēdi sasaukt pieprasījuši Māris Dzenītis (neatkarīgais deputāts), Iveta Blaua (JL), Juris Visockis (JL), Zigurds Starks (TP) un Aigars Tampe (TB/LNNK) . Opozicionāri uzskata, ka domes priekšsēdētājs Raimonds Munkevics (Jūrmala – mūsu mājas) sagatavojis izmaiņas domes nolikumā, kas ir izdevīgas viņam.

«Pārņemot no Ekonomikas un attīstības nodaļas savās rokās 16 pašvaldības uzņēmumu kapitāldaļu pārraudzību, turpmāk noteicošā vara šajos uzņēmumos koncentrēsies domes priekšsēdētāja rokās, kā arī priekšsēdētājs gūs papildus nepamatotus ienākumus jo no katra uzņēmuma tiks izmaksāts ikmēneša atalgojums kapitāldaļu turētājam,» teikts deputātu paziņojumā. Tāpat opozīcijai ir aizdomas, ka deputātu skaita samazināšana komitejās veikta tāpēc, lai dažās no tām opozīcijas pārstāvji netiktu ievēlēti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti vienbalsīgi atbalsta spēļu zāļu slēgšanu visā pilsētas administratīvajā teritorijā.

Komitejas deputāti vienbalsīgi atbalstīja lēmumprojektu «Par Rīgas pilsētas pašvaldības rīcību attiecībā uz atļaujām atvērt spēļu zāles un organizēt attiecīgās azartspēles Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā», kas paredzēs esošo atļauju anulēšanu.

Pēc esošās pieredzes, tie lēmumi, kurus ir uzdots sagatavot Juridiskajai pārvaldei, būs līdzīgi tiem, kādi tika gatavoti par spēļu zālēm, kuras atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā. Katrai individuālai spēļu zālei tiks sagatavots savs lēmumprojekts un noteikts laiks, līdz kuram tā slēdzama. Tās varētu būt aptuveni 200 spēļu zāles visā pilsētā.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzdevis Juridiskajai pārvaldei sadarbībā ar Pilsētas attīstības departamentu, pamatojoties uz Azartspēļu likuma 42. panta sesto daļu, sagatavot Rīgas domes lēmumu projektus – administratīvos aktus par spēļu zāļu slēgšanu visā Rīgas administratīvajā teritorijā, izņemot četru un piecu zvaigžņu viesnīcas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Eksperts: Estrādes celtniekiem plānoja maksāt tikpat, cik saņem būvniecības jomas vadītāji

LETA, 01.10.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Celtniekiem, kuri strādātu pie Mežaparka otrās kārtas, bija plānots maksāt tikpat, cik Latvijā vidēji saņem būvniecības jomas vadītāji, secināts būvniecības tāmju eksperta Ēvalda Jasāna slēdzienā par Mežaparka otrās kārtas būvniecības tāmi, kuru viņam pasūtīja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) politiķi.

Trešdien, 6.oktobrī, notiks Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēde, kurā deputātus detalizēti iepazīstinās ar Jasāna slēdzienu par Mežaparka otrās kārtas būvniecības tāmi un tajā konstatēto sadārdzinājumu.

Slēdzienā teikts, ka eksperts neatbalsta tāmju autora izvēlēto darba patēriņa novērtēšanas praksi pēc vienas vidējās darba samaksas likmes - 17,50 eiro stundā. Viņaprāt, ir pamats uzskatīt, ka minētā darba samaksas likme ir nepamatoti augsta.

Mēneša vidējā bruto darba samaksa būvniecības nozarē 2021.gada 1.ceturksnī bija 1170 eiro mēnesī, savukārt tāmē būvniekiem bija paredzēts atalgojums 2492 eiro apmērā, kas nozīmē, ka tāmē paredzētā darba samaksa ir vairāk nekā divas reizes lielāka par vidējo darba samaksu Latvijā būvniecības nozarē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Četriem Rīgas domes jaunajā sasaukumā ievēlētajiem spēkiem izdevies vienoties par koalīcijas izveidi.

Trešajā individuālo sarunu piegājienā partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (APP) kopīgā saraksta politiķi šodien panāca vienošanos ar partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV), Jaunās konservatīvās partijas (JKP) un Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) pārstāvjiem par koalīcijas veidošanu, kā arī atbildības jomu sadali.

APP tiks pie mēra krēsla, ko ieņems bijušais Saeimas deputāts Mārtiņš Staķis. Tāpat lielākā domes frakcija tiks pie Finanšu un administrācijas lietu komitejas, Izglītības, kultūras un sporta komitejas, Sociālo jautājumu komitejas un Mājokļu un vides komitejas vadības.

Finanšu un administrācijas lietu komiteju vadīs Staķis. Viņš skaidroja, ka koalīcija vienojusies par trim prioritārajiem mērķiem, atbildību par kuriem uzņemsies trīs vicemēri.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Db viedoklis: Vēlme ļaut tautai ievēlēt prezidentu vai koķetērija ar vēlētājiem?

Dienas Bizness, 22.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laiku pa laikam kāds no politiskajiem spēkiem pieķeras visnotaļ jutīgam jautājumam – Valsts prezidenta ievēlēšanas sistēmas maiņai Latvijā. Proti, grozījumu veikšanā Satversmē paredzot, ka Valsts prezidentu ievēl nevis parlaments, bet gan tauta.

Principā doma ir apsveicama. Ņemot vērā pēdējo vairāk nekā 20 gadu pieredzi kaut vai attiecībā uz kandidātu izraudzīšanu šim amatam, kad teju pēdējā brīdī preses fotogrāfiem priekšā tiek pastumta potenciālā valsts pirmā persona, nenāktu par skādi ieviest sistēmu, ka tauta pati ievēl vienu no valsts simboliem. Tādā gadījumā vismaz varētu rēķināties ar kandidātu pamatīgāku iepazīšanu, viņu neatkarību no politiskā tirgus, kā arī garantiju, ka Rīgas pilī strādās sabiedrībā populārs cilvēks.

Būsim atklāti, no līdzšinējiem atjaunotās brīvvalsts prezidentiem vienīgais, kuram būtu bijušas izredzes kļūt par tautas vēlētu Rīgas pils saimnieku, bija Guntis Ulmanis, un arī tikai tāpēc, ka viņam ir «pareizais» uzvārds. Jāatgādina, ka pat visu laiku populārākā atjaunotās Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pirmo reizi augstajā amatā nonāca kā ļoti šauram cilvēku lokam zināms cilvēks – lielākajai sabiedrības daļai viņa bija vienkārši tautiete no Kanādas. Kritiku neiztur arī apgalvojums, ka gadījumā, ja notiktu izšķiršanās par tautas vēlētu prezidentu, vajadzētu būtiski mainīt visu Satversmi, nosakot, ka Latvija ir prezidentāla valsts, kurā teju viss ir atkarīgs no viena cilvēka. Eiropā vien ir vairāki piemēri, kas liecina – ir iespējams izveidot sistēmu, kad prezidentu ievēl tauta, būtiski viņam nepalielinot pilnvaras. Tātad to ir iespējams izdarīt arī Latvijā. Problēma slēpjas kur citur...

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biznesa kalendārs 27. augustam

Dienas Bizness, 27.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9:00 Kārtējā Saeimas plenārsēde.

9:00 Valsts sekretāru sanāksme.

9:00 Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas sēde, kurā lems par šķirnes lopu uzraudzības darbu organizēšanas un dabas parka Piejūra labiekārtojuma nodošanu SIA Rīgas Zooloģiskais dārzs.

9:00 Zemkopības ministrijas un Tadžikistānas speciālistu sanāksme.

9:30 Viesnīcā Reval Hotel Latvija notiks laikraksta Dienas bizness sadarbībā ar zvērinātu advokātu biroju Sorainen rīkota starptautiska konference par uzņēmumu veiksmīgas apvienošanas un iegādes darījumiem.

9:50 Kurzemes apgabaltiesa skatīs SIA ANGLERS prasību pret zivju pārstrādes SIA ROŅU 6 par parāda piedziņu un SIA Roņu 6 pretprasību par zaudējumu piedziņu.

10:00 Liepājas tiesa skatīs a/s LIEPĀJAS METALURGS prasību pret Igaunijas firmu OU Janere par parāda piedziņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien interneta vietnē kgb.arhivi.lv publiskota daļa no bijušās Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentiem jeb tā dēvētajiem čekas maisiem.

Publiskoto dokumentu vidū ir aģentūras alfabētiskā un statistiskā kartotēka, ārštata operatīvo darbinieku uzskaites kartotēka, VDK darbinieku telefongrāmatas, kuras satur informāciju par VDK štata darbiniekiem, un arhīvā pieejamie Latvijas Komunistiskās partijas Centrālās komitejas apraksti.

Šogad publicējamās dokumentu grupas pieejamas Latvijas Nacionālā arhīva (LNA) tīmekļvietnē, kurai var piekļūt no LNA centrālās mājas lapas www.arhivi.gov.lv sadaļas Aktualitātes vai sadaļas Virtuālās izstādes un digitālie resursi. Speciālās digitālo resursu vietnes adrese ir kgb.arhivi.lv.

Pirmie bijušās VDK dokumenti ir pieejami attēlu veidā un nav iespējama to meklēšana vai cita tamlīdzīga apstrāde. Piemēram, VDK ziņotāju kartītes aplūkojamas alfabētiskā kārtībā attēlu veidā, tās savulaik aizpildītas rokrakstā, krievu valodā un tajās atrodams visai maz informācijas - ziņotāja vārds, uzvārds, segvārds, atsevišķi personas dati, atbidīgā VDK nodaļa u.tml., bet nav informācijas par reālo ziņotāja darbību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Edmunds Krastiņš atkāpjas no amata, un par korupcijas skandāliem Domē aicina atbildību uzņemties arī pilsētas mēru Jāni Birku.

"Ņemot vērā pēdējā laika notikumus Rīgas domē, uzskatu par politiski neiespējamu turpināt darbu Rīgas domes Attīstības komitejas vadītāja amatā," teikts E. Krastiņa izplatītajā paziņojumā presei.

"Es nejūtu un nevaru just tiešu atbildību par korupcijas skandālu Rīgas domē, jo esmu darījis visu, lai korupcijas riskus mazinātu. Attīstības komiteja pieņem koleģiālus lēmumus un vienīgi kolektīvi pārrauga Attīstības departamenta darbu. Tomēr gadījumos, kad darbinieku rīcība ir devusi pamatu nopietnām šaubām, arī komitejas vadītājam nav citas iespējas kā uzņemties morālu atbildību par to, ka nav radīta sistēma, kas šādus gadījumus pilnīgi izslēgtu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eiropas Komisija Latvijai pauž atzinību ES fondu ieviešanā

Zane Atlāce - Bistere, 24.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas sekmes ES fondu ieviešanā pēdējā gada laikā ir vērtējamas kā ļoti augstas, ņemot vērā, cik šis ir bijis izaicinājumiem bagāts gads, atzīst Eiropas Komisijas Reģionālās un pilsētpolitikas ģenerāldirektorāta Igaunijas, Somijas un Latvijas nodaļas vadītāja Angela Martinesa Sarasola.

Ceturtdien, 24.novembrī, notika Kohēzijas politikas Eiropas Savienības Struktūrfondu un Kohēzijas fonda (ES fondi) 2014.-2020.gada plānošanas perioda Uzraudzības komitejas sēde, kurā tika izskatīts ES fondu ieviešanas progress un citi aktuālie jautājumi.

«Latvija var lepoties ar visu 30 Eiropas Komisijas izvirzīto priekšnosacījumu ES fondu ieviešanai izpildi, Ministru kabineta noteikumu apstiprināšanu par vairāk nekā 80% ES fondu finansējuma un sasniegto ES fondu ieviešanas progresu, Latvijai ieņemot trešo vietu ES pēc saņemtajiem starpposmu maksājumiem. Nākamie soļi un izaicinājumi ir projektu ieviešanas apjoma un kvalitātes kāpināšana, slēdzot arvien jaunus projektu līgumus un nodrošinot ES fondu veiksmīgai ieviešanai nepieciešamo naudas plūsmu,» norāda Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks ES fondu jautājumos Armands Eberhards.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iedzīvotāji un NVO pārstāvji varēs uzstāties Rīgas domes sēdēs

Atis Rozentāls, Db, 14.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja 19. novembrī plāno apstiprināt kārtību, kādā Pilsētas attīstības komitejas sēdēs tiek dots vārds iedzīvotājiem un nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem. Lēmuma projekts paredz noteikt, ka iedzīvotāji un NVO pārstāvji līdz sēdes sākumam piesakās pie Pilsētas attīstības komitejas galvenās referentes, informējot, pār kādu sēdes darba kārtības jautājumu vēlās izteikties. Pilsētas attīstības komitejas deputāti, izskatot konkrēto darba kārtības jautājumu, balso par atļauju uzstāties katrai personai, kas pieteikusies pie komitejas galvenās referentes. Iedzīvotājiem un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, kuri nav pieteikušies pirms komitejas sēdes sākuma, vārds netiek dots. Iedzīvotāji un NVO pārstāvji komitejas sēdē drīkst runāt tikai tad, ja vārdu ir devis komitejas priekšsēdētājs un uzstāšanās ilgums nedrīkst pārsniegt 5 minūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru