Jaunākais izdevums

2007.gada 16.novembrī līdzšinējais patēriņa kreditēšanas uzņēmuma a/s GE Money valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Cimbers ir iecelts par vadītāju un attīstītāju visiem General Electric korporācijas biznesa vienības GE Money uzņēmumiem Latvijā, kuros ietilpst gan a/s GE Money, gan a/s Baltic Trust Bank un tā meitas uzņēmumi A/S Baltic Trust Bank atklātais pensiju fonds un IPS BTB Asset Management, Db.lv informēja a/s GE Money sabiedrisko attiecību vadītāja Nora Grase.

Saskaņā ar šo lēmumu, 2007.gada 14.decembrī SIA GE Money Latvia Holdings (A/S Baltic Trust Bank galējais īpašnieks) dalībnieku pilnsapulcē Dmitrijs Cimbers iecelts par SIA GE Money Latvia Holdings Valdes priekšsēdētāju un sekojoši A/S Baltic Trust Bank ārkārtas akcionāru sapulcē, atstājot Padomes locekļa amatu, iecelts A/S Baltic Trust Bank valdē.

Dmitrijs Cimbers sāka strādāt GE korporācijā par a/s GE Money Valdes priekšsēdētāju 2004.gadā, līdz ar GE Money ienākšanu Latvijā un kopš tā laika a/s GE Money Latvijā ir strauji attīstījusies – aktīvi pieauguši no 10 miljoniem līdz 160 miljoniem latu, kredītportfelis no 10 miljoniem līdz 148 miljoniem latos, darbinieku skaits četrkāršojies, uzņēmums ir ieguvis līderpozīcijas patēriņa kreditēšanā un ievērojami attīstījis atpazīstamību un reputāciju.

Šobrīd ASV korporācijas General Electric vienai no sešām biznesa vienībām – GE Money pieder 99,6% Baltic Trust Bank akciju un 100% a/s GE Money. 2007.gada laikā notiek aktīva uzņēmumu integrācijia, lai izvērtētu esošās iespējas - abu uzņēmumu stiprās puses un izveidotu pamatu General Electric korporācijas bankas ienākšanai Latvijā 2008.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

GE Money Bank šo gadu pabeigs ar 16 miljonu latu zaudējumiem

Ieva Mārtiņa, Db, 22.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

GE Money Bank 2008. gadu plāno noslēgt ar 16 miljonu latu zaudējumiem, liecina bankas paziņojums.

«Nākamais gads pēc visu ekonomistu prognozēm solās būt sarežģīts un kredītportfeļa kvalitāte pasliktināsies visām bankām, bet mēs esam gatavi arī tam. Mēs turpināsim kreditēšanu, bet daudz piesardzīgāk, nākamgad lielāku uzmanību pievērsīsim noguldījumu produktu īpatsvara palielināšanai un turpināsim aktīvo uzkrājumu veidošanas politiku,» tā D.Cimbers.

Vienlaikus pasaules otrā lielākā korporācija General Electric (GE) pieņēmusi lēmumu palielināt Latvijas GE Money Bank pamatkapitālu par 25 miljoniem latu tuvāko 4 mēnešu laikā. Kapitāls tiks piešķirts divās daļās, un pirmā no tām 7 miljonu latu apmērā subordinētais kapitāls, jau ir saņemta. Lēmumu par otro daļu vēl oficiāli jāapstiprina akcionāru sapulcē, janvāra sākumā, kur GE pārstāv 99,9%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pastā vairs nebūs pieejami AS GE Money ātrie skaidrās naudas kredīti

, 10.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS GE Money parakstījusi vienošanos ar VAS Latvijas Pasts par sadarbības pārtraukšanu, kas nozīmē, ka AS GE Money produkts ātrais skaidrās naudas kredīts vairs nebūs pieejams Latvijas Pastā.

AS GE Money veiktie pētījumi starp esošajiem un potenciālajiem klientiem parāda to, ka šodien cilvēkiem pakalpojuma sniegšanas kvalitāte brīžiem ir svarīgāka pat par pakalpojumu saņemšanas ātrumu. Vienošanos ar pastu par sadarbības pārtraukšanu AS GE Money parakstījusi otrdien, 9. jūnijā, Db.lv informē AS GE Money Bank preses sekretāre Tija Ezeriņa.

Tā kā GE Money ir meitas uzņēmums vienam no pasaules lielākajiem uzņēmumiem General Electric (GE), visās 55 valstīs, kur darbojas GE Money, ir noteikts Atbildīgas aizdošanas koncepts un ļoti stingras kvalitātes prasības, līguma attiecības ar Latvijas Pastu ir jāpārtrauc.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rungainis: Otkritie Latvijas ekonomikai radīs lielāku pienesumu nekā GE Money

NOZARE.LV, 01.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS GE Money Bank Latvijas finanšu tirgum nespēja vai negribēja sniegt pievienoto vērtību, bet Krievijas banka Otkritie ir pietiekami liela un nopietna, lai to izdarītu, radot lielāku labumu arī Latvijas ekonomikai kopumā, uzksata investīciju baņķieris, "IBS Prudentia" partneris Ģirts Rungainis.

Viņš uzskata, ka krievu kapitāla ienākšana Latvijas finanšu sektorā ir pozitīva tendence, jo Latvijas ģeogrāfiskais novietojums Rietumvalstu bankām nav tik interesants. Tāpēc, mēģinot Rīgu veidot par reģiona finanšu centru, Krievijas un NVS valstu klātbūtne esot ļoti svarīga.

Viņaprāt, tas, ka Krievijas bankas Rīgu un Latviju izmanto kā placdarmu savai attīstībai Eiropas Savienībā (ES), mums sniedz tikai ieguvumus, jo nodrošina darbavietas un veido papildu ienākumus ekonomikai.

Vienlaikus Rungainis arī norādīja, ka finanšu tirgus uzraugam līdz ar spēlētāju skaita pieaugumu palielinās darba apjomi, bet, ņemot vērā, ka bankas pašas maksā par to uzraudzību, regulatoram ir visas iespējas attīstīt savas spējas un stiprināt savu kapacitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Dmitrijs Cimbers atstājis GE Money Bank vadītāja amatu

, 19.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar 19. novembri, līdzšinējais GE Money Bank valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Cimbers ir izlēmis turpināt savu karjeru ārpus GE Money un atstāt valdes priekšsēdētāja amatu, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

GE Money Bank jau tuvākajā laikā plāno informēt par to, kurš vadīs banku turpmāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

GE Money valdē iecelts Vība

Gunta Kursiša, 27.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s GE Money valdē notikušas izmaiņas, to pametot tās loceklim, Francijas pilsonim Frankam Marcilli (Franck Antoine Raymond Marzilli) un viņa vietā stājoties Latvijas pilsonim Reinim Vībam, liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Ieraksts par izmaiņām amatpersonu sastāvā veikts šā gada 24. janvārī.

Informācija bankas oficiālajā mājaslapā liecina, ka a/s GE Money Bank valdi vada Alla Vūdsona (Alla Woodson), bankas valdē darbojas arī GE Money Bank Finanšu pārvaldes vadītājs Francisko Segura (Francisco Javier Lopez Segura), GE Money Bank Latvija Juridiskās pārvaldes vadītāja Aleksandra Baranova, GE Money Bank Operāciju pārvaldes vadītāja Jurita Brunava.

GE Money Bank padomi vada Ričards Nefs (Richard Neff) – GE Capital Global Banking Operāciju pārvaldes vadītājs, viņa vietnieks Alešs Blažeks, kā arī padomes locekļi Galina Gavriča Ruotolo, Alans Daniels Aniels un Kelvins Džuons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

GE Money Bank vadību pamet tās valdes loceklis Segura

Gunta Kursiša, 10.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s GE Money Bank valdi pametis tās līdzšinējais veldes loceklis Havjers Lopezs Segura (Javier Lopez Segura), liecina ieraksts laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s GE Money padomē notikušas izmaiņas, to pametot diviem tās līdzšinējiem locekļiem – francūzim Alanam Danielam Amielam (Alain Daniel Amiel) un amerkānim Ričardam Nefam (Richard Neff), liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbilstoši stratēģijai, kas paredz apdomīgu un atbildīgu iziešanu no Latvijas tirgus, GE Money Bank ir parakstījusi līgumu, kas paredz, ka banka Citadele pārņems no GE Money Bank iedzīvotāju un uzņēmumu norēķinu kontu apkalpošanu, depozītus, krājkontus un kredītus, informē bankas pārstāvji.

Darījums paredz arī GE Money Asset Management fondu un pensiju 2. un 3. līmeņa plānu pārvaldīšanas nodošanu Citadeles grupas uzņēmumam IPAS Citadele Asset Management.

Līgums starp GE Money Bank un Citadeli kopā ar citiem likumā paredzētajiem dokumentiem ir iesniegts Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) atļaujas saņemšanai.

Tuvāko dienu laikā GE Money Bank filiālēs Daugavpilī, Liepājā, Ludzā un Rīgā darbu uzsāks arī Citadeles darbinieki, un ikvienam būs iespēja saņemt plašāku informāciju par pāreju uz Citadeli. Tāpat darbinieki palīdzēs arī izvēlēties piemērotākos Citadeles pakalpojumus atbilstoši katra klienta vēlmēm. Šāda iespēja klientiem tiks nodrošināta līdz 20.septembrim, stāsta Citadele banka vadītājs Guntis Beļavskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Konkurences padome ļauj Citadelei pārņemt daļu GE Money aktīvu un saistību

Gunta Kursiša, 28.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu atļaut a/s Citadele banka grupas uzņēmumiem iegādāties GE Money grupas aktīvu un saistību kopumu, kurā ietilpst aizdevuma līgumi, noguldījumu līgumi, finanšu līzinga līgumi, brokeru pakalpojumu līgumi un valsts fondēto pensiju un privāto pensiju shēmas pensiju fondi, un atvērtā ieguldījuma fonds.

«KP atļāva apvienošanos, jo tirgus izpēte apliecināja, ka tā nerada kaitējumu konkurencei nevienā no tirgiem, kuros darbojas konkrētie uzņēmumi,» lēmumu pamato padomes pārstāvji.

Apvienošanās rezultātā a/s Citadele banka, Ieguldījumu pārvaldes a/s Citadele Asset Management un a/s Citadele atklātais pensiju fonds iegūs a/s GE Money Bank, Ieguldījumu pārvaldes sabiedrības GE Money Asset Management un a/s GE Money atklātais pensiju fonds aktīvus.

Apvienošanās rezultātā Citadele grupa pārņems konkrētus GE Money grupas aktīvus, integrējot tos savos uzņēmumos, un tādējādi varēs sniegt izmaksu ziņā efektīvus un piemērotus pakalpojumus GE Money grupas klientiem. Savukārt GE Money grupa tuvākajā laikā plāno izbeigt darbību Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome, izvērtējot GE Money Bank pieteikumu tās kredītu un noguldījumu portfeļu, kā arī ieguldījumu brokeru pakalpojumu līgumu un attiecīgo klientu finanšu instrumentu un ieguldījumu darījumu norēķinu kontos esošo līdzekļu pārejai bankas Citadele īpašumā, nolēma dot atļauju darījuma pabeigšanai.

«Komisijas padome deva atļauju atsevišķu bankas pakalpojumu portfeļu pārejai, jo neredz šķēršļus darījuma tālākai virzībai,» uzsver FKTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis.

FKTK ir saņēmusi arī pieteikumu GE Money Asset Management fondu un pensiju 2. un 3. līmeņa plānu pārvaldīšanas nodošanai IPAS Citadele Asset Management, kas vēl jāvērtē atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai.

Darījums starp GE Money Bank un banku Citadele paredz, ka Citadele no GE Money Bank pārņems privātpersonu un uzņēmumu norēķinu kontu apkalpošanu, depozītus, krājkontus un kredītus. Noslēgtais līgums nosaka arī GE Money Asset Management fondu un pensiju 2. un 3. līmeņa plānu pārvaldīšanas nodošanu Citadeles grupas uzņēmumam IPAS Citadele Asset Management.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

GE Money Bank un ISEC uzsāk jaunu iniciatīvu augstākajā izglītībā

, 07.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 7.oktobrī GE Money Bank un Izglītības satura un eksaminācijas centrs (ISEC) parakstīja sadarbības līgumu par ikgadējas intelektuālas olimpiādes augstskolām organizēšanu.

Šā gada tēma ir “Personāla vadība esošajos Latvijas ekonomikas apstākļos”. Olimpiāde veidota ar praktisku pieeju, arī uzvarētājiem būs iespēja apmeklēt praktiskas, starptautiskas apmācības cilvēku līderībā, Db.lv informē AS GE Money Bank Preses sekretāre Tija Ezeriņa.

Latvijā tikai trīs augstskolās personāla vadība tiek piedāvāta kā atsevišķa programma. Taču pašlaik, kad ekonomika piedzīvo straujas pārmaiņas, uzņēmumiem visbūtiskāk ir spēt pareizi, atbilstoši situācijai, vadīt cilvēkus - piesaistīt jaunus darbiniekus, motivēt un noturēt esošos, kā arī optimizēt struktūru un paaugstināt darba produktivitāti. Tā kā darbinieki ir uzņēmuma vērtīgākais resurss, tad biznesa veiksmes atslēga izdzīvošanai ir profesionāls personāla vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Money Express iegādājusies naudas pārvedumu kompāniju SIA Transferta, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Money Express pārstāvji informēja, ka 2017.gada 15.augustā ir pabeigts darījums, kura ietvaros Money Express iegādājusies 100% Transferta kapitāldaļu.

«Mēs plānojam saglabāt zīmolu Transferta, lai turpinātu attīstīties ar šo vārdu. Mūsu jaunā sistēma apvienos visas naudas pārvedumu sistēmas, kuras mēs pašlaik piedāvājam, vienā IT risinājumā. Šis risinājums uzlabos klientu apkalpošanas efektivitāti (..). Tuvākajā nākotnē mēs plānojam paplašināt mūsu partneru aģentu tīklu Latvijas teritorijā un Igaunijā, kur mūsu kompānijai patlaban pieder uzņēmums ME Company, kas arī strādā ar tirdzniecības zīmi Money Express,» sacīja Money Express valdes loceklis Nikolajs Timofejevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

GE Money Bank maina nosaukumu uz GE Capital Latvia

Žanete Hāka, 05.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk AS GE Money Bank nosaukums būs GE Capital Latvia, informē bankas pārstāvji.

Atbilstoši Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) lēmumam anulēt GE Money Bank kredītiestādes licenci un ievērojot Kredītiestāžu likumu, kas nosaka, ka vārdu banka uzņēmuma nosaukumā atļauts izmantot tikai licencētām kredītiestādēm, GE Money Bank Latvija akcionāri pieņēmuši lēmumu par GE Money Bank nosaukuma maiņu.

Papildus tiek mainīta arī uzņēmuma juridiskās adrese.

Tādēļ turpmāk bankas nosaukums ir GE Capital Latvia, un juridiskā adrese - Aspazijas bulvāris 24-1, Rīga.

Izmaiņas neietekmē GE Money Bank esošo klientu saistības, par kurām norēķini ir jāveic atbilstoši spēkā esošajam grafikam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Zviedri iegādājas patēriņa kreditēšanas un līzinga kompāniju GE Money

Žanete Hāka, 19.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starp General Electric Capital Corporation un Zviedrijas finanšu holdinga kompāniju Marginalen AB ir noslēgts darījums, kas paredz patēriņa kreditēšanas un līzinga kompānijas AS GE Money pāreju Marginalen AB īpašumā ar 17. augustu.

Kā informēja uzņēmuma pārstāvji, noslēgtais darījums neietekmēs patēriņa kreditēšanas un līzinga kompānijas AS GE Money klientu esošās saistības – esošie līgumi un maksājumu grafiki būs spēkā arī turpmāk.

Kontu numuri, uz kuriem jāveic grafikos noteiktie maksājumi, paliek nemainīgi.

Līdz ar kompānijas AS GE Money īpašnieka maiņu mainīsies tikai uzņēmuma nosaukums un juridiskā adrese. Visi patēriņa kreditēšanas un līzinga kompānijas AS GE Money klienti tuvākajā laikā par minētajām pārmaiņām saņems informatīvu vēstuli.

Darījuma summa ir konfidenciāla un netiek atklāta, norāda Marginalen pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Latvijas Centrālais depozitārijs anulē GE Money Bank dalībnieka statusu

Žanete Hāka, 01.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas Centrālais depozitārijs (LCD) valde nolēmusi piektdien anulēt AS GE Money Bank LCD dalībnieka statusu, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Statuss anulēts, pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmumu par AS GE Money Bank kredītiestādes licences anulēšanu un LCD noteikumiem, slēdzot visus AS GE Money Bank korespondējošos kontus LCD un pilnībā apturot visa veida darbības, kas atļautas AS GE Money Bank kā LCD dalībniekam.

Db.lv jau rakstīja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pagājušajā nedēļā nolēma ar 28. oktobri anulēt AS GE Money Bank izsniegto licenci kredītiestādes darbībai un atļaut reorganizēt banku par komercsabiedrību, kas nesniedz kredītiestādes pakalpojumus.

Saskaņā ar Kredītiestāžu likumu banka var atteikties no licences, ja tās akcionāri lēmuši par bankas reorganizāciju un ir izpildītas visas saistības pret noguldītājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2008. gada līdz šim amerikāņu korporācijai piederošā GE Money Bank Latvijā kopumā cietusi aptuveni 70 miljonus latu zaudējumus.

Pēc neveiksmīgā General Electric (GE) koncernā ietilpstošā GE Capital mēģinājuma 2011.gadā finanšu krīzē smagi cietušo GE Money Bank pārdot Krievijas finanšu korporācijai Otkritie pagājušajā nedēļā tika paziņots par vairāku galveno bankas aktīvu nodošanu valstij piederošajai bankai Citadele.

Visticamāk, GE Money Bank, kas jau vismaz kopš šā gada sākuma slēdz savas filiāles, Latvijas tirgu vēlēsies pamest līdz šā gada beigām, lai uz to neattiektos prasības saistībā ar eiro ieviešanu. Kopumā darījuma detaļas vēl netiek atklātas un netiek sniegti plašāki komentāri, tomēr DB ieskats GE Money Bank darbībā liecina: amerikāņu korporācija Latvijas finanšu tirgu atstās ar desmitiem miljonu latu zaudējumiem, kurus gan, iespējams, simtiem miljardu dolāru kompānija īpaši nejutīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Standard Chartered iegādāsies GE Money

Lelde Petrāne, 24.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas banka Standard Chartered paziņojusi par plāniem iegādāties Singapūrā bāzēto uzņēmumu GE Money, ziņo BBC.

Standard Chartered nav atklājusi, cik daudz tā maksās par kredītu sniedzēju, bet norādījusi, ka GE Money aktīvu vērtība ir 1,8 miljardi ASV dolāru.

Darījumu paredzēts noslēgt šā gada pirmajā ceturksnī.

Latvijā darbojas seši GE Money uzņēmumi - AS GE Money Bank, AS GE Money atklātais pensiju fonds, IPS GE Money Asset Management, AS GE Money, SIA GE Money Latvia Holdings un SIA Finstar Baltic.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS GE Money fiziskām un juridiskām personām uz diviem mēnešiem apturējusi automašīnu līzinga līgumu slēgšanu, raksta laikraksts Bizness&Baltija. Tagad līzinga devēji veic klientu atlasi, kamēr iepriekš līzinga ņēmējs izvēlējās no daudziem piedāvājumiem.

GE Money pakalpojuma sniegšanas apturēšanu skaidro ar tehniskiem iemesliem, proti, tiek optimizēti procesi un ieviesta jauna kreditēšanas risku vērtēšanas sistēma.

"Tādu nepieciešamību nosaka izveidojusies ekonomiskā situācija. Mēs, tāpat kā pārējie tirgus dalībnieki, aizvien detalizētāk izvērtējam klientu maksātspēju," skaidro GE Money patērētāju kreditēšanas un līzinga produktu pārdošanas direktors Viktors Toropovs.

Kā raksta Bizness&Baltija, jauno automašīnu tirgus gada laikā samazinājies par 35.8%. Tāpat samazinājušies arī līzinga kompāniju kredītportfeļa pieauguma tempi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

GE Money Bank pamatkapitālu palielinās par 7.5 miljoniem Ls

Žanete Hāka, DB, 20.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

GE Money Bank pamatkapitālu palielinās par 7.5 miljoniem latu, nolemts bankas ārkārtas akcionāru sapulcē.

GE Money Latvijas uzņēmumu grupas vadītājs Dmitrijs Cimbers skaidro, ka General Electric (GE) palielina kapitālu Latvijas GE Money Bank ar mērķi nodrošināt biznesam turpmāku finansiālu atbalstu esošajā ekonomiskajā situācijā. Pēc kapitāla palielināšanas GE Money Bank kapitāla pietiekamības rādītājs tiek prognozēts 20 % robežās. Savukārt likviditātes rādītāju banka uztur virs 40 %.

Kopējais bankas pamatkapitāls būs 23.1 milj. Ls, ko veido 462 tūkstoši akciju ar nominālvērtību 50 latu katra. Katrai akcijai ir 150 latu emisijas uzcenojums, līdz ar to katras akcijas iegādes cena ir 200 latu, tādējādi GE Money Bank pašu kapitāls tiks palielināts par 30 miljoniem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) noslēgusi administratīvo līgumu ar maksājumu iestādi SIA Money Express, piemērojot soda naudu 4472,82 eiro apmērā un izsakot brīdinājumu atbildīgajām personām, informē FKTK.

FKTK, SIA «Money Express», uzņēmuma valdes loceklis Nikolajs Timofejevs un Diāna Saprikina-Ivaņko ir noslēgušas administratīvo līgumu, ar kuru SIA «Money Express» tiek piemērota soda nauda 4472,82 eiro apmērā, savukārt par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas un terorisma finansēšanas (NILLTF) novēršanas jomu atbildīgajam valdes loceklim un atbildīgai personai izteikts brīdinājums.

FKTK veiktajā pārbaudē SIA «Money Express» konstatēti Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma (NILLTPFN likums) pārkāpumi, jo SIA «Money Express» iekšējās kontroles sistēma nav izveidota atbilstoši iestādes darbībai un klientiem piemītoša NILLTF riska līmenim un tādā kvalitātē, lai nodrošinātu normatīvo aktu prasību ievērošanu. Piemēram, SIA «Money Express» nav nodrošinājusi gadījuma rakstura klientu riska novērtējumu un izpēti, tajā skaitā padziļinātu izpēti pietiekamā apjomā, kā arī SIA «Money Express» izveidotā darījumu uzraudzības kārtība nav nodrošinājusi šīs maksājumu iestādes darbībai un sniegtajiem pakalpojumiem piemītošo risku pārvaldību atbilstošā kvalitātē un aizdomīgu darījumu konstatēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

GE Money: piešķir stipendijas medmāsām

, 24.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Brīdī, kamēr nav konkrētu risinājumu mediķu algu jautājumā, A/S GE Money aicina sociāli atbildīgos uzņēmumus rīkoties, lai nodrošinātu, ka nākotnē valstī vispār pastāv vidējais medpersonāls. GE Money, rādot piemēru, uzsāk stipendiju piešķiršanu 4000Ls vērtībā labākajiem medmāsu studiju reflektantiem 2007./2008. mācību gadam.

"No valdības puses pagaidām nav noteikts risinājums medicīnas darbinieku algu jautājumā - tiek solīts sekot grafikiem, taču nav zināmi izpildes termiņi. Demokrātiskā sabiedrībā ir jābūt pilsoniski atbildīgai rīcībai, kas vērsta ne tikai uz šodienu, bet uz nākotni. Pēc statistikas zināms, ka šobrīd valstī ievērojami trūkst vidējā medpersonāla. Labklājības ministrijas statistika atklāj, ka 2013. gadā varētu trūkt jau ap 44 - 47% ārstu un zobārstu. Nav grūti prognozēt, ka balstoties uz šī brīža neskaidrībām atalgojuma jautājumā, vidējā medicīnas personāla var trūkt vēl būtiskāk. Nākotnē, progresējot šādai tendencei, sekas var būt traģiskas - vidējā medicīnas personāla neesamība medicīnas iestādēs!," skaidroja GE Money valdes priekšsēdētājs D. Cimbers

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sv. Valentīna dienā visvairāk naudas tērē īri, Austrijā vīrieši apsveic pat mātes, bet Beļģijā tiek dāvinātas tehniska rakstura dāvanas, liecina GE Money pētījums.

14. februāris ir Sv.Valentīna diena. GE Money, kas darbojas 55 valstīs pasaulē, šai dienai tuvojoties, veica pētījumu, kā šī diena tiek atzīmēta Eiropā.

GE Money pētījuma rezultāti liecina, ka visstiprākās Sv.Valentīna dienas tradīcijas ir Lielbritānijā un Īrijā, kur to atzīmē visas paaudzes neatkarīgi no vecuma. Cilvēki šajās valstīs vairāk tērē arī pārsteiguma dāvanām šajā dienā. Piemēram, īri ir gatavi maksāt līdz pat 100 eiro par rožu pušķi. Turklāt vīrieši bieži pušķim pievieno arī juvelierizstrādājumus aptuveni 150 eiro vērtībā. Papildus īri iztērē vidēji 200 eiro romantiskām vakariņām diviem. Saskaņā ar GE Money pētījuma rezultātiem īri iztērē visvairāk naudas Sv.Valentīna dienā. Tomēr Lielbritānija daudz neatpaliek tēriņu ziņā – katru gadu Sv.Valentīna dienā ziediem tiek iztērēts vairāk nekā 151 miljons mārciņu, vidēji viens pircējs iztērē 24 mārciņas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laika posmā no jūnija līdz septembrim plānota 39 GE Money Bank bankomātu darbības pārtraukšana un demontāža, liecina bankas paziņojums.

Bankomātu demontāžas process norisināsies pakāpeniski jūnijā, jūlijā un augustā.

Naudu bez papildu komisijas maksas ar GE Money norēķinu karti iespējams izņemt arī SEB un Citadele banku bankomātos.

Kā liecina Komercbanku asociācijas dati, kopumā bankai pieder 74 bankomāti, un banka izsniegusi vairāk nekā 40 tūkstošus maksājumu karšu.

Db.lv jau janvārī rakstīja, ka A/s GE Money Bank, sašaurinot savu darbību Latvijā, plānojusi slēgt 19 filiāles, liecina bankas paziņojums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

GE Money Bank: problēmu ar auto nav

Irēna Zandere, 22.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

db.lv lasītākā raksta pirmavots - laikraksts Bizness&Baltija kļūdaini ziņojis par neesošām a/s GE Money Bank problēmām.

"Ar atsavināto automašīnu uzglabāšanu GE Money problēmu nav, publicētā informācija laikrakstā Bizness & Baltija no ziņu aģentūras Deutsche Press-Agentur ir kļūdaina," Db informēja GE Money valdes loceklis Viktors Toropovs.

Tas - neraugoties uz GE Money novēroto apstākli: šogad autolīzinga parādnieku skaitam un līdz ar to atsavināto automašīnu skaitam ir tendence pieaugt. Mēnesī tiek atsavinātas 10 līdz 15 automašīnas.

Acīmredzot ir kāds veids, kā kompānijai izdodas realizēt šīs automašīnas, jo V. Toropovs, neatklājot konkrētas metodes, norādīja: "GE Money ir ilggadēja pieredze, kā rezultātā esam spējīgi atrast produktīvus un efektīvus risinājumus. Vienīgās izmaiņas - šobrīd automašīnu otrreizējā realizācija prasa ilgāku laiku nekā pērn. Tas tiešā veidā ir saistīts ar pieprasījumu automašīnu tirgū, bet tam nav nekādas saistības ar automašīnu uzglabāšanu."

Komentāri

Pievienot komentāru