Citas ziņas

Wells Fargo & Company pārņēmis savā kontrolē HLA Global Network

, 23.07.2008

Jaunākais izdevums

Wells Fargo & Company meitas uzņēmums pārņēmis savā kontrolē HLA Global Network, kurš starptautiskajā sabiedrībā turpmāk tiks saukts par Wells Fargo Global Broker Network.

SIA A Turbo C 4U – iepriekš esošā HLA Global Network dalībnieks turpinās starptautisko klientu apkalpošanu kā daļa no jaunā WellsFargo Global Broker Network, Db.lv informē Zanda Romanovska, SIA A Turbo C 4U pārstāve.

Wells Fargo ir pasaulē plaši pazīstams, kā augsti uzticams un zināms finansu brends, un kā organizācija ar ļoti ievērojamu finansu spēku un resursiem. Tāpēc tā varēs vēl efektīvāk sniegt apdrošināšanas brokeru pakalpojumus saviem klientiem visā pasaulē. Arī A TurboC 4U klienti, kas veic darbības ārpus Latvijas, varēs izmantot Wells FargoGlobal Broker Network apdrošināšanas brokeru pakalpojumus visā pasaulē. Globālais brokeru tīkls ir veidots no visas pasaules labākajiem brokeriem, kuri savās valstīs pazīstami ar savu augsti vērtēto profesionālo un spēcīgo klientu apkalpošanas kultūru. Darbība Wells Fargo tīkla ietvaros palīdzēs fokusēties un uzlabot apdrošināšanas un risku pārvaldīšanas risinājumus, starptautiskajiem klientiem visā pasaulē.

Well Fargo Global Broker Network ietver sevī vairāk kā 10 000 apdrošināšanas un riska menedžmenta profesionāļu, kuri apkalpo klientus 330 birojos 70 valstīs un spēj nodrošināt kvalitatīvus apdrošināšanas brokeru pakalpojumus 115 pasaules valstīs. Kopīgais tīrais apgrozījums šajā brokeru tīklā ir lielāks par 1.8 miljardiem USD, kas padara to par vienu no lielākajām tāda tipa apdrošināšanas brokeru organizācijām pasaulē.

SIA A TurboC 4U ir viena no vecākajām un pieredzes bagātākajām apdrošināšanas brokeru sabiedrībām Latvijā, kas savu darbību sākusi jau 1996. gadā. Pašlaik SIA A TurboC 4U ir viena Latvijas lielākajām brokeru sabiedrībām un uzņēmuma birojā Rīgā, Čiekurkalnā, strādā vairāk nekā 10 darbinieki.

Wells Fargo & Company ir diversificēta finansu kompānija ar aktīviem 595 miljardu USD apmērā, kura piedāvā banku pakalpojumus, apdrošināšanu, investīcijas, ieķīlāšanu un patērētāju kreditēšanu gandrīz 6000 veikalos un interneta apkalpošana punktos Ziemeļamerikā un visā pasaulē. Wells Fargo Bank NA ir vienīgā banka Savienotajās Valstīs un viena no tikai divām bankām visā pasaulē, kurām ir vislabākie stabilitātes reitingi no Moody’s InvestorsService, Aaa un Standard & Poor’s Rating Services, AAA.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex kreditē bankrotējošu uzņēmumu

Lāsma Vaivare, Db, 09.01.2009

Krievijas uzņēmēja Grigorija Rabinoviča (attēlā) pārstāvētais luksus preču veikalu īpašnieks Global Fashion Group, pirms tika atzīts par maksātnespējīgu, devis komercķīlu Parex bankai.

Foto: Ritvars Skuja, Db

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā, kad valsts iepludina naudu Parex bankā, tā kreditē uzņēmumu, kas teju tūlīt pēc kredītķīlas reģistrēšanas atzīts par maksātnespējīgu. Pērnā gada 18. decembrī Komercķīlu reģistrā reģistrēta ķīla, ko Parex bankai devusi SIA Global Fashion Group, kas plašāk pazīstams kā pērnpavasar lidostas Rīga teritorijā atklātā modes preču tirdzniecības centra City Fashion Outlet un veikalu Palazzo Italia un Ermenegildo Zegna īpašnieks. Dažas dienas vēlāk - 23. decembrī - tiesa šo uzņēmumu atzinusi par maksātnespējīgu.

Krievijas uzņēmēja Grigorija Rabinoviča (attēlā) pārstāvētais luksus preču veikalu īpašnieks Global Fashion Group, pirms tika atzīts par maksātnespējīgu, devis komercķīlu Parex bankai."Nē" jauniem kredītiem

Kopš novembrī atklātībā nonāca ziņas par Parex bankas nopietnajām finansiālajām problēmām, kuru dēļ valdība spēra precedenta soli, pārņemot banku valsts īpašumā, reģistrēts ļoti mazs skaits ķīlu, kur kā ņēmējs vai devējs figurē šīs bankas nosaukums, Db secināja, pētot Komercķīlu reģistra datus. Finansiāli ietilpīgākās ir ķīlas, kuras Parex banka devusi depozītam no Valsts kases - kā Db jau ziņoja (5.01.2009.), līdz šim finanšu iestādes darbības stabilizēšanai valsts jau ir ieguldījusi 674 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Neļauj apvienoties bankām

, 06.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņujorkas Augstākā tiesa bloķējusi darījumu, ar kuru bija plānots apvienot Vachovia un Wells Fargo bankas.

Darījums, kura rezultātā bija plānots apvienot banku Vachovia ar Wells Fargo no San Francisko, kura vērtība tiek lēsta 14.8 miljardu ASV dolāru vērtībā, bloķēts. Par darījuma laušanas iemeslu kalpoja finanšu korporācijas Citigroup sūdzība, kas tika iesniegta Ņujorkas Augstākās tiesas tiesnesim Čārlzam Ramosam. Citigroup pretendē uz Vachovia iegādi, raksta newsru.com.

Citigroup 29. septembrī paziņoja, ka plāno pārņemt savā kontrolē Vachovia filiāļu tīklu un uzņemties zaudējumus un parādus 42 miljardu ASV dolāru vērtībā. Lai noslēgtu šo darījumu, tika piedāvāta iespēja lūgt palīdzību valstij. 3. oktobrī Vachovia negaidīti noraidīja finanšu korporācijas piedāvājumu un paziņoja par lēmumu apvienoties ar Wells Fargo. Darījumu bija plānots veikt, apmanoties ar vērtspapīriem. Katrs Vachovia akcionārs saņem Wells Fargo akcijas. Katrs pirmās bankas vērtspapīrs maksās 7 dolārus, kas ir par 80% augstāk par tirgus cenu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

ASV banka Wells Fargo naudassodos maksās 185 miljonus dolāru par fiktīvu kontu atvēršanu

LETA, 09.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV banka Wells Fargo naudassodos samaksās vairāk nekā 185 miljonus dolāru (164,6 miljonus eiro) saistībā ar ASV regulatora apsūdzībām, ka banka slepus atvērusi kontus bez klientu ziņas, paziņojušas amatpersonas.

ASV Patērētāju finansiālo interešu aizsardzības birojs (CFPB) norāda, ka Wells Fargo darbinieki pretlikumīgi palielinājuši bankas tirdzniecības apjoma rādītājus, atverot neatļautus noguldījumu un kredītu kontus, un pēc tam slepus tos finansējuši ar klientu naudu, reizēm pat izveidojot viltus e-pasta adreses, lai panāktu to apstiprināšanu.

Wells Fargo konstatējusi, ka darbinieki laika periodā no 2011.gada līdz 2015.gadam atvēruši vairāk nekā 1,5 miljonus neīstu noguldījumu kontu vien, klientu nodevās iekasējot vairākus miljonus dolāru un palīdzot bankas darbiniekiem sasniegt tirdzniecības apjoma mērķus un saņemt prēmijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

BTA Insurance Company SE vadīs Lauris Boss

Žanete Hāka, 11.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai turpinātu BTA grupas uzņēmumu attīstību un nodrošinātu efektīvu uzņēmumu stratēģisko vadību, pēc uzraugošo institūciju saskaņojumu saņemšanas Uzņēmumu reģistrā reģistrētas izmaiņas ārpus Baltijas valstīm strādājošā BTA grupas uzņēmuma – BTA Insurance Company SE valdes sastāvā, informē uzņēmums.

Darbu BTA Insurance Company valdē turpinās līdzšinējā valdes locekle Dita Daukste, savukārt no 11. aprīļa darbu uzņēmuma valdē uzsāk BTA Insurance Company Ārvalstu risku parakstīšanas departamenta direktors Kaspars Ummers un līdzšinējais BTA Insurance Company Polijas filiāles vadītājs Lauris Boss, kurš iecelts par BTA Insurance Company valdes priekšsēdētāju. Baltijas valstīs strādājošā BTA grupas uzņēmuma – apdrošināšanas akciju sabiedrības BTA Baltic Insurance Company valdes sastāvā izmaiņas nav veiktas.

Lai veicinātu dinamiskāku biznesa attīstību Eiropā un atbilstoši biznesa stratēģiskajiem virzieniem strukturētu administratīvos resursus un procesus, 2015. gada 1. jūlijā tika pabeigta BTA Insurance Company reorganizācija, nodalot biznesu atbilstoši ģeogrāfiskajam iedalījumam: Baltija un pārējā Eiropa. Baltijas valstīs – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā apdrošināšanas pakalpojumus pēc reorganizācijas piedāvā BTA Baltic, savukārt biznesa attīstību ārpus Baltijas valstīm turpina īstenot BTA Insurance Company.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai veiksmīgi turpinātu īstenot uzņēmuma darbības paplašināšanās stratēģiju un atbilstoši biznesa stratēģiskajiem virzieniem strukturētu administratīvos resursus un procesus, apdrošināšanas sabiedrība BTA Insurance Company SE šā gada oktobrī LR Komercreģistrā ir iesniegusi dokumentus meitas uzņēmuma – apdrošināšanas akciju sabiedrības (AAS) BTA Baltic Insurance Company dibināšanai.

Meitas uzņēmums AAS BTA Baltic Insurance Company turpinās apdrošināšanas pakalpojumu sniegšanu Baltijas valstīs, savukārt apdrošināšanas sabiedrība BTA Insurance Company SE nodrošinās biznesa attīstību pārējās Eiropas valstīs ārpus Baltijas robežām.

BTA biznesa darbības principi Baltijā atšķiras no darbības principiem pārējās Eiropas valstīs. Baltijas apdrošināšanas tirgū BTA mērķis ir saglabāt un nostiprināt sasniegto trešo tirgus pozīciju. Turpretī pārējās Eiropas valstīs BTA biznesa stratēģija vērsta uz ģeogrāfisku paplašināšanos: jaunu tirgu izpēti, jaunu apdrošināšanas pakalpojumu izstrādi atbilstoši attiecīgo valstu tirgus prasībām un pakalpojumu izplatīšanu, aktīvi piesaistot apdrošināšanas brokerus, kas ir galvenais apdrošināšanas pārdošanas kanāls Eiropā. Šobrīd BTA biznesa apjoms bruto parakstītajās prēmijās ārpus Baltijas veido 31 % no kopējā BTA biznesa apjoma, kas nozīmē, ka faktiski biznesa procesi, administratīvās funkcijas un kompetences tiek dalītas starp Baltijas tirgu un pārējo Eiropas valstu tirgiem, kas likumdošanas, tradīciju, risku un citu īpatnību ziņā būtiski atšķiras un prasa rūpīgu analīzi un pielāgošanos. Tas diktējot nepieciešamību koriģēt uzņēmuma struktūru un iezīmējot jaunu BTA stratēģiskās attīstības fāzi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trasatlantic Holdings Company direktoru padome apliecina, ka par 9,622 miljoniem eiro (7 miljoniem latu) iegādājusies 59 110 Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic akcijas (tā saucamās SAS obligācijas).

Kā teikts kompānijas paziņojumā, darījums noticis ar mērķi nodrošināt lidsabiedrībai ārkārtas finanšu palīdzību, jo airBaltic esot nopietnas likviditātes problēmas. Dokumenti par akcionāru sastāva maiņu pēc darījuma parakstīti 9. septembrī un iesniegti Uzņēmuma reģistrā, tādējādi apgāžot spekulācijas par darījuma necaurspīdīgumu.

Trasatlantic Holdings Company paudis izbrīnu, ka valdība, kas ir lidsabiedrības akcionārs, ieņēmusi neizlēmīgu pozīciju un neveic ārkārtas soļus, lai glābtu kompāniju, kuras lomu valsts ekonomikā ir grūti pārvērtēt. Lidsabiedrības kritiskais finanšu stāvoklis esot sekas privātā akcionāra Baltijas Aviācijas sistēmas un valsts kā akcionāra attiecībām, ar kurām Trasatlantic Holdings Company neesot nekāda sakara, kā tas izrietot no 2010. gada 20. aprīļa līguma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Telia Company» par reģionālo vadītāju Latvijā ir iecēlusi Kenetu Rodni (Kennet Rådne), kurš turpmāk atbildēs par uzņēmumiem «Telia Latvija», «LMT», «Lattelecom» un par sadarbību ar Latvijas valdību. Atbilstošas izmaiņas veiktas arī «Telia Company» pārstāvniecībā «LMT» padomē.

Pēc «Telia Company» korporatīvo holdingu struktūrvienības likvidēšanas atbildība par darbību Latvijā tika nodota prezidenta biroja, stratēģijas un apvienotā nodrošinājuma struktūrvienības vadītājai Ingridai Stenmarkai (Ingrid Stenmark), kas būs K. Rodnes tiešā priekšniece.

«Ņemot vērā 2017. gada novembrī Latvijas valdības pieņemto lēmumu saglabāt esošo «LMT» un «Lattelecom» struktūru, mēs skatāmies, kā vislabāk realizēt «Telia Company»stratēģiju Latvijas kontekstā. Mūsu uzmanības centrā ir darbs ar otru akcionāru, lai uzlabotu divu uzņēmumu korporatīvo vadību atbilstoši abu akcionāru vīzijai un stratēģijai un veicinātu digitalizācijas potenciāla stiprināšanu Latvijā,» saka I.Stenmarka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Biedrība Rail Baltica Business Network veicinās dialogu starp uzņēmējiem un iestādēm

Rūta Lapiņa, 31.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada oktobrī Rīgā nodibināta biedrība «Rail Baltica Business Network», kuras viens no galvenajiem mērķiem ir dialoga veicināšana starp privātā sektora uzņēmējiem, publiskā sektora iestādēm un kapitālsabiedrībām, kas ir ieinteresētas Baltijas valstu lielākā infrastruktūras projekta «Rail Baltica» īstenošanā, kā arī projekta komerciālo iespēju izpētē, informē biedrības pārstāvji.

«Biedrība dibināta ar nolūku pulcēt kopā uzņēmējus Latvijā un starptautiski, kuri aktīvi iesaistītos kvalitatīvā diskusijā šī nozīmīgā projekta īstenošanas un biznesa potenciāla apzināšanas procesā. Mūsu mērķis ir veicināt uzņēmēju izpratni par «Rail Baltica» projektu un tā sniegtajām biznesa iespējām, kā arī aicināt aktīvi iesaistīties šajā procesā. Kā zināms, projekts ir svarīgs ne tikai lokāli, bet arī starptautiski,» stāsta «Rail Baltica Business Network» padomes priekšsēdētājs Anrī Leimanis.

«Rail Baltica Business Network» valdes locekle Anna Rozenfelde informē, ka biedrība divus gadus jau aktīvi darbojas Igaunijā, tā ir nodibināta un sāk savu darbu arī Somijā, bet Lietuvā un Polijā dibināšanas pasākumi notiks jau tuvākajā laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par Baltic Sales Network īpašnieku kļūst Lietuvas uzņēmumam piederošais Baltic Trade Network

Gunta Kursiša, 20.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par tabakas izstrādājumu vairumtirgotāja SIA Baltic Sales Network 100% īpašnieku kopš 18. oktobra kļuvis uzņēmums SIA Baltic Trade Network, liecina Lursoft pieejamā informācija.

Iepriekš, kopš 1999. gada SIA Baltic Sales Network 100% īpašnieks bija Nīderlandē reģistrētā firma JT International Holding, savukārt vēl pirms tam, laika posmā no 1998. gada līdz 1999. gadam uzņēmums pilnībā piederēja citai Nīderlandē reģistrētai kompānijai R.J.R. Tobacco International Holding B.V.

Informācija žurnālā TOP 500 liecina, ka SIA Baltic Trade Network apgrozījums 2009. gadā veidoja 38,65 miljonus latu, bet uzņēmuma zaudējumi bija 570 tūkstoši latu. Vērtējot pēc apgrozīto līdzekļu apjoma, Baltic Trade Network bija 74. lielākais Latvijas uzņēmums.

Informācija Lursoft liecina, ka Baltic Trade Network 100% īpašnieks ir Lietuvā reģistrētais uzņēmums Sanitex Bendra Lietuvos-JAV imone uzdaroji akcine bendrove, bet uzņēmuma valdi pārstāv Aigars Ģērmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV bankas Wells Fargo & Co tīrā peļņa 2009. gada II ceturksnī bijusi 2.58 miljardi ASV dolāru jeb 57 centi par akciju. Salīdzinot 2008. gada atbilstošajā periodā bankas peļņa bija 1.75 miljardi ASV dolāru jeb 53 centi par akciju, ziņo Reuters.

Šie skaitļi pārsniedz analītiķu prognozes.

Saskaņā ar žurnāla Forbes informāciju, bagātākais cilvēks pasaulē 2009. gada ir Bils Geitss, kura bagātība lēšama ap 40 miljardiem dolāru, viņam seko ASV finansists Vorens Bafets, kurš krīzē zaudēja 25 miljardus dolāru un tagad kontrolē 37 miljardu dolāru bagātību.

78 gadus vecais Bafets jau 40 gadu vada kompāniju Berkshire Hathaway,ko viņš pārvērtis no tekstilkombināta investīciju konglomerātā. Kompānijai pieder vairāk nekā 60 firmas, Berkshire Hathaway ir lielākais bankas Wells Fargo & Co akcionārs, kā arī Coca-Cola&Co akcionārs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Bank of America iesūdzēta tiesā par iespējamu krāpšanu

Gunta Kursiša, 25.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bank of America piedzīvo viena miljarda ASV dolāru vērtu tiesvedību par iespējamu krāpšanu, vēsta BBC.

Civilo tiesvedību ierosinājis ASV jurists Prīts Barara (Preet Bharara), viens no labākajiem Manhetenas federālajiem prokuroriem. Viņš izteicis apsūdzību, ka Countrywide Financial, ko Bank of America iegādājās 2008. gadā, pārdevusi tūkstošiem tā dēvēto «toksisko» jeb vērtību zaudējušo mājokļu kredītu Fannie Mae (Federal National Mortgage Association) un Freddie Mac (Federal Home Loan Mortgage Corporation) – valsts aģentūrām, kas izveidotas, lai atbalstītu ASV hipotekāro kredītu tirgu.

Bank of America pašlaik apsūdzību vēl nav komentējusi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV finanšu milzis Wells Fargo kļuvis par pasaules lielāko banku pēc tirgus kapitalizācijas, apsteidzot Ķīnas Industrial and Commercial Bank of China (ICBC).

Saskaņā ar Ņujorkas akciju biržas datiem, Sanfrancisko bāzētā Wells Fargo & Co. tirgus vērtība ir 236 miljardi ASV dolāru, savukārt Ķīnas valdības dati liecina, ka ICBC vērtība ir 223 miljardi ASV dolāru, vēsta AFP.

Ķīnas ICBC par pasaules lielāko banku kļuva 2007. gadā, kad tās vērtība sasniedza 374 miljardus ASV dolāru. Finanšu konglomerāta vērtības kāpums tika skaidrots ar straujo Ķīnas ekonomikas izaugsmi un tika uztverts par simbolu valsts kļūšanai par globālu superlielvaru.

Pasaules lielākās bankas titula īpašnieka izmaiņas notiek laikā, kad Ķīnas – zemeslodes otras lielākās ekonomikas – izaugsme sāk samazināties. Db.lv jau vēstīja, ka Ķīnas izaugsme laika posmā no aprīļa līdz jūnijam palēninājusies, kas bijis jau otrs ceturksnis, kad valsts ekonomika «sabremzējas».

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Moody's varētu samazināt reitingus lielajām starptautiskajām bankām

Žanete Hāka, 23.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā reitingu aģentūra Moody’s Investors Service varētu samazināt parāda reitingus vairākām lielām starptautiskām bankām, jo aģentūra pārbauda, vai ASV valdība krīzes laikā mazāk iesaistītos, lai nodrošinātu, ka kreditori saņem savu naudu, raksta Bloomberg.

Reitingu aģentūra varētu samazināt kredītreitingu bankām Goldman Sachs un JPMorgan Chase&Co, kā arī Morgan Stanley un Wells Fargo&Co, paziņojis Moody’s. Patlaban tiek izskatītas arī Citigroup un Bank of America reitinga izmaiņas, taču to virziens patlaban nav skaidrs, tāpat par reitinga izmaiņām Moody’s spriež attiecībā uz Bank of New York Mellon Corp un State Street Corp.

Moody’s un Standard&Poor’s ir paziņojuši, ka reitingu samazināšana varētu būt nepieciešama, jo valdībai ir jauni instrumenti, kā ietekmēt bankas tā vietā, lai tās glābtu ar nodokļu maksātāju naudu. Šie plāni var iekļaut likšanu parādzīmju turētājiem uzņemties zaudējumus uz sevi vai konvertēt akcijas pamatkapitālā. Šāda politika var ietekmēt reitingu arī banku meitaskompānijām, kas pieņem depozītus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ASV valdība piešķirs papildus 250 miljardus

, 14.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV piešķirs vēl 250 miljardus ASV dolāru ekonomiskās situācijas stabilizēšanai.

No 250 miljardiem 125 miljoni ASV dolāru tiks novirzīti, lai iegādātos daļu iegādei 9 lielākajās bankās, raksta newsru.com.

Kā pieļauj analītiķi, septiņas no bankām, iespējams ir: Bank of America Corp, Wells Fargo, Citigroup, JPMorgan Chase & Co, Goldman Sachs, Morgan Stanley un Bank of New York Mellon Corp.

Mediji ziņo, ka kapitālu saliedēšana plānota vēl divās finanšu kompānijās - State Street Corp un Merrill Lynch.

ASV ar minēto lēmumu seko Eiropas piemēram - pagājušās nedēļas nogalē tika pieņemts lēmums izpirkt Eiropas banku akcijas, kas stiprināja investoru ticību, un pirmdien fondu biržas piedzīvoja strauju kāpumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - LMT un Lattelecom neapvienos

LETA, 07.11.2017

LMT prezidents Juris Binde (no kreisās) un Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis

Foto: Vitālijs Stīpnieks

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība šodien nolēma neatbalstīt SIA «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) un SIA «Lattelecom» apvienošanu, šodien žurnālistiem sacīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Papildināta visa ziņa

Viņš norādīja, ka Ministru kabinets šodien pieņēma politisku lēmumu pretēji Ekonomikas ministrijas piedāvātajam risinājumam - sākt sarunas ar partneri «Telia Company» par iespējamu abu uzņēmumu apvienošanu, valstij iegūstot 51% kapitāldaļu.

Ašeradens pauda, ka lēmums ir politisks, ņemot vērā Nacionālā apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) valdes vakardienas lēmumu apvienošanu neatbalstīt. Jau iepriekš bijusi vienošanās, ka lēmumā par apvienošanu vajadzīga vienprātība.

Ministrs norādīja, ka turpināsies sarunas ar «Telia Company» par tālāko sadarbību, lai nodrošinātu uzņēmumu spēju tālāk strādāt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais finanšu žurnāls Global Finance septembrī nosaucis 2009. gada pasaules labākās bankas 11 kategorijās un labākās bankas 123 valstīs, tostarp Latvijā par labāko banku atzīta Aizkraukles banka.

Global Finance, kas iznāk reizi mēnesī kopš 1987. gada savā interneta mājas lapā skaidro, ka šogad izvēloties uzvarētājus, Global Finance redaktoru komanda apsvēra objektīvos un subjektīvos faktorus. Objektīvie kritēriji iekļauj aktīvu pieaugumu, rentabilitāti, ģeogrāfisko sasniedzamību, stratēģiskās attiecības, jauna biznesa attīstību un produktu inovācijas. Subjektīvos kritērijos iekļauj aktīvu (kapitāla) un kredītreitingu analītiķu atzinumi, banku konsultantu un citu industrijas pārstāvjus, arī korporatīvo finanšu vadītājus. Uzvarētājs nav vienmēr lielākā banka, bet drīzāk labākās bankas – bankas ar kvalitāti, kuru korporatīvajiem klientiem būtu jāņem vērā, izvēloties bankas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra S&P Global pārapstiprinājusi Latvijas kredītreitingu esošajā «A-» līmenī, saglabājot pozitīvu nākotnes novērtējuma (outlook).

S&P Global veiktais izvērtējums ir ārpuskārtas kredītreitinga novērtējums, kas ir saistīts ar ASV Valsts departamenta publicēto paziņojumu par «ABLV Bank» un sekojošajiem Eiropas Centrālās Bankas un FKTK noteiktajiem ierobežojumiem bankas darbībai, informē Valsts kase.

Savā izvērtējumā S&P Global norāda, ka tiešais fiskālais risks Latvijas valstij saistībā ar ABLV ir ierobežots un nebūtisks attiecībā pret Latvijas valsts finanšu spēju.

S&P Global norāda, ka šī brīža situācija Latvijas finanšu sektorā neradīs negatīvu ietekmi uz pārējo Latvijas banku sektoru - finanšu institūcijām, kas apkalpo rezidentu klientus.

S&P Global atzīmē, ka, lai arī esošā situācija var radīt ietekmi uz Latvijā strādājošām nerezidentu bankām, tam būtu ierobežota ietekme uz Latvijas tautsaimniecību, kas neradītu riskus Latvijas finanšu stabilitātei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien Melngalvju namā pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa viesojās naftas izpētes urbuma veicēji Baltijas jūrā. Viņi atklāja, ka ir optimistiski un cerīgi noskaņoti.

Uzņēmuma Kuwait Energy Company pārstāvis Muhameds Al Houkals pēc tikšanās sarunā ar žurnālistiem bija izvairīgs. Viņš vien norādīja, ka, raugoties nākotnē, ir optimistiski un cerīgi noskaņots. «Mēs tiešām esam cerīgi un optimistiski,» teica Al Houkals.

Viņš atturējās prognozēt, vai un kādos apjomos Baltijas jūrā varētu būt atrodama nafta. «Mēs nevaram droši teikt, līdz neesam sasnieguši mērķi, un tad mēs redzēsim, kas mums ir.»

Patlaban darbi noritot saskaņā ar plānu. Pēc Kuwait Energy Company pārstāvja teiktā, darbu veikšana esot ļoti dārga, jo jārēķinās arī ar vides jautājumiem. Precīzu summu, cik uzņēmumi ieguldījuši projektā, viņš neatklāja. «Mēs esam ieguldījuši daudz naudas, es nevaru pašlaik teikt [cik]. Ja mēs kaut ko atradīsim, tas būs tā vērts.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas kapitālsabiedrība Baltic Biofuel Company uzsākusi jaunas noliktavas un dzelzceļa posma būvniecību, informē Liepājas SEZ.

Plānotās investīcijas aptuveni 1 miljona eiro apmērā ir vērstas uz tranzītkravu plūsmas palielināšanu. Noliktavu plānots nodot ekspluatācijā šā gada 1. augustā, bet vēl viena dzelzceļa posma izbūve tiks uzsākta pēc grozījumu veikšanas detālplānojumā.

LSEZ Baltic Biofuel Company SIA ir viena no jaunākajām Liepājas speciālās ekonomiskās zonas kapitālsabiedrībām, kas savu uzņēmējdarbību uzsāka 2007. gadā kā ekspedīcijas kompānija un tās pamatnodarbošanās joprojām ir kravu piesaiste, uzglabāšana un sadarbība ar dažādu valstu kravu īpašniekiem. Liepājas speciālās ekonomiskās zonas kapitālsabiedrības statusu LSEZ Baltic Biofuel Company SIA ieguva 2012. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Valdība un Telia vienojas turpināt diskusijas par Lattelecom un LMT attīstības stratēģiju

LETA, 12.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un «Telia Company» prezidents Jūhans Dennelinds parakstījuši saprašanās memorandu par SIA «Lattelecom» un SIA «Latvijas mobilais telefons» (LMT) turpmāku attīstību, aģentūru LETA informēja premjera birojā.

Lēmums par memoranda noslēgšanu apstiprināts Ministru kabinetā. Kā uzsver premjera birojā, saprašanās memorands nav uzskatāms par starptautisku līgumu, un tas nerada nevienai no pusēm nekādas tiesības un pienākumus starptautisko tiesību aspektā - šis dokuments ir nodomu protokols. Tā ir apņemšanās abām pusēm sēsties pie sarunu galda, lai izstrādātu abpusēji pievilcīgu turpmākās sadarbības, uzņēmumu «Lattelecom» un LMT attīstības stratēģiju.

Memoranda īstenošanas procesā radušās iespējamās domstarpības iesaistītās puses risināšot tikai sarunu ceļā. Savukārt finansiālie izdevumi šajā dokumentā minēto darbību veikšanai var tikt paredzēti tikai atsevišķos rakstveida līgumos starp abām pusēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī kopumā finanšu uzskaite valstī ir sakārtojusies, pozitīvu atzinumu joprojām neļauj sniegt atsevišķi nesakārtoti jautājumi, uz kuriem Valsts kontrole norāda gadu no gada, secināts Valsts kontroles noslēgtajā revīzijā par valsts saimnieciskā gada pārskatu.

Valsts kontrole ir noslēgusi ikgadējo revīziju par valsts saimnieciskā gada pārskatu un, līdzīgi kā iepriekšējos gados, sniegusi atzinumu ar iebildi.

Valsts saimnieciskā gada pārskats sniedz informāciju par valsts darbības rezultātiem un finansiālo stāvokli, to sagatavo Finanšu ministrija. Saimnieciskā gada pārskatā apvienoti 13 ministriju un 13 centrālo valsts iestāžu, Saeimas un Valsts kontroles gada pārskati, 119 pašvaldību pārskati un valsts budžeta finanšu uzskaites pārskati. Valsts kontroles veiktās revīzijas mērķis ir sniegt atzinumu Latvijas iedzīvotājiem, Saeimai un valdībai, kā arī ārvalstu investoriem un reitingu aģentūrām par to, vai šajā pārskatā norādītā informācija ir pareiza un ticama.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto Asociācija veikusi apdrošināšanas sabiedrību darbības novērtēšanu, anonīmi aptaujājot autorizēto un neatkarīgo virsbūvju remonta uzņēmumu pārstāvjus, kuru darbs ikdienā ir tieši saistīts ar apdrošināšanas sabiedrībām un kuri nodrošina apdrošināšanas sabiedrību klientu transportlīdzekļu remontu.

Šogad mērķis bija ne tikai noskaidrot labāko, bet arī paskatīties patiesībai acīs un uzzināt kuri ir tie, ar ko ciešākajiem sadarbības partneriem – autoservisiem – iet visgrūtāk, skaidro asociācijas pārstāvji.

Izvēloties apdrošināšanas kompāniju sava automobiļa apdrošināšanai, parasti pircējs salīdzina apdrošināšanas kompānijas piedāvāto segumu (pašrisks, apdrošināšanas summa u.c.), noteikumus un cenu. Parasti netiek domāts par to, kā būs tad, ja kaut kas notiks un automobilis būs jāremontē. Skaidrs, ka visi sola labu pieredzi, ātru remonta izmaksu saskaņošanu un augstu kvalitāti, bet nav iespēja salīdzināt objektīvi to, cik viegli sadarboties būs brīdī, kad apdrošināšanas kompānijai radīsies nepieciešamība veikt izmaksu un atgriezt auto uz ceļa pēc negadījuma. Var jautāt draugiem vai darba kolēģiem, bet tie varēs pastāstīt tikai par tādu sadarbību, kad viss rit labi, jo nav bijuši negadījumi, kad apdrošināšanas kompānija veiktu izmaksas viņiem. Iespējams, ka kādam būs arī remonta pieredze, bet tad tā visticamāk būs tikai ar vienu konkrētu apdrošināšanas kompāniju un nebūs pietiekami plašs skatījums uz tirgu kopumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

KP soda Eko ostu par ļaunprātīgu dominējošā stāvokļa izmantošanu

Dienas Bizness, 27.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu sodījusi kuģu radīto naftas atkritumu attīrīšanas uzņēmumu Rīgas brīvostā – SIA Eko osta. Nepamatoti atsakot sadarbību SIA Corvus Company, kas sniedz atkritumu savākšanas pakalpojumus kuģiem, SIA Eko Osta izslēgusi to no kuģu radīto naftas atkritumu savākšanas tirgus Rīgas brīvostā, samazinot ostā ienākošo kuģu iespējas izvēlēties pakalpojuma sniedzēju.

SIA Eko Osta piemērots naudas sods Ls 22 621,05 apmērā, kā arī tiesiskais pienākums atjaunot sadarbību ar SIA Corvus Company, piemērojot nediskriminējošus un skaidri definētus sadarbības nosacījumus.

No 2002.gada līdz 2009.gada beigām SIA Corvus Company bija noslēgts līgums ar SIA Eko Osta par no kuģiem savākto naftas produktu atkritumu nodošanu attīrīšanai. Savukārt 2010.gadā SIA Eko Osta atteicās šo līgumu pagarināt, kā vienīgo iemeslu minot to, ka pati SIA Eko Osta nav izstrādājusi kritērijus atkritumu pieņemšanai. Vienlaikus kritēriju neesamība nekalpoja par iemeslu analoģisku līgumu laušanai vai nepagarināšanai ar pārējiem uzņēmumiem, kas SIA Eko Osta joprojām nodod no kuģiem savāktos atkritumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

BTA meitas kompānija BTA Baltic Insurance Company saņem apdrošināšanas licenci

Dienas Bizness, 11.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome izsniegusi licences apdrošināšanas pakalpojumu sniegšanai BTA Insurance Company SE meitas uzņēmumam – AAS BTA Baltic Insurance Company, FKTK Komunikācijas daļas vadītāja Marija Makareviča.

FKTK pārstāve skaidro, ka licenču saņemšana ir saistīta ar apdrošināšanas sabiedrības BTA Insurance Company SE biznesa plāniem un iepriekš izziņotu reorganizācijas procesu. Tā rezultātā jaundibinātā AAS BTA Baltic Insurance Company turpinās apdrošināšanas pakalpojumu sniegšanu Baltijas valstīs, savukārt BTA Insurance Company SE nodrošinās pakalpojumu sniegšanu pārējās Eiropas valstīs.

Reorganizācijas procesa pabeigšanai BTA Insurance Company SE nepieciešams vēl saņemt FKTK atļauju, lai daļu no apdrošināšanas portfeļa – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas - nodotu AAS BTA Baltic Insurance Company, kura turpinās Baltijas klientu apkalpošanu. Šo lēmumu pēc konsultācijas ar Lietuvas un Igaunijas uzraudzības iestādēm FKTK varētu pieņemt tuvākajā laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rapšu apstrādes uzņēmuma Baltic Holding Company īpašums nonāk izsolē

Dienas Bizness, 06.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākammēnes, 9.februārī, notiks maksātnespējīgā Liepājas uzņēmuma Baltic Holding Company īpašuma izsole, ziņo laikraksts Latvijas Vēstnesis. Maksātnespējīgā uzņēmuma, kas savulaik nodarbojās ar graudu pārstrādi un rapšu eļļas ražošanu, īpašuma izsoles sākumcena ir 1,25 miljoni latu.

Īpašuma izsole notiks 2012.gada 9.februārī plkst.11 Rīgā, K.Barona ielā 33A-6. Pirmajā izsolē ar augšupejošu soli paredzēts izsolīt visu AS Baltic Holding Company piederošo mantu, kas sastāv no atsevišķiem nekustamajiem īpašumiem - vairākiem apbūvētiem zemesgabaliem Kapsēdes ielā, Liepājā, - un kustamās mantas, kas sastāv no graudu un rapšu pirmapstrādes kompleksa tehnoloģiskajām iekārtām, rapšu eļļas ražošanas tehnoloģiskās līnijas iekārtām, transporta līdzekļiem, autosvariem un pamatlīdzekļiem.

Īpašuma piespiedu pārdošanas vērtība un izsoles sākumcena ir 1 251 200 lati. Nekustamā īpašuma vērtība ir 727 800 lati, bet kustamās mantas vērtība - 523 400 lati. Lai kļūtu par izsoles dalībnieku, pretendentam vismaz trīs darba dienas pirms izsoles ir jāiemaksā nodrošinājuma summa 10% apmērā no izsoles sākumcenas.

Komentāri

Pievienot komentāru