Finanses

Virtu Financial IPO laikā vēlas piesaistīt 342,2 miljonus dolāru

Žanete Hāka, 07.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Algoritmu tirdzniecības kompānija Virtu Financial paziņojusi par plāniem organizēt sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO), raksta portāls 24/7 Wall St.

Investoriem tiks piedāvāti 16,5 miljoni akciju ar iespēju iegādāties vēl papildus aptuveni 2,5 miljonus akciju. Akciju pārdošanas vidējā cena ir 18 dolāri par akciju, tādējādi uzņēmums biržā plāno piesaistīt 342,2 miljonus dolāru. Paredzēts, ka akcijas tiks tirgotas Nasdaq biržā ar simbolu VIRT.

Virtu norāda, ka kompānijas ieņēmumus lielākoties veicina darījumu apjoms tirdzniecībā ar plašu klāstu vērtspapīru un citiem finanšu instrumentiem, kā arī aktīvu klasēm.

Laikraksts Dienas Bizness jau rakstīja, ka pēdējā laikā regulatoru uzmanību pasaules lielākajos finanšu tirgos piesaistījusi tā saucamā robotu jeb algoritmiskā tirdzniecība. Lai gan nekādi konkrēti pretpasākumi pagaidām vēl ieviesti nav, tiek pētīts, cik lielas ir šo tirdzniecības firmu priekšrocības attiecībā pret citiem investoriem. Jāņem vērā, ka algoritmu tirdzniecība pēdējo 10 gadu laikā kļuvusi arvien populārāka, robotiem no saviem krēsliem Volstrītā izkonkurējot tūkstošiem vērtspapīru speciālistu. Aptuvenās aplēses liecina, ka algoritmiskā tirdzniecība ir atbildīga vairāk nekā par pusi visa apgrozījuma lielākajās biržās.

Algoritmiskā tirdzniecība nozīmē – izvērtējot dažādu apstākļu kopumu, speciāli algoritmi vērtspapīru tirgū ģenerē pirkšanas un pārdošanas uzdevumus. Lēmumus tie var pieņemt miljonajā sekundes daļā. Tādējādi pat vienas sekundes laikā var tikt pieņemts neaptverams lēmumu skaits.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Metīs izaicinājumu lielajām ASV biržām.

Liela daļa no vērtspapīru tirdzniecības notiek vien ar dažu lielo biržas kompāniju starpniecību. ASV šo procesu kontrolē pamatā trīs šādi uzņēmumi - Intercontinental Exchange (mātes kompānija Ņujorkas biržai), Nasdaq un Cboe Global Markets. Ne visi gan acīmredzami ir mierā ar šādu situāciju, un šonedēļ šo kompāniju dominancei tika mests izaicinājums.

Lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

Vairāki finanšu pasaules smagsvari, ieskaitot Morgan Stanley un Fidelity Investments, atklājuši, ka plāno izveidot jaunu zemu cenu biržu - Members Exchange jeb MEMX, kura varētu konkurēt ar minētajiem šīs nozares spēlētājiem. Tiek skaidrots – šāds lēmums pieņemts, jo gadiem ilgi valdījusi neapmierinātība ar augstajām maksām, ko par saviem pakalpojumiem ASV prasa lielās biržas. Pašlaik pieejamā informācija liecina, ka MEMX biržu finansēs atsevišķas bankas un vērtspapīru tirdzniecības uzņēmumi. To sarakstā vēl atrodami tādi uzņēmumi kā Bank of America Merrill Lynch, UBS Group, Virtu Financial, Citadel Securities Charles Schwab utt. Tie kopumā pauž pārliecību, ka to klientus vilinās zemākas cenas, un daži jomas analītiķi piebilst – projektā iesaistītie uzņēmumi paši par sevi vien ir gigantiski vērtspapīru tirgoņi.

Komentāri

Pievienot komentāru